Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Η Θράκη: το πρώτο θύμα!

  • Η Θράκη είναι η απαρχή των μεγάλων αλλαγών που προετοιμάζονται για την Βαλκανική, ελέω μίας απίθανης κουστωδίας - μίγματος κυβερνώντων και διανοουμένων που αδυνατούν να κατανοήσουν τα αυτονόητα των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων
Σημεία και τέρατα γίνονται στη Θράκη.
  • Προωθείται πυρετωδώς η δημιουργία αμιγώς τουρκόφωνων περιοχών στις οποίες η παρεμβατικότητα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής τείνει να γίνει αποκλειστικός και υπέρτατος νόμος.
  • Η διαδικασία αυτή υλοποιείται μέσω τοπικών αντιπροσώπων (σε κάθε χωριό τουλάχιστον ένας): Καλοπληρωμένοι «πράκτορες» οι οποίοι δίνουν αναφορά για οτιδήποτε συμβαίνει στην περιοχή τους.
Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται ακούραστα και οι κυρίες του υπουργείου «Παιδείας και Μάθησης», Διαμαντοπόυλου-Δραγώνα, με τα συνεχή συνταγματικά τους πραξικοπήματα
Τα όσα γίνονται στην Θράκη εντάσσονται μέσα στο γενικότερο στρατηγικό σχέδιο της Νέας Τάξης για τον τεμαχισμό της Ελλάδας.
Η Θράκη είναι ο «πιλότος»: Καλλιεργούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και τα «ερείσματα» (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά) τα οποία θα αποσπάσουν τη Θράκη από την Ελλάδα, θα την καταστήσουν ένα ανεξάρτητο δήθεν κράτος, συνακόλουθα θα την προσδέσουν στην Τουρκία.
Το «εργαλείο» αυτού του εγκλήματος είναι ο «Καλλικράτης».
Το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι ένα μελετημένο στρατήγημα της Νέας Τάξης: χωρίζει την Ελλάδα σε 13 ανεξάρτητα δουκάτα, δηλαδή, με σημερινούς πολιτικούς όρους, «προτεκτοράτα».
Η «αυτοδιάθεση» των περιφερειών δεν έχει καμιά σχέση με εθνικό κράτος, είναι το εντελώς αντίθετο: διάσπαση και κατάτμηση του εθνικού κράτος, πισωγύρισμα στα «δουκάτα» της φεουδαρχίας.
Τα «δουκάτα» σήμερα είναι προτεκτοράτα των ισχυρών του χρήματος και των μεγάλων διεθνών μαφιών: κρατικών μαφιών ή ιδιωτικών…
Το πείραμα στα Βαλκάνια απέδωσε καρπούς. Τώρα προωθείται και στην Ελλάδα με «εργαλείο» το σχέδιο «Καλλικράτης».
Ένα «εργαλείο» γίνεται πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε κατάλληλο «έδαφος» και «συνθήκες».
Τη γονιμότητα του «εδάφους» και των «συνθηκών» τη διασφαλίζει ένα άλλο καταχθόνιο «εργαλείο»: Η ιθαγένεια στους λαθραίους αλλοδαπούς, το κεντρικό αυτό νεοταξικό στρατήγημα εισβολής και εποικισμού της χώρας μας από ξένους.
Με αυτό το καταχθόνιο και εφιαλτικό στρατήγημα δεν διαλύονται και ισοπεδώνονται, απλώς, τα πάντα, αλλά κατασκευάζονται και «πληθυσμοί» ανάλογα με τα συμφέροντα και τα στρατηγικά σχέδια των νονών του πλανήτη.
Η εισβολή αλλοδαπών και η Ιθαγένεια είναι η υδρογονοβόμβα εναντίον της Ελλάδας.
Ο «Καλλικράτης» είναι η ανασύσταση των ερειπίων της υδρογονοβόμβας: Η κατάτμηση της Ελλάδας, η κατασκευή προτεκτοράτων και η πρόσδεση κάποιων από αυτά σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα και διεθνείς μαφίες του χρήματος.
Και μόνο αυτά (Ιθαγένεια-Καλλικράτης) αποδείχνουν περίτρανα ότι αυτή η κυβέρνηση εκτελεί συνειδητά τα «συμβόλαια θανάτου» της Ελλάδας.
Σήμερα η Θράκη. Αύριο η Μακεδονία και η Ήπειρος… Στη Θράκη ο στόχος υλοποιείται με πυρετικούς ρυθμούς. Εδώ συνειδητά η κυβέρνηση προωθεί την τουρκοποίηση της περιοχής.
Στην πρωτοπορία βρίσκονται τα παραρτήματα του Σόρος και των διεθνών μαφιών: το υπουργείο «Παιδείας και Μάθησης», καθώς και τα ποικίλα «ιερατεία» των διανοουμένων: Από τα «αριστερά» ιερατεία μέχρι τα δήθεν «πατριωτικά»: Οι θαυμαστές του «οράματος» Νταβούτογλου!!!
Το «όραμα» Νταβούτογλου υλοποιείται στη Θράκη. Και έτσι αποκτάει «σημαδιακή» συνιστώσα η νταβουτολαγνεία κάποιων «φιλοσόφων»: Σημειολογία που αποκαλύπτει και εξηγεί πολλά για το έργο και το ρόλο τους…
Στη Θράκη υλοποιείται το «δόγμα» Νταβούτογλου από την κυβέρνηση και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο από τις κυνικές και ξεδιάντροπες κυρίες (Διαμαντοπούλου-Δραγώνα): Ιέρειες των νεοταξικών ιδεολογημάτων, οι οποίες έχουν αναλάβει το «συνταγματικό καθήκον» να αναδιαμορφώσουν τη δομή του κράτους στη Θράκη και την ιδεολογική «δομή» ολόκληρης της Επικράτειας…
Και οι Γιανναράδες γράφουν ύμνους θαυμασμού για τα ιμπεριαλιστικά «οράματα» της Τουρκίας… Μα, τέτοια πολιτική τύφλα; Ή είναι η «τύφλα» του εξαγορασμένου ακαδημαϊσμού…
read more "Η Θράκη: το πρώτο θύμα!" Διαβάστε περισσότερα...

Tελικά... ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;

  • Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες ξεπερνά κάθε φαντασία. Οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης νομοθετούν, ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων, τόσο από τις ενώσεις των εργαζομένων, όσο και από τις ενώσεις των εργοδοτών
Έχουμε λοιπόν το παράδοξο, εργαζόμενοι και εργοδότες να δημιουργούν κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση με το επιχείρημα ότι τα μέτρα αυτά αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Αλήθεια, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το αντίθετο;
Για τι είδους ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε όταν ο βασικός μισθός κατεβαίνει από τα 700 ευρώ στα 580 ευρώ.
Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα, χωρίς κατανάλωση δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη.
Παράδοξο όμως είναι και το γεγονός ότι ενώ η πλειοψηφία των πολιτών, στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA , εμφανίζεται να "γυρνά" την πλάτη σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς, αναδεικνύοντας ως "νικητή" τον "ΚΑΝΕΝΑ", οι εκπρόσωποι των κομμάτων χρησιμοποιούν στον δημόσιο λόγο τους τη γνωστή ξύλινη γλώσσα που τους έχει χαρακτηρίσει. Το έχουμε γράψει ξανά εξάλλου, οι πολίτες αναζητούν τους πολιτικούς εκείνους που θα μιλήσουν (επιτέλους) από την καρδιά τους και θα προτείνουν λύσεις οι οποίες θα είναι προς το συμφέρον των πολιτών και της χώρας.
Γεννιούνται πολύ αρνητικές σκέψεις όταν ακούμε δημοσίως τον υπουργό Εργασίας να λέει ότι "δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, αυτό μου ζήτησαν οι δανειστές μας". Η δημόσια αυτή παραδοχή του υπουργού Εργασίας, πάνω από μια φορά σε διάστημα 24 ωρών, μας οδηγεί λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί σήμερα απλά διεκπεραιωτή όσων προτείνει η Τρόικα.
Αυτό που ελπίζουμε είναι να έχουμε κάνει λάθος και να συμβαίνει το αντίθετο.
read more "Tελικά... ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ρωσία εξετάζει τη δίοδο του South Stream από τη Ρουμανία, αποκλείοντας την Ελλάδα!

  • Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόϊκο Μπορίσοφ, λίγες ημέρες μετά την «ανακοίνωση» για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, αναφορικά με την υποστήριξη της Σόφιας στις αμερικανικές παγκόσμιες επιλογές
Το Κρεμλίνο με την οργή του να έχει ξεχειλίσει από τη στάση της Σόφιας στο ζήτημα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και υπό τον φόβο ότι το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και στην περίπτωση του South Stream, ζήτησε από την ΓΚΑΖΠΡΟΜ να μελετήσει την προοπτική ο αγωγός να διέλθει από τη Ρουμανία και όχι από τη Βουλγαρία.

Ελάχιστες ημέρες μετά τη δημόσια δήλωση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ πως η χώρα του εγκαταλείπει οριστικά το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ένα νέο ενεργειακό ναυάγιο που αφορά τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Stream από το ελληνικό έδαφος βρίσκεται προ των πυλών.
Το Κρεμλίνο με την οργή του να έχει ξεχειλίσει από τη στάση της Σόφιας στο ζήτημα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και υπό τον φόβο ότι το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και στην περίπτωση του South Stream, ζήτησε από την ΓΚΑΖΠΡΟΜ να μελετήσει την προοπτική ο αγωγός να διέλθει από τη Ρουμανία και όχι από τη Βουλγαρία. Το ενδεχόμενο αυτό εξέτασε ο πρόεδρος του Δ. Σ. της ΓΚΑΖΠΡΟΜ Αλεξέι Μίλερ σε συνάντηση που είχε με τον Ρουμάνο υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος Αντριάν Βιντεάνου και τον πρέσβη της Ρουμανίας στη Μόσχα Κονσταντίν Γκριγκόριε.

Στο Βουκουρέστι η ΓΚΑΖΠΡΟΜ
Στη συνάντηση παρευρέθησαν και οι εταιρείες φυσικού αερίου της Ρουμανίας, εκτός δε από το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, συζήτησαν και τις προοπτικές κατασκευής δεξαμενής για την αποθήκευσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίπεδο συνεννόησης των δύο πλευρών υπήρξε άριστο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Αλεξέι Μίλερ, δηλώνοντας πως πραγματοποιήθηκε ένας ουσιαστικός και ανοικτός διάλογος στον οποίο εξετάστηκαν οι προοπτικές συμμετοχής της Ρουμανίας στο σχέδιο του αγωγού South Stream. Οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις αρχές του φθινοπώρου, όταν ο Αλεξέι Μίλερ θα επισκεφθεί το Βουκουρέστι για τη συνέχιση και ίσως την ολοκλήρωση των επαφών. Μέχρι τότε, Ρουμανία και ΓΚΑΖΠΡΟΜ θα εξετάσουν από κοινού το κόστος κατασκευής. Αν τελικά ο αγωγός δεν διέλθει μέσω Βουλγαρίας, γίνεται αντιληπτό πως η χώρα μας αλλά και η νότια Ιταλία θα αποκοπούν από το μεγάλο αυτό ενεργειακό σχέδιο.

Το «παιχνίδι» της Βουλγαρίας
Η ενέργεια της Μόσχας να εξετάσει την περίπτωση να «βγάλει τη Βουλγαρία» από τον South Stream φανερώνει τη διάχυτη αίσθηση πως ο Βούλγαρος πρωθυπουργός λειτουργεί απροκάλυπτα υπό τις εντολές των ΗΠΑ, γεγονός που θα τον οδηγήσει σύντομα στην εγκατάλειψη και αυτού του ενεργειακού σχεδίου. Ρώσος αξιωματούχος, μιλώντας στην «Κ», υποστήριζε πως μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός ότι η δήλωση του Μπόικο Μπορίσοφ για την έξοδο της χώρας του από το σχέδιο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη έγινε ταυτόχρονα με την ανακοίνωση πως η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο να δεχτεί στο έδαφός της την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα. Αλλες πηγές υποστηρίζουν πως το φλερτ της Μόσχας με το Βουκουρέστι αποσκοπεί στο να πιεστεί και εν τέλει να αλλάξει στάση η Σόφια στην ενεργειακή συνεργασία της με τη Ρωσία. Στο μεταξύ, με δηλώσεις του ο Ουκρανός πρωθυπουργός Νικολάι Αζάροφ ζήτησε από τη Μόσχα να εγκαταλείψει τον ασύμφορο South Stream και να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος κοινού δικτύου φυσικού αερίου.

ΗΠΑ: Ευχαριστίες στην Βουλγαρία… εφ όλης της ύλης
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόϊκο Μπορίσοφ, λίγες ημέρες μετά την «ανακοίνωση» για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, αναφορικά με την υποστήριξη της Σόφιας στις αμερικανικές παγκόσμιες επιλογές.
Ως πρόφαση χρησιμοποιήθηκε η συμμετοχή της Βουλγαρίας στο Αφγανιστάν αλλά και για η αποδοχή «τροφίμων» του… Γκουαντάναμο.Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις της κυβέρνησης Μπορίσοφ με την Ουάσιγκτον είναι στενότατες αφού, ήδη από τον Απρίλιο ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ενέπλεξε την χώρα του στο σχέδιο της αντιπυραυλικής Άμυνας με την συμμετοχή του σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δέκα ηγέτες χωρών της ανατολικής Ευρώπης. Η θέση της Σόφιας αναφορικά με τις κυρώσεις στο Ιράν αναφέρονται επίσης στην εν λόγω επιστολή.
Στην επιστολή ο αμερικανός πρόεδρος εύχεται πως οι δύο χώρες θα συνεχίσουν και θα αναπτύξουν ακόμα πιο πολύ τις διακρατικές τους σχέσεις τόσο μέσω του ΝΑΤΟ όσο και απευθείας.
Η επιστολή πουθενά δεν αναφέρει κάτι για τις «πρωτοβουλίες» της Βουλγαρίας στον ενεργειακό τομέα αλλά δεν μπορεί να διαφύγει της προσοχής πως οι ΗΠΑ φαίνεται να δείχνουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στον Βούλγαρο πρωθυπουργό ο οποίος φαίνεται πως επέδειξε μεγάλη «γενναιότητα» σε συγκεκριμένα θέματα.
read more "Η Ρωσία εξετάζει τη δίοδο του South Stream από τη Ρουμανία, αποκλείοντας την Ελλάδα!" Διαβάστε περισσότερα...

Τελικά που πήγαν τα λεφτά ρε παιδιά;

  • Η ερώτηση που ο κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός έκανε τα πάντα για να ξεχαστεί. Τα λεφτά υπάρχουν, τα λεφτά τα πήραν, τα λεφτά... πού είναι τελικά τα λεφτά;
Μπορεί όταν απολύεσαι να παίρνεις μισή αποζημίωση, αλλά θα σου δίνει ο ΟΑΕΔ, εντελώς δωρεάν αφίσα από προεκλογική ομιλία του Γιώργου.
Αν, μάλιστα, δηλώσεις μαζοχιστής θα σου δίνει και την ομιλία με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις
Κι αν βρίσκεις ύποπτο το γεγονός της συγκεκριμένης παροχής καλά κάνεις γιατί θα αντικαταστήσει το επίδομα ανεργίας.
Δεν θα παίρνεις βέβαια όλους τους μήνες το Γιώργο. Το δεύτερο μήνα θα πάρεις υποχρεωτικά τον Πάγκαλο κι από κει και πέρα μπορείς να επιλέγεις.
Να διευκρινίσω εδώ, πως, μετά από πρωτοβουλία Λοβέρδου, όλες οι αφίσες θα είναι αδιάβροχες για να διατηρούνται και μετά το φτύσιμο.
Αν τώρα μείνετε πολύ καιρό άνεργος υπάρχει πρόβλεψη έκδοσης αφισών μέχρι και το αξίωμα του προέδρου των ΝΕ ΠΑΣΟΚ.
Επίσης ,θα πρέπει να σημειωθεί ,ότι κάθε μήνα θα κληρώνει ένας αριθμός ΑΜΚΑ και ο τυχερός άνεργος θα μπορεί να συναντηθεί με τους ελεγκτές της τρόικας.
Από τους οποίους θα παρασημοφορείτε για το ότι όχι μόνο υπομένει τα όσα υπομένει, αλλά νομίζει και ότι έχει σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Επίσης όσοι είναι πάνω από 60 δεν θα απολύονται ομαδικά. Λογικό. Με την κατάσταση στο ΕΣΥ που να νοσηλευτούν όλοι.
Γιατροί αγοράζουν μόνοι τους οινόπνευμα, άρρωστοι φέρνουν τα σεντόνια απ’ το σπίτι, επιτέλους συμβάλλουν όλοι στην κοινωνικοποίηση της υγείας.
Σε λίγο θ’ αρχίσουν και οι ασθενείς να εξετάζουν ο ένας τον άλλον για να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στην υγεία.
Ανδρέα Λοβέρδο δεν θέλω να σ’ ανησυχήσω αλλά μαθαίνω ότι οι διαδηλωτές σταμάτησαν να προμηθεύονται ντομάτες και προτιμούν τα καρπούζια.
Ο Παπακωνσταντίνου μέρα παρά μέρα στο δελτίο του Mega είναι. Ελπίζω να παίρνει κανένα καλό μεροκάματο και να μην πάει τζάμπα.
Όχι τίποτα άλλο αλλά θα τα πάρουν στο κρανίο ο Τράγκας με τον Κύρτσο γιατί χαλάει την πιάτσα.
Μπορώ να κάνω αίτηση αλλαγής ημερομηνίας γέννησης; Είχα προχθες γενέθλια και έμαθα ότι είχε κι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κι όχι δεν με παρηγορεί το γεγονός ότι θα μπορούσα να είχα ίδια μέρα με τον Μητσοτάκη.
Σιγά ρε παιδιά που δημιουργείται πρόβλημα με τις εργασιακές σχέσεις. Πώς να σε προβληματίσει κάτι που παύει να υφίσταται;
Εξάλλου, αν το δεις λεκτικά οι αλλαγές είναι ελάχιστες. Απλά από τη λέξη σχέσεις αφαιρείς το πρώτο γράμμα.
Εμείς χρωστάμε, οι επιχειρήσεις χρωστάνε, το κράτος χρωστάει...
Τελικά που πήγαν τα λεφτά ρε παιδιά;
read more "Τελικά που πήγαν τα λεφτά ρε παιδιά;" Διαβάστε περισσότερα...

Παπανδρέου: «Εγώ δεν κυβερνάω με 153 βουλευτές»

  • Κρίσιμο τεστ για την κυβέρνησή του θεωρεί ο Πρωθυπουργός την ψήφιση του Ασφαλιστικού. Οπως όλα δείχνουν, ο Ιούλιος θα είναι ο μήνας που θα καθορίσει τις αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου σε σχέση με τον κυβερνητικό σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος, αφού σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ μετρήσει απώλειες στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Ηδη στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φθάσει μηνύματα δυσαρέσκειας από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί να αντέξει» τις ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό, αλλά και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα. Στην κυβέρνηση φοβούνται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος να επαναληφθούν «διαρροές» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Ασφαλιστικό, που εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα. Σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με αντικείμενο την ένταση που επικρατεί μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός φέρεται να είπε: «Δεν μπορώ να κυβερνήσω με 153-154 βουλευτές. Δεν θα καθήσω να με εκβιάζουν». Σε μία τέτοια περίπτωση, λένε συνομιλητές του κ. Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να θελήσει να προκηρύξει εκλογές ταυτόχρονα με τις περιφερειακές εκλογές που «ούτως ή άλλως έχουν πολιτικό περιεχόμενο».
Οι σκέψεις του Γ. Παπανδρέου δεν φαίνεται όμως να βρίσκουν υποστηρικτές στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός έχει πει στους συνεργάτες του ότι θα ήθελε να επιβεβαιώσει την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησής του, ακριβώς επειδή αναγκάστηκε να πάρει αποφάσεις και μέτρα για τα οποία δεν προετοίμασε τους πολίτες προεκλογικά. Στον αντίποδα όμως οι συνομιλητές του αντιτείνουν ότι τα οικονομικά μέτρα ήταν μονόδρομος και ότι ουδείς μπορούσε να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην οικονομία το περασμένο φθινόπωρο.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Επίσης, ορισμένοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού τού έχουν πει ότι το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών μπορεί να λειτουργήσει ανάποδα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τελικώς να αναγκαστεί η κυβέρνηση να στήσει κάλπες χωρίς ουσιαστικά να το επιθυμεί. Πάντως, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται την πρόωρη προσφυγή σε εκλογές.
Την ημέρα που ψηφίστηκε το μνημόνιο στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο, έφθασε στο παρά πέντε από το να λάβει τη σχετική απόφαση. «Ηταν οργισμένος με τη στάση της Ν.Δ. και απογοητευμένος από την αντίδραση των τριών βουλευτών» λένε στελέχη που βίωσαν εκείνες τις κρίσιμες στιγμές των αποφάσεων. «Είχε αποφασίσει να πει από το βήμα, ψηφίζουμε για το καλό της χώρας και πάμε σε εκλογές» αναφέρουν τα ίδια στελέχη, επιβεβαιώνοντας ότι ποτέ δεν βγήκε από το μυαλό του Πρωθυπουργού η συγκεκριμένη ιδέα και για λόγους πολιτικής τάξης και για να σταματήσουν οι ψίθυροι και οι κριτικές εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.
read more "Παπανδρέου: «Εγώ δεν κυβερνάω με 153 βουλευτές»" Διαβάστε περισσότερα...