Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πωλείται σε Τούρκους επιχειρηματίες ο Πανθρακικός...;


Επίκαιρη ερώτηση Γ. Ανατολάκη
ΠΡΟΣ: Toν Αξιότιμο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Τον Αξιότιμο Υπουργό Εξωτερικών.
Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οι φήμες που κυκλοφορούν στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής περί αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Πανθρακικού και πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών σε εταιρείες Tουρκικών συμφερόντων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι τουρκικές εταιρίες ‘’Ulker’’ και η ‘’Ziraat Bank’’, φέρονται ως υποψήφιες αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας της Ροδόπης. Το τίμημα, μάλιστα, που προσφέρουν κρίνεται υπερδιπλάσιο από την πραγματική αξία του Πανθρακικού. Σε μία Εθνικά ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή της Θράκης, τέτοιες κινήσεις προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για τον απώτερο σκοπό που αποσκοπούν και ο οποίος σαφώς δεν αφορά μόνο το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην ακριτική περιοχή της Θράκης, με το έντονο μουσουλμανικό στοιχείο αν η μεγαλύτερη ομάδα του Νομού Ροδόπης περάσει στα χέρια Τούρκων επιχειρηματιών;
2. Πιστεύετε ότι ο εντυπωσιακός ζήλος που επιδεικνύουν οι Τούρκικες εταιρίες αποβλέπει μόνο σε καθαρά αθλητικά και επενδυτικά σχέδια;
3. Σε τι ενέργειες θα προβείτε έτσι ώστε να επηρεάσετε καίρια τους αρμόδιους παράγοντες και να αποφευχθεί η πώληση του Πανθρακικού σε Τούρκους επενδυτές;
Ο Ερωτών Βουλευτής:
Ανατολάκης Γεώργιος, Β΄ Πειραιώς - ΛΑ.Ο.Σ.
Πολιτικό Γραφείο: Πλ. Ελευθερίας 12, 181 20 Κορυδαλλός.
Τηλ. 210-4945982, 210-4945986 Fax: 210-4945987
Email: g.anatolakis@parliament.
read more "Πωλείται σε Τούρκους επιχειρηματίες ο Πανθρακικός...;" Διαβάστε περισσότερα...

Μάριο Σοάρες: Ο εκφυλισμός της ΕΕ...!



Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Τα «κοράκια» του ΔΝΤ και της ΕΕ, συνοδευόμενα από εκείνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), βρίσκονται ήδη στη Λισαβόνα. Επικεφαλής τους είναι μάλιστα ο γνωστός στους Ελληνες Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ. Θα μείνουν εκεί ολόκληρη την εβδομάδα για να κάνουν μια «τεχνική εκτίμηση» της πορτογαλικής οικονομίας. Από τη Μεγάλη Δευτέρα θα αρχίσουν οι πολιτικές συζητήσεις για το Μνημόνιο με το οποίο θα οδηγηθούν στη σταύρωση οι Πορτογάλοι εργαζόμενοι.
«Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, οι αυξήσεις των φόρων και το πάγωμα ή οι περικοπές των μισθών στο δημόσιο τομέα περιλαμβάνονται στα πιο ευαίσθητα από πολιτική σκοπιά μέτρα που αναμένεται ότι θα επιμείνουν η ΕΕ και το ΔΝΤ σε αντάλλαγμα της παροχής βοήθειας» έγραφαν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. Το έργο το έχουμε δει...
Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις που θα σφραγίσουν τη μοίρα της Πορτογαλίας για δεκαετίες αναδεικνύουν ιδιαίτερα έντονα την πολιτική σημασία ενός βαρυσήμαντου άρθρου που έγραψε...
ο «πατριάρχης» των Πορτογάλων σοσιαλιστών, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός Μάριο Σοάρες και το οποίο δημοσιεύθηκε στην ισπανική «Ελ Παΐς» την παραμονή της άνευ όρων παράδοσης του ομοϊδεάτη του και νυν πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες στις απαιτήσεις των τραπεζιτών για υπαγωγή της Πορτογαλίας σε καθεστώς Μνημονίου.
Ξεχειλίζει από πίκρα το άρθρο του Μάριο Σοάρες για την πορεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η ΕΕ καθώς «ανατράπηκαν βαθμιαία μερικές από τις θεμελιώδεις αρχές του σχεδίου των αποκαλούμενων ιδρυτικών χωρών».
Με μελανά χρώματα περιγράφει τη σημερινή ΕΕ ο Μ. Σοάρες: «Εξαφανίστηκαν η ισότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ όλων των κρατών-μελών. Σήμερα όλοι εξουσιάζονται περισσότερο ή λιγότερο από τη Γερμανία της καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία έχει ξεχάσει αυτό που η Γερμανία οφείλει στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και θεωρεί τώρα τον εαυτό της αφεντικό της Ευρώπης, υποστηριζόμενη από τον χρήσιμο σύμμαχό της, τον πρόεδρο Σαρκοζί» τονίζει ο Πορτογάλος σοσιαλιστής.
Εκφράζοντας τα ιδανικά που σήμερα υποβαθμίζονται, ο Μ. Σοάρες δεν διστάζει να θέσει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων: «Στη σημερινή ΕΕ υπάρχει μια επικυριαρχία της οικονομίας -και πάνω απ' όλα του χρηματοπιστωτικού συστήματος- πάνω από την πολιτική. Με άλλα λόγια δηλαδή μια επικυριαρχία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των γερμανικών τραπεζών, αν και όχι αποκλειστικά. Εχει επέλθει παράλυση μιας Ευρώπης των πολιτών και μιας πολιτικής Ευρώπης» υπογραμμίζει.
Ο ιδεολογικός μέντορας του Πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι πολιτικό ον και όχι διαχειριστής τρεχουσών οικονομικών υποθέσεων, όπως οι σημερινοί σοσιαλιστές και άλλοι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης. Αναζητά λοιπόν πολιτική λύση στα οικονομικά προβλήματα και όχι... λογιστικής νοοτροπίας.
«Οι ηγέτες της ΕΕ αρνούνται να δεχθούν ότι ο νεοφιλελευθερισμός έχει εξαντληθεί ως ιδεολογία» διαπιστώνει και προειδοποιεί ότι αν δεν αλλάξουν ριζικά την πολιτική τους «η κρίση θα οδηγήσει σε ρήξεις που μπορεί να είναι βίαιες και επικίνδυνες».
Ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δεν έχει καμιά αμφιβολία αναφορικά με το πού οδηγείται η κατάσταση στη Γηραιά Ηπειρο με τη σημερινή πολιτική που ασκούν οι ηγέτες της υπό την καταθλιπτική ηγεμονία της Γερμανίας και το γράφει στο άρθρο του χωρίς περιστροφές:
«Αν η Ευρώπη δεν αντιληφθεί τη δυσαρέσκεια που βασιλεύει παντού εναντίον των εθνικών κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών θεσμών και την απόσταση που τους χωρίζει από τους λαούς τους, είναι αναμφίβολο ότι βαδίζουμε προς την παρακμή της ΕΕ σε έναν κόσμο που βρίσκεται υπό μετασχηματισμό και ότι βαδίζουμε προς την πιθανή αποσύνθεση της ΕΕ».
Παρακμή και πιθανή αποσύνθεση της ΕΕ, λοιπόν, είναι το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κατά τον Μάριο Σοάρες, αν δεν αλλάξει η πολιτική των Ευρωπαίων ηγετών. Τελεία και παύλα.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
«Οι σοσιαλιστές δεν είχαν το θάρρος...»
ΠΙΚΡΙΑ αισθάνεται ο σοσιαλιστής Σοάρες για το γεγονός ότι οι ομοϊδεάτες του στην Ευρώπη του σήμερα δεν πρωτοστατούν στην αντίσταση κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκούν οι δεξιοί ηγέτες της ηπείρου μας. «Η ΕΕ αυτή τη στιγμή κυβερνάται από 24 συντηρητικά και υπερσυντηρητικά κόμματα και από μόλις τρία σοσιαλιστικά στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία» γράφει. «Τα τρία αυτά κράτη μπορούσαν να έχουν μείνει ανυποχώρητα στις απαιτήσεις μιας Γερμανίας που τα πέταγε προς μια απαράδεκτη ύφεση. Δεν βρήκαν όμως το θάρρος να το κάνουν» προσθέτει εμφανώς απογοητευμένος ο σοσιαλιστής ηγέτης που είχε αρχίσει τη σταδιοδρομία του αντιστεκόμενος στη δικτατορία του Σαλαζάρ, μισόν αιώνα πριν.
Από "ΕΘΝΟΣ"
read more "Μάριο Σοάρες: Ο εκφυλισμός της ΕΕ...!" Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμάζεται “κόκκινη κάρτα” για τη δόση του Σεπτεμβρίου;


Εντείνονται οι ανησυχίες τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα ότι η επόμενη έκθεση της τρόικας των ελεγκτών για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας θα αποτελεί μνημείο σκληρότητας και αυστηρότητας. Κι ότι ενδέχεται να είναι κάτι παραπάνω από "κίτρινη κάρτα", όπως κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες, αλλά απευθείας προειδοποίηση για ..."κόκκινη".
Όπερ σημαίνει, σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και πάγωμα των δόσεων από το δάνειο των 110 δισ ευρώ! Οι πληροφορίες επιμένουν ότι τα ίδια τα στελέχη της τρόικας, αν μπορούσαν, θα σταματούσαν τη ροή του δανείου από τον Ιούνιο κιόλας, δηλώνοντας κατ αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκεια τους για τις κωλυσιεργίες που σημειώνονται από ελληνικής πλευράς, ως προς την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, αλλά και την γενικότερη εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα βασικά μέτωπα της δημόσιας διοίκησης και όχι μόνο, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της προσπάθειας για την αναδιάρθρωση της χώρας. Ωστόσο, τέτοιο θέμα δεν τίθεται, τουλάχιστον προς το παρόν.
Αντίθετα, αυτό το οποίο συγκεντρώνει σε αυτή τη φάση πολλές πιθανότητες είναι να παγώσει η μεθεπόμενη δόση και συγκεκριμένα αυτή του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η σκέψη αυτή ωριμάζει το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί. Κι αυτό γιατί, για να ληφθεί, προϋποθέτει πολιτική απόφαση, την οποία δεν θα πάρουν εννοείται τα στελέχη της τρόικας, αλλά οι επικεφαλείς της Ευρωζώνης, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Κι όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο, από μια τέτοια απόφαση, και για τους τρεις, καθώς, εμμέσως πλην σαφώς, θα παραδέχονταν την αποτυχία τους.
Πάντως, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι καθόλου ευχάριστη για την ελληνική πλευρά.
read more "Ετοιμάζεται “κόκκινη κάρτα” για τη δόση του Σεπτεμβρίου;" Διαβάστε περισσότερα...

Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next Με αυτά τα στελέχη, αυτά τα κόμματα μπορούν να γίνουν μόνο... τελείες Ποιος λέει ότι δεν υπάρχουν στελέχη;Συχνά κατηγορούμε τα κόμματα, και δικαίως ως ένα βαθμό, ότι δεν έχουν ικανά στελέχη. Ένας λόγος για την έλλειψη αυτή είναι ότι στα κόμματα, κατά κανόνα, επικρατούν οι κομματικοί παράγοντες, οι σχεδόν κληρονομικώ δικαιώματι γόνοι, μερικοί αργόσχολοι συνταξιούχοι και οι παρέες των α... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα Νομιμοποίηση... μηδέν! Πέρυσι όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος και τα «πρόθυμα» ΜΜΕ μίλαγαν μόνο για το έλλειμμα και την επερχόμενη χρεοκοπία. Αφού μας ζάλισαν, με τις οβερντόουζ αναφορές στα ελαττώματα της... φυλής και τα κακά που θα πάθουμε, έβγαλαν από το καπέλο τους τη «λύση»: Μνημόνιο!ΤΟΥΣ επόμενους μήνες ζήσαμε τη λύση το... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα Ισραήλ προς Ελλάδα: Καθορίστε την ΑΟΖ και αν αντιδράσει η Τουρκία θα είναι αιτία πολέμου για εμάς Του Δημήτρη Μπεκιάρη «Καθορίστε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σας με την Κύπρο, και οποιαδήποτε απειλή, αντίδραση και πρωτοβουλία της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας θα θεωρείται για εμάς Casus Belli». Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο μετέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε ανώτατα στελέχη ... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα Γιατί θα πάμε οπωσδήποτε σε αναδιάρθρωση… Το μνημόνιο απέτυχε και γι’ αυτό πλέον δεν αμφιβάλει κανείς. Εμείς από αυτό εδώ το blog, ήδη από τις 4-5-2010, αλλά και πιο πριν, είχαμε πει Καλύτερα βρε Έλληνες να πτωχεύσουμε τώρα. Καλύτερα πτώχευση τώρα, είχαμε πει, παρά αργότερα. Τότε θα είναι πιο επώδυνη και εξηγήσαμε το γιατί. Όμως κανείς από αυτούς που παίρνουν... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα Το σχέδιο είναι απλό: «Στήριξη», «κατανόηση» και ξεπούλημα Του Δημήτρη Μυ Οι μεγάλες απάτες κατά κανόνα καλύπτονται πίσω από ωραίες λέξεις- φράσεις. Ας δούμε μερικές: «Μηχανισμός στήριξης». «Μνημόνιο κατανόησης». «Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας». Αν θέλουμε να προσφέρουμε (ως δημοσιογράφοι) κάτι ουσιαστικό στην κοινωνία, είναι αρκετό ίσως, να αποφορτίσουμε της λέξεις ... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα Εγκεφαλική λειτουργία μηδέν… Μόνο αυτός ο τίτλος μπορεί να συμπεριλάβει το μέγεθος της ανοησίας και το βάθος της ποταπότητας που κάποιοι μπορούν να προσεγγίζουν χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια…Ναι, είμαι θυμωμένος. Και είμαι θυμωμένος, επειδή στην περιήγησή μου στο διαδίκτυο βρήκα το απάνθισμα της εργασίας ενός νεκρού εγκεφάλου, που προτ... 13 Apr 2011 / 3 Σχόλια / Περισσότερα Κι αν ανακοινώσει ότι… επανιδρύει το ΠΑΣΟΚ; Γράφει ο Ρωμύλος ΚομνηνόςΥπό μια έννοια, ο στρατηγικός σχεδιασμός του Γιώργου Παπανδρέου «φωνάζει» από μακριά. Ο Πρωθυπουργός κατάφερε να ξεπεράσει το «παγόβουνο» των προηγούμενων ημερών, τότε που με αφορμή την πολιτική αποδοκιμασία Παπακωνσταντίνου για τα «φρουτάκια», η Κυβέρνηση έφτασε στα όρια της αυτοδιάλυσης. Κ... 13 Apr 2011 / 6 Σχόλια / Περισσότερα ΑΡΘΡΑ Και έγκλημα και λάθος Γράφει ο Θρασύβουλος Μαυρομάτης τ. πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου ΠάτραςΜεγαλύτερο και χειρότερο έγκλημα εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας και του χειμαζόμενου λαού σαν αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας από την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα της υγείας, σύμφωνα και με τις εντολές του επαχθούς μνημ... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα ΑΡΘΡΑ Κούρεμα με το... ζόρι Γράφει η Σοφία ΒούλτεψηΣε σοβαρό πρόβλημα με απρόβλεπτες συνέπειες εξελίσσεται η συζήτηση γύρω από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς πλέον αυτή καθεαυτή η συζήτηση, καθώς και η επιμονή επιστροφής στο συγκεκριμένο σενάριο, κινδυνεύει να καταργήσει κάθε διαδικασία εξόδου από την κρίση.Στο δελτίο των περί ... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα Home � Feature, Απόψεις, Ελλάδα Πολιτική, Ροή � Νομιμοποίηση... μηδέν! Νομιμοποίηση... μηδέν!



Πέρυσι όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος και τα «πρόθυμα» ΜΜΕ μίλαγαν μόνο για το έλλειμμα και την επερχόμενη χρεοκοπία. Αφού μας ζάλισαν, με τις οβερντόουζ αναφορές στα ελαττώματα της... φυλής και τα κακά που θα πάθουμε, έβγαλαν από το καπέλο τους τη «λύση»: Μνημόνιο!

ΤΟΥΣ επόμενους μήνες ζήσαμε τη λύση τους. Ψαλίδισμα μισθών, καταιγίδα απολύσεων, νυστέρι στις κοινωνικές παροχές, λουκέτα και απελπισία. Αλλά το χρέος χρέος, και τα αδιέξοδα (τους) αδιέξοδα.

ΑΠΛΩΣ (;) μετέτρεψαν ένα χρέος που ήταν... ξεκρέμαστο σε ενυπόθηκο, με υποθήκη τη χώρα και τον κοινό μας πλούτο, διέγραψαν κατακτήσεις δεκαετιών, για το ...
καλό μας, και άρχισαν να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αποφασίζουν, στο διηνεκές, για εμάς, χωρίς εμάς.

ΜΕΤΑ έπιασαν το καινούργιο τροπάρι, που είναι γραμμένο ακριβώς πάνω στο ρυθμό του παλιού. Τώρα όλοι μιλούν για αναδιάρθρωση. Υποτίθεται μάλιστα ότι σκοτώνονται κιόλας, καθώς άλλοι είναι υπέρ και άλλοι κατά.

ΒΡΙΣΚΟΥΝ και ονόματα-σημαίες για τη διαφωνία τους. Αναδιάρθρωση οι μεν, επανευθυγράμμιση οι δε, ανασχεδιασμός άλλοι, όπως ο Σόρος. Και μέσα σε αυτόν το βομβαρδισμό «πληροφοριών» και «απόψεων» μένουν όλα τα σημαντικά εκτός συζήτησης.

ΑΦΟΥ το Μνημόνιο που προσυπέγραψαν έφερνε λύσεις, γιατί δεν φάνηκε η σωτηρία; Γιατί σήμερα, αφού πληρώσαμε, βάλθηκαν να λένε αυτό που λέγαμε (!), ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ γι' αυτούς είναι και πάλι απλή. Εχουν έτοιμη τη «νέα» λύση, που είναι η... παλιά: Μνημόνιο! Μνημόνια επί μνημονίων και λογαριασμοί επί λογαριασμών και το χρέος εκεί, να μας κοιτά αφ' υψηλού.

REAL estate με υποθήκη μια ολόκληρη γενιά. Και fast track με τον πολιτισμό και το μέλλον της χώρας, αλλά και την αξιοπρέπεια και τη λογική όλων μας.

ΓΙΑΤΙ δεν αγνοούμε ότι υπάρχει σημαντικότατη παραοικονομία στη χώρα, σχεδόν το ένα τρίτο του ΑΕΠ. Αλλά γι' αυτό ο ηγέτης και οι παρακοιμώμενοι δεν έχουν πει ούτε μία λέξη. Οπως υπάρχει και εκτεταμένη φοροδιαφυγή, που υπολογίζεται πάνω από 20 δισ. Αλλά και εκεί το πολιτικό προσωπικό του συστήματος δεν λέει κουβέντα.

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ; Αν έχει χρεοκοπήσει κάτι, είναι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα. Αυτό που ξεκίνησε «δημοκρατικό», άλλαξε σε «σοσιαλιστικό» και καταλήγει άγρια νεοφιλελεύθερο. Οι μεταλλαγμένοι σοσιαλιστές πήραν τις επιταγές του Φρίντμαν, που πλάσαραν χωρίς την παραμικρή λαϊκή αποδοχή ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος, και τις έκαναν Ευαγγέλιο. Και μιλούν από πάνω για δημοκρατική νομιμοποίηση.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ δεν υπάρχει: Κανείς δεν τους ψήφισε γι' αυτά που κάνουν. Και μια πλειοψηφία στη Βουλή δεν νομιμοποιεί τις αποφάσεις που παίρνουν. Κρύβονται απλώς πίσω από το δάχτυλο που τους προσφέρει μια αντιπολίτευση που γνωρίζει, και αυτή, ότι έχει φάει τα ψωμιά της.


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
read more "Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next Με αυτά τα στελέχη, αυτά τα κόμματα μπορούν να γίνουν μόνο... τελείες Ποιος λέει ότι δεν υπάρχουν στελέχη;Συχνά κατηγορούμε τα κόμματα, και δικαίως ως ένα βαθμό, ότι δεν έχουν ικανά στελέχη. Ένας λόγος για την έλλειψη αυτή είναι ότι στα κόμματα, κατά κανόνα, επικρατούν οι κομματικοί παράγοντες, οι σχεδόν κληρονομικώ δικαιώματι γόνοι, μερικοί αργόσχολοι συνταξιούχοι και οι παρέες των α... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα Νομιμοποίηση... μηδέν! Πέρυσι όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος και τα «πρόθυμα» ΜΜΕ μίλαγαν μόνο για το έλλειμμα και την επερχόμενη χρεοκοπία. Αφού μας ζάλισαν, με τις οβερντόουζ αναφορές στα ελαττώματα της... φυλής και τα κακά που θα πάθουμε, έβγαλαν από το καπέλο τους τη «λύση»: Μνημόνιο!ΤΟΥΣ επόμενους μήνες ζήσαμε τη λύση το... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα Ισραήλ προς Ελλάδα: Καθορίστε την ΑΟΖ και αν αντιδράσει η Τουρκία θα είναι αιτία πολέμου για εμάς Του Δημήτρη Μπεκιάρη «Καθορίστε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σας με την Κύπρο, και οποιαδήποτε απειλή, αντίδραση και πρωτοβουλία της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας θα θεωρείται για εμάς Casus Belli». Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο μετέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε ανώτατα στελέχη ... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα Γιατί θα πάμε οπωσδήποτε σε αναδιάρθρωση… Το μνημόνιο απέτυχε και γι’ αυτό πλέον δεν αμφιβάλει κανείς. Εμείς από αυτό εδώ το blog, ήδη από τις 4-5-2010, αλλά και πιο πριν, είχαμε πει Καλύτερα βρε Έλληνες να πτωχεύσουμε τώρα. Καλύτερα πτώχευση τώρα, είχαμε πει, παρά αργότερα. Τότε θα είναι πιο επώδυνη και εξηγήσαμε το γιατί. Όμως κανείς από αυτούς που παίρνουν... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα Το σχέδιο είναι απλό: «Στήριξη», «κατανόηση» και ξεπούλημα Του Δημήτρη Μυ Οι μεγάλες απάτες κατά κανόνα καλύπτονται πίσω από ωραίες λέξεις- φράσεις. Ας δούμε μερικές: «Μηχανισμός στήριξης». «Μνημόνιο κατανόησης». «Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας». Αν θέλουμε να προσφέρουμε (ως δημοσιογράφοι) κάτι ουσιαστικό στην κοινωνία, είναι αρκετό ίσως, να αποφορτίσουμε της λέξεις ... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα Εγκεφαλική λειτουργία μηδέν… Μόνο αυτός ο τίτλος μπορεί να συμπεριλάβει το μέγεθος της ανοησίας και το βάθος της ποταπότητας που κάποιοι μπορούν να προσεγγίζουν χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια…Ναι, είμαι θυμωμένος. Και είμαι θυμωμένος, επειδή στην περιήγησή μου στο διαδίκτυο βρήκα το απάνθισμα της εργασίας ενός νεκρού εγκεφάλου, που προτ... 13 Apr 2011 / 3 Σχόλια / Περισσότερα Κι αν ανακοινώσει ότι… επανιδρύει το ΠΑΣΟΚ; Γράφει ο Ρωμύλος ΚομνηνόςΥπό μια έννοια, ο στρατηγικός σχεδιασμός του Γιώργου Παπανδρέου «φωνάζει» από μακριά. Ο Πρωθυπουργός κατάφερε να ξεπεράσει το «παγόβουνο» των προηγούμενων ημερών, τότε που με αφορμή την πολιτική αποδοκιμασία Παπακωνσταντίνου για τα «φρουτάκια», η Κυβέρνηση έφτασε στα όρια της αυτοδιάλυσης. Κ... 13 Apr 2011 / 6 Σχόλια / Περισσότερα ΑΡΘΡΑ Και έγκλημα και λάθος Γράφει ο Θρασύβουλος Μαυρομάτης τ. πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου ΠάτραςΜεγαλύτερο και χειρότερο έγκλημα εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας και του χειμαζόμενου λαού σαν αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας από την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα της υγείας, σύμφωνα και με τις εντολές του επαχθούς μνημ... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα ΑΡΘΡΑ Κούρεμα με το... ζόρι Γράφει η Σοφία ΒούλτεψηΣε σοβαρό πρόβλημα με απρόβλεπτες συνέπειες εξελίσσεται η συζήτηση γύρω από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς πλέον αυτή καθεαυτή η συζήτηση, καθώς και η επιμονή επιστροφής στο συγκεκριμένο σενάριο, κινδυνεύει να καταργήσει κάθε διαδικασία εξόδου από την κρίση.Στο δελτίο των περί ... 14 Apr 2011 / 0 Σχόλια / Περισσότερα Home � Feature, Απόψεις, Ελλάδα Πολιτική, Ροή � Νομιμοποίηση... μηδέν! Νομιμοποίηση... μηδέν!" Διαβάστε περισσότερα...

Κερατέα ART RESISTANCE..

Ο Παρατηρητής, επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο που πάει στην Κερατέα..την Κερατέα, που βρέθηκε στο επίκεντρο των (δυστυχώς, κακών) γεγονότων και μαρτυρά τον αγώνα για δικαίωση..

έγινε λοιπόν η εκδήλωση συμπαράστασης στους κατοίκους της Κερατέας..
το πρόγραμμα ήταν γνωστό πλέον απο το ιστολόγιο των διοργανωτών..




πολλοί, επέλεξαν να κατασκηνώσουν στα πέριξ του χώρου της εκδήλωσης..


η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη..
κάθε λογής ηλικίας και τάξης άνθρωποι..
η ατμόσφαιρα, γιορταστική μπορώ να πώ.. μα η Τέχνη πάντα είναι γιορτή..
φωτογραφική έκθεση, ζωγραφική για παιδιά, θεατρικά και πολλά πολλά τραγούδια..


το Σάββατο ο Μίκης Θεοδωράκης επισκέφτηκε το φεστιβάλ..
χθές Κυριακή ο Μανώλης Γλέζος..









αγωνιστικό πολιτιστικό στέκι, "το άπαρτο κάστρο"


μέσα στο στέκι, άπειρες φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων που αναφέρονται στο πρόβλημα και τους αγώνες της Κερατέας..










έκθεση μαθήτριας της Κερατέας..
είναι απογοητευτικό το τί "γράφει" στην Ψυχή της μικρής μαθήτριας αυτό που συμβαίνει..
σκέφτηκε κανείς άραγε τι θα έρχεται πρώτο στο μυαλό της μεγαλώνοντας και βλέποντας εμπρός της έναν αστυνόμο (που δέν θα φταίει ασφαλώς σε τίποτα)..
το λέει ένα τραγούδι των active member που συμμετείχαν στην εκδήλωση..
"ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗ ΣΚΙΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΝΕ."













για πότε βράδιασε δέν το καταλάβαμε..
με μιά εικόνα στο μυαλό επιστρέφω..


φωτό ΟΜΑΔΑ ΣΕΙΡΙΟΣ
και απλώς αναρωτιέμαι..
ΧΥΤΑ δέν σημαίνει :
Χώρος
Υγειονομικής
Ταφής
Απορριμάτων?
τι είναι ΧΥΤΑ εδώ κλικ
έγινε ποτέ στην Ελλάδα κάτι τέτοιο;
μόνο χωματερές έχω δεί τόσα χρόνια..
πηγή http://seiriosteam.blogspot.com
read more "Κερατέα ART RESISTANCE.." Διαβάστε περισσότερα...

Τρέμουν οι υπουργοί τις περιοδείες και άρχισαν τους "τσαμπουκάδες" στην τρόικα


  • Η πρόταση στον Βενιζέλο να αναλάβει τη διάδοση των μέτρων στην Βόρεια Ελλάδα έπεσε στο κενό
Ψάχνει για θύματα ο Παπανδρέου στην κυβέρνηση του και θύματα δεν βρίσκει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr μόνο η Κατσέλη και ο Λοβέρδος φάνηκαν πρόθυμοι να κάνουν περιοδείες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων παρά το γεγονός ότι και αυτούς τους έχουν στρώσει στο κυνήγι αρκετές φορές.

Η πρόταση στον Βενιζέλο να αναλάβει τη … διάδοση των μέτρων στην Βόρεια Ελλάδα έπεσε στο κενό όπως αντίστοιχα συνέβη και με τον Καστανίδη .

Ο δε Ρέππας θεωρείται «καμένος» καθώς τα μέτρα αφορούν μειώσεις επιδομάτων και εισοδημάτων στις ΔΕΚΟ της εποπτείας του.

Λευκή απεργία κατά της τρόικας!

Με τους υπουργούς να κάνουν λευκή απεργία κατά του Μνημονίου και της τρόικα επειδή φοβούνται να αναλάβουν το πολιτικό κόστος, άκρως απογοητευμένα εμφανίζονται και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Τα μέτρα που ζητά η τρόικα για την έξοδο της χώρας από την κρίση δεν προωθούνται με τους ρυθμούς που θα ήθελαν οι δανειστές μας και το όλο πρόγραμμα να πέφτει έξω.

Αυτή είναι και η αιτία που τα έσοδα τέθηκαν εκτός ελέγχου και αυτός είναι ο λόγος που ....
ο “Tσάρος” ετοιμάζει νέο κοστούμι όταν την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα ανακοινώσει στους Έλληνες πολίτες τα νέα μέτρα.

Την ίδια ώρα, στελέχη της πλατείας Συντάγματος βλέπουν ότι ο δρόμος των εκλογών είναι πλέον πολύ πιθανός.

Κι αυτό επειδή όσα μέτρα και αν ληφθούν, οι ανατροπές για να σωθεί το κράτος δε θα γίνουν εξαιτίας της στάσης ανυπακοής των υπουργών στις εντολές της Τρόικα, με αποτέλεσμα η χώρα να διολισθαίνει και τους πολιτικούς να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την ωμή πραγματικότητα φτάνοντας το μαχαίρι στο κόκκαλο.

“Μόνο πρόσωπα εκτός πολιτικής, προσωπικότητες από όλους τους κοινωνικούς χώρους ή ακόμη και μια κυβέρνηση όπου όλα τα κόμματα θα συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών και θα παραμερίσουν τις πολιτικές τους διαφορές θα καταφέρουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα σταθερότητας”, σημειώνουν χαρακτηριστικά και διευκρινίζουν ότι “μονάχα τότε ενδεχομένως να υπάρξει χαραμάδα ελπίδας για την έξοδο της χώρας από την κρίση” ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο η σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας καταλάβει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε.
read more "Τρέμουν οι υπουργοί τις περιοδείες και άρχισαν τους "τσαμπουκάδες" στην τρόικα" Διαβάστε περισσότερα...

Ξεπέρασε το 15% η ανεργία! Άντε να μαζεύουμε εκείνες τις πέτρες...



Η διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, μεταφράζεται πλέον σε αριθμούς που σοκάρουν. Και αν τολμήσουν, αν λέμε, να παρουσιάσουν τους πραγματικούς αριθμούς της ανεργίας, τότε θα αποκαλυφθεί και η τεράστια ζημιά που έχει κάνει η παρέα του Παπανδρέου στη χώρα. Δυστυχώς, κανείς από την κυβέρνηση δεν μπορεί να διαννοηθεί πως οι αριθμοί αντιστοιχούν σε ανθρώπους, σε οικογένειες που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης.
Το χειρότερο, που αδυνατεί να αντιληφθεί το κυβερνών τσίρκο, είναι πως οι αριθμοί των ανέργων συνεχώς αυξάνονται και απειλούν με κοινωνική έκρηξη που θα σαρώσει τα πάντα. Και τα πρώτα θύματα αυτής της έκρηξης θα είναι οι κυβερνώντες, οι βουλευτές και οι "παραφυάδες" που πάντα βρίσκονται γύρω τους. Ο καιρός για εκείνες τις πέτρες (στις οποίες είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο Παπανδρέου προ... διετίας), πλησιάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Καιρός κάποιοι να αρχίσουν να παίρνουν τα μέτρα τους, αντί να επιβάλουν μέτρα στον Ελληνικό λαό...
Άλμα στο 15,1% σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση έναντι 14,8% τον Δεκέμβριο, σε νέο υψηλό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) την Πέμπτη. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2004, τον πρώτο μήνα για τον οποίο η ΕΛ.ΣΤΑΤ. δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία ανεργίας. Τα στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα.
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιανουάριο 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.267.584 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 756.795 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.302.315 άτομα.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 189.663 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010 (αύξηση 33,4%) και κατά 23.149 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 3,2%).
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 178.159 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010 (μείωση 4%), ενώ αυξήθηκαν κατά 33.820 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 (αύξηση 0,8%).
Η ανεργία «μαστίζει» τους νέους σε ηλικία, καθώς στα άτομα ηλικίας 15- 24 ετών το ποσοστό ανεργίας ανήλθε τον Ιανουάριο εφέτος σε 37% (από 30,4% τον Ιανουάριο 2010). Στις ηλικίες 25- 34 ετών, η ανεργία είναι 21,3% (από 14,6% τον Ιανουάριο 2010) και στις ηλικίες 35- 44 ετών, το ποσοστό ανεργίας είναι 12,6% (από 9,7% τον Ιανουάριο 2010).
Στις γυναίκες, η ανεργία διατηρείται σε πολύ υψηλότερα ποσοστά έναντι εκείνης των ανδρών. Τον Ιανουάριο εφέτος, η ανεργία στις γυναίκες ήταν 18,8% (από 14,9% τον Ιανουάριο 2010) και στους άνδρες ήταν 12,4% (από 8,7% τον Ιανουάριο πέρυσι).
Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, «πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται οι περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (ποσοστό ανεργίας 22,7% τον Ιανουάριο 2011 από 17,7% τον Ιανουάριο 2010), Νοτίου Αιγαίου (20,2% από 15,3%), Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (19,3% από 10,9%), Κεντρικής Μακεδονίας (17,1% από 12,2%), Στερεάς Ελλάδας (17% από 11,8%) και Ιονίων Νήσων (17% από 19,1%). Μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται μόνον στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου, όμως, και εκεί υπερδιπλασιάστηκε σε ένα έτος (7,1% τον Ιανουάριο 2011 από 3% τον Ιανουάριο 2010). Στην Αττική, όπου είναι συγκεντρωμένοι τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας, η ανεργία ανήλθε σε 14,6% τον Ιανουάριο εφέτος από 10,7% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη υποχώρησε ελαφρά στο 9,9% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Eurostat.
read more "Ξεπέρασε το 15% η ανεργία! Άντε να μαζεύουμε εκείνες τις πέτρες..." Διαβάστε περισσότερα...

Κι αν ανακοινώσει ότι… επανιδρύει το ΠΑΣΟΚ;


Υπό μια έννοια, ο στρατηγικός σχεδιασμός του Γιώργου Παπανδρέου «φωνάζει» από μακριά. Ο Πρωθυπουργός κατάφερε να ξεπεράσει το «παγόβουνο» των προηγούμενων ημερών, τότε που με αφορμή την πολιτική αποδοκιμασία Παπακωνσταντίνου για τα «φρουτάκια», η Κυβέρνηση έφτασε στα όρια της αυτοδιάλυσης. Και πλέον, μέρα με τη μέρα, αναπτύσσει το πλέγμα των κινήσεων του. Υπουργικό συμβούλιο, ανακοινώσεις για τα μέτρα, και σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εκεί, θα δοθεί μάλλον και η πιο σημαντική μάχη. Απέναντι σε πολιτικά στελέχη, που πολλά οφείλουν στον ίδιο το γεγονός ότι βρίσκονται στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να σαλπίσει πανστρατιά. Να τους θέσει όλους προ των ευθυνών τους. Να δείξει προς την πλευρά της Αντιπολίτευσης, χαράσσοντας νοητά πολιτικές διαχωριστικές γραμμές. Να τους καλέσει να βγουν από τα γραφεία τους, να οργώσουν την περιφέρεια και τα μεγάλα αστικά κέντρα, να στείλουν το μήνυμα ότι πράγματι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ».
Στη συνέχεια, να στηρίξουν στη Βουλή τα επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα που θα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Και να δώσουν τη μάχη για να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις για το ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδο κοινωνίας, και στρωμάτων που παραδοσιακά στηρίζουν το Κίνημα.
Όλα αυτά είναι που περιμένει κανείς να ακούσει από τον Γιώργο Παπανδρέου. Μόνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πρωθυπουργός αρέσκεται στο να γίνεται απρόβλεπτος. Και η δύσκολη συγκυρία την οποία καλείται να διαχειριστεί, διογκώνει μέσα του την επιθυμία να… ταράξει τα νερά. Να γίνει αντιεξουσιαστής, όπως πολλές φορές έχει πει, μόνο που φαίνεται ότι μονάχα ο ίδιος πιστεύει στην αξία ενός τέτοιου αυτοπροσδιορισμού, απέναντι σε ένα απαρχαιωμένο κόμμα.
Και ξαφνικά, την Παρασκευή, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να ανακοινώσει ότι έχει αποφασίσει να… επανιδρύσει το ΠΑΣΟΚ. Να το μετεξελίξει σε ένα σύγχρονο κόμμα, που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις απαιτήσεις της εποχής. Αλλά και τις δικές του. Να επιχειρήσει να αποτινάξει την «αμαρτωλή» κληρονομιά του παρελθόντος, που δυσκολεύει και τους διεθνείς χειρισμούς της κρίσης. Το φαντάζεστε;
read more "Κι αν ανακοινώσει ότι… επανιδρύει το ΠΑΣΟΚ;" Διαβάστε περισσότερα...

Ισραήλ προς Ελλάδα: Καθορίστε την ΑΟΖ και αν αντιδράσει η Τουρκία θα είναι αιτία πολέμου για εμάς


«Καθορίστε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σας με την Κύπρο, και οποιαδήποτε απειλή, αντίδραση και πρωτοβουλία της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας θα θεωρείται για εμάς Casus Belli». Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο μετέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε ανώτατα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως αναφέρει πολύ καλά πληροφορημένη πηγή στο newscode.gr «Οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει με τολμηρά βήματα».
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του newscode.gr, το Ισραήλ είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε στήριξη στην Ελλάδα, από την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου.
Ιδιαίτερα δεν μετά τον χαρακτηρισμό του Ισραήλ στην τουρκική «Κόκκινη Βίβλο» ως «βασική απειλή», το Τελ Αβίβ είναι αποφασισμένο όσο ποτέ να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα. Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες τα δείγματα στο πεδίο της προσέγγισης της Αθήνας με το Ισραήλ στον στρατιωτικό τομέα υπήρξαν θετικά. Η επικοινωνία και οι επαφές ανάμεσα στα ανώτατα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας και του Ισραήλ είναι συνεχείς τους τελευταίους μήνες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μυστικές συναντήσεις ανάμεσα σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών στην Αθήνα, με αντικείμενο τόσο την στρατιωτική συνεργασία, όσο και την μελλοντική προμήθεια ισραηλινών εξοπλιστικών προγραμμάτων (εννοείται όταν και αν η Ελλάδα αντιμετωπίσει με επιτυχία την σφοδρή οικονομική κρίση).
Ενιαίος χώρος
Το Ισραήλ επιθυμεί να δημιουργηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα ένας «ενιαίος», επί της ουσίας, χώρος Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Κύπρο και την Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Εξάλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το Τελ Αβίβ με δική του πρωτοβουλία έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες με βάση τους οποίους αναγνώριζε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας.
Η προοπτική του καθορισμού της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα αποτελέσει την βάση για την υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να αναλαμβάνει ρόλο διαμετακομιστικού κέντρου του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Ήδη η Ισραηλινή πλευρά από το περασμένο καλοκαίρι έχει υποβάλει αυτή την πρόταση προς την ελληνική. Ταυτόχρονα ο καθορισμός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την πλευρά της Ελλάδας, θα ενισχύσει την προοπτική απόκτησης του απαραίτητου για το Ισραήλ στρατηγικού βάθους στη Μεσόγειο.
Στο Τελ Αβίβ, θεωρούν ότι στην παρούσα συγκυρία οι προϋποθέσεις είναι οι κατάλληλες, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει με τολμηρά βήματα στον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, δεδομένου ότι η κατάσταση στην ανατολική μεσόγειο, εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων στον αραβικό κόσμο και ειδικότερα στο βορειο-αφρικανικό χώρο, ευνοεί τις τολμηρές, αλλά και εξαιρετικά μεγάλης στρατηγικής σημασίας αποφάσεις.
Κύπρος
Το Ισραήλ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην βόρειο Κύπρο και τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού κατοχής και καθιστούν δηλωτική την επιθυμία τους για αποδέσμευση από την Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο το ενδιαφέρον τόσο της Αθήνας, όσο και του Τελ Αβίβ προκάλεσε η συνάντηση εκπροσώπων ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων στο ξενοδοχείο «Λήδρα Palace» στη Λευκωσία, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «Τα οφέλη των φυσικών πόρων πρέπει να προκύπτουν για όλους τους Κυπρίους και να μπορούν να συμβάλλουν στην χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού».
Η ένταση και οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο εναντίον της Τουρκίας, μπορεί να επηρεάσουν μελλοντικά και τις εξελίξεις στο θέμα του καθορισμού των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, δεδομένου ότι επίκειται επιτάχυνση των επαφών στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού. Τον περασμένο Φεβρουάριο η ηγεσία του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους προανήγγειλε την διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου και ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Τουρκία και όλα αυτά εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων και των διαδηλώσεων εναντίωσης προς την τουρκική παρουσία στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Καλά πληροφορημένοι διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι εκείνη η απόφαση της τουρκοκυπριακή ηγεσίας, σε εκείνη τη συγκυρία αποτελούσε ένα ακόμη δείγμα εκνευρισμού. Σύμφωνα με τους ίδιους διπλωματικούς κύκλους «Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον τους, να αξιολογήσουν τα υπέρ και τα κατά της τουρκικής κατοχής, η οποία τους οδηγεί σε απομόνωση και σε ένα μέλλον οικονομικής καταστροφής».
read more "Ισραήλ προς Ελλάδα: Καθορίστε την ΑΟΖ και αν αντιδράσει η Τουρκία θα είναι αιτία πολέμου για εμάς" Διαβάστε περισσότερα...

Κολαστήριο στο κέντρο της Αθήνας...


- 'Ακαρδοι εκμεταλευτές έδερναν παιδιά, ανάπηρους ακόμα και μια έγκυο
- 'Οταν η είσπραξη από την επαιτεία ήταν μικρή τους βασάνιζαν
- 20 ψυχές ζούσαν καθημερινό μαρτύριο - Μεταξύ τους και παιδιά από 9 έως 14 ετών

Όλα αυτά σε πολυκατοικία, στην οδό Θεμιστοκλέους 16, στο κέντρο της Αθήνας.

Ανήλικα παιδιά με ακορντεόν και άλλα μουσικά όργανα, έγκυος γυναίκα και ανάπηροι, έβρισκαν καταφύγιο εκεί προκειμένου να....
επαιτούν και να κλέβουν για να δίνουν στους ιδιοκτήτες του κτιρίου το υπέρογκο ενοίκιο των 5 ευρώ και μερίδιο από τις εισπράξεις!

Οι συνοδοί των ανήλικων, στο τέλος της ημέρας, ξυλοφόρτωναν τα κατάκοπα παιδιά, όταν δεν έμεναν ικανοποιημένοι από τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής σχημάτισαν δικογραφία σε βάρους ενός 61χρονου ομογενή από τη Βόρειο Ήπειρο, ενός 70χρονο Έλληνα και της 60χρονης συζύγου του από τη Βουλγαρία, για εγκληματική οργάνωση και εμπορία ανθρώπων.

Στο κτίριο βρέθηκαν 20 άτομα, εκ των οποίων 10 ανήλικοι από 9 έως 14 χρόνων και 10 ενήλικες από 20 έως 51 χρόνων από τη Ρουμανία και Βουλγαρία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις κατηγορούμενοι παρείχαν στέγη σε ανήλικους επαίτες αλλά και σε ανάπηρους, ενώ έμεναν μαζί τους προκειμένου να ελέγχουν τις κινήσεις και τις εισπράξεις τους.

Η παρακολούθηση των αστυνομικών συνεχίστηκε και σε άλλη πολυκατοικία της Αθήνας, στην οδό Μενάνδρου, όπου μετεγκαταστάθηκαν οι ανήλικοι και οι συνοδοί τους εξαιτίας των υπερβολικών χρηματικών απαιτήσεων των τριών κατηγορουμένων, που καθιστούσαν ασύμφορη τη διαμονή τους στο 6όροφο κτίριο της Θεμιστοκλέους.

Ωστόσο οι ανάπηροι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και έμειναν εκεί. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 15 άτομα, και οδηγήθηκαν 8 στον Εισαγγελέα, ενώ οι 7 (ανήλικοι και μία έγκυος) αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και Ανηλίκων.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 3.293 ευρώ και διάφορα μέσα επαιτείας.
newsit
read more "Κολαστήριο στο κέντρο της Αθήνας..." Διαβάστε περισσότερα...