Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«Θα αναγκαστούν να πάρουν φανέλες με 6 αστέρια…»

Έτοιμος για το FinalFourτης Βαρκελώνης δηλώνει ο Νικ Καλάθης, ο οποίος μάλιστα στέλνει το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού σχετικά με την κούπα και τα… αστέρια στην πράσινη φανέλα.
«Θα αναγκαστούν να πάρουν φανέλες με 6 αστέρια…»
Ο άσος του «τριφυλλιού» μίλησε στο περιοδικό «Παναθηναϊκό Τριφύλλι» το οποίο κυκλοφορεί την Τρίτη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην… κόντρα του με τον Ναβάρο, στις «δουλειές» που κάνει μέσα στο γήπεδο και στην Σιένα.
Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Νικ Καλάθη:
Ως τώρα σε ξέραμε σαν εξαιρετικό πασέρ. Κόντρα στον Ναβάρο σε είδαμε τόσο να σκοράρεις όσο και να παίζεις καταπληκτική άμυνα. Τι σου αρέσει τελικά περισσότερο να κάνεις στο παιχνίδι;
Ειλικρινά, και ας ακούγεται κοινότυπο, μου αρέσει να κάνω καλά ό,τι μου ζητηθεί. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα μού ζητήθηκε από τον προπονητή μου να δυσκολέψω τα σουτ του Ναβάρο. Το ξέραμε ότι είναι αδύνατο να μην σουτάρει, αλλά έπρεπε να προσπαθήσω να του κάνω τη ζωή λίγο πιο δύσκολη. Δεν με νοιάζει το τι θα κάνω, αρκεί να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Ανάλογα το παιχνίδι, κάποιος θα σκοράρει, κάποιος θα πασάρει. Το ζήτημα είναι να παίζεις στο 100%.
Έχεις να στείλεις κάποιο ειδικό μήνυμα στον κόσμο ενόψειFinalFour;
Ξέρουμε ότι θα είναι μαζί μας εκεί… Και ελπίζουμε να κερδίσουμε μία ακόμα κούπα. Υπάρχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Σιένα. Και αυτό κοιτάμε πρώτα. Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε μετά το FinalFourνα τους αναγκάσουμε να πάρουν και αυτοί άλλες φανέλες… Που να έχουν έξι αστέρια πάνω.
Πριν από δύο χρόνια, όταν ερχόσουν στον Παναθηναϊκό, φανταζόσουν ότι θα είχες αυτή την εξέλιξη;
Το όνειρό μου πάντα ήταν να κερδίζω. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και όταν παίζεις για αυτόν πρέπει να είσαι αποφασισμένος να κάνεις ό,τι μπορείς για να κερδίσεις. Σίγουρα το να πας σε ένα FinalFourείναι όνειρο ζωής. Δεν πάνε και πολλοί παίκτες εκεί. Πρέπει να το εκμεταλλευτώ και να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσω.
read more "«Θα αναγκαστούν να πάρουν φανέλες με 6 αστέρια…»" Διαβάστε περισσότερα...

Μπράβο στους μεγαλομετόχους της ομάδας μας…

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Παναθηναϊκών Παρέμβαση» σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στον Παναθηναϊκό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις ευθύνες των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ αλλά και στον στον Αχιλλέα Μπέο.

«Στο δρόμο της « πολιτιστικής επανάστασης» που χάραξε ο εύπατρις καθοδηγητής του, ο φωτεινός ηγέτης, ο κύριος « διδάξαμε ήθη ή μήπως ήθοι», ο κύριος Αχιλλέας Μπέος προσέθεσε άλλο ένα κομμάτι στην παράσταση που ανεβάζει εδώ και χρόνια. Με περίσσεια αλαζονεία και θράσος απευθύνθηκε σε μία ιστορική ομάδα όπως είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με τον χαρακτηρισμό «φλώροι».
Το ποιος είναι ο Αχιλλέας Μπέος είναι γνωστό εδώ και χρόνια ( και πέρυσι ο ίδιος ήταν, εμείς άλλωστε το ξέρουμε καλά γιατί σχεδόν κάθε Κυριακή καθόταν ανάμεσά μας στο Ο.Α.Κ.Α), αυτό που μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι η ΕΠΟ απλώς παρακολουθεί την παραληρηματική του δράση, ανίκανη να κάνει το παραμικρό (αλήθεια κύριε Πιλάβιε σας ικανοποιεί ο χαρακτηρισμός καλό παιδί αλλά λίγος?), ενώ οι εταίροι του στην Superleague τον επιβραβεύουν κιόλας με την ψήφο τους.
Μπράβο σε όλους τους που τον έχουν αναγάγει σε πρωταγωνιστή του Πρωταθλήματος.
Ένα μεγάλο μπράβο όμως αξίζει και στους μεγαλομετόχους της ομάδας μας, όλους ανεξαιρέτως. Τουλάχιστον σε αυτό είναι όλοι μαζί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όλοι μαζί στην κατρακύλα της ομάδας μας.
Όλοι μαζί στην απαξίωση της ιστορίας μας.
Όλοι μαζί, ανάξιοι και ανίκανοι να ανταποκριθούν στην σημαντικότητα της στιγμής.
Όλοι μαζί κρυπτόμενοι πίσω από τα γραφεία τους, κυνηγώντας φαντάσματα, ασχολούμενοι με μικρότητες, αληθινοί πρωταγωνιστές μεσημεριανής εκπομπής.
Μπράβο και στους ποδοσφαιριστές μας, που υποδύθηκαν και αυτοί με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο του κομπάρσου στο έργο με πρωταγωνιστή τον Μπέο. Εσείς κύριοι μας απογοητεύσατε ακόμα πιο πολύ, γιατί σε εσάς είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας, σε εσάς είχαμε ακουμπήσει το έμβλημά μας , σε εσάς τραγουδούσαμε τον ύμνο μας. Αλλά όπως και στην ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι δανεικά. Ανάξιοι και ανήμποροι να κουβαλήσετε στις πλάτες σας τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, κυριευμένοι από το άγχος για το τι θα γίνει με τα συμβόλαια σας. Δικό μας το λάθος κύριοι που σας πιστέψαμε και σας υποστηρίξαμε.
ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ !!!!!
Αύτη η χρονιά φεύγει χωρίς τίτλο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Φέτος συνειδητοποιήσαμε ( όσοι από εμάς το είχαμε ξεχάσει), με τον πιο σκληρό τρόπο ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι ο κόσμος του, αυτός που τελικά θα δώσει και την λύση στο αδιέξοδο που δημιούργησαν άλλοι».
sportdog.gr
http://panatinaikoskosmos.wordpress.com/
read more "Μπράβο στους μεγαλομετόχους της ομάδας μας…" Διαβάστε περισσότερα...

15 χρονών παιδιά ξυλοκοπούνται απο την ελληνική αστυνομία .Η προστασία του πολίτη επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή!!!

κύριε Γιωργάκη για αυτό θέλεις να κλείσεις τα blogs;
γιατί την σοσιαλιστική δημοκρατία σου........... δεν πρόκειται να την δείξουν τα κανάλια σου των μεγαλοεργολαβων:
θαυμάστε τον αξιωματικό που θέλουμε τα στοιχεια του,που χτυπάει ενα παιδί 15 χρονών
θα το δείτε και κάτω στο βίντεο
δυστυχώς για εσένα Γιωργάκη το βίντεο θα κανει τον γυρο του κόσμου.
πηγή
http://anemos5.blogspot.com

read more "15 χρονών παιδιά ξυλοκοπούνται απο την ελληνική αστυνομία .Η προστασία του πολίτη επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή!!!" Διαβάστε περισσότερα...

ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ...

undefined
Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Σκληρός παίκτης ο Μιχελάκης. Ξέρει καλά την τηλεόραση, ως διευθυντής επί χρόνια ιδιωτικών καναλιών και παίζει το παιχνίδι με σκληρούς όρους. Ο μόνος από τη Νέα Δημοκρατία, που δίνει καθημερινά μάχη απέναντι στον Παπανδρέου. Με εξαίρεση τον...
πρόεδρο του κόμματος, οι υπόλοιποι δεν ασχολούνται με τον πρωθυπουργό. Ο Μιχελάκης τον ακουμπά προσωπικά. Και πολύ καλά κάνει κατά την γνώμη μας.
read more "ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ..." Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλο “κόλπο” από Σόρος, Κυριακόπουλο, Δασκαλόπουλο, Μυτιληναίο, Ζαβό ...




Μυστικός δείπνος πέντε επιχειρηματιών με τον Τζορτζ Σόρος και μενού τις πωλήσεις των “ασημικών” του ελληνικού δημοσίου, αλλά και νέες επενδύσεις έγινε προχθές το βράδυ.
Εκτός του (μεγαλύτερου κερδοσκόπου όλων των εποχών) Τζ. Σόρος, στο σπίτι τουΟδυσσέα Κυριακόπουλου (βιομηχανικά ορυκτά) ήταν καλεσμένοι οι Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ), Βαγγέλης Μυτιληναίος (του γνωστού ομίλου) και ο ελληναοαμερικανός επιχειρηματίας Στέλιος Ζαβός.

Στο δείπνο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε η είσοδος funds που ελέγχει ο Σόρος στην Ελληνική αγορά για εξαγορές φιλέτων που πρόκειται να εκποιηθούν, αλλά και επενδύσεις για τη δημιουργία νέων επενδυτικών σχημάτων που θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, με εξαγορές μέσω του Χρηματιστήριο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει μια πρώτη συμφωνία μεταξύ Κυριακόπουλουκαι Μυτιληναίου για επενδύσεις στον τομέα του αλουμινίου.
Ιδιαίτερο ρόλο στη συνάντηση φαίνεται ότι διαδραμάτισε ο Στέλιος Ζαβός. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος είχε καλέσει τον Σόρος στην Αθηναϊκή Λέσχη για διάλεξη στα τέλη του 2009, αλλά και ο άνθρωπος στο σπίτι του οποίου στη Βασιλίσσης Σοφίας 39, οΓιώργος Παπανδρέου είχε κάνει ρεβεγιόν Χριστουγέννων εκείνη τη χρονιά, λίγους μήνες αφούτου είχε αναλάβει πρωθυπουργός.
Ο Ζαβός, συχνός συνδαιτυμόνας του Τζόζεφ Στίγκλιτζ, φίλου επίσης του Πρωθυπουργού, είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου- όλοι αναρωτιόμασταν γιατί…
Είναι διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Partners, επενδυτικής εταιρείας που αναπτύσσει οικιστικά συγκροτήματα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και, παράλληλα, έχει την ιδιότητα του προέδρου του Harvard Business School Club of Greece.
Η ιδιότητά του ως διευθύνοντος συμβούλου, ίσως δίνει απαντήσεις και για ένα τομέα των επιχειρηματικών σχεδίων που καταστρώθηκαν στο δείπνο με τον Σόρος.
Φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη και τη συνάντηση του Σόρος με το Γ. Παπανδρέου, ενώ στο ΔΣ της Zeus Capital Partners συμμετέχουν οι κ. Ν. ΤσακοςΠ. Παππάς και οι εφοπλιστές Ε. Βιδάλης και Κ. Πετρόπουλος.
read more "Μεγάλο “κόλπο” από Σόρος, Κυριακόπουλο, Δασκαλόπουλο, Μυτιληναίο, Ζαβό ..." Διαβάστε περισσότερα...

Περίεργη δήλωση “Έλληνα υπουργού” προβάλουν διεθνή μέσα ενημέρωσης

undefined
Έλληνας υπουργός που δεν θέλησε να κατονομαστεί δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, σε άρθρο που θα δημοσιευθεί την Τρίτη, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Τώρα το ερώτημα δεν είναι αν θα αναδιαρθρώσουμε, αλλά το ερώτημα είναι πότε", φέρεται να δηλώνει στην εφημερίδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, με την εφημερίδα να χαρακτηρίζει τον αξιωματούχο "στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου".

Προσθέτει ότι η Ελλάδα είχε πει στην Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις αρχές του 2010 ότι θα ήταν καλύτερο να συνδεθούν τα δάνεια της βοήθειας αμέσως με την αναχρηματοδότηση.

"Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι θα χρειάζονταν να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση", φέρεται να δηλώνει ο υπουργός στην εφημερίδα.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg. Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη και πλέον είναι θέμα χρόνου, αναφέρει η Die Welt επικαλούμενη υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης χωρίς να τον κατονομάζει, αναφέρει το Bloomberg.

Οι ηγέτες της Ευρώπης ενημέρωσαν την Ελλάδα στα τέλη του 2010 ότι η χώρα θα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και μέτρα περικοπών πριν αρχίσει οποιαδήποτε συζήτηση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, φέρεται να δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα ο υπουργός, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Ελλάδα έκανε ότι ήταν υποχρεωμένη να κάνει, προσθέτει ο αξιωματούχος στην εφημερίδα.


read more "Περίεργη δήλωση “Έλληνα υπουργού” προβάλουν διεθνή μέσα ενημέρωσης" Διαβάστε περισσότερα...

Νέο παραλήρημα Πάγκαλου από την Πόλη για εργατικούς Τούρκους και τεμπέληδες Έλληνες

undefined
Την Κων/πολη επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος , ο οποίος με τις δηλώσεις του στη Hürriyet χάϊδεψε τα αυτιά των Τούρκων , υποτίμησε την Ελλάδα και χαρακτήρισε τους Έλληνες ως τεμπέληδες!

O Πάγκαλος μιλώντας στην εφημερίδα Hürriyet τόνισε, " οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες γι'αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού"
Γι'αυτο και η τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο " ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας!"


O αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε στη Hürriyet οτι το θέμα της αγοράς και της πώλησης ακινήτων απο τους Έλληνες υπηκόους έχει επιλυθεί αλλά δεν έχει ανοίξει ακόμη η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και ούτε ξεκίνησε η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιμβρου με τη Λήμνο.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ!


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποτίμησε και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς δήλωσε " μετά την αγορά της Finansbank κάποιοι εθνικιστές στην Ελλάδα ενοχλήθηκαν. Αλλά σήμερα η Finansbak είναι μια επο τις πιο πετυχημένες επενδύσεις. Οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες, αν πάρουν ως παράδειγμα τις τούρκικες, θα συμαζευτούν"!

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε επίσης οτι δεν βλέπει καμία διαφορά στους χαρακτήρες των Ελλήνων και των Το΄ρυκων αλλα ούτε και στην μεφάνιση τους. " Για παράδειγμα σήμερα επισκέφθηκα το Πατριαρχείο. Εκεί είδα κάποιους νέους. Νόμισα οτι είναι Έλληνες κια άρχισα να τους μιλώ στα ελληνικά και είδα οτι δεν με κατάλαβαν. Μετά που είπαν οτι είναι Τούρκοι που ήρθαν να ξεναγηθούν στο Πατριαρχείο."

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης κατα τη διάρκεια της ιδιωτικής του επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, το βράδυ του Σαββάτου , παρέστη σε δεξίωση προς τιμήν του στην αίθουσα του Ναού Αγίας Τριάδος Ταξείμ, που διοργάνωσε το νεοσύστατο συντονιστικό όργανο της Ομογένειας "Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμέϊκων Ευαγών Ιδρυμάτων".
Το πρωί της κυραικής ο Θεόδωρος Πάγκαλος εκκλησιασθηκε οικογενειακώς στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου κατά την πανηγυρική Θ. Λειτουργία της Κυριακής των Βαϊων. Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

undefined

read more "Νέο παραλήρημα Πάγκαλου από την Πόλη για εργατικούς Τούρκους και τεμπέληδες Έλληνες" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα αντέχει μέχρι το καλοκαίρι

undefined
  • Μέχρι το καλοκαίρι υπολογίζουν ότι θα γίνει η αναδιάρθρωση, κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης
  • Στα ύψη τα Spread
  • Διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση ότι ζήτησε επιμήκυνση για το σύνολο του δημόσιου χρέους
  • Τα πιθανά σενάρια για την Ελλάδα
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που φέρουν την Ελλάδα να έχει ζητήσει από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση την έναρξη διαδικασιών για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ...
προχώρησε εκ νέου το υπουργείο Οικονομικών.

"Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο υπουργός εξάντλησε το θέμα χθες", σημείωσε αξιωματούχος σχετικά με τα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα, όμως με όσα φέρεται να δήλωσαν στελέχη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού στο Reuters, μερίδα της γερμανικής κυβέρνησης εκτιμά πλέον ως εξαιρετικά υψηλή την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έως το καλοκαίρι.

"Σημαντικοί παράγοντες στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν θα βγάλει το καλοκαίρι χωρίς αναδιάρθρωση", δήλωσε αξιωματούχος του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, αυτό δεν σημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση, επιθυμεί αυτήν την έκβαση, αλλά ότι τη θεωρεί μάλλον αναπόφευκτη.

Όπως είναι φυσικό, η έντονη φημολογία εκτόξευσε τα Spread σε επίπεδα ρεκόρ.

To spread του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο αναρριχήθηκε σε νέο επίπεδο-ρεκόρ, τις 1.126 μονάδες βάσης (για να υποχωρήσει αργότερα στις 1.113), σημειώνοντας άνοδο 81 μονάδων σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς.

Επιμένουν τα δημοσιεύματα

Παράλληλα, φουντώνουν οι φήμες που θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να έχει ζητήσει επιμήκυνση του συνολικού δημοσίου χρέους από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαδικασία που αναμένεται να αρχίσει να συζητείται τον προσεχή Ιούνιο με στόχο να υλοποιηθεί εντός του 2012.

Το αίτημα της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", διαβίβασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην άτυπη σύνοδο του Ecofin που διεξήχθη στην Ουγγαρία και κατά την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου.

Δόθηκε βέβαια γραμμή στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην αμερικανική πρωτεύουσα να σταματήσουν οι διαρροές στα ξένα ΜΜΕ επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται πολύ εκνευρισμένοι.

Σύμφωνα μάλιστα με ανώτατο αξιωματούχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Ντομινίκ Στρος-Καν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις έδωσε την εντολή «για την περίπτωση της ελληνικής επιμήκυνσης, οι διαψεύσεις να έρχονται μέχρι την τελευταία στιγμή».

Τα σενάρια περί επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους διακινήθηκαν το προηγούμενο 48ωρο με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα στο Dow Jones και τους Financial Times που θέλουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη Γερμανία να προωθούν «εθελοντική και φιλική» προς την αγορά αναδιάρθρωση του χρέους, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να επιτύχει τους στόχους της.

Σχέδια για Ελλάδα

Το πρώτο σχέδιο προβλέπει ανταλλαγή του ελληνικού χρέους σε τιμές αγοράς με ασφαλή ομόλογα, τα οποία θα φέρουν την εγγύηση της Ευρωζώνης.

Το δεύτερο προβλέπει την εξαγορά ομολόγων από επενδυτές και τη μετέπειτα απόσυρση ή επιμήκυνση της διάρκειας ωρίμανσής τους, παρόμοια τακτική με αυτήν που εφαρμόζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις υπερχρεωμένες φτωχές χώρες.

Ένα τρίτο εναλλακτικό σενάριο, το οποίο φέρεται να επεξεργάζεται το Βερολίνο, είναι η αγορά ελληνικών ομολόγων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESF) με ταυτόχρονη επιμήκυνση της αποπληρωμής, ενδεχομένως ακόμη και διαγραφή μέρους του χρέους.

Στο ενδεχόμενο μιας «ήπιας αναδιάρθρωσης», κάθετα αντίθετοι είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Γαλλία γιατί πολλές τράπεζες της τελευταίας είναι εκτεθειμένες στα ελληνικά ομόλογα.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, το Ταμείο θα παρατείνει την περίοδο αποπληρωμής των σχεδόν 30 δισεκατομμυρίων ευρώ που έδωσε στην Ελλάδα από 3 έως 7 χρόνια, προκειμένου να συμβαδίσει με την παράταση που δόθηκε από την Ευρωζώνη στη χώρα τον περασμένο μήνα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ανοιχτό σε μετακίνηση του προγράμματος ελληνικής δανειοδότησης από το stand by lending facility (δανειακή διευκόλυνση), η οποία συνήθως έχει τριετή περίοδο αποπληρωμής, στο πρόγραμμα extended fund facility (διευκόλυνση με παράταση της ωρίμανσης του δανείου), η οποία αφορά αποπληρωμές μέχρι και σε 10 χρόνια.

Ένας τέτοιος επαναπροσδιορισμός των πληρωμών του χρέους είναι ουσιαστικά ένας τύπος αναδιάρθρωσης. Η τελευταία θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σηματοδοτεί μάλιστα μια αλλαγή στις θέσεις του, καθώς μέχρι πρότινος υποστήριζε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακάμψει εάν ακολουθήσει αυστηρά ένα πολυετές πρόγραμμα λιτότητας με αντάλλαγμα το πακέτο διάσωσης που έλαβε πέρυσι από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΝΤ, θεωρούν ότι η Ελλάδα πιθανόν να ζητήσει βοήθεια από τον υπάρχοντα Προσωρινό Μηχανισμό (ESMF) της Ε.Ε. το 2012 για να εξυπηρετήσει τις πληρωμές του δανείου της, καθώς δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε αγορές ομολόγων, αλλά θα πρέπει να αναζητήσει 30 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω μακροπρόθεσμης έκδοσης.

Το σενάριο που θα εξεταστεί πρώτο θα εμπεριέχει παράταση αποπληρωμών του δανείου έως και 30 χρόνια, όπου θα προσφέρονται στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων νέα ομόλογα με αντάλλαγμα τα παλαιά ομόλογα, με το ίδιο κουπόνι αλλά με μεγαλύτερη ημερομηνία ωρίμανσης.

Το σχέδιο της επιμήκυνσης θα συζητηθεί τον προσεχή Ιούνιο, όταν η Ε.Ε. θα εξετάσει το σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, κάτι που επιβεβαίωσε ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., Όλι Ρεν, την προηγούμενη Παρασκευή.


read more "Η Ελλάδα αντέχει μέχρι το καλοκαίρι" Διαβάστε περισσότερα...

Αδίστακτοι εχθροί του λαού!

undefined
Εξαιρετικά επικίνδυνη για τους έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους αλλά και για τη χώρα γενικότερα αποδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με τη λυσσαλέα αντιλαϊκή πολιτική της. Με εξαίρεση τις «κυβερνήσεις» των δοσίλογων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της πατρίδας μας, ποτέ άλλοτε ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ακολουθήσει στον οικονομικοκοινωνικό τομέα τόσο υστερικά εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα πολιτική.
Ωχριά ως και ο Κ. Μητσοτάκης σε αντιλαϊκότητα σε σύγκριση με την κατάπτυστη από τους Έλληνες, αλλά υπέροχη σε αποτελεσματικότητα για τους πιο επιθετικούς κύκλους του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Η πάση θυσία ανατροπή αυτής της κυβέρνησης όσο το δυνατόν νωρίτερα αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους. Τέτοια …αφιονισμένα σκυλιά του κεφαλαίου σαν τη νεοφιλελεύθερη «πολιτική συμμορία» της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν έχει ξαναγνωρίσει ο τόπος! Αδίστακτοι πολιτικοί απατεώνες εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και εξελέγησαν δημοκρατικότατα με πανηγυρικό τρόπο, κάνοντας τα εντελώς μα εντελώς αντίθετα σε όλα τα κρίσιμα θέματα από όσα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά. Γαντζωμένοι τώρα με νύχια και με δόντια στην εξουσία, δεν πρόκειται να φύγουν με τίποτα πριν από τη λήξη της θητείας τους το φθινόπωρο του 2013, αν δεν τους διώξει ο λαός με τις κινητοποιήσεις του, με αλλεπάλληλα κύματα μαχητικών διαδηλώσεων. Ζητιάνους θα καταντήσουν όλους τους έλληνες εργαζόμενους, αν ολοκληρώσουν τη θητεία τους. Ούτε νερό δεν θα μπορούμε να έχουμε σε επάρκεια σε λίγο για να πλενόμαστε, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα για να φωτιζόμαστε και να λειτουργούν τα κλιματιστικά, καθώς αυτή η κυβέρνηση Παπανδρέου ξεπουλάει ακόμη και την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, γυρίζοντας την Ελλάδα στις δεκαετίες του 1930 και του 1950, τότε που ρεύμα και νερό στην Αθήνα πούλαγαν οι ξένοι!
Όλη τη χώρα σκοπεύει να πουλήσει το ΠΑΣΟΚ. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου θα φύγουν ζάπλουτα στο εξωτερικό αμέσως μόλις πέσει, καθώς ούτως ή άλλως η πολιτική τους αποστολή έχει σχεδιαστεί για να ολοκληρωθεί σε μία και μοναδική θητεία. Στόχος του Παπανδρέου δεν είναι να επανεκλεγεί γι’ αυτό και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να παραιτηθεί από μόνος του, παρά τα σχετικά σενάρια που έρχονται και επανέρχονται για πρόωρες εκλογές. Αν δεν οργανωθεί κοινοβουλευτική συνωμοσία στους κόλπους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ή αν δεν σαρωθεί η κυβέρνηση από εξέγερση του ελληνικού λαού, ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας που του παρέχει το Σύνταγμα. Εκτός φυσικά αν αποφασίσει ή του πουν ότι πρέπει να φύγει νωρίτερα, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει το ΠΑΣΟΚ όχι με κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, αλλά ούτε καν πρώτο κόμμα σε περίπτωση εκλογών μετά το καλοκαίρι, όσο αντιπαθής και αν παραμένει στο λαό η περίπτωση δεξιάς κυβέρνησης.
Μέσα στο κόλπο της διακυβέρνησης Παπανδρέου είναι και η χρεοκοπία της χώρας. Ο τρόπος και η στιγμή που θα γίνει αυτή, θα εξαρτηθεί τόσο από τις εντολές από το εξωτερικό όσο και από τα κερδοσκοπικά συμφέροντα, ώστε να εξασφαλίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου το μέγιστο δυνατό κέρδος τόσο για τους ξένους και έλληνες κερδοσκόπους όσο και για τους έλληνες πολιτικούς συνεργάτες τους. Η κυβέρνηση θα μεθοδεύσει τη χρεοκοπία κατά τέτοιο τρόπο ώστε να περάσουν οι ελληνικές τράπεζες υπό τον έλεγχο ξένων τραπεζικών κολοσσών, καθώς αυτή είναι η ιστορία που θα φέρει και τα πολύ χοντρά λεφτά. Το σημαντικότερο για τον κόσμο όμως είναι ότι η χρεοκοπία θα μεθοδευτεί έτσι ώστε να χρεοκοπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία στη χώρα μας. Αυτό θα οδηγήσει σε νέο, ενδεχομένως και δραματικό περιορισμό των συντάξεων, ενώ παράλληλα θα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Με τις πασίγνωστες πλέον δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Ντι Βελτ, όπου ουσιαστικά είπε ότι τον Ιούνιο, σε ενάμιση μήνα, θα κριθεί βάσει «λεπτομερούς ανάλυσης» της ΕΕ και της ΕΚΤ η πιστοληπτική αξιοπιστία της Ελλάδας, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το Βερολίνο το ενδεχόμενο κήρυξης της Ελλάδας σε χρεοκοπία πριν από το 2013, όπως ήταν μέχρι τώρα η επίσημη γερμανική γραμμή.
Καθώς οι γερμανικές, οι γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες ξεφορτώνουν στην ΕΚΤ τα ελληνικά, ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους, φαίνεται ότι αυξάνουν την πίεση να επιταχυνθεί η χρεοκοπία των περιφερειακών χωρών της ΕΕ, ώστε να φορτωθούν όλο το βάρος της αναδιάρθρωσης του χρέους οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, οι ντόπιες τράπεζες των τριών χωρών και τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Οι γερμανικές, γαλλικές και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες γνωρίζουν άριστα ότι σε περίπτωση αναδιάρθρωσης και πρωτίστως «κουρέματος» του ελληνικού, ιρλανδικού και πορτογαλικού δημόσιου χρέους σήμερα και οπωσδήποτε πριν από τον Ιούνιο του 2013, οι ίδιες θα υποστούν μικρότερες ζημιές από όσο αν η αναδιάρθρωση γίνει μετά από εκείνη την ημερομηνία. Αυτό επειδή οι ηγέτες της ΕΕ έχουν ήδη αποφασίσει πως από τον Ιούνιο του 2013 και πέρα θα συμμετέχουν οπωσδήποτε στις ζημιές και οι ιδιώτες επενδυτές.
read more "Αδίστακτοι εχθροί του λαού!" Διαβάστε περισσότερα...