Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Loukanikos, the riot dog!

read more "Loukanikos, the riot dog!" Διαβάστε περισσότερα...

Ξυπνάτε μαλάκες...ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ!(video)


...Για να μην καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο και να πολεμήσουμε!Ας ξυπνήσουμε από τον βαθύ μας ύπνο πρωτού είναι πολύ αργά.
Αν μας έκαναν κατάσχεση το σπίτι (έχει αρχίσει και αυτό για 1500 ευρώ στην εφορια σου κανουνε πληστηριαμο και σε βγάζουν απο το σπιτάκι σου.)μας θα κοιμόμασταν ήσυχοι; Χωρίς πατρίδα, δεν θα έχουμε ούτε σπίτι...
read more "Ξυπνάτε μαλάκες...ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ!(video)" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα θα είναι η αρχή του τέλους

Του Simon Black
Χθες το βράδυ πήγα για φαγητό σε μια «ανεβασμένη» περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεν πρόκειται για τουριστικό στέκι, αφού οι περισσότεροι ήταν ντόπιοι.
Καθώς περπατούσαμε στα στενά που ήταν γεμάτα από παραδοσιακά ελληνικά ταβερνάκια, όλοι οι καταστηματάρχες και οι «κράχτες» έτρεχαν να μας χαιρετήσουν, και να  διαφημίσουν το μενού τους.
«Έχουμε τα πιο φρέσκα θαλασσινά!».
«Έχουμε τις πιο φτηνές τιμές!».
«Προσφέρουμε δωρεάν ποτά και επιδόρπιο!».

Μέσα σε δευτερόλεπτα επικράτησε το χάος, με τον κάθε κράχτη να χώνει τον κατάλογο στα μούτρα μας, να μας τραβάει από το μανίκι, και να φωνάζει δυνατά, προσπαθώντας να ακουστεί πάνω από τους ανταγωνιστές του. Λίγο μετά άρχισαν τα σπρωξίδια, και στο τέλος η συμπλοκή. Έπεσαν μπουνιές, για ένα δείπνο που θα κόστιζε μόλις γύρω στα €20!
Η επιθετική συμπεριφορά είναι κάτι το συνηθισμένο σε αυτή τη περιοχή του κόσμου. Στη Βόρεια Αφρική και στη Τουρκία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Υπήρξε όμως ένα στοιχείο απελπισίας το οποίο δεν είχα ξαναδεί εδώ στην Ελλάδα. Με δεδομένη τη νέκρα που επικρατούσε στα ταβερνάκια, ήταν ολοφάνερο  ότι οι ιδιοκτήτες τους θα έκαναν τα πάντα για να μη βάλουν λουκέτο.
Αργότερα, πέρασα από τα ερείπια της αρχαίας αγοράς της πόλης. Είδα μέσα στα χαλάσματα να κυκλοφορούν μπόλικα αδέσποτα σκυλιά, και η εικόνα αυτή ήταν η τέλεια «μεταφορά».Η Ελλάδα κατάντησε … για τα σκυλιά!
Συμπτωματικά, η ελληνική κυβέρνηση είχε καταφέρει τη προηγούμενη μέρα να πουλήσει ομόλογα αξίας €1.6 δισ. Ακούγεται σαν ένα σοβαρό ποσό, αλλά στη πραγματικότητα απλά καλύπτει τις πληρωμές τόκων αυτού του μήνα, για ένα χρέος που έχει ήδη φτάσει στα €340 δισεκατομμύρια.
Τον περασμένο μήνα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν €2.2 δισ. Η Ελλάδα θα πρέπει να δανείζεται, όχι μόνο για να αποπληρώνει τους τόκους, αλλά και για να έχει φως. Εν τω μεταξύ, το κεφάλαιο του χρέους αυξάνεται, ενώ τα φορολογικά έσοδα μειώνονται… διαιωνίζοντας την κατάσταση.
Καμιά διάσωση δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Είναι σαν έναν φίλο σας που πνίγεται στα χρέη, πληρώνοντας κάθε μήνα $5.000 σε τόκους. Η καλύτερη δουλειά που μπορεί να πιάσει πληρώνει $1.000 το μήνα, άρα είναι μείον $4.000 κάθε μήνα, και αυτό συνεχώς αυξάνεται.
Αν τους δώσουν πίστωση $10.000, θα λύσει το πρόβλημά του; Όχι. Θα αντιμετώπιζε και πάλι τη χρεοκοπία σε μερικούς μήνες.
Η ζωή από διάσωση σε διάσωση, ενώ την ίδια ώρα το συνολικό χρέος αυξάνεται, δεν είναι ζωή. Είναι ένα σχέδιο πυραμίδας. Κι αν λάβουμε υπόψη τη κατάσταση ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και την επόμενη ημερομηνία πώλησης ομολόγων, η επόμενη κρίσιμη διάσωση θα συμβεί εντός του θέρους.
Η Ευρώπη θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει: α) Θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ελληνική σπατάλη ελπίζοντας πως οι φορολογούμενοι δεν θα το προσέξουν ή δεν τους νοιάζει; β) Θα αποσυρθεί,  και θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει; γ) Θα προχωρήσει σε μια οργανωμένη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα συνδυάζει δάνεια, κουρέματα, και χρηματοδοτήσεις υπό όρους εκ μέρους του ΔΝΤ και της ΕΚΤ;
Το πιο πιθανό είναι το (γ), αλλά όπως και να το δει κανείς, πάλι χρεοκοπία είναι.
Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί στο Ντουμπάι. Στα τέλη του 2009 και το 2010, το Εμιράτο αναδιάρθρωσε κατά 50% το ύψους $59 δισεκατομμυρίων χρέος του, με αποτέλεσμα την ύφεση και τις απώλειες της οικονομίας του. Υπήρχαν όμως δυο μεγάλες διαφορές.
Πρώτον, το Ντουμπάι είχε έναν πλούσιο μεγάλο αδελφό, το Άμπου Ντάμπι. Η Ευρώπη έχει θυμωμένους Γερμανούς φορολογούμενους.
Δεύτερον, το Ντουμπάι ήταν απομονωμένο. Η Ευρώπη έχει μια σειρά από καταχρεωμένα κράτη που τα συνολικά χρέη τους ξεπερνούν τα ποσά της όποιας δυνατότητας διάσωσης.
Αν επιτραπεί στις αγορές να λειτουργήσουν, η αλυσιδωτή αντίδραση μιας εθνικής χρεοκοπίας θα προκαλέσει κύμα χρεοκοπιών σε πολλούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, πυροδοτώντας ακόμη περισσότερες διασώσεις, και αποπληθωριστικά ξεπουλήματα στις χρηματαγορές.
Αν δεν δούμε μια θαυματουργή άνευ δυσμενών όρων διάσωση της Ελλάδας σύντομα, τότε αυτό που θα δούμε τους επόμενους μήνες θα είναι η αρχή του τέλους.
Και αφού δεν είμαστε Έλληνες, τι μας νοιάζει; Μας νοιάζει διότι οι έλεγχοι κεφαλαίου, οι επιδρομές επί των συντάξεων (δημοσίων και ιδιωτικών), και το κοινωνικό χάος αντιμέτωπο με την αστυνομική βία που είδαμε, θα τα ξαναδούμε μόλις η Ευρώπη και η Αμερική βρεθούν και αυτές στην ίδια θέση.

 S.A.-Sovereign Man
read more "Η Ελλάδα θα είναι η αρχή του τέλους" Διαβάστε περισσότερα...

Οι “Αγανακτισμένοι” δεν είναι τίποτα μπροστά σ΄ αυτό που έρχεται ..

Μισθολογικό μεσαίωνα προβλέπει το νυχτερινό νομοσχέδιο Βενιζέλου το οποίο θα αλλάξει εκ βάθρων την ζωή χιλιάδων μισθωτών. Σύμφωνα με τις διατάξεις κόβονται επιδόματα και κίνητρα απόδοσης και οι μισθοί στον δημόσιο τομέα προσαρμόζονται σ’ αυτούς που... ισχύουν στον ιδιωτικό. Παράλληλα, μπαίνει «ταβάνι» στη σύνταξη που μπορεί κάποιος να πάρει. Έτσι:
  • Μπαίνει ανώτατο όριο στις συντάξιμες αποδοχές καθώς το ποσό της μηνιαίας σύνταξης δεν θα μπορεί πια να υπερβαίνει το μηνιαίο συντάξιμο μισθό, παρά μόνο στην περίπτωση που η σύνταξη προσαυξάνεται με πτητικά κ.λ.π. εξάμηνα ή υπολογίζεται με βάση τις διατάξεις των νόμων 1897/1990 και 1977/1991 (για θύματα τρομοκρατίας).
  • Για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά από 1.1.1993 και μετά και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2013 και μετά, θα λαμβάνουν σύνταξη με τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας τους υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει 40 ετών πλήρους πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας.
  • Επεκτείνονται για λόγους ισότητας και σε όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά από 1.1.1993 και μετά, οι ευνοϊκές διατάξεις που ισχύουν για τους βαριά αναπήρους (τυφλοί, τετραπληγικοί, νεφροπαθείς κ.λ.π) και οι οποίες προβλέπουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης των προσώπων αυτών με τη συμπλήρωση 15 ετών υπηρεσίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και τον υπολογισμό της σύνταξής τους με βάση τα 35 έτη υπηρεσίας.
  • Κόβονται επιδόματα απόδοσης αλλά και ταχύτερης διεκπεραίωσης εργασίας. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό αλλά πρόκειται για επιδόματα που δόθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις προκειμένου να μην κάνουν τις νόμιμες αυξήσεις.
Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει πόνο σε χιλιάδες Έλληνες, κυρίως στους δημοσίους υπαλλήλους που “πετσοκόψαν” τους μισθούς τους, σε πολλούς συνταξιούχους που έχασαν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους και σε χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους που είτε έμειναν χωρίς δουλειά, είτε υφίστανται μειώσεις εισοδημάτων. Αυτά, όμως που θα έρθουν σύντομα, ξεκινώντας από χθες, θα κάνουν τα παλιά να μοιάζουν με περαστικό κακό όνειρο. Θα είναι ένας εφιάλτης χωρίς τέλος που δεν μπορεί, θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους, αυτή τη φορά με πολύ άγριες διαθέσεις.
Οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί εξάλλου τι σημαίνουν τα μέτρα που υπέγραψε πρόσφατα η κυβέρνηση με την ευλογία της τρόϊκας. Όπως επίσης, κανείς μας δεν μπορεί να καταλάβει πόσο σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις μιας χρεοκοπίας.
Το φθινόπωρο που έρχεται ίσως αποτελέσει την κρισιμότερη περίοδο για τη χώρα. Κι αυτό γιατί οι πολίτες, μετά τα μπάνια του λαού (όποιος καταφέρει να πάει για μπάνια) θα βρεθούν μπροστά σε πολύ μεγάλα αδιέξοδα. Ακόμη κι αν υπήρχε “λίπος”, αν υπήρχε στα σεντούκια κρυμμένο χρήμα, εξανεμίζονται και ο κόσμος είναι πλέον με άδειες τσέπες.
Σκεφτείτε τα παρακάτω και προβληματιστείτε για το δύσκολο φθινόπωρο και τον “κατοχικό” χειμώνα που φτάνει.
  • Η γενιά των 500 ευρώ είναι ήδη παρούσα αλλά αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Οι προσλήψεις νέων γίνεται με μισθούς χαμηλότερους κατά 20% από τη Συλλογική Σύμβαση με τα μικτά να είναι 591 ευρώ και τα καθαρά 502 ευρώ. Με τι κουράγιο λοιπόν θα βγουν στην αγορά οι νέοι αυτού του τόπου και πώς θα μπορέσουν να ζήσουν; Το σίγουρο είναι ότι θα βγουν στους δρόμους, αυτή τη φορά αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι για όλα.
  • Οι “ευέλικτες μορφές εργασίας”, τα 4ήμερα, η μη πληρωμή υπερωριών και Κυριακών, οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις είναι εδώ αλλά σε λίγους μήνες θα είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση.
  • Οι συνταξιούχοι ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί τη λαίλαπα. Όταν θα δουν πετσοκομμένο το εφάπαξ τους, όταν οι αγρότες θα παίρνουν 10% μικρότερη σύνταξη από τον ΟΓΑ, όταν όσοι παίρνουν πάνω από 1.700 ευρώ θεωρούνται λεφτάδες και θα δεχθούν μεγάλο ψαλίδι κι όταν η εξαθλίωση θα είναι γεγονός στα περήφανα γηρατειά, το μόνο που θα μείνει είναι ο δρόμος. Ο αγώνας χωρίς τέλος και από τους απόμαχους της ζωής.
  • Οι μισθωτοί ακόμη δεν έχουν νιώσει για τα καλά τι σημαίνει μισθός πείνας. Όταν θα παίρνουν έως και 45 ευρώ το μήνα λιγότερα λόγω αυξημένης παρακράτησης, θα το καταλάβουν. Όταν θα τους έρθει η έκτακτη εισφορά από Σεπτέμβριο, όταν θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες κεφαλικό φόρο κι όταν θα έρθουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, θα καταλάβουν τι σημαίνει μνημόνιο. Και τότε δεν θα έχουν άλλη επιλογή από τη μάχη στο πεζοδρόμιο. Ήδη η εφορία ετοιμάζεται να αποστείλει τα πρώτα μπιλιετάκια της που θα καλεί τον κόσμο να πληρώσει για ένα έγκλημα που δεν είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος.
  • Φυσικά, η νομιμοποίηση αυθαιρέτων δεν είναι απλά μια λύση στο πρόβλημα που κάποτε έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Σημαίνει μεγάλα ποσά που θα πρέπει να βρεθούν για να ενταχθούν στη ρύθμιση οι ιδιοκτήτες. Με άδειες τσέπες, όμως, που θα βρεθούν;
Και η κατακλείδα: Όλα αυτά τα μέτρα μπορεί και να μη φτάνουν. Όλο αυτό το αίμα μπορεί να μην χορτάσει τους βρικόλακες.
Ζούμε σε έναν παρανοϊκό κόσμο που όμως τώρα αρχίζει να παρουσιάζει το πραγματικό του κόσμο. Ο εφιάλτης είναι μπροστά μας κι όποιος αντέξει. Το σίγουρο είναι ότι πλέον δε θα υπάρχει καναπές για να κάτσουμε αφού θα μας τα έχουν πάρει όλα. Και τότε ο δρόμος θα είναι η τελική επιλογή.
read more "Οι “Αγανακτισμένοι” δεν είναι τίποτα μπροστά σ΄ αυτό που έρχεται .." Διαβάστε περισσότερα...

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι ένας μύθος


read more "Οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι ένας μύθος" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Λοβέρδος μας… απειλεί ότι θα φύγουν!!!


Αν δεν έχει κάποιο κρυφό σχέδιο στο μυαλό του (βλ. ηρωική έξοδο) ο υπουργός Υγείας, τότε είναι ακατανόητα και κινδυνολογικά τα όσα δηλώνει τα τελευταία 24ωρα.

Μετά το είπαμε ψέματα ότι «λεφτά υπάρχουν», ξαναχτυπά και… απειλεί τους πολίτες ότι μπορεί να φύγει η κυβέρνηση, αν συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε κι αν συνεχιστεί η κριτική για την πολιτική που ασκούν!

Σε συνέντευξή του στην realnews, δηλώνει χαρακτηριστικά:
«Όταν έχουμε ειδικά ορισμένες μιντιακές ισοπεδωτικές κραυγές, με αδυσώπητη και εκ του ασφαλούς κριτική, όταν προπηλακιζόμαστε, όταν ο αντιπολιτευτικός λόγος είναι καταγγελτικός και εύκολος, τότε ξέρετε τι έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό; Να φύγουμε να έρθουν να τα κάνουν κάποιοι άλλοι… Να δούμε θα τα κάνουν καλύτερα;»
τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΥΓ. Κύριε υπουργέ, καλύτερα δεν ξέρουμε, αλλά χειρότερα δεν μπορεί! Παγκόσμιο ρεκόρ κακής διακυβέρνησης σπάσατε! Το προηγούμενο το είχε ο Καραμανλής… Και όσο για την "απειλή" σας πως θα φύγετε, αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχετε φύγει ακόμη... Άραγε ποιός και τι σας κρατάει στην εξουσία;

read more "Ο Λοβέρδος μας… απειλεί ότι θα φύγουν!!!" Διαβάστε περισσότερα...

ΣτΕ: Παράνομη η φυλάκιση πολιτών για χρέη προς το Δημόσιο


Με απόφαση κόλαφο κατά του σχετικού νομοσχεδίου, η Ελληνική Δικαιοσύνη αποκαλύπτει την παραβίαση του Συντάγματος εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου
  • Γράφει ο Τάσος Γ.
Για να μη μας κοροϊδεύουν
Με συντριπτική πλειοψηφία 24 προς 3, οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η επιβολή του επαχθούς μέτρου, ακόμη κι όταν ο οφειλέτης του Δημοσίου έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρέη του και δεν τα αποπληρώνει.

Η απόφαση της Ολομέλειας, που δημοσιεύθηκε χθες, δίνει τη χαριστική βολή στο θεσμό της προσωποκράτησης, αφού πλέον δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την, έστω και περιορισμένη, εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής διάταξης (ν. 2717/99).
Είχε προηγηθεί το 2003 η ομόφωνη κρίση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της προσωπικής κράτησης για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το ΙΚΑ και τα ΝΠΔΔ.

Σύμφωνα με τους δικαστές, η προσωποκράτηση ως μέτρο στερητικό της ελευθερίας είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτη και αντίθετη στα άρθρα 2 και 5 του Συντάγματος, που επιτάσσουν ως πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, πυρήνας της οποίας είναι η προσωπική ελευθερία.

Η Ολομέλεια τονίζει ότι είναι διαφορετικό το θέμα της στέρησης της προσωπικής ελευθερίας ως ποινή για αποδοκιμαστέα κοινωνική συμπεριφορά και άλλο ως διοικητικό μέτρο που αποβλέπει στην άσκηση πίεσης για την εξόφληση χρηματικού χρέους, το οποίο «δεν έχει ή δεν δύναται το Δημόσιο να αποδείξει ότι έχει ο οφειλέτης». Και αυτό διότι αποτελεί μέτρο καταναγκασμού, όχι πάνω στην περιουσία του οφειλέτη, αλλά επί του ίδιου του προσώπου του οφειλέτη.

Στο σκεπτικό της απόφασης που υιοθέτησε ανάλογη κρίση του Στ’ τμήματος, αναφέρεται ότι το Σύνταγμα ανέχεται τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας, αλλά με την προϋπόθεση ότι είναι λογικώς αναγκαία για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και τέτοιοι λόγοι είναι αυτοί που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα (όπως η παραβίαση της προθεσμίας καταβολής των χρεών προς το Δημόσιο).

Ένα βήμα πιο πέρα προχώρησαν πέντε σύμβουλοι Επικρατείας, κατά τη γνώμη των οποίων το μέτρο της προσωποκράτησης παραβιάζει και το άρθρο 7 του Συντάγματος, που ορίζει ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσον για την επίτευξη σκοπού, έστω και δημόσιου συμφέροντος.

Μετά από όλα αυτά, μήπως πρέπει να ελεγχθεί και κατά πόσο νόμιμη είναι η γενικότερη λειτουργία της κυβέρνησης Παπανδρέου;
Μήπως οι δικαστές θα πρέπει να θέσουν το θέμα της νομιμοφροσύνης ως προς το Σύνταγμα αυτών που σήμερα διατείνονται ότι κυβερνούν την Ελλάδα;
Τι θα συνέβαινε, αλήθεια, εάν κάποιος πολίτης αποφάσιζε να καταθέσει αγωγή κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου, ζητώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη που υπέστη από την ανακοίνωση των αντισυνταγματικών μέτρων – αποφάσεων που παίρνουν οι εκτελεστές της τρόικας;
read more "ΣτΕ: Παράνομη η φυλάκιση πολιτών για χρέη προς το Δημόσιο" Διαβάστε περισσότερα...

Από την ανικανότητα των ηγετών, στην ανικανότητα της Δημοκρατίας


Το περιοδικό Spiegel, τελευταία, συνηθίζει να δημοσιεύει άρθρα που «κουφαίνουν». Κι αν επρόκειτο περί της φυλλάδας «Bild» κανείς δεν επρόκειτο να δώσει σημασία. Αλλά, ό,τι και να νομίζουμε εμείς για το Spiegel, σίγουρα η γνώμη μας δεν συμπίπτει με αυτή που έχουν όσοι βρίσκονται σε περίοπτες θέσεις και οι οποίοι το παίρνουν αρκετά στα σοβαρά. Αν πρότινος έβγαλε στη φόρα τη μυστική σύσκεψη του Λουξεμβούργου πριν καν αυτή φτάσει στο τέλος της, και αν λίγο μετά είχε στο εξώφυλλο το φέρετρο του ευρώ με φόντο την ελληνική σημαία, τις προάλλες, (8/7), εμφανίστηκε μ’ ένα πιο ζουμερό και κυνικό άρθρο με τίτλο «Ανάγκη για συγκέντρωση της ισχύος: H Δημοκρατία δεν μπορεί να σώσει την Ευρώπη».
Σε αντίθεση με μεταγενέστερο άρθρο της Le Monde, (12/7), με τίτλο «Τα παιδάκια που μας κυβερνούν», στο οποίο η κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη αποδίδεται στην ποιότητα των ηγετών της, χαρακτηρίζοντάς τους ανεύθυνους, δειλούς, αξιολύπητους και άσχετους, το Spiegel πάει πολύ μακρύτερα, με το να θέτει καθαρά και ξάστερα στο επίκεντρο της αδυναμίας χειρισμού της οικονομικής κρίσης όχι τα συγκεκριμένα πρόσωπα και την ηγεσία, αλλά το ίδιο το πολιτικό σύστημα, δηλαδή τη Δημοκρατία, στην οποία και αποδίδει τις ευθύνες για την ανάδειξη αυτών των ηγεσιών και για τα δεινά που αυτές επέσυραν.
Το σκεπτικό του αρθρογράφου Χέρφριντ Μύνκλερ, καθηγητή πολιτικής θεωρίας στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου, εκτυλίσσεται ως εξής:
«Η άσχημη εικόνα της Ευρώπης που προβάλλεται εσχάτως είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας των ελίτ. Φυσικά στο φως αυτής της αποτυχίας των ελίτ, δεν προξενεί καθόλου έκπληξη που ακούμε εκκλήσεις για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης, μια και τώρα καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν για τα προβλήματα που προξένησαν οι ελίτ. Εξ αυτού πολλοί πιστεύουν ότι οι πολίτες θα έπρεπε να είχαν περισσότερο λόγο στο πώς και από ποιους διοικείται η Ευρώπη. Όσο κι αν ακούγεται λογικό, σε καμιά περίπτωση δεν είναι έτσι, όπως φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Ακόμα και μετά τον εκδημοκρατισμό, αυτοί που θα κυβερνούν θα είναι οι ελίτ στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Η μόνη εναλλακτική που απομένει στους Ευρωπαίους πολίτες (στο βαθμό που θα μπορούσε να ονομαστεί έτσι), θα ήταν να αντιδράσουν στην εμφανή αποτυχία με το να τις καταψηφίσουν, και να ψηφίσουν για τις αντιπολιτευόμενες ελίτ. Αν όμως αυτό θα αλλάξει τίποτε δραστικά, αποτελεί ανοιχτό ερώτημα, για το λόγο ότι η Δημοκρατία δεν οδηγεί αυτόματα στην εγκατάσταση ικανών ελίτ».
Ο αρθρογράφος, λοιπόν, διαπιστώνοντας ότι η δημοκρατία είναι ένα αναποτελεσματικό και αδιέξοδο σύστημα επιλογής ικανών ηγεσιών, ταυτόχρονα αντανακλά, με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο, και την αντίληψη περί της λαϊκής κυριαρχίας, με την οποία, υποτίθεται, είναι συνυφασμένη η δημοκρατία.
«Ωθώντας προς περισσότερο εκδημοκρατισμό», συνεχίζει ο αρθρογράφος, «είναι σαν να παίζεις ένα παράτολμο παιχνίδι το οποίο μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση της Ευρώπης. Αυτοί που βλέπουν τον εκδημοκρατισμό σαν μια λογική αντίδραση στην κρίση δεν έχουν πολυκαταλάβει το ρίσκο. Η δημοκρατία χρειάζεται συνθήκες οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υφίστανται στην Ευρώπη».
Εκτιμώντας δε, ότι είναι οι ελίτ αυτές οι οποίες διατηρούν τη συνοχή της Ευρώπης, αναρωτιέται, αν η υποστήριξη ενός περαιτέρω εκδημοκρατισμού, θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο τις κεντρόφυγες τάσεις. Για να μη συμβεί λοιπόν αυτό, ένας τρόπος θα ήταν η ενίσχυση των ικανοτήτων και του πεδίου δράσης των ελίτ.
Θα μπορούσε το εν λόγω άρθρο να ήταν μια μεμονωμένη ή και αιρετική περίπτωση μέσα στον ωκεανό απόψεων για το ρόλο των ελίτ και των τεχνοκρατών, ή τη μορφή της δημοκρατίας στα άκρα του νεοφιλευθερισμού, αλλά απ’ όσο φαίνεται και απ’ όσο διαισθανόμαστε, δεν είναι.
Εντελώς τυχαία, τις ίδιες πάνω-κάτω μέρες δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (10/7) και συνέντευξη του Σλαβόι Ζίζεκ σχετικά με τη μορφή της σύγχρονης δημοκρατίας και το εντεινόμενο σχίσμα ανάμεσα στη δημοκρατία και τον καπιταλισμό.
«Υπάρχει κάτι στο σύγχρονο καπιταλισμό που ωθεί προς αυτήν τη κατεύθυνση», λέει ο Ζίζεκ. «Η τάση είναι όχι τόσο προς την τυπική αναστολή της δημοκρατίας όσο προς την ουδετεροποίησή της: τείνουν να καταστήσουν τη δημοκρατία ασήμαντη. Νομίζω ότι οι δημοκρατικοί μηχανισμοί δεν είναι πλέον επαρκείς για να αντιμετωπίσουμε τον τύπο των συγκρούσεων που διαγράφονται στον ορίζοντα. Οι συγκρούσεις αυτές φαίνεται να απαιτούν μια «κυβέρνηση ειδικών», πολύ αποφασιστική, που λέει τι πρέπει να γίνει και το κάνει γρήγορα πράξη χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρόκειται όμως για μια πολύ θλιβερή έκβαση. Και πρόκειται για ένα αληθινά νέο φαινόμενο, για μια νέα εποχή θα έλεγα. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να ασκήσουμε κριτική στη δημοκρατία καθαυτή. Χρειάζεται να κατανοήσουμε πώς η δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται και είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε τη δομική όψη του φαινομένου: δεν πρόκειται για τις αποφάσεις μεμονωμένων κάκιστων ηγετών, για την απληστία τους για εξουσία και άλλα παρόμοια. Είναι το ίδιο το σύστημα που δεν μπορεί να αναπαραχθεί με τρόπο αυθεντικά δημοκρατικό».
Αν για τον Καστοριάδη οι σύγχρονες δημοκρατίες δεν ήταν παρά «φιλελεύθερες ολιγαρχίες», σήμερα, στο στάδιο αυτό του πληγωμένου νεοφιλελευθερισμού, ο επιθετικός προσδιορισμός «φιλελεύθερος» καθίσταται στην πράξη πλέον άκυρος. Και ο μετασχηματισμός αυτός είναι όντως ορατός. Οι ελίτ ολοένα και απομακρύνονται από τον λαό, κι ενώ συμβαίνει αυτό, κατ’ αντίστροφη φορά, οι ελίτ καθίστανται ολοένα και λιγότερο νομιμοποιημένες απ΄ ένα λαό από τον οποίο έχουν στερήσει κάθε θεσμική δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης και ελέγχου, πέραν του ανά τετραετία καθιερωμένου προσκυνήματος στην «κάλπικη» κάλπη. Η αποστροφή καθίσταται αμοιβαία και το σχίσμα βαθαίνει.
Η καθαρή πλέον μετατόπιση προς την εγκαθίδρυση ενός νέου πολιτικού όντος, όπως προκύπτει από τη σύμφυση της τριπλέτας «πολιτικός-τεχνοκράτης-κεφαλαιοκράτης», σε ένα αξεδιάλυτο μόρφωμα, αποτυπώνεται και στην αναδιοργάνωση του χώρου της ανώτατης παιδείας, με τη στροφή από το μεταπολεμικό δόγμα της μαζικής εκπαίδευσης, στην εκπαίδευση των ολίγων, αυτών δηλαδή που θα έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγονται σε υψηλής προστιθέμενης αξίας ιδρύματα με υψηλό κόστος φοίτησης, λόγω διδάκτρων και προϋποθέσεων.
Κι ενώ οι λαοί πασχίζουν με τα πενιχρά εργαλεία τους να φτιάξουν την Ευρώπη των λαών, οι ελίτ, είναι ήδη στα σοβαντίσματα της δικής τους Ευρώπης.

read more "Από την ανικανότητα των ηγετών, στην ανικανότητα της Δημοκρατίας" Διαβάστε περισσότερα...

Μας ζητάνε να συναινέσουμε στον θάνατό μας


Κανένας δεν μπορεί να επιβάλει σε έναν λαό να αυτοκτονήσει, κανένας δεν μπορεί να επιβάλει σε μία χώρα πως θα πορευθεί. Μόνο οι πολίτες, οι Έλληνες πολίτες, μπορούν να απαντήσουν στις πιέσεις των τραπεζιτών. Μόνο οι πολίτες μπορούν να βγάλουν την χώρα από την μέγγενη που την έχει τοποθετήσει η Δανειακή Σύμβαση που υπέγραψε ο τραγικός και πολύ μικρός για τις περιστάσεις Γιώργος Παπανδρέου.

Όμως, οι διεθνείς τοκογλύφοι γνωρίζουν (για την ακρίβεια τρέμουν) την εξουσία και την δύναμη των πολιτών. Γνωρίζουν την απάντηση, γνωρίζουν την θέση, γνωρίζουν το αποτέλεσμα μίας εκλογικής διαδικασίας. Και τρέμουν την (σοβαρή) πιθανότητα ανάδειξης νέων πολιτικών δυνάμεων, που δεν έχουν εναγκαλισθεί με τον κόπρο των τραπεζών και των λοιπών συμφερόντων…

Γι αυτό τον λόγο, επειδή οι «δάνειες δυνάμεις» ξέρουν πως η «κλωτσιά» θα είναι δυνατή, ηχηρή και ίσως παραδειγματική για άλλα θύματα – λαούς, προσπαθούν να αποφύγουν την λαϊκή έκφραση, την λαϊκή απόφαση… Γι αυτό δεν θέλουν να γίνουν εκλογές στην χώρα, γι αυτό το έχουν θέσει ως όρο της «δανειοδότησης» της Ελλάδας. Τραγικοί, μικροί και εθνικά επικίνδυνοι εκείνοι που υπέγραψαν την παράδοση της χώρας στα χέρια των οικονομικών τρομοκρατών της.

Δεν θέλουν λύση για την Ελλάδα. Θέλουν να μας αλυσοδέσουν (με την δική μας σύμφωνη γνώμη) με χρέη που δεν είναι δικά μας, δεν είναι των πολιτών. Θέλουν να μας κάνουν πρότυπο προτεκτοράτο της μαφίας των τραπεζών και της Wall Street. Σκοπεύουν στην πλήρη υποδούλωση, την πλήρη αφαίμαξη και την απόλυτη εκμετάλλευση του πλούτου που διαθέτει η χώρα…

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Παπανδρέου είτε δεν αντιλήφθηκε τους σκοπούς, είτε συναίνεσε προκειμένου να καταλάβει την εξουσία… Και ως εκ τούτου, ως κυβέρνηση δεν υφίσταται. Είναι ένα υποκατάστατο, το οποίο δεν φέρει κανένα χαρακτηριστικό πολιτικής ανεξαρτησίας. Και αυτή την «φύση» της, την περνά (αν δεν την έχει ήδη περάσει) και στην χώρα, η οποία έχει μεταβληθεί σε χώρο…

Οι εκλογές δεν είναι πανάκεια. Οι εκλογές δεν μπορούν να βυθίσουν την χώρα. Όλοι, μα όλοι, λένε πως η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. Και έχουν δίκιο, επειδή αυτό αποδεικνύεται μέσα από απλά μαθηματικά. Απλώς, φροντίζουν να παρατείνουν την περίοδο αφαίμαξης, την περίοδο μετακύλισης του ομολογιακού χρέους και κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να φορτώσουν τα παιχνίδια των Golden Boys, των τραπεζιτών και των χρηματιστών στον Ελληνικό λαό.

Με την κυβέρνηση Παπανδρέου αυτό γίνεται πραγματικότητα. Γι αυτό αυτή την κυβέρνηση οι «δάνειες δυνάμεις» θα την στηρίξουν, για όσο περισσότερο χρόνο μπορέσουν. Εάν και όποτε ο λαός αντιδράσει, τότε ίσως να είναι αργά. Τότε θα κάνουν πίσω, τότε θα μας πούνε πως αυτοί μας έλεγαν ότι πάμε στην χρεοκοπία, τότε θα μας πούνε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι υπαίτια για την κατάντια της χώρας, μέσω των αποφάσεων που πήρε και δεν αντέδρασε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, δεν διαπραγματεύθηκε όπως άλλες χώρες και δημιούργησε λογικό αδιέξοδο…!

Να το θυμόμαστε. Οι εκτελεστές μας θα εμφανισθούν και ως διασώστες μας… (αν και ήδη το κάνουν μέσα από σχήματα λόγου και εκθέσεις ιδεών, που απέχουν από την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες)… Εμείς, οι πολίτες, διαθέτουμε την δύναμη να αλλάξουμε τους σχεδιασμούς τους… Αυτοί έχουν να χάσουν περισσότερα από εμάς… γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να «ξυπνήσουν» κι άλλα «κορόιδα»… Επειδή υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να αποδειχθεί η διεθνής συμμορία καταλήστευσης λαών…

Όποτε οι λαοί ξεσηκώνονται, τότε οι εξουσίες τρέμουν… Πρέπει να το θυμόμαστε και να το έχουμε ως φάρο στις όποιες διεκδικήσεις μας, αλλά και στην γενικότερη ή ειδικότερη στάση μας στους πολιτικούς ή στην «κυβέρνηση» της πατρίδας μας… η οποία προτίμησε να γίνει μεσίτης πώλησης της χώρας και όχι εκπρόσωπος των Ελλήνων πολιτών…

Όταν εμείς, οι Έλληνες πολίτες, ομονοήσουμε, τότε οι εκβιαστές, οι βιαστές και οι «δολοφόνοι» μας θα τρέχουν να διασωθούν…

Xρήστος
read more "Μας ζητάνε να συναινέσουμε στον θάνατό μας" Διαβάστε περισσότερα...

Αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς...


Αποφασίζουν για την τύχη μας
Την Πέμπτη θα γίνει λοιπόν η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία θα αποφασίσει τι ακριβώς λύση θα επιλέξει για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και επομένως δια του τρόπου αυτού θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας για πολλά χρόνια, πιθανότατα για δεκαετίες. Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έδωσε το πράσινο φως για τη σύγκληση της έκτακτης συνόδου κορυφής, σε αντίθεση με το απαγορευτικό σήμα που είχε εκπέμψει στην αρχική πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο οποίος είχε ανακοινώσει τη σύγκλησή της για την Παρασκευή που πέρασε διαπράττοντας ταυτόχρονα το μοιραίο λάθος να την εξαγγείλει χωρίς να έχει πάρει προηγουμένως την άδεια του Βερολίνου, οπότε φυσικά η σύνοδος δεν πραγματοποιήθηκε!
Η συγκατάβαση της Μέρκελ υποδηλώνει ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο σχέδιο που θα επιβληθεί στην Ελλάδα και έχει πειθαναγκάσει τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να το αποδεχθεί, έστω και αν δεν έχουν καθορίσει οι Γερμανοί όλες τις λεπτομέρειες. Παρόλο που τα δημοσιεύματα του σοβαρού γερμανικού Τύπου περιγράφουν ένα κλίμα μη επίλυσης ακόμη των ενδογερμανικών διαφωνιών ως προς το δέον γενέσθαι, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει προσανατολιστεί στη λύση της επιλεκτικής χρεοκοπίας μέσω της χρηματοδότησης της κυβέρνησης Παπανδρέου από την ΕΕ (από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης) προκειμένου να αγοράσει ελληνικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά σε "σκοτωμένες" τιμές. Με έκπτωση δηλαδή που αρχικά θα κυμαίνεται γύρω στο 50%, καθώς τόσο πολύ έχουν υποτιμηθεί στις αγορές τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Αν τελικά επιλεγεί από το σενάριο, πράγμα για το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε επιφυλάξεις μέχρι την Πέμπτη τουλάχιστον, ενδέχεται να επιδιωχθεί να γίνει εκ των προτέρων συμφωνία με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα για να τα επαναγοράσει η Αθήνα με συμφωνημένη και σταθερή έκπτωση. Διαφορετικά, η έκπτωση θα συρρικνωθεί δραστικά μόλις δουν στην αγορά ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λεφτά και αγοράζει ελληνικά ομόλογα!
Τίποτα δεν είναι ακόμη οριστικό στη γερμανική στάση καθώς υπάρχει ευρύτατη ποικιλία επιλογών και συνδυασμών λύσεων, που διασφαλίζουν καλύτερα ή χειρότερα τα συμφέροντα των τραπεζών και των κυβερνήσεων των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών.
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πολιτική βούληση να βοηθήσουν πραγματικά την Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματά της δεν έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των τραπεζών τους φροντίζουν πρωτίστως σε συνδυασμό με τα δικά τους στενά πολιτικά συμφέροντα, έχοντας μάλιστα καλλιεργήσει στους λαούς των χωρών τους μια έντονη εχθρότητα εναντίον των άλλων ευρωπαϊκών λαών, ιδίως αυτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τους οποίους παρουσιάζουν ως τεμπέληδες, σπάταλους, παράσιτα που ζουν εις βάρος των άλλων. Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγέτες "πολιτικοί νάνοι" που κυβερνούν σήμερα την Ευρώπη αναζητούν κατ' ουσίαν γελοίες τεχνοκρατικές ρυθμίσεις που ναι μεν παρέχουν προσωρινές ανάσες για λίγους μήνες στην οικονομία, κατ' ουδένα τρόπο όμως λύνουν τα προβλήματα - πόσω μάλλον σε πλαίσιο αλληλεγγύης.
Ούτε που τους νοιάζει πόσο θα υποφέρουν οι Ελληνες, οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί. Ούτε που τους καίγεται καρφί για το ότι με την πολιτική που ακολουθούν ενσταλάζουν το μίσος στις καρδιές των ευρωπαϊκών λαών και οδηγούν στην αναβίωση των εθνικιστικών και ρατσιστικών στερεοτύπων που τόσο ακριβά έχει πληρώσει η Γηραιά Ηπειρος στο παρελθόν.
Οι μισοί Ευρωπαίοι αρχίζουν να θεωρούν τους υπόλοιπους "δούλους" και οι τελευταίοι αρχίζουν να μισούν τους πρώτους ως "κατακτητές". Και καλά, με τους Γερμανούς έχουμε και το προηγούμενο της ναζιστικής κατοχής. Με τους Ολλανδούς όμως ή τους Φινλανδούς ή τους Σλοβάκους, γιατί μας οδηγούν σε αμοιβαία αντιπάθεια οι ηγέτες της ΕΕ;
Χ. Κολ: "Καταστρέφει την Ευρώπη η Μέρκελ"
Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης για την πορεία που έχει δώσει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση η κάποτε προστατευόμενή του, Ανγκελα Μέρκελ, εκβάλλει ο πρώην καγκελάριος της γερμανικής επανένωσης Χέλμουτ Κολ, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "Σπίγκελ". Δωρικής λιτότητας η φράση του Χ. Κολ για τη Μέρκελ: "Καταστρέφει την Ευρώπη μου"! Αυτό το "μου" του Χέλμουτ Κολ (εκπροσώπου μιας γενιάς που έζησε, έστω και ως παιδί, τη φρίκη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και τα ανείπωτα εγκλήματα της Γερμανίας εναντίον της ανθρωπότητας και πρωτίστως της Ευρώπης) ενέχει το στοιχείο της τραγικότητας της σημερινής πορείας της Ευρώπης, προς άκρως επικίνδυνες ατραπούς.
read more "Αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς..." Διαβάστε περισσότερα...

Την Πέμπτη μοιράζουν την Ελλάδα


Την Πέμπτη θα αποφασίσουν αυτό που θέλουν τα συμφέροντά τους, την μοιρασιά της Ελλάδας και τα μερίδιά τους
Μην ακούτε τους «χρεολόγους»

Ο καπιταλισμός τους δεν κινδυνεύει, μόνο οι άνθρωποι, οι λαοί του πλανήτη κινδυνεύουν

Μην περιμένετε την Πέμπτη στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. να γίνει κάτι συνταρακτικό, κάτι που θα διασώσει οριστικά την Ελλάδα.

Αν δεν εξαγοράσουν ολόκληρη την Ελλάδα, τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να κάνουν. Αυτοί θα κάνουν όσα επιβάλλουν οι ανάγκες τους για να διατηρηθούν εκεί που βρίσκονται και να ενισχύσουν τις θέσεις τους : πρόσωπα, κράτη, εταιρείες και λαοί.

Αν εξαγοράσουν την Ελλάδα τότε η Ελλάδα δεν θα υπάρχει για εμάς. Αν η Ελλάδα γίνει δική τους, τότε θα φροντίσουν για την αιωνιότητα της παρουσίας και της εκμετάλλευσής της, αυτός θα είναι ο σκοπός τους.

Τώρα, απλώς σκέπτονται πως θα αποτρέψουν άλλους από το πλιάτσικο πάνω στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη απλώς θα μοιράσουν τα μερίδια της Ελλάδας. Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός της συνόδου. Σε εμάς απλώς θα πουν ότι η Ελλάδα σώθηκε. Η σωτηρία θα είναι αυτή που τους στοιχίζει λιγότερο: κάποια ψευτοαναδιάρθρωση του χρέους ως υπόσχεση.

Κανέναν τους δεν συμφέρει η οριστική σωτηρία της Ελλάδας. Πρέπει πρώτα να εξυπηρετηθούν οι κερδοσκοπικές δουλοκατακτητικές ανάγκες τους. Σε εμάς απλώς θα πουν πως ανοίγει ο δρόμος για την σωτηρία της Ελλάδας… Στην πραγματικότητα θα παιχτεί ερήμην μας ή με την συναίνεσή μας ένα ακόμα μέρος του δράματος της σκλαβιάς μας.

Εάν ο λαός μας δεν το καταλάβει και κοιμηθεί ξανά, δεν θα υπάρχει επιστροφή. Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι εδώ για να επισημάνει ότι σχεδιάζεται ακόμα βαρύτερη σκλαβιά της χώρας. Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ μας καλεί να ξυπνήσουμε οριστικά, να μην κλείσουμε ξανά τα μάτια μας σε όσα συμβαίνουν και θα μας συμβούν.

Στην χώρα, αντί για το λαό της έχουν το λόγο οι ψευτοπολιτικάντηδες και οι «χρεολόγοι». Ανησυχούν, επισημαίνουν, αντιδρούν… Είναι από ηλίθιοι έως ύποπτοι. Μια ελάχιστη ματιά στις πρακτικές του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε., των Η.Π.Α., της Παγκόσμιας Τράπεζας και του συνολικού παγκόσμιου διευθυντηρίου, θα ήταν αρκετή για να γνωρίσουν όλοι με ακρίβεια εκ των προτέρων κάθε πολιτική, κάθε κίνηση, κάθε σχέδιο επιβολής της αθλιότητάς τους και στην Ελλάδα, γιατί παντού κάνουν τα ίδια και τα ίδια. Σε όλους τους λαούς που καταδυναστεύουν οι τακτικές τους είναι ακριβώς οι ίδιες: καταστρέφουν τις τοπικές παραγωγικές δομές, επιβάλλουν το δανεισμό, καταχρεώνουν, εξαγοράζουν, ελέγχουν και σκλαβώνουν, πίνουν αίμα. Οι περίφημοι χρεολόγοι της χώρας δεν θα έπρεπε να κοιτούν μέτρο προς μέτρο την υποδούλωση της χώρας, εάν ήταν σοβαροί (όπως πολλά μέλη του κινήματος) θα είχαν εκ των προτέρων προειδοποιήσει για τις κινήσεις τους, θα είχαν προλάβει…

Ηλθε για την Ελλάδα, η ώρα του πλιάτσικου, απλά τσακώνονται πως, με ποια ανταλλάγματα ελληνικής δουλείας θα πείσουν τις ισχυρές πολυεθνικές τους να ανταλλάξουν κάποια ομόλογα, κάποια δάνεια . Τι μερίδιο θα δώσουν και σε ποιους.

Εμείς ως λαός, ως ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ τους το λέμε ξεκάθαρα. Το πλιάτσικο δεν θα περάσει, θα σας τσακίσουμε στις μηνύσεις ντόπιοι μεταπράτες, θα σας αποκαθηλώσουμε οριστικά κομπραδόροι. Στους ίδιους τους «επενδυτές» πλιατσικολόγους υποσχόμαστε την ίδια αντιμετώπιση και ακόμα χειρότερα, θα σαμποτάρουμε συστηματικά τις επενδύσεις σας με κάθε νόμιμο μέσο, με κάθε κοινωνική παρέμβαση. Και όταν σύντομα ο ελληνικός λαός θα φέρει το κίνημα στην εξουσία τότε θα ακυρώσουμε κάθε προδοτική ληστρική σύμβαση. Τότε θα χτίσουμε την ελεύθερη αυτάρκη Ελλάδα των Ελλήνων.

Και μην τους ακούτε. Παρά τα όσα γράφονται, ο καπιταλισμός τους δεν θα καταρρεύσει. Απλά φοβίζουν τους άλλους ισχυρούς για να μην διεκδικήσουν κομμάτια από το πλιάτσικο του ευρωπαϊκού νότου. Την ίδια ώρα προετοιμάζουν ένα ακόμα οικονομικό κραχ για να αγοράσουν φτηνότερα όσα κομμάτια τους λείπουν από τον πλανήτη. Για να γίνει δικός τους ο πλανήτης και να μετατραπούν σε παγκόσμια αυτοκρατορία. Αυτοί είναι οι στόχοι τους και μην αφήνετε τίποτα να αποσπά την σκέψη σας.

Υπολογίζουν βέβαια σκεπτόμενοι πως οι λαοί είναι φοβικά σκουλήκια, πως δεν ξέρουν τι χρειάζονται και τι θέλουν. Οσα έκαναν στους Ινδιάνους της Β. Αμερικής, τα ίδια νομίζουν πως θα τους αφήσουμε να κάνουν σε όλο τον πλανήτη. Είναι βαθιά νυχτωμένοι, έχουν μόνο ένα σχέδιο και αυτό εφαρμόζουν αιώνες τώρα, αγνοούν ότι ο σπόρος των κοινωνιών με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του έχει ήδη πέσει και φυτρώνει παντού.

Αφήστε τους να κοιμούνται, κάποια μέρα σύντομα θα ξυπνήσουν και ο κόσμος τους δεν θα υπάρχει πια…

Θα έχει ανατείλει ο ήλιος των λαών και των ανθρώπων.
read more "Την Πέμπτη μοιράζουν την Ελλάδα" Διαβάστε περισσότερα...