Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΓΑΠ;;;....Βίντεο

Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε αυτά που είπε σήμερα στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πλην ότι "παίρνει ναρκωτικά και μάλιστα ληγμένα".
Δείτε τις φωτογραφίες και μετά δείτε και ακούστε τι είπε ο αθεόφοβος σήμερα (27 Ιουλίου 2011).







...σε πείσμα των συντεχνιών που κλείνουν λιμάνια, δρόμους, αεροδρόμια...



ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
read more "ΕΡΩΤΗΣΗ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΓΑΠ;;;....Βίντεο" Διαβάστε περισσότερα...

Tελικά τι έγινε τους βρήκατε τους "καταχραστές της εξουσίας" κύριε Παπουτσή; Τιμωρήθηκαν;......





............΄Η νομίζετε πως ξεχάσαμε;
read more "Tελικά τι έγινε τους βρήκατε τους "καταχραστές της εξουσίας" κύριε Παπουτσή; Τιμωρήθηκαν;......" Διαβάστε περισσότερα...

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΤΣΑΛΑΝΚύπρος και Κουρδιστάν στα «μεγάλα σχέδια»

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία ασχολείται αποκλειστικά με την οικονομική κρίση συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα δίπλα μας, τα οποία μας αφορούν άμεσα. 
Παρατηρώντας  τις απόψεις και τις εκτιμήσεις Τούρκων συναδέλφων μπορούμε να δούμε και να αντιληφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας, για να χαράξουμε (αν ποτέ χαράξουμε) την δική μας πολιτική σε σημαντικά θέματα της περιοχής μας.
Ο έγκριτος δημοσιογράφος της Τζουμχουριέτ κ. Ερόλ  Μανισαλί, υποστηρίζει ότι το Κυπριακό ζήτημα, όπως και το Κουρδικό, εντάσσονται πλέον στο σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής που εφαρμόζεται με ταχύτατους ρυθμούς. 
Οι ΗΠΑ, γράφει, πιέζουν την Τουρκία να αποσύρει το Στρατό της από το Νησί. Δεν αποκλείεται το τουρκικό σώμα στρατού να ενταχθεί στη δύναμη του ΝΑΤΟ, κάτι που συζητείται ευρύτατα, για να λυθεί ήπια το θέμα αυτό.
Η Κύπρος μετατρέπεται τη στιγμή αυτή σε περιοχή κοινών Βάσεων ΗΠΑ και Ε.Ε. στο πλαίσιο του σχεδίου της Μεγάλης Μέσης Ανατολής.


Καλεί την Άγκυρα να εγκαταλείψει την πολιτική των ζικ-ζάκ που ακολουθεί στο Κυπριακό και να την επανεξετάσει μέσα στην ευρύτερη εικόνα της Μέσης Ανατολής.

Καταλήγοντας, ο κ. Μανισαλί επικροτεί τις θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα ο κ. Ερντογάν για το Κυπριακό.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του Κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) κ. Μπενγκί Γιλντίζ σε συνέντευξή του στην συνεργάτιδα της εφημερίδας Ταράφ, κ. Νεσέ Ντουζέλ, ανέλυσε τη σημασία της «δημοκρατικής αυτονομίας».

Απαντώντας, πρώτα απ’ όλα, στο ερώτημα σε ποιες περιοχές θα εφαρμοστεί η «δημοκρατική αυτονομία», είπε ξεκάθαρα ότι το πείραμα θα γίνει στο Κουρδιστάν.  Στη συνέχεια οριοθέτησε τα γεωγραφικά όρια που περιλαμβάνουν τις περιοχές Σεβάστεια, Ερζιντζάν, Μαλάτια, Έλαζιγ, Ερζουρούμ, Βαν, Άγρι, Μπάτμαν, Ντιγιάρμπακιρ.

Το σύνολο δηλαδή των Ανατολικών και Νοτιοανατολικών νομών που ήταν τα γεωγραφικά όρια του Κουρδιστάν την περίοδο των Οθωμανών. Αναμφισβήτητα, στόχος μας είναι, πρόσθεσε, να εντάξουμε στα όρια της «δημοκρατικής αυτονομίας», το  Άντεπ, το Αντίγιαμαν και τη Σιίρτ.

Στη συνέχεια ανέλυσε διεξοδικά τη σημαίνει η «δημοκρατική αυτονομία»: Αυτοδιοίκηση των Κούρδων, η τάξη να τηρείται από την κουρδική Αστυνομία, να μην καταβάλλουν φόρους στην Άγκυρα. Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου οι αυτόνομες περιοχές έχουν δικό τους κοινοβούλιο.

Ο έγκλειστος στις Φυλακές του Ιμραλί ηγέτης των Κούρδων κ. Οτσαλάν  μίλησε ακόμα πιο ξεκάθαρα για τη «δημοκρατική αυτονομία» και συγκεκριμένα είπε:

«Αυτό που έχει σημασία είναι η πρακτική εφαρμογή της δημοκρατικής αυτονομίας. Πρέπει να εντατικοποιηθούν οι εργασίες για την υλοποίηση της.  Η Τουρκία πρέπει να χωριστεί σε 20 -25 περιοχές. Θα ενοποιούνται 4-5 Νομοί με κοινές πολιτιστικές, κοινωνικές και οικονομικές ιδιότητες και θα σχηματίζουν μια περιοχή. Για παράδειγμα η Κωνσταντινούπολη μπορεί να γίνει μια  περιοχή, η Θράκη μια άλλη. Τα παράλια του Αιγαίου μπορούν να χωριστούν σε τρεις περιοχές - βόρεια, κεντρική και νότια . Η Μεσόγειος σε μερικές άλλες. Η Αττάλεια μπορεί να γίνει μόνη της μια περιοχή. Η Κεντρική Τουρκία να χωριστεί σε μερικές περιοχές. Μια να είναι το Ικόνιο και άλλη η Καισάρεια με τη συνένωση μερικών νομών. Η Μαύρη Θάλασσα να χωριστεί σε τρεις περιοχές και η Ανατολική και Νοτιοανατολική Τουρκία σε 6-7 περιοχές.

Από τις 25 αυτές περιοχές θα σχηματίζεται μια εθνοσυνέλευση με 400 εκπροσώπους. Άλλοι 100 εκπρόσωποι μπορεί να προέρχονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις, από ακαδημαϊκούς και διανοούμενους. Ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης θα είναι ομοιόβαθμος με τον πρωθυπουργό. Θα υπάρχει και μια σκιώδης κυβέρνηση 25 μελών. Οι εργασίες αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο, γιατί τότε θα ανοίξει η Βουλή και θα αρχίσει να συζητείται η αναθεώρηση του Συντάγματος….»

Ο καθηγητής Εμρέ Κονγκάρ εκτιμά ότι «το  Κουρδικό άνοιγμα» της κυβέρνησης Ερντογάν δημιουργεί δυο μεγάλους κινδύνους:

1-Να ζητήσουν οι Κούρδοι τη διεθνή αναγνώριση της δημοκρατικής αυτονομίας τους.

2-Να παύσουν οι Τούρκοι να θέλουν να ζουν μαζί με τους Κούρδους και να εξωτερικεύσουν αυτά τα αισθήματά τους.

Ο κ. Κονγκάρ τονίζει ότι δεν θέλει ούτε καν να σκεφθεί τις επιπτώσεις που θα έχουν οι ανησυχίες του, αν φυσικά επαληθευτούν.

Ο κ. Ερντογάν μετά τα δυσμενή σχόλια για τους 26 νεκρούς φαντάρους μετά τις πρόσφατες εκλογές, αποφάσισε να αντιμετωπίσει την «τρομοκρατία» του ΡΚΚ με την μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας που έχει 6.700 κατάλληλα εκπαιδευμένους άνδρες.

Δέχθηκε φυσικά τα πυρά της αντιπολίτευσης και του Τύπου για την υποτίμηση  των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάθεση της φύλαξης των συνόρων στους άνδρες που υπάγονται στην ομάδα του Χότζα Φεττουλλάχ Γκιουλέν.

Από το μέτωπο, τέλος, της οικονομίας τα μηνύματα δεν είναι καλά. Η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε κατά 18% μέσα σε μια εβδομάδα και οι Τούρκοι επιχειρηματίες σπεύδουν να βγάλουν τα κεφάλαια τους στο εξωτερικό.

Ας αφήσουμε λοιπόν λιγάκι τους οίκους αξιολόγησης και να δούμε και άλλες πτυχές  της ζωής όπου διακυβεύεται το μέλλον μας…
read more "«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΤΣΑΛΑΝΚύπρος και Κουρδιστάν στα «μεγάλα σχέδια»" Διαβάστε περισσότερα...

Να ρωτήσουν τις μασονικές στοές για τον Νορβηγό μακελάρη - Ο άνθρωπος είναι τέκτονας...!

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελληνική Αστυνομία για πιθανό ελληνικό σύνδεσμο του Νορβηγού μακελάρη Αντερς Μπρέιβικ. Ελληνες αξιωματικοί βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με την Ιντερπολ. Οπως προκύπτει από το μανιφέστο του παρανοϊκού δολοφόνου, στα ιδρυτικά στελέχη της αντιισλαμικής οργάνωσης Ναίτες Ιππότες υπήρχε και ένας Ελληνας. Σύμφωνα με τον Μπρέιβικ, εκπρόσωποι από 8 χώρες συμμετείχαν σε ιδρυτική συνεδρίαση στο Λονδίνο, τον Απρίλιο του 2002. Οπως αναφέρει ήταν δύο Αγγλοι και από ένας Γάλλος, Γερμανός, Ολλανδός, Ρώσος, Νορβηγός, Σέρβος και Ελληνας.
Τα ονόματά τους δεν αναφέρονται για να αποφευχθούν οι " εκπολιτιστικές μαρξιστικές / πολυπολιτισμικές διώξεις". Για εκπρόσωπο της Ελλάδας γίνεται λόγος και σε δύο συναντήσεις που έγιναν κάπου στη Βαλτική με τη συμμετοχή 25-30 ατόμων.
read more "Να ρωτήσουν τις μασονικές στοές για τον Νορβηγό μακελάρη - Ο άνθρωπος είναι τέκτονας...!" Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ;

Όπως είδαμε και στην προηγούμενη ανάρτησή μας, ο Νορβηγός πρόξενος του μακελειού της 22ας Ιουλίου 2011 Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ  λίγο πρίν το γεγονός ανάρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που είχε ετοιμάσει ο ίδιος διαμαρτυρόμενος για την ισλαμοποίηση της Χριστιανικής Ευρώπης.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, τόσο στο μανιφέστο των 1.500 περίπου σελίδων δικής του επίσης επινόησης όσο και στο εν λόγω βίντεο, μιλάει για ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΪΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ.
Μπορεί όμως η παρακάτω κάρτα του παιχνιδιού "ιλλουμινάτι" να έχει κάποια σχέση;
Ξεκινάμε να το ψάχνουμε και θα επανέλθουμε στο θέμα...Κάθε σχόλιο σας δεκτό!
Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκαμε και αυτή την κάρτα που κατά την γνώμη μας έχει μερικά στοιχεία:


Ο ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΣ
Υ.ΓΛίγα λόγια για τους Nαΐτες Ιππότες
Οι Ναΐτες Ιππότες είναι ένα διεθνές Τεκτονικό Τάγμα επηρεασμένο από το ιστορικό Τάγμα των Ιπποτών του Ναού και στενά συνδεδεμένο με τον Ελευθεροτεκτονισμό.
Ο πλήρης τίτλος του Τάγματος είναι
Τα Ενωμένα Θρησκευτικά, Στρατιωτικά και Τεκτονικά Τάγματα του Ναού και του Αγ. Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, της Παλαιστίνης, της Ρόδου και της Μάλτας.
Στην Ελλάδα εκπροσώπηση υπάρχει από το
"Μέγα Σκήνωμα της Ελλάδας" που διατηρεί φιλικές σχέσεις με την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και από το "Μέγα Στρατόπεδο των Ιπποτών του Ναού της Ελλάδας" που διατηρεί φιλικές σχέσεις με την "Μεγάλη Στοά της Ελλάδας".
Στα μέσα του 17ου αιώνα Ελευθεροτέκτονες άρχισαν να ενσωματώνουν σύμβολα και παραδόσεις του μεσαιωνικού τάγματος των ‘’Ιπποτών του Ναού’’.

Το πρωτότυπο μεσαιωνικό Τάγμα των Ιπποτών του Ναού ιδρύθηκε μετά την Πρώτη Σταυροφορία, και υπήρχε περίπου από το 1118 έως το 1312. Δεν υπάρχουν γνωστά ιστορικά τεκμήρια που να συνδέουν τους Ιππότες του Ναού του μεσαίωνα και τον ‘’Τεκτονικό’’ Ναϊτισμό. Τα δύο τάγματα διαφέρουν ώς προς την δραστηριότητά τους, αλλά έχουν κάποια κοινά ιδεολογικά σημεία και σύμβολα.
Οι Ναΐτες Ιππότες συναντώνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που ονομάζουν
«Διοικητήρια».Μέλος των Ναϊτών μπορεί να γίνει κάθε Διδάσκαλος Ελευθεροτέκτονας Χριστιανικής Πίστεως (σε κάποιες επικράτιες μέλη μπορούν να γίνουν και Διδάσκαλοι Ελευθεροτέκτονες που δέν είναι Χριστιανοί, αρκεί να ορκιστούν οτι θα υπερασπιστούν την Χριστιανική Πίστη), αφού έχει ήδη τιμηθεί με τον βαθμό της «Βασιλικής Αψίδας».
Σε κάποιες επικράτιες απαιτήται ο Διδάσκαλος Ελευθεροτέκτονας να συμμετέχει σε κάποιο «Κρυπτικό Τεκτονικό Συμβούλιο», ενώ σε άλλες είναι προαιρετικό.
Όπως σε όλες τις Τεκτονικές οργανώσεις, για να γίνει κάποιος μέλος του Τάγματος πρέπει να έχει υγιείς ηθικές αξίες, η φήμη του να είναι υποδειγματική και να πιστεύει στο
‘’Υπέρτατο
read more "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ;" Διαβάστε περισσότερα...

Υπάρχει σαφές πρόβλημα "μη ικανότητας"


Η Ελλάδα θα σωθεί εάν εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο;
Το ερώτημα είναι πραγματικό και πολύ σοβαρό: Πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες; Θα σας απογοητεύσω. Η απάντηση είναι αρνητική. Για να ομολογήσω δε την αμαρτία μου, πρώτη φορά είδα πρωθυπουργό χώρας να πανηγυρίζει με τα χέρια υψωμένα ως να κέρδισε τη μάχη της ζωής του, μόνο και μόνο επειδή έλαβε περισσότερα δανεικά, τα οποία -με τα σημερινά δεδομένα- δεν πρόκειται η Ελλάδα να μπορέσει να ξεπληρώσει ποτέ.
Το τελευταίο 48ωρο έλαβα μηνύματα από φίλους τραπεζίτες και οικονομολόγους, οι οποίοι διαπρέπουν στις ΗΠΑ, και οι οποίοι πάντα ομιλούν με περισσή αγάπη για την Ελλάδα. Ενας εξ αυτών με προσγείωσε ανώμαλα και μου χάλασε την καλή διάθεση, που προκλήθηκε από την ελπίδα ότι το νέο πακέτο βοήθειας θα προσφέρει όχι μόνο μία ανάσα στην Ελλάδα, αλλά μία πολύ βαθιά εισπνοή καθαρού αέρα. Έγραψε: Συγνώμη που χαλάω το πάρτι, αλλά, όσο πιο πολύ το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο με ενοχλεί το μαγικό «σχέδιο σωτηρίας» της χώρας μας.
Δεν θα έδινα σημασία εάν δεν γνώριζα πως εργάζεται σε ένα εκ των πλέον ισχυρών τραπεζικών ιδρυμάτων στον κόσμο. Δεν θα λειτουργούσε το μήνυμά του ως συναγερμός, εάν δεν ήξερα τον άνθρωπο: Αριστος τραπεζίτης, με περγαμηνές στη Νέα Υόρκη.

Τι άλλο έγραφε το μήνυμά του: Πέραν του ότι το χρέος, αντί να μειωθεί, αυξάνεται και πιθανότατα θα κτυπήσει το 180%+ του ΑΕΠ… Πέραν του ότι γλιτώνουμε από τη μείωση των ευρωεπιτοκίων… Θα τα πληρώσουμε στους τόκους των εγγυήσεων (collateral) για τα ομόλογα που θα ανταλλάξει η Ελλάδα. Με άλλα λόγια, πλέον θα χρωστάμε περισσότερα, σε πολύ μεγαλύτερο βάθος χρόνου… Πρόκειται για μία χρηματοοικονομικώς καλή συμφωνία, με πύλινα όμως πόδια από πλευράς οικονομικής λογικής. Και αυτά συμβαίνουν, όταν η οικονομική πολιτική ασκείται από λογιστές και χρηματιστές. Δηλαδή, παίξαμε το χαρτί της αναδιάρθρωσης, χωρίς να μειώσουμε δραστικά το χρέος, για να έχει η Μερκελ να λέει ότι συμμετέχουν ιδιώτες;

Είναι, άραγε, έτσι τα πράγματα; Ο Jonathan Loynes της εταιρείας Capital Economics, έχει την δική του άποψη: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πακέτο περιλαμβάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά μόλις η σκόνη κατακαθίσει, οι αγορές θα επανέλθουν στο θέμα του κατά πόσο (το νέο πακέτο) αντιμετωπίζει πραγματικά τις θεμελιώδεις οικονομικές προκλήσεις της Ελλάδα. Οπότε λογικά θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η απάντηση είναι “όχι”».

Οι αναλυτές με τους οποίους μίλησα πιστεύουν ότι στην Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστούμε για νέα Σύνοδο Κορυφής με παρόμοια ημερησία διάταξη, που θα πραγματοποιηθεί το αργότερο σε ένα χρόνο. Υποστηρίζουν ότι έγινε αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς όμως την ελάφρυνσή του. Με λίγα λόγια, το σενάριο είναι φρικτό για τη χώρα μας.

Προσέφυγα σε άλλες πηγές που έχουν σχέση με το ΔΝΤ. Ισχυρίζονται κάτι άλλο, από το οποίο μπορεί να ξεπεταχθεί η ελπίδα για την Ελλάδα, αλλά οι Ελληνες θα πρέπει να υποφέρουμε ακόμα περισσότερο. Επιμένουν να πιστεύουν ότι εάν εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και εάν ο υπουργός Οικονομικών μπορέσει να υλοποιήσει τις νέες υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα θα σωθεί.

Η εφαρμογή του Προγράμματος προβλέπει τρομερές θυσίες για το λαό, ο οποίος πιστεύω πως θα τις έκανε, εάν δεν είχε χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη του στο σημερινό πρωθυπουργό. Το πρόβλημα είναι μεν οικονομικό, αλλά πάνω απ’ όλα είναι θέμα «μη ικανότητας» του ανθρώπου που κυβερνά την Ελλάδα αυτή την πολύ δύσκολη ώρα…
read more "Υπάρχει σαφές πρόβλημα "μη ικανότητας"" Διαβάστε περισσότερα...

Αν αυτό είναι πολιτισμός...


Την ίδια ώρα που η « σέξυ» πρόεδρος του ΔΝΤ ανακοίνωνε το νέο «πακέτο» μέτρων για την Ελλάδα- αχ αυτά τα πακέτα- και την αγωνία για το αν τελικά θα γίνουμε αρκούντως «ανταγωνιστικοί» -όπως έστω μας θέλουν- η ζωή συνεχίζεται για όλους σ' αυτόν τον πλανήτη.
Στο επίκεντρο οι οίκοι αξιολόγησης, τα ευρωομόλογα, η επιμήκυνση, οι τραπεζίτες και η αγωνία της Γερμανίας, αν τελικά θα ηγηθεί του Δ- οικονομικού αυτή τη φορά- Ράιχ. Μέρκελ, Χίλαρι, Λαγκάρντ, στόμωσαν τις οθόνες μας την π. Πέμπτη. Ο πολιτισμένος κόσμος ζει κι αναπνέει τούτον τον καιρό στη θέση του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ το γιεν και το γουάν «καραδοκούν». Όλοι ετοιμοπόλεμοι και πεπεισμένοι πως η κρίση των ομολόγων θα ξεπεραστεί, ενώ κι εμείς ψάχνουμε να ξεχωρίσουμε το πραγματικό απ το επαχθές χρέος.
Κάπως έτσι παρακολουθώ το δελτίο. Όλοι παρουσιάζονται αισιόδοξοι, όλοι βοηθούν όλους, η Ευρώπη θ αντέξει την πίεση, η Αμερική θα τονώσει τις εξαγωγές της, ο κόσμος θα προχωρήσει. Τα μηνύματα απ όλους είναι σαφή και ξεκάθαρα.
Άντε και να πτωχεύσουμε οι έλληνες θα το πούμε στ αγγλικά , όπως μας προέτρεψε ο Βενιζέλος ο Β΄ οπότε μικρό το κακό. Κάποια στιγμή θα ξαναβγούμε ενισχυμένοι στις αγορές μετά το νέο φιλανθρωπικό νέο σχέδιο «Μάρσαλ», που να ναι καλά οι εταίροι, μας έδωσαν.
Κι εκεί που το δελτίο πάει καλά, εκεί προς το τέλος, λίγο πριν το μοντέλο μας προειδοποιήσει για τον επερχόμενο καύσωνα, ακούω και βλέπω ότι 11.000.000 σε Σομαλία και Σουδάν μετακινούνται εξαιτίας του λιμού. Στην Κένυα οι γυναίκες… δένουν(!!!) τις κοιλιές τους με χοντρά σχοινιά, γιατί θεωρούν πως έτσι δεν καταλαβαίνουν την πείνα τους, ενώ πολλές απ' αυτές χάνουν τη ζωή τους όταν λύνονται απ τα σχοινιά. Βλέπετε παλαιότερα οι πολιτισμένοι τους έδεναν χειροπόδαρα και τους πουλούσαν στα σκλαβοπάζαρα. Σήμερα βρήκαν τον τρόπο να μην μπαίνουν καν στον κόπο να τους δένουν και να δένονται οι σκλάβοι της παγκοσμιοποίησης μόνοι τους.
Εκεί λοιπόν, λίγο πριν ακούσω τον καιρό απ το “μοντέλο” μετατοπίζω την ντροπή μου. Πριν λίγο ντρεπόμουν για τα χάλια μου σαν Έλληνας, να περιμένω απ αυτήν την ξερακιανή κακάσχημη, διάδοχο του Στρος Καν οδηγίες καλής οικονομικής συμπεριφοράς.
Ντρεπόμουν για το ότι χώρα μου είναι πρώτο θέμα στις μαζώξεις των ευρωαμερικανών πολιτισμένων, που μαζί με τα «φώτα» τους μας δίνουν και κάμποσα “πακέτα” να πληρώνουμε τα προηγούμενα ανεξόφλητα “πακέτα”.
Όμως η ντροπή αυτή ξαφνικά μεταβάλλεται σε μια άλλη ντροπή πολύ πιο έντονη.
Τώρα πια ντρέπομαι σαν άνθρωπος. Ντρέπομαι σαν πολίτης του «πολιτισμένου» κόσμου να δένουν τις κοιλιές τους συνάνθρωποι μας για να μην καταλαβαίνουν την πείνα, και εν τέλει να πεθαίνουν απ το «ξεγέλασμα» που κάνουν στην πείνα,αλλά όχι στο θάνατο.
Ντρέπομαι για τα προαναγγελθέντα «πακέτα» στήριξης για να σωθούν πέντε και δέκα τράπεζες, ενώ κάποια πολύ πιο φτηνά «πακέτα» θα έσωζαν εκατομμύρια ζωές συνανθρώπων μας, που εντελώς συμπτωματικά δεν είμαστε εμείς στη θέση των «δεμένων» πολιτών του κόσμου.
Ντρέπομαι γιατί οι ίδιοι που 2-3 αιώνες πίσω δημιούργησαν το αίσχος, αυτό που ονομάζουμε Τρίτο-Κόσμο, σήμερα χαριεντίζονται στις συνόδους της G8 ή G20 θέτοντας την ατζέντα της πολιτικού και οικονομικού μέλλοντος του πολύπαθου πλανήτη μας.
Τη ίδια ντροπή είχα νιώσει πριν μερικά χρόνια, όταν είχα διαβάσει το βιβλίο, ημερολογιακού χαρακτήρα του Primo Levi, Ιταλοεβραϊκής καταγωγής με τίτλο «αν αυτό είναι ο άνθρωπος». Σ' αυτό περιγράφει τις εμπειρίες του απ όσα είδε να διαδραματίζονται στο Άουσβιτς σε βάρος των ομοεθνών του Εβραίων.
Μετά από εξήντα χρόνια τα θύματα γίνονται θύτες και εκτελούν ακόμα και ακτιβιστές προκειμένου να μη φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Δυστυχώς το βιβλίο μπορεί να ξαναγραφτεί με τον ίδιο ακριβώς τίτλο απλά από άλλη οπτική και με άλλους πρωταγωνιστές.
Τελικά θα μπορούσε και να παραφραστεί o τίτλος : «αν αυτό είναι πολιτισμός». Αλλάζουν πρόσωπα, αλλάζουν αιτίες, αλλάζουν οι ειδήσεις, όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν που θα λεγε κι ο «ποιητής» Ν. Παπάζογλου. Το μόνο που παραμένει κι αυτό το καλοκαίρι είναι Η ΝΤΡΟΠΗ.
* ο Μιχάλης Τζανάκης είναι φιλόλογος
read more "Αν αυτό είναι πολιτισμός..." Διαβάστε περισσότερα...

Καζάκης: "Οδηγούμαστε σε πλήρη πτώχευση"


Συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Θράκης, "Τόλμη"

Κύριε Καζάκη είστε ένας από τους πιο γνωστούς οικονομολόγους και η γνώμη σας έχει πάντα ιδιαίτερη σημασία. Γνωρίζω ότι έχετε ταχτεί εδώ και αρκετό καιρό κατά του μνημονίου που υπέργραψε η χώρα μας και κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, μια κυβέρνηση όμως η οποία μας λέει πως έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στην πτώχευση της χώρας μας και ανάμεσα στο μνημόνιο και τελικά επέλεξε το δεύτερο. Εσείς δηλαδή τάσσεστε υπέρ του να είχε πτωχεύσει η Ελλάδα ή θεωρείτε πως ακόμα κι αν δεν επιλέγαμε το δρόμο του μνημονίου δε θα πτωχεύαμε;

Ο δρόμος του μνημονίου οδηγεί στη σίγουρη επίσημη πτώχευση της χώρας και μάλιστα με τους χειρότερους δυνατούς όρους. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το γεγονός ότι όλοι οι δείκτες χρεοκοπίας της Ελλάδας επιδεινώθηκαν ραγδαία με το μνημόνιο. Ακόμη και η κυβέρνηση ομολογεί επίσημα με το μεσοπρόθεσμο ότι το μνημόνιο έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Άλλο τώρα που θέλει να «επανεκκινήσει» την οικονομία με πιο θανατηφόρα δόση των ίδιων των πολιτικών του μνημονίου, που ομολογεί ότι απέτυχαν. Ο μόνος τρόπος για να μην πτωχεύσει η χώρα και ο λαός της είναι να καταγγελθεί το καθεστώς του μνημονίου και να προσχωρήσει η χώρα σε μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους της, ως χρέους τοκογλυφικού, καταχρηστικού και παράνομου με βάση το διεθνές δίκαιο. Μπορεί να το κάνει η χώρα; Βεβαίως, αρκεί να πιστέψει ο λαός της ότι η δουλεία και μάλιστα η εθελοδουλεία δεν είναι μονόδρομος. Ένας κυρίαρχος λαός με ένα αντίστοιχα κυρίαρχο κράτος μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει τους διεθνείς τοκογλύφους χωρίς ουσιαστικές συνέπειες για τη χώρα. Το δικαίωμα αυτό παρέχεται από το διεθνές δίκαιο. Αρκεί βέβαια να έχουμε κυρίαρχο κράτος και να είμαστε κυρίαρχος λαός. Κι όχι έτσι όπως οι κυβερνώντες μας έχουν καταντήσει: υποτελείς και δούλους.


Τη στιγμή που μέσα σε ελάχιστες ημέρες η χώρα μας έπρεπε να βρει πολλά χρήματα πιστεύετε ότι υπήρχε άλλος δρόμος εκτός από το μνημόνιο;

Η χώρα εδώ και μια δεκαετία επιβιώνει βρίσκοντας διαρκώς νέα δανεικά για να πληρώσει τα παλιά της δανεικά. Είναι δυνατόν να επιβιώσει κάποιος έτσι; Σε καμιά περίπτωση. Όταν η χώρα βρέθηκε το 2009 σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων της, πρώτα φόρτωσε όσο δεν έπαιρνε άλλο τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας με κρατικά ομόλογα χωρίς αντίκρισμα και κατόπιν προσέφυγε σε δανεισμό από την τρόικα με ποινή το μνημόνιο και την οριστική (άνευ όρων και αμετάκλητα) απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας με την Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης των 80 δις ευρώ από την ΕΕ. Που πήγαν τα 110 δις της τρόικας: Τα 100 δις ευρώ στην πληρωμή τοκοχρεολυσίων του υπάρχοντος δημόσιου χρέους και τα υπόλοιπα 10 σε ενισχύσεις προς τις εγχώριες τράπεζες. Και τι κέρδισε από όλα αυτά η χώρα; Υπερδιπλασιάστηκε η ανεργία, καταβαραθρώθηκε η αγορά, συρρικνώθηκε το λαϊκό εισόδημα σε πρωτοφανή επίπεδα, υπερδιπλασιάστηκε ο πληθυσμός σε απόλυτη φτώχεια και η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Ταυτόχρονα αυξήθηκε το δημόσιο χρέος κατά 46 δις ευρώ και τα ελλείμματα συνεχίζουν να καλπάζουν τόσο στο δημόσιο, όσο και παντού. Πρόκειται για την κλασσική συνταγή της ολοκληρωτικής καταστροφής. Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο; Επειδή συμφέρει τους δανειστές και τους ευρωκρατούντες; Επειδή μας φοβερίζουν με τα χειρότερα; Αν για μια χίμαιρα, όπως είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, και για τις έξωθεν και άνωθεν φοβέρες, δεχόμαστε ένα τέτοιο πρωτοφανές ολοκαύτωμα για την χώρα και κυρίως για τις μελλοντικές γενιές, τότε μας αξίζει ψυχίατρος!


Ακόμα και τώρα τάσσεστε υπέρ της στάσης πληρωμών προς τους δανειστές μας οι οποίοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο φυσικά θα πάψουν πλέον να μας δανείζουν. Από εκεί και πέρα τι μπορούμε να κάνουμε αφού ως χώρα δεν έχουμε τις δυνάμεις να λειτουργήσουμε χωρίς δανεικά;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παραμύθι από αυτό. Η χώρα και το κράτος της δεν έχει πραγματικές δανειακές ανάγκες τέτοιες που να χρειάζεται να δανειστεί από τους διεθνείς τοκογλύφους. Και οι διεθνείς αγορές κεφαλαίου, δεν είναι τίποτε λιγότερο από τοκογλύφοι που τρέφονται από την αναχρηματοδότηση του χρέους κρατών και ιδιωτών. Την τελευταία δεκαετία οι πραγματικές δανειακές ανάγκες του ελληνικού δημοσίου δεν υπερέβησαν τα 20 δις ευρώ για όλα τα χρόνια. Με άλλα λόγια το συνολικό πρωτογενές έλλειμμα της δεκαετίας δεν ήταν πάνω από 20 δις ευρώ. Ξέρετε πόσα δανειστήκαμε για να καλύψουμε αυτό το έλλειμμα; 490 δις ευρώ! Κι αυτό γιατί χρειάστηκε να πληρώσουμε 450 δις ευρώ σε δαπάνες εξυπηρέτησης χρέους, δηλαδή παλιότερα δάνεια. Να γιατί δανειζόμαστε. Αν εξαλειφθούν τα πανωτόκια που πληρώνουμε κάθε χρόνο, τότε οι δανειακές ανάγκες δεν είναι τέτοιες που να αναγκάζουν το ελληνικό δημόσιο να προσφύγει σε ξένο δανεισμό.


Λέτε ότι το μεσοπρόθεσμο που πριν από μερικές ημέρες ψηφίστηκε μας οδηγεί και στην επίσημη χρεοκοπία. Που βασιζόμενος το λέτε αυτό;

Το λέει το ίδιο το μεσοπρόθεσμο. Εκτιμά – και μάλιστα με σκόπιμα λειψό τρόπο – ότι στο αν πετύχει όλους τους στόχους του το δημόσιο χρέος το 2015 θα βρίσκεται στα 350 δις ευρώ. Μα το 2009 ήταν 298 δις ευρώ και χρεοκοπήσαμε. Το 2010 ήταν 328 δις ευρώ με το μνημόνιο. Γιατί το 2015 με 350 δις ευρώ θα είμαστε καλύτερα; Επιπλέον το 2009 πληρώσαμε μόνο για τόκους γύρω στα 12,5 δις ευρώ. Το 2010 γύρω στα 14 δις ευρώ, ενώ έως το τέλος του 2011 θα πληρώσουμε τουλάχιστον 16 δις ευρώ. Ξέρετε πόσους τόκους προβλέπει το μεσοπρόθεσμο να πληρώνουμε για το 2015; 31 δις ευρώ! Με μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο ίσα με 22 δις ευρώ. Την ίδια χρονιά προβλέπονται για πληρωμή ληξιπρόθεσμων ομολόγων άλλα 39 δις ευρώ. Που θα βρεθούν τα 71 δις ευρώ για τα τοκοχρεολύσια του 2015; Και είναι ποτέ δυνατόν να συνεχίσει μια οικονομία έτσι; Ούτε κατά διάνοια. Κι όλα αυτά αν, ένα μεγάλο αν, πετύχει τους στόχους του το μεσοπρόθεσμο. Θα ήθελα να ‘ξερα αφού πουλήσουμε τα πάντα μαζί με τις οικογένειές μας, όπως άλλωστε προβλέπει το μεσοπρόθεσμο έως το 2015, με τι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους δοσατζήδες των διεθνών αγορών; Με την εκπόρνευση των παιδιών μας, που έτσι η αλλιώς τα πουλάμε ήδη μισοτιμής στις ξένες αγορές μπας και βρουν καμιά δουλειά;


Αν αύριο τα πάντα ανατραπούν, αν δηλαδή διαγράψουμε το μνημόνιο, αλλάξουμε ίσως και κυβέρνηση ποιο θα είναι το μέλλον μας;

Το μέλλον που αρμόζει σ’ έναν λαό που διεκδικεί την ελευθερία του. Αυτό που δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή. Κι αυτή η κατοχή έχει σαν βασικό στόχο την συνολική εκποίηση της χώρας και του λαού της. Αν υλοποιηθεί το μεσοπρόθεσμο μέχρι το 2012 θα ζούμε σε ξένη χώρα, σε μια χώρα που θα ανήκει σε ότι πιο αδίστακτο και ασύδοτο έχει γεννήσει η αγορά κεφαλαίου παγκόσμια. Ο δημόσιος πλούτος της χώρας θα τους ανήκει και ιδιωτικοί στρατοί από μισθοφόρους θα εξασφαλίζουν ώστε οι επενδύσεις τους να μην τεθούν σε κίνδυνο από τους ιθαγενείς. Δηλαδή όλους εμάς. Γι’ αυτό και ο αγώνας δεν είναι μόνο να ανατραπούν οι πολιτικές και να φύγουν οι κυβερνώντες. Ο αγώνας είναι βαθύτατα απελευθερωτικός και αφορά την ίδια την επιβίωση του λαού.


Ωστόσο την πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση βλέπουμε να την επιλέγουν και άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης οι οποίες μάλιστα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εμάς. Γιατί θα πρέπει εμείς να ξεφύγουμε από το δρόμο που όλοι ακολουθούν και να χαράξουμε τη δική μας πορεία; Δε θα ήταν ένα μεγάλο ρίσκο αυτό;

Δεν προτείνει κανένας να ακολουθήσουμε μια δική μας μοναχική πορεία. Αυτό που προτείνουμε είναι ο δρόμος της λαϊκής απελευθέρωσης κι αυτή δεν είναι μια μοναχική πορεία, έστω κι ένας λαός μπορεί στην αρχή να ξεκινήσει να τον πορεύεται μόνος. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στην ευρωζώνη πυροδότησαν την κρίση χρέους που βιώνουν περισσότερο οι αδύναμες χώρες. Το ίδιο το ευρώ έχει μεταβληθεί σε μια μηχανή χρεοκοπιών πρωτοφανών διαστάσεων από την οποία δεν θα την σκαπουλάρουν ακόμη και οι πιο ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως π.χ. η Γερμανία. Έως το 2015 εκτιμάται ότι ακόμη και η Γερμανία θα έχει εξωτερικό χρέος πάνω από 120%, δηλαδή περίπου στο ύψος που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία. Βυθίζονται οικονομίες, κράτη, νοικοκυριά και εργαζόμενοι στα χρέη και στην ανέχεια προκειμένου να διασωθούν οι αγορές, οι τράπεζες και το νόμισμά τους. Το να αποτινάξουμε το ζυγό αυτό που μας οδηγεί σε ολοκαύτωμα δεν οδηγεί σε κάποια παράδοξη μοναχική πορεία, αλλά ανοίγει τον δρόμο όπου πρυτανεύουν τα συμφέροντα των λαών και τον οποίο οφείλει να ακολουθήσει κάθε λαός που αγωνίζεται για τα δίκαιά του.


Εδώ που φτάσαμε και με όποιον δρόμο κι αν επιλέξουμε στη συνέχεια, όλα όσα χάθηκαν για τον απλό πολίτη υπάρχει πιθανότητα να γυρίσουν πίσω;

Μα αυτό το νόημα έχει ο άλλος δρόμος. Να κερδίσει ξανά ο απλός πολίτης ότι έχασε και να επαναθεμελιωθεί εξαρχής η ελληνική οικονομία στη βάση των συμφερόντων και των αναγκών της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Κι αυτό όχι μόνο για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και για την ίδια την οικονομία, η οποία δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς μια ριζική αναδιανομή πλούτου και εισοδημάτων υπέρ των ασθενέστερων. Αυτή η αναδιανομή θα εξασφαλίσει αφενός άνοδο στους τζίρους της εσωτερικής αγοράς, μαζί με νέες ευκαιρίες επένδυσης στην παραγωγική βάση της οικονομίας και αφετέρου ενίσχυση των αποταμιεύσεων από τα νοικοκυριά που είναι απαραίτητη για μια ανάπτυξη χωρίς διαρκή δανεισμό. Αν δεν στηριχθεί μια οικονομία στην αυξανόμενη αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων που εσωτερικεύεται στην παραγωγική της βάση, τότε αναγκαστικά θα μετατραπεί ξανά σε έρμαιο της κερδοσκοπίας και της αγυρτείας με χρέη και παράγωγα.


Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σας κύριε Καζάκη και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;

Η ελληνική οικονομία διακρίθηκε από παλιά, πριν από το ευρώ, λόγω δυο θεμελιωδών χαρακτηριστικών της. Αφενός το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό κερδών, το υψηλότερο στην ΕΕ, που απέφερε σε μια χούφτα ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους εν μέσω μιας παραγωγικά χειμαζόμενης οικονομίας. Και δεύτερο τα τεράστια αυτά κέρδη εξασφαλίζονταν χωρίς κανενός είδους επιχειρηματικό ρίσκο. Με ανύπαρκτες ή εντελώς τυχάρπαστες και κρατικοδίαιτες επενδύσεις, με κρατικές προμήθειες και δημόσια έργα, με υπερτιμολογήσεις και υποκοστολογήσεις, με προκλητικά φορολογικά προνόμια, με κάθε είδους απαλλαγές και αυθαιρεσίες, με κερδοσκοπία και ασυδοσία υπό καθεστώς κρατικής προστασίας. Όλα αυτά εκφράστηκαν στον δημόσιο υπερδανεισμό. Η Ελλάδα υπήρξε και παραμένει το Ελ Ντοράντο του πλιάτσικου από μια μικρή οικονομική και πολιτική ολιγαρχία που σήμερα την παραδίδει στους δανειστές ολόκληρη την χώρα διεκδικώντας μερίδιο από την λεηλασία και την εκποίηση.


Υπάρχει κατά την άποψη σας ένα πρότυπο οικονομικής πολιτικής το οποίο αν ακολουθούσαμε θα ήμασταν σε μια πολύ πιο καλή κατάσταση ως χώρα;

Νομίζω πώς όταν μιλάμε για πρότυπο θα πρέπει να ξεκαθαρίζουμε από ποια σκοπιά μιλάμε. Άλλο πρότυπο συνεπάγεται το άνοιγμα στις αγορές και στα μονοπώλιά τους και τελείως άλλο όταν θέτεις σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, με όρους απασχόλησης, απολαβών, εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικής ευημερίας. Για να ακολουθήσει κανείς μια πετυχημένη πολιτική δεν ξεκινά με το να διαλέξει το πρότυπο, αλλά την σκοπιά. Κατόπιν προχωρά σε μια συγκεκριμένη ανάλυση κόστους-οφέλους με όρους πραγματικών δεδομένων και όχι ιδεολογημάτων, απ’ όπου θα συναχθεί το ποια από τις ενδεχόμενες λύσεις ή πολιτικές συμφέρει. Έγινε ποτέ μια τέτοια ανάλυση κόστους-οφέλους για να εκτιμηθούν οι λύσεις πολιτικής που επιβάλλονται στην χώρα; Ποτέ. Διότι πάντα επρόκειτο για πολιτικές επιλογές που εξασφάλιζαν αλλότρια συμφέροντα. Μόνο προπαγάνδα ιδεολογημάτων συνόδευε αυτές τις επιλογές. Αυτό πρέπει να πάψει. Αν το κράτος μπορεί να δώσει λύσεις με μικρότερο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία και με πιο σημαντικά οφέλη, τότε οφείλουμε να επιλέξουμε το κράτος να κάνει την δουλειά κι όχι την ιδιωτική πρωτοβουλία που θα πρέπει να την χρυσώσουμε με επιδοτήσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη.


Ακούμε τόσο καιρό τους πολιτικούς να μιλάνε για ανάπτυξη την οποία φυσικά μόνο ακούμε αλλά ακόμα δεν είδαμε. Ποιο είναι το κλειδί εκείνο που πραγματικά θα μας επαναφέρει σε μια τροχιά ανάπτυξης;

Αυτό που χρειάζεται είναι πρώτα και κύρια επενδύσεις. Μαζικές επενδύσεις. Όχι γενικώς και αορίστως, αλλά πρώτα και κύρια στην παραγωγή. Φυσικά στην πρωτογενή παραγωγή, δηλαδή στην αγροτική οικονομία, που συνιστά ίσως το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε επένδυση στην παραγωγή μας κάνει. Χρειάζεται πρώτα και κύρια ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας με βάση το οποίο θα πρέπει να εκτιμήσουμε πώς ορθολογικά θα αξιοποιήσουμε τον φυσικό και κοινωνικό πλούτο της χώρας προς όφελος του λαού, πώς θα δημιουργήσουμε αληθινή απασχόληση κι όχι απασχολήσιμους, πώς θα αυξηθούν οι απολαβές των εργαζομένων ώστε να αναπτυχθεί η εσωτερική αγορά, πώς θα υποκατασταθούν εισαγωγές από εγχώρια παραγωγή, πώς θα προσθέσουμε προστιθέμενη αξία στην οικονομία, πώς θα εσωτερικεύσουμε τεχνολογία αιχμής πρώτα και κύρια στην παραγωγή, πώς θα πλασαριστούμε στο διεθνή καταμερισμό της εργασίας σπάζοντας τα δεσμά της εξάρτησης, του μεταπρατισμού και της υποτέλειας στις μεγάλες οικονομίες. Επομένως θέλουμε επενδύσεις που συνεισφέρουν με τον παραπάνω τρόπο και με τα αντίστοιχα κριτήρια. Κι όχι επενδύσεις ντόπιων και ξένων τυχοδιωκτών, που υπό την προστασία πολιτικών και πολιτευτών έρχονται να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, να κερδοσκοπήσουν ασύδοτα αφήνοντας πίσω τους ερείπια και καταστροφή.
read more "Καζάκης: "Οδηγούμαστε σε πλήρη πτώχευση"" Διαβάστε περισσότερα...

Ληστές και μπαχαλάκηδες κάνουν πλιάτσικο στην άμοιρη Ελλάδα


Μπράβο στην κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία που κατάλαβε επιτέλους ότι γίναμε ό, τι έλεγε ο Μ. Χρυσοχοϊδης όταν ήταν αντιπολίτευση. Γίναμε δηλαδή Καμπούλ και χώρα των Καλάσνικοφ, όπως παραδέχθηκε στη Βουλή και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης και το ΠΑΣΟΚ πριν μερικά χρόνια -και δικαίως- ζητούσαν παραιτήσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ για την έξαρση της εγκληματικότητας και τα συνεχή επεισόδια στην Αθήνα με αποκορύφωμα τα Δεκεμβριανά. Θυμάστε τι έλεγαν τότε και με πόση ευκολία ζητούσαν να βρεθεί κάποιος υπουργός που να έχει φιλότιμο.
Δύο χρόνια μετά τα ξέχασαν όλα αυτά και κάνουν ότι δεν ακούν. Χαμός κάθε μέρα με τους ληστές με τα Καλάσνικοφ τα οποία αγοράζονται ακόμη και από περίπτερα.
Διαλυμένη η Αθήνα κάθε φορά που γίνονται επεισόδια αλλά η κυβέρνηση του εκσυγχρονιστή κ. Παπανδρέου το μόνο που κάνει είναι να αφήνει λυτούς τους αστυνομικούς να σπάνε στο ξύλο όποιον βρουν. Είναι σε άμυνα, είπε ο κ. Οικονόμου για να δικαιολογήσει τα αίσχη που έγιναν πριν από μερικές εβδομάδες στο κέντρο. Θέλουν νεκρό οι απέναντι, είπε επίσης, θέλοντας να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για το άγριο ξύλο και τα χημικά.
Αλλά γιατί να φταίνε οι αστυνομικοί; Μήπως υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος; Ο άνθρωπος που στο δυστύχημα του Σάμινα έλεγε ότι θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ο κ. Παπουτσής, είναι εξαφανισμένος.
Αλλά οι κακοποιοί, ληστές ή μπαχαλάκηδες, κάνουν πλιάτσικο στην άμοιρη πατρίδα.
Θα παραιτηθεί άραγε κανείς; Υπάρχει φιλότιμο;
read more "Ληστές και μπαχαλάκηδες κάνουν πλιάτσικο στην άμοιρη Ελλάδα" Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται καυτός Σεπτέμβρης


Βλέπω με μεγάλη μου στεναχώρια, την κάθε μέρα που περνάει, να ανακοινώνεται άλλη μία μεγάλη ήττα της Ελλάδος σε εθνικό, οικονομικό, πολιτικό, ηθικό, εδαφικό ή ότι άλλο επίπεδο μπορεί να σκεφθεί ο καθένας μας. Η χαλαρότης που παρατηρείται στις μέρες μας, δεν έχει προηγούμενο. Ομοιάζει δε, με την ρήση : “Αν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό, απόλαυσέ τον”.

Είδα την πλατεία Συντάγματος να γεμίζει με κάθε λογής κόσμο, που άφησε για πρώτη φορά τις μικροκομματικές του σκοπιμότητες και ενώθηκε για το κοινό καλό, να τρώει απίστευτο αριθμό απαγορευμένων χημικών και την κυβέρνηση να συνεχίζει να παρανομεί ενάντια στους πολίτες που την εξέλεξαν από την πιο γνήσια πλάνη: ” Λεφτά υπάρχουν “.

Είδα τέλος και το καλοκαίρι, να πέρνει μαζί του και τους τελευταίους από αυτούς που πήγαιναν τα απογεύματα στην πλατεία, έστω για καμάκι και σουβλάκι. Κάτι ήταν κι αυτό.
Βλέπω όμως και μια κινητικότητα. Βλέπω τους κακόμοιρους τους ταξιτζήδες να κάνουν ότι μπορούν για να προστατέψουν τα κεκτημένα τους. Να μου επιτραπεί και μια παρένθεση, που αργότερα θα χρησιμοποιήσω. Εσείς βρε ταξιτζήδες, όταν όλοι είχαν προβλήματα, καθόσασταν στα ακριβοπληρωμένα σας καθίσματα και λέγατε (είμαι σίγουρος) : ” Δεν γα@@@νται; Τι να κάνω εγώ; Κάτσε να δούμε τι θα γίνει. κ.λ.π.”

Τώρα όμως, πάτε όλοι στο Σύνταγμα και στις εθνικές οδούς και στα διόδια κι όπου αλλού μπορείτε. Να πω την γνώμη μου; Καλά κάνετε.

Που είσασταν όμως τόσον καιρό; Νομίζατε ότι αυτοί στην πλατεία δεν είναι Έλληνες; Δεν είναι αδέρφια σας, ξαδέρφια σας, μάνες και πατεράδες σας;

Λάθος φίλοι. Κοιμόσασταν βολεμένοι στις ακριβές σας καρέκλες. Αλήθεια, δεν σου φάνηκε παράξενο να δίνεις 200.000 ευρώ για μια θέση που βρίσκεται πάνω σε 4 ρόδες;

Για να τα συνδέσω όλα τώρα.

Όταν άρχισαν να μαζεύονται οι χιλιάδες των απλών ανθρώπων στις πλατείες, είχα γράψει από την αρχή, ότι δεν βλέπω κάποιες ομάδες.

Απουσία νέων.
Απουσία συνταξιούχων.
Απουσία αγροτών.
Απουσία πανεπιστημιακών.
Απουσία κληρικών.
Απουσία γενική.
Γι’ αυτό και μείναμε στην ίδια τάξη μετεξεταστέοι.

Τώρα όμως που κάθε μέρα θα πλήγεται και μια καινούρια κοινωνική/οικονομική ομάδα, τώρα να δείτε γλέντια και χαρές.

Τον Σεπτέμβρη έρχονται όλοι από την ζάλη του καλοκαιριού, μαυρισμένοι και έτοιμοι να βγάλουν τον δύσκολο χειμώνα. Αυτό όμως είναι μια παλιά εικόνα. Φέτος θα έρθουν όλοι μαυρισμένοι από τον Τειρεσία, τις αυξήσεις στους λογαριασμούς και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Κάθε μέρα λοιπόν, θα έρχεται μια νέα ομάδα θιγμένων συμφερόντων να προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα μάζα πείνας.

Θα έρθουν οι πανεπιστημιακοί, οι ταξιτζήδες, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι αγρότες θα αργήσουν ακόμη (θα ξυπνήσουν όταν οι άλλοι πάνε σπίτια τους), θα έρθουν κι όσοι έφαγαν τα ΜΑΤ στην μούρη και στο κεφάλι και θα γίνουμε πάλι πολλοί.

Θα αρχίσουν πάλι οι βαλτές σειρήνες και τα φερέφωνα, να λένε ότι οι μαζεμένοι είναι αντιδημοκρατικές συντεχνίες, αριστεροί, δεξιοί, “αγανακτισμένοι”, θα έρθουν τα ΜΑΤ για αγκαλίτσες και φιλάκια και θα περάσει όμορφα αυτός ο χειμώνας. Θα τρώμε πάλι το ψέκασμα της αρκούδας και θα βρίζουμε όλοι τον παπαρανδρέου και τον όποιον υπουργό οικονομικών.
Αποτέλεσμα όμως; Τι θα γίνει επί του πρακτέου;

Θυμίζω ότι το μνημόνιο είναι ακόμη παράνομο σύμφωνα με το υπάρχον σύνταγμα των Ελλήνων.

Πρέπει να κάνουμε κινήσεις που σκοπό έχουν να βάλλουν κατά του μνημονίου.

Πρέπει να ενωθούν όλες οι διαφορετικές κοινωνικές/οικονομικές ομάδες – κάστες.

Πρέπει να γίνουμε και πάλι αυτό που τόσα χρόνια και με τόσο καλά συντονισμένες προσπάθειες μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε.

Είμαστε ακόμη Έλληνες.

Οι παππούδες μας πολέμησαν για να είμαστε ελεύθεροι κι εμείς ως γνήσιοι κιοτήδες τα αφήσαμε όλα να γίνουν σταχτή. Όχι κάποιοι μακρινοί προγονοί. Οι παππούδες μας. Οι πατεράδες κάποιων μεγαλύτερων από μένα.

Ο παππούς μου προσωπικά, θα με είχε κρεμάσει ανάποδα. Πολέμησε στο Αλβανικό και μετά γύρισε πίσω στην Κρήτη με τα πόδια. Πήρε το όπλο του στην συνέχεια και πήρε τα βουνά με το αντάρτικο. Τι να του έλεγα αν ζούσε; Ότι τσάμπα πολέμησε, εγώ κι ο έκπτωτος πρωθυπουργός θα παραδώσουμε την χώρα μας στους ξένους;

Ντρέπομαι τόσο που δεν μπορώ να σας το μεταδώσω.

Αν ντρέπεσαι κι εσύ, κάνε κάτι. Συντονίσου. Οργανώσου. Αντιστάσου.

Λύσεις υπάρχουν. Έλληνες υπάρχουν;

read more "Έρχεται καυτός Σεπτέμβρης" Διαβάστε περισσότερα...

Money, λεφτά και… Άνθρωποι!


  • Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Ο μάνατζερ - ηγέτης του μέλλοντος, έγραψε πριν τρεις σχεδόν δεκαετίες ο David Lilienthal «θα πρέπει να συνδυάζει στην προσωπικότητά του τη ρωμαλέα, ρεαλιστική ποιότητα του ανθρώπου της δράσης με την ενόραση του καλλιτέχνη, του θρησκευτικού ηγέτη, του ποιητή που έχει την ικανότητα να ερμηνεύει τις πράξεις του στον εαυτό του. Μόνος του ο άνθρωπος της δράσης ή ο άνθρωπος του στοχασμού δεν επαρκεί καθώς και τα δυό χαρακτηριστικά απαιτούνται από τις προκλήσεις του μέλλοντος που έρχεται...»

Και επειδή εκείνο το «μέλλον» είναι πλέον…παρόν, θα μπορούσα στα λίγα σχόλια που θα κάνω να ξεκινήσω με το γνωστό άσμα τύπου rock & roll όπου κυριαρχεί η λέξη - κλειδί την οποία οι Αγγλοσάξωνες αποδίδουν ως money, και στο συγκεκριμένο τραγούδι ακούμε επαναληπτικά το....money, money, money, money!

H, ακόμη, παραμένοντας στο πνεύμα του Αγγλοσαξωνικού προσανατολισμού θα μπορούσα να επικαλεσθώ τη γνωστή φράση που διατείνεται πώς ...Money makes the world go round.... Το αποφεύγω όχι γιατί με βρίσκει αντίθετο το συγκεκριμένο πνεύμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και χρηματοδοτικής υποστήριξής τους...Κάθε άλλο!

Το κάνω επειδή, στα αυστηρά πλαίσια της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και των απαιτήσεων της Επιστήμης, της υπεύθυνης, συνετής, επίμονης και υπομονετικής αναζήτησης της Αλήθειας ΔΕΝ επιθυμώ να δώσω την εντύπωση ότι από τον 20 αιώνα μέχρι σήμερα, τα πάντα μοιάζει να ελέγχονται από ΤΟ ΧΡΗΜΑ και αυτούς που το κατέχουν (ακόμη και Έλληνες που ξέχασαν τον στίχο «…τα λεφτά, τα λεφτά τι θα τα κάνεις κάποια μέρα θα…πεθάνεις!»

Σωστό ή λάθος;

Εξαρτάται καθότι όπως έλεγε ένας σοφός καθηγητής μου «Τα λεφτά δεν είναι…Ευτυχία! Εάν όμως έχεις αρκετά αγοράζεις όση και όπια ευτυχία θέλεις…όποτε θέλεις!!!»

Στην αδυναμία των τότε Συμμάχων της Αμερικής, κυρίαρχα της Αγγλίας, να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους θεσμικούς χρηματοδότες τους για τα υπέρογκα έξοδα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Calvin Coolidge, απευθυνόμενος στην Ενωση Ιδιοκτητών-Εκδοτών Εφημερίδων στην Ουάσιγκτων το 1925 δήλωνε αποκαλυπτικά και απροκάλυπτα “They hired the money, didn’t they? “ Σε δικιά μας ελεύθερη απόδοση είπε “ Τα χρήματα τα δανείστηκαν, έτσι δεν είναι; “

Αυτό μας λέει η τρόικα!

Ναι, έτσι είναι, κάθε φορά που κάποιος έχει μια ανάγκη και ζητά δάνειο ή μια καλή ιδέα και αναζητά τον χρηματοδότη του...Αρκεί φυσικά και ο χρηματοδότης να διακρίνεται από την απαιτούμενη ικανότητα ορθής εκτίμησης μιας καλής επιχειρηματικής δραστηριότητας , ενός μελλοντικά παραγωγικού και κερδοφόρου επιχειρηματικού σχεδίου... Αλήθεια, πόσο άσχημα ένοιωσε τελικά ο Τραπεζίτης που κρατούσε στο συρτάρι του την ιδέα της “ ξηρογραφικής αναπαραγωγής γραπτών κειμένων “ αδυνατώντας να εκτιμήσει τις προεκτάσεις της πρωτοπόρου ανακάλυψης της XEROX για τα ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ μηχανήματα που - μέχρι σήμερα - ( για το αύριο της ηλεκτρονικής αναπαραγωγής μηνυμάτων και κειμένων θέλω να είμαι επιφυλακτικός ) αποτελούν αναπόσπαστα εργαλεία στην καθημερινή μας πραγματικότητα;

Μήπως, όμως, ο Coolidge προσπέρασε άθελά του και ίσως απρόσεκτα αυτό που με τόση κομψότητα είχε γράψει στον Α΄ Ολυνθιακό του ο μεγάλος της δικιάς μας αρχαιότητας ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ κερδίζοντας και την πρωτιά σε ότι αφορά την ιστορική νομοτέλεια της χρηματοδότησης αναγκαίων ή πρωτοποριακών εθνικών ή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων-
“ Δεί δε χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων...”

Αυτές οι οικονομικού και κοινωνιολογικού περιεχομένου και προεκτάσεων σοφές λέξεις ίσχυαν τότε και συνεχίζουν σήμερα ακόμη περισσότερο καθώς, όπως το θέλει και ο Aphra Ben στη δεύτερη πράξη του θεατρικού του έργου «Ο περιπλανώμενος» (The Rover) – «Το xρήμα μιλά τη γλώσσα που όλα τα Έθνη καταλαβαίνουν» έστω και εάν η λαϊκή Μούσα περισσότερο σκωπτικά παρά ερμηνευτικά διαπιστώνει ότι «το άτιμο…το χρήμα δεν έχει χρώμα!...»

Βέβαια, είναι πάντα χρήσιμο μέσα στις συντεταγμένες κάποιων αναγκαίων ηθικών φραγμών και επιχειρηματικής δεοντολογίας να θυμηθούμε την προς Τιμόθεο Επιστολή του Απόστολου των Εθνών Παύλου ο οποίος ορθά υπενθυμίζει πως «Η αγάπη για το χρήμα είναι η ρίζα κάθε κακού...»

Η αλήθεια της θέσης του Δημοσθένη για την αναγκαιότητα του χρήματος, παρά ταύτα, παραμένει αναλλοίωτη και αποκτά ιδιαίτερη διαχρονική σημασία όταν υποστηρίζεται από τον Francis Bacon η άποψη ότι «Money is like muck, in order to be useful it must be spread...» ή σε ελεύθερη ελληνική απόδοση θα λέγαμε ότι «Το χρήμα μοιάζει με την...κοπριά! Για να είναι ωφέλιμο πρέπει να το....απλώνουμε!»

Όχι, όμως, να το...σπαταλάμε!

Και όπως όλοι ακούσαμε «τον πλούτο πολλοί μίσησαν, τη Δόξα ουδείς» ( αλλά ανέκαθεν φιλόσοφοι, κοινωνιολόγοι και ενίοτε ψυχαναλυτές αναρωτιόμαστε τί γίνεται όταν καταφέρνει κανείς να έχει και πλούτο και δόξα;)

Σε όλους εσάς φίλες και φίλοι αναγνώστες θα αφιερώσω μια παράγραφο από το έργο με τίτλο «το Γεροντοπαλίκαρο» (The Old bachelor ) του William Congrave όπου στην προσπάθειά του να πείσει για την ειλικρίνεια των συναισθημάτων του ο πρωταγωνιστής καταθέτει κλείνοντας: «…Και εάν όλα αυτά δεν είναι για σας αγάπη, τότε είναι παραφροσύνη, οπότε με συγχωρείτε αλλά να βρήκα μια σίγουρη απόδειξη των αισθημάτων μου. Σας δίνω ΟΛΑ μου τα χρήματα...”

Η Κυβέρνησή μας, φυσικά, μέχρι σήμερα ΔΕΝ μας τα πήρε όλα, αλλά αφήνει και λίγα για το εγγύς μέλλον και για παρόμοιες φορο-εισπρακτικές δραστηριότητες από δημοσίους υπαλλήλους (που ΔΦΕΝ μειώνει τον αριθμό τους) και από συνταξιούχους…

Θέλω να συγχαρώ ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς μας ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και ΜΠΛΕ που εργάσθηκαν με περισσή αγάπη για τη σημερινή μας…ΚΑΤΑΝΤΙΑ ως Οικονομίας, ως Λαού και ως Έθνους (που «κουρτελεί» τις θύρες του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Ευρωπαίων Εταίρων μας) και να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Νέο τσάρο της Οικονομίας και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης που σε λίγο επιστρέφει από τις ΗΠΑ (χώρα σύμμαχο που πολλοί αποκαλούν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για επίδοξους Πρωθυπουργούς) πριν κάποιοι από σας μου υπενθυμίσουν ευγενικά, υποθέτω, εκείνη τη γνωστή πλέον παγκοσμίως προτροπή του Benjamin Franklin στο εγχειρίδιο με τίτλο «Συμβουλές σε ένα νέο Επιχειρηματία» Remember, Time is money....”

Aυτό ΔΕΝ νομίζω ότι χρειάζεται μετάφραση, ούτε καν επανάληψη...

Χρειάζεται. όμως, κυρίες και κύριοι, πολιτικοί της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης πέρα από τα όσα χρήσιμα και λιγότερο χρήσιμα έως, ενίοτε, και άχρηστα (καθώς συνιστούν… αερολογίες) καταθέτετε από το Βήμα της Βουλής να κρατάτε πάντοτε στην ενεργό μνήμη σας - εφόσον ο προσανατολισμός σας έχει ακόμη ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα - εκείνο το αλήστου μνήμης ρηθέν από τον ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ:

«πάντων χρημάτων μέτρον έστιν άνθρωπος, των μεν όντων ως έστιν, των δε ουκ όντων ως ουκ εστίν».
read more "Money, λεφτά και… Άνθρωποι!" Διαβάστε περισσότερα...

WSJ: Το νέο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας δεν θα πετύχει!


Τι γράφουμε τόσες ημέρες, σε πείσμα των κυβερνητικών …παπαγάλων; “Τζίφος” η συμφωνία των Βρυξελλών λέει τώρα και το ευαγγέλιο των απανταχού οπαδών της αγοράς:
Άλλη μια σύνοδος, άλλη μια συμφωνία, άλλη μια απογοήτευση.
Η προσπάθεια της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική της κρίση, συνεχίζεται, με κάθε διαδοχική αποτυχία να οδηγεί και άλλα κράτη εκεί που ήδη βρίσκονται τρεις από τις χώρες μέλη της.
Η αρχική αντίδραση στη τελευταία συμφωνία ήταν η ανακούφιση αφού οποιαδήποτε εξέλιξη θεωρούνταν καλύτερη από το τίποτα. Όσο όμως περνούν οι μέρες, οι επενδυτές γίνονται όλοι και πιο επιφυλακτικοί, με αποτέλεσμα ακόμη και η Ισπανία να φτάσει σε σημείο να δανείζεται με περισσότερο από 6% για δέκα χρόνια, λίγο πιο κάτω δηλαδή από τα επιτόκια που πληρώνουν οι Ελλάδα, Ιρλανδία, και Πορτογαλία, που ήδη έχουν ζητήσει και λάβει βοήθεια.
Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα στις διαθέσεις των αγορών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να διακόψουν τις διακοπές τους και να προσπαθήσουν να βρουν μια άλλη, πιο σωστή λύση.
Η τελευταία συμφωνία έχει τρία βασικά ελαττώματα.
Πρώτον, δεν αυξήθηκε το μέγεθος του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, και συνεπώς δεν αρκεί για χρηματοδοτηθεί η ισπανική ή η ιταλική κυβέρνηση, πόσο δε μάλλον και οι δυο μαζί. Η διστακτικότητα των χωρών μελών να αυξήσουν τα ποσά του ταμείου στέλνει δυο βλαβερά μηνύματα: Ότι θεωρούν πιθανό πως κάποιο μέλος της ευρωζώνης δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δανεικά. Και ότι οι χώρες μέλη δεν είναι ακόμη έτοιμες να σταθούν μαζί και ενωμένες, για να παλέψουν με τη κρίση, ότι και να γίνει.
Και αυτό ήταν το πρόβλημα εξ αρχής. Η ευρωζώνη δεν έχει την απαραίτητη δύναμη να φέρει τέλος στη κρίση. Δεν διαθέτει τη πολιτική βούληση. Οι πολιτικοί δεν πιστεύουν ότι οι ψηφοφόροι τους θέλουν το ευρώ τόσο αρκετά, ώστε να κάνουν θυσίες για τη σωτηρία του.
Η πρόσφατη συμφωνία αποδεικνύει τα παραπάνω. Ο χρόνος κυλάει, και η οποιαδήποτε αποτυχία μπορεί να αποδειχτεί μοιραία.
Το δεύτερο βασικό ελάττωμα της συμφωνίας είναι πως το ταμείο διάσωσης δεν μπορεί να δράσει μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια.
Οι ηγέτες συμφώνησαν πως ο μηχανισμός στήριξης (EFSF) και ο διάδοχός του θα μπορούσαν να καθορίσουν εκ των προτέρων το πόσα ακριβώς χρήματα θα χρειαστεί μια χώρα.
Παράλληλα, συμφώνησαν πως το EFSF θα μπορούσε να ενισχύσει κεφαλαιακά τις τράπεζες, και να αγοράζει κρατικά ομόλογα στις δευτερογενείς αγορές.
Αν μπορούσε να τα κάνει αυτά σήμερα, ίσως και να αποδεικνύονταν χρήσιμο για την Ισπανία και την Ιταλία. Όμως δεν μπορεί, και άρα δεν είναι.
Εξάλλου, χρειάζεται η έγκριση των κοινοβουλίων των 17 χωρών μελών, μερικές από τις οποίες έχουν ήδη δηλώσει πως δυσανασχετούν με τα συμφωνηθέντα.
Ακόμη και αν όλες οι χώρες συμφωνήσουν και επικυρώσουν τα συμφωνηθέντα, το ταμείο θα πρέπει να βρει τα απαραίτητα ποσά στις διεθνείς αγορές, μια διαδικασία που από μόνη της χρειάζεται πολύ χρόνο. Συνεπώς, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να δούμε το ταμείο σε δράση.
Στο ενδιάμεσο διάστημα, θα μπορούσε η ΕΚΤ να παρέμβει και να αγοράσει ισπανικά και ιταλικά κρατικά ομόλογα. Έχοντας όμως χάσει τη μάχη αναφορικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών στην ελληνική διάσωση, τώρα περιμένει στην άκρη.
Το τρίτο βασικό ελάττωμα έχει να κάνει με το ότι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν θα “δουλέψει” , καθώς βασίζεται σε γελοιωδώς αισιόδοξους στόχους για έσοδα που θα προέλθουν από ιδιωτικοποιήσεις, και μια ελπίδα για τη μείωση του συνολικού ελληνικού χρέους που όμως δεν επαρκεί.
Τα μισά από τα προβλεπόμενα έσοδα υποτίθεται πως θα προέλθουν από τη πώληση ακίνητης δημόσιας περιουσίας. Όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν γνωρίζει καν πόση γη κατέχει, και δεν μπορεί να εκτιμήσει την αξία της ακόμη και σε φυσιολογικές εποχές, πόσο δε μάλλον σήμερα, σε μια κατάσταση έκτακτης εκποίησης.
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το εξής : Η προβλεπόμενη μείωση του χρέους με τη προτεινόμενη επαναγορά και ανταλλαγή ομολόγων, θα αφήσει και πάλι αρκετά μεγάλο υπόλοιπο χρέους σε σχέση με τη συνεχώς συρρικνούμενη οικονομία της Ελλάδας.
Οι 17 ηγέτες που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες αξίζουν της συμπάθειάς μας . Δεν είναι όλοι τους υπεύθυνοι για τα χάλια της ευρωζώνης.
Αν όμως θέλουν να βρουν μια λύση, θα πρέπει να είναι πιο τολμηροί, και να πάρουν ακόμη μεγαλύτερα ρίσκα σε σχέση με τις πολιτικές τους καριέρες.

read more "WSJ: Το νέο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας δεν θα πετύχει!" Διαβάστε περισσότερα...

Η σκοτεινή πλευρά της Ευρώπης


Δάκρυσε όλη η Ευρώπη, όλος ο κόσμος για τα δεκάδες θύματα του ανθρωπόμορφου τέρατος Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, του Νορβηγού ακροδεξιού δολοφόνου. Εκατοντάδες χιλιάδες Νορβηγοί βγήκαν στους δρόμους για να συνοδεύσουν με βουνά ολόκληρα από κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα και άλλα λουλούδια τη φάλαγγα των παιδιών και λίγων μεγαλύτερων που όδευαν προς τις όχθες του Αχέροντα. Κι ο φονιάς, πανευτυχής μέσα στον κόσμο της πολιτικής του παράνοιας, να φουσκώνει από ικανοποίηση και αυτοθαυμασμό για το κατόρθωμά του και να αισθάνεται σαν τον Οντιν, τον ανηλεή και αιματοβαμμένο θεό του πολέμου και του θανάτου των Βίκινγκ...
"Δεν θα αφήσουμε το μίσος να αλλάξει την κοινωνία μας!" φωνάζουν απελπισμένα οι Νορβηγοί. Μακάρι να το κατορθώσουν. Οι πιθανότητες όμως είναι λίγες. Τα μεγάλα πολιτικά εγκλήματα πάντα αφήνουν πολύ βαριά τη σφραγίδα τους στις χώρες όπου διαπράττονται.
Το χειρότερο είναι κάτι που οι πάντες δυσκολεύονται να ομολογήσουν - με ελάχιστες εξαιρέσεις: ο Νορβηγός δολοφόνος, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως φανατικό αντιισλαμιστή, δεν γεννήθηκε σε έναν κόσμο αποσπασμένο από την πραγματικότητα. Το αντίθετο. Το πολιτικό έδαφος σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο, είναι γόνιμο για την καλλιέργεια και την άνθηση ακόμη και των πιο αποκρουστικών ακροδεξιών ιδεών και θέσεων. Η αιτία είναι ότι πληθώρα θέσεων των κομμάτων της ακροδεξιάς έχουν πλέον γίνει αποδεκτές στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, έχουν ενσωματωθεί στον πολιτικό λόγο και την πολιτική πρακτική των κομμάτων εξουσίας και έτσι επηρεάζουν τις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων.
Θεωρείται πλέον "μπανάλ" φαινόμενο η ακροδεξιά ιδεολογία. Τα ακροδεξιά κόμματα έχουν γίνει πλήρως αποδεκτά στο πολιτικό σύστημα και η επιρροή τους καλπάζει σε όλη την Ευρώπη.
Οι πάντες επαινούν -και δικαίως- την ανοιχτή σοσιαλδημοκρατική κοινωνία της Νορβηγίας, το εξαιρετικό κοινωνικό της κράτος, την αποτελεσματική καταπολέμηση της φτώχειας. Αποφεύγουν όμως να υπενθυμίσουν ότι η χώρα αυτή έχει και μια δεύτερη, σκοτεινή όψη. Πολύ σκοτεινή. Στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009, το ακροδεξιό Κόμμα της Προόδου αναδείχθηκε ως το κατά πολύ ισχυρότερο κόμμα του συντηρητικού στρατοπέδου με ποσοστό... 22,9% που το καθιστά το ισχυρότερο ακροδεξιό κόμμα της Ευρώπης!
Πολλοί θέλουν να ξεχνούν ότι και στη γειτονική Φινλανδία, το επίσης ακροδεξιό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, πήρε 19% - μόλις... 0,1% λιγότερο από τους σοσιαλδημοκράτες! Και στην επίσης σκανδιναβική Δανία η ακροδεξιά έχει 13,9% και επιπροσθέτως η δεξιά κυβέρνηση εξαρτά την επιβίωσή της σχεδόν δέκα χρόνια τώρα από την ανοχή που της παρέχει στο κοινοβούλιο, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2010 η ακροδεξιά μπήκε πανηγυρικά και στη Βουλή της Σουηδίας, καθώς το με νεοναζιστικές ρίζες ψευδεπίγραφο κόμμα Δημοκράτες της Σουηδίας πήρε το 5,7% των ψήφων.
Κανένα από αυτά τα ακροδεξιά σκανδιναβικά κόμματα δεν ευαγγελίζεται φυσικά τη βία εναντίον των μεταναστών, των μουσουλμάνων, των αριστερών - πόσω μάλλον τη μαζική δολοφονία νέων και παιδιών ενός σκανδιναβικού σοσιαλδημοκρατικού κυβερνώντος κόμματος. Πάνω στα γενικευμένα όμως στην κοινωνία αισθήματα εναντίον των ξένων ή των μουσουλμάνων αναπτύσσονται φυσιολογικά και οι κακοήθεις αποφύσεις σαν τον δολοφόνο Μπρέιβικ.
Δεν συμβαίνουν αυτά μόνο στη Σκανδιναβία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σάββατο, τρεις κεντροαριστερές εφημερίδες πανευρωπαϊκά γνωστές -η γαλλική "Λιμπερασιόν", η αγγλική "Γκάρντιαν" και η ισπανική "Ελ Παΐς"- μαζί με άλλες ευρωπαϊκές συντηρητικές εφημερίδες πρόβαλλαν την εκδοχή ότι δράστες τόσο της βομβιστικής επίθεσης στο Οσλο όσο και της σφαγής στο νησί Ουτόγια ήταν πιθανότατα... ισλαμιστές!
Ενστικτωδώς δηλαδή στο μυαλό σχεδόν όλων ανεξαιρέτως των Ευρωπαίων έχει σχηματιστεί η πεποίθηση ότι ειδεχθή πολιτικά εγκλήματα διαπράττουν μόνο οι ισλαμιστές στην εποχή μας.
Ομολογία: Ο φονιάς "τέκνο του κόσμου μας"
Συγκλονιστική και γενναία η επισήμανση της γερμανικής εφημερίδας "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" στον τίτλο άρθρου της για τον δολοφόνο: "Ενα τέκνο του κόσμου μας" ο αφοπλιστικός τίτλος. Επεξηγηματικός ο υπότιτλος: "Ποιος είναι ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ; Ενας εξτρεμιστής, χωρίς αμφιβολία. Ομως οι ιδέες του προέρχονται λιγότερο από σκοτεινές πηγές παρά από το μέσο (της κοινωνίας), από την καθημερινότητα του Ιντερνετ". Την ίδια γνώμη έχει και ο Νορβηγός φιλόσοφος Λαρς Γκιούλε. Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ μπορεί να έδρασε μόνος "αλλά τις απόψεις του μοιράζονται πολλοί και ανθούν στους κόλπους μιας υποκουλτούρας, που έχει σχηματιστεί στο διαδίκτυο και υπερβαίνει κατά πολύ τη Νορβηγία" δηλώνει.
read more "Η σκοτεινή πλευρά της Ευρώπης" Διαβάστε περισσότερα...

Μετά τον Γιούνκερ και ο Σόιμπλε μιλά για περιορισμένη εθνική κυριαρχία!


Μήπως πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Παπανδρέου γι αυτή του την επιτυχία;

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σοίμπλε, στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την Σύνοδο Κορυφής, προειδοποίησε ότι η διάσωση της Ελλάδας και ενδεχομένως και άλλων κρατών θα γίνει με υψηλό τίμημα για τις χώρες αυτές.
"Η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει, και κράτη με προβλήματα που λαμβάνουν βοήθεια πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ", δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern.
Η επιλογή αυτή είναι "σε κάθε περίπτωση καλύτερη από το να εκδιωχθούν υπερχρεωμένα κράτη από την ευρωζώνη", συμπλήρωσε ο Σοίμπλε.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε και υπέρ μίας όσο το δυνατόν περιορισμένης επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων από τον EFSF. "Ακόμα και στο μέλλον, τέτοιες επαναγορές θα πρέπει να γίνονται υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις, όταν θεωρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι υφίστανται στις αγορές εξαιρετικές συνθήκες και κίνδυνοι για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα", ανέφερε ο Σόιμπλε επιστολή του προς βουλευτές που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.
"H (γερμανική) κυβέρνηση δεν δίνει "λευκή επιταγή" για ευρείες αγορές (ομολόγων) στη δευτερογενή αγορά", ανέφερε το έγγραφο. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Συμβούλιο της ΕΕ ενέχουν κινδύνους "αλλά οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις περιέχουν ακόμα μεγαλύτερους", είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
read more "Μετά τον Γιούνκερ και ο Σόιμπλε μιλά για περιορισμένη εθνική κυριαρχία!" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παπανδρέου γνώριζε για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή


Ολόκληρη η έκθεση των Ρώσων

Τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή προωθούσαν ξένες μυστικές υπηρεσίες, μεταξύ αυτών η Μοσάντ και οι Βρετανοί, σύμφωνα με την ρώσικη FSB. Αυτή τη συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε πρόσφατα πολιτικό περιοδικό επικαλούμενο διαρροές από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τώρα βγήκε στη δημοσιότητα όλη η έκθεση των Ρώσων, η οποία σημειωτέον γράφτηκε πριν τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008. Σύμφωνα μ’ αυτή:
- Τον Πρωθυπουργό παρακολουθούσαν περί τα 20 άτομα που μιλούσαν ελληνικά.
- Μεταξύ αυτών υπήρχαν και πράκτορες της Μοσσάντ και των Βρετανών.
- Σε μία περίπτωση υπήρξε εμπλοκή Ρώσων του FSB με δύο άτομα που παρακολουθούσαν τον Πρωθυπουργό. Κατά την εμπλοκή οι δύο εγκατέλειψαν ένα βαν μέσα στο οποίο βρέθηκαν πολύτιμα στοιχεία.
- Οι Ρώσοι μιλάνε για αμερικάνικο σχέδιο αποσταθεροποιησης της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή μέσω τρομοκρατικών ενεργειών, “σκανδάλου” Βατοπαιδίου, κοινωνικών αναταραχών, απαγωγές επιχειρηματιών και προβλήματα στην εξωτερική πολιτική. Σημειώνουν ότι ο ΓΑΠ ήταν μέσω του Α. Ρόντος, ενήμερος για το συγκεκριμένο σχέδιο
- Η ΕΥΠ πιστεύει ότι όλα όσα λένε οι Ρώσοι μπορεί να ισχύουν, ειδικά τα περί απόπειρας εναντίον Καραμανλή, κρατάει όμως τις επιφυλάξεις της μήπως και πρόκειται για προσπάθεια παραπληροφόρησης εκ μέρους των Ρώσων. Ωστόσο προτείνει να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας του Κ. Καραμανλή
Όλη η έκθεση της ΕΥΠ που περιλαμβάνει και την έκθεση των Ρώσων έχει ως εξής
“1.
α. ”Ομάδα Εργασίας” δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB, που δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική, με αφορμή “απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής” συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ. Κ. Καραμανλή, V. Putin και G. Parvanov, κατά την υπόψη περίοδο, διαπίστωσε και κατέγραψε τα ακόλουθα:
- Κατά τη διαδρομή που χρησιμοποιείτο για τη μετακίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα μέχρι το Γραφείο του, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN, μάρκας TOYOTA HIACE, χρώματος μπεζ, το οποίο κινείτο συνεχώς στη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης κατά το μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού στο Ολυμπιακο Στάδιο. Στο εν λόγω όχημα, το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας), επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Στόχου (ΣΣ: Του κ. Πρωθυπουργού), χαρακτηρίστηκε από την προαναφερόμενη ομάδα εργασίας, επαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου του 2008.
- Επίσης από την εν λόγω ομάδα εκτιμήθηκε ότι τα επιβαινοντα στο παραπάνω όχημα άτομα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Στόχου, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άλλους συνεργάτες τους. Το εν λόγω όχημα εντοπίσθηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής, συνοδευτικά οχήματα, άτομα συνοδείας κ.λ.π στοιχεία. Ομοίως στο αυτό σημείο (Λεωφόρος Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου), τόσο το μήνα Μάρτιο, όσο και το μήνα Απρίλιο του έτους 2008 εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN, μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε, το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας).
- Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Στόχου, καταγράφηκαν ως άλλα τέτοια σημεία:
(α) η περιοχή του CARREFOUR στον Γέρακα Αττικής,
(β) η περιοχή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και
(γ) η περιοχή του super market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Χολαργό Αττικής.
Στο σημείο (α) εντοπίσθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW, χρώματος ασημί, μοντέλο 1995 ή 1996, το οποίο έφερε πινακίδες Γερμανίας. Στην εν λόγω περιοχή επίσης εντοπίσθηκε και το όχημα τύπου VAN, μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στα σημεία (β) και (γ) εντοπίσθηκαν επίσης τα προανεφερόμενα οχήματα τύπου VAN. Επιπρόσθετα στην περιοχή του Χολαργού στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008 εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης -πλησίον της εκκλησίας- συνάντηση και των τριών προαναφερομένων οχημάτων.
- Από έρευνα της ομάδας “αντιπαρακολούθησης” της FSB, ως προς τους επιβάτες των υπόψη οχημάτων προέκυψε ειδικότερα ότι στο ΒΑΝ, μάρκας Toyota Hiace,χρώματος μπεζ, επέβαιναν συνήθως τέσσερις άνδρες εκ των οποίων τρεις μελαχρινοί και ένας καστανός,στο ΒΑΝ μάρκας FORD TRANSIT, τρεις άνδρες και στο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας BMW, δύο γυναίκες.
Πέραν των ατόμων αυτών ,το προαναφερόμενο κλιμάκιο "αντιπαρακολούθησης της FSB" κατέληξε στην εκτίμηση ότι συγχρόνως λειτουργούσαν ομάδες υποστήριξης και καταγραφής κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Στόχου. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης εκτιμήθηκε ότι ανερχόταν σε είκοσι άτομα, τα οποία δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Επιπρόσθετα από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά ,ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων.Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στη περιοχή του Χολαργού (αρχές του Ιουνίου του 2008 επί της οδού Φανερωμένης),διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νέων) που -όπως εκτιμήθηκε- ήταν Ευρωπαίοι,μάλλον Βρετανικής Υπηκοότητας.

- Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008 ,στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ,κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα “ελεγχόμενη” διαδικασία εμπλοκής,διάρκειας 30 δευτερολέπτων μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης. Η εν λόγω “ελεγχόμενη” διαδικασία” εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί το όχημα τύπου ΒΑΝ, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας ήταν τέσσερα ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο, άοπλα,γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.
- Εντός του προαναφερομένου οχήματος βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του κ.Πρωθυπουργού από την κατοικία του στο Γραφείο του,τα συνοδευτικά οχήματα,οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας ,καθώς και:
Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης ,μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οδός Φανερωμένης στη περιοχή του Χολαργού Αττικής. Επίσης ,είχαν σημειωθεί και οι χώροι που αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του CARREFOUR καθώς και το κατάστημα GOODY’S επί της οδού Κηφισίας πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική Οδό.Επιπλέον υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής -Χαλανδρίου-Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στο χάρτη της περιοχής Αγ.Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.
• Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης
• Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.
Υλικά καμουφλάζ (καινούρια,αχρησιμοποίητα),υλικά μακιγιάζ,όπως μολύβια,κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό ,καθώς και γυναικεία ρούχα.
Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
• Τηλεχειριστήριο
Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).
Σκηνές
β. Τα παραπάνω περιγραφόμενα στοιχεία και υλικά εξετάσθηκαν στα Κεντρικά της Μόσχας και όλες οι αναλύσεις που έγιναν κατατείνουν στα ακόλουθα συμπεράσματα:
- Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του Στόχου που οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ.
- Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες.
- Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου,με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
- Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντος (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας),σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του Αγωγού SOUTH STREAM. Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου [ΣΣ. δολοφονίας του Κ. Καραμανλή] αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της χώρας που έχει τη κωδική ονομασία “ΠΥΘΙΑ 1” και περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα σκέλη-τμήματα:
Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση του Βατοπαιδίου.
Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ΄οιονδήποτε τρόπο υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.
Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.
Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική
-Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες.Είναι ειδικοί σε ληστείες ,απαγωγές (τρεις ομάδες) και το Αντάρτικο Πόλεων (τέσσερις ομάδες).
Επιπρόσθετα ,θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης,ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής. Πιθανολογείται ότι οι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη,Χαλανδρίου,Αγίας Παρασκευής και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας.
2. Επισημάνσεις της Υπηρεσίας μας (ΣΣ. εννοεί την ΕΥΠ) επί των ανωτέρω αποσπασμάτων
α. Τα αναφερόμενα “σημεία εντοπισμού” της παρακολούθησης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,χωρίς κατ΄ ανάγκη αυτό να σημαίνει κι υιοθέτηση από πλευράς μας της περιγραφόμενης “εν εξελίξει επιχείρησης συνωμοσίας”. Ωστόσο σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας,το σημείο εντοπισμού στη Λ.Μαραθώνος είναι κατάλληλο σημείο παρακολούθησης,το σημειο εντοπισμού του CARREFOUR είναι δυνατόν να αποτελέσει σημείο έκνομης ενέργειας,ενώ τα σημεία εντοπισμού στις περιοχές του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ θεωρούνται σημεία συνάντησης.
β. Τα σημεία που βρέθηκαν επί χάρτου και προέρχονται από το υλικό που αντλήθηκε από την προαναφερόμενη διαδικασία “ελεγχόμενης” εμπλοκής απεικονίζονται στην εικόνα με τίτλο “Σημεία επί Χάρτου”, η οποία επισυνάπτεται. Η απόσταση των εν λόγω σημείων επίσης από την Αττική Οδό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αφετηρίας για “έκνομη ενέργεια”.
γ. Η εκρηκτική ύλη C-4 είναι στρατιωτική εκρηκτική ύλη, μη κυκλοφορούσα ελεύθερα στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής ως συστατικό στοιχείο Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού, σε καμία από τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.
3. Επισημαίνεται ότι για τις συγκεκριμένες πληροφορίες η αξιοπιστία της πηγής δεν δύναται επί του παρόντος να ελεγχθεί. Η καταγραφή των “αντικειμενικών στοιχείων” (τοποθεσίες, ονόματα χώρων, αποστάσεις κ.λ.π) και η σύνθεσή τους θα μπορούσαν πράγματι να θεωρηθούν ως προετοιμασία μιας απόπειρας κατά του κ.Πρωθυπουργού. Πλην όμως η ερμηνεία που φέρεται να τους δίδεται -ότι δηλαδή αποτελεί οργανωμένο σχέδιο Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD σε βάρος του κ.Πρωθυπουργού, στο οποίο εντάσσονται άλλες υποθέσεις όπως π.χ Βατοπέδιο, τρομοκρατία κ.λ.π- γεννά στην υπηρεσία μας εύλογα ερωτηματικά. Δεν αποκλείεται συνεπώς οι πληροφορίες αυτές στο σύνολό τους να εντάσσονται στο πλαίσιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των Κρατικών Αρχών της χώρας μας, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.
4. Σε κάθε περίπτωση ,παρέλκει να επισημάνουμε, από σκοπιάς Υπηρεσίας μας, την ανάγκη συνεχιζόμενης λήψης αυξημένων μέτρων ασφαλείας του κ. Πρωθυπουργού.

read more "Ο Παπανδρέου γνώριζε για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή" Διαβάστε περισσότερα...