Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Δεν έχουν τα άντερα να πάρουν διαζύγιο…

* ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!

* ΚΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΑ…




Πάει ο άλλος σόλο να κάνει αυγουστιάτικες διακοπές. Εκεί που ρημαδογυρνάει σαν την άδικη κατάρα, του γυαλίζει το κορίτσι που κι αυτό ψάχνεται για καμία περιπέτεια. Τα τακιμιάζουνε στο νησί. Να, οι θάλασσες, να τα αλάτια κάτω από την ομπρέλα, να και τα μυδοπίλαφα στο ταβερνάκι. Κι έτσι στο ξαφνικό πέφτουν και τα σορόπια… Ξεπέτα, ας πούμε.

Πουλάει ο άλλος λίγο ρομάντσο, κάμποσο φρου – φρου κι ερωτιλίκι, άντε και καμία υποσχεσούλα της κακιάς ώρας. Για να πάρει πήδημα. Πουλάει και η άλλη πήδημα για να πάρει προοπτική. Μην φύγει με άδεια χέρια.  

Πέφτει η καψούρα στην μέση κι από έναν Αύγουστο σόλο, τελικά καταλήγουν πακέτο για μια ζωή. Δεν θέλει και πολύ. Συμβαίνουν αυτά. Κάτι οι μοναξιές, κάτι οι ανασφάλειες όταν φτάνεις σε μια ηλικία, κάτι οι απελπισίες και οι ψυχαναγκασμοί «να βρω κι εγώ κάτι να νοικοκυρευτώ», δένει το γλυκό.

Και μετά από λίγο καιρό αρχίζει ο ένας να σιχαίνεται τον άλλον. Βρε με τον αχαϊρευτο που έμπλεξα, βρε με την φόλα που μου φορτώθηκε και τι το’ θελα εκείνο το «στα γρήγορα». Το
σκυλομετανιώσανε. Ξινό τους βγαίνει το βύσσινο στην πορεία…

Στο πίσω μέρος του μυαλού σκέφτονται: «Διαζύγιο!». Δεν πάει άλλο, βρε αδερφέ. Μόνο μπάλα ξέρει να βλέπει το νούμερο και μου μπαστακώνεται στο σαλόνι με τους φίλους του πίνοντας μπύρες κι όλη την ώρα ρεύονται, ούτε ένα παστίτσιο δεν έμαθε τόσα χρόνια να φτιάχνει η ανεπρόκοπη κι όλο με κουτσομπολεύει με τις σκρόφες τις φίλες της.

Αντε πάρτο το διαζύγιο. Μπορείς; Δυο κουτσούβελα είναι αυτά. Εύκολο να πληρώνεις διατροφές; Πήγες κι έχτισες και στο χωραφάκι του πατέρα της το εξοχικό. Τι να κάνεις; Να το ξεχτίσεις και να το βάλεις σε άλλο οικόπεδο; Και το σπίτι στην Αθήνα που πήρατε; Μισό – μισό. Ποιος από τους δυο θα πληρώνει το δάνειο;

… Κουλουβάχατα. Το ξανασκέφτεσαι και λες «άστο καλύτερα». Πού να μπλέκεις με δικηγόρους, άσε που θα πέσουν από πάνω και τα σόγια να σε ζαλίζουνε. Ρίχνεις κανέναν από εδώ, τραβιέται και η άλλη με κανέναν από εκεί, πέφτει το ξεχαρμάνιασμα. Στραβά μάτια εκατέρωθεν και η οικογένεια οικογένεια.

Αγρίεψαν…

Σ’ αυτή την φάση είναι, τρόπος του λέγειν, και η Ελλάδα με την Ευρώπη. Και μόνο που ακούει για Ελλάδα η Μέρκελ τής γυρνάνε τα άντερα. Το ίδιο και ο Σαρκοζί. Μπλέξαμε με δαύτους, σου λένε. Δεν μπορούμε να τους κάνουμε καλά με τίποτα. Ολο παραμύθι πουλάνε ότι θα κάνουνε και θα ράνουνε, κι όλο στο σημείο μηδέν είναι. Στυλώνουν τα πόδια και μας έχουν φλομώσει στην μπαρούφα!

Και η Ελλάδα τα ίδια. Εχει αγριέψει ο κόσμος με τις Τρόικες, με τα μνημόνια κι ακούει Ευρώπη και φορτώνει. «Θέλουνε να μας τα πάρουνε όλα, ακόμα και τον ήλιο», φωνάζουν. Και μόλις ακούνε για Μέρκελ, φουντώνουν: «Ούτε να την βλέπουμε την άπονη…».

Για συνεταιρισμό…

Διαζύγιο, λοιπόν! Για πάρτο, όμως. Σε σιχαίνεται η Μέρκελ, σε βρίζουν οι Bild και τα Focus. Μπορεί να σε διώξει η Ευρώπη; Κι εσύ, όμως, δεν την γουστάρεις. Εχεις τα άντερα να μαζέψεις τα μπογαλάκια σου και να φύγεις; Εδώ, αγαπητοί, μιλάμε για συνεταιρισμό. Εχουν πέσει τζίφρες μπροστά στον παπά και τον κουμπάρο. Εχουν δοθεί όρκοι αιώνιας πίστης. Εχουν φορεθεί βέρες χρυσές. Εχετε κάνει δουλειές μαζί τόσα χρόνια, έχετε υπογράψει κοντράτα ως Ευρώπη και ως Ελλάδα, έχετε μπερδευτεί ο ένας με τον άλλον.

Στεφάνι…

Υπήρχε στην αρχή μια ψιλοκαψούρα, έπεσε και παραμύθι στην μέση, φόρεσες σαν Ελλάδα κορσέδες να κρυφτούν οι κυτταρίτιδες, πάστωσες με πούδρες και κραγιόνια την μούρη για να κρύψεις τους πλισέδες, έκανες και τα γλυκά μάτια, σε πήρανε στον συνεταιρισμό και οι άλλοι. Κρυφογουστάρανε το νταραβέρι και οι δυο πλευρές, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Φορέσατε στεφάνι, κορόιδα.


Σε άλλο δωμάτιο το βράδυ η Ελλάδα…

«Διώξτε την Ελλάδα από το ευρώ και μην την ξαναδούμε στα μάτια μας», φωνάζουν από μέσα τους οι μισοί τουλάχιστον Ευρωπαίοι. «Για να σώσουμε το ευρώ και τους τραπεζίτες της Ευρώπης φτάνουμε να πεινάμε», γκρινιάζει και ο κόσμος εδώ. Αλλο ότι μπροστά στις κάμερες, μπροστά στους μουσαφίρηδες, στρουθοκαμηλίζουμε ότι όλα είναι ζάχαρη.

Κι έτσι και οι δυο πλευρές, σε επίπεδο αποφάσεων πια, κάνουνε τα στραβά μάτια. «Δώσε της λεφτά της κυράς, άστην να ξενοκοιτάει και προς Αμέρικα μεριά, βρε δεν πα να γουστάρει και τους Ρώσους ή, τους Κινέζους, αλλά να με αφήσει στην ησυχία μου να δω κι εγώ τι θα κάνω με τα άλλα προβλήματα που έχω. Μην με ενοχλεί και τα κοιμάται το βράδυ σε άλλο δωμάτιο, όχι στο διπλοκρέβατο». Ετσι ξηγιέται η Ευρώπη με το σχέδιο Μάρσαλ. Σήκωσε τα χέρια ψηλά…

Χώνει λεφτά τώρα, ξαναδίνει κι επιδοτήσεις αβέρτα η Κομισιόν, διότι αποφάσισε ότι δεν μπορεί να πάρει διαζύγιο. Οχι σ’ αυτή την φάση, έστω. Και για τα μάτια του κόσμου, για να το παίξει οικογενειάρχης η Ευρώπη, παραμυθιάζει τους ξένους «ναι, αλλά θα γίνουν νοικοκύρηδες οι Ελληνες και θα εφαρμόσουν το μεσοπρόθεσμο».

Τρίχες. Ούτε μια στο δις θα εφαρμοστεί το μεσοπρόθεσμο… Το έχουν ήδη ξεγραμμένο και οι ίδιοι. Το χάσαμε το παιχνίδι, σου λένε οι Ευρωπαίοι. Και απλά δεν θέλουν να μπερδευόμαστε άλλο στα πόδια τους, μπας και γλιτώσουν την ολική καταστροφή.

Μπινελίκι

Κι από την άλλη και η Ελλάδα έχει απλώσει το χέρι. Θα βουτήξει τα λεφτά και ΟΚ είναι. Ε, εντάξει. Κι αν δώσει και λίγο πισινό τώρα στην ανάγκη, έτσι για να φανεί ποιος είναι από πάνω και ποιος από κάτω, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Ούτως ή, άλλως, ποιος έχασε σήμερα την αξιοπρέπεια για να την βρει άλλος; Τι; Θα την χάσει η Ευρώπη για να την βρει η Ελλάδα; Η, θα την χάσει η Ελλάδα για να την βρει η Ευρώπη; Αντε, σου λέω εγώ, και να πέσει και κανένα μπινελίκι από τον πληρώνων. Βρε, ο συνεταιρισμός να αντέχει κι όλα τα άλλα ας πάνε να…

Τα κοράκια

Ετσι έχει η κατάσταση. Αυτό συνέβη τον Ιούλιο με τα μεσοπρόθεσμα και τις συνόδους κορυφής. Κανείς δεν είχε τα άντερα να ξεκόψει. Κι έτσι το αντρόγυνο θα κάνει τα στραβά μάτια στα ξεπορτίσματα του ενός και του άλλου. Στο όνομα της φαμίλιας!

Πήραν την απόφαση, λοιπόν, να πορευτούν μαζί. Η Ευρώπη αγνόησε τα οικονομικά στοιχεία που έλεγαν «μην δώσετε ξανά φράγκο στην Ελλάδα μετά την ανικανότητά της να κάνει μεταρρυθμίσεις εδώ κι ένα χρόνο», η Μέρκελ πήρε την καθαρά πολιτική, κι όχι οικονομική, απόφαση να φτιάξει νέο Μάρσαλ, αγνοώντας επιδεικτικά ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε η διαφθορά να σταματήσει, ούτε ο ανταγωνισμός να αυξηθεί, ούτε και τίποτα να διορθωθεί.

Κι από την άλλη η Ελλάδα τσεπώνει τα πακέτα και δεν την νοιάζει καν τι λέει η γειτονιά για τα ξελογιάσματά της και ότι το δίνει εδώ κι εκεί, ακόμα και μέρα μεσημέρι μπροστά στους περαστικούς. 

Κι έτσι θα συνεχίσουν να ξεφτιλίζονται παρέα. Ενα πράγμα φοβούνται. Τα αχόρταγα κοράκια των διεθνών αγορών που έχουν μυριστεί αδυναμία και καλή προίκα. Και ξέρουν ότι με μια ακόμα τσιμπιά, το αίμα θα αρχίσει να ρέει. Στο χέρι την έχουν την κατάσταση, αυτοί κρατάνε τα γκέμια, και όταν αρχίσει η τελική επίθεση, κλάφτα Χαράλαμπε. Ο σώζων εαυτόν, που λέμε. Προς το παρόν, πάντως, η οικογένεια πάνω απ’ όλα. Ως πότε, όμως;
read more "Δεν έχουν τα άντερα να πάρουν διαζύγιο…" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα της φορμόλης και η Ευρώπη της αντίφασης…

 
* ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΟΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Θυμόσαστε με τι ύφος χιλίων καρδιναλίων σκάγανε μύτη οι χαρτογιακάδες της Τρόικας; Περπατάγανε οι Πολ Τόμσεν με ένα στυλ «ήρθαμε να σας πιούμε το αίμα». Με γρήγορο βήμα, γεμάτο αυτοπεποίθηση, χαμόγελο δολοφονικό… Για να τους δούμε και τώρα. Διότι εγώ νομίζω ότι έχει πέσει αρκετά η προβοσκίδα τους... Εγώ, λοιπόν, έχω αρχίσει να τους λυπάμαι αυτούς τους παρατρεχάμενους της Τρόικας, είτε είναι υψηλόβαθμοι, είτε χαμηλόβαθμοι, που υποτίθεται κάθε τρίμηνο έρχονται επίσκεψη στην Ελλάδα για έλεγχο. Τους έχει σπάσει ο τσαμπουκάς.

Ολα είναι στο κόκκινο στην ελληνική οικονομία και δεν τηρείται τίποτα από τα
προγράμματα και τα σχεδιαγράμματα που έχουν μπει από τον Μάιο του 2010. Σε λίγο, δηλαδή, κλείνουμε ενάμιση χρόνο σιγά – σιγά.

Από τον Δεκέμβριο του 2010, λοιπόν, η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τα θέματα που καίγεται η Τρόικα. Κι έχουν συσσωρευτεί πλέον τόσα πολλά θέματα που δεν βγαίνει άκρη. Το μόνο που κάνουμε είναι να ψηφίζουμε νόμους. Στην αρχή οι ξένοι ψηνόντουσαν: «Ωραία», σου λέγανε. Αφού το ψήφισαν, θα το κάνουν κιόλας. Τόσο ύπνοι είναι.


Και μπήκαμε Αύγουστο κι έχει διαλυθεί το σύμπαν. Κοιτάει την λίστα του ο Τόμσεν και του’ ρχεται να την σκίσει. «Τι έχουν κάνει από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα;», αναρωτιέται. Βλέπει τα κιτάπια του και δεν μπορεί να σβήσει ούτε μια εκκρεμότητα.

Κι αφού διαπίστωσαν οι Ευρωπαίοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο δις να τα φέρουν βόλτα με την Ελλάδα, άνοιξαν τα πόδια. Χάσανε την μπάλα, δηλαδή, και μέσα στον πανικό τους είπαν «δίνουμε λεφτά στην Ελλάδα για να δούμε μήπως μπορέσουμε να σώσουμε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη». Την βάλανε στο μούσκιο την Ελλάδα, δηλαδή. Να μην ακούγεται πια τόσο πολύ, διότι πλέον κανείς δεν πιστεύει ότι τίποτα θα διορθωθεί εδώ πέρα.

Και συν τοις άλλοις έχει πάρει φωτιά το Κορδελιό. Με το ένα πόδι στον τάφο είναι πλέον Ιταλία και Ισπανία. Εχουν στριμωχτεί άγρια. Κι αν μπούνε κι αυτοί μέσα στον μηχανισμό, τότε τελείωσε το γλέντι. Τα έχουμε ξαναπεί. Δεν μπορεί να σηκώσει η Γερμανία στις πλάτες της τόσο βαριά φορτία. Μέχρι Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, τα κουτσοβολεύει. Με ένα θηρίο σαν την Ιταλία ή, την Ισπανία, τι να κάνει; Πόσα δανεικά να δώσει;

Βλέπεις, λοιπόν, τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2011 και μπορείς από τώρα να τον σκίσεις. Είναι τόσο μεγάλη η μαύρη τρύπα που δεν κλείνει ποτέ!

Κι έχεις μια κυβέρνηση η οποία δεν είχε τα άντερα να σηκώσει μπόι τον Μάιο του 2010 στην Ευρώπη, ενώ από τότε που μπήκε στον μηχανισμό είναι ψόφιος κοριός. Νεκρά φύση. Λέει «ναι» σε όλα και δεν κάνει τίποτα. Με συνέπεια να την έχουν πάρει με τις φασίνες και οι Ελληνες και οι ξένοι. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Μιλάμε για μεγάλη επιτυχία τώρα. Να έχεις καταφέρει να σε βρίζουν οι Ελληνες, οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ, οι οίκοι αξιολόγησης και οι διεθνείς αγορές. Οχι, βέβαια, ότι αν ήταν ο Σαμαράς θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Κι αυτός της ίδιας πολιτικής σχολής με τον Γιωργάκη είναι. Της σχολής «πιάσε τ’ αυγό και κούρεφτο». 

Να «πουλήσει»

Κι αναγκάζεται, όπως λέγαμε και χθες – προχθές, η Μέρκελ να πάρει απόφαση σωτηρίας της Ελλάδας με πολιτικά κι όχι με οικονομικά κριτήρια. Κι αυτό το δέχτηκαν πια όλοι οι άλλοι ηγέτες της Ευρώπης. Η πολιτική της Ελλάδας, δηλαδή, παίρνει άριστα όχι ως προς την σοβαρότητά της, αλλά σαν παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κοροϊδία. Εχει καταφέρει να «πουλήσει» ταυτόχρονα και τον λαό, αλλά και την Ευρώπη. Το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι να μετρήσει τους δημοσίους υπαλλήλους και να κόψει μισθούς. Αυτά που θα έκανε κι ένας αγράμματος, κι ένας άσχετος με πολιτική.

Με τα μπλοκάκια…

Κι ενώ οι Πολ Τόμσεν έρχονταν εδώ με φόρα, ότι θα σας τσακίσουμε και σκορπούσαν τον φόβο και τον τρόμο, τώρα να δούμε τι θα κάνουν. Θα είναι χεσμένοι οι Τροϊκανοί, λογικά. Γιατί; Διότι ό,τι και να γράφουν στα μπλοκάκια τους, ό,τι εντολές και να δίνουν, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί τίποτα. Δεν είδες τι γίνεται με τα φορολογικά; «Να το ξανασυζητήσουμε», σου λένε. Στην αρχή έβγαινε πωλητήριο για τον π.χ. ΟΠΑΠ, τώρα λένε «δεν εννοούσαμε ότι θα τον δώσουμε». Εχουν πάθει την πλάκα τους στην Τρόικα.

Με δανεικά

Το παιχνίδι, λοιπόν, έχει μεταφερθεί πια στην Ευρώπη σε καθαρά πολιτικό επίπεδο. Τα οικονομικά στοιχεία δεν βγαίνουν με τίποτα για τα χρέη και τώρα πάνε να σωθούν με πολιτικές αποφάσεις. Και το ΔΝΤ να πει «δεν δίνω άλλα δανεικά στην Ελλάδα», θα απαντήσει η Ευρώπη «τα δίνουμε εμείς». Μέχρι πότε; Είπαμε. Μέχρι το δυο χιλιάδες τόσο… Κανείς δεν ξέρει για πόσο θα μας νταντεύουνε.

Και ποια πακέτα Ντελόρ τώρα;

Είχε βγει τον Μάρτιο η Τρόικα και είχε πει για τα 50 δις από τις αποκρατικοποιήσεις και τις πωλήσεις δημόσιας περιουσίας. Θυμόσαστε τι χαμός έγινε από αντιδράσεις; Αυτά τα 50 δις θα τα πάρει μόνο στο μιλητό. Διότι κανονικά δεν υπάρχει περίπτωση να τα τσεπώσει η Τρόικα ούτε με σφαίρες. Και το ξέρει πλέον αυτό η Μέρκελ. Οτι δεν θα φτάσουν ούτε στο μισό τα έσοδα. Ποια 50 δις; Αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου. Πρακτικά, δεν θα πάρουν ούτε 20-25. Και πολλά λέω.

Τώρα, λοιπόν, θα έρχεται η Τρόικα, θα τους υποδεχόμαστε, θα τους λέμε σε όλα «ναι» και δεν θα γίνεται τίποτα. Ολα θα είναι για τα μάτια του κόσμου κανονικά και με το νόμο. Και τα λεφτά πλέον έχουν εξασφαλιστεί με τις αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής και για μετά το 2013. Θα τα δώσουν αυτά τα δεκάδες δις, με ευνοϊκό επιτόκιο και μακροπρόθεσμη αποπληρωμή και δίχως πολλές απαιτήσεις πια, για να σώσουν το ευρώ. Είναι αποφασισμένο. Ποια πακέτα Ντελόρ, λοιπόν; Εδώ έχουμε το πακέτο Μάρσαλ. Κι έρχεται και η Κομισιόν να δίνει χρήμα και για δημόσια έργα.

Εχεις, δηλαδή, δυο παιδιά. Το ένα είναι προκομμένο και το άλλο δεν μπορεί ούτε για κατούρημα να πάει μόνο του. Είναι βλαμμένο. Τι θα κάνεις; Το ένα παιδί θα το αφήσεις να περπατήσει στην ζωή αφού ξέρεις ότι θα τα καταφέρει και χωρίς πατερίτσες δικιές σου, ενώ το άλλο θα το έχεις από δίπλα σου συνέχεια. Θα του δίνεις λεφτά, θα το ταϊζεις, θα το φροντίζεις σαν γονιός, αφού αν βγει από την πόρτα του σπιτιού θα το φάνε οι λύκοι έτσι ανίκανο που είναι.

Και η Ευρώπη αποφάσισε να το πάρει από το χεράκι το βλαμμένο παιδί. Αυτό έγινε. Κάντε το στην άκρη, χώστε χρήμα και μην το βγάζετε πουθενά παραέξω, ούτε σε δεξιώσεις, ούτε σε τραπέζια με φίλους, ούτε πουθενά. Η, μήπως έχετε δει εσείς να παίζουν αφιερώματα και τέτοια πράγματα για την Ελλάδα μετά τη σύνοδο κορυφής, όπως κάνανε επί τόσους μήνες; Τίποτα! Μας ξεχάσανε… Κάτι καθόλου τυχαίο.

Κοψοχρονιά

Ποιες δομικές αλλαγές στην Ελλάδα; Είναι δυνατόν αυτό το κρατικό τέρας να αναδιαρθρωθεί; Από ποιόν; Ποιος ανταγωνισμός; Με Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία δίπλα σου υπάρχει ποτέ περίπτωση εσύ, όσο κι αν ρίξεις τους μισθούς, να γίνεις πιο ανταγωνιστικός; Η, μήπως βλέπετε εσείς ξένους να έρχονται για επενδύσεις τώρα που όλα πωλούνται κοψοχρονιά; Τρέχοντας φεύγουν κι αυτοί που είναι ήδη εδώ μπας και γλιτώσουν. Και ποια διαφθορά που θα παταχτεί; Από ποιους; Από αυτούς που κουκουλώνουν τις μίζες; Και ποια έξοδος στις διεθνείς αγορές με το spread 1.300 μονάδες; Μην δουλευόμαστε άλλο μεταξύ μας… Αυτό είπε η Ευρώπη.

Πλάκα

Τρίχες κατσαρές. Στην φορμόλη σε βάλανε. Αρα, από την στιγμή που σαν Ελλάδα έχεις σίγουρη και μετά το 2013 την χρηματοδότηση, ενώ θα υπάρχει μια χαλάρωση πρακτικά από την Ευρώπη (άλλο ότι δεν θα το λένε φόρα παρτίδα), οι μόνοι που μπορούν να χαλάσουν τη δουλειά με το ελληνικό σχέδιο Μάρσαλ είναι η Ισπανία και η Ιταλία.

Αν δεν αντέξουν Ισπανία και Ιταλία, τότε θα διαλυθεί το ευρώ και πάπαλα και για την Ελλάδα το Μάρσαλ. Αν, όμως, αντέξουν Ισπανία και Ιταλία και δεν χρειαστεί τελικά να μπούνε κι αυτές στον μηχανισμό στήριξης, τότε τα ευρωπαϊκά λεφτά θα συνεχίσουν να έχουν ροή για χρόνια.  

Εν κατακλείδι. Η Ευρώπη κατηγορεί, με το δίκιο της, την Ελλάδα για αντιφατικές πολιτικές και πρακτικές. Μήπως, όμως, η Ευρώπη πάει πίσω; Αυτή κι αν είναι πρώτη στις αντιφάσεις. Τη μια λέει «αποφασίζουμε με οικονομικά κριτήρια» κι έπειτα τα αγνοεί και με πολιτική απόφαση κρατάει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, έστω κι αν δεν έχει τηρηθεί τίποτα από τα συμφωνηθέντα.

Πλάκα μας κάνουν όλοι, λοιπόν. Κι εντός κι εκτός συνόρων… Γι’ αυτό και στο τέλος δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο από τα κοράκια των διεθνών αγορών.
read more "Η Ελλάδα της φορμόλης και η Ευρώπη της αντίφασης…" Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε και ακούστε το παρακάτω σημαντικό ντοκουμέντο του Πάνου Καμμένου !


read more "Δείτε και ακούστε το παρακάτω σημαντικό ντοκουμέντο του Πάνου Καμμένου !" Διαβάστε περισσότερα...

Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο;

Ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από άρματα μάχης εισέβαλε σήμερα σε πολλές περιοχές της επαρχίας Χομς στην κεντρική Συρία, κυρίως στη Χούλα όπου ακούσθηκαν πυρά, δήλωσαν σύροι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης κατοικημένη περιοχή στη Λατάκεια, την σουνιτική πόλη όπου έχουν πραγματοποιηθεί μαζικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.
Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτει το Panarmenian Net, στις 12 Αυγούστου, η Τουρκία επιστράτευσε εφέδρους, τους οποίους στη συνέχεια απέστειλε στα σύνορά της με τη Συρία, όπου κατά τα φαινόμενα αναμένονται συγκρούσεις.
Η τουρκική εφημερίδα Zaman δημοσίευσε σχόλιο κυβερνητικού στελέχους, που είπε ότι σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης, ένα τεράστιο κύμα Σύριων προσφύγων θα κατευθυνθεί προς τη Τουρκία.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ήδη έχουν μπει στη χώρα 7.239 πρόσφυγες.
Την ίδια μέρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο, σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία.
Εν τω μεταξύ, στον ιστότοπο της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν, φιλοξενείται δήλωση Ιρανού αξιωματούχου, σύμφωνα με την οποία, αν η Αμερική και η Τουρκία ξεκινήσουν πόλεμο στη Συρία, το ιρακινό Κουρδιστάν θα μετατραπεί σε ένα νέο Αφγανιστάν.
Συμπλήρωσε μάλιστα, πως αν οι Τούρκοι εισβάλλουν στη Συρία, το Ιράν θα τους κηρύξει πόλεμο.
Λίγο αργότερα, τα σχόλια αυτά αφαιρέθηκαν από τον συγκεκριμένο ιστότοπο.
read more "Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο;" Διαβάστε περισσότερα...

Παναγιά κυνηγημένη από τον Αττίλα, εδώ και 37 χρόνια



Συλημένος και αλειτούργητος παραμένει εδώ και 37 χρόνια στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο ναός της Παναγίας της Κανακαριάς με τα απαράμιλλης τέχνης εντοίχια ψηφιδωτά, τα οποία αποτοιχίστηκαν μεταξύ 1978-1979 από τον Τούρκο αρχαιοκάπηλο Αϊντίν Ντικμέν, μεταφέρθηκαν στη Γερμανία και πολλά τμήματα τους πουλήθηκαν σε εμπόρους τέχνης.



Ο ναός της Παναγίας Κανακαριάς, που βρίσκεται στο χωριό Λιθράγκωμη της Καρπασίας, είναι από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις σύλησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού. 



Για την ονομασία Κανακαριά υπάρχουν τρεις εκδοχές. Η λαϊκή παράδοση αναφέρει ότι ένας Σαρακινός χτύπησε με βέλος, ή με μαχαίρι, το γόνατο της Παναγίας στην εικόνα, που βρισκόταν στον τοίχο έξω από την εκκλησία. Αμέσως έτρεξε αίμα. Αλλά το αιχμηρό αντικείμενο επέστρεψε σ΄εκείνον και καρφώθηκε στο χέρι του. Στην προσπάθειά του να θεραπεύσει την πληγή, έσπευσε στο διπλανό χωριό, φωνάζοντας «καν, καν» («αίματα, αίματα»). Ο Σαρακινός πέθανε στο δρόμο κι από τότε η Παναγία ονομάστηκε Κανακαναριά.



Κατά άλλον θρύλο, η Παναγία ονομάστηκε έτσι επειδή χτίστηκε από έναν κανακάρη, δηλαδή ένα μοναχοπαίδι. Η τρίτη εκδοχή προέρχεται από το ψηφιδωτό της βρεφοκρατούσας Παναγίας, η οποία «κανακεύει» τον γιο της κρατώντας τον στα γόνατά της.



Ο ναός της Παναγίας Κανακαριάς, στην πρώτη του μορφή ήταν μοναστηριακός, σπάνιο δείγμα της τέχνης του 6ου μ.Χ. αιώνα. Ανήκει στον τύπο της βασιλικής με τρούλο και, σύμφωνα με τους βυζαντινολόγους, η κεντρική αψίδα του είναι το μόνο τμήμα, που σώζεται από την ξυλόστεγη βασιλική του 5ου αιώνα. Η βασιλική αυτή καταστάφηκε τον 7ο αιώνα κατά τη διάρκεια των αραβικών επιδρομών. Ο ναός ξανακτίστηκε πρώτα ως ξυλόστεγος και έπειτα ως καμαροσκεπής. Σε μεταγενέστερο στάδιο, σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Κύπρου, προστέθηκε στο κτίσμα ασπιδόμορφος τρούλος πάνω από το ιερό βήμα και κατά τον 12ο αι. προστέθηκε τρούλος στο κεντρικό κλίτος.



Η κεντρική αψίδα του ναού, που χρονολογείται στη Μέση Βυζαντινή περίοδο, ήταν διακοσμημένη με ψηφιδωτά από τον 6ο αι μ.Χ. και αποτελούν πολύ σημαντικά έργα τέχνης και από τα λιγοστά εναπομείναντα πρωτοχριστιανικά ψηφιδωτά παγκοσμίως. Σε αυτά εικονίζεται η Θεοτόκος ένθρονη περιβαλλόμενη από «φωτεινή δόξα», στοιχείο το οποίο συνήθως περιβάλλει τον Χρίστο στις σκηνές της Μεταμόρφωσης και της Ανάληψης. Η Θεοτόκος κρατά στα γόνατα της τον Χριστό. Τη δόξα πλαισίωναν δύο φοινικόδεντρα και δύο αρχάγγελοι με σκήπτρο. Την παράσταση περιέβαλλε πλατιά ζώνη με γεωμετρικό και φυτικό διάκοσμο και με δεκατρία μετάλλια, όπου εικονίζονταν στηθαίοι ο Χριστός ή σταυρός και οι δώδεκα απόστολοι. 



Εκτός από τα ψηφιδωτά, στον ναό υπήρχαν τοιχογραφίες του 12ου, του 14ου αιώνα και του 16ου. Η μόνη που διασώθηκε, αλλά «τραυματισμένη», είναι η τοιχογραφία της Παναγίας Κανακαρίας στο τυφλό τόξο πάνω από τη νότια είσοδο, που μπορεί να χρονολογηθεί στην τελευταία εποχή. 



Όταν το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου πληροφορήθηκε τη σύληση του ναού κατήγγειλε το γεγονός στην UNESCO, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στο Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Χώρων (ICOMOS) και στη Europa Nostra, αλλά και σε καθηγητές Βυζαντινής τέχνης παγκοσμίως.

 Το 1983 επιστράφηκαν, μέσω Γερμανίας και με τη μεσολάβηση εμπόρου τέχνης στο Λονδίνο, τα κλεμμένα μετάλλια με τις μορφές των αποστόλων Λουκά και Βαρθολομαίου, που αφαιρέθηκαν από την αψίδα του ναού. 



Το 1988 εντοπίστηκαν τέσσερα τμήματα των ψηφιδωτών στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, στην κατοχή της εμπόρου έργων τέχνης Peg Goldberg, η οποία διατηρούσε γκαλερί. Εκείνη κατείχε παράνομα:



1. Το άνω τμήμα του στήθους του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.



2. Το άνω τμήμα της παράστασης της Θεοτόκου και του Χριστού.



3. Τα μετάλλια που εικονίζουν τους απόστολους Ματθαίο και Ιάκωβο.





Η κυπριακή κυβέρνηση και η Εκκλησία της Κύπρου ξεκίνησαν αμέσως δικαστικό αγώνα εναντίον της Goldberg. Το δικαστήριο της Ινδιανάπολης και το Εφετείο στο Σικάγο αποφάσισαν τα τέσσερα ψηφιδωτά να επιστραφούν στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους, δηλαδή στην Εκκλησία της Κύπρου. Τα ψηφιδωτά επιστράφηκαν το 1991 και σήμερα εκτίθενται στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στη Λευκωσία. 



Τον Σεπτέμβριο του 1997 βρέθηκε και αποκτήθηκε το μετάλλιο με τη μορφή του αποστόλου Θαδδαίου και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους βρέθηκε στην κατοχή του αρχαιοκάπηλου Aydin Dikmen από τη γερμανική αστυνομία το μετάλλιο με τη μορφή του αποστόλου Θωμά. Έναν μήνα μετά βρέθηκε και το δεξί χέρι του αρχαγγέλου Γαβριήλ και το αριστερό χέρι της Παναγίας.



Το 2010, κατά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, ο διευθυντής του Γιάννης Ηλιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ψηφιδωτά της Παναγίας Κανακαριάς και επισήμανε ότι πρόκειται για μοναδικά ψηφιδωτά, τα οποία είναι της ίδιας εποχής με τα ψηφιδωτά της Ραβέννας και της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά, και πως είναι διαμελισμένα και καταστρεμμένα.



Εξάλλου, στη Γερμανία εκκρεμεί η υπόθεση των εικόνων, ψηφιδωτών και τοιχογραφιών από την κατεχόμενη Κύπρο, που βρέθηκαν σε διαμερίσματα του Dikmen στο Μόναχο το 1997. Τα έργα, όπως αναφέρει ο κ. Ηλιάδης, προέρχονται από πενήντα διαφορετικούς λεηλατημένους ναούς στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο. Ανάμεσά τους είναι τέσσερα τεμάχια ψηφιδωτών του 6ου αιώνα από την Παναγία Κανακαριά.



Παρά τις προσπάθειες της Εκκλησίας της Κύπρου και της Κυπριακής κυβέρνησης πέντε σπαράγματα ψηφιδωτών από τον ναό της Παναγίας Κανακαριάς ακόμα δεν έχουν εντοπισθεί. Πρόκειται για τα μετάλλια με τις μορφές των Αποστόλων Ανδρέα, Μάρκου, Φιλίππου και Παύλου, καθώς και το κάτω μισό της παράστασης της Θεοτόκου με τον Χριστό που είναι κρυμμένα πιθανότατα στα θησαυροφυλάκια συλλεκτών.


read more "Παναγιά κυνηγημένη από τον Αττίλα, εδώ και 37 χρόνια" Διαβάστε περισσότερα...

"Υπερόπλο" σχεδιασμένο από Έλληνες, μένει στα συρτάρια, λόγω συμφερόντων!


Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας “πολλαλασιαστή ισχύος”! Η παρουσίαση του “όπλου” έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ,που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα “άκρως απόρρητο”. Κι όμως τίποτα δεν προχωρά,γιατί απ ΄ότι φαίνεται η ανακάλυψη των Ελλήνων “χαλάει τη σούπα”, μεγάλων συμφερόντων, κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο. Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή.

Η ιστορία είναι απίστευτη.

2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS.Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο “παθητικών” ραντάρ.

Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;

  • “Βλέπουν” χωρίς να εκπέμπουν -άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χλμ!
  • Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και “υπό καθολική ηλεκτρονική σίγαση”, δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.
  • Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.
  • Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες
  • Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!!!

Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ΄ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!

Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών.

Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β. Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιων 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνουν ενθουσιασμένοι και καλούν τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.

Ακολουθούν παρουσιάσεις σ΄ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δ. Γράψας, ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του, τον Αύγουστο του 2009, ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ, αυτό το ζήτημα!

Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ, δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ι. Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι... το θέμα θα επανεξεταστεί!!!

Στις 19/01/2010, στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι. Γιάγκο, εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ΄ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ, διαβεβαιώνει ότι “το θέμα θα προχωρήσει άμεσα”.

Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010, με υπουργό Άμυνας πια τον Ε.Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως “άκρως απαραίτητο και κατεπείγον”. Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη.

Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1.050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές. Ο χρονος που μεσολάβησε είναι μεγάλος. Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!

Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! http://www.blogger.com/img/blank.gifΗ ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει, αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος -όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:

“Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν πρώτοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα...”



read more ""Υπερόπλο" σχεδιασμένο από Έλληνες, μένει στα συρτάρια, λόγω συμφερόντων!" Διαβάστε περισσότερα...

Το όνειρο του Γιώργου είναι η αλλαγή... λαού

Midnight summer dream of George A. Papandreou

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα αλλά για τον χώρο. Η χώρα, ως έννοια, περιλαμβάνει το ιστορικό παρελθόν του τόπου, το προϊόν της συλλογικής πολιτισμικής παραγωγής, τα ήθη, τα έθιμα, τη θρησκεία και -φυσικά- τον λαό. Η πορεία του πρωθυπουργού έχει μέχρι τώρα δείξει ότι δίνει μεγάλη βάση στο «ακίνητο Ελλάς», αλλά όχι στους νόμιμους κληρονόμους του. Ο άνθρωπος που μιλάει για προσωπικές καλλιέργειες κάνναβης σε γλάστρες και ο «Ελληνας της διασποράς» με τις πολωνικές, αμερικανικές, σκοτσέζικες και σουηδικές ρίζες δεν χάνει ευκαιρία να υποσχεθεί (με τη φωνή του χρωματισμένη από ένα ανεξήγητο πείσμα) ότι θα τα «αλλάξει όλα».
Το πρώτο που άλλαξε είχε μέγιστη συμβολική σημασία. Αφαίρεσε τη λέξη «Εθνικής» από υπουργεία, στέλνοντας το μήνυμα ότι ξεκίνησε η εκρίζωση του ελληνισμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο του νομοσχέδιο (Φεβρουάριος 2010) αφορούσε την απονομή ελληνικής ιθαγένειας σχεδόν σε όποιον του έλαχε να περάσει από την Ελλάδα.
Δεν είναι συμπτωματικό ότι ενώ προωθεί την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα με τα χρήματα των φορολογουμένων, από την Εκκλησία της Ελλάδος ζητάει χρήματα και «πάγωμα» προσλήψεων νέων ιερέων.
Δεν είναι άσχετη η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει 799 τμήματα ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.
Το κυβερνητικό καρτέλ θέλει τα τετραγωνικά χιλιόμετρα της Ελλάδας αλλά χωρίς τους παλιούς ιδιοκτήτες να την απασχολούν, επειδή οι τελευταίοι είναι… ακριβοί ως εργάτες και έχουν ιδεοληψίες περί της ένδοξης καταγωγής τους.
Το ιδανικό σενάριο για το συνδικάτο της «πράσινης ανάπτυξης» θα είναι οι παλιοί ένοικοι του χώρου, οι Ελληνες, να φύγουν μετανάστες και εδώ να γεμίσει ο τόπος με μια πολυεθνική, ασύνδετη και εύπλαστη μάζα.
Αλλαγή λαού!
Πηγή
read more "Το όνειρο του Γιώργου είναι η αλλαγή... λαού" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιώργος Παπανδρέου εν μέσω παγκόσμιας κρίσης...


Ενώ οι άπαντες οι πολιτικοί αρχηγοί κρατών συναντιούνται, διαβουλεύονται, σχεδιάζουν από κοινού, προσπαθούν να βρούνε διεξόδους στην κρίση που απειλεί να συνθλίψει τις οικονομίες και τις κοινωνίες των κρατών τους, ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως δεν συγκινείται από τίποτε.

Έχει βρει την λύση ή μήπως αδιαφορεί;

Το σίγουρο είναι πως έχει βρει την λύση για τον ίδιο και απολαμβάνει τον μύθο του στην Ελλάδα.

Συκοφαντίες, θα σκεφτείτε...

Εμείς δεν συκοφαντούμε ΚΑΝΕΝΑΝ.

Οι φωτογραφίες "μιλάνε" και λένε πολλά περισσότερα από όσα εμείς θα μπορούσαμε να πούμε, να υπονοήσουμε ή ακόμη και να... σκεφτούμε!

Ιδού ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, που απολαμβάνει τις διακοπές του... Η απόλαυση φαίνεται να είναι τόσο μεγάλη, που θυμίζει την "τελευταία επιθυμία"... εκτός και εάν πρόκειται περί υπαλλήλου που αναμένοντας τις νέες εντολές, απολαμβάνει τας διακοπάς του...







Στην Εκκλησία με σωματοφύλακες υπό το φόβο της Παναγίας;

Ούτε στην εκκλησία της Σκιάθου δεν τόλμησε να πάει μόνος του ο …λαοπρόβλητος πρωθυπουργός. Δεκάδες αστυνομικοί τον συνόδευσαν χθες στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο.
Κι ενώ θα περίμενε κανείς να παραμείνουν στον προαύλιο χώρο, οι bodyguard του πρωθυπουργού, αρκετοί απ΄αυτούς μπήκαν μέσα στην εκκλησία να τον φυλάνε. Προφανώς από την οργή της Παναγίας και των Αγίων….
Κατά τα λοιπά …έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα όπως λένε τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου. Μόνο με ροδοπέταλα δεν μας είπαν ότι τον έραναν τον …ποδηλάτη της Σκιάθου!

Οι φωτογραφίες είναι από το "Πρώτο Θέμα"
read more "Ο Γιώργος Παπανδρέου εν μέσω παγκόσμιας κρίσης..." Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα Παπανδρέου για τον Δεκαπενταύγουστο με άρωμα κρίσης




Ο Πρωθυπουργός που βρίσκεται στην Σκιάθο για τον εορτασμό της Παναγίας, έστειλε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, όπου χαρακτηρίζεται από προσπάθεια ενότητας για την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, αλλά και την Ευρώπη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Γιορτάζουμε σήμερα την Παναγία, την Κοίμηση της Θεοτόκου. Εδώ, στο νησί του Παπαδιαμάντη, που τιμά τα 100 χρόνια από τον θάνατό του. Εδώ, στη Μονή της Ευαγγελιστρίας, όπου - η ιστορία λέει - υφάνθηκε και υψώθηκε η πρώτη γαλανόλευκη σημαία για τον Απελευθερωτικό Αγώνα του Ελληνισμού, την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Εμπνεόμαστε, αντλούμε δύναμη από την ιστορία και την παράδοσή μας. Και ξέρουμε ότι οι κόποι του Ελληνικού λαού σήμερα πιάνουν τόπο. Όχι μόνο θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κρίσης, αλλά δίνουμε και προοπτική, ελπίδα, δημιουργούμε τις βάσεις για μια κοινωνία δικαίου, για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της αυτοπεποίθησης. Και όπως έλεγε ο Παπαδιαμάντης «αν βρισκόμαστε στενά ας κοιτάξουμε και γύρω μας».

Έτσι και η διεθνής κρίση επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο, ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να στέκεται γερά στα δικά της πόδια. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις ομορφιές του τόπου μας, την δημιουργικότητα του Έλληνα. Για ανάπτυξη που εγγυάται ελπίδα, δουλειές για την νέα γενιά και δικαιοσύνη για όλους. Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε αφοσιωμένοι. Είναι προσπάθεια όλων μας. Μια διαρκής πορεία για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες.



Βρήκε την ευκαιρία να κάνει διακοπές στη Σκιάθο ο πρωθυπουργός, λόγω του τριημέρου της γιορτής της Παναγίας.

Όπως μάλιστα το συνηθίζει, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, συνδυάζει πάντα τις υποχρεώσεις του με την άθληση και τις διακοπές του. Έτσι και τώρα στο νησί της Σκιάθου μπορεί να ανακοινώθηκε ότι πήγε για τον εορτασμό της Παναγίας αλλά δεν θα άφηνε τον χρόνο στο υπέροχο νησί να πάει χαμένος.

Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες τον περίμενε ένα ποδήλατο με τις προδιαγραφές που είχε ζητήσει (πάντα μπροστά στο τιμόνι επιθυμεί να υπάρχει περιθώριο για να τοποθετεί το λάπτοπ του και τα κινητά του τηλέφωνα).

Τον περίμενε όμως κι ένα κανό για να βρεθεί στα γαλάζια νερά του νησιού και να αθληθεί όπως κάνει πάντα.

Θέλουν δεν θέλουν βέβαια κοντά του αθλούνται και οι άνδρες της ασφάλειάς του που είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται όπου είναι ο πρωθυπουργός.

Ίσως τελικά αυτού του είδους τα αθλήματα και οι εξορμήσεις να βοηθούν τον πρωθυπουργό να ανανεώνεται και να παίρνει δύναμη για να στέκεται όρθιος απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ίσως αυτό πρέπει να κάνει και ο Έλληνας πολίτης.

Αν δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς , την εφορία ή άλλες υποχρεώσεις να δανειστεί ένα mountain bike ή ένα κανό ή ακόμη κι ένα σκάφος και να ξεχυθεί στα βουνά και στις θάλασσες να γεμίσει τις μπαταρίες του γιατί τις τσέπες του σίγουρα δεν μπορεί να τις γεμίσει.

read more "Μήνυμα Παπανδρέου για τον Δεκαπενταύγουστο με άρωμα κρίσης" Διαβάστε περισσότερα...

Ζητείται βλακόμετρο


Παρασκευάς Γιάννης
Πρ. Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ

Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ


Ρώτησαν κάποτε κάποιο φιλόσοφο, «ποιόν θα προτιμούσες για αντίπαλο σου;» και αυτός χωρίς δεύτερη κουβέντα απάντησε, «οποιονδήποτε, εκτός από ένα ΒΛΑΚΑ».

Τον ρώτησαν το γιατί και τους έδωσε αυθόρμητα την απάντηση «η βλακεία είναι ανίκητη».

Στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα αυτό που βρίσκεται σε περισσή επάρκεια είναι «η βλακεία» που δυστυχώς συνοδεύεται από υπερφίαλη αυτοεκτίμηση και ιδιοτελή πολιτικαντισμό.

Τα «νεούλια» της πολιτικής που ανεκάλυψαν την πολιτική και το ΠΑ.ΣΟ.Κ ελέω ακράτου «νεποτισμού» του Προέδρου και Πρωθυπουργού μας ανταγωνίζονται «εαυτούς και αλλήλους» ποιος θα κάνει πιο μεγάλη ζημιά στον τόπο στο λαό και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η πορεία τους μέχρι σήμερα ανέδειξε τα προσόντα και τις ικανότητες τους.

  • Ανεπάρκεια πολιτικής συγκρότησης
  • Άγνοια της Ελληνικής κοινωνίας
  • Έλλειψη ειδικού προσωπικού πολιτικού βάρους
  • Ιδιοτέλεια προσωπικής ανάδειξης και σφετερισμού της δοτής τους εξουσίας
  • (κάπου να βολευτούνε).
  • Ανικανότητα σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικής
  • Βερμπαλιστική νοοτροπία και συμπεριφορά με πολλαπλές αντικρουόμενες και χωρίς σημασία δηλώσεις.

Αυτή την ώρα της δήθεν παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όπου όλοι προσπαθούν να σώσουν το τραπεζικό σύστημα (τους ενόχους της όλης κατάστασης), η κυβέρνηση δια των αρμόδιων Υπουργών της δηλώνει ότι θα κάνει έφοδο στις μικροκαταθέσεις των πολιτών για να εισπράξουν τα οφειλόμενα ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.

Ποιο το μήνυμα: «Τρέξτε στις τράπεζες και πάρτε όλα τα λεφτά σας».

Την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, οι νεόκοποι της πολιτικής στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου παρέλυσαν την λειτουργία της χώρας με τους αποκλεισμούς και τις διαμαρτυρίες των ταξιτζήδων και προ ημερών με τα δακρυγόνα στην Αθήνα.

Την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη ενός συνεκτικού υλοποιήσιμου προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης, αυτοί συμπεριφέρνονται ως «κοτζαμπάσηδες φοροεισπράκτορες».

Δεν δικαιολογείται η ανικανότητα των αρμόδιων και η κακή οικονομική κατάσταση,
  • ούτε με την επίλυση του προβλήματος της φοροδιαφυγής
  • ούτε με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
  • ούτε με το «άρον-άρον» ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (διαβάστε τι έγινε στη Ρωσία και στην Α. Γερμανία).
Αν μπορούσε να πουληθεί η βλακεία θα είχαμε λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Ρόδος 20/07/2011
read more "Ζητείται βλακόμετρο" Διαβάστε περισσότερα...

Κρητικός χαστούκισε τον Καρχιμάκη σε πανηγύρι!

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, σε πανηγύρι στο χωριό Μαρωνιά κοντά στη Σητεία ανάμεσα στο Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Μιχάλη Καρχιμάκη και έναν θαμώνα.
Σύμφωνα με αναγνώστη, ο οποίος επικοινώνησε με τη zougla.gr, όλα ξεκίνησαν, όταν ο..... κ. Καρχιμάκης έφτασε στο χώρο, όπου πραγματοποιείτο το πανηγύρι, με συντροφιά το βουλευτή Γιάννη Πλακιωτάκη. Μόλις οι δύο άνδρες έκατσαν, σηκώθηκε κάποιος και κατευθυνόμενος προς τον κ. Καρχιμάκη διαπληκτίσθηκε μαζί του. Ο δε Γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον έβρισε, λέγοντάς του: «Άντε βρε κ****λη που ήθελες να σε βάλω και στην Εμπορική!». Τότε εκείνος σήκωσε το χέρι του και χαστούκισε τον κ. Καρχιμάκη, με τέτοια δύναμη, που έφυγαν τα γυαλιά του και έπεσαν κάτω, ο δε αστυνομικός που τον συνόδευε προσπάθησε να επέμβει, αλλά ο κ. Καρχιμάκης δέχθηκε εκ νέου ράπισμα από τον άγνωστο άνδρα.
Φοβούμενοι γενίκευση του επεισοδίου, οι κκ. Καρχιμάκης και Πλακιωτάκης απομακρύνθηκαν άμεσα από το χώρο του πανηγυριού. Το γλέντι συνεχίστηκε, από εκεί και πέρα, κανονικά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
read more "Κρητικός χαστούκισε τον Καρχιμάκη σε πανηγύρι!" Διαβάστε περισσότερα...

Σενάρια κρίσης με τους Τούρκους επεξεργάζονται Έλληνες Στρατηγοί!

Σενάρια κρίσης επεξεργάζονται τα τέσσερα Στρατιωτικά ελληνικά Επιτελεία, ενόψει της άφιξης του Αμερικανοισραηλινού γεωτρύπανου στην Κυπριακή ΑΟΖ.  
Η Αμερική, όπως όλα δείχνουν, έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσει το γεωτρύπανο το ταξίδι του από την ΑΟΖ του Ισραήλ σε αυτή της Κύπρου. Και αυτό θα συμβεί, ώστε να ξεκινήσουν γεωτρήσεις στη περιοχή για κοιτάσματα φυσικού αερίου, παρά τους τουρκικούς λεονταρισμούς και τις προειδοποιήσεις για εμπλοκή ακόμα και του Στρατού τους, στην περίπτωση που όλα αυτά συμβούν από πλευράς των Κυπρίων.
Βέβαια, τους Κύπριους δεν τους σταματάει τίποτα, αφού η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου κοιτάσματος αφορά πλέον τα συμφέροντα του πιο μεγάλου παίχτη στην «σκακιέρα», πιο μεγάλου ακόμα και από το Ισραήλ. Και αυτοί βέβαια δεν είναι άλλοι από τους Αμερικάνους, όπου δύσκολα οι Τούρκοι θα μπουν στη διαδικασία να τα βάλουν και μαζί τους. Παρόλα αυτά, οι Έλληνες ιθύνοντες σκέφτονται, για καλό και για κακό, να κάνουν διακριτικές περιπολίες στην περιοχή…
prionokordela
read more "Σενάρια κρίσης με τους Τούρκους επεξεργάζονται Έλληνες Στρατηγοί!" Διαβάστε περισσότερα...