Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Κάρολος Παπούλιας... ο κατοχικός πρόεδρος



Ο πρόεδρος που βρίσκεται μονίμως σε διακοπές ή και όταν δεν είναι σε διακοπές, είναι σαν να λείπει. Με απλά λόγια, ο πρόεδρος που μπορεί να είναι παρών, αλλά δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος...

Γιατί τα λέμε αυτά; Επειδή πιστεύουμε πως όλοι οι Έλληνες έχουν να πούνε πολλά περισσότερα για τον κατοχικό πρόεδρο της Δημοκρατίας (η Δημοκρατία γράφεται με κεφαλαίο, ο πρόεδρος όπως του αξίζει, με πεζό - μικρό γράμμα, αφού το μέγεθος της παρουσίας του συγκρίνεται με αυτό της... αμοιβάδας).
Από ώρα σε ώρα αποφασίζεται η χρεοκοπία της χώρας με τη σφραγίδα της κυβέρνησης του Παπανδρέου, αλλά ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας της χώρας βρίσκεται σε διακοπές και παριστάνει τον … κουφό όταν τον καλούν να κάνει κάτι δραστικό, έστω και την ύστατη ώρα.
Από το βράδυ της Παρασκευής λοιπόν ο Παπούλιας έχει φύγει για Γιάννενα προκειμένου να ξεκουραστεί , προφανώς επειδή είχε κουραστεί από τη δραστηριότητα των προηγούμενων ημερών που δεν συνάντησε κανέναν!
Θυμίζουμε ότι για ξεκούραση , πάλι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, είχε πάει και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ! Προφανώς πάει στα Γιάννενα επειδή δεν έχει λεφτά καθώς ο Παπανδρέου αποφάσισε να του κρατήσει τον μισθό για ένα μήνα προκειμένου να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στην … «εθνική προσπάθεια».
Συνεχίζοντας, θα πρέπει να πληροφορήσουμε πως η Προεδρεία της Δημοκρατίας δεν απαντά στα τηλέφωνα όλη την ημέρα. Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του προέδρου της Δημοκρατίας, δεν σηκώνει το τηλέφωνο στις 4 μ.μ. Φαίνεται πως η Δημοκρατία έχει ωράριο... Λέτε γι αυτό η κυβέρνηση Παπανδρέου να ψηφίζει τους νόμους αργά τη νύχτα; Επειδή πιστεύει πως μετά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωράριο έχει και η ίδια η Δημοκρατία;
Κλείνοντας, τα περί του προέδρου της Δημοκρατίας, θα ήθελα να πω πως "δεν απαντά σε e-mail όταν λείπουν οι ειδικοί υπάλληλοι" (η συγκεκριμένη ατάκα δόθηκε από τη γραμματεία του προέδρου της Δημοκρατίας). Επίσης, επειδή έχουμε δημοκρατία αλά ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας βλέπει επιλεκτικά εκπροσώπους κομμάτων, με απλά λόγια, αρνείται να συναντήσει τους προέδρους ΟΛΩΝ των κομμάτων. Φταίει το γήρας για την επιλεκτικότητα αυτή ή μήπως ο διακοπάζων Παπούλιας προτιμά να αποφεύγει τα δύσκολα; Αλλά, σύμφωνα με τα γεγονότα, ο Κάρολος Παπούλιας μάλλον έχει ενστερινστεί την επιλεκτική δημοκρατία του Γιώργου Παπανδρέου...
Λυπόμαστε κύριε πρόεδρε (με πεζό το "π"), αλλά την υστεροφημία του ο καθένας την γράφει μόνος του. Κι εσείς με την ανυπαρξία σας έχει υπογράψει την επισημοποίηση και την διατήρηση της κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου... την οποία όχι μόνο αρνείστε να γκρεμίσετε, αλλά την στηρίζετε με την στάση σας. Και η στήριξή σας αυτή καταδικάζει έναν λαό, διαλύει ένα κράτος και καταστρέφει το παρόν και το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων...
Και όσο σκέφτομαι πως όλα άρχισαν από ένα κωλόσπιτο...

Χρήστος




read more "Κάρολος Παπούλιας... ο κατοχικός πρόεδρος" Διαβάστε περισσότερα...

Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό. Η κατάντια που μόλις ξεκίνησε...


…κύριε Μόσιαλε, μην κάνετε μισές δουλειές. Τολμήστε. Δεν μπορεί η εκκλησία να παίρνει τους πιστούς από τον θείο δρόμο του Γιώργου Παπανδρέου. Καταργήστε αμέσως τα συσσίτια του προσηλυτισμού και να τα μεταφέρετε άμεσα στο Καστρί. Είναι δεδομένο ότι θα βρεθούν αρκετοί χορηγοί…

Ανέχεια, οικονομική εξαθλίωση, σημάδια κοινωνικής παρακμής. Συμπολίτες μας , άνθρωποι της διπλανής πόρτας που πριν από λίγους μόλις μήνες η ζωή τους ήταν εντελώς διαφορετική τώρα πια μπορεί να…αντιμετωπίζουν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης καθώς τους λείπουν τα απολύτως απαραίτητα.

Κι επειδή η μέριμνα της πολιτείας είναι εντελώς ανύπαρκτη για αυτούς τους ανθρώπους, τη στήριξη τους έχουν αναλάβει, φορείς και εκκλησία που με το δικό τους τρόπο και χάρη σε προσφορές ανθρωπιάς των συνανθρώπων μας ανιδιοτελώς κάνουν το αυτονόητο.
Πριν από ένα -δυο χρόνια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, πως μεγάλες κοινωνικές ομάδες στα Χανιά θα στερούνταν ακόμα και ένα πιάτο φαγητό.
Κι όμως…

Σήμερα, συμβαίνει και αυτό. Το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας , αλλά και Ενορίες της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, καθώς και οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, σε καθημερνή βάση διανέμουν περίπου, 800 με 1100 μερίδες φαγητού, σε ανθρώπους που στερούνται την καθημερινή τους τροφή.
Το νούμερο αυτό τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί δραματικά.
Το Flashnews.gr, συνομίλησε με τους υπευθύνους των Ενοριών που έχουν αναλάβει αυτές τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες αλλά και του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας που εδώ και χρόνια προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη.
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, για το μέγεθος του προβλήματος που καλά σκεπασμένο, σαν σκόνη κάτω από το χαλί αν μη τι άλλο καταδεικνύει πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
Συσσίτιο της Σπλάντζιας



Το Συσσίτιο της Σπλάντζιας , διανέμει όπως είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του κ. Μ. Καλλιγέρης, σε καθημερινή βάση 200 με 240 μερίδες φαγητού μεσημέρι – βράδυ, σε 50 τουλάχιστον οικογένειες.

Μάλιστα κάθε Σάββατο διανέμονται και τρόφιμα. Όπως σημειώνει ο κ. Καλλιγέρης “τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα καθώς πλέον εκείνοι που έχουν χάσει τη δουλειά τους γίνονται συνεχώς περισσότεροι.
Η πρόσφορα του Φιλόπτωχου Συσσιτίου δεν σταματά εδώ. Γίνονται προσπάθειες για να δημιουργηθεί χώρος για τους άστεγους, αλλά και ένα ιατρείο για παροχή πρωτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας.
Ανάλογες είναι οι προσπάθειες που γίνονται και στις Ενορίες των Αγίων Κωνσταντίνου Νέας Χώρας , Δημητρίου Κατσιφαριανών, και Νεκταρίου Παχιανών.

Άγιος Κωνσταντίνος- Ελένης Νέας Χώρας
Περισσότερα από 60 άτομα σιτίζονται καθημερινά μεσημέρι και βράδυ χάρη στην πρωτοβουλία της Ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνος- Ελένης στη Νέα Χώρα.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο εφημέριος π. Αντώνιος Σαπουνάκης ”κυρίως πρόκειται για ανθρώπους που έχουν οικογένειες και είναι κάτοικοι της περιοχής.”
Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις την τελευταία εβδομάδα, προστέθηκαν στα άτομα που είχαν ανάγκη του καθημερινού τους φαγητού 10 επιπλέον άνθρωποι στην πλειοψηφία τους Έλληνες που για διάφορους λόγους πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Άγιος Νεκταριος Παχιανών
Στον Άγιο Νεκταριο Παχιανών διανέμονται καθημερινά 80- 100 μερίδες φαγητού μεσημέρι βράδυ.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο εφημέριος π. Δερμιτζάκης “το τελευταίο διάστημα έρχονται άνθρωποι που έχουν χάσει τις δουλειές τους και δεν μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στην οικογένεια τους. Πρόκειται για οικογενειάρχες 30, 40, 50 χρόνων που από τη μια στιγμή στην άλλη έμειναν άνεργοι. Μάλιστα υπάρχουν και άνθρωποι που ζητούν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς του σπιτιού τους.”

Παράλληλα η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου διατηρεί και ένα κατάστημα όπου διατίθενται ρούχα τα οποία έχουν προσφερθεί από τους κατοίκους της περιοχής, σε όσους έχουν ανάγκη.

Αγίος Δημητρίος Κατσιφαριανών

Δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κατσιφαριανών. Ο εφημέριος π. Δημκ. Κοολινάκης, είπε στο Flashnews.gr οτι διατίθενται κάθε μέρα λίγο περισσότερες από 80 μερίδες φαγητού.

Αυτό στο οποίο αξίζει να γίνει αναφορά είναι πως όπως σημείωσε ο ιερέας, “υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν οικονομική βοήθεια για να πάρουν τα φάρμακα τους. Μάλιστα, για μας δίνουν τη συνταγή με τα φάρμακα για να πάμε να τους τα αγοράσουμε εμείς. Το 90% των ανθρώπων που έρχονται στην Ενορία για φαγητό είναι Έλληνες.”

Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων- Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Επίσης σημαντική είναι και η προσπάθεια που καταβάλλεται από το Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων απ όπου μοιράζονται σε καθημερινή βάση όπως είπε ο π. Στυλιανός Θεοδωρογλάκης 40-50 μερίδες φαγητού.

Ιδιαιτέρα σημαντική είναι και η πρωτοβουλία της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Όπως δήλωσε ο Υπεύθυνος Οικονομικών , π. Χρήστος Αιγίδης, σε καθημερινή βάση διανέμονται στις ενορίες που δεν χορηγούν συσσίτιο και που διαπιστώνεται ανάγκη, 250 μερίδες φαγητού.
Σημαντική επίσης είναι και η προσπάθεια που γίνεται από την Ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου Ελένης στη Νέα Χώρα καθώς ανάλογη πρωτοβουλία πραγματοποιείται και σε αυτή την περιοχή.
Flashnews.gr/ Ανδρέας Γερακάκης
read more "Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό. Η κατάντια που μόλις ξεκίνησε..." Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει το απόλυτο χάος


Η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα αν δεν είχε ενταχθεί στο ευρώ, ή αν την έδιωχναν το 2004, τότε που παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για τα οικονομικά της στοιχεία, προκειμένου να ενταχθεί. Σε καλύτερη θέση θα ήταν και η Ευρώπη. Οπότε, γιατί δεν φεύγει τώρα;
Η απάντηση είναι ότι δεν προβλέπεται. Αν μπεις στο ευρώ, δεν βγαίνεις. Δεν υπάρχει διαφυγή.
Υπάρχει όμως τρόπος. Μπορεί να προκαλούσε κάποια αναστάτωση, ή ακόμη και καταστροφή, αλλά κανένας δεν θα πίεζε με το ζόρι την Αθήνα να παραμείνει.
Αν η Ελλάδα ακολουθούσε το παράδειγμα της Αργεντινής, θα μπορούσε απλά να μετατρέψει το χρέος της από ευρώ σε δραχμές, με την παλιά ισοτιμία 340.75/1€. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με τα ευρώ που ήδη κυκλοφορούν. Έτσι, αν κάποιος είχε ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, αυτά θα μετατρέπονταν σε 340.75 εκατ. δραχμές.
Βέβαια, αν γίνει κάτι τέτοιο, η δραχμή θα άξιζε πολύ λιγότερα, ίσως 1.000 δρχ ανά ευρώ. Έτσι, οι κάτοχοι ομολόγων θα έχαναν τα 2/3 της αξίας τους. Και μπορεί η Ελλάδα να τα κατάφερνε, η υπόλοιπη όμως Ευρώπη θα καταστρέφονταν.
Το 2002, το πέσο της Αργεντινής ήταν συνδεδεμένο με το δολάριο με ισοτιμία 1/1. Υπήρχε και μια επιτροπή που διασφάλιζε το απαραβίαστο αυτής της ισοτιμίας, και το σύστημα λειτούργησε για μια δεκαετία. Ο πληθωρισμός όμως της Αργεντινής ξεπέρασε αυτόν της Αμερικής, με αποτέλεσμα το πέσο να υπερτιμηθεί.
Το 2002, μια νέα κυβέρνηση αποσύνδεσε το πέσο από το δολάριο, και προχώρησε ακόμη πιο πέρα. Κήρυξε πτώχευση, και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Αν είχες ένα δολάριο κατατεθειμένο σε τράπεζα της χώρας, αυτό μετατράπηκε σε πέσο, με αξία 30 σεντς στο δολάριο. Και αυτό άσχετα με το ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της τράπεζας. Αν δηλαδή ήθελες να αποσύρεις τα δολάρια σου από την Citibank του Buenos Aires, την πάτησες….
Αμέσως, η Αργεντινή αποκλείσθηκε από τις διεθνείς χρηματαγορές. Οι εισαγωγές κατέρρευσαν, και η χώρα μπήκε σε μια βαθιά, πλην όμως σχετικά σύντομη, ύφεση. Το πέσο έχασε τα 2/3 της αξίας του μέσα σε λίγους μήνες. Όποιος ανέπνεε, έκανε αγωγή εναντίον της Αργεντινής!
Όπως όμως συνήθως συμβαίνει, η υποτίμηση πέτυχε. Οι εξαγωγές άρχισαν να γίνονται ανταγωνιστικές, και η οικονομία ανέκαμψε. Υπάρχουν ακόμη διεθνείς δικαστικές αποφάσεις για αποζημιώσεις, που εκκρεμούν εναντίον της χώρας, αλλά όταν μιλάμε για κυρίαρχα κράτη, αυτές δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν. Τα διπλωματικά περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να κατασχεθούν. Κανένας δεν μπορεί να αρπάξει την πρεσβεία της Αργεντινής στην Ουάσιγκτον, και τα κεφάλαια της μπορούν να φυλάσσονται στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών της Ελβετίας, η οποία και δεν επιτρέπει τη κατάσχεσή τους.
Η απόφαση της Αργεντινής να καταργήσει τα ιδιωτικά συμβόλαια, αποτέλεσε κρίσιμο σημείο του όλου πακέτου. Οι τράπεζες είχαν πολλά δάνεια σε δολάρια, τα οποία αν θα έπρεπε να ξοφλήσουν με το υποτιμημένο πέσο, θα προκαλούνταν ανεξέλεγκτες χρεοκοπίες, και η χώρα θα έμενε χωρίς τραπεζικό σύστημα.
Το παράδειγμα της Αργεντινής μπορεί να μην ακούγεται ελκυστικό, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από την ατέρμονη εναλλαγή λιτότητας, απεργιών, χαμένων δημοσιονομικών στόχων, κλπ. που αφήνουν την ελληνική οικονομία σε μια μόνιμη κατάσταση ύφεσης. Έτσι, για την Ελλάδα, η περίπτωση της Αργεντινής μπορεί όντως να είναι προτιμότερη.
Υπάρχουν βέβαια και κάποιες σημαντικές διαφορές. Η Αργεντινή διέθετε δικό της νόμισμα σε κυκλοφορία. Η Ελλάδα όχι. Το να αρχίσει να τυπώνει δραχμές, θα ήταν μια πραγματική πρόκληση.
Η ανταλλαγή στα ομόλογα, θα ήταν νόμιμη; Για μερικά όχι. Τα βρετανικά δικαστήρια θα ετυμηγορούσαν εναντίον της Ελλάδας, αλλά μετά θα άρχιζαν να ψάχνουν για περιουσιακά της στοιχεία. Βέβαια, τα βρετανικά δικαστήρια θα είχαν δικαιοδοσία μόνο επί λίγων ομολόγων που θα είχαν εκδοθεί με τον βρετανικό νόμο. Τα περισσότερα έχουν εκδοθεί με ισχύ ελληνικής νομοθεσίας, οπότε η Ελλάδα θα μπορούσε απλά να αλλάξει τον νόμο της, νομιμοποιώντας τις ανταλλαγές. Ούτως ή άλλως, τα ελληνικά ομόλογα ανταλλάσσονται σήμερα με 40% μείωση της αξίας τους, οπότε δεν θα ήταν πολύ πιο σημαντική η οποιαδήποτε πτώση της αξίας τους, με δεδομένο το ότι οι πιστωτές θα πίστευαν ότι θα αποζημιωθούν, έστω με δραχμές.
Η Ελλάδα θα αναγκάζονταν ξαφνικά να λειτουργήσει με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ή να δανειστεί από τους πολίτες της, των οποίων οι καταθέσεις θα έχαναν μεγάλο μέρος της αξίας τους.
Για να πετύχει κάτι τέτοιο η Ελλάδα, θα έπρεπε να το κάνει στη διάρκεια κάποιου Σαββατοκύριακου, χωρίς καμία διαρροή. Αν ο κόσμος καταλάβαινε τι γίνεται, θα έσπευδε να αποσύρει τις καταθέσεις του.
Στην Αργεντινή δεν υπήρξαν συνέπειες. Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη, οι επιπτώσεις θα ήταν εκρηκτικές. Θα σημειώνονταν bank runs στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης. Και αν μπορεί να το κάνει η Ελλάδα, γιατί όχι και η Πορτογαλία, η Ισπανία, ή και η Ιταλία;
Αν λοιπόν γίνει κάτι τέτοιο, τεράστια κεφάλαια θα εισέρεαν στις γερμανικές τράπεζες. Οι οποίες όμως μπορεί και να έχαναν, αν το παράδειγμα της Ελλάδας το ακολουθούσαν και άλλες χώρες. Το να χρωστάς ευρώ στους καταθέτες σου, και να εισπράττεις δραχμές, λιρέτες, και εσκούδος από τους οφειλέτες σου, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσεις λεφτά, αν είσαι τράπεζα.
Το γεγονός ότι το σήμερα το χρήμα είναι ψηφιακό δεν βοηθά την κατάσταση. Τα περισσότερα χρήματα βρίσκονται κατατεθειμένα σε τράπεζες, από τις οποίες μπορούν να μεταφερθούν στιγμιαία, οπουδήποτε στον κόσμο, όλο το 24ωρο. Οι συνοριακοί έλεγχοι δεν φέρνουν πια αποτέλεσμα.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται και ξανασυναντώνται, δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν την κρίση, αλλά μοιάζουν ανήμποροι να κάνουν το οτιδήποτε. Ήδη, η περίφημη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, θεωρείται ξεπερασμένη. Η κατάσταση της Ελλάδας όλο και επιδεινώνεται. Οι στόχοι του προϋπολογισμού έχουν χαθεί. Κάποιοι πολιτικοί θέλουν τις τράπεζες να υποστούν μεγαλύτερες απώλειες από όσες προέβλεπε η συμφωνία της 21/8, αλλά οι τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για τα αποτελέσματα κάτι τέτοιου.
Σε επίπεδο εξαγωγών, η Ελλάδα παραμένει απελπιστικά μη ανταγωνιστική, και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο αξιόπιστο σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας της. Έτσι, η ΕΕ χρησιμοποιεί την απειλή της παρακράτησης της δόσης βοήθειας, με σκοπό να πετύχει ακόμη περισσότερη λιτότητα από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι πολίτες αντιδρούν, σαν να μην υπάρχει ανάγκη για λιτότητα, απεργώντας και διαδηλώνοντας. Ακόμη και οι εφοριακοί απήργησαν, φοβούμενοι μην απολυθούν. Στην πραγματικότητα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο εθνικό συλλογικό πνεύμα για θυσίες, προκειμένου να σωθεί η χώρα.
Έτσι, το μήνυμα που μοιάζει να πηγάζει από την σημερινή Ελλάδα είναι: «Είμαι μικρή. Έχω υποφέρει. Μπορείτε να με σώσετε. Και αν δεν το κάνετε, μπορώ να σας προκαλέσω το απόλυτο χάος».
Και τελικά, οι Έλληνες μπορεί να έχουν και δίκιο.
N.Y. Times
read more "Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει το απόλυτο χάος" Διαβάστε περισσότερα...

Η τρόϊκα, είτε είναι αφελής είτε είναι εγκληματική...


Τι από τα δύο συμβαίνει; Αν η τρόϊκα δεν έχει αντιληφθεί ακόμα το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας τότε είναι επικίνδυνα αφελής και κινδυνεύουμε. Αν πάλι το έχει καταλάβει και παρόλα αυτά συνεχίζει έτσι όπως συνεχίζει, τότε είμαστε ξεγραμμένοι και μόνο μια επανάσταση θα μπορούσε να μας έσωζε. Ας αφήσουμε όμως την δεύτερη εκδοχή, την οποία, το μεγαλύτερο μέρος του λαού πιστεύει ότι ισχύει και ας πάρουμε την πρώτη, γιατί θέλουμε ακόμα να ελπίζουμε.

Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι ο λαός της, αλλά το εξουσιαστικό της σύστημα. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η τεμπελιά του λαού ή η μη παραγωγικότητά του, αλλά το εξουσιαστικό σύστημα που κατανέμει τον πλούτο. Οι κρατικοδίαιτοι πολικοοικονομικοί νταβατζήδες που κρατούν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης της ιδιωτικής λαϊκής οικονομίας.

Δυστυχώς λοιπόν, η τρόϊκα δεν έχει αντιληφθεί το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας, ότι δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά καθαρά πολιτειακό και ούτε φυσικά υπάρχει κάποιος από αυτούς με τους οποίους συνομιλεί…. (κόμματα ή τεχνοκράτες του συστήματος), για να της ψιθυρίσει στο αυτί την αλήθεια, γι’ αυτό και προτείνει αλλοπρόσαλλες λύσεις εξαθλίωσης του λαού. Οι άνθρωποι του συστήματος, με τους οποίους συνομιλεί η τρόϊκα, επίτηδες διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και την παρουσιάζουν στην τρόϊκα, προκειμένου να προκρίνονται λύσεις που εξυπηρετούν τα δικά τους καθεστωτικά συμφέροντα.

Οι άνθρωποι του ελληνικού καθεστώτος, επίτηδες παρουσιάζουν στην τρόϊκα τον ελληνικό λαό ως διεφθαρμένο, ως φοροκλέπτη, ως υψηλά αμειβόμενο κ.λ.π., γιατί έτσι καταφέρουν να ξεγελούν τους «κουτόφραγκους» και να εμφανίζονται οι ίδιοι ως ειλικρινείς, στρέφοντας το μένος της τρόϊκας και των ξένων ΜΜΕ εναντίον του λαού μας. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουν να μένουν οι ίδιοι στο απυρόβλητο και να αποσπούν προτάσεις από την τρόϊκα εναντίον του λαού (όπως για παράδειγμα, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κ.λ.π.), τις οποίες στη συνέχεια το καθεστώς τις εφαρμόζει, παριστάνοντας ότι εκτελεί εντολές και ότι δήθεν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, ενώ είναι το ίδιο αποκλειστικά υπαίτιο για τις προτάσεις αυτές.

Η τρόϊκα θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι όσο εμπιστεύεται το ισχύον ελληνικό καθεστώς να διαχειρίζεται τα χρήματα που δίνει, είτε μέσω δανείων, είτε μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης της ΕΕ, τίποτα δεν πρόκειται να επιτευχθεί, όχι μόνο αν κουρέψει το χρέος κατά 50%, αλλά ακόμα και αν το διαγράψει ολόκληρο. Τότε μάλιστα ακόμα χειρότερα.

Ας ερχόταν για παράδειγμα εδώ η τρόϊκα, να στήσει μια τράπεζα «τρόϊκας» για απευθείας χρηματοδότηση της ελληνικής ιδιωτικής οικονομίας και αμέσως θα έλυνε το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς εμείς αποδεικνυόμαστε ανίκανοι να διώξουμε από πάνω μας το τυραννικό καθεστώς που μας καταπιέζει και μας εξευτελίζει...

read more "Η τρόϊκα, είτε είναι αφελής είτε είναι εγκληματική..." Διαβάστε περισσότερα...

Όταν θα πάρουν φωτιά οι ασπίδες..


Μεταμορφωμένος τότε σε ταύρο ο Δίας μετήγαγε την Ευρώπη στη Δύση, μεταμορφωμένη σήμερα σε αποδιοπομπαίο τράγο η Ελλάδα επιστρέφει απ' τη Δύση πού;

Εδώ; δεν θα 'χει να πληρώσει ούτε το φως. Το ανέσπερον...
Δεν είναι πατρίδα μου το Προτεκτοράτο.

Εμένα, πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, και δεν μπορεί στην Ελλάδα να ξεκινάει τη διαδρομή του για να μάθει γράμματα στα παιδιά ένας δάσκαλος με 660 ευρώ τον μήνα, για να πάρει 750 ευρώ στα 45 του και να μην κάνει παιδιά δικά του ο ίδιος ποτέ...

Δεν είναι Πρωθυπουργός μου αυτός ο τύπος που πάει να κάνει τη Θράκη Ειδική Οικονομική Ζώνη υπό την Εντολή της Γερμανίας - ανοίγοντας έτσι έναν ακόμα δρόμο για την «αυτονόμηση» της περιοχής και τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας...

Είναι πιθανόν αυτός ο ανιστόρητος να μη γνωρίζει ότι οι Ναζί στην Κατοχή διακρίθηκαν εκτός των άλλων και στο σπορ του διαμελισμού της χώρας μας -ώς και ανεξάρτητο «Βασίλειο των Βλάχων» στην Πίνδο έστησαν οι ολετήρες· όμως, πώς να κάνει την Ελλάδα πειραματόζωο της νέας Τάξης, απέδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά ο επικεφαλής των δωσιλόγων.

Δεν είμαι υπήκοος της Τρόικας.

Είμαι Ελληνας πολίτης -δεν οφείλω καμμιά νομιμοφροσύνη στα ανδρείκελα και τους κουίσλινγκ- δεν είμαι ανδράποδο δεν οφείλω καμμιά νομιμοφροσύνη σε αυτούς που βουτάνε το υστέρημα του συνταξιούχου κι αφήνουν τον φοροφυγά να πλουτίζει ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι (μόνον) φασιστικό, είναι και αηδιαστικό ο Υπουργός -εν προκειμένω ο Παπουτσής- να βάζει τις διαδηλώσεις για το ψωμί στον ίδιο παρονομαστή με την εγκληματικότητα - δεν αναγνωρίζω συνεπώς καμμιάν εξουσία σε αυτούς που αφήνουν ανυπεράσπιστους τους γέροντες μπροστά στα καλάσνικωφ και τους φταίνε για την άθλια ανικανότητά τους οι διαδηλωτές.

Οχι, δεν είναι πατρίδα μου οι εντολές των τοκογλύφων, πατρίδα μου είναι η τήρηση του Συντάγματος.

Οφείλω να αντισταθώ για λόγους στοιχειώδους ευπρέπειας στον Υπουργό Οικονομικών -εν προκειμένω στον Βενιζέλο- που βάζει 23% ΦΠΑ στην μπουγάτσα αν είναι αλμυρή και 13% αν είναι γλυκιά. Η μ@λ@κία δεν είναι θεσμός, ούτε μπορεί πατρίδα μου να γίνει ο εκβιασμός, η τρομοκρατία, η καταστολή, ο παραλογισμός και η ανικανότης. Και η ντροπή.

Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, της μάνας μου και του πατέρα μου η ιστορία, των παιδιών το πεδίο -δεν μπορώ να την παραδώσω μικρότερη.

Δεν ανέχομαι πλέον τους χυδαίους που με κατασυκοφάντησαν urbi et orbi ότι είμαι διεφθαρμένος και τεμπέλης, ότι μαζί τους τα έφαγα.

Οφείλω να τους αντισταθώ. Να τους απονομιμοποιήσω. Δεν πρόκειται να πληρώσω τα χαράτσια που μου επέβαλαν και θα μου επιβάλουν, πρώτον διότι δεν είμαι ούτε τούρκος ούτε ραγιάς για να με σφάζει όποτε γουστάρει ο αγάς -ούτε είναι η χώρα μου οθωμανικό σαντζάκι, ώστε νόμος νά 'ναι η ανομία και δεύτερον δεν θα νομιμοποιήσω με τον οβολό μου τη ληστεία εναντίον όλων μας -διότι δεν πρόκειται περί κάποιας θυσίας για να σωθεί η πατρίδα αλλά πρόκειται για το τίμημα της προδοσίας -την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο.

Οχι, δεν θα πληρώσω το μερίδιό μου για τα τριάντα αργύρια του Ιούδα, δεν θα γίνω συνένοχός τους.

Ως εδώ!

Δυο χρόνια τώρα η χώρα καταστρέφεται. Σε αυτό συμφωνούν όλοι, μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια μάς γύρισαν πίσω στο 1950 -οφείλω συνεπώς να αντισταθώ.

Πατρίδα μου ήταν τα σχολικά βιβλία -τα 3.000 χρόνια της παιδικής μας ηλικίας, απ' τον Ομηρο ώς τον Νίκο Γκάτσο - τι να προδώσω και γιατί; τα κυπαρισσάκια ή τα ηλιοβασιλέματα;

Δεκάδες φορές ώς τώρα στην Ιστορία τον μονόδρομο προς τα Τάρταρα τον έχουν φράξει τα οδοφράγματα...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet
read more "Όταν θα πάρουν φωτιά οι ασπίδες.." Διαβάστε περισσότερα...