Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Εξευτελίστηκε ο πρόεδρος των Σκοπίων στην Ευρώπη

  • Ρεζίλι ο Σκοπιανός Πρόεδρος Ιβάνοφ – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απειλεί να τον σύρει στα δικαστήρια για ψευδή δήλωση!!!
Δεν του έχω μιλήσει και δεν μπορεί να αναφέρει το όνομα μου. Εαν δεν ανακαλέσει την δήλωση, θα τα πούμε στο δικαστήριο. Δεν έχει σημασία σε ποιό κράτος είναι Πρόεδρος, δεν επιτρέπω σε κανένα να συκοφαντεί το όνομα μου για προσωπικό ή πολιτικό συμφέρον
Ο πρόεδρος των Σκοπίων, νόμισε πως αντιμετωπίζει τους φοβικούς πολιτικούς της Ελλάδας και πως μπορεί να λέει οτιδήποτε. Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος, το οποίο τον εξευτέλισε στα Ευρωπαϊκά όργανα.Εξαιρετικά αρνητική τροπή παίρνει για τον Σκοπιανό πρόεδρο το θέμα με πρόσφατη δήλωση του που ενέπλεκε το όνομα της Ντόρις Πακ, Μέλους του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σκοπιανού Kanal 5, η Γερμανίδα πολιτικός όχι μόνο διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Σκοπιανού Προέδρου αλλά απειλεί να τον σύρει στα δικαστήρια αν δεν ανακαλέσει.
Δεν έχω ποτέ γνωρίσει τον πρόεδρο Ιβάνοφ και δεν έχω ποτέ συζητήσει οτιδήποτε για να δεχτεί μια πρόταση διαπραγματεύσεων για την είσοδο της χώρας σε ΝΑΤΟ/ΕΕ με το προσωρινό προσωνύμιο FYROM,” δήλωσε η Ντόρις Πακ, “αδειάζοντας” ουσιαστικά τον Σκοπιανό Πρόεδρο.
Η Γερμανίδα πολιτικός απείλησε να πάει τον Ιβάνοφ στα δικαστήρια εάν δεν ανακαλέσει τον ισχυρισμό του.
Έχω ήδη ζητήσει να ανακαλέσει την δήλωση, γιατί απλά δεν έχω πει τίποτα τέτοιο. Δεν του έχω μιλήσει και δεν μπορεί να αναφέρει το όνομα μου. Εαν δεν ανακαλέσει την δήλωση, θα τα πούμε στο δικαστήριο. Δεν έχει σημασία σε ποιό κράτος είναι Πρόεδρος, δεν επιτρέπω σε κανένα να συκοφαντεί το όνομα μου για προσωπικό ή πολιτικό συμφέρον,” ανάφερε το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Κανάλι 5 των Σκοπίων.
Ο Ιβάνοφ είχε πρόσφατα αναφέρει σε μια συνέντευξη τύπου ότι η χώρα είναι σε μεγάλη πίεση για την λύση του ζητήματος της ονομασίας. Σαν μια χαμένη ευκαιρία, ανάφερε σχετικά την πληροφορία που υποτίθεται πήρε από την Ντόρις Πακ, ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ζήτημα 15 χρόνια πριν.

read more "Εξευτελίστηκε ο πρόεδρος των Σκοπίων στην Ευρώπη" Διαβάστε περισσότερα...

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται

  • Γράφει η Ιδεοπηγή
Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με το Ιράν και την πιθανολογούμενη επέμβαση, του «χωροφύλακα» της περιοχής Ισραήλ, κατά των πυρηνικών του εγκαταστάσεων, φυσικά υπό την κάλυψη των παγκόσμιων «χωροφυλάκων» ΗΠΑ.
Στη μνήμη μας έρχεται η επέμβαση του ΝΑΤΟ δηλαδή των ΗΠΑ στην Γιουγκοσλαβία και την «εθνικά» υπερήφανη στάση του Σημίτη. Οι δημοσκοπήσεις έδιναν συντριπτικά ποσοστά, κατά της διευκόλυνσης της επέμβασης, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και καταδίκη αυτής καθαυτής της επέμβασης, αλλά η «εθνικά» δρώσα τότε κυβέρνηση, καταπατώντας το σύνταγμα και αδιαφορώντας για τη θέληση των Ελλήνων, συντάχτηκε με τους «λυτρωτές» των λαών, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.
Το σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι για την διέλευση ξένων στρατευμάτων μέσω της χώρας, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της βουλής. Αυτό δεν έγινε ποτέ.
Η επέμβαση έγινε, με τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε.
Σήμερα παρακολουθούμε το περίεργο «φλερτ» του Γ.Α.Π με το Ισραήλ καθώς και την κινητικότητα των Ισραηλινών στην Βουλγαρία.
Αν ετοιμάζεται η επέμβαση με χρήση του εναέριου χώρου της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας ποια θα είναι η αντίδραση της Ελληνικής (της υπό το ΔΝΤ και ΕΕ) κυβέρνησης; Θα έχουμε ξανά παραβίαση του συντάγματος; Θα αδιαφορήσουν πάλι για τη θέληση του Ελληνικού λαού;
Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται εκτός από «κωμωδία» θα είναι και «όνειδος» για τους Έλληνες.
Αλήθεια η παρούσα κυβέρνηση έχοντας στις τάξεις της δύο συνταγματολόγους μέχρι πότε θα παραβιάζει το σύνταγμα;
Θα το ανεχτούμε ξανά;
Το ΠΑΣΟΚ βαρύνεται με μεγάλες «επιτυχίες» στην εξωτερική πολιτική (Ίμια, Οτσαλάν, αναγνώριση ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο και άλλες).
Περιμένουμε με αγωνία τις θέσεις των υπολοίπων κομμάτων στο θέμα αν και λίγο πολύ ξέρουμε ότι θα εξαρτηθούν από το πολιτικό κόστος και όχι από πατριωτισμό.

read more "Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται" Διαβάστε περισσότερα...

Παναγιά μου, μη χειρότερα!...


  • Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Είναι δραματικά και αποκαλυπτικά τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο πόσα εκατομμύρια Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες είναι επίσημα γραμμένοι στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και πόσοι είναι άνεργοι χωρίς να είναι…δηλωμένοι, ούτε ότι ΕΞΙ στους ΔΕΚΑ δεν έκαναν φέτος διακοπές λόγο…ανέχειας!
Δεν προτίθεμαι να σας κουράσω με επίσημα στοιχεία που αφορούν στην διάλυση της αγροτικής μας υποδομής, στο σβήσιμο της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας μας που αποτελούσαν στη Θεσσαλονίκη και τον ευρύτερο Βόρειο-Ελλαδικό χώρο οι Μικρό–Μεσαίες Επιχειρήσεις και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο μεσαίου μεγέθους βιομηχανικές μονάδες που ήδη μετανάστευσαν εκτός των Βόρειων συνόρων μας.
Δεν θα αναφερθώ στα δραματικά ελλείμματα του Εθνικού μας ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών που ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΝΤΑΙ με ταχύτατους ρυθμούς, ούτε και στην εύκολα παρεχόμενη ψευδαίσθηση της εφήμερης και «δήθεν» οικονομικής επάρκειας που στηρίζεται στις περιώνυμες και πολυδιαφημιζόμενες ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ του Δανείου της τρόικας που στα επόμενα τρία χρόνια θα βυθίσουν σε απόγνωση και θα πνίξουν αμέτρητες χιλιάδες ελληνικών οικογενειών.
Διαπιστώστε, παρακαλώ μόνοι σας, πόσες πινακίδες τύπου «επιδιορθώσεις ρούχων ή υποδημάτων» δηλαδή πόσοι τσαγκάρηδες και ράφτες αρσενικού ή θηλυκού γένους ξεπρόβαλαν στη δική σας γειτονιά.
Μετά μετρήστε πόσες καφετέριες και μπαράκια ξεφυτρώνουν από το πουθενά καθημερινά, εκεί όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ οι νέοι μας, σκοτώνοντας την ανία και κουβεντιάζοντας τα χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας πτυχία τους πίνουν…φραπέ…
Βουλιάζουμε με γοργούς ρυθμούς σε μεγέθη απίστευτα στην ανέχεια, καλπάζει η ανεργία –όσο και αν την ωραιοποιούν την εικόνα, καλοπροαίρετα θέλω να πιστεύω, οι εκάστοτε υπεύθυνοι του Υπουργείου Εργασίας και των διαφόρων θεσμικών του οργάνων και οργανισμών– στους νέους με πτυχία, στους νέους και τις νέες χωρίς πτυχία, στις δραματικές ηλικίες εκείνων που δεν πρόλαβαν και δεν θα προλάβουν την συγκομιδή των απαραίτητων για συνταξιοδότηση ενσήμων…
Μας τύλιξε ένα απίστευτο συμβολικό «σάβανο» της οικονομικής ανασφάλειας και απραξίας που επιβεβαιώνει τη δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας γιγαντώνοντας τελικά την απελπισία και την απόγνωση και μαζί την προσέλευση σε πανελλαδική κλίμακα στα δωρεάν συσσίτια Δήμων και Εκκλησιών!…
Μετρήστε απόψε πόσοι συνάνθρωποί μας «ψάχνουν» στους δημοτικούς κάδους απορριμμάτων μόλις σκοτεινιάσει και πόσοι «κοιμούνται» στα παγκάκια των δημοτικών πάρκων.
Τι να πούμε καθώς έρχονται Φθινόπωρο και Χειμώνας;
Παναγιά μου, μη χειρότερα;…
read more "Παναγιά μου, μη χειρότερα!..." Διαβάστε περισσότερα...

Πως πιάσαμε πάτο


  • Του Ιωάννη Μπουγά*
Στα 35 χρόνια που ζω στο εξωτερικό, γιά πρώτη φορά βρίσκομαι συχνά στην ανάγκη να εξηγήσω σε μη Έλληνες που συναναστρέφομαι ότι «όλοι οι Έλληνες δεν είναι απατεώνες».
Στο ερώτημα «πως φτάσαμε εδώ, πως πιάσαμε πάτο», που είναι στα χείλη όλων μας, χρειάζεται πάντα μιά πρώτη απόφαση σχετική με το «από που να αρχίσει κανείς». Από πότε άρχισε ο κατήφορος της πατρίδας μας, που μας οδήγησε εδώ;
Στο παρόν σημείωμα, απεφάσισα να αρχίσω από το 1967, και την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, παραβλέποντας προς στιγμήν ότι και γι’αυτήν υπάρχουν ένοχοι πέραν των αξιωματικών που την επέβαλλαν.
Ιδού λοιπόν μιά σύντομη απαρίθμηση λαθών και ενόχων που έφεραν την Ελλάδα όχι «στα γόνατα» αλλά «πρηνηδόν», και στη διάθεση κάθε ανθέλληνα ρατσιστή και κάθε κερδοσκόπου.
• Η δικτατορία του 1967 διέκοψε την κανονική ροή κοινωνικής ανάπτυξης και διακυβέρνησης της χώρας. Η αναπόφευκτη πτώση τους έφερε νέα καταπάτηση θεσμών, και ανύψωσε σε αρετή την παραβατικότητα και την ανυπακοή στους κανόνες λειτουργίας της πολιτείας. Με το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου στην Κύπρο, προκάλεσαν την τραγωδία της Τουρκικής εισβολής και κατοχής, και εκτόξευσαν τις στρατιωτικές δαπάνες στη στρατόσφαιρα, προς τέρψην μεσαζόντων, μιζαδόρων, και προμηθευτών.
• Η ηγεσία των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης εφήρμοσε μιά απαράδεκτη «σοσιαλιστική» πολιτική –εθνικοποίηση Ιονικής τράπεζας, Ολυμπιακής Αεροπορίας, ναυπηγείων, εργοστασίων, κλπ.-την στιγμή που η ανθρωπότητα βάδιζε την αντίθετη οδό. Επίσης, η βεβιασμένη αλλαγή του Συντάγματος και ταυτόχρονα του πολιτεύματος, αφαίρεσε από το έθνος μιά χρυσή ευκαιρία να δημιουργήσει σωστούς και σταθερούς κρατικούς θεσμούς διακυβέρνησης. Οι επανειλημμένες αναθεωρήσεις του Συντάγματος, οι συνεχείς αλλαγές του εκλογικού νόμου, οι δικτατορικές εξουσίες του πρωθυπουργού, η πολιτική εξάρτηση της Δικαιοσύνης, είναι κεφαλαιώδεις αδυναμίες του κράτους μετά τη μεταπολίτευση.
• Η χώρα εισήλθε στην ΕΕ πρόωρα, χωρίς υποδομές και με ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα. Βέβαια, εξασφαλίστηκε έτσι μιά ασπίδα γιά τη δημοκρατία, αλλά η χώρα μετετράπει σε απλό καταναλωτή των προϊόντων των συνεταίρων της. Δυστυχώς, δεν έμαθε ποτέ να κολυμπά στα βαθιά, όπως την προέτρεψε ο τότε πρωθυπουργός! Οι γεωργικές επιδοτήσεις και τα κεφάλαια των Προγραμμάτων Σύγκλισης και Στήριξης ήταν το χάπι γιά την αποδοχή της εισόδου στην ΕΕ και από αυτούς που πριν αντιδρούσαν. Η μερίδα του λέοντος από όσα κεφάλαια ήρθαν τελικά στην Ελλάδα –γιατί πολλά χάθηκαν λόγω κρατικής αδιαφορίας ή ανικανότητας- αντί να οδηγήσουν σε σύγκλιση με την ΕΕ πήγαν στη διαφθορά και σε εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, καταρρακώνοντας έτσι ότι θεσμούς είχαν απομείνει όρθιοι, και πιέζοντας ακόμη πιό χαμηλά την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Όταν άρχισε να ρέει το χρήμα από την Ευρώπη, ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου λησμόνησε το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο Συνδικάτο», το γνωστό σύνθημά του, και το πιό κλασσικό δείγμα του άκρατου λαϊκισμού που εισήγαγε στην πολιτική ζωή της χώρας. Παραπροϊόν της συμμετοχής στην ΕΕ, χωρίς πρότερο σχεδιασμό από την ανύπαρκτη κρατική μηχανή, ήταν να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιό επιθυμητός προορισμός εκατομυρίων οικονομικών λαθρομεταναστών. Γιατί πίστευαν ότι μετά την Ελλάδα, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να προωθηθούν και σε άλλες χώρες της ΕΕ, στη Δυτική Ευρώπη.
«Άξιος άρχοντας είναι όποιος κατορθώσει να κάνει σπουδαία μια πολιτεία φαύλη» (Πατριάρχης Φώτιος Α’)»
• Οι εισροές κεφαλαίων από την ΕΕ δεν έφθαναν να καλύψουν τα έξοδα από την αλματώδη αύξηση του Δημόσιου τομέα την δεκαετία του ’80, και η Ελλάδα ξεκίνησε τον άκρατο δανεισμό που την έφερε στην παρούσα κατάσταση πτώχευσης (σύμφωνα με τις δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού). Ο διορισμός στο Δημόσιο έγινε ο κορυφαίος στόχος των νέων μετά τη μεταπολίτευση, με τον αριθμό τους να πλησιάζει σήμερα το 1 εκατομμύριο
• Αν η πρόωρη εισδοχή στην ΕΕ ήταν μεγάλο πολιτικό λάθος της ΝΔ και του Κων/νου Καραμανλή, η συμμετοχή της Ελλάδος στην ΟΝΕ και η εισαγωγή του Ευρώ αντί της Δραχμής – χωρίς μάλιστα να πληρούνται οι απαραίτητοι όροι, αλλά με ψευδή στοιχεία της κυβέρνησης Σημίτη – ήταν εθνικό έγκλημα. Η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκμεταλεύτηκε την πρόσκαιρη λαϊκή υπερηφάνεια γιά τη συμμετοχή μας στο νέο ισχυρό νόμισμα, απέκρυψε τελείως τους κινδύνους που περιέκλειε η άκαιρη είσοδος στην ΟΝΕ, και δεν έλαβε ούτε ένα προληπτικό μέτρο άμυνας και αποτροπής τους. Αντίθετα, με την πτώση των επιτοκίων και την εμφάνιση νέων «τραπεζικών προϊόντων», που ακολούθησε την είσοδο στο Ευρώ, ο άκρατος υπερδανεισμός επεκτάθηκε πλέον από το Δημόσιο και στις μικρές επιχειρήσεις και στους ιδιώτες. Ήταν χρόνια χαράς και κερδών γιά τους Ευρωπαίους συνεταίρους μας, που είδαν τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα σε προϊόντα και ομόλογα να αυξάνονται συνεχώς. Το Ευρώ, εξαφάνισε από την Ελλάδα όποιο ίχνος ανταγωνιστικότητας τυχόν είχε. Σήμερα, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδος είναι στη θέση 52, από τις 57 χώρες στις οποίες μετρείται
• Όλες οι ελπίδες που είχε επενδύσει ένα σημαντικό μέρος του Ελληνικού λαού, ακόμη και εκτός της ΝΔ, στην κυβερνητική αλλαγή του 2004 γιά αναστροφή της φαυλότητας, της διαφθοράς, και της οικονομικής κακοδιαχείρισης, απεδείχθησαν φρούδες. Απεδείχθει σύντομα ότι οι ελπίδες μας είχαν επενδυθεί σε λάθος πολιτικούς, που διαχειρίστηκαν τα κοινά με σημαία τους το «ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό», παραλείποντας βέβαια να πουν ότι πολλά ήταν νόμιμα μόνο γιά τους ελληνικούς νόμους, που είναι φτιαγμένοι στα μέτρα τους! Έτσι, γιά τον πρωθυπουργό εκείνης της περιόδου ταιριάζει η επόμενη σκέψη, που επίσης ανήκει στον πατριάρχη Φώτιο: «Οι φαύλοι άνθρωποι που είναι στο περιβάλλον του άρχοντος διαβάλλουν και τον δικό του τρόπο, διότι όσοι λαμβάνουν πείρα της πονηρίας εκείνων, υποθέτουν ότι και ο απ’αυτούς δορυφορούμενος είναι παρόμοιος». Παρά τη συνέχιση του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας που είχαν αρχίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, και δεν είχε καμιά σχέση με ιδιωτικοποιήσεις, το ήδη υψηλό δημόσιο χρέος αυξήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ σε μεγέθη ασήκωτα, και η διαφθορά κάλυψε ως πλανκτόν ολόκληρη την κοινωνία.
• Τέλος, η άκρως άστοχη δημόσια παραδοχή του σημερινού πρωθυπουργού, και μάλιστα κατ’εξακολούθηση, ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης», έκανε το δημοσιονομικό μας πρόβλημα κτήμα όλων και ισχυρό όπλο εχθρών και κερδοσκόπων. Ήταν ένα ανέλπιστο δώρο, από αυτά που δεν δίνονται ποτέ! Την επομένη ημέρα, από όταν ο κύριος Παπανδρέου έκανε αυτήν την δήλωση γιά πρώτη φορά, η διαφορά του επιτοκίου που πληρώνει η Ελλάδα γιά να δανείζεται, εκτοξεύθηκε από τις 170 μονάδες σε 308 μονάδες! Γιά όποιο λόγο και να έκανε αυτή την περί πτώχευσης δήλωση, είτε από αφέλεια ή από κομματικό καιροσκοπισμό, γιά να ενοχοποήσει ακόμη πιό πολύ την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ , ήταν μέγα σφάλμα του. Μετά από από αυτό, ο δανεισμός της Ελλάδος έγινε ακόμη πιό δύσκολος αλλά και πανάκριβος. Έκανε τις οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδος πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Μετά από αυτό ο «περίπατός» του ανά τας αυλάς των ισχυρών της γης, έγινε τελείως απαραίτητος γιά κατευνασμό.
• Αλλά και τα συνδικάτα, και τα κόμματα της Αριστεράς, με τις απεργίες που κήρυξαν, και τις αστείες κατηγορίες γιά πλουτοκράτες και καπιταλιστές, σε αντίδραση των μέτρων της κυβέρνησης, συνεχίζουν την ανεύθυνη συμπεριφορά και την κοντόφθαλμη πολιτική τους των τελευταίων 30 ετών, που κατέστρεψαν κάθε ελληνική βιομηχανία και απέκλεισαν την εισροή ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα.
Αυτή είναι μιά πολύ σύντομη απαρίθμηση λαθών και ευθυνών των τελευταίων 40 ετών, με άμεσες προεκτάσεις στη λειτουργία του κράτους και στην οικονομία, που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή της δεινή θέση.
Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τελευταία, και τα οποία όλοι οι Έλληνες φυσικά ευχόμεθα να επιτύχουν, ήταν κυρίως έκτακτου, εισπρακτικού χαρακτήρα, γιά να αποσοβήσουν να γίνει πραγματικότητα η πρόβλεψη του πρωθυπουργού περί πτωχεύσεως.
Δεν πιστεύω ότι είναι ικανά να αντιστρέψουν τον γενικό κατήφορο των τελευταίων 40 ετών. Γιά να βρει η Ελλάδα το δρόμο της, χρειάζονται πολλά άλλα, και σε πολλούς καίριους τομείς. Ενδεικτικά μόνον αναφέρω, την Παιδεία, το Φορολογικό Σύστημα, το Σύστημα Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης, και τη Δικαιοσύνη.
Μαζί με αυτά, χρειάζεται και γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας με βάση την κοινωνική ευθύνη και την ιδιωτική πρωτοβουλία, που βέβαια απαιτούν και εμπνευσμένη ηγεσία. Απομένει να δούμε αν θα αναδειχθεί στην Ελλάδα ο άξιος ηγέτης, σύμφωνα με τον ορισμό του φωτισμένου Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Φώτιου Α’, που θα εφαρμόσει τις αλλαγές που απαιτούνται και θα εμπνεύσει τον λαό.
(*) Ο Δρ. Ιωάννης Μπουγάς είναι Στατιστικολόγος και Συγγραφέας

read more "Πως πιάσαμε πάτο" Διαβάστε περισσότερα...

Αφού μαύρισαν στις διακοπές τους, τώρα θέλουν να μαυρίσουν τους Έλληνες...


  • «Η τακτική περικοπής χωρίς σχεδιασμό, των επενδύσεων που αποφέρουν υψηλές αποδόσεις, μόνο και μόνο για να κάνουμε την εικόνα του ελλείμματος να φαίνεται καλύτερη, είναι πραγματικά ανόητη», σχολιάζει σε ραδιόφωνο του Δουβλίνου ο Stiglitz

Θυσιάζονται οι Έλληνες Πολίτες για να σωθεί ο προυπολογισμός!
Ετοιμαστείτε για μαύρο χειμώνα, ίσως τον χειρότερο στην ζωή μας !!!
Η κατάσταση είναι "Μπρός Γκρεμός και πίσω Ρέμα".
Χρήμα δεν υπάρχει στην αγορά ούτε για δείγμα, οπότε είτε δουλέψετε είτε δεν δουλέψετε, μην περιμένετε αύξηση εισοδήματος !
Κανόνια έρχονται, απολύσεις έρχονται, κατάργηση μονιμότητας έρχεται, και η επιβίωση καθίσταται ο υπέρτατος στόχος του καθενός μας.
Ο Έλληνας αυτό το χρόνο θα πέσει πολλά επίπεδα όσον αφορά τον τρόπο ζωής του.
Συμαζέψτε τις δαπάνες σας και αρχίστε αιματηρή οικονομία. Τα χειρότερα είναι ακριβώς μπροστά μας.
Η Ελλάδα αλλάζει αλλά με τεράστιο τίμημα που θα το πληρώσουν οι Πολίτες της.
Μήν παραμυθιάζεστε ότι φταίει το ΔΝΤ ή η Τρόικα.
Αυτούς εμείς τους καλέσαμε, εμείς τους παρακαλέσαμε γωνατιστοί τον Μάιο να μας διευκολύνουν και αυτοί απλά προστατεύουν τα χρήματα τους.
Αυτά που η Χώρα έπρεπε να πραγματοποιήσει τα προηγούμενα 30 χρόνια θα τα κάνει όλα στους επόμενους μήνες.
Αυτή τη στιγμή παίζουμε όλοι Άμυνα, Κατενάτσιο μέχρι... Παναγίας !!!
Ο σκοπός είναι να διασφαλήσουμε την επιβίωση των οικογενειών μας και της Χώρας μας.
Ότι και να γίνει , είναι στιγμές που ο καθένας θα πρέπει να δώσει τη μάχη του απλά για να υπάρχει και στο μέλλον.
Μην ξεχνάτε ποτέ ποιοί μας οδήγησαν στα πρόθυρα του αφανισμού, και ποιοί γλεντάνε αυτοί τη στιγμή εις υγείαν των κορόιδων!

Ιδέες προς τους "χαρισματικούς" μαυρισμένους Μαυρογιαλούρους της κυβέρνησης του ΔΝΤ
  • Δε βάζουμε κανέναν καινούριο φόρο ρε παιδιά λέω εγώ;
  • Το ΦΠΑ δεν το κάνουμε 30% για όλα ανεξαιρέτως Προϊόντα και Υπηρεσίες;
  • Δεν κάνουμε καμία απόσυρση;
  • Όχι Όχι. Μία καλή πρόταση είναι να αρχίσουμε να δημεύουμε με κλήρωση τις περιουσίες αυτών που έχουν και να τις πουλάμε σε ξένους επενδυτές. Εναλλακτικά να κληρώνουμε καταθετικούς λογαριασμούς. Ο τυχερός χάνει όλα τα υπόλοιπά του, τα τρία τελευαία ψηφία το 30%, τα 2 το 20% και ο λήγοντας μόλις το 10%.
Από την άλλη...
  • Η Μπιρμπίλω ονειρεύεται πεζοδρομήσεις της Πανεπιστημίου κλπ κλπ. Έχει μεγάλο όραμα το κορίτσι...
  • Ο μέγας Μπακογιάννης κατεβαίνει για δήμαρχος Καρπενησίου. Κληρονομεί μεγάλο κοπάδι από παππού και μάνα.
  • Ο Γιωργάκης θα φτιάξει υπουργείο Συντονισμού για να του αναθέσει αυτό που πρέπει να κάνει ο ίδιος μόνος του (πως θα τρέχει στο εξωτερικό να συναντά τους ξένους ηγέτες για να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα;).
Το φούντο, στην τελική, δεν το γλυτώνουμε. Ακόμα και αν πιάσουμε τους στόχους του μνημονίου (λέμε και καμμιά μπιπ για να περνάει η ώρα), θα καταλήξουμε σαν το γάϊδαρο του Χότζα: Πάνω που θα μάθουμε να μην τρώμε, θα τεζάρουμε!
Με άλλα λόγια: η εγχείρηση θα πετύχει, πλην όμως ο ασθενής θα τα κακαρώσει... Άντε και καλή ψυχή στην ελληνική οικονομία... Αλλά θα είμαστε περήφανοι, επειδή δεν κάναμε τους τοκογλύφους δανειστές μας (πατριωτάκια του Γιώργου Παπανδρέου από το Αμέρικα) να αγχωθούν πως θα χάσουν τα λεφτά τους (που τα έχουμε πληρώσει πολλές φορές)...
Καλύτερα όμως τέλος να κάνουμε καμία λιτανεία μήπως μας σώσει Ο Θεός από τον κακό μας εαυτό (ούτε ο Μεγαλοδύναμος μπορεί αν δεν το θέλουμε κι εμείς - που δεν το θέλουμε) και τους πολιτικούς μας (αχ Θεέ μου σου ζητάω τα αδύνατα).

read more "Αφού μαύρισαν στις διακοπές τους, τώρα θέλουν να μαυρίσουν τους Έλληνες..." Διαβάστε περισσότερα...