Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Πάμπλουτοι και χρεοκοπημένοι...

  • "...Όταν οι διεθνείς μαφιόζοι μυριστούν ότι κάπου υπάρχει φιλέτο, φροντίζουν να χρεώσουν και να χρεοκοπήσουν τις χώρες. Έτσι ώστε να σύρουν τους λαούς τους στη δυστυχία και την υποτέλεια. Πάντα βέβαια με τη συνεργασία των ντόπιων εφιαλτών...."
Έλληνας ιεραπόστόλος έλεγε για κάποια αφρικανική χώρα ότι, ενώ η χώρα είναι πάμπλουτη, οι κάτοικοί της είναι πάμπτωχοι.
Γιατί;
Γιατί οι κυβερνήτες της, εκτός από τύραννοι και άρπαγες, είναι και εφιάλτες. Οι οποίοι έναντι των ανταλλαγμάτων της προδοσίας σε βάρος των συμπατριωτών τους, προσφέρουν τον πλούτο της χώρας τους στους διεθνείς ληστάρχους.
Πραγματικότητα, που παραπέμπει, δυστυχώς, και στη δική μας αθλιότητα. Για την οποία ακούστε τι μας λέει, σε βίντεό του, ο κ. Δημήτριος Μαντές. «Ο πτωχός και καταχρεωμένος Έλληνας πολίτης, πλην πλούσιος, υπερήφανος και Αληθινός», όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται.
Τον οποίο και θα παρακαλέσω να με συχωρέσει για τυχόν σφάλματα, που ελλείψει τεχνογνωσίας, έχω κάνει, κατά την απομαγνητοφώνηση και απόδοση του περιεχομένου του βίντεο.
Αναρωτιέται, λοιπόν, ο κ. Μαντές:
Οι Έλληνες Χρεωμένοι;
Και απαντάει:
Το μεγαλύτερο ψέμα, που ειπώθηκε ποτέ!
Κι όμως πάνω σ’ αυτό το παραμύθι-προσθέτει- στήθηκε το μεγαλύτερο ίσως φαγοπότι, που έγινε ποτέ!
Και συνεχίζει, ρωτώντας:
Γιατί βιάστηκαν έτσι αμαχητί να μας παραδώσουν στο ΔΝΤ και στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα;
Και γιατί πρωτίστως δεν μας ρώτησαν;
Μας είπαν: Είσαστε χρεωμένοι!
Ενώ αυτοί σαφώς δεν ήταν χρεωμένοι…

Ας ρίξουμε, όμως, μια ματιά μαζί να ιδούμε πόσο χρεωμένοι είμαστε; Γιατί, όπως και σεις θα δείτε στα στοιχεία, που παραθέτω, είμαστε από τους πλουσιότερους λαούς του κόσμου!
Και όμως, παρόλα αυτά, πτωχοί και χρεωμένοι…
Πώς Γίνεται;
Στην Ελλάδα όλα γίνονται. Όπως και οι μεγαλύτερες κομπίνες και οι μεγαλύτερες μίζες στον κόσμο!
Ας πάμε λοιπόν να ιδούμε τον ορυκτό μας πλούτο σε ευρώ κατά προσέγγιση:
Όπως γνωρίζουμε και όπως έχει λεχθεί και στην τηλεόραση και σε παρά πολλά βιβλία και σε πολλές έρευνες της εφημερίδας Επενδυτής, ο ορυκτός μας πλούτος, που είναι τεράστιος, έχει ως εξής:
Τα μεταλλεύματα σε βωξίτη, όσμιο κλπ, ανέρχονται σε 500 τρις ευρώ.
Τα κοιτάσματα πετρελαίου κλπ, ανέρχονται σε 250 τρις.
Το ουράνιο από το οποίο είναι γεμάτη η περιοχή Παγγαίου και Μακεδονίας ανέρχονται σε 960 τετράκις εκατομμύρια ευρώ.
Μεγάλες και πρώτες ύλες, όπως το ρουτίλιο, το λατέσιο, το λανθάνιο, σε 100 τετράκις εκατομμύρια.
Ο χρυσός, τόσο των μεταλλείων της Χαλκιδικής, όσο και όλης της Βόρειας Ελλάδας, σε 700 τρις ευρώ.
Αν τα προσθέσουμε όλα αυτά, ξεπερνάνε το ένα (1)πεντάκις εκατομμύριο, 61 τετράκις, 400 τρισεκατομμύρια। Πάντα σε ευρώ, παρακαλώ!…
Μια απλή διαίρεση με τα 10 (δέκα) εκατομμύρια Έλληνες, δείχνει πως ο εθνικός ορυκτός μας πλούτος, που αντιστοιχεί σε καθένα Έλληνα πολίτη, ανέρχεται στα 106 δις 140 εκατομμύρια κατά κεφαλήν…
Αυτός είναι ο πλούτος μας!
Το απαναλαμβάνω: Εκατόν έξι (106) δις και… εθνικού πλούτου , σε ευρώ, αντιστοιχούν σε κάθε Έκλληνα πολίτη!
Κι εγώ δεν σας λέω να δεχτείτε ότι σώνει και καλά ο κατά κεφαλήν εθνικός μας πλούτος είναι100 δις, για τον καθένα μας. Σας λέω να δεχθείτε ότι είναι έστω και ένα εκατομμύριο ευρώ. Δηλαδή το ένα χιλιοστό του δισεκατομμυρίου…
Είναι ποτέ δυνατόν να είμαστε από πάνω και χρεωμένοι!
Ας υποθέσουμε, έστω ακόμη, ότι όλα τούτα, που σας είπα, δεν είναι αλήθεια, πως είναι ένα παραμύθι।
Έτσι, όπως έλεγαν παραμύθι και την Ιλιάδα, για 18 αιώνες Έλληνες και ελληνιστές ξένοι και δικοί μας. Μέχρι που κάποιος Σλήμαν πήρε την αξίνα και έσκαψε. Κι άρχισε να ψάχνει. Οπότε τα παραμύθι αποδείχτηκε αλήθεια και πραγματικότητα…
Μ’ αυτό, λοιπόν το πνεύμα άρχισα κι εγώ να ψάχνω….
Και σας ρωτάω: Θ’ αρχίσουν να ψάχνουν και κάποιοι άλλοι μαζί μου;
Επαναλαμβάνω:
Έστω κι αν το 99%, των όσων ειπώθηκαν παραπάνω είναι παραμύθι… Αν όμως και 1% είναι αλήθεια, τότε αξίζει τον κόπο, αδέρφια!…
Τέλος αποτείνομαι στους πολιτικούς και τους λέω:
Δεν γνωρίζω τι χρωστάτε εσείς. Εμείς δεν υπογράψαμε τίποτα, δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πληρώνουμε τίποτα. Και μη μας πολυζορίζετε!!!…»
Αυτά μας λέει, αγαπητοί φίλοι, ο κ. Δημήτρης Μουντές.
Και ελπίζω να καταλάβατε, απ ‘τα λεγόμενα του πως δουλεύει το σύστημα…
Όταν οι διεθνείς μαφιόζοι μυριστούν ότι κάπου υπάρχει φιλέτο, φροντίζουν να χρεώσουν και να χρεοκοπήσουν τις χώρες. Έτσι ώστε να σύρουν τους λαούς τους στη δυστυχία και την υποτέλεια.
Πάντα βέβαια με τη συνεργασία των ντόπιων εφιαλτών.
Πραγματικότητα, που φαίνεται να ισχύει, δυστυχώς, και για τη χώρα μας.
Γεγονός, που σημαίνει ότι είναι καιρός να συνέλθουμε από τη νάρκη μας. Και ν’ αρχίσουμε να ψάχνουμε κι εμείς μαζί με τον κ. Δημήτρη Μαντέ.
Κι όχι μόνο για τον ορυκτό μας πλούτο…
Αλλά και για όλους τους πολύτιμους θησαυρούς, που έχει η χώρα μας και η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας.
Και που οι έμποροι των εθνών θέλουν να τους συλήσουν. Για να μας σύρουν στον εξανδραποδισμό.
Όπως οι αποικιοκράτες δουλέμποροι τους μαύρους της Αφρικής…
read more "Πάμπλουτοι και χρεοκοπημένοι..." Διαβάστε περισσότερα...

Το τουρκικό κατεστημένο κατηγορεί τον Ερντογάν!


  • "Το Ισραήλ προειδοποιούσε διαμηνύοντας: “Μην το τολμήσεις. Η Γάζα βρίσκεται υπό την κυριαρχία μου”. Πρόκειται για περιοχή που κατοικείται από μουσουλμάνους Άραβες. Εμείς όμως το παίζαμε απελευθερωτές έχοντας την υποστήριξη του κόμματος του Ερντογάν"
Πριν ακόμη πέσει η "σκόνη", πριν ηρεμήσουν αρκετά οι εμπλεκόμενοι για να αναλογιστούν για το τι ακριβώς συνέβη στην Ισραηλινή επιδρομή στα πλοία των ακτιβιστών στα διεθνή ύδατα έξω από τη Γάζα, κι ενώ η Τουρκία έθαβε τους νεκρούς της, το βαθύ κράτος, που εκπροσωπείται από την εφημερίδα "Βολκάν" βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Ταγίπ Ερντογάν και να τον κατηγορήσει ευθέως για εκμετάλλευση νεκρών και... ψηφοθηρία!!!
Άρθρο του Χουσείν Λαπταλί στην Βολκάν
«Δεν γράφω αυτό το άρθρο για να δικαιολογήσω την ενέργεια του Ισραήλ αλλά για να υπογραμμίσω τους ψευτοπαλικαρισμούς που θέλει να κάνει το κόμμα του Ερντογάν επενδύοντας πάνω στους νεκρούς μας. Εδώ και μήνες καταστρώνονταν σχέδια, οργανώνονταν επιτελεία, αγοράστηκε πλοίο από τον Δήμο Κωνσταντινούπολης το οποίο προσφέρθηκε στο ίδρυμα για ανθρωπιστικές βοήθειες.
Η οργάνωση μάλιστα επεκτάθηκε και στο εξωτερικό, συγκεντρώθηκαν δωρεές οι οποίες φορτώθηκαν σε πλοία με ξένη σημαία ενώ στο πλοίο “Μαβί Μαρμαρά” υψώθηκε σημαία των Κομόρων, το οποίο και απέπλευσε με 600-700 άτομα συνοδεία νταουλιών και ζουρνάδων, αφού προηγουμένως έγιναν πολλές δηλώσεις. Το “Μαβί Μαρμαρά” ήταν η ναυαρχίδα του στολίσκου για τη Γάζα.
Το Ισραήλ σε προειδοποιούσε διαμηνύοντας: “Μην το τολμήσεις. Η Γάζα βρίσκεται υπό την κυριαρχία μου”. Πρόκειται για περιοχή που κατοικείται από μουσουλμάνους Άραβες. Εμείς όμως το παίζαμε απελευθερωτές έχοντας την υποστήριξη του κόμματος του Ερντογάν.
Μεταξύ των 600-700 επιβατών υπήρχαν και 60 δημοσιογράφοι. Είναι ανθρώπινο να προβληματιστεί κάποιος για το ποιοι άλλοι επέβαιναν. Δεχόμαστε ότι δεν υπήρχε οπλισμός αλλά το πλοίο ήταν γεμάτο με ρόπαλα, λαβές μπαλτάδων και φτυαριών. Ρε φίλε, ποιον πας να χτυπήσεις; Ισχυρίστηκες ότι αυτά δεν θεωρούνται όπλα. Εντάξει. Ας το παραδεχτούμε.
Αλλά πώς θα αποδείξεις ότι μεταξύ των 600-700 ατόμων δεν υπήρχαν αντάρτες, τρομοκράτες, φιλοπόλεμοι;
Εσύ μεταβαίνεις στη Γάζα για να υποστηρίξεις μυστικά τους Παλαιστινίους πολεμιστές ή για να προσφέρεις ισλαμική και ανθρωπιστική βοήθεια; Δεν είχες σκεφθεί ότι θα λογοδοτήσεις για όλα αυτά;
Η απάντηση είναι καταφατική, αλλά εσύ θέλησες να το παίξεις ψευτοπαλικαράς. Έπεσες έξω. Ο βράχος που πήγες και κτύπησες ήταν σκληρός. Έγινες αιτία να σκοτωθούν συμπολίτες μας. Είσαι υπαίτιος τόσο εσύ όσο και οι Εβραίοι. Διέπραξαν έγκλημα που δύσκολα θα ξεχαστεί.
Φίλε μου, μην πας γυρεύοντας γιατί δεν θα πετύχεις τίποτα.
Το Ισραήλ είναι ο τοποτηρητής της Άγριας Δύσης στην Μέση Ανατολή. Είδες ότι η Αγρία Δύση καταδίκασε τα γεγονότα με μισόλογα. Δεν θα υπάρξουν τιμωρίες και το θέμα θα ξεχαστεί.
Οι απώλειες είναι 10 νεκροί στη Γάζα και 7 ναυτικοί μας στην Αλεξανδρέττα (αφήνονται σαφείς υπόνοιες πως η στρατιωτική επιχείρηση στη ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας δεν εκτελέστηκε από άνδρες του ΡΚΚ, αλλά από Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις). Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες. Εσύ όμως δεν υπολογίζεις τις φωνές που υψώνονται από όλη την Ανατολία.
Εσύ το μόνο που έκανες ήταν να λες μεγάλα λόγια από τη Χιλή όπου βρισκόσουν, να γίνεις δεκτός από τους ανθρώπους σου ως ήρωας και να εκφωνείς λόγους πατριδοκαπηλίας. Στόχος σου είναι η ψηφοθηρία πάνω στα πτώματα των νεκρών».
read more "Το τουρκικό κατεστημένο κατηγορεί τον Ερντογάν!" Διαβάστε περισσότερα...

Το ξεπούλημα των χρυσαφικών....


  • Η ακόλουθη περιγραφή, συναφής προς τη σύγχρονη πενιχρή πραγματικότητα. Μια ιστορία ενδεικτική για τις απεγνωσμένες προσπάθειες του λαού μας να κρατηθεί στη ζωή σε μία προηγούμενη και σοβαρή οικονομική κρίση, κατά το 1932
«Τα δέκα πρώτα χρόνια μετά τον ξεριζωμό του 1922 πέρασαν γεμάτα βάσανα, ανέχεια κι αρρώστιες για την οικογένειά μου. Δυστυχώς, χάσαμε το ένα αδελφάκι μου από τύφο κι ο πατέρας αγκομαχούσε για να θρέψει τα άλλα εννιά στόματα. Η μάνα φρόντιζε πέντε παιδιά και δυο γέρους κι εγώ ο μεγαλύτερος, στα δεκαπέντε τότε, έκανα θελήματα στο λιμάνι κουβαλώντας κασέλες με μπακαλιάρο που ξεφόρτωναν τα εγγλέζικα καράβια ή καλαμπόκι απ΄ τη Ρωσία.
Η Ελλάδα, πάνω που πήγε να ορθοποδήσει από το πλήγμα της Μικρασιατικής καταστροφής βρέθηκε αντιμέτωπη όπως κι όλη η οικουμένη με τη χρεοκοπία του 1929 - 1932.
Οι άνθρωποι δεν είχαν τα απαραίτητα για να ζήσουν τις πολυάριθμες οικογένειές τους καθώς είναι γνωστό πως έκαναν πολλά παιδιά οι Έλληνες τότε.
Αναγκάζονταν λοιπόν να πουλάνε κοψοχρονιά τα ελάχιστα χρυσαφικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στους αργυραμοιβούς.
Σε ηλικία 25 χρονών, ένα πρωί με έστειλε ο πατέρας μου να πουλήσω κι εγώ ένα μενταγιόν της γιαγιάς, κειμήλιο απ΄ τις πατρίδες, για το γάμο της αδελφής μου.
Αυτό που έζησα εκείνες τις μέρες δεν περιγράφεται. Μόνο αν κανείς στεκόταν στην πρώτη αίθουσα της Τράπεζας της Ελλάδος θα μπορούσε να αντιληφθεί την τραγωδία που παιζόταν με την προσφορά χρυσών λιρών και κοσμημάτων.
Πλήθος ανθρώπων κάθε κοινωνικής τάξης και ηλικίας συνωθούνταν μπροστά στη μοναδική θυρίδα και περνούσαν ένα ψυχολογικό μαρτύριο μέχρι να καταφέρουν να πουλήσουν τα χρυσαφικά τους.
Αυτό συνέβαινε γιατί το κράτος απαγόρευε με νόμο να αγοράζουν χρυσό οι χρυσοχόοι παρέχοντας το δικαίωμα μόνο στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Από την άλλη, η τράπεζα βρέθηκε απροετοίμαστη για την εξυπηρέτηση του κοσμάκη που είτε από ανάγκη είτε από ανασφάλεια κατέκλυζε καθημερινά το γκισέ της.
Έτσι ήταν απίστευτη η ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονταν όσοι είχαν να παραδώσουν ένα χρυσό νόμισμα. Πρώτα έπρεπε να αποταθεί ο κάθε βασανισμένος στον εκτιμητή της αξίας του κοσμήματος.
Από κει έπαιρνε έναν αριθμό και περίμενε τη σειρά του μπροστά σε άλλη θυρίδα μέχρι να κληθεί για να του ζυγίσουν το νόμισμα. Κατόπιν, με σχετικό σημείωμα πήγαινε σε άλλο υπάλληλο και μετά στο λογιστή που του έβγαζε το κοστολόγιο με βάση την τρέχουσα τιμή της ημέρας.
Και αφού του έδινε τη σχετική απόδειξη μπορούσε να πάει τελικά στο ταμείο όπου και έπαιρνε τα ελάχιστα χρήματα που ποτέ δεν έφταναν για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.
Πόση ώρα χρειαζόταν αυτή η διαδικασία δεν απασχολούσε, φαίνεται, κανέναν αρμόδιο αφού το ωράριο των συναλλαγών αυτών ήταν αυστηρά καθορισμένο από τις 9 μέχρι τις 12 κάθε πρωί.
Έτσι ο περισσότερος κόσμος ταλαιπωρούνταν όχι για ώρες αλλά για μέρες. Πολλοί έρχονταν στη Θεσσαλονίκη για να πουλήσουν μια ντούμπλα - όπως αποκαλούσαν χειροποίητα φλουριά και κοσμήματα.
Την αγόραζε η τράπεζα για 400 δραχμές, όσα χρειάζονταν για να φορτώσουν 100 οκάδες καλαμπόκι και να πάνε στα χωριά τους για να θρέψουν τις φαμίλιες τους.
Για να μην τα πολυλογώ, παρουσιάστηκα στην τράπεζα κι εγώ στις 9 το πρωί. Κόσμος και κοσμάκης μπροστά στη θυρίδα του εκτιμητή. Περίμενα στην ουρά μέχρι που ήρθε το μεσημέρι και η θυρίδα έκλεισε ενώ πολλοί εξακολουθούσαμε να περιμένουμε.
«Πέρασε η ώρα κύριοι. Αύριο πάλι» είπε ο σοβαροφανής υπάλληλος με τα μαύρα μανίκια. Γύρισα στο σπίτι άπραγος. Ο πατέρας με κατσάδιασε γιατί αδυνατούσε να με πιστέψει.
Την άλλη μέρα η ίδια σκηνή. Η σειρά μου δεν ερχόταν ποτέ. Και ξέρετε γιατί; Προτιμούνταν οι επιτήδειοι, οι γνώριμοι, που πήγαιναν απ΄ την πόρτα του εκτιμητή με το σημείωμα στο χέρι και με ένα νεύμα πέρναγαν.
Στο μεταξύ, οι χωρικοί σπρώχνονταν, η αστυνομία δεν επενέβαινε και στοιβάζονταν στην ουρά όλοι προσπαθώντας, αλλά μάταια. Ήρθε πάλι το μεσημέρι και πάλι πήραμε την ίδια απάντηση. «Περάστε αύριο».
Την τρίτη μέρα ίσως κατάφερναν κάποιοι χωρικοί να πουλήσουν κάτι αλλά για ποιο λόγο τόση ταλαιπωρία αφού οι 400 δραχμές της ντούμπλας θα φαγώνονταν σε διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία και σε φαγητό στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης;
Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του παλιού Ελληνικού Χρηματιστηρίου θα βρείτε στο λεύκωμα: Αγώνας Ευθύνης Σωματείον Χρηματιστηρίου Αθηνών
Πηγή
read more "Το ξεπούλημα των χρυσαφικών...." Διαβάστε περισσότερα...

Η αγορά πεθαίνει και τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα διογκώνονται...

  • Eκατοντάδες επιχειρήσεις, ολόκληροι κλάδοι βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα του «λουκέτου» με επακόλουθο την εκτίναξη της ανεργίας σε πρωτόγνωρα για την Eλλάδα επίπεδα
  • Την ίδια στιγμή χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων ετοιμάζονται, οδηγώντας τους στην οικονομική εξαθλίωση και αναγκάζοντάς τους να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα λόγω έλλειψης κυβερνητικής αναπτυξιακής πολιτικής

Bαθαίνει η ύφεση, και οι επιπτώσεις της στην αγορά, στην πραγματική οικονομία γίνονται όλο και πιο επώδυνες.
Aκόμη και ο τουρισμός που θα μπορούσε να αποτελέσει τη νέα ατμομηχανή της αναπτυξιακής διαδικασίας δέχεται ισχυρά πλήγματα και οι αφίξεις ξένων τουριστών στο πρώτο τετράμηνο είναι μειωμένες 5,77%, με αποτέλεσμα οι απώλειες εσόδων να φθάνουν έως και το 13% περίπου.
H μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών οδηγεί σε συρρίκνωση της κατανάλωσης ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης. Σε συνδυασμό με την εκτίναξη των τιμών, οι πωλήσεις υγρών καυσίμων μειώθηκαν 20%. Oυσιαστικά έχουν «παγώσει» η οικοδομική δραστηριότητα και η κτηματαγορά. Aρνητικό ρεκόρ 13 μηνών γα τον δείκτη PMI της μεταποίησης.
Aνάγλυφα αποτυπώνονται οι επιπτώσεις της ύφεσης στα κέρδη του πρώτου τριμήνου των εισηγμένων τα οποία είναι μειωμένα κατά 70,6%!
H αγορά έχει κυριολεκτικά «στεγνώσει», καθώς ακόμη και οι χορηγήσεις δανείων βαίνουν με συνεχώς μειούμενο ρυθμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Tράπεζας της Eλλάδος, τον Aπρίλιο οι χορηγήσεις «έτρεξαν» με ρυθμό 3,9% έναντι 4,3% τον Mάρτιο. Oι δείκτες ασφυξίας επιδεινώνονται και από το γεγονός ότι το Δημόσιο έχει «παγώσει» έως και το τέλος Σεπτεμβρίου τις επιστροφές ΦΠA στις επιχειρήσεις δημιουργώντας έτσι πρόσθετα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσωών τους.
Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις η ύφεση θα συνεχίσει να βαθαίνει έως το τέλος του έτους, αλλά και το 2011. Eκατοντάδες επιχειρήσεις, ολόκληροι κλάδοι θα βρεθούν στα πρόθυρα του «λουκέτου» με επακόλουθο την εκτίναξη της ανεργίας σε πρωτόγνωρα για την Eλλάδα επίπεδα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση προέχει η άμεση ενεργοποίηση των προγραμμάτων, των δράσεων και των έργων που συγχρηματοδοτούνται από πόρους της EE, από το EΣΠA, καθώς και η προκήρυξη των μεγάλων έργων στον τομέα των υποδομών με συμβάσεις παραχώρησης και ΣΔIT. H κυβέρνηση πρέπει να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις της ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία της EE, να προκηρυχθούν τα έργα που θα φέρουν επενδύσεις, ελληνικές και ξένες. Είναι το λιγότερο που επιβάλλεται να γίνει.
Κι ενώ η αγορά δείχνει πως εξολοθρεύεται, στην οικονομική ζωή της χώρας εισήχθησαν νέοι όροι, που προσπαθούν να "γλυκάνουν το χάπι" της πραγματικότητας. Η "ελεγχόμενη πτώχευση" τις τελευαίες ημέρες απασχολί τους πάντες. Και, πράγματι, αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στην Ελλάδα. Εκεί που ξαφνικά όλα έδειχναν ότι βαδίζουν σε εξομάλυνση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία, ξαφνικά στη ζωή μας μπήκε ένας νέος όρος, η "ελεγχόμενη" πτώχευση.
Όμως τι πραγματικά σημαίνει "ελεγχόμενη" πτώχευση;
Σημαίνει πολύ απλά τεχνητή πτώχευση και αποτελεί μια ιδέα που έχει "ρίξει" στο τραπέζι των συζητήσεων η γερμανική πλευρά.
Σε πρώτο χρόνο, η ΕΕ απορρίπτει την πρόταση αυτή, τονίζοντας όμως ότι ένα τέτοιο σενάριο υφίσταται μόνο σαν μακροπρόθεσμη επιλογή και σαν κάτι που θα μπορούσε να εξεταστεί στο πλαίσιο του ελληνικού (τριετούς διάρκειας) προγράμματος που βρίσκεται ήδη σε ισχύ. Εξαιρετικά αρνητική είναι και η ελληνική κυβέρνηση απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό όμως είναι κάτι που ουσιαστικά δεν αποτελεί πρόβλημα, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο η ΕΕ ορίζει τον "μακροπρόθεσμο" ορίζοντα... Αλήθεια, πόσες φορές έχουν αλλάξει η πολιτική στάση και οι αποφάσεις της ΕΕ, αφού άλλα ζητούν και τελικά άλλα υπογράφει η ελληνική πλευρά.
Υποστηρικτές του σεναρίου αυτού είναι η Γερμανία η οποία, μέσω του Β. Σόιμπλε, φαίνεται να επιθυμεί την ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας, καθώς με τον τρόπο αυτό θα έχει πλήρη έλεγχο της κατάστασης σε κάθε βήμα, και, όπως λένε, θα μπορέσει να ξεφορτώσει (κυρίως οι γερμανικές τράπεζες) κάποια "αμαρτωλά" ελληνικά ομόλογα.
Το γεγονός, τέλος, ότι το σενάριο αυτό έρχεται τόσο "βίαια" ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας, όταν ουσιαστικά το θέμα είχε "κλείσει" πριν από 20 ημέρες – περίπου – έρχεται να επιβεβαιώσει την προηγούμενη εκτίμησή μας, ότι το μακροπρόθεσμο σενάριο μπορεί να είναι πολύ "βραχύ" τελικά.
Και όλα αυτά, ενώ όλοι μας δείχνουμε να έχουμε ξεχάσει πως το πρόβλημα της χώρας είναι δημοσιονομικό, δηλαδή πρόβλημα ρευστότητας στα κρατικά ταμεία, του οποίου οι ευθύνες εντέχνως μετακινήθηκαν στις πλάτες των πολιτών, από τους οποίους η σημερινή σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου απαιτεί να πληρώσουν τις ζημίες που δημιούργησαν οι κενές πολιτικές των πολιτικών που ηγήθηκαν της χώρας...
Και ας είμαστε, επιτέλους, ειλικρινείς. Η πτώχευση της χώρας έχει επέλθει ποικιλοτρόπως και όχι μόνο οικονομικά, πολύ καιρό πριν. Η ηθική πτώχευση, η αιτία και η αφορμή όλων -ίσως- των κακών, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, το οποίο -και πάλι εντέχνως- οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι εντέχνως αμελούν να αναφέρουν... Η οικονομική πτώχευση, ούτως ή άλλως είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Απλά, οι "άρχοντες" της χώρας δεν έχουν, ούτε αυτή την ύστατη στιγμή, την δύναμη να αποδεχτούν την σκληρή πραγματικότητα που επί σειρά ετών με προσωπική τους φροντίδα δημιούργησαν... Η ανευθυνότητα στο μεγαλείο της...!
read more "Η αγορά πεθαίνει και τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα διογκώνονται..." Διαβάστε περισσότερα...

Με το ΔΝΤ στην Ελλάδα, βουλευτές και Προβόπουλος... δεινοπαθούν!!!


  • Κοροϊδεύουν όλους τους Έλληνες πολίτες οι βουλευτές και ο κύριος Προβόπουλος, οι οποίοι απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια και φυσικά... παχυλότατους μισθούς
  • "Σκάσε και πλήρωνε, κορόιδο" Έλληνα, για να μπορούν αυτοί που σε έφεραν στην εξαθλίωση να συνεχίσουν να ζούνε ως πασάδες...
Στην εβδομαδιαία έκδοση της Ελευθεροτυπίας "Εβδομάδα", υπάρχει ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το ασύλληπτο φαγοπότι που γίνεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επιγραμματικά θα αναφέρω τα κυριότερα στοιχεία για να καταλάβουμε όλοι ότι τελικά, είναι άσκοπο να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, για το ποιος θα φάει περισσότερα, ενώ εμείς να είμαστε σταθερά στα 700 ευρώ.
Ο μισθός λοιπόν κάθε βουλευτή μετά τις συγκλονιστικές περικοπές της τάξης των 500 ευρώ(!!!), κυμαίνεται στα 5.500-6.500 ευρώ περίπου. Βέβαια, αυτός είναι ο κυρίως μισθός, μιας και για κάθε μια συμμετοχή σε επιτροπή της Βουλής, παίρνουν άλλα 250 ευρώ! Δηλαδή, για να κάνουν το αυτονόητο, κάτι για το οποίο υποχρεούνται από τον ρόλο τους, πληρώνονται επιπλέον. Κι αυτό, το λένε Δημοκρατία;
Και συνεχίζω: από τους κυβερνητικούς βουλευτές, μόνο ο Ηλίας Μόσιαλος απαρνήθηκε τα περισσότερα από τα βουλευτικά προνόμια (αυτοκίνητο, συνεργάτες, αστυνομικούς, επιδόματα εξοπλισμού γραφείου κ.α) ενώ μόλις 5 βουλευτές επέλεξαν το οικονομικό υβριδικό TOYOTA αξίας 25.000 ευρώ, αντί της πολυτελούς LEXUS των 75.000 ευρώ και των 3500cc.
Και συνεχίζω: -Κάθε βουλευτής λαμβάνει για έξοδα οργάνωσης του γραφείου του 1.200-1500 ευρώ τον μήνα (!), ενώ οι νεοεκλεγέντες άλλα 5.000 (Σ.Σ. προφανώς για να μπουν στο "κλίμα").
- Για έξοδα κίνησης, κάθε βουλευτής παίρνει 450 ευρώ και οι της επαρχίας 1.000. Το μήνα, εννοείται... Ενώ υπάρχει ατέλεια στα ΜΜΜ και 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως για τους βουλευτές της περιφερείας.
- Κάθε βουλευτής δικαιούται αυτοκίνητο μέσω leasing, το οποίο κοστίζει 1.300 ευρώ το μήνα. Από 2.000 cc που ήταν, επί Σιούφα τα κυβικά ανέβηκαν στα 3.500.
- Υπάρχει και ταχυδρομική ατέλεια φυσικά. Κι εκεί η ταρίφα είναι 1.000 ευρώ το μήνα-σε έναν κόσμο του ίντερνετ, ξέρετε κανέναν να στέλνει με το ταχυδρομείο επιστολές αξίας 1.000 ευρώ το μήνα; Εννοείται ότι σε Χριστούγεννα και Πάσχα, το ποσό είναι... φυσικά διπλασιασμένο!
- Με την ίδια ταρίφα, 1.000 το μήνα, υπάρχει ατέλεια τηλεφωνικών συνδέσεων για σταθερά και 250 για κινητά. Ο μεγάλος Σιούφας μάλιστα, φρόντισε να πληρωθούν από τον προϋπολογισμό της Βουλής τα 35 (!) εκατομμύρια ευρώ που άφησαν ως χρέη στα κινητά οι βουλευτές επί Προεδρίας Μπενάκη.
- Την ίδια ταρίφα-το ξέρω, κουραστήκατε-λαμβάνουν οι βουλευτές για έξοδα διαμονής στην Αθήνα. Δικαιούνται επίσης 1-2 επιστημονικούς συνεργάτες, μέχρι 3 μετακλητούς από το Δημόσιο, και 1-2 Αστυνομικούς.
- Ενώ όλοι εμείς θα δεινοπαθήσουμε να πάρουμε σύνταξη (εάν μπορέσουμε να ζήσουμε όσο η κυβέρνηση και το ΔΝΤ υπολογίζουν και εάν υπάρχουν ταμεία ασφάλισης μέχρι τότε), οι βουλευτές μπορούν να πάρουν με μόλις 4 χρόνια θητείας! Και φυσικά, αν κάποιος έχει και τη δουλειά του, θα πάρει σύνταξη και από εκεί. Κι αν υπήρξε και Δήμαρχος, και από εκεί!
Προβόπουλος: Συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, ωραίος και... πλούσιος, ενώ ήταν αυτός που ήξερε τι συμβαίνει στην ελληνική οικονομία
Πρόκληση αυτές οι αμοιβές για τον αρχικήρυκα της λιτότητας. Μόλις το ένα τρίτο είναι ο μισθός του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ!!! «Κυβέρνηση και αντιπολίτευση γνώριζαν ήδη από το Σεπτέμβριο την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας στους «Νέους Φακέλους» της τηλεόρασης του Σκάι.
Και πιθανότατα λέει την αλήθεια ο κ. Προβόπουλος. Γιατί όμως δεν λέει και αυτό που αφορά τον ίδιο; Οτι δηλαδή οι αποδοχές του είναι 440.000 ευρώ το χρόνο ακόμη και τώρα που η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ;
Και μην μας πει ότι αυτός ο μισθός καθορίζεται για όλους τους διοικητές των κεντρικών Τραπεζών στην Ευρώπη, γιατί οι άλλες χώρες δεν έχουν "μπει" στο ΔΝΤ...
Είναι πρόκληση να παίρνει ακόμη και σήμερα σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ ο αρχικήρυκας της λιτότητας. Σχεδόν 35.000 ευρώ το μήνα, σχεδόν 1.200 ευρώ την ημέρα!
Θα μπορούσε να μην τα εισπράττει όλα αυτά τα χρήματα και να τα δίνει π.χ. στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργήσει η Βουλή...
Να σημειωθεί ότι ο Μπεν Μπερνάνκι, ο εν ενεργεία πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, έχει ετήσιες αποδοχές περίπου 150.000ευρώ. Δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του κ. Προβόπουλου!!!
Πηγές: 1, 2
read more "Με το ΔΝΤ στην Ελλάδα, βουλευτές και Προβόπουλος... δεινοπαθούν!!!" Διαβάστε περισσότερα...