Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τετέλεσται

Σαρώνονται τώρα υπάλληλοι, μισθοί, συντάξεις, ξαναγράφεται πιο σκληρό το Μεσοπρόθεσμο! Καταστροφικό για το επίπεδο ζωής το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης • Νωρίτερα ένα χρόνο ολοκληρώνεται, με πιο άγριο τρόπο, το Μνημόνιο!
ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ το Μεσοπρόθεσμο από την αρχή, φέρνοντας νωρίτερα, μέχρι το 2014, όλο το πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 28,35 δισ. ευρώ. Από τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη του Ε. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας προέκυψε η επίσπευση των μέτρων, τα οποία επαναξιολογούνται στο σύνολό τους από τα κλιμάκια των δανειστών. Στο τραπέζι των σκληρών διαπραγματεύσεων διερευνώνται, μεταξύ άλλων, απολύσεις περίπου 58.000 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εργασιακή εφεδρεία κατ' αρχάς για 20.000-30.000 υπαλλήλους, απολύσεις απασχολουμένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου τόσο στον ευρύτερο όσο και στο στενό δημόσιο τομέα, μείωση 40% των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ενιαίου μισθολογίου, πλαφόν στις συντάξεις, περικοπή του εφάπαξ, μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 6.000 ευρώ, εφάπαξ ή μεγαλύτερη εξίσωση του φόρου στο...

πετρέλαιο θέρμανσης, αύξηση αντικειμενικών αξιών.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΤΟ 2014, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ «ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΡΟ»
Τα θέλουν όλα και τώρα
ΦΟΡΟΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ 501 ΕΥΡΩ! • ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ • ΠΑΝΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ • ΕΞΙΣΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ξαναγράφουν το Μεσοπρόθεσμο από την αρχή, φέρνοντας νωρίτερα, μέχρι το 2014, όλο το πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 28,35 δισ. ευρώ.

Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, για τα αποτελέσματα της οποίας ενημερώνει αυτή την ώρα την κυβερνητική επιτροπή, εκτός από την κατ' αρχήν συμφωνία, κατέληξε σε δύο κρίσιμες αποφάσεις:

* Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο θα ολοκληρωθεί όχι το 2015, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιούνιο, αλλά το 2014, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα. «Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» επισημαίνονταν στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

* Η επίσπευσή του προκαλεί και νέο γύρο συζητήσεων για το είδος των μέτρων που θα συμπεριληφθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο. Για «επανέναρξη της αξιολόγησης, η οποία θα περιλαμβάνει και συζητήσεις για πολιτικές», έκανε λόγο με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κυβέρνηση και τρόικα επανασχεδιάζουν το Μεσοπρόθεσμο, υπό το βλέμμα των αγορών, τις διαθέσεις των οποίων επιδιώκουν να μετριάσουν και φέρνουν νωρίτερα όλο το πακέτο μέτρων, επιδιώκοντας και άμεσα δημοσιονομικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης από το 2011.

Το συνολικό πακέτο των 28,35 δισ. ευρώ πρέπει να εξευρεθεί όχι μέχρι το 2015, αλλά έως το 2014, οπότε και το έλλειμμα θα πρέπει να έχει περιοριστεί στο 1% ή στα 2,6 δισ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να αναθεωρηθεί και ο φετινός στόχος για έλλειμμα 7,6%. Και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος έρχεται νωρίτερα, καθώς η τρόικα πιέζει προς αυτό, απαιτώντας οι δόσεις του δανείου να πηγαίνουν μόνο για εξόφληση τόκων και ομολόγων.

Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η Κομισιόν στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν τη νύχτα κάνουν λόγο για «ικανοποιητική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις κλείνοντας το πρώτο ραντεβού στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Αθήνα.

Στο μεταξύ τα τεχνικά κλιμάκια θα παραμείνουν στην Αθήνα γράφοντας «μέτρο μέτρο» το νέο Μεσοπρόθεσμο, καθώς, όπως αποδείχτηκε, το αρχικό σχέδιο δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Η αρχή γίνεται από τα μέτρα του 2011 δεδομένης και της τρύπας του φετινού προϋπολογισμού που υπολογίζεται στα 1,7 δισ. ευρώ και η οποία βάσει εκτιμήσεων της τρόικας μπορεί να κλείσει με μέτρα άνω των 2 δισ. ευρώ.

Στη δεύτερη τηλεδιάσκεψη, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι είχαν και τα επικαιροποιημένα δημοσιονομικά στοιχεία, εξετάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνατότητες επίσπευσης ορισμένων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου.

Στο τραπέζι των σκληρών διαπραγματεύσεων βρίσκεται πλήθος μέτρων, τόσο φορολογικά -άμεσης απόδοσης για να καλυφθούν οι αποκλίσεις του έτους όσο και δαπανών, που είναι μέτρα μόνιμης απόδοσης κυρίως για το επόμενο έτος, που εστιάζονται κυρίως σε:

* Απολύσεις περίπου 58.000 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

* Εργασιακή εφεδρεία κατ' αρχήν για 20.000-30.000 υπαλλήλους.

* Απολύσεις απασχολούμενων με συμβάσεις αορίστου χρόνου τόσο στον ευρύτερο όσο και στο στενό δημόσιο τομέα.

* Μείωση 40% των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ενιαίου μισθολογίου.

* Πλαφόν στις συντάξεις.

* Περικοπή του εφάπαξ.

* Μείωση του αφορολογήτου ορίου, με την τρόικα να προκρίνει το αρχικό σενάριο των 6.000 ευρώ, που θα προκαλέσει και επιβολή κεφαλικού φόρου σε εισοδήματα από 6.000 ευρώ και πάνω από το 2012.

* Εφάπαξ ή μεγαλύτερη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης από τις 15 Οκτωβρίου που ξεκινάει η χειμερινή περίοδος.

* Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που θα παρασύρει όλους τους φόρους και τα τέλη στα ακίνητα, όπως το νέο ειδικό τέλος ακινήτων, το ΤΑΠ, καθώς και τις μεταβιβάσεις.

Η επίτευξη της τελικής συμφωνίας θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ από enet
read more "Τετέλεσται" Διαβάστε περισσότερα...

Βενιζέλος: «Ευτυχώς που έχουμε και την τρόικα»

Επιβεβαίωσε ότι θα επιβληθούν νέα και επώδυνα μέτρα ο υπουργός Οικονομικών
Για το «δράμα της χώρας» μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως χωρίς την τρόικα τα δημοσιονομικά της Ελλάδας θα είχαν εκτροχιαστεί και υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι αυτό που αμφισβητείται είναι η ικανότητα της χώρας να βγει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα, ότι πράγματι θα ληφθούν νέα μέτρα και διευκρινίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αφορούν την περίοδο 2013 -2014, δηλαδή ένα νέο Μεσοπρόθεσμο. 

"Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό έλεγχο" είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής υποστηρίζοντας ότι...
χωρίς έλεγχο από τη τρόικα η ελληνική οικονομία θα είχε εκτροχιαστεί. 

"Πρέπει να πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα" είπε λίγες μόνο ώρες έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που είχε χθες το βράδυ με την τρόικα και λίγο πριν την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, η λήξη της οποίας φέρεται ότι θα οδηγήσει και στην ανακοίνωση αυτών.


Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά θα υποκαθιστούν τη μειωμένη απόδοση των προηγούμενων μέτρων και των εσόδων που δεν επιτεύχθηκαν λόγω της αδυναμίας των μηχανισμών και απέδωσε το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, σε αυτόν ακριβώς το λόγο, χαρακτηρίζοντας το "βαρύ αλλά δίκαιο".

Έρχεται Μεσοπρόθεσμο νο. 2
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είπε ότι αυτές αφορούν συνολικά στο Μεσοπρόθεσμο για το 2013 -2014, "άρα συζητάμε για νέο πρόγραμμα" τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. 

Επιπλέον έκανε λόγο για τρία κριτήρια της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα , λέγοντας πως αυτά είναι η σωτηρία της χώρας, οι αντοχές των απλών ανθρώπων και στο πως αυτές θα οδηγήσουν στην ανάσχεση της ύφεσης και την ανάταξη της οικονομίας.

Επιτέθηκε  εκ νέου στην αντιπολίτευση για την άρνησή της στο αίτημα συναίνεσης, λέγοντας ότι αυτό που αμφισβητείται "είναι η ικανότητα της χώρας να βγει από την κρίση"  και επιρρίπτοντας ευθύνες και στους συνδικαλιστές, τους ακαδημαϊκούς και τα ΜΜΕ.


"Αν η αντιπολίτευση είχε άλλη στάση θα βοηθούσε στην διαπραγμάτευση" ενώ εξέφρασε τη δυσφορία του για τα συνδικάτα λέγοντας για του "ξένους" ότι ακούγοντας τους "αναρωτιούνται" για το εάν υπάρχει η βούληση και για το εάν θα τα καταφέρουμε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, επανήλθε στο ζήτημα της συναίνεσης λέγοντας ότι "είναι σημαντικό να προβάλουμε στο εξωτερικό πράξεις πολιτικής συναίνεσης ακόμη και η πιο μικρή συμπτωματική συναίνεση είναι διαπραγματευτικό όπλο".

"Συνωμοσιολογία" η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ 
Ακόμη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και στις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ζήτημα που συζητείται το απόγευμα στη Βουλή όπου θα παραστούν και μέλη του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ για να καταθέσουν τις απόψεις τους, το υποβάθμισε κάνοντας λόγο για το στερεότυπο της "συνωμοσιολογίας" που χαρακτηρίζει τους Έλληνες και στο "θαύμα" που πάντα περιμένουν και τελικά τους "καθηλώνει".

"Εμείς φταίμε για τον εκτροχιασμό μας, εμείς θα βρούμε τη λύση, το θαύμα θα το γεννήσουμε εμείς... τον πόλεμο της γενιάς μας πρέπει να τον κερδίσουμε και θα τον κερδίσουμε" είπε υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι τα μέτρα θα είναι επώδυνα.Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι "αν η ευρωζώνη δεν στείλει το μήνυμα ότι μπορεί να λύσει το ελληνικό πρόβλημα, θα στείλει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα"..."είμαστε το 2% του συνολικού χρέους της ευρωζώνης", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών. 

Η ευρωζώνη πρέπει να λύσει το ελληνικό πρόβλημα
Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι "αν η ευρωζώνη δεν στείλει το μήνυμα ότι μπορεί να λύσει το ελληνικό πρόβλημα, θα στείλει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα"..."είμαστε το 2% του συνολικού χρέους της ευρωζώνης", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών. 

"Όχι" σε πρόωρες εκλογές
Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε Ιδιαίτερα επικριτικός στο θέμα των πρόωρων εκλογών, τις οποίες απέκλεισε, ενώ τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση δεν αμφισβητείται από τους θεσμικούς της εταίρους. 

read more "Βενιζέλος: «Ευτυχώς που έχουμε και την τρόικα»" Διαβάστε περισσότερα...

Εγκληματίες και υποκριτές

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Πασοκ έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα, ακολούθησαν μια συμμορία που μόνο σκοπό είχε την φτωχοποίηση του πληθυσμού με δικαιολογία την σωτηρία της χώρας.

Ψήφισαν ανερυθρίαστα το μνημόνιο λέγοντας στον λαό ότι αν δεν το κάνουν θα χρεοκοπήσουμε, αμφιβάλλω αν το είχαν διαβάσει η αν είχαν καταλάβει τι είναι αυτό που ψηφίζουν.

Έδωσαν με την ψήφο τους νομιμοποίηση σε μια παράνομη κυβέρνηση να καταργήσει όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων, η κατάσταση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, συνέχισαν να ψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο που τους έφερναν στην Βουλή σαν πρόβατα, απειλούσαν πότε, πότε με παραίτηση για να ξαναψηφίσουν πάλι τα επόμενα μέτρα λέγοντας πάλι ότι πρέπει να...
το κάνουν για την σωτηρία της χώρας.

Έβγαιναν στα κανάλια να υπερασπιστούν τις παρανοϊκές αποφάσεις ενός ανθρώπου ο οποίος μόνο στόχο είχε το ξεπούλημα και την παράδοση της χώρας στους δανειστές της, ξανά απειλούσαν με παραιτήσεις και πάλι την επομένη ψηφοφορία ήταν εκεί να ψηφίσουν και να χειροκροτήσουν τον απίθανο αυτό άνθρωπο.

Το έγκλημα που έχουν κάνει είναι διαρκείας, κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν και διαμαρτύρονται για την αντίδραση του λαού θεωρώντας ότι έχουν κάνει το καθήκον τους.

Λοιπόν κύριοι μου μετά από δυο χρόνια...αυτό ήταν το καθήκον σας, σε αυτό ορκιστήκατε, τι άλλο προστατέψατε εκτός από τον δικό σας πλουτισμό και την καλοπέρασή σας?

Η ώρα είναι κρίσιμη, άδω θα φανούν οι πατριώτες και αυτοί που ενώ μιλούν για πατρίδα την ουλάνε για ψίχουλα, η Ιστορία δεν θα ξεχάσει, ο λαός το ίδιο, τα α συμφέροντα τους πλέον είναι αντίθετα με αυτά της χώρας.

Όσοι παραιτηθούν όπως απειλούν πάλι θα έχουν μια δικαιολογία, έστω άτι και τώρα...τόσο αργά, κατάλαβαν τι σχέδιο έχει ο παγκόσμιος κυβερνήτες.

Αλλιώς δεν θα υπάρχει ούτε πέτρα να κρυφτούν από κάτω.

Θα τους κυνηγάνε όλες οι επόμενες γενιές.

read more "Εγκληματίες και υποκριτές" Διαβάστε περισσότερα...

End of game για το ΠΑΣΟΚ

Το… sequel της τηλεδιάσκεψης με την τρόικα, στην οποία τον ρόλο του «γενναίου» για λογαριασμό της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά το… end of game, για το Κίνημα που κυριάρχησε πολιτικά στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια.

Η επικύρωση οικονομικών μέτρων που θα λειτουργήσουν σωρευτικά στην κατεύθυνση της απορρύθμισης του κοινωνικού κράτους, και στην ιδεολογική υπονόμευση της αλληλεγγύης των γενεών και των τάξεων, θα σηματοδοτήσει το πολιτικό διαζύγιο του ΠΑΣΟΚ από τον φυσικό εκλογικό του χώρο.

Μια τέτοια εξέλιξη, θα συνιστά πρωτόγνωρο πολιτικό φαινόμενο για την Ελλάδα. Και θα διαμορφώσει, για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, συνθήκες ανατροπής της...
αδιατάραχτης μέχρι και σήμερα ηγεμονίας του… Κέντρου της Κεντροαριστεράς.

Πλέον, και μετά τις επόμενες εκλογές, που μετά βεβαιότητας θα καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό, θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα ξεκινήσει η ανασύνθεση του χώρου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Ίσως μάλιστα αυτή τη φορά, σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει συνήθως στην Ελλάδα, η προτεραιότητα θα δοθεί στις ιδέες, και όχι στα πρόσωπα που είναι κομιστές των ιδεών αυτών. Λογικό, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένας Ανδρέας Παπανδρέου, ούτε καν ένας Κώστας Σημίτης.

Το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, η τρόικα, οι τηλεδιασκέψεις, οι δόσεις, η εργασιακή εφεδρεία, είναι όροι που θα συντροφεύουν εφεξής την πολιτική ορολογία του ΠΑΣΟΚ. Για να θυμίζουν και στις γενιές που έρχονται, τι συνέβη στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2011. Στη χώρα όπου… λεφτά υπήρχαν, αλλά η Κυβέρνησή της επέλεξε να δανειστεί… από το μέλλον.
Από statesmen
read more "End of game για το ΠΑΣΟΚ" Διαβάστε περισσότερα...

Η διεισδυτική ματιά μας Σουηδέζας στα ελληνικά δεινά

“Όταν εισήχθη το ευρώ, όλες οι χώρες έπρεπε ξαφνικά να φορέσουν τα ίδια ρούχα. Στην Ελλάδα, το εν λόγω κουστούμι δεν ταίριαζε. Επειδή δεν γινόταν να το βγάλει, άρχισαν να την πετσοκόβουν”
Η νεαρή Σουηδέζα δημοσιογράφος Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφθηκε το καλοκαίρι την Ελλάδα. Τις εντυπώσεις της από τη χώρα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου δημοσίευσε η εφημερίδα Dagens Nyheter στις 8 Αυγούστου. Πηγή: www.dn.se

"Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες; Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο όριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με...
αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή.

Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια καχεξία και απελπισία, αναμεμειγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα και προκαλεί ευφορία. Ξαφνικά, οι χαμηλοί μισθοί και η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν κοινό πολιτικό περιεχόμενο. Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση. Μια αντιασφυξιογόνα μάσκα κρέμεται σε πολλά σπίτια, ως ανάμνηση των διαδηλώσεων των 28 και 29 Ιούνη, οπότε το κοινοβούλιο υπερψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι έχω βρεθεί παλιότερα σε χώρα όπου όλοι μα όλοι που συνάντησα να συμφωνούν. Είναι όλοι αγανακτισμένοι με το ευρώ, με τη Γερμανία, με την κυβέρνησή τους και με τους εαυτούς τους που την ψήφισαν. Ύστερα από μια βδομάδα στην Αθήνα, μπορώ να πω ότι αν ήμουν Ελληνίδα, θα ήμουν κι εγώ αγανακτισμένη.

Αυτά που μαθαίνουμε για την Ελλάδα από τις σουηδικές εφημερίδες είναι πάνω κάτω ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ λίγο και αμείβονται πολύ καλά. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Άντρες Μπόρι, έχει δηλώσει ότι «οι Έλληνες βγαίνουν στη σύνταξη στα 40». Στο άρθρο «Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Ελλάδα» της 17/6 στην Dagens Nyheter γραφόταν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα». Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο και να μην κάνουν τόσο πολύ καιρό διακοπές. Όλα αυτά καρυκευμένα με τη συνηθισμένη μπούρδα περί ενός τεράστιου και μη αποτελεσματικού κράτους. Τώρα θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τους δανείσει ακόμα περισσότερα χρήματα, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα, άρα γιατί διαμαρτύρονται;

Τι τραγικός αχταρμάς παραπληροφόρησης! Και τι τραγική έλλειψη αλληλεγγύης προς μία χώρα που οφείλουμε τώρα να υποστηρίξουμε! Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη – 42 ώρες τη βδομάδα σύμφωνα με τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 803 ευρώ. Το πραγματικό όριο ηλικίας δεν είναι τα 40 χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο Άντερς Μπόρι, αλλά τα 61,4.

Πρόκειται δηλαδή για έναν από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και ταυτόχρονα πιο χαμηλά αμειβόμενους λαούς της Ευρώπης. Όμως έχουν μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό και όχι από κάποια αμιγώς δικιά της μεγάλη παραγωγή. Και μια χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο. Όπου ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το κράτος ενώ το κράτος δεν παρέχει στους πολίτες του ούτε τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. Και το οποίο, ως επιστέγασμα όλων, βρίσκεται στη θηλιά του ευρώ.

Κάθε εθνικό νόμισμα μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ρούχο. Κάθε χώρα φορούσε μέχρι πρότινος το ρούχο που της ταίριαζε. Μπορούσε να το στενέψει και να το φαρδύνει αν ήταν ανάγκη. Για παράδειγμα, μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της σε περίοδο κρίσης, ή να αυξομειώνει τα επιτόκια ανάλογα με τι ανάγκες της.

Όταν όμως εισήχθη το ευρώ, όλες οι χώρες έπρεπε ξαφνικά να φορέσουν τα ίδια ρούχα. Μόνο που τα μέτρα των ρούχων πάρθηκαν για να ταιριάζουν σε ορισμένες μόνο χώρες – όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία. Για άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, το εν λόγω κουστούμι δεν ταίριαζε.

Η Ελλάδα κυβερνάται για δεκαετίες από δύο «δυναστείες» – τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, με δύο οικογένειες στην κορυφή, μία στο κάθε κόμμα. Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν πάρει μεγάλα δάνεια, αλλά λίγοι ξέρουν τι δρόμο πήραν τα χρήματα των δανείων. Πολλά από αυτά έχουν εξαφανιστεί στη διαφθορά και σε σκοτεινά συμβόλαια. Λέγεται ότι η κατασκευή ενός δρόμου στην Ελλάδα κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς παρεμβάλλονται πάρα πολλοί μεσάζοντες. ΈΟ λαός δεν θέλει να πληρώνει φόρους μιας και δεν παίρνει τίποτα ως ανταπόδοση από το κράτος. Ενα μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων πηγαίνει στη στήριξη μιας κρατικής γραφειοκρατίας που υπάρχει για να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό της. Ταυτόχρονα οι βασικές κοινωνικές υπηρεσίες αποτελούν πονεμένη ιστορία για τον κόσμο. Ένας ασθενής πρέπει να πληρώσει φακελάκι στο γιατρό για να τον φροντίσει, ενώ οι Έλληνες μαθητές χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα για να ανταποκριθούν στις σχολικές εξετάσεις. Και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε η οικονομική κρίση το 2008. Η Ελλάδα, η οικονομία της οποίας εξαρτάται από τον τουρισμό, επλήγη ακόμα πιο σκληρά.

Υπό άλλες συνθήκες, η κυβέρνηση θα μπορούσε να υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα για βγει η χώρα από την κρίση. Όμως μετά την εισαγωγή του ευρώ, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Η Ελλάδα περιορίζεται από το κουστούμι της το οποίο δεν μπορεί να βγάλει. Κι έτσι το κουστούμι καταστρέφεται – μόνο που αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί, καθώς το ίδιο φοράνε και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προτιμότερο λοιπόν να πετσοκοφτεί αυτός που το φοράει.

Αυτό ονομάζεται «εσωτερική υποτίμηση» και σημαίνει απλά ότι αντί να υποτιμηθεί η αξία του νομίσματος περικόπτεται το εισόδημα του λαού. Κατ’ απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι Έλληνες κρατικοί γραφειοκράτες έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο. Οι μισθοί θα συμπιεστούν και μεγάλα τμήματα γης θα ιδιωτικοποιηθούν. Παραλίες, αεροδρόμια, εθνικές οδοί και κατά το ήμισυ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις θα ξεπουληθούν. Στην πλατεία Συντάγματος κυκλοφορεί μια φήμη ότι η Ακρόπολη θα εξαγοραστεί από μια γερμανική εταιρεία.

Έμενα στο σπίτι κάποιων νέων που ανήκουν στη «γενιά των 700 ευρώ». Σύντομα θα μεταμορφωθούν στη «γενιά των 500 ευρώ». Είναι στην ηλικία μου – 30 χρονών και πάνω – όχι τόσο νέοι τελικά, όπως νιώθουν πιο νέοι απ’ ότι είναι καθώς ακόμα αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο μέλλον. Κανείς τους δεν έχει παιδιά. Το να κάνουν παιδιά είναι κάτι αδιανόητο γι’ αυτούς. Είναι μορφωμένοι, έχουν πολλά χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στο ενεργητικό τους, όμως δουλεύουν ευκαιριακά ως διακοσμητές γάμων. Ο ασφαλέστερος τρόπος να βρουν μια σταθερή δουλειά ήταν παλιότερα δια μέσου του κράτους, όμως αυτό πρόκειται τώρα να αλλάξει. Η κατάσταση αυτή δεν είναι εντελώς άγνωστη· το ίδιο ισχύει για τη γενιά μας σε όλη την Ευρώπη. Μόνο που στην Ελλάδα συμπιέζονται επιπλέον οι μισθοί μέχρι το κατώτερο όριο, με πρόσχημα την κρίση.

Στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται κάθε απόγευμα συνέλευση. Όταν βρέθηκα εκεί στα μέσα του Ιούλη, ο αρχικός ενθουσιασμός είχε κάπως υποχωρήσει. Οι συμμετέχοντες δεν ήταν πια χιλιάδες, παρά εκατοντάδες. Ο καθένας μπορούσε να πάρει το λόγο και να μιλήσει ενώ τα θέματα ήταν διάφορα: από προτάσεις για γενική απεργία μέχρι εκκλήσεις να μην κλέβονται αντικείμενα από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία. Ορισμένες ελληνικές λέξεις στριφογυρίζουν επίμονα στο μυαλό μου. Μία από αυτές είναι ο «Ισημερινός», που Σημαίνει Εκουαδόρ. Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ήταν ένας μεγάλος ήρωας για την πλατεία. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες επιθυμούν η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Εκουαδόρ και της Αργεντινής: να κηρύξει στάση πληρωμών του χρέους. Ένας στους τέσσερις θέλει να φύγει η χώρα από το ευρώ. Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοργισμένοι με ένα αναγκαίο κακό – παρά με ένα μη αναγκαίο κακό.

Το πακέτο στήριξης που δόθηκε στην Ελλάδα δεν επιλύει την κρίση, παρά αναγκάζει τη χώρα να βυθιστεί βαθύτερα σ’ αυτήν. Αντί να γίνουν επενδύσεις στην ύπαιθρο, να φτιαχτεί κάποια παραγωγή που να μην βασίζεται στον τουρισμό, να χτιστεί κράτος πρόνοιας και να γεμίσει ο λαός αισιοδοξία, περικόπτονται τα εισοδήματα του κόσμου. Το ΔΝΤ, διαβόητο για τις πολιτικές λεηλασίας του στον τρίτο κόσμο, τα μάζεψε και έφυγε από τη Λατινική Αμερική. Τώρα κατασπαράσσει τα άκρα της Ευρώπης. Θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί;"

Από lifo.gr
read more "Η διεισδυτική ματιά μας Σουηδέζας στα ελληνικά δεινά" Διαβάστε περισσότερα...

Εάν ήμουν κυβερνητικός...


Θα ήμουν ένας τρισευτυχισμένος.
Επιβεβαιωμένος πατριώτης. Αποτελεσματικός.
Θα είχα αποτρέψει τη καταστροφή της πατρίδας μου.
Πέντε φορές μέχρι σήμερα και άλλες τόσες στο μέλλον.
Θα ήμουν ένας ικανοποιημένος.
Από την λαϊκή αποδοχή που βρίσκω.
Ανοχή ή συνενοχή (όπως και να το πεις το ίδιο κάνει).
Από την ανέλπιστη σιωπή. Την απόλυτη απραξία.
Θα ήμουν ένας ήρωας.
Εκοψα το 13ο και 14ο μισθό. Τους αντικατέστησα με ένα προσωρινό επίδομα "καθησυχασμού".
Μύτη δεν άνοιξε.
Ανέβασα 25% τον ΦΠΑ. Αύξησα δυό-τρεις φορές τις μπετζίνες, τα πετρέλαια, τα ποτά και τα τσιγάρα. Εκανα το σουβλάκι... σολωμό. Τη γκαζόζα... σαμπάνια.
Φύλο δεν κουνήθηκε.
Υπονόμευσα τις συλλογικές συμβάσεις. Εδωσα το σύνθημα για την αντικατάστασή τους με ατομικές. Επέτρεψα 3ωρα και 4ωρα "απασχόλησης" για όσες μέρες γουστάρει το Αφεντικό.
Μείωσα μισθούς, αποζημιώσεις, επιδόματα.
Επιτρέπω τη δουλεία χωρίς ασφαλιστικές καλύψεις. Χωρίς γιατρούς και φάρμακα. Με αμοιβές... διαίτης.
Φωνή διαμαρτυρίας δεν άκουσα.
Εβαλα κεφαλικούς φόρους. Φόρο στο επάγγελμα. Στο μαγαζί και το σπίτι. Μείωσα αφορολόγητα. Εκοψα και κόβω φοροαπαλλαγές.
Απάλλαξα τους έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο από τυχόν δυσάρεστες επιπλοκές λόγω Κρίσης.(Ε!! όχι να πληρώσουν και οι δικοί μου!!)...
Τους έδωσα άφεση για το παρελθόν. Τους χρειάζομαι και αύριο.
Αχνα δεν ακούστηκε.
(Για να λέμε και του στραβού το δίκιο... κάτι πήγε να γίνει εκεί στα τέλη Ιούνη.
Τους αντιμετώπισα δεόντως...

Τ ους γάμησα το ταμ-τι-ρι-ριμ!!

Αντε τώρα να ξαναμαζευτούν!!).

Οι επιλογές μου είναι σωστές. Οι πολιτικές μου αποδεκτές.
Μπορώ να συνεχίσω απρόσκοπτα.
Το επιβεβαιώνουν οι βαθουλοί καναπέδες.
Τα μισόλογα καφενείου.
Το "λαϊκό" σκορποχώρι.
Εχω πολύ δουλειά ακόμα.
Ενα νέο κύμα ακόμα. Ενα γύρο ακόμα.
Σιγά-σιγά θα τα "ξεκαθαρίσω" ΟΛΑ.
Θα κάνω μιά Χώρα... Α γ ν ώ ρ ι σ τ η...
Γιατί όχι...
Αφού μπορώ...
Αφού μου το επιτρέπουν...
read more "Εάν ήμουν κυβερνητικός..." Διαβάστε περισσότερα...

Κρύβεται έντρομος στο Καστρί ο Γιώργος

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ ο Γ. Παπανδρέου ήταν όλη μέρα χθες «εξαφανισμένος» στο σπίτι του στο Καστρί, περιμένοντας τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του Ευ. Βενιζέλου με την τρόικα και τις εντολές για τα νέα σκληρά μέτρα.
Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά το Σαββατοκύριακο, τη θλιβερή παράσταση του υπάρχου του «Τιτανικού» από την Πολωνία και την επί της ουσίας ομολογία της παταγώδους κυβερνητικής αποτυχίας είναι πλήρως διαλυτικές...
Οι βουλευτές, μοιραίοι και άβουλοι, βρίσκονται σε απόγνωση, οι υπουργοί καβγαδίζουν για τις εκλογές και την περίφημη συγκυβέρνηση ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν έτσι να «αποδράσουν» από τις ευθύνες τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκιμάζει την επίθεση του... αντιπροέδρου της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης και το δόγμα που επικρατεί πλέον είναι το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!
Ο πανικός και η διάλυση μεγαλώνουν,καθώς όλοι τους αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Βλέπουν ότι όσα μέτρα κι αν συνεχίσουν να λαμβάνονται δεν πρόκειται να αποδώσουν, ενώ σε εφιάλτη μετατρέπεται από τώρα η διαδικασία ψήφισης του νέου Προϋπολογισμού στη Βουλή στα τέλη Οκτωβρίου, ακόμη και αν έχει «αντέξει» ως τότε η κυβέρνηση.
Οι σκηνές που εκτυλίσσονται μάλιστα στην κυβέρνηση είναι κωμικοτραγικές. Για παράδειγμα, ο Η. Μόσιαλος επιχείρησε να... διαψεύσει τη συζήτηση περί εκλογών που έγινε στην προχθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο συνιστά «επίδειξη μη σοβαρότητας». Κι όμως η σύγκρουση αυτή υπήρξε και ήταν εκτεταμένη. «Ποιος θα διαχειριστεί αυτά τα μέτρα; Ως πού φτάνει η νομιμοποίησή μας και ως πότε είμαστε εξουσιοδοτημένοι να το κάνουμε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Κ. Σκανδαλίδης θέτοντας θέμα πρόωρων εκλογών. «Αν είναι να πάμε σε εκλογές, πρέπει όλοι να έχουν καταλάβει από πριν τι σημαίνει αυτό» είπε ο Α. Λοβέρδος και συνέχισε λέγοντας ότι «αν εξασφαλίσουμε τη συνέχιση της συμφωνίας, να πάμε σε εκλογές», ενώ σε δημοψήφισμα ζήτησε να τεθούν τα νέα μέτρα ο Χ. Καστανίδης (ο οποίος κατέθεσε χθες βράδυ στη Βουλή και το σχετικό νομοσχέδιο). Στην ερώτηση δε «τι θα γίνει αν χάσουμε το δημοψήφισμα» σημείωσε ότι τότε ο δρόμος είναι οι εκλογές.
Υπέρ της συγκυβέρνησης εξακολουθεί να είναι ο Δημήτρης Ρέππας, αγνοώντας τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από τον πρωθυπουργό και χαρακτηρίζοντας «μπλοκαρισμένη» την κατάσταση.
Στον αντίποδα, κατά των εκλογών τάχθηκαν χθες δημοσίως οι Μ. Χρυσοχοΐδης και Π. Μπεγλίτης, ενώ το αλαλούμ συμπληρώθηκε με το «άδειασμα» Μόσιαλου στον κ. Βενιζέλο για την επίθεση στα ΜΜΕ. Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Καλύτερα να έχουμε ΜΜΕ που να κάνουν κριτική, παρά να μην έχουμε καθόλου ΜΜΕ».
Εμφανίστηκε για να αποδείξει ότι... υπάρχει!
Να αποδείξει ότι είναι... παρών επιχείρησε χθες, έπειτα από τρεις ημέρες κρυψώνας στο Καστρί -και πίσω από τον Ευ. Βενιζέλο-, ο πρωθυπουργός, που σκηνοθέτησε μία δήθεν έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο στο γραφείο του δεύτερου, στη Βουλή.
Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περί τα 40 λεπτά, πράγμα που ήρκεσε για να πυροδοτήσει σενάρια ακόμα και για πρόωρες εκλογές μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας έτσι τη ρευστότητα του κλίματος στο κυβερνών κόμμα. Στην πραγματικότητα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στη Γερμανία και τις απόψεις που διαμορφώνονται σε σχέση με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δεδομένων των επαφών που διατηρεί ο κ. Πετσάλνικος με τη Γερμανία, και εν όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Βερολίνο σε περίπου μία εβδομάδα. Ο πρόεδρος της Βουλής φέρεται να ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα αποτελέσματα επαφών που είχε με βουλευτές και άλλους παράγοντες της Γερμανίας. Σήμερα το πρωί, δε, θα έχει συνάντηση με 32 Γερμανούς δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Ελλάδα, προκειμένου να τους ενημερώσει για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την πολιτική της διάσταση, όπως ακριβώς έκανε χθες ο Ηλίας Μόσιαλος, σε μία προσπάθεια να μεταφέρουν στη χώρα τους την «πραγματική εικόνα», όπως συνηθίζει να λέει η κυβέρνηση. Στο ίδιο πλαίσιο, η ελληνική Βουλή φέρεται να συντάσσει κείμενο με τις ελληνικές θέσεις για την κρίση, προκειμένου να το αποστείλει σε όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.
Εν τω μεταξύ, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, πριν από την επίσημη επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός να ταξιδέψει τελικά, αύριο, στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας το ταξίδι που ακύρωσε το προηγούμενο Σάββατο - έστω και κατά το ήμισυ. Δεδομένου δε ότι τις ημέρες που παρέμεινε στην Ελλάδα ουδόλως εμφανίστηκε στο προσκήνιο, αφήνοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο να «παίζει μπάλα», αποδεικνύεται πόσο επικοινωνιακού χαρακτήρα υπήρξε όλη αυτή η δήθεν «ματαίωση» του ταξιδιού, αλλά και η δραματοποίηση της κατάστασης, προκειμένου τα νέα μέτρα να έρθουν χωρίς πολλές πολλές διαμαρτυρίες...
Πηγή
read more "Κρύβεται έντρομος στο Καστρί ο Γιώργος" Διαβάστε περισσότερα...

Αγαπημένο μου πρόβατο

Αφού αδίκως ξεροσταλιάζεις στο μαντρί...άντε στο σφαγείο.

Οτι ήταν να προσφέρεις το πρόσφερες.

Αραξες τόσο καιρό στη σιγουριά σου και το τζάμπα φαί.

Φούσκωσες από το λίπος...παραπάχυνες.

Ηρθε ο καιρός να πληρώσεις τις βιταμίνες και το χορτάρι που καταβρόχθισες. Να ξεπληρώσεις τα "χρέη" σου.

Αγαπημένο μου πρόβατο.

Τώρα πια μπήκες στο σφαγείο. Μην αρχίσεις τα βελάσματα.

Τα κλάματα και τα βογγητά. Τις υστερίες και τις κλωτσιές.

Το σφάξιμο είναι θείο/πατριωτικό δώρο για σένα.

Σε απαλλάσσει από τη μίζερη ζωή σου. Τις έγνοιες.

Εξ άλλου έχει αποδειχτεί ιστορικά πως στο τέλος... τα πρόβατα σ φ ά ζ ο ν τ α ι !!

Αγαπημένο μου πρόβατο.

Ας πρόσεχες.

Νόμιζες πως θα τη σκαπουλάρεις... θα τη γλυτώσεις.

Πως κάποιο ά λ λ ο πρόβατο θα πάρει τη θέση σου.

Πως το μαντρί φκιάχτηκε για τη δική σου καλοπέραση.

Για την προετοιμασία σφαγής των ά λ λ ω ν.

Πίστευες πως σαν καλό,υπάκουο και πειθαρχημένο πρόβατο θα ξεφύγεις το λεπίδι. Πως υπάρχουν ά λ λ α... πιο μαύρα από σένα πρόβατα.

Πόσο έξω έπεσες!!

Αγαπημένο μου πρόβατο.

Σε παρακολουθούσα καιρό τώρα.Στο ίδιο μαντρί βλέπεις κι εγώ.

Ολο στη λούφα ήσουνα. Απέφευγες να "εκτεθείς".

Να "οργανωθείς". Να Αντισταθείς.

Να σβήσεις έγκαιρα τη Φωτιά.

Φοβόσουνα μήπως σε πάρει με κακό μάτι ο τσομπάνης/Αφεντικό.

Γελάστηκες.

Για το Αφεντικό ήσουνα από την αρχή ένα π ρ ό β α τ ο.

Αγαπημένο μου πρόβατο.

Σε κούρεψαν, σου πήραν το γάλα, σου πήραν τα μανάρια που Γέννησες.

Νόμιζες πως ξόφλησες. Λάθος!!

Αύριο-μεθαύριο θα διακοσμείς το τσιγκέλι ενός χασάπικου.

Αυτό πέτυχες.

Σ΄αυτό...συμφώνησες!!

Καλές αντάμωσες!!
Πηγή
read more "Αγαπημένο μου πρόβατο" Διαβάστε περισσότερα...