Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Οι κάλπες ήταν το προοίμιο ενός νέου γύρου έντονων κοινωνικών αντιπαραθέσεων



Του Christopher Dreier
για το καναδικό ιστολόγιο Global Research

Οι κοινοβουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής στην Ελλάδα είχαν ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή κατάρρευση των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία έλαβαν μετά βίας το 32 % των ψήφων αθροιστικά.

Το αποτέλεσμα είναι μια σαφής ένδειξη της λαϊκής αποκήρυξης των πολιτικών της λιτότητας, που υπαγορεύονται από την ΕΕ, τις διεθνείς τράπεζες και την άρχουσα τάξη στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι κερδισμένοι από την μεταστροφή αυτή του λαϊκού αισθήματος προς τα αριστερά δεν δείχνουν να αποτελούν πραγματική εναλλακτική λύση.

Το "σοσιαλδημοκρατικής" ιδεολογίας κόμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κυβερνά τη χώρα από το 2009, είδε την εκλογική δύναμή του να κατρακυλάει από το 43,9% των προηγούμενων εκλογών στο 13,2%. Η δε εκλογική δύναμη του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, που σφυρηλάτησε μια κυβερνητική συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, μειώθηκε από το 33,5 του 2009 στο 18,9 %. Είναι σαφές ότι το δικομματικό σύστημα που κυριαρχεί στην Ελλάδα από το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας έχει ουσιαστικά λήξει.

Επίσημες προβλέψεις αργά το βράδυ της Κυριακής προέβλεπαν ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία θα συγκέντρωναν ποσοστό κάτω του απαιτούμενου για τον σχηματισμό πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο. Το γεγονός ότι πλησίασαν αρκετά τον απαιτούμενο αριθμό εδρών οφείλεται μόνο σε μια αντιδημοκρατική διάταξη που χαρίζει αυτόματα επιπλέον 50 έδρες στο κόμμα που αποσπά τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων - στην περίπτωση αυτή, στη Νέα Δημοκρατία.

Άλλη μια ένδειξη της λαϊκής αποστροφής προς το πολιτικό σύστημα αποτελεί το γεγονός ότι το ποσοστό αποχής άγγιξε το ρεκόρ του 40 % περίπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, πολύ υψηλότερο από ό,τι στις τρεις προηγούμενες εκλογές, όπου τα ποσοστά αποχής κυμάνθηκαν από 25 έως 30 %.

Τα τελευταία τρία χρόνια η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει πρωτοφανείς κοινωνικές περικοπές που οδήγησαν σε μείωση των πραγματικών μισθών έως και κατά το 65%, η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 50 %, ενώ η μαζική φτώχεια και η έλλειψη στέγης είναι πλέον ορατές.

Τα κόμματα που εκφράστηκαν κατά των πολιτικών αυτών αποκόμισαν μεγάλα εκλογικά κέρδη. Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) κατάφερε να τριπλασιάσει την εκλογική του δύναμη, από το 4,6 % στο 16,8 %, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ ως δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευθεί τα μέτρα λιτότητας και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν σημαντικές επενδύσεις στις κοινωνικές υποδομές, την εκπαίδευση και άλλα κοινωνικά προγράμματα.

Το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, το οποίο αποσχίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το 2010, προκειμένου να υιοθετήσει έναν πιο φιλοπασοκικό προσανατολισμό, επέκρινε επίσης τα μέτρα λιτότητας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, με αποτέλεσμα να αποσπάσει το 5 % των ψήφων.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά, που απευθύνονται προς τα πιο εύπορα τμήματα της μεσαίας τάξης, έχουν ασκηθεί καλά σε μια πολιτική που στοχεύει στο να παραμείνει η μαζική δυσαρέσκεια των πολιτών "αλυσοδεμένη" στα συνδικάτα και το ΠΑΣΟΚ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) βελτίωσε κατά τι την εκλογική του δύναμη, από 7,5 % σε 8,5 %. Το ελληνικό εκλογικό σώμα έχει μακρά εμπειρία του οπορτουνισμού του σταλινικού ΚΚΕ και δεν θεωρεί ότι το κόμμα αυτό θα αμφισβητήσει με οποιονδήποτε τρόπο το παρόν πολιτικό κατεστημένο. Όσο για τους Οικολόγους και τη Δημοκρατική Συμμαχία, κέρδισαν μόνο το 3 % των ψήφων αντίστοιχα.

Τα κόμματα της άκρας δεξιάς, που είχαν συστηματικά προωθηθεί από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες, έλαβαν ένα σχετικά μικρό ποσοστό των ψήφων. Το κόμμα του ΛΑΟΣ, το οποίο συμμετείχε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην κυβέρνηση, έχασε αρκετές ψήφους και η νεοφασιστική Χρυσή Αυγή απέσπασε το 7 %, με αποτέλεσμα να μπει στο νέο κοινοβούλιο.

Το λαϊκιστικών τόνων κόμμα της δεξιάς πτέρυγας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, απέσπασε το 10,6 % των ψήφων. Το κόμμα ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Πάνο Καμμένο, αφού εκδιώχθηκε από το κόμμα λόγω της άρνησής του να ψηφίσει υπέρ του 2ου μνημονίου, που συνεπάγεται ένα πακέτο μέτρων λιτότητας. Το κόμμα ανήγαγε την λαθρομετανάστευση σε κεντρικό θέμα του προγράμματός του, συνδυάζοντάς την με κοινωνικά αιτήματα, όπως την ακύρωση των μέτρων λιτότητας και την υιοθέτηση μιας αρκετά εθνικιστικής προοπτικής.

Τα κόμματα αυτά κέρδισαν τελικά ένα σημαντικό πλεονέκτημα λόγω της πολιτικής που άσκησαν οι συγκυβερνώντες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα δε κυβερνητικά κόμματα, λίγο πριν από τις εκλογές, επεδίωξαν ξαφνικά να ξεπεράσουν το ένα τον άλλο σε ξενοφοβικές και εθνικιστικές κορώνες και πρακτικές, σε μια προσπάθεια να κατευθύνουν την λαϊκή οργή εναντίον των περικοπών και προς όφελος των δεξιών κομμάτων. Σε συνδυασμό με την κατάλληλη χειραγώγηση των ΜΜΕ, άνοιξε ο δρόμος για την άκρα δεξιά.

Από την πλευρά του, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε περίπτωση εκλογικής νίκης.

Οι επόμενες εκλογές, αν τελικά γίνουν, θα αποσταθεροποιήσουν ακόμη περισσότερο την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν σε θέση να κυβερνήσουν με ένα άνετο κοινοβουλευτικό πλεονέκτημα, αλλά σήμερα μάλλον δεν θα είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβερνητική πλειοψηφία. Ο ευρωπαϊκός τύπος ήδη σχολιάζει το αν και κατά πόσο μια νέα κυβέρνηση θα είναι αρκετά σταθερή ώστε να επιβάλει τις προβλεπόμενες περικοπές, ή αν θα πρέπει να υπάρξουν νέες εκλογές.

Ωστόσο, οποιοδήποτε νέο κυβερνητικό σχήμα επιχειρήσει να συνεχίσει την επιβολή των πολιτικών λιτότητας της ΕΕ θα αντιμετωπίσει μαζική αντίδραση από τον πληθυσμό. Στην περίπτωση αυτή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αντιδράσει η άρχουσα τάξη με μια κίνηση ενσωμάτωσης δεξιών και ακροδεξιών κομμάτων στην κυβέρνηση, ώστε να καθορίζει τις εξουσιαστικές δομές του κράτους και να καταστείλει βίαια οποιαδήποτε λαϊκή αντίσταση.

Από την άλλη πλευρά, δεν θα υπάρξει καμιά προοδευτική εξέλιξη αν σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνασπισμού των αυτοαποκαλούμενων αριστερών κομμάτων. Τόσο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι είναι αποφασισμένα να εγγυηθούν την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και θα επιδιώξουν απλώς να διαπραγματευθούν εκ νέου τα μέτρα λιτότητας. Μια τέτοια κυβέρνηση ίσως να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ και να συνεργαστεί με τις συνδικαλιστικές ενώσεις και διάφορες μικροαστικές ομάδες, ώστε να επιβάλει τις προβλεπόμενες περικοπές εις βάρος των πολιτών, ενώ το ΚΚΕ θα αναλάβει το ρόλο της περιφρούρησης των διαδηλώσεων, προκειμένου να καταστούν αβλαβείς για τη νέα κυβέρνηση. Έχει ήδη ένα ιστορικό στον τομέα αυτό, στα πλαίσια του αντιπολιτευτικού του ρόλου έναντι της απερχόμενης κυβέρνησης.

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό της στροφής προς τα αριστερά ενός μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος και του εργαζόμενου πληθυσμού. Ταυτόχρονα, οι ψευδοαριστερές οργανώσεις που έχουν επωφεληθεί από αυτή την στροφή έχουν καταστήσει σαφές ότι είναι προσηλωμένες στη διατήρηση και υπεράσπιση του παρόντος καθεστώτος. Οι εκλογές αυτές ήταν το προοίμιο ενός νέου γύρου έντονων κοινωνικών συγκρούσεων, οι οποίες μπορούν να επιλυθούν μόνο με την διαμόρφωση μιας νέας επαναστατικής και γνήσια φιλολαϊκής ηγεσίας στην Ελλάδα.

Πηγή
read more "Οι κάλπες ήταν το προοίμιο ενός νέου γύρου έντονων κοινωνικών αντιπαραθέσεων" Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται τα… Ανεξήγητα με τις εκλογές και τους εγεγραμμένους…


Βουλευτικές Εκλογές 2012

Γραμμένοι 9.949.401 (singularlogic) http://ekloges.ypes.gr

Από τη Βικιπαίδεια βλεπουμε

Στοιχεία ...πληθυσμού Ελλαδας (απογραφή 2011)

Σύνολο: 10.787.690
Άρρενες: 5.303.690 (49,2%)
Θήλεις: 5.484.000 (50,8%)
Κατά ηλικία:
0-14 ετών: 1.666.888
15-19 ετών: 620.000
Αρα 0 – 18 περιπου 2.200.000

Επρεπε λοιπον να είναι εγγεγραμμενοι

10.787.690 – 2.250.000 = 8.567.000

Αρα εμφανιζονται 1.400.000 περισοτεροι ψηφοφοροι

Ποιοι είναι αυτοι και τι ψηφισαν ?

read more "Συνεχίζονται τα… Ανεξήγητα με τις εκλογές και τους εγεγραμμένους…" Διαβάστε περισσότερα...

Φ.Κουβέλης: Προτείνω Οικουμενική Κυβέρνηση μέχρι το 2014

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον Ευ. Βενιζέλο. Ο κ. Κουβέλης είπε στις δηλώσεις του, πως πρότεινε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να γίνει Οικουμενική Κυβέρνηση με...
φερέγγυα πολιτικά πρόσωπα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, με σκοπό να κρατηθεί η Ελλάδα εντός της Ε.Ε και του ευρώ.
πηγη
read more "Φ.Κουβέλης: Προτείνω Οικουμενική Κυβέρνηση μέχρι το 2014" Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνική έκρηξη ή επαναληπτικές εκλογές;

Στην παρούσα κατάσταση και με τα σημερινά δεδομένα υπάρχουν δύο δρόμοι για το πολιτικό μας σκηνικό…


α. Να σχηματίσουν μια κεκαλυμμένη μνημονιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κουβέλη, ο οποίος ευαγγελίζεται την θολή “απαγκίστρωση” απ’τον Μνημόνιο, να τον παρουσιάσουν ως εναλλακτικό, αριστερό (sic!) πολιτικό πρόσωπο και να συνεχίσουν την μνημονιακή πολιτική για να περάσουν τα μέτρα του Ιουνίου, συνεχίζοντας το ξεπούλημά μας. Ίσως βρεθεί και ένα τρίτο πρόσωπο τύπου Παπαδήμου. Το σενάριο αυτό όμως θα κάψει όλους όσους θα συμμετάσχουν, θα είναι αντίθετο στην λαϊκή εντολή των εκλογών και θα προκαλέσει τρομερές κοινωνικές ίσως αιματηρές αντιδράσεις. Ποσώς ενδιαφέρονται βέβαια οι δανειστές μας για το αν θα καούν τα πιόνια τους εδώ, αλλά δεν θα μπορούν να βρουν άλλα, καθώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα εκτοξευτούν, όπως και του Καμμένου και όλων των υγιώς αντιμνημονιακών δυνάμεων. Αυτό το ξέρει κι ο Ε. Βενιζέλος γι αυτό ζητάει για να συναινέσει σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ή όπως αλλιώς την ονομάσουν, να εμπλακεί απαραίτητα και ο ΣΥΡΙΖΑ για να καεί μαζί τους… Από αυτήν την απόφασή του εξαρτάται το αν θα ξαναπάμε ή όχι σε εκλογές.

β. Να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές. Η απόφαση του λαού ήταν ξεκάθαρα αντιμνημονιακή. Ο φασιστικός εκλογικός νόμος όμως δεν επιτρέπει αυτήν την στιγμή να εκφραστεί στην αναλογία της Βουλής η λαϊκή βούληση. Σε αυτό το σενάριο, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα πέσουν πολύ περισσότερο, εφόσον Τσίπρας και Καμμένος μείνουν πιστοί στις θέσεις τους. Ακόμη κι ο Φ. Κουβέλης θα έχει να κερδίσει από αυτό το σενάριο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που θα φύγουν απ’το πράσινο ερείπιο. Σε περίπτωση δεύτερου γύρου ο κόσμος θα ψηφίσει με ακόμη λιγότερες εξαρτήσεις από τον δικομματισμό και θα εκφραστεί η βούλησή του πιο ελεύθερα, πράγμα που ακυρώνει ότι έχει συμβεί τα 3 τελευταία χρόνια από την τριανδρία των δοσιλόγων ΓΑΠ-Παπαδήμο-Μπένι.

Συμπέρασμα:

Κύριοι πολιτικοί, το μνημόνιο και οι προδοτικές σας πολιτικές καταρρέουν! Αυτό είναι μη αναστρέψιμο!!! Τελείωσε η τρομοκρατία σας, τα αισχρά διλήμματα και η προπαγάνδα σας. Ότι κάνετε τώρα είναι απλά οι τελευταίες ανάσες του δικομματισμού και του σάπιου συστήματος που μας πούλησε ως χώρα για να πάρετε καρέκλες. Σε κάθε περίπτωση είστε χαμένοι…

Διαλέξτε λοιπόν το πολιτικό τέλος σας. Είστε τόσο πιστοί στα αφεντικά σας, ώστε να οδηγήσετε σε κοινωνική έκρηξη για να παρατείνεται το Μνημόνιο 1-2 μήνες ακόμη ή θα αποδεχτείτε την κατάρρευσή σας και θα πάτε σπίτια σας σεβόμενοι τον ελληνικό λαό;
αἰέν ἀριστεύειν
olympia.gr
read more "Κοινωνική έκρηξη ή επαναληπτικές εκλογές;" Διαβάστε περισσότερα...

Όταν λέμε ότι είναι ένοχοι όλοι, εννοούμε όλοι...


Αφού τους «ακυρώσαμε», σχεδιάζουν να μας εξοντώσουν

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, είναι γεγονός πως οδεύουμε σε πολιτειακή ανωμαλία, αφού τα στρατηγεία των κομμάτων (κυρίως των μνημονιακών) δείχνουν να επεξεργάζονται λύσεις οι οποίες δεν επαφίενται επακριβώς στο Σύνταγμα της χώρας.

Παρακάμπτοντας την λαϊκή εντολή, την οποία προσχηματικά και μόνο χρησιμοποιούν στις αναφορές τους, γίνεται πασιφανές πως το ένοχο και επί πολλά χρόνια διεφθαρμένο και άρρωστο πολιτικό σύστημα, θέλοντας να αποφύγει την επερχόμενη τιμωρία του, επιλέγει την οδό της ανομίας, προφασιζόμενοι τις απειλές που έχουν εξακοντίσει οι «φίλοι», οι «εταίροι» και οι «δάνειες δυνάμεις».

Γνωρίζουν πως βρίσκονται προ του οδυνηρού τους τέλους όλοι οι υπογράφοντες τα μνημόνια πως η επιλογή τους να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των οικονομικών δολοφόνων της χώρας, αντί να προτάξουν την ανάγκη διατήρησης της οικονομικής και κοινωνικής ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

Γνωρίζουν όλοι εκείνοι που παρέδωσαν την κυριαρχία της χώρας στην τρόικα, πως βρίσκονται ενώπιον των τεραστίων ευθυνών τους και πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη για τις επιλογές τους.

Γνωρίζουν πως έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στον εξανδραποδισμό πάρα πολλών Ελλήνων πολιτών, πως έχουν καταρρακώσει ηθικά και κατ’ επανάληψη το διεθνές κύρος τόσο της Ελλάδας όσο και των Ελλήνων, πως έχουν διαταράξει την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια και έχουν παραδώσει τον πλούτο της χώρας σε χέρια τοκογλύφων…

Γνωρίζουν όλοι εκείνοι που συνήργησαν στην μετατροπή της χώρας σε χώρο, πως παραβίασαν κατ’ επανάληψη το Διεθνές Δίκαιο, ενώ έχουν καταργήσει επί της ουσίας το Ελληνικό Σύνταγμα και λογικά τους αναμένουν οι μέγιστες (ίσως και πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δικαστικά δεδομένα) ποινές.

Προσπαθούν, λοιπόν, με νύχια και με δόντια να διατηρηθούν στις θέσεις «εξουσίας» που παρανόμως κατέχουν σήμερα, αφού έχουν ήδη χλευασθεί από τον Ελληνικό λαό μέσα από τις τελευταίες εκλογές. Αυτή ακριβώς την χρονική στιγμή, προφασιζόμενοι και πάλι την διάσωσή μας, λειτουργούν προς την κατεύθυνση δημιουργίας πολιτειακής ανωμαλίας, με μοναδικό στόχο την προσωπική τους διάσωση.
Είναι οι ίδιοι που αρνήθηκαν (με νόμο) την έρευνα του χρέους, είναι οι ίδιοι που αρνήθηκαν την έρευνα των οικονομικών των βουλευτών σε Ελβετικές τράπεζες, είναι οι ίδιοι που ξεπουλούν ακόμη και προεκλογικά τα λιμάνια και τις επιχειρήσεις ύδρευσης της χώρας!!!
Είναι οι ίδιοι που κατήργησαν την Αθήνα από πρωτεύουσα της Ελλάδας, αφού κατόρθωσαν να εισάγουν λαθραίους πολίτες από κάθε άκρη της γης, με απώτερο σκοπό την αντικατάσταση των Ελλήνων ιθαγενών πολιτών.
Είναι οι ίδιοι που υπέγραψαν την μεταβολή του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, σε αυτό της Βουλγαρίας… και κυκλοφορούν προστατευόμενοι από δεκάδες αστυνομικούς…

Προ του πολιτικού πραξικοπήματος που επέρχεται, προ της πολιτειακής ανωμαλίας (που ευχόμαστε είτε να μην συμβεί είτε να είναι η μοναδική ανωμαλία που θα συμβεί), προ μίας τεράστιας κρίσης που έρχεται και θα χτυπήσει μέσα στο καλοκαίρι, οι «άρχοντες» με τις κίβδηλες εξουσίες, προχωρούν προς την αυτοδιάσωσή τους, με αντάλλαγμα ολόκληρη την χώρα.

Πόσο εύκολο θα τους ήταν, άραγε, να συλλάβουν τους υπεύθυνους της καταστροφής, να τους οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη και με το χαρτί της ενοχής τους να ακυρώσουν τις υπογραφές τους, ως υπογραφές απατεώνων…! Όμως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να διατάξουν την δική τους σύλληψη… Και αυτό, δεν προβλέπεται από τον προσωπικό κώδικα τιμής τους… Προτιμούν να ρίξουν την χώρα στο κλουβί των λεόντων, παρά να προχωρήσουν οι ίδιοι στην εντιμότητα…

Και αφού 56 λαθρομετανάστες μπήκαν στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, αφού εξαφανίστηκαν και οι πόρνες από την Αθήνα, αφού δεν έχουν άλλο τρόπο για να μας… κοιμίσουν… Ήρθε η ώρα να ετοιμαστούμε όλοι μας, για τα χειρότερα… Καλή δύναμη σε όλους και σε όλες.

Χρήστος
read more "Όταν λέμε ότι είναι ένοχοι όλοι, εννοούμε όλοι..." Διαβάστε περισσότερα...

TO AL JAZZEERA ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΣΥΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ!

read more "TO AL JAZZEERA ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΣΥΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ!" Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί δεν θέλουν έλεγχο του χρέους;

Οι εκλογές τελείωσαν, τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους μας, το πολιτικό σκηνικό άλλαξε. Η λαϊκή ετυμηγορία ακύρωσε το μνημόνιο. Οι πρώην συγκυβερνήτες, παρ’ όλο που καταποντίστηκαν και η ενδοτική πολιτική τους αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία του λαού, συμπεριφέρονται σαν να μην άλλαξε τίποτα. Προβάλλοντας τρομοκρατικά ψευτοσενάρια καταστροφής θέλουν να ολοκληρώσουν την παράδοση της χώρας μας στους διεθνείς τοκογλύφους, και να οδηγήσουν τους Έλληνες χωρίς δουλειά στην απόλυτη φτώχια και δυστυχία. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.
Τα διαπλεκόμενα εργολαβικά ΜΜΕ και οι μισθωμένοι δημοσιογράφοι τους εμφανίζουν μόνο τρομοκρατικά αδιέξοδα και εξαπολύουν επικοινωνιακή επίθεση ενάντια στη προοπτική κυβέρνησης καταδίκης του μνημονίου.
Χθες, Τρίτη (8/5/2012), ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πέντε άξονες που θέτει ως ελάχιστη προϋπόθεση στον διάλογο για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Μεταξύ άλλων, θέτει και τη δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού έλεγχου για να διερευνηθεί το δημόσιο χρέος.
Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε τελικά πόσο χρωστάμε, να μάθουμε σε ποιους τα χρωστάμε, να μάθουμε πόσα από αυτά κατέληξαν σε τσέπες κυβερνητικών ημετέρων, να μάθουμε πόσα πήγαν στις τράπεζες, να μάθουμε πόσα πήγαν για έργα, για την Ολυμπιάδα, για την παιδεία, για την υγεία, ή όπου αλλού. Πόσα πήγαν για αγορά οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία, την Αμερική, τη Γαλλία, τη … Με ποιούς όρους, επιτόκια, αντισταθμιστικά, μεσάζοντες, κλπ.
Από την πλούσια βιβλιογραφία και πρακτική γύρω από το λογιστικό έλεγχο κρατικού χρέους μαθαίνουμε πότε ένα χρέος είναι «απεχθές». Για παράδειγμα αν μια εκλεγμένη κυβέρνηση παραχαράξει τη λαϊκή εντολή και προβεί σε μη νόμιμες ενέργειες κατά το δανεισμό (όπως φαινόμενα διαφθοράς, προσωπικού πλουτισμού, δόλιες πράξεις, αγορά όπλων που χρησιμοποιούνται στην καταπίεση του λαού, υπερτιμολογημένες κρατικές προμήθειες και δημόσια έργα, συμμετοχή σε επιθετι­κούς πολέμους, δημιουργία υποδομών που ωφελούν μικρές μειοψηφίες, κ.ά.), μπορεί να γίνει αιτία δημιουργίας «απεχθούς χρέους».
Δείτε το βίντεο, ένα απόσπασμα από το DEBTOCRACY του Άρη Χατζηστεφάνου, που παρουσιάζει το αποτέλεσμα του λογιστικού ελέγχου του χρέους του Ισημερινού.

Πρόσφατο παράδειγμα λογιστικού έλεγχου χρέους και έμπρακτη εφαρμογή των αποτελεσμάτων του στις διεθνείς σχέσεις αποτέλεσε η περίπτωση του χρέους του Ισημερινού το 2008. Ο σημερινός πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα, το 2007 κάλεσε το ΔΝΤ για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Δεν προχώρησε αμέσως σε άρνηση πληρωμής αλλά πρώτα άνοιξε τη διαδικασία του διεθνούς λογιστικού ελέγχου του χρέους (audit). Συγκρότησε διακομματική επιτροπή, υπό το γενικό εισαγγελέα της χώρας, σε συνεργασία με την Επιτροπή για τη Διαγραφή του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM), ξένους οικονομολόγους και νομικούς μεγάλου κύρους. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, ο Κορέα, επικαλούμενος συγκεκριμένες σκανδαλώδεις συμβάσεις, κήρυξε στάση πληρωμών το Δεκέμβριο του 2008. Απευθύνθηκε επίσης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία τον υποστήριξε στην επιλογή του, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της χώρας να μη πληρώσει χρέη που δημιούργησαν προηγούμενες διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Οι πιστωτές αναγκάστηκαν να διαπραγματευτούν, με τελικό αποτέλεσμα να δεχτούν μόλις 35 σεντς για κάθε δολάριο που χρωστούσε η χώρα.
Η προσπάθεια του Ισημερινού στέφθηκε από επιτυχία. Ο Ισημερινός διέγραψε μονομερώς – ως παράνομο («απεχθές» ή «επαχθές») – μέρους του χρέους του. Παρά την πίεση των αγορών, οι συνέπειες για τον Ισημερινό δεν υπήρξαν καταστροφικές. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ανάπτυξη, το 2010 αναπτύχθηκε κατά 3,7% και για το 2011 η ανάπτυξη πλησιάζει το 5%.
Όσο για το ευρώ και τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η αντίδραση του Ελληνικού λαού βοηθάει στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο αγώνας των λαών (Ισπανών, Ιρλανδών, Πορτογάλων, Ιταλών, Γάλλων, Ρουμάνων …) θα διαμορφώσει μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση, της ευημερίας των λαών, και όχι των αγορών του κεφαλαίου των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.
Στη χώρα μας η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 60.000 υπογραφές πολιτών για να ανοίξει τα βιβλία του δημόσιου χρέους. Υπάρχει η απαραίτητη τεχνογνωσία, επιστήμονες κύρους και πιστοποιημένης τεχνικής επάρκειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορούν να εργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση. Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους οδηγεί σε έναν διαφορετικό πολιτικό προσανατολισμό προς όφελος του λαού.

read more "Γιατί δεν θέλουν έλεγχο του χρέους;" Διαβάστε περισσότερα...

Σεβασμός στην ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ από όλη την ανθρωπότητα


ΟΥΤΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΟΥΤΕ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΟΥΤΕ ΜΑΪΜΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΙ. ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. …ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.

read more "Σεβασμός στην ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ από όλη την ανθρωπότητα" Διαβάστε περισσότερα...

Αποκάλυψη: Υπερ-επαρκούν τα έσοδα του δημοσίου για πληρωμή μισθών και συντάξεων!

Αποκαλυπτήρια των τρομολάγνων και των εκβιαστών του Μνημονίου: Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ εφέτος οι δαπάνες στην χώρα θα ενέλθουν στα 100 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 85 δισ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που επικαλείται το υπουργείο Οικονομικών. Οι ...
δαπάνες για τους τόκους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους θα ανέλθουν σε 12,8 δισ. ευρώ, οπότε προκύπτει ένα έλλειμμα της τάξεως των 15,3 δισ. ευρώ. Δηλαδή αν, στην χειρότερη περίπτωση, σταματούσαμε να πληρώνουμε τους τόκους (βασικά τους πληρώνει η τρόϊκα και σε εμάς χρεώνει τα λεφτά που μας δανείζει δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα και για έναν επιπλέον λόγο: Δεν έχει συμπεριληφθεί ο άδηλος πόρος που ακούει στο όνομα "Ναυτιλία". Και δεν ξέρουμε αν έχει συμπεριληφθεί και ο τουρισμός. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό: Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα επιβίωσης με το χρήμα που κινεί για εσωτερική κατανάλωση. Οι τόκοι και οι δόσεις των δανείων, απλώς, θα εξυπηρετούνται μερικώς. Και για τον λόγο αυτό παίρνουμε τα νέα δάνεια. Για να πληρωθούν οι δόσεις και οι τόκοι τους, συνολικά. Αν δεν δώσουν λεφτά δεν θα πληρωθούν οι δικές τους τράπεζες για δάνεια που έδιναν στη χώρα ενώ ήξεραν ότι η χώρα καταρρέει. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
read more "Αποκάλυψη: Υπερ-επαρκούν τα έσοδα του δημοσίου για πληρωμή μισθών και συντάξεων!" Διαβάστε περισσότερα...

"Ρατσιστές" κατά "ανθρωπιστών"

Δεν είμαι ρατσίστρια. Πριν αρχίσει η δική μας χούντα στήριζα ένθερμα τον αγώνα της Παλαιστίνης, πήγα κιόλας και πάλεψα στο πλευρό τους ενάντια στη δική τους κατοχή, όπως επίσης πήγα και Κένυα, για να στηρίξω ηθικά τους ανθρώπους εκεί που ζουν στο όριο του θανάτου για να έχουν περισσότερα αυτοί οι ολίγοι που έχουν τα πάντα. Νοιάζομαι για τους λαούς, ακριβώς όσο και για τον δικό μου.
Το ότι αγαπώ όλους τους ανθρώπους όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχτώ οι σκοπιανοί να πάρουν το όνομα Μακεδονία, την ώρα που ξέρω ότι σκοπός τους είναι να επεκτείνουν τα σύνορα της χώρας τους!! Ούτε με βρίσκει σύμφωνη η κατάληψη της Θράκης από τους τούρκους -που βγάζουν και δήμαρχο-, τη στιγμή που ποτέ δεν έπαψαν να λιμπίζονται την χώρα μου!!
Οι αριστεροί ούτε το σκοπιανό το θεωρούν πρόβλημα αλλά και αποδέχονται την κατάληψη της Θράκης από τον εχθρό. Αυτό θεωρούν ότι είναι στα πλαίσια των ιδανικών του ανθρωπιστή;
Και πάμε στην αντίπερα όχθη τώρα.. Σ’ αυτούς που για όλα φταίνε οι μετανάστες, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα για να μας φάνε το ψωμί, αλλά και για να βιάσουν τις γυναίκες μας. Για τους ΧΑ δεν φταίει αυτός που τους βάζει στη χώρα, κερδίζοντας εκατομμύρια στην καμπούρα τους. Ούτε τους φταίει αυτός που στέλνει τους μετανάστες στη χώρα, με σκοπό να ρίξει το βιοτικό μας επίπεδο. Γι’ αυτό, τον πραγματικό φταίχτη δεν τον πολεμάνε, πάνε και βαράνε τον φτωχό, τον πιο ανυπαίτιο, τον πιο αδύναμο. Κι εντάξει, πες ότι δεν μπορείς να τα βάλεις με τους προδότες γιατί έχουν ασυλία (χα, χα), πες ότι δεν μπορείς να τα βάλεις με τους δυνάστες γιατί είναι αόρατοι.. η αόρατος αρχή (χι, χι), γιατί παλικαρά μου δεν πας στη Θράκη να διώξεις πλακώνοντας στο ξύλο τον μετανάστη τούρκο, που ούτε φτωχός είναι αλλά/και έχει κάνει κατάληψη μιας ολόκληρης περιοχής της χώρας;
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι αυτός που τα βάζει με τον πιο αδύναμο, αντί με τον πραγματικό υπαίτιο, είναι η πιο κότα τρίλειρη. Καθώς επίσης κι ότι αυτός που ρίχνει ξύλο για να υπερισχύσει, χρειάζεται να επιβεβαιώσει στα μάτια του τον ανδρισμό του, γιατί του λείπει.
Ο βασικός λόγος που γράφω για το συγκεκριμένο ΜΕΓΑ ζήτημα όμως, δεν είναι για να εξοντώσω τους αριστερούς ή/και τους χρυσαυγήτες. Θα το καταφέρουν μια χαρά από μόνοι τους, τώρα που θα είναι και δίπλα-δίπλα στη βουλή. Το θέμα μου είναι οι άχρηστοι που έχουν πιάσει ρεζερβέ (και με τίποτα δεν αφήνουν) κάθε θέση εξουσίας σε τούτο τον τόπο!!
Θέτω λοιπόν το ζήτημα: Μιας και στα καίρια ζητήματα δεν μπορείτε να συμφωνήσετε για να πάρετε τελεσίδικη απόφαση, ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ!!!! Δεν είναι απλό και άκρως δημοκρατικό;
Αν μας ρωτήσετε θα βγάλετε εύκολα τελική απόφαση, αυτή της πλειοψηφίας. Εμείς θα την αποδεχτούμε ως τέτοια, αλλά -το σπουδαιότερο- εσείς θα απαλλαγείτε από κάθε ευθύνη.
Απλά ερωτήματα:
• Να επιτρέψουμε στα σκόπια να λέγονται Μακεδονία;
• Να επιτρέψουμε στους τούρκους την κατάληψη της Θράκης;
• Να απελάσουμε τους μετανάστες;
• Να φτιάξουμε ΑΟΖ;
• Να απαιτήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις;
• Να ανήκει ολόκληρη η δημόσια περιουσία αλλά και η περιουσία της εκκλησίας, όχι μόνο τύποις αλλά και κατ’ ουσίαν, στο λαό;
• Να αρνηθούμε το χρέος ως επαχθές;
• Να φτιαχτεί από την αρχή το Σύνταγμα;
• Να αρθεί η ασυλία των βουλευτών;
• Να πληρώνονται όσοι ασχολούνται με τα κοινά με τον ελάχιστο μισθό;
• Να μπορεί να ελέγχει κάθε Έλληνας πολίτης τον πάσα ένα που έχει αναλάβει μία εργασία για τη χώρα, και στην περίπτωση που δεν την κάνει καλά, να μπορεί να τον απολύει;
• Όσοι κυβέρνησαν από τη μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα;
• Ποια θα πρέπει να είναι η τιμωρία τους;
• Αυτοί που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας νοούνται προδότες;
• Ποια θα πρέπει να είναι η τιμωρία τους;
• Να αποφασίζουν οι Έλληνες πολίτες για κάθε πρόβλημα που προκύπτει στη χώρα;
Όσο κι αν το τρενάρετε είναι μοιραίο και αναπόφευκτο…
Θα μας ρωτάτε και για να κλάσετε.
Τελεία. Και Παύλα
Αναγνώστρια
read more ""Ρατσιστές" κατά "ανθρωπιστών"" Διαβάστε περισσότερα...

Την Χρυσή Αυγή την δημιούργησαν αυτοί οι πολιτικοί που σήμερα την κατηγορούν!

Αφιερωμένο σε όσους κάνουν πως δεν ξέρουν γιατί μπήκε η Χρυσή Αυγή στην Βουλή
Ειδικά, στην κυρία Λιάνα Κανέλη και στο Νίκο Ευαγγελάτο που νομίζουν ότι η διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ θα αλλάξει τα πράγματα


Η Χρυσή Αυγή, ήρθε, για να μείνει και για να μεγαλώσει, όχι γιατί είναι καλά ή κακά παιδιά, αλλά και ούτε γιατί θα την εγκρίνει ή θα την απορρίψει η ΕΣΗΕΑ.

Η Χρυσή Αυγή ή κάποια νέα άλλη Χρυσή Αυγή, θα έχει ποσοστά πάνω από 15-25 % τα αμέσως επόμενα χρόνια, γιατί δεν μπορεί ο Έλληνας Πολίτης να βλέπει ένα Κράτος να φτιάχνει ειδικούς νόμους, επειδή το απαίτησαν 50 παράνομοι μετανάστες στην Υπατία.

Το καταλάβαμε; Αν ναι, πάμε παρακάτω…

Ο Έλληνας Πολίτης δεν μπορεί να βλέπει τις παραλίες γεμάτες από κινητά σούπερ μάρκετ στις πλάτες των (λαθρο)μεταναστών, οι οποίοι πουλούν ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Και που συμβαίνει αυτό; Σε μια χώρα που θέλει να φτιάξει ποιοτικό τουρισμό… Να γελάσω ή να κλάψω;

Ο Έλληνας, δεν μπορεί να βλέπει κάθε πρωί τους τουρίστες να πατούν πάνω στα σκατά που είναι κάτω από τις ομπρέλες στις παραλίες, ως αποτυπώματα ύπαρξης από τους (λαθρο)μετανάστες που κοιμούνται στα σλίπινκ-μπαγκ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Και μου κάνει πραγματικά εντύπωση πως υπάρχει και κανονισμός στους δήμους που επιβάλλει πρόστιμο αν κάποιου ο σκύλος κατουρήσει στην πλαζ…! Μας φταίει το κατούρημα του σκύλου, αλλά δεν βλέπουμε και δεν μιλάμε για τα σκατά του (λαθρο)μετανάστη…!

Μόνο κάποιος εντελώς ανεγκέφαλος, ηλίθιος ή βλάκας μπορεί να ανεχτεί χωρίς αντίδραση, την εξαφάνιση και το κλείσιμο των τουριστικών ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας. Ή μήπως δεν κλείνουν; Ή μήπως δεν χάνονται τεράστια ποσά από αυτό;

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα 2 εκατομμύρια (λαθρο)μετανάστες (στην καλύτερη περίπτωση) και 1 εκατομμύριο Ελλήνων άνεργοι. Και σκέφτομαι… αν σήμερα το Κράτος διώξει τους μισούς (λαθρο)μετανάστες, είναι 100% σίγουρο ότι τουλάχιστον 300.000 Ελλήνων θα βρουν άμεσα δουλειά. Γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Ποιος εξυπηρετείται από την συνέχιση της παραμονής των (λαθρο)μεταναστών;

Δεν μπορεί να υπάρξει λαός, ούτε οργανωμένη κοινωνία η οποία δεν θα αντιδράσει όπως βρει, σε αυτήν την πλημμυρίδα ανεξέλεγκτων (λαθρο)μεταναστών, η οποία δεν φαίνεται να έχει ούτε λογική, ούτε τέλος.

Αλλά γιατί ασχολούμαστε με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα;

Ας δούμε και τα αντίστοιχα ποσοστά της ακροδεξιάς στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αυστρία 28%
Νορβηγία 23%
Φιλανδία 19%
Ουγγαρία 16%
Βέλγιο 13%
Ολλανδία 15%
Γαλλία 18% κτλ κτλ.

Τι έγινε; Αυτοί είναι Ευρωπαίοι και οι δικοί μας φασίστες;
Καλά τα δύο μέτρα και σταθμά, αλλά αν τα πάρουμε «ανάποδα», τότε οι δικοί μας είναι Έλληνες Ευρωπαίοι και οι άλλοι φασίστες…

Λοιπόν, όπως ξεκάθαρα μας δείχνουν τα ποσοστά, κάτι παρόμοιο θα γίνει και στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα με την δημοκρατική επιλογή των Ελλήνων.

Αυτό είναι το φυσικό αποτέλεσμα της λαθρομετανάστευσης, στο οποίο αντιδρούν οι Έλληνες και θα συνεχίσουν να αντιδρούν, όσο η ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με την πολιτεία δεν αγγίζει το πρόβλημα.

Αν δεν άνοιγε η Αμυγδαλέζα, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα ήταν 15%.

Αλλά αν δεν αγγίζουν την ΕΣΗΕΑ η καραβιές των απλών Ελλήνων Πολιτών, ας ακούσουν τον δήμαρχο Κορίνθου.

Δεν θα διστάσω να πω, ότι αυτοί που υποστηρίζουν την λαθρομετανάστευση και τις Υπατίες, είναι και οι υπεύθυνοι για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και για τα ποσοστά ανεργίας των Ελλήνων.

Στο χωριό μου λέμε, όποιος θέλει να έχει τα ρούχα του, ας φυλάξει τα μισά.

Ομοίως, αν θέλουμε να έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ας φυλάξουμε τα σύνορα μας.

Όσον αφορά την αγάπη μας για τους φτωχούς όλου του κόσμου, και να θέλουμε, δεν μπορούμε να τους σώσουμε όλους. Τουλάχιστον για τώρα, μήπως θα έπρεπε να σώσουμε τους δικούς μας φτωχούς;

Συνεχίζουμε λοιπόν. Γιατί θεωρούμε ως δημοκρατικό δικαίωμα την μπούργκα που επιβάλλει ο χότζας στις γυναίκες στο Παρίσι και δεν θεωρούμε δημοκρατική την επιλογή των Ελλήνων, να βάλουν την Χρυσή Αυγή στην βουλή;

Όσον αφορά το τσιτάτο, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βρίσκει πάντα λύσεις, αυτό είναι αλήθεια μόνο όταν η πλειοψηφία πιστεύει στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όταν όμως πλειοψηφία θα είναι η Σαρία, και να θέλει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να δώσει λύσεις, δεν θα υπάρχουν αφτιά να την ακούσουν. Και πιστέψτε με, δεν είναι βουλωμένα τα αφτιά, αλλά πιθανότατα… κομμένα.

Η Ευρώπη, είναι Ευρώπη, γιατί παράγει και εξάγει πολιτισμό, και όχι για να αποδέχεται τα πάντα.

Το ερώτημα, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην ανατολή ή Σαρία στην Ευρώπη, πρέπει τώρα να απαντηθεί, αν υπάρχουν ακόμη στην Ευρώπη περισσότερα σκεπτόμενα όντα, από τους λαϊκιστές που έχουν μπερδέψει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με την αναρχία.

Αναρωτιέμαι, σε τι πολιτισμικό περιβάλλον θα ζήσουν οι επόμενες γενιές των νέων της Ευρώπης, στο πολιτισμικό και αξιακό περιβάλλον της Ευρώπης όπως ήταν μέχρι χθες ή σε αυτό της Ισλαμαμπάντ; Λέτε της Καμπούλ να είναι καλύτερο;

Σε 8 χρόνια από σήμερα, θα υπάρχουν στην βουλή 50 μουσουλμάνοι βουλευτές με τα τουρμπάνια στα κεφάλια τους και άλλοι 50 της Χρυσής Αυγής. Και τότε το εγέρθητι θα ακολουθηθεί και από το σκύψατε…

read more "Την Χρυσή Αυγή την δημιούργησαν αυτοί οι πολιτικοί που σήμερα την κατηγορούν!" Διαβάστε περισσότερα...

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την ανεργία!

Στο 21,7% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο του… 2012, έναντι 15,2% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011 και 21,3% τον Ιανουάριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 318.435 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 42,3%) και κατά 14.237 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 1,3%) και διαμορφώθηκαν σε 1.070.724 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 336.589 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (μείωση 8,0%) και κατά 19.729 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (μείωση 0,5%) και διαμορφώθηκαν σε 3.872.243 άτομα.

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 25.930 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 0,8%) και κατά 7.824 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%).

Σύμφωνα με το protothema.gr, τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στις γυναίκες και στους νέους ηλικίας 15-24 ετών.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες αυξήθηκε στο 25,7% από 18,8% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε στο 18,6% από 12,5%.

Ιδιαίτερα αυξημένο – στο 53,8% έναντι 40,3% πριν από ένα χρόνο – εμφανίζεται το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, ενώ ακολουθούν τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών με ποσοστό 29,1% έναντι 20,4%.

Πηγή
read more "Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την ανεργία!" Διαβάστε περισσότερα...

Δόθηκαν στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες απο τον ξυλοδαρμό του Μπόγδανου.

Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Κωνσταντίνος Μπογδάνος δέχθηκε επίθεση στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια.
Λίγο μετά τη μια και τρία άτομα του επιτέθηκαν από πίσω χτυπώντας τον στο κεφάλι και αφού κατάφεραν να τον ρίξουν στο….έδαφος τον έσυραν χτυπώντας τον για τουλάχιστον 50 μέτρα. 
Επί πέντε λεπτά οι δράστες τον χτυπούσαν και έβριζαν. 
Ένας φίλος του κατάφερε να ειδοποιήσει διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Ακαδημίας. 
Κλήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. 
Δείτε τις φωτογραφίες.

read more "Δόθηκαν στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες απο τον ξυλοδαρμό του Μπόγδανου." Διαβάστε περισσότερα...

Μετάλλαξη μέσω ΣΥΡΙΖΑ.Η γέννηση του «νέου ΠΑΣΟΚ».

Στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής βρίσκεται η χώρα με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να έχει εξελιχθεί σε ένα κουρελόχαρτο.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού την περιέφερε επί δύο ημέρες, χρησιμοποιώντας τη για καθαρά μικροκομματικά οφέλη - αν και γνώριζε πως οι αριθμοί δεν τον βοηθούσαν - την κατέθεσε και από σήμερα βρίσκεται στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Στο μεταξύ, η τρόικα έχει αναβάλει την επιστροφή της στην Αθήνα έως ότου «ολοκληρωθούν οι δημοκρατικές εξελίξεις», τα μηνύματα από τους δανειστές είναι σαφή – ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών Βεστερβέλε δήλωσε χθες πως οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και την έξοδο από το ευρώ (όπως άλλωστε και ο Μπαρόζο προχθές) – και στις 15 Μαΐου λήγει ομόλογο 435 εκ ευρώ, που δεν έχει ενταχθεί στο PSI, και για την τύχη του οποίου ο υπουργός των Οικονομικών Φ. Σαχινίδης δήλωσε χθες στο Σκάι πως πρέπει να αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.
Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι η δημιουργία του «νέου ΠΑΣΟΚ», καθώς το «παλιό» εξαφανισμένο και ηττημένο, αναζητά νέα πολιτική στέγη.
Ήδη, ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του έχουν μεταναστεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χάρη σ' αυτούς είδε το ποσοστό του να εκτινάσσεται - απόδειξη ότι πρώτοι βουλευτές εξελέγησαν οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ακολουθεί τη στρατηγική του καταγγελτικού λόγου προς την ΕΕ αλά Ανδρέας Παπανδρέου, επιδιώκοντας παράλληλα επαφές με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, όπως το 1981 όταν ο Α. Παπανδρέου έλαβε ώθηση από την επικράτηση του Φρανσουά Μιτεράν στις γαλλικές εκλογές.

Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ήδη ένα μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, με το τελευταίο να διασώζει την δεξαμενή των ψηφοφόρων του μέσω του μεταλλασσόμενου κόμματος του κ. Τσίπρα.
Ο τελευταίος υιοθετεί συνθηματολογία του τύπου «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και διακηρύσσει πως θέλει την Ελλάδα εντός Ευρώπης και ευρώ, αλλά εκτός μηχανισμού στήριξης, μέσω στάσης πληρωμών.
Αλλά δεν λέει πώς θα το πετύχει αυτό.
Αντίθετα, ενώ ο κ. Τσίπρας ζητά εγγυήσεις για μη εφαρμογή του μνημονίου, ο ίδιος δεν δίνει (ούτε του ζητούνται) εγγυήσεις ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη μετά τη στάση πληρωμών την οποία επαγγέλλεται.

Σοφία Βούλτεψη
10/05/2012
read more "Μετάλλαξη μέσω ΣΥΡΙΖΑ.Η γέννηση του «νέου ΠΑΣΟΚ»." Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑΝΤΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ.

Επειδή στα ΜΜΕ τους άρεσε το βίντεο που οι "Φασίστες" λένε στην Νάντια Αλεξίου Εγέρθητι και παρουσιάζουν μια κατάσταση προσβολής.. 
ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΕΓΩ ΠΩΣ ΕΝΟΙΩΘΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΟΤΑΝ Η ΝΑΝΤΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΝΟΥΣΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ON AIR ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΩ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΣΚΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ;;;
ΠΩΣ ΕΝΙΩΘΕ Ο ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ ΒΟΗΘΟΣ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ON AIR ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ;;;
Στο 02:18 και στο 02:37 του βίντεο:
Δείτε το βίντεο και βγάλτε συμπεράσματα..


read more "ΝΑΝΤΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ." Διαβάστε περισσότερα...