Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΝΤ1 ή ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Συμμερίζομαι φυσικά την αγανάκτηση των συλλόγων που διαμαρτυρήθηκαν για την συνέχιση της προβολής της Τουρκικής σειράς “Εζέλ” από τον ΑΝΤ1 και τη σκαιή και προκλητικά εθνομειοδοτική συμπεριφορά με την οποία τους αντιμετώπισε η....
διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού.

Στην ανακοίνωση, που εξέδωσαν οι σύλλογοι που είχαν την ευπρέπεια και την εθνική ευαισθησία να διαμαρτυρηθούν για την ενέργεια του ΑΝΤ1, μιλούν με πόνο και αγανάκτηση για τη συμπεριφορά της διοίκησης του Σταθμού.

Παρόλον ότι - όπως ανέφερα - συμμερίζομαι πλήρως την αγανάκτησή τους θέλω να καταθέσω τις ακόλουθες παρατηρήσεις.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ
________________

Διερωτήθηκαν οι σύλλογοι που πρωτοστάτησαν στην διαμαρτυρία για την προβολή της εκπομπής για ποιο λόγο η διοίκηση του σταθμού τήρησε την εθνομειοδοτική αυτή στάση;

Προφανώς για τα χρήματα, όπως πολύ σωστά αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι.

Αλλά γιατί άραγε υπάρχει τόσο μεγάλο κέρδος από την προβολή μιας τουρκικής ταινίας η οποία μάλιστα γυρίστηκε στην κατεχόμενη Κύπρο;

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
_____________

Επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί εθνικά αναξιοπρεπείς συμπατριώτες μας, οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα να παθιάζονται με τουρκικές ταινίες.!!! Προφανώς ούτε ακόμη και με αυτές που γυρίστηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Επομένως είναι εύκολο να ρίξουμε το λίθο του αναθέματος κατά της διοίκησης του σταθμού, αλλά η μαύρη αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα σχετίζεται με τον πλήρη εξευτελισμό της εθνικής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας.

Αν η σήψη δεν είχε φτάσει τόσο βαθιά και στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν θα μας κυβερνούσαν οι άνθρωποι που μας κυβερνούν. Οι ηγεσίες που έχουμε, τα ΜΜΕ, κτλ. αντανακλούν τη δική μας μικρότητα, αναξιοπρέπεια και εθνομειοδοσία.

Αντί λοιπόν να περιοριζόμαστε να μιλούμε για τις σκοτεινές δυνάμεις, για το Μνημόνιο, για την κατοχική κυβέρνηση, για τη Νέα Εποχή, για τη μασωνία, για το διεθνή σιωνισμό, κτλ., κτλ., κτλ.. καλύτερα ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας: Επιτέλους πόσο χαμηλά πέφτει ένας Ελληνας που καταδέχεται να βλέπει τουρκικές ταινίες και μάλιστα αυτές που γυρίστηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο;

Ο ΑΝΤ1 ΕΙΝΑΙ ΤΟ"ΒΑΠΟΡΑΚΙ"
_________

Η διοίκηση του ΑΝΤ 1 δεν είναι απλά παρά το “βαποράκι”. Οι “χασικλήδες” της εθνομειοδοσίας είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (“σχεδόν Ελληνόφωνους των νοτίων Βαλκανίων” τους αποκαλεί ο κ. Γιανναράς)!

Αλλιώς ποτέ δεν θα είχαμε φτάσει στο σημερινό χάλι.

Ακου αναξιοπρέπεια και γαιδουριά!

Οι Τούρκοι πατούν το 37% της Κύπρου, μας απειλούν με πόλεμο αν ανακηρύξουμε την ΑΟΖ ή αν επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη, διεκδικούν το μισό και βάλε Αιγαίο, καταδυναστεύουν τον Πατριάρχη μας και τους “ελάχιστους ελεύθερους πολιορκημένους της Βασιλεύουσας”, ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής λειτουργεί περίπου ως υπερνομάρχης της Θράκης, η οποία απειλείται άμεσα με Τουρκοποίηση, και οι Ελληνες τηλεθεατές έχουν τόσο ψηλά στις προτιμήσεις τους τις τουρικές ταινίες, ώστε η διοίκηση του ΑΝΤ1 να ποντάρει στο μεγάλο κέρδος που θα πάρει από τις διαφημίσεις από την τουρκική σειρά που γυρίστηκε στην κατεχόμενη Κύπρο.!!!
read more "ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΝΤ1 ή ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ;" Διαβάστε περισσότερα...

Προς το "σύντροφο" Καρχιμάκη, που βγήκε σε έρανο για να σώσει το ΠΑΣΟΚ!

Γράφει η Πέπη Σπηλιωτοπούλου, Εκδότρια εφημερίδας “Φιλόδημος” από το Αίγιο
   
Νομίζαμε οι πολίτες πως το θράσος των πολιτικών μας έχει και κάποιο όριο... αμ, δεν έχει! Σε μια περίοδο που η ελληνική οικογένεια και η μικρομεσαία επιχείρηση στενάζει από τα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα, που γίνονται “για το καλό μας”, όπως επιμένουν οι κυβερνητικοί βουλευτές, αρκετοί συμπολίτες που έχουν συμπορευθεί με το ΠΑΣΟΚ είτε ως μέλη του κινήματος είτε ως φίλοι, πλέον αρχίζουν να λαμβάνουν μια επιστολή του “συντρόφου” και γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, όπου ανάμεσα στις διάφορες αρλούμπες περί αγώνα, θυσία, προοπτική και σώσιμο της χώρας από την χρεωκοπία, “σερβίρει” και την παράκληση για...οικονομική ενίσχυση του κινήματος και μάλιστα ανά κατηγορίες πολιτών, ώστε να ανανεωθεί η κάρτα του μέλους-φίλου του ΠΑΣΟΚ!
 
Είμαι σίγουρη, “σύντροφε” Καρχιμάκη, πως θα...λάβεις αρκετές και ποικίλες απαντήσεις σ'αυτή την επιστολή που υπογράφεις. Άλλοι θα αδιαφορήσουν, άλλοι θα σε βρίσουν κι ίσως κάποιοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να δώσουν από αυτά που ΔΕΝ τους περισσεύουν, για να βοηθήσουν το ΠΑΣΟΚ να μείνει όρθιο, για να γονατίσει τελειωτικά εμάς τους υπολοίπους. Η δική μου απάντηση όμως, μιας εκδότριας από το Αίγιο με μια μικρή εβδομαδιαία εφημερίδα που προσπαθεί να επιβιώσει, αντιμετωπίζοντας όλες τις σαχλαμπούχλες που έχετε επινοήσει για να μου την κλείσετε, είναι η εξής:
 
-“Σύντροφε” Καρχιμάκη, καλό θα ήταν να απευθυνθείς για οικονομική ενίσχυση σε όσους ενίσχυσε το κίνημά “μας” τόσα χρόνια, χώνοντάς τους από την πόρτα, από το παράθυρο, από την ταράτσα κλπ. σε θέσεις, για τις οποίες δεν είχαν κανένα τυπικό ή ουσιαστικό προσόν, παρά μόνο την κομματική τους ταυτότητα και τη δυνατότητά τους να αφισοκολλούν πάνω στις αφίσες των “δεξιών”, παίζοντας καμιά φορά και καρπαζιές για να περνάει η ώρα.
 
-Να πας για ενίσχυση σε κάτι διοικητές, γραμματείς και φαρισαίους που, επειδή ξέρουν να γλύφουν με απαράμιλλη τέχνη, τους περιφέρετε από τη μια υπηρεσία στην άλλη για να μην ξεμείνουν από μισθό, που εγώ θα πρέπει να δουλεύω είκοσι ζωές για να τον αγγίξω.
 
-Να πας για ενίσχυση στα μεγαλοεκδοτικά συγκροτήματα, που ταΐζει το κίνημά “μας” εδώ και χρόνια, καταδικάζοντας σε θάνατο τις μικρές τοπικές εφημερίδες. Και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, τολμήσατε και χώσατε μέσα στο Μεσοπρόθεσμο (αυτήν την ταφόπλακα που ψηφίσατε και χειροκροτιόσασταν και μεταξύ σας λες και μας κοροϊδεύατε την ώρα που κλαίγαμε) τη διακοπή της ατέλειας σε ΟΤΕ και ΕΛΤΑ για όσους εκδότες δεν έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για ένταξη στον ανεκδιήγητο νόμο Ρουσόπουλου, τον οποίον είχατε υποσχεθεί (κι εσύ μαζί) πως θα καταργήσετε μόλις γίνετε κυβέρνηση αλλά αντ'αυτού, τον “διορθώνετε” για να μας κλείσετε οριστικά και να φιμώσετε τις ελεύθερες φωνές της επαρχίας, για να μείνουν οι γλύφτες σας και να λένε ψέματα στον κόσμο.
 
-Να πας για ενίσχυση σε όσους τα οικονομάνε σε βάρος δικό μου, της οικογένειάς μου, των συμπολιτών μου που έχασαν το χαμόγελό τους, την ίδια ώρα που εσείς, με απύθμενο θράσος, τολμάτε και ζητάτε να σας δώσουν από 12-36 ευρώ, ανάλογα με την ιδιότητά τους, για να γεμίσετε τα κρατικοδίαιτα ταμεία του κινήματός “μας”.
 
-Να πας για ενίσχυση σε όσους τόσα χρόνια “τα φάγανε” μαζί σας. Εγώ δεν έφαγα τίποτα. Ούτε μισό ευρώ. Και μάλιστα μου χρωστάτε πολλά. Μου χρωστάτε την κρατική διαφήμιση που τόσα χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΑ μου στερείτε, για να μεγαλώσει το budget για τα “κολλητά” σας ΜΜΕ Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Θυμάσαι τις ερωτήσεις σου, όταν ήσουν αντιπολίτευση, για ΟΠΑΠ, σέα και μέα;  
 
Εγώ τις θυμάμαι και ήλπιζα. Αλλά δεν ήξερα πως δεν έχετε ΚΑΘΟΛΟΥ μπέσα και πολιτικό ανδρισμό...
 
Κατάλαβες, “σύντροφε” Καρχιμάκη; Γι'αυτό, εσύ και το κίνημά “μας”, παρακαλώ να μη με ξαναενοχλήσετε ποτέ με τέτοιες προκλητικές επιστολές, που μου ερεθίζουν τα νεύρα και μου προκαλούν προβλήματα στη δουλειά μου.
 
Ήδη μου έχετε στερήσει τη δυνατότητα να κάνω σχέδια για τη ζωή μου και τη δουλειά μου, μου έχετε στερήσει το δικαίωμα να ονειρεύομαι. Με βάλατε να πληρώσω περαίωση, έκτακτη εισφορά, το ΤΕΒΕ μου αυξήθηκε, ο ΦΠΑ το ίδιο και οι εισπράξεις έχουν παγώσει επ'αόριστον, γιατί κι οι πελάτες μου δεν έχουν πια να με πληρώσουν. Θέλετε και 36 ευρώ από πάνω;
 
Επίσης, σε παρακαλώ θερμά, επειδή αρκετά μέλη της οικογένειάς μου πολέμησαν για την πατρίδα κι έδωσαν τη ζωή τους γι'αυτή, μην ξανατολμήσεις να συνδέσεις τον έρανο του ΠΑΣΟΚ με την πατρίδα μας. Κάνε μου τη χάρη, σε παρακαλώ, γιατί ακούω τα κόκκαλα των παππούδων μου και των μπαρμπάδων μου να τρίζουν και ανατριχιάζω και τρελαίνομαι. Κόψε την κλάψα και την πολιτική γελοιότητα, γιατί σε λίγο θα ψάχνεις μέρος να κρυφτείς από τις ψυχές τους που θα σε κυνηγάνε.
 
Με εκτίμηση (κατά τα άλλα)
Πέπη Σπηλιωτοπούλου
Εκδότρια εφημερίδας “Φιλόδημος” από το Αίγιο
 
read more "Προς το "σύντροφο" Καρχιμάκη, που βγήκε σε έρανο για να σώσει το ΠΑΣΟΚ!" Διαβάστε περισσότερα...

"Με το πιστόλι στο κρόταφο" σπρώχνουν τη Κύπρο σε αντεθνική λύση

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις για κλείσιμο του Κυπριακού σε βάρος φυσικά της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία συζητεί με τους εισβολείς-θύτες πλήρως εξισωμένη. "Μέσα σ΄ ένα χρόνο, πριν δηλαδή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κύπρο, το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ηνωμένα Εθνη, αλλά και Ευρωπαϊκή Ενωση (και κυρίως η Βρετανία), πιέζουν ώστε να υπάρξει πρόοδος σ΄ όλα τα κεφάλαια, με στόχο να κλείσει όπως-όπως η υπόθεση.
 
Και όλα αυτά ενώ οι προκλήσεις συνεχίζονται σε πολιτικό επίπεδο: Το Σάββατο καταφτάνει στα κατεχόμενα και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για συνομιλίες με τον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Ερογλου, μόλις δύο ημέρες μετά την τριμερή συνάντηση της Γενεύης και περίπου μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Είναι το πρώτο ταξίδι του κ. Νταβούτογλου μετά τον επαναδιορισμό του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Γιαν τον ερχόμενο Οκτώβριο προγραμματίζεται τριμερής διάσκεψη για το κυπριακό υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν και αυτή τη φορά οι δύο ηγέτες είναι αναγκασμένοι να παρουσιάζουν τα σημεία που έχουν συμφωνήσει. Στην έκθεσή του ο γενικός γραμματέας θα επιρρίψει ευθύνες για το ποιος φταίει και οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει.
Ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται η Λευκωσία είναι και το γεγονός ότι αποφασίσθηκε τα Ηνωμένα Εθνη να έχουν ενεργότερο ρόλο στις απευθείας διαπραγματεύσεις, θέμα για το οποίο ορισμένοι στην Κύπρο (κυρίως η αντιπολίτευση) εξέφρασαν το ερώτημα εάν βρισκόμαστε στην αρχή κάποιας επιδιαιτησίας, για την οποία οι Κύπριοι έχουν οδυνηρή πείρα γιατί έφερε το σχέδιο Ανάν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Στεφάνου απέρριψε τις εκτιμήσεις περί επιδιαιτησίας, λέγοντας ότι ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών θα έχει τη μορφή προσφοράς υπηρεσιών σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων. Επανέλαβε μάλιστα ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται πρέπει να είναι κυπριακής ιδιοκτησίας.

Η αντιπολίτευση καταγγέλει ότι βρισκόμαστε ενώπιον χρονοδιαγράμματος αναγκαστικής λύσης που έχει επιβληθεί έως τον Οκτώβριο, θέμα όμως που επίσης απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναμένει από τους δύο ηγέτες να πετύχουν έως τον Οκτώβριο σύγκλιση σε όλα τα βασικά κεφάλαια.
read more ""Με το πιστόλι στο κρόταφο" σπρώχνουν τη Κύπρο σε αντεθνική λύση" Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ 48 ΩΡΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ



 


















































































read more "ΟΙ 48 ΩΡΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ" Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ..."

Imageτου Γιώργου Αυγερόπουλου

Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι  και διεφθαρμένοι.  Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου χθες Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά τοβραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν ένασυνεχές φλερτ με τον θάνατο.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Και ο κ. Παπουτσής θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον Θεό που πιστεύει, καθώς μόνο στην καλή του τύχη θα πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι δεν απολογείται σήμερα για θύματα.

Το σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος τις δύο τελευταίες μέρες, ήταν ένα "γιουρούσι" όπως εύστοχα παρατήρησε ο Αϊμάν, Ισπανός δημοσιογράφος που εργάζεται για το Al Jazeera. Ένα γιουρούσι, εναντίον όλων και όποιον πάρει ο χάρος. "Μα καλά τι αστυνομία είναι αυτή που έχετε;" με ρώτησε αγανακτισμένος. "Είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον ακόμα"  μου είπε με νόημα χαμογελώντας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Περίπου στη 13.30 υπάρχει πολύς κόσμος συγκεντρωμένος μπροστά από την Βουλή. Δεν είναι κουκουλοφόροι. Δεν πετάνε πέτρες. Είναι γέροι, νέοι, γυναίκες, άντρες, φοιτήτριες και φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι που φωνάζουν συνθήματα, ρίχνουν την γνωστή μούντζα προς το κοινοβούλιο, και οι πιο θερμόαιμοι μπροστά - μπροστά άντε να εκτοξεύουν καμιά βρισιά εναντίον των αστυνομικών και να κουνάνε τα κιγκλιδώματα που έχουν στηθεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Τίποτα το σημαντικό δηλαδή που να δικαιολογεί αυτό που θα ακολουθήσει. Ξαφνικά από παντού, από δεξιά, από αριστερά και από το κέντρο, αρχίζει μια γενική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων που απωθούν τους διαδηλωτές προς τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος.  Φανταστείτε δηλαδή χιλιάδες ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες  προς ένα στενό άνοιγμα το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνά τα δέκα μέτρα. Από πίσω τους τα ΜΑΤ, ρίχνουν μέσα στο πλήθος χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, προκαλώντας πανικό. Άνθρωποι καίγονται από τις φλόγες, πνίγονται από τα δακρυγόνα δεν βλέπουν μπροστά τους και αρχίζουν να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον και να κουτρουβαλούν στα σκαλιά. Υπάρχουν άνθρωποι λιπόθυμοι, άλλοι ποδοπατημένοι μέσ' τα αίματα. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί δεν αποχωρούν. Χτυπάνε με τα γκλομπς όποιον βρουν μπροστά τους, ανθρώπους δηλαδή που τρέχουν να σωθούν πατώντας ο ένας πάνω στον  άλλον.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Πέρα από την δράση των προβοκατόρων η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες που βγήκαν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν τις επόμενες μέρες, πέρα από τους μπαχαλάκηδες την δράση των οποίων απεχθάνομαι και διαφωνώ κάθετα, η πέτρα είναι πλέον εύκολο να φύγει από το χέρι οποιουδήποτε, που τον χτύπησαν, τον ψέκασαν, και είναι άνεργος, άστεγος - ναι, υπάρχουν πλέον νεοάστεγοι - και κάθε μέρα γίνεται φτωχότερος χωρίς να βλέπει διέξοδο από πουθενά.
Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα βλέποντας μια άνευ προηγουμένου αγριότητα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου. Ένιωσα τον ίδιο φόβο που έχω νιώσει σε ζόρικες περιοχές του πλανήτη. Ένιωσα τον φόβο του θανάτου. Καθώς νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου και πως είχα ξεσυνηθίσει να δουλεύω στην Ελλάδα - έχω να δουλέψω στη χώρα μου από το έτος 2000- ρώτησα παλιούς μου συναδέλφους αν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο εδώ. Μου απάντησαν πως δεν είχαν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.
Θα ήθελα λοιπόν ένας λογικός άνθρωπος από το υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πλέον ο τίτλος του μου θυμίζει το Υπουργείο Αγάπης του Όργουελ στο 1984) να μου απαντήσει στις εξής ερωτήσεις:
  1. Ποιος έδωσε την εντολή για την γενική επίθεση στις 13.30 και γιατί; Ποιανού ιδέα ήταν να διατάξει τις αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγήσουν ένα πανικόβλητο πλήθος που ποδοπατιέται στα σκαλιά  πετώντας κρότου - λάμψης και δακρυγόνα χτυπώντας αδιακρίτως, παίζοντας κορώνα γράμματα την πιθανότητα, κάποιος ανάμεσα στους χιλιάδες, να αφήσει την τελευταία του πνοή στην πλατεία.
  2. Για ποιο λόγο οι αστυνομικοί δεν σεβάστηκαν το ιατρείο της πλατείας Συντάγματος; Επαγγελματίες γιατροί πνευμονολόγοι και άλλοι, όλοι εθελοντές, φρόντιζαν  τραυματίες καθ' όλη την διάρκεια των συγκρούσεων. Δεν ήταν "κουκουλοφόροι", γιατροί ήταν. Φώναζαν στους αστυνομικούς "εδώ είναι ιατρείο" αλλά καμία σημασία δεν έδιναν εκείνοι. Αφιονισμένοι, τους έριχναν δακρυγόνα και τους χτυπούσαν.  Όπως μας είπε ένας γιατρός "Αυτά δεν γίνονται ούτε στον πόλεμο. Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχει ανακωχή για να μαζέψεις και να φροντίσεις τους τραυματίες." Τα μάζεψαν άρον - άρον οι άνθρωποι και έστησαν το ιατρείο κάτω στο μετρό αλλά ούτε και αυτό γλίτωσε από τις ρίψεις χημικών.
  3. Για ποιο λόγο χτυπήθηκαν δάσκαλοι στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος; Και αυτοί κουκουλοφόροι; Δεν νομίζω. Τα ΜΑΤ αφού πέταξαν δακρυγόνα στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Ξενοφώντος 15, άρχισαν να τους πετούν πέτρες (!) και να ανοίγουν κεφάλια με την ανάποδη του γκλομπ, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων.   Τρεις τραυματίες, ένας με σπασμένα πλευρά, ένας με ανοιγμένο κεφάλι και ένας με ελαφρά τραύματα στο  χέρι. Έλεγαν οι δάσκαλοι: "Όταν μια κοινωνία κακοποιεί τους δασκάλους της βρίσκεται στο κατώτερο σκαλοπάτι που μπορεί να φτάσει"
  4. Με ποια λογική οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και χτύπησαν ανθρώπους μέσα σε μανάβικα και σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα, προκαλώντας τρόμο σε πελάτες και τουρίστες;
  5. Και τέλος κάτι προσωπικό για τον κ. Παπουτσή: Γιατί με χτυπήσατε; Όχι εσείς δηλαδή, ένας από τους άνδρες της αστυνομίας σας. Επειδή όμως εγώ  δεν γνωρίζω τον "ανώνυμο" ΜΑΤατζή και γνωρίζω εσάς, θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση. Η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη εκείνη την ώρα και γω τραβούσα με την κάμερα μια διμοιρία των ΜΑΤ που ανέβαινε προς την Βουλή, όταν ένας ξέκοψε από την διμοιρία του, ήρθε προς το μέρος μου και στάθηκε μπροστά μου σε απόσταση αναπνοής. Σταμάτησα να τραβάω και κατέβασα την κάμερα. Με κοιτούσε μες στα μάτια. Του είπα τι θέλει και ως απάντηση εισέπραξα μια, για να θυμάμαι τη μέρα. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει: "Τον Αυγερόπουλο χτυπάς ρε". Δεν αντέδρασα καθόλου και εκείνος απομακρύνθηκε. Αν είχα αντιδράσει ίσως να τα λέγαμε στο τμήμα όπου θα μου ζητάγατε συγνώμη για την... "παρεξήγηση". Παρεπιπτόντως: Στην Οαχάκα, όταν με είχαν στριμώξει μαζί με τον κάμεραμάν μου οι Μεξικανοί αστυνομικοί,  που όπως είπαμε θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι, τους φώναξα "Δημοσιογράφος" και δεν με πείραξαν. Στη χώρα μου τις έφαγα για πρώτη φορά.
Πηγή: Exandas Documentaries
read more "ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ..."" Διαβάστε περισσότερα...