Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ανδρέας Παπανδρέου: Ο γιός μου, πάει για πράκτορας με μεταπτυχιακό!


Μία μνημειώδη ατάκα του Ανδρέα Παπανδρέου, από αυτές που δεν βγήκαν ποτέ στην επιφάνεια, έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Μετά τη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου επί του Μητσοτάκη το 1993, ο Γιώργος Παπανδρέου (νυν πρωθυπουργός), είναι βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Ως βουλευτής λοιπόν, επί πρωθυπουργίας Α. Παπανδρέου, ζητά ειδική άδεια από την βουλή των Ελλήνων για να λείψει 10 (δέκα) μήνες! Που ήθελε να πάει; Μα στην Αμερική!

Λόγω του τεράστιου χρονικού διαστήματος, απαιτείτο ειδική άδεια για να μπορεσει και τυπικά να αναχωρήσει.
Η ειδική άδεια εγκρίνεται και …ακολουθεί η συνάντηση με την ατάκα που έμεινε στην ιστορία:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου λοιπόν, κατά την διάρκεια συνάντησης με 4 δημοσιογράφους (οι δύο εν ζωή), ερωτάται κάποια στιγμή: “Πρόεδρε, μα καλά τι πάει να κάνει στην Ουάσιγκτον 10 ολόκληρους μήνες;”

και η “πληρωμένη” απάντηση του Ανδρέα Παπανδρέου: “Εμ, πάει να γίνει πράκτορας με… μεταπτυχιακό!!”

read more "Ανδρέας Παπανδρέου: Ο γιός μου, πάει για πράκτορας με μεταπτυχιακό!" Διαβάστε περισσότερα...

Γιουχάϊσαν τον Πάγκαλο, καθώς έτρωγε...!


Πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πήγε με την σύζυγό του να φάνε σε ταβέρνα στα Καλύβια Αττικής. Μόλις τον είδαν όσοι βρίσκονταν ήδη στην ταβέρνα άρχισαν τα γιουχαΐσματα φωνάζοντας μεταξύ άλλων: «Ελα να φάμε μαζί» και «κεράστε τον από αυτά που φάγαμε μαζί».
Καθώς φαίνεται, οι κοπρίτες άρχισαν να διαμαρτύρονται ή ένιωσαν πως πρέπει να (ξανα)μοιραστούν το "φαγάκι" του αντιπροέδρου.
Πληροφορίες που θέλουν το επεισόδιο να έγινε σε εστιατόριο σούσι δεν αληθεύουν, επειδή σε κανένα εστιατόριο δεν προσφέρεται φάλαινα ολόκληρη!!!
Άλλες πληροφορίες που αναφέρουν "σερβιρίσματα γιαουρτιών" προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο, επίσης είναι αναληθείς, επειδή -ως γνωστόν- ο κύριος Πάγκαλος δεν συχνάζει σε εστιατόρια... διαίτης!
Κύριε Πάγκαλε βλέπετε πλέον πως δεν είσαστε στο απυρόβλητο. Δεν ξέρω τι θα γίνει σε περίπτωση που τα πράγματα αγριέψουν (το απεύχομαι επειδή σας λυπάμαι), αλλά δυστυχώς από το πολύ το φαγητό δεν θα μπορείτε ούτε να τρέξετε για να σωθείτε.
Εκτός και αν... οπλοφορείτε!


Η πολύ καλή φωτοσύνθεση ανήκει στο "Γρεκί"
read more "Γιουχάϊσαν τον Πάγκαλο, καθώς έτρωγε...!" Διαβάστε περισσότερα...

Οι αρχικοπρίτες έχουν προσόντα πρόσληψης στο κυνοβούλιο;


Σύμφωνα με το νόμο του κράτους, το προσοντολόγιο για προσλήψεις "κοπριτών" απαιτεί κάποιες βασικές γνώσεις. Μέσα στα πλαίσια αυτών των απαιτητών γνώσεων εμπίπτει ο οποιοσδήποτε προσλαμβάνεται ως υπάλληλος του κράτους, δηλαδή των πολιτών.
Αναρωτιέμαι, οι "κοπρίτες" του κοινοβουλίου (ή κυνοβουλίου;) διαθέτουν αυτά τα ελάχιστα προσόντα;
Για παράδειγμα, γνωρίζουν μία ξένη γλώσσα επαρκώς; Μπορούν να επικοινωνήσουν με πολιτικούς ξένων κρατών χωρίς την αναγκαστική (και όχι τυπική) διαμεσολάβηση ενός μεταφραστή;
Επειδή μάλιστα κατέχουν και θέσεις άκρως κρίσιμες για την χώρα, έχουν περάσει από ψυχομετρικά τεστ; Γιατί αυτά γίνονται για παράδειγμα σε κάποιους "αντιπαραγωγικούς" (λ.χ. πιλότους πολεμικής αεροπορίας, αξιωματικούς κ.α.) και όχι στους πολιτικούς μας;
Γιατί για τους "κοπρίτες" είναι αναγκαίο το προσοντολόγιο, αλλά για τους "αρχικοπρίτες" δεν ισχύει, αφού τελικά προσλαμβάνονται κι αυτοί στο δημόσιο από όπου και πληρώνονται;
Όπως πολύ σωστά επισημαίνει, εξάλλου, και ο αγαπητός διαδικτυακός φίλος και συμπατριώτης μου, Θράκας ο Αναρμόδιος:


Εχει ECDL ο κ. Πάγκαλος;
Οχι ECDL δεν έχει (μπορεί και να μην ξέρει τι είναι), ούτε τι είναι το google και το google maps δεν γνωρίζει. Δεν ξέρω τι θα γινόταν σε άλλη χώρα αν ένας υπουργός, κι ακόμα χειρότερα, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ομολογούσε δημοσίως μια τέτοια άγνοια.
Εχω την υποψία πως οι περισσότεροι “κοπρίτες” και ECDL έχουν, και e-mail ξέρουν να στείλουν (πράγμα που καταφανώς ο κ. Πάγκαλος δεν γνωρίζει να κάνει), και επεξεργασία κειμένου γνωρίζουν, κι όμως όχι αντιπροέδρους δεν τους κάνανε σε κυβέρνηση, αλλά ούτε δουλειά δεν μπορούσαν να βρουν οι άνθρωποι, στην χώρα που διοικεί και που φροντίζει για την ανάπτυξή της, εδώ και 30 χρόνια ο κ. Πάγκαλος από επιτελικές κυβερνητικές θέσεις.
Και, εδώ που τα λέμε, για τι τύπου ανάπτυξη της χώρας να φροντίσεις, άμα δεν κατανοείς στο ελάχιστο και στα βασικά την σημερινή τεχνολογία;
ΥΓ. Πόσους τέτοιους έχουμε! Εγώ λέω να του ζητήσουμε πίσω το laptop που παίρνει δωρεάν από την βουλή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ως δώρο, όπως και από κάθε βουλευτή, που δεν μπορεί να στείλει e-mail μόνος του, και να συμπιέσει ένα αρχείο (καλά ξέρω, δύσκολο). Πεταμένα λεφτά είναι. Δικά μας λεφτά. Τι τους το δίνουμε; Αχρηστο τους είναι.
read more "Οι αρχικοπρίτες έχουν προσόντα πρόσληψης στο κυνοβούλιο;" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Βαρθολομαίος και οι Άρχοντες του Πατριαρχείου βράβευσαν τον Μπαγίς


Ο σημερινός, Τούρκος Υπουργός για Ευρωπαικές Υποθέσεις και επι κεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, ρατσιστής κ. Εγκεμέν Μπαγίς τιμήθηκε από τους» Άρχοντες του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα, του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Η Ελληνο-Αμερικανική οργάνωση που αντιπροσωπεύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον Τούρκο αξιωματούχο «τιμώντας τον για τις προσπάθειές του εκ μέρους των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία».
Η τιμή αυτή προς τον αντιπρόσωπο της εγκληματικής Τουρκίας έγινε σε συνέδριο στις Βρυξέλλες μεταξύ 16-17 Νοεμβρίου 2010, μέρες πριν δοθεί το πόρισμα της Επιτροπής αξιολόγησης της Ευρωπαικής Επιτροπής για το μητρώο της Τουρκίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στο συνέδριο παρευρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο κ. Πανίκος «Πίτερ» Παπανικολάου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρίων Αμερικής. Ο κ. Παπανικολάου αποχώρησε εις διαμαρτυρία την ώρα της βράβευσης.
Το συνέδριο που διοργανώθηκε από την Ελληνο-Αμερικανική οργάνωση στις Βρυξέλλες την πρωτεύουσα της Ευρωπαικής Ένωσης είχε τον ειρωνικό τίτλο «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ: Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ».
Το να απονέμουν Έλληνες τέτοια τιμή στον κ. Εγκεμέν Μπαγίς για «θρησκευτικές ελευθερίες» είναι γελοιοποίηση όλων των θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι σαν να τιμούν οι Εβραίοι υπουργό των Ναζί « να επαινούν τις προσπάθειες του εκ μέρους θρησκευτικών μειονοτήτων τον καιρό της Χιτλερικής Γερμανίας».
Ο κ. Εγκεμέν Μπαγίς, 39 ετών, είναι ένας από τους πιο στενούς σύμβουλους του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ. Ταγίπ Ερτογκάν. Από το 2009, υπηρετεί ως Υπουργός για Ευρωπαικές Υποθέσεις και είναι ο κύριος διαπραγματευτής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Ο Μπαγίς αρνείται να αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε πρόσφατη δήλωσή του ( www.eleftheria.co.uk 6.1.2011) προκλητικά είπε ότι η κυπριακή κυβέρνηση «δεν αποτελεί κράτος» και ότι η Τουρκία διακηρύττει παντού ότι οι Ε/κύπριοι «δεν μπορούν να αποτελέσουν κράτος, ούτε καν φυλή». Ο Μπαγίς συστηματικά και δημόσια αρνείται τις ευθύνες της Τουρκίας για την Αρμενική Γενοκτονία. Σε πρόσφατη συνέντευξη στο γερμανικό Σπίγκελ αναφέρθηκε στην πιθανότητα να πετάξουν έξω τους Αμερικανούς από την αεροπορική βάση του Ιτσιρλίκ στην Τουρκία εις αντιπερισπασμό σε οποιανδήποτε πιθανή αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από το Αμερικανικό Κογκρέσο. ΄Οταν το κοινοβούλιο της Σουηδίας τον Μάρτιο του 2010 αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων, Ελλήνων Ποντίων - ο Μπαγίς με θράσος εξέφρασε «απογοήτευση» και απείλησε την Σουηδία με οικονομικά και διπλωματικά αντίποινα, βασικά για αναγνώριση επίσης της αλήθειας για την γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων από την εγκληματική Τουρκία. Ο Μπαγίς όπως αναφέρθηκε στον τουρκικό Τύπο προέβη και σε προσπάθειες στην Σουηδία για να ανατρέψει την αναγνώριση και η τουρκική Τσιουμχουριέτ έγραψε πως είπε: «Τα αδέλφια μας στους οποίους οι Τούρκοι έδωσαν τον ψήφο τους πέρασαν ψήφισμα εναντίον μας. Είναι απαράδεκτο».
Την ημέρα των Χριστουγέννων στην κατεχόμενη από τους Τούρκους περιοχή της Κύπρου, τουρκικά κατοχικά στρατεύματα σε πράξη ιεροσυλίας επιτέθηκαν του ιερέα κατά την Θεία Λειτουργία, και πέταξαν έξω τους Ελληνοκύπριους και τον ιερέα μαζί και κλείδωσαν την Εκκλησία. Αυτά τα βάρβαρα εγκλήματα εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίας από την Τουρκία στην κατεχόμενη Κύπρο έχουν απαντηθεί με επίσημες καταγγελίες και καταδίκες από την Κυπριακή Κυβέρνηση, το Ελληνικό Υπ. Εξωτερικών, τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου, από Ευρωπαίους πολιτικούς και μεγάλο αριθμό οργανώσεων από όλο τον κόσμο αλλά επίσης και από τους ίδιους «’Αρχοντες» που τίμησαν τον Τούρκο Μπαγίς με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα τους με τίτλο « Το Τάγμα του Αποστόλου Ανδρέα καταδικάζει τις παραβιάσεις θρησκευτικής ελευθερίας στη βόρειο τουρκο- κρατούμενο μέρος της Κύπρου» (1-4-2011) http://www.archons.org/news/detail.asp?id=456
Διαμαρτυρία εναντίον των τουρκικών εγκλημάτων για παραβιάσεις θρησκευτικής ελευθερίας ανήμερα των Χριστουγέννων στην κατεχόμενη Κύπρο έγινε και από την Αμερικανική Επιτροπή για διεθνή θρησκευτική ελευθερία (USCIRF)
Παράλληλα με αυτά τα τουρκικά εγκλήματα εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίας, ο κ. Μπαγίς τις τελευταίες μέρες προέβη και σε ρατσιστικές δηλώσεις στον τουρκικό Τύπο, ανοικτά αρνούμενος την ύπαρξη των Ελληνο-κυπρίων ως έθνος ως επίσης καλώντας την Ευρωπαική Ένωση να «τιμωρήσει» τους Ελληνοκύπριους αν στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων οι «χαιδεμένοι Ελληνοκύπριοι» και πάλιν πουν οχι στις τουρκικές απαιτήσεις. Αυτές οι δηλώσεις μαζί με την ιστορία της άρνησης της γενοκτονίας δείχνουν ότι ο κ. Μπαγίς είναι αντι-ελληνοκύπριος, ρατσιστής, εμμένοντας στην ατιμωρησία της Τουρκίας για τα εγκλήματά της του παρελθόντος και το συνεχιζόμενο ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ των Ελληνοκυπρίων που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου, 1974.
Η ιστορία το πως οι ΄Αρχοντες τίμησαν τον ρατσιστή Τούρκου Υπουργό Μπαγίς θα περνούσε απαρατήρητη βασικά, εκτός από αναφορές στον τουρκικό Τύπο, αν δεν ήταν για την είδηση στην ελληνόφωνη καθημερινή εφημερίδα (Νέας Υόρκης) τον Εθνικό Κήρυκα, ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ, με το θέμα να δημοσιεύεται στον Εθνικό Κήρυκα στις 23 Δεκεμβρίου 2010, δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα για να αντιγράφεται η ιστορία από τις κυπριακές καθημερινές εφημερίδες Σημερινή και Φιλελεύθερο. Μεγάλη προβολή στο θέμα αυτό δίδεται στην διαμαρτυρία των κ. Φίλιπ Κρίστοφερ Προέδρου της ΠΣΕΚΑ και του κ. Πανίκου «Πίτερ» Παπανικολάου του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. Αν δεν ήταν για τον Εθνικό Κήρυκα και την αντιγραφή της είδησης από τις κυπριακές εφημερίδες, η ιστορία θα παρέμενε στο γκέττο της Αστόριας και τους τέσσερις τοίχους της Κύπρου, όπου πολλές ειδήσεις κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων πνίγονται. Αυτή την εβδομάδα η διακεκριμένη Ελληνοκύπρια συγγραφέας και ερευνήτρια Φανούλα Αργυρού πρόβαλε το θέμα σε συζητήσεις σε κύρια ελληνοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης και έγραψε γι΄αυτό στις ομογενειακές εφημερίδες Ελευθερία και Τα Νέα και το κείμενό της δημοσιεύθηκε και στην δημοφιλή ιστοσελίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα www.agora-dialogue.com .
Ακόμα δεν γνωρίζουμε γιατί πήρε των αρμοδίων πέραν του ενός μηνός να φέρουν στην επιφάνεια το θέμα αυτό μέσω του Εθνικού Κήρυκα και γιατί και μια δυνατή και δημόσια διαμαρτυρία δεν συνόδευσε την άμεση αποχώρησή τους από την αίθουσα που τιμήθηκε ο Μπαγίς. ΄Ομως συμφωνούμε με την απαίτηση του Φίλιπ Κρίστοφερ, όπως αυτή αναφέρεται στον Εθνικό Κήρυκα:
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ (Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα) κ. Φίλιπ Κρίστοφερ σε δήλωσή του στον «Εθνικό Κήρυκα» (23 Δεκεμβρίου 2010) είπε: «Ζητούμε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και την Επιτροπή των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου να μας πούν ποίοι και με ποία κριτήρια βράβευσαν τον Τούρκο υπουργό Εγκεμέν Μπαγίς». Ο κ. Κρίστοφερ επίσης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την απόφαση αυτή.
Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε ακόμα εξήγηση ως προς ποίου απόφαση ήταν, όμως πηγές μας ενημερώνουν ότι η βράβευση του Μπαγίς ήταν απόφαση «κάποιου πολύ πλούσιου Ελληνο-αμερικανού που μπορεί να κινά τα κύματα στην Αμερική»...
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:
Τηλεφωνήστε, γράψετε και στείλετε ηλεκτρονικά μηνύματα (εμειλ) στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και τους ‘Αρχοντες την πιο κάτω δήλωση/ερώτηση: «Ζητούμε από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και την Επιτροπή των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου να μας πουν ποίοι και με ποία κριτήρια βράβευσαν τον Τούρκο υπουργό Εγκεμέν Μπαγίς».
Σας παρακαλούμε μεριμνήστε να υπογράφετε τις επιστολές σας και όπως πάντα σας παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και με σεβασμό.
CONTACT INFO FOR ARCHBISHOP DIMITRIOS:
8 East 79th Street, New York , NY 10075-0106• Telephone: (212) 570-3500 begin_of_the_skype_highlighting (212) 570-3500 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting (212) 570-3500 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting (212) 570-3500 end_of_the_skype_highlighting• Fax: (212) 570-3569
CONTACT INFO FOR ARCHONS:
The Order of Saint Andrew
Archons of the Ecumenical Patriarchate
8 East 79th Street
New York, NY 10075
Phone: 212 570 3550Fax: 212 774 0214 begin_of_the_skype_highlighting 212 774 0214 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 212 774 0214 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 212 774 0214 end_of_the_skype_highlighting
Email:
archons@goarch.org
read more "Ο Βαρθολομαίος και οι Άρχοντες του Πατριαρχείου βράβευσαν τον Μπαγίς" Διαβάστε περισσότερα...