Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

«Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός του ποδοσφαίρου»


Το διπλό χτύπημα στη Μπάρτσα από Παναθηναϊκό στο μπάσκετ και Ρεάλ στο ποδόσφαιρο έγινε αφορμή σε καταλανική εφημερίδα για σύγκριση των δύο ομάδων αλλά και των Ομπράντοβιτς-Μουρίνιο!
«Ο Μουρίνιο φέρνει τα clasico στην Μαδρίτη» αναφέρεται στην πολιτική καταλανική εφημερίδα «La Vanguardia», η οποία μέσω του αρθρογράφου Γιόσεπ Φίτα, συγκρίνει τις τακτικές που ακολούθησαν Ζοτς και Μουρίνιο κόντρα στη Μπαρτσελόνα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Τονίζει μάλιστα ότι οι δύο τους έχουν σαρώσει τους τίτλους στα δύο αθλήματα. «Για τους τίτλους, ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Μουρίνιο είναι αποδεδειγμένα συγκρίσιμα μεγέθη. Ο πρώτος έχει κατακτήσει τα πάντα στο μπάσκετ, ενώ ο δεύτερος έχει κάνει το ίδιο στο ποδόσφαιρο. Εκτός από αυτό, αλλά και τα αξιοζήλευτα βιογραφικά τους, έχουν την ικανότητα με την εξυπνάδα τους να αναγκάζουν θεωρητικά καλύτερους αντιπάλους να να μην αποδίδουν καλά. Αυτό ακριβώς έκανε ο Ομπράντοβιτς στα προημιτελικά με την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα. Εκ των πραγμάτων η Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν σε καλύτερη θέση αφού είχε το πλεονέκτημα κόντρα στην ελληνική ομάδα. Ομως ο Σέρβος τεχνικός είχε την ικανότητα να παρασύρει τους Μπλαουγκράνα σε αργό ρυθμό και κουραστικό ρυθμό καθοδηγούμενο από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τελικά να επικρατήσει σε βάρος των πρωταθλητών Ευρώπης, που είχαν ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια. Σημειώστε ότι ο Ομπράντοβιτς, όπως και ο Μουρίνιο, δεν ξέχασε να ασκήσει πίεση προς τους ανθρώπους που είναι πάνω απ’ όλα σε αυτές τις αναμετρήσεις, τους διαιτητές. Είναι πλέον κλασική η εικόνα του Σέρβου προπονητή με το πρόσωπο κόκκινο, πρησμένος και παραμορφωμένος να διαμαρτύρεται σε κάθε διαιτητική απόφαση όσο καθαρή και αν είναι αυτή. Ο Μουρίνιο, εξαιρετικός στην στρατηγική, κάνει πάντα ό,τι και ο Ομπράντοβιτς στην Ευρωλίγκα, στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα».
read more "«Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός του ποδοσφαίρου»" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παπουτσής αποδέχεται την Ελλάδα ως μη κυρίαρχο κράτος!!!


Όχι δεν είναι ανέκδοτο… Όχι, δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο.
Είναι ένα από τα μέτρα συνεργασίας με την Βουλγαρία, σε επίπεδο κοινών περιπολιών, μεικτών δηλαδή κλιμακίων σε ορισμένες περιοχές.
Διαβάστε τι δήλωσε ο κ. Παπουτσής για το θέμα… στην Συνέντευξη Τύπου των Υπουργών, που συμμετείχαν στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας για θέματα εσωτερικής ασφάλειας.

“Πέρα από αυτά όμως εμείς θεωρούμε ότι η συνεργασία μας μπορεί να ενισχυθεί μέσα από συγκεκριμένες δράσεις. Ήδη υπάρχει η συνεργασία ανάμεσα στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, σε επίπεδο κοινών περιπολιών, μεικτών δηλαδή κλιμακίων σε ορισμένες περιοχές.
Υπάρχει η εμπειρία από τις μεικτές περιπολίες Ελλάδος-Βουλγαρίας, που πραγματοποιήθηκαν κατά τους χειμερινούς μήνες στα τουριστικά θέρετρα της Βουλγαρίας, θα έχουμε αντίστοιχες επιχειρήσεις στην Ελλάδα κατά τους θερινούς μήνες, με μεικτές επιχειρήσεις της Ελληνικής και της Βουλγαρικής Αστυνομίας σε ορισμένα θέρετρα στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος, όπου προτιμούν οι Βούλγαροι τουρίστες”.


Με απλά λόγια, ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας, το κατά το Σύνταγμα αρμόδιο μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου, παραδέχεται επισήμως πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επισκεπτών της!!!

Εάν αυτό δεν αποτελεί κυβερνητική αποδοχή ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει την ισχύ εκείνη μέσω της οποίας μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των πολιτών της. Με πολύ απλά λόγια, ο κύριος Παπουτσής, υπέγραψε διεθνή συμφωνία μερικής συγκυριαρχίας (τουλάχιστον της Βόρειας Ελλάδας) με άλλη χώρα, αφού υπάλληλοι ασφάλειας άλλης χώρας θα εκτελούν χρέη προστασίας πολιτών.

ΥΓ: Μία απορία προς τους κυβερνώντες: Οι Έλληνες πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να ελέγχονται από τα "μικτά ελληνοβουλγαρικά κλικάμια" αστυνομικών; Προφανώς ο κύριος Παπουτσής και το υπόλοιπο τσίρκο της κυβέρνησης αγνοούν ιστορικά δεδομένα τα οποία αποδεικνύουν περιόδους Βουλγαρικής κατοχής της Βόρειας Ελλάδας, αγνοούν χιλιάδες νεκρούς Έλληνες που γνώρισαν φρικτό θάνατο από υπαλλήλους των Βουλγαρικών αρχών. Προφανώς, η πνευματική φτώχεια των κυβερνώντων την χώρα, αγνοεί πως η συγκεκριμένη "συνεργασία" αποτελεί καθαρή πρόκληρη κατά Ελλήνων πολιτών. Αλλά, γιατί να νοιάζονται; Γιατί να τους ενδιαφέρει τους υπαλλήλους του ΔΝΤ; Η χώρα βρίσκεται και πάλι υπό κατοχή... και μέρες που περνάμε, θυμόμαστε τον ύμνο που αναφέρεται στο μοίρασμα των ιματίων...
read more "Ο Παπουτσής αποδέχεται την Ελλάδα ως μη κυρίαρχο κράτος!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα πέσει με χαριτωμενιές


Ακούω πολλά, διαβάζω περισσότερα και σκέφτομαι... μα μπορεί τελικά να είμαστε σαν λαός τόσο αφελείς; Είναι δεδομένο πως σήμερα η Ελλάδα, η πατρίδα μας, βρίσκεται υπό κατοχή. Και η κατοχή έχει συντελεσθεί, επειδή μία παρέα από μηδενικής ικανότητας πολιτικών, σχεδιασμένα και μέσα από πολλά ψέμματα, κατέλαβαν την εξουσία στην χώρα. Ήταν η πρώτη κατάληψη, η πρώτη κατοχή, έστω και με δημοκρατική μάσκα... Στη συνέχεια ακολούθησε πλειάδα "πολιτικών παρεμβάσεων" και ανακοινώσεων, κατ΄επανάληψη παραβίαση του Συντάγματος της χώρας και τέλος ήρθε η επιβολή του ΔΝΤ (ενός μηχανισμού οικονομικής αποψίλωσης) που κυβερνά την Ελλάδα μέσω των "υπαλλήλων" του...

Η πολιτική της επικοινωνίας απέχει παρασάγγας από την ουσιαστική πολιτική, δηλαδή την θεσμική λειτουργία μέσω της οποίας δίνονται αγώνες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών, για την διασφάλιση της ανεξαρτησίας του κράτους και για την προσπάθεια απόκτησης ακόμη περισσότερων υπέρ της χώρας και όχι παράδοσης των πάντων, στο όνομα του συμφέροντος των "δανείων" (βλ. κατοχικών) δυνάμεων. Σήμερα η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή, οι πολίτες φοβούνται να μιλήσουν ελεύθερα (σας θυμίζει κάτι από φασισμό), η οικονομία καταρρέει λόγω της επιβαλλόμενης οικονομικής αστάθειας στο επενδυτικό περιβάλλον... οσονούπω οι πολίτες θα γνωρίσουν (ήδη πολλοί βρίσκονται σε αυτή τη θέση) τι σημαίνει πείνα και φτώχεια... Αλλά, όλα αυτά -και άλλα πόσα που απαιτούν τεράστιο χώρο για να καταγραφούν- αυτή η κυβέρνηση ηθελημένα τα αγνοεί, τα προσπερνά και φερόμενη εγκληματικά προς τους πολίτες επιδεικνύει ταυτόχρονα μία πρωτοφανή αλλαζονεία στην διαχείριση του οικονομικού πλούτου της χώρας...

Αυτή η κυβέρνηση είναι καθεστώς. Σκληρό καθεστώς που δεν έχει καμία διάθεση να απωλέσει την εξουσία. Η εξουσία τρέφει αυτό το καθεστώς και όχι οι πολίτες που γίνονται θύματα πολιτικών που "δεν χρωστάνε σε κανέναν" και πολιτικών που μέχρι στιγμής δεν έχουν πει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αλήθεια στον λαό. Αυτό το καθεστώς θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Δεν ενδιαφέρεται ούτε καν για τα προσχήματα, δεν ενδιαφέρεται ούτε για τον χαρακτηρισμό του! Γιατί να ενδιαφέρεται άλλωστε; Εάν δεν συμβεί κάτι ώστε να σταματήσει αυτό το τσίρκουλο να (δια)κυβερνά, τότε, όταν θα έρθει η ώρα να αποχωρήσει, η χώρα θα έχει ήδη καταστραφεί.

Τα καθεστώτα δεν πέφτουν από μόνα τους. Τα καθεστώτα τα ρίχνουν οι λαοί, οι συνειδητοποιημένοι λαοί που έχουν διάθεση να απαιτήσουν έμπρακτα την ύπαρξή τους. Και το σημερινό καθεστώς που έχει έρθει στη χώρα γνωρίζει πολύ καλά να διαχειρίζεται (μέσω προπαγανδιστικών μηχανισμών βλ. ΜΜΕ) καταστάσεις ή να δημιουργεί κρίσεις.

Διάβασα κάπου και επικρότησα με όλη μου την καρδιά:
"Αν νομίζετε ότι οι ΠΑΣΟΚ θα σηκώσουν τα χέρια και θα φύγουν έτσι απλά, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος.
Μιλάμε για τον ορισμό του τέλειου νεοταξίτικου κόμματος-εργαλείου: φέρνει σε πέρας οποιαδήποτε αποστολή του αναθέσουν (ΔΝΤ), κάνει το άσπρο-μαύρο για πλάκα (ποιος δημιούργησε το χρέος;), δε λέει σχεδόν ποτέ την αλήθεια και έχει παράλληλα εκατομμύρια πιστούς (και εγκεφαλικά ανεπαρκείς) που είναι ικανοί να πανηγυρίσουν και για τη μεγαλύτερη αποτυχία, ικανοί να χαίρονται ακόμη κι αν τους κοροιδεύουνε στα μούτρα τους (λεφτά υπάρχουν), αν τους γονατίζουν οικονομικά, αν τους κλέβουνε (χρηματιστήριο).
Αν αναλογιστεί κανείς και το αδιανόητο γαι δημοκρατικό πολίτευμα αβαντάρισμα από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ένα συμπέρασμα βγαίνει: Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι η χαρά της νέας τάξης.
Θέλει πολύ αγώνα για να πέσουνε.
Το βέβαιο είναι ότι θα κάνουν τα πάντα για να μη πέσουνε".

Το ζητούμενο μέσα από όλα αυτά είναι: Εμείς τι σκοπεύουμε να κάνουμε για να πέσουνε οι "πρόθυμοι του ΔΝΤ"; Ή μήπως έχουμε χάσει την αίσθηση την υπερηφάνειας και δεν αντιλαμβανόμαστε πως για καθεστώτα τύπου ΠΑΣΟΚ εμείς είμαστε υπάνθρωποι και αναλώσιμοι προς ικανοποίηση των στόχων του καθεστώτος;

Κωνσταντίνος
read more "Το ΠΑΣΟΚ δεν θα πέσει με χαριτωμενιές" Διαβάστε περισσότερα...

Τι μας ετοιμάζουν οι... "φίλοι" μας οι Ευρωπαίοι;


Τρεις μικρές ειδήσεις, που πέρασαν μάλλον από τα ψιλά και απαρατήρητα, αξίζουν να τις δούμε και στη συνέχεια να σκεφτούμε τι... συμβαίνει:

Είδηση 1: Πρώτες ενδείξεις μείωσης της εξάρτησης των τραπεζών απ’ την ΕΚΤ
Μικρή υποχώρηση παρουσίασε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών απ’ την ΕΚΤ τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, οι ελληνικές τράπεζες είχαν λάβει ως ρευστότητα απ’ την ΕΚΤ 94,4 δισ ευρώ τον Ιανουάριο. Το Δεκέμβριο το συνολικό ποσό ήταν στα 97,7 δισ ευρώ.

Είδηση 2: Και όμως η ΕΚΤ δεν προχώρησε σε παρέμβαση
Παρά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκαν τα ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης η ΕΚΤ απέφυγε να παρέμβει στη δευτερογενή αγορά, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε. Ήταν η τέταρτη διαδοχική εβδομάδα στην οποία η Κεντρική Τράπεζα δεν έριξε ούτε ευρώ για την αγορά κρατικών ομολόγων της Ελλάδας ή της Πορτογαλίας.

Είδηση 3: Τρισέ: "Δεν έχει άλλη επιλογή απ' τα μέτρα λιτότητας η Ελλάδα"
Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει πιστά τα μέτρα λιτότητας, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean Claude Trichet, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε ότι χρειάζεται στενή παρακολούθηση της εφαρμογής των ελληνικών μέτρων. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν τις ελληνικές αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Με απλά λόγια, λοιπόν, μαθαίνουμε πως αρχίζει να υπάρχει μία απόσταση μεταξύ ΕΚΤ και Ελληνικών τραπεζών. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως για να ελαχιστοποιηθούν πιθανές μελλοντικές ζημίες; Φυσικά ναι! Και πόσο μακριά είναι αυτές οι ζημίες και γιατί να επιβαρυνθεί μόνο το Ελληνικό οικονομικό σύστημα και όχι οι "εταίροι" μας στην Ευρώπη; Μήπως επειδή οι "εταίροι" σκέφτονται να πάψουν να είναι "εταίροι"; Μήπως επέλεξαν ήδη πως δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε ζημίες και δεν θέλουν να μειώσουν τα κέρδη τους από τον μέχρι τώρα "συνεταιρισμό" με την Ελλάδα;

Πάμε παρακάτω. Η μη αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, τί μπορεί να σημαίνει; Μα, τι άλλο, από την παύση "αλληλεγγύης" (αν ποτέ υπήρξε) με εκείνους που έχουν ανάγκη βοήθειας. Όταν δεν αγοράζει, δηλαδή δεν στηρίζει, η ΕΚΤ ομόλογα κρατών της Ευρωζώνης, κατά πόσο υφίσταται η Ευρωζώνη; Μάλλον δεν υφίσταται και απλά δεν έχει ανακοινωθεί (ακόμη). Μήπως η περίπτωση της μη στήριξης από την ΕΚΤ επιβεβαιώνει την προηγούμενη μικρούλα είδηση; Μήπως έχουν συμβεί ήδη τεράστιες αλλαγές στην Ευρώπη και δεν ανακοινώνονται για να μην χάσουν οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες και να επωμισθούν τραγικά οργανωτικά και θεσμικά λάθη των πολιτικών οι πολίτες; Πολύ σύντομα, μάλλον η υπόλοιπη Ευρώπη θα καταλάβει πως η "περίπτωση της Ελλάδας" ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου και πως το "κακό" θα χτυπήσει και την δική τους πόρτα στο όνομα του... κέρδους των τραπεζιτών...

Η τρίτη μικρούλα είδηση, απλώς επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα από τις δύο προηγούμενες. Ο πολύς κύριος Τρισέ, προφανώς χωρίς συναίσθηση των λεγομένων του και τον αντίκτυπό τους σε ανθρώπους, έρχεται να ανακοινώσει πως προτιμάει την πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών (σήμερα και των Ευρωπαίων αύριο) από το να επωμισθεί το βάρος του προβλήματος το "ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα".

Δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε για τα περαιτέρω. Ο αργός θάνατος που αποφασίσθηκε για τους Έλληνες πολίτες είναι ο ενδεδειγμένος (ελλείψει πολιτικής βούλησης για αντίδραση και αντίσταση κατά της οικονομικής τρομοκρατίας και κατοχής ολόκληρων χωρών), αφού η περίπτωση του άμεσου θανάτου - σοκ της Αργεντινής δεν ενδείκνυται για Ευρωπαϊκή χώρα. Όμως, η αφέλεια του κάθε κυρίου Τρισέ είναι πως αγνοεί (λόγω κοινωνικής - οικονομικής απόστασης) πως ακόμη και ο "αργός θάνατος" είναι ιδιαίτερα έντονος και αισθητός σε ευρωπαϊκές κοινωνίες πολιτών. Και αυτό είναι κάτι που δεν θα το ανεχτούν οι... "μελλοθάνατοι"... Μόνοι τους οι πολιτικοί της Ευρώπης ανεβάζουν την πίεση στο καζάνι της Ευρώπης. Και όταν θα συμβεί η έκρηξη κανείς δεν θα μπορεί να τους γλιτώσει. Ούτε οι... "αγαπημένοι" τους τραπεζίτες θα το τολμήσουν. Εξάλλου, θα είναι απασχολημένοι με την προσωπική τους διάσωση...

Χρήστος
read more "Τι μας ετοιμάζουν οι... "φίλοι" μας οι Ευρωπαίοι;" Διαβάστε περισσότερα...

Το μεγάλο δίλημμα του Γιώργου: Με αεροπλάνο ή με ελικόπτερο;


  • Γιατί, γνωρίζει πια πως αν δεν προλάβει τότε...
Η ώρα της Αλήθειας έφτασε: Το Μνημόνιο δεν βγαίνει!
Όχι μόνο θεωρητικά. Ούτε πρακτικά!
Κι αυτό δεν «μένει να φανεί» κάποια στιγμή, αργά η γρήγορα…
Ήδη φάνηκε! Πέραν πάσης αμφιβολίας.
Το λένε όλοι. Το φωνάζουν οι αγορές. Το ομολογούν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και υπουργοί του…
Το φωνάζουν και οι αριθμοί.
Η ώρα της Αλήθειας έφτασε. Δεν είναι αύριο, μεθαύριο, σε λίγο…
Είναι τώρα!
Όλα τα άλλα σχέδια «δημοσιονομικής προσαρμογής», δηλαδή μείωσης των ελλειμμάτων του Δημοσίου, περιλαμβάνουν περικοπές ασφαλώς, αλλά προβλέπουν και στήριξη της οικονομίας για να αντέξει το σοκ των περικοπών.
Πώς γίνεται αυτό; Με υποτίμηση του νομίσματος!
Αυτό συνέβη πάντα και παντού! (με την μοναδική εξαίρεση της Εσθονίας, η οποία δεν έκανε υποτίμηση και …διαλύθηκε ως κοινωνία).

Εδώ υποτίμηση δεν έγινε, ούτε μπορούσε να γίνει, αφού είμαστε στο ευρώ.
Κι έτσι η οικονομία δεν είχε πουθενά να στηριχθεί και να «πάρει μπρος» μετά το σοκ. Κι αφού δεν μπορούσαμε να κάνουμε κανονική υποτίμηση, μας επέβαλαν «εσωτερική υποτίμηση». Για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά μας, λέει…
Όμως, αυτό υπήρξε «δεύτερη πλάνη χείρων της πρώτης».
Κι ολοκλήρωσε την καταστροφή!
Διότι η «εσωτερική υποτίμηση» σημαίνει μείωση μισθών και τιμών, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα εγχώρια προϊόντα.
Αλλά αν πέσουν ταυτόχρονα μισθοί και τιμές, δυσκολεύει η είσπραξη εσόδων από το κράτος. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει ύφεση, το δημόσιο εισπράττει – στην αρχή τουλάχιστον – λιγότερα.
Όμως, αυτό προσκρούει στον άλλο στόχο – τον πιο άμεσο και επιτακτικό: να μειωθεί το έλλειμμα! Που απαιτεί το κράτος να εισπράττει περισσότερα
Κι ύστερα – το πιο σημαντικό: εδώ δεν έγινε μείωση μισθών και τιμών.
Έγινε μείωση μισθών με ταυτόχρονη αύξηση τιμών (αφού αύξησαν τους έμμεσους φόρους, ΦΠΑ κλπ.).
Το αποτέλεσμα ήταν η αγοραστική δύναμη να πάθει καθίζηση, να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα και να εκτιναχθεί η ανεργία.
Τα δημόσια έσοδα χτυπήθηκαν ακόμα περισσότερο. Οι δημόσιες δαπάνες διογκώθηκαν από τα επιδόματα ανεργίας (άσε τα «διαφυγόντα έσοδα» από τα ασφαλιστικά ταμεία)…
Και το τελικό αποτέλεσμα ήταν να ξεφύγει το έλλειμμα πιο πολύ.
* Αντί να μειώσουν το έλλειμμα ερημοποίησαν την Ελληνική Οικονομία.
* Αντί να εξυγιάνουν τα δημόσια Οικονομικά φτωχοποίησαν βίαια την Ελληνική Κοινωνία!
* Αντί η φετινή χρονιά, το 2011 – η δεύτερη του Μνημονίου – να είναι η χρονιά της «εξομάλυνσης» μετά το αρχικό σοκ, τώρα είναι που… ξεχαρβαλώθηκε το σύμπαν:
Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2011, τα δημόσια έσοδα έχουν υστέρηση 16 ποσοστιαίων μονάδων! Και τους ζητάνε πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. Επιπρόσθετα και πρόσθετα επί των προσθέτων…
Κι όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά!
Ενώ οι κερδοσκόποι στις διεθνείς αγορές τους «πυροβολούν» κάθε μέρα.
Κι έφτασε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα κάποιου, μια ανώνυμη κακοήθεια, να ρίξει το Χρηματιστήριο. Σε τέτοιο χάλι φτάσαμε…
Συμπέρασμα, ο κ Παπανδρέου έχει τρεις επιλογές:
– Να πάρει το αεροπλάνο της γραμμής και να φύγει, αφήνοντας πίσω την παραίτησή του. Δεν θα είναι πολύ «ηρωική έξοδος», αλλά τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να φύγει με… ελικόπτερο λίγο αργότερα και υπό πολύ πιο δραματικές συνθήκες.
–Δεύτερον, να πάει άμεσα σε εκλογές κάτι που θα ισοδυναμεί, βέβαια, με έμπρακτη ομολογία συνολικής αποτυχίας, οδηγώντας σε συντριβή του ΠΑΣΟΚ! Κι αφήστε τις δημοσκοπήσεις να λένε. Καμία δημοσκόπηση δεν ρωτά πως θα αντιδρούσε το κοινό, αν γίνονταν σήμερα εκλογές υπό τέτοιους όρους…
– Τρίτον, να παραδεχθεί δημόσια την αποτυχία του, να ομολογήσει το λάθος του, να ζητήσει συγγνώμη και να δηλώσει ότι θα παραμείνει στην πολιτική τουλάχιστον για να βοηθήσει την επανόρθωση του δικού του σφάλματος.
Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή μιας ομαλής διαδοχής, χωρίς επιδείνωση της κρίσης, με προτεραιότητα την αλλαγή Πολιτικής και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Με αποκλειστικό ζητούμενο να υπάρξει άμεσα Ανάκαμψη.
Κάτι τέτοιο θα δικαίωνε απόλυτα το Σαμαρά και θα τον έκανε κύριο του παιγνιδιού.
Ουσιαστικά θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση ο Σαμαράς, αλλά σε συνθήκες λιγότερο πολωτικές για τη χώρα και με ευρύτατη στήριξη από παντού.
Μόνο που τέτοιο θάρρος δεν φαίνεται να διαθέτει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κι έτσι, για την ώρα, δεν κάνει τίποτε και εμμένει στην ίδια καταστροφική Πολιτική.
Το μόνο που φαίνεται να σκέφτεται είναι κάποιος κυβερνητικός ανασχηματισμός. Που θα του δώσει, όμως, ελάχιστο πρόσθετο χρόνο:
– Γιατί αν διώξει τον Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά ομολογεί την αποτυχία της πολιτικής του.
– Κι αν τον κρατήσει, δημιουργεί τεράστια απογοήτευση ακόμα και στους δικούς του…
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Και σ’ αυτό…

Ο κ. Παπανδρέου μάλλον δεν έχει καταλάβει σε τι αδιέξοδο βρίσκεται. Πολύ πέρα από το προβλήματα που παρέλαβε.
Του το είπε άλλωστε, ο ίδιος ο Απόστολος Κακλαμάνης δημόσια:
Τα κάνατε χειρότερα…
Κάποτε κατηγορούσε τον Κώστα Καραμανλή ότι «δραπέτευσε».
Σε λίγο θα παρακαλά να έχει κι αυτός τη δυνατότητα να αποχωρήσει με παρόμοιο τρόπο.
Διότι ο κ. Παπανδρέου κινδυνεύει να φυγαδευτεί με πολύ χειρότερο τρόπο
read more "Το μεγάλο δίλημμα του Γιώργου: Με αεροπλάνο ή με ελικόπτερο;" Διαβάστε περισσότερα...