Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη…στους δρόμους


Ένα μεγάλο κύμα Ελλήνων θα φύγει τις επόμενες ημέρες για διακοπές, τις τελευταίες ίσως πριν τη μεγάλη ανατροπή της κοινωνίας λόγω νέων δανείων, νέων μέτρων, Μεσοπρόθεσμου και αποσάρθρωσης του κοινωνικού ιστού. Όλοι θα πουν ραντεβού το Σεπτέμβρη, αλλά αυτά που έρχονται θα έκαναν τον κόσμο να πάθει έμφραγμα αν καταλάβαινε τι τον περιμένει. Σκεφτείτε μόνο ορισμένα από τα νέα δεδομένα που μας περιμένουν.
  • Θα έρθει ο Σεπτέμβρης και τα πανεπιστήμια πιθανόν να μην είναι ανοικτά. Δεν ξέρω αν θα τα κλείσουν οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές ή το ίδιο το νομοσχέδιο της κ. Διαμαντοπούλου που είναι μνημείο αντισυνταγματικών διατάξεων. Πιθανόν λοιπόν να μπει λουκέτο στα ΑΕΙ και η αναταραχή να σαρώσει την εκπαίδευση.
  • Πιθανόν να μην ανοίξουν και τα σχολεία ή να ανοίξουν με τεράστιες ελλείψεις σε δασκάλους, βιβλία, σχολικές μονάδες.
  • Στα νοσοκομεία επικρατεί το απόλυτο χάος. Η συγχώνευση ή συνένωση μονάδων, παρότι είναι αναγκαία, γίνεται εκ του προχείρου, χωρίς σχεδιασμό παρά μόνο με στομφώδεις εξαγγελίες του κ. Λοβέρδου.
  • Στην οικονομία το χάλι δεν έχει προηγούμενο, ειδικά στην πραγματική. Τα μπιλιετάκια της εφορίας θα έρχονται απανωτά το ένα μετά το άλλο και ο κόσμος θα πρέπει να βρει να πληρώσει έκτακτες εισφορές, κεφαλικούς φόρους, τέλη, τεκμήρια και ποιος ξέρει το άλλο θα σκαρφιστεί το μυαλό του Βενιζέλου.
  • Στον εργασιακό χώρο η ανεργία θα χτυπά κόκκινο αλλά και όσοι θα έχουν δουλειά θα πληρώνονται με μισθούς πείνας.
  • Έρχεται και η λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά από την οποία έως 120.000 άνθρωποι θα δουν να αλλάζει η ζωή τους, οι μισθοί, οι συντάξεις τους, πότε θα τερματίζουν τον εργασιακό τους βίο.
  • Πιθανότατα από Σεπτέμβρη να έχουν γεμίσει οι φυλακές από οφειλέτες των 5.000 ευρώ αφού θα ισχύει το αυτόφωρο.
  • Επίσης, από Σεπτέμβρη θα δούμε τι πουλιέται και τι όχι. Θα χαθούν για ένα κομμάτι ψωμί εταιρείες του δημοσίου και ακίνητα φιλέτα στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
  •  Θα μας ξανάρθει και η τρόικα για να κάνει ελέγχους και να επιβάλει νέα μέτρα.
  • Θα ξεκινήσει η υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου που θα διαλύσει τα πάντα.
  • Τον Σεπτέμβρη θα υπογραφεί και η νέα δανειακή σύμβαση για τα 109 δις ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εγγυήσεις και τις υποθήκες που έδωσε η κυβέρνηση.
  • Τον Σεπτέμβρη κανονικά ξεκινά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που μας κάνει συνήθως να ξεχνιόμαστε από τα βάσανα. Αλλά μπορεί και να μην ξεκινήσει αν γίνουμε… Τούρκοι και αποφασίσουμε να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τη βρομιά της κάθε παράγκας.
Κι αν με όλα αυτά και πολλά περισσότερα υπάρχουν ακόμη κάποιοι που αισιοδοξούν ότι ο φετινός Σεπτέμβρης θα είναι η αρχή για κάτι καλό, καλό είναι να κοιταχθούν σε κανένα ψυχίατρο, εκτός κι αν είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
Αριστερός Ψάλτης
read more "Ραντεβού τον Σεπτέμβρη…στους δρόμους" Διαβάστε περισσότερα...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ!!!

Anti-ntp:Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΛΛΗΝΑ. Παιδιά όπου βλέπετε τέτοιους πάρτε τους ΜΕ ΤA ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ !
Φοβερές φωτογραφίες από την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άρτα. Βρέθηκε άνθρωπος να κρατάει στα χέρια του την σημαία του ΠΑΣΟΚ! Κλικ στη δεύτερη φωτό για να... 


καταλάβετε περί τίνος πρόκειται...



read more "ΒΡΕΘΗΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα που αντιστέκεται..

  • Πρωταθλήτρια κόσμου η Ελλάδα στο πόλο γυναικών!
  • Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στην Σαγκάη,στο σπίτι της αντιπάλου Κίνας!
Ανεπανάληπτη εμφάνιση της γυναικείας Εθνικής ομάδας πόλο της Ελλάδας, που στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σανγκάη επικράτησε με 9-8 της Κίνας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Δικαιότατο το αποτέλεσμα, με τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση να δείχνουν στην πισίνα την ανωτερότητά τους και να... χαρίζουν στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό σε ομαδικό επίπεδο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ισπανία, Βραζιλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ιταλία και Κίνα τα θύματα της Ελλάδας στην κούρσα για το χρυσό μετάλλιο. Αήττητη, δεν άφησε το περιθώριο για αμφισβήτηση από κανέναν. Ακόμα και οι Κινέζοι που γέμισαν το γήπεδο του τελικού χειροκρότησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η Ελλάδα ξεκίνησε αποφασισμένη να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο, το οποίο έλλειπε από τη συλλογή της. Μπορεί να είχε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και World League, ωστόσο μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου δεν είχε. Προηγήθηκε από την αρχή και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε τη διαφορά της.

Στο δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο είχε μια διαφορά 2-3 γκολ, όμως στην τελευταία περίοδο η Κίνα έκανε την αντεπίθεσή της και προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Μάλιστα, λίγο πριν από το τέλος μείωσε στο ένα γκολ και είχε και την προτελευταία επίθεση του αγώνα, για να ισοφαρίσει. Όμως, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτρια παραπάνω δεν τα κατάφερε και η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή του κόσμου!

Παγκόσμια διάκριση για δύο παίκτριες της Eθνικής μας, με την Ελένη Κούβδου να αναδεικνύεται καλύτερη τερματοφύλακας του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ στις κορυφαίες συγκαταλέγεται και η Αντιγόνη Ρουμπέση.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

ΚΙΝΑ (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ, Τενγκ 1, Λιου 2, Σουν Γιούχουν, Χε 1, Σουν Γιάτινγκ 1, Σονγκ 1, Τσεν, Γουάνγκ Γι 2, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν
ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γούλα.
Τρίτη η Ρωσία

Στο μικρό τελικό της διοργάνωσης, η Ρωσία επικράτησε 8-7 της Ιταλίας και κατέκτησε την 3η θέση. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό στη μεγαλύτερη διάρκεια του, αλλά οι Ρωσίδες ήταν ψυχραιμότερες και έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 2-1, 2-6, 0-0
ΡΩΣΙΑ: Μπελιάεβα 3, Προκόφιεβα 2, Κόνουχ 2, Ρίζοβα, Αλενίτσεβα
ΙΤΑΛΙΑ: Καζανόβα 2, Μπιανκόνι 2, Αμπάτε, Σαβιόλι, Φρασινέτι
read more "Η Ελλάδα που αντιστέκεται.." Διαβάστε περισσότερα...

ΑΡΤΑ: «Τζέφρι, γουρούνι, γιουσουφάκι» φώναζαν στον Πρωθυπουργό οι Αγανακτισμένοι

ΑΡΤΑ: «Τζέφρι, γουρούνι, γιουσουφάκι» φώναζαν στον Πρωθυπουργό οι ΑγανακτισμένοιΜε καθυστέρηση μισής ώρας έφτασε στην Άρτα, στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από πολυμελές κλιμάκιο υπουργών. 
Η υποδοχή που του έγινε στην είσοδο του ξενοδοχείου, από τριάντα περίπου «αγανακτισμένους», καθώς επίσης και από αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, που ....διαμαρτυρόταν για τα δεδουλευμένα τους, όπως επίσης και κατοίκους του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, που διαμαρτύρονταν για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σκληρά τα συνθήματα των αγανακτισμένων και θα λέγαμε ότι η λέξη «προδότης» ήταν ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός, για ν’ ακολουθήσουν συνθήματα όπως «Τζέφρι, γουρούνι, γιουσουφάκι»και άλλα αναλόγου περιεχομένου.
Οι αγανακτισμένοι προσπάθησαν να φτάσουν στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρωθυπουργό, όπως επίσης και το μικρό λεωφορείο που μετέφερε το κλιμάκιο των υπουργών, αλλά οι δυνάμεις των ΜΑΤ, τους εμπόδισαν, μιας και ήταν πολλοί οι άνδρες και σωστά τοποθετημένοι. Αποφεύχθηκαν τα επεισόδια, που μπορεί να είχαν κάποιο ενδιαφέρον…
Τα επόμενα… επεισόδια, μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου ήταν χαριτωμένα. Δεκάδες παραγονίζοντες και παραγοντίσκοι της πλάκας, έτρεχαν να χαιρετήσουν ή τον πρωθυπουργό ή τους υπουργούς, δείχνοντας ότι έχουν τα «κονέ» τους και δημιουργώντας εντυπώσεις για αφελείς.
Εκεί τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο οικοδεσπότης δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης και Παύλος Στασινός, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Παπασιώζος, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσιούρας, η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρα Γεωργακοπούλου, οι δήμαρχοι του νομού Στάθης Γιαννούλης, Δημήτρης Γαλλικάς και Μαρίνος Γαρνέλης και άλλοι παράγοντες.
Χρειάστηκε να περάσει μισή ώρα για να φτάσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των εκπροσώπων των μαζικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής.
Να σημειώσουμε ότι στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετέχουν ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Κουτσούκος, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, και η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
read more "ΑΡΤΑ: «Τζέφρι, γουρούνι, γιουσουφάκι» φώναζαν στον Πρωθυπουργό οι Αγανακτισμένοι" Διαβάστε περισσότερα...

Στις 4 τα ξημερώματα, το καθεστώς πέταξε έξω από την πλατεία Συντάγματος και τους τελευταίους εναπομείναντες αγανακτισμένους


Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ημέρα Σάββατο 30/7/2011 η Δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, με υπαλλήλους του Δήμου και την βοήθεια των ΜΑΤ, αδειάζουν την Πλατεία Συντάγματος.

Από τις 3πμ υπήρχε μεγάλη κίνηση γύρω απο την πλατεία. 2 Κλούβες, 1 κλούβα συλλήψεων, 2 οχήματα της πυροσβεστικής, αρκετά περιπολικά και στην.....
Eρμού, ανδρες του δήμου αθηναίων με υδροφορες.

Γύρω απο την πλατεία ήταν παρκαρισμένα φορτηγά για μπάζα.

Κατά τις 4:20 μπήκαν
αστυνομικοί μαζί με άτομα της Χρυσής Αυγής;;;, στην πλατεία με παρουσία εισαγγελέα και ζήτησαν ευγενικά απο τους κατασκηνωτές-αγανακτισμένους της πλατείας να αποχωρήσουν με ειρηνικό τρόπο. Την ίδια στιγμή η πλατεία περικυκλώθηκε απο άνδρες των ΜΑΤ.
ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
ΣΧΟΛΙΟ...

ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ....ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΧΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.
read more "Στις 4 τα ξημερώματα, το καθεστώς πέταξε έξω από την πλατεία Συντάγματος και τους τελευταίους εναπομείναντες αγανακτισμένους" Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο από την "υποδοχή" του ΓΑΠ στην Άρτα...

Και ευτράπελα κατά την υποδοχή του ΓΑΠ έξω από το ξενοδοχείο Βυζαντινό,οπου οι συγκεντρωμένοι πήραν την σημαία του ΠΑΣΟΚ από τον τελευταίο ΠΑΣΟΚτζή της Άρτας (μπορεί και της Ελλάδας)..
read more "Βίντεο από την "υποδοχή" του ΓΑΠ στην Άρτα..." Διαβάστε περισσότερα...

Παράξενο περιστατικό με φίμωση blog..Αν ισχύει όπως το άκουσα απο το δελτίο είναι για γέλια και για κλάματα...

Μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι πιάσανε έναν αστυνομικό που ήταν διαχειριστής ενός blog μετά απο μηνύσεις που γίνανε στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος επειδή κάποιος άφησε ρατσιστικά σχόλια σε άρθρο στο συγκεκριμένο blog..ήμαρτον κύριε..
Μα είναι δυνατόν επειδή ένας αναγνώστης έκανε ρατσιστικά σχόλια να τραβάνε τον διαχειριστή..
Παιδιά θέλει προσοχή αυτό..τα λαμόγια ψάχνουν τρόπους συνέχεια να μας φιμώσουν..
read more "Παράξενο περιστατικό με φίμωση blog..Αν ισχύει όπως το άκουσα απο το δελτίο είναι για γέλια και για κλάματα..." Διαβάστε περισσότερα...

ΕΜΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ από το ΒΗΜΑ: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»

ΕΜΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ από το ΒΗΜΑ: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»
Με τον εμετικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;», φράση που την αποδίδει στον Γιώργο Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, κυκλοφορεί Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, 31 Ιουλίου. Οι ξεδιάντροποι κυβερνητικοί απολογητές του «λαμπρακέικου» προσπαθούν με αυτά τα απαράδεκτα πρωτοσέλιδα να τρομοκρατήσουν το λαό και συνάμα να παρουσιάσουν ως… πατριώτη τον κατοχικό πρωθυπουργό!
Για το δημοσιογραφικό υπόκοσμο που σκαρφίστηκε αυτή τη ξεφτίλα τι να πούμε; Υπόκοσμος!… Αρκεί!
Ωστόσο, θα σχολιάσουμε επιγραμματικά τη ρήση που αποδίδεται στον Πρωθυπουργό:
1. Η Πελοπόννησος δεν είναι του Γιωργάκη να την πουλήσει, ούτε τα νησιά, και αν τολμήσει κανείς να υποδουλώσει ή να ξεπουλήσει την πατρίδα μας, να ξέρει καλά, ότι θα πάρουμε τα όπλα για να υπερασπιστούμε τη γη μας! Καταλάβατε καθάρματα;
2.
Αυτή είναι η ρήση που θα κυνηγά τον Γιωργάκη μέχρι να πεθάνει και θα τον χαρακτηρίζει στα βιβλία ιστορίας του μέλλοντος. Αν θυμόμαστε τον πατέρα του από το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «Δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα», ο Γιώργος θα μείνει στην ιστορία -φρόντισε Το ΒΗΜΑ να καταγραφεί- ως ο άνθρωπος που πήγε στην Ευρώπη γονατιστός και έφθασε να διαπραγματεύεται, ως φοβισμένο ανδρείκελο, τη γη μας! Εάν δεν την είπε τη φράση, για να είμαστε δίκαιοι, τότε πρόκειται για αισχρή προβοκάτσια της φυλλάδας του Ψυχάρη και του Πρετεντέρη, ή για μια ακόμη τρανταχτή ηλιθιότητα του περιβόητου επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου!
3.
Δεν θέλουμε άλλους ξενόδουλους στον τόπο, δεν θέλουμε άλλους προσκυνημένους! Να τελειώσει η ξεφτίλα τώρα! Να πάμε σε εκλογές και ο,τι βγει! Χειρότερο πράγμα από έναν «Έλληνα» πρωθυπουργό που να λέει τέτοιες μαλακίες στην Ευρώπη, εάν τις είπε, δεν υπάρχει…
Υ.Γ. Ένας εισαγγελέας να διερευνήσει πράξεις εθνικής προδοσίας υπάρχει; Ή μόνο για να κυνηγά τσαντίρηδες στο Σύνταγμα;
Στέφανος Μυτιληναίος


read more "ΕΜΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ από το ΒΗΜΑ: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»" Διαβάστε περισσότερα...

Κε ΚΑΜΙΝΗ ... ΝΤΡΟΠΗ !!!ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ-ΜΑΙΜΟΥ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ..ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΜΠΙΚΟ

ΠΑΡΚΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ... στην Περιβολα.


Μια βδομαδα μετα τα εγκαινια 23/7/2011 του ΝΕΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ στο κεντρο της Αθηνας... πισω απο το γηπεδο του Παναθηναικου, δειτε το πως καταντησε...
Σαββατο Απογευμα 30/7/2011... η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ κλειδωμενη !!!




ΓΟΝΕΙΣ και ΠΑΙΔΙΑ ... περνουν μεσα απο τρυπες στα συρματα ... και καποια μεγαλυτερα παιδια πηδουν απο πανω...




σκουπιδια παντου... υβριστικα σεξιστικα συνθηματα στα ματια μικρων παιδιων...



ΚΡΙΜΑ... ΚΡΙΜΑ... ΚΡΙΜΑ
http://bestmagazine-gr.blogspot.com
ΑΝΤΕ ΚΑΜΙΝΗ !ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ,ΓΙΑ ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ !! 
read more "Κε ΚΑΜΙΝΗ ... ΝΤΡΟΠΗ !!!ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ-ΜΑΙΜΟΥ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ..ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΜΠΙΚΟ" Διαβάστε περισσότερα...

Αδαμάντιος Κοραής: Σάλπισμα Πολεμιστήριον

Αδελφοί, φίλοι και Συμπατριώται, Απόγονοι των Ελλήνων, και γενναίοι της ελευθερίας του ελληνικού γένους υπέρμαχοι, οι κατά την Αίγυπτον ευρισκόμενοι Γραικοί, και όσοι άλλοι εις την Ελλάδα ή και αλλαχού διατρίβετε, προσμένοντες τον αρμόδιον καιρόν της κοινής του γένους ελευθερίας, Αξιωματικοί τε και στρατιώται πάσης τάξεως και παντός βαθμού, χαίρετε, επειδή η χαρά σας είναι κοινή χαρά όλων των Γραικών· υγιαίνετε, επειδή η υγεία σας είναι κοινή σωτηρία της Ελλάδος.

Όσα, φίλοι και αδελφοί, αναγνώσετε εις την παρούσαν εγκύκλιον επιστολήν, μη τα νομίσετε συμβουλάς ιδικάς μου, αλλ' ελεεινολογίας και παράπονα της Ελλάδος, της οποίας την εικόνα βλέπετε· διότι άλλα δεν γράφω πλην όσα ήθελε σας ειπεί η κοινή μήτηρ ημών και πατρίς, η δυστυχής Ελλάς, αν ελάμβανε φωνήν και γλώσσαν. Φαντάσθητε λοιπόν, ότι έχετε προ οφθαλμών την ημετέραν μητέρα την παλαιάν εκείνην και περίφημον εις όλα τα έθνη και εις όλους τους αιώνας Ελλάδα, η οποία με μαύρα και εξεσχισμένα φορέματα, εις όλα τα μέλη του σώματος πληγωμένη από τους βαρβάρους τυράννους, με λυτούς της κεφαλής τους πλοκάμους, ανυπόδητος και σχεδόν γυμνή, οδυρομένη και κλαίουσα την αθλίαν κατάστασιν εις την οποίαν την έρριψεν η θηριότητης των Τούρκων, τρέχει προς ημάς τα τέκνα της, μας δείχνει τα κατεσχισμένα της φορέματα, μίαν προς μίαν μάς ανακαλύπτει τας πληγάς της, μας βάφει με τα αίματά της, μας βρέχει με τα δάκρυά της, εναγκαλίζεται και ασπάζεται έκαστον από ημάς κατ' ιδίαν, και ζητεί από όλους κοινώς εκδίκησιν με τούτα τα λόγια:

«Τέκνα μου αγαπητά, όσοι ονομάζεσθε Γραικοί, εις κανένα αιώνα, εις κανένα του κόσμου τόπον, απ' εμέ την μητέρα σας μήτε πλέον ευτυχής, μήτε πλέον λαμπρά άλλη καμμία δεν εφάνη. Τα πρώτα μου τέκνα, οι πρόγονοί σας, ήσαν οι πλέον φωτισμένοι, οι πλέον ανδρείοι άνθρωποι της Οικουμένης. Της ελευθερίας το γλυκύτατον όνομα απ' εκείνους ευρέθη, εις εκείνους πρώτους ηκούσθη, απ' εκείνων τα στόματα πρώτον εξεφωνήθη. Αυτοί πρώτοι εύρηκαν και αύξησαν τας τέχνας και τας επιστήμας, ως μέχρι του νυν μαρτυρούσι και τα βιβλία, όσα εγράφησαν απ' αυτούς, και των χειρών αυτών τα δημιουργήματα, έργα θαυμαστά της Αρχιτεκτονικής και Ανδριαντοποιητικής τέχνης. Εις εμέ την Ελλάδα πρώτην εγεννήθησαν ποιηταί, ρήτορες, φιλόσοφοι, τεχνίται, στρατηγοί, παντός είδους και πάσης τάξεως άνθρωποι, τόσον μεγάλοι, τόσον παράδοξοι, ώστε όσα λέγονται περί αυτών, ήθελαν αναμφιβόλως νομισθή μύθοι, αν δεν είχομεν την απόδειξιν από τα λείψανα της μεγαλουργίας των. Αυτοί, ολίγοι τον αριθμόν, και νόμους εύρηκαν, και πολιτείας συνέστησαν, και την ελευθερίαν των με μεγαλοψυχίαν απίστευτον υπεράσπισαν εναντίον εις κραταιούς και μεγάλους βασιλείς, εις έθνη και απ' αυτήν της θαλάσσης την άμμον πολυαριθμότερα. Αυτοί με στρατιώτας πολλά ολίγους, αλλά γέμοντας από τον άγιον της ελευθερίας ενθουσιασμόν, αντεστάθησαν εις τα αναρίθμητα της Περσίας στρατεύματα, η οποία τότε ήτον η πλατυτέρα, η κραταιοτέρα και φοβερωτέρα βασιλεία της οικουμένης· και εις ολίγου καιρού διάστημα, δια ξηράς και θαλάσσης και τους βαρβάρους κατετρόπωσαν, και τον υπερήφανον Αυτοκράτορα των βαρβάρων εις μικρόν πλοιάριον να φύγη με μεγάλην του καταισχύνην ηνάγκασαν, δια να μη ζωγρηθή από τους προγόνους σας, τους οποίους πρότερον τόσον ουτιδανούς ενόμιζεν, ώστε με μόνην του την παρουσίαν ήλπιζε να τους ροφήση χωρίς πόλεμον, καθώς ο λέων καταπίνει το ασθενές και ανίσχυρον αρνίον.

Αλλά, τέλος πάντων, οι πρόγονοί σας, ω τέκνα μου αγαπητά, όντες άνθρωποι έπταισαν και αυτοί ως άνθρωποι. Μη συλλογισθέντες ότι τα παράδοξα και σχεδόν απίστευτα ανδραγαθήματα, όσα κατώρθωσαν, ήσαν αποτέλεσμα της κοινής πάντων των Ελλήνων ομονοίας, άρχησαν να ζηλοτυπούν και να φθονώσι αλλήλους, να κατατρέχωσιν είς τον άλλον, να σπείρωσι κατά πάσαν πόλιν και χώραν της διχονοίας τα ζιζάνια. Και τι συνέβη εκ τούτου; Ω τέκνα μου, ω τέκνα μου, αφήσατέ με προς ολίγον να σφογγίσω τα δάκρυά μου, δια να σας διηγηθώ τα φαρμακερά της διχονοίας αποτελέσματα.Η διχόνοια ολίγον κατ' ολίγον έκαμε μικροψύχους τους μεγαλοψύχους Έλληνας, κατέστησε τους σοφούς, άφρονας, εδίωξεν από τας καρδίας των την αγάπην της πατρίδος, και έθηκεν εις αυτής τον τόπον την δίψαν των ηδονών και του πλούτου, εφυγάδευσε τον ενθουσιασμόν της ελευθερίας, και έφερεν αντ' αυτού την μικροπρέπειαν, την κολακείαν, το ψεύδος, την απάτην, και της απάτης όλα τα βδελυρά παρακολουθήματα. Και με τοιαύτα αγεννή και δυστυχέστατα φρονήματα, πώς ήτον πλέον δυνατόν να μείνωσιν οι πρόγονοί σας ελεύθεροι; Η ελευθερία, τέκνα μου, δεν αγαπά να κατοική εις τόπους όπου δεν βασιλεύει η αρετή και η χρηστοήθεια. Όθεν οι θαυμαστοί εκείνοι και περίφημοι Έλληνες υπετάχθησαν πρώτον εις τους διαδόχους του Αλεξάνδρου. Και τούτο δεν ήτον έτι τόσον δεινόν, επειδή οι διάδοχοι του Αλεξάνδρου ήσαν καν και αυτοί Έλληνες. Έπεσαν μετά ταύτα υποκάτω εις τον ζυγόν των Ρωμαίων, ζυγόν αισχρότερον από τον πρώτον, αλλ' όχι ακόμη τόσον ελεεινόν· διότι οι τότε Ρωμαίοι ήσαν έθνος γενναίον, και αντί του να βαρύνωσι τον ζυγόν εις των Ελλήνων τους αυχένας, τους ετίμησαν ως σοφωτέρους των, αντί δούλων τους κατέστησαν διδασκάλους των, και λαβόντες επιστήμας και τέχνας παρ' αυτών ηξιώθησαν να ονομασθώσι και αυτοί το δεύτερον σοφόν έθνος της οικουμένης μετά τους Έλληνας.

Αλλ' έπταισαν τέλος πάντων και οι Ρωμαίοι, πταίσμα τόσον βαρύτερον του ελληνικού πταίσματος, όσον έπρεπε να ήναι προσεκτικώτεροι, έχοντες προ οφθαλμών της ελληνικής δυστυχίας το παράδειγμα. Εδιχονόησαν και αυτοί μη συλλογισθέντες όσα κακά είχε προξενήσει εις τους Έλληνας η διχόνοια· και χάσαντες την αυτονομίαν, έγιναν σύνδουλοι των Ελλήνων, και εκυβερνώντο εντάμα από την αυτοδέσποτον θέλησιν των Καισάρων της Ρώμης. Ο ζυγός ούτος ήτον βέβαια αισχρότερος εις τους Έλληνας, αλλ' είχε μ' όλον τούτο κάν ποιαν παρηγορίαν· διότι και τα φώτα της Ελλάδος δεν είχον ακόμη παντάπασιν αποσβεσθή, και εσώζετο και εις αυτούς ακόμη τους δεσπότας κάν ποια αιδώς, ήτις τους ηνάγκαζε να μετριάζωσι τον ζυγόν. Αλλ' οι δεσπόται της Ρώμης επολλαπλασιάζοντο καθ' ημέραν, όχι πλέον εκλεγόμενοι από την θέλησιν των πολιτών, ή διαδεχόμενοι την ηγεμονίαν παις παρά πατρός, αλλ' αναγορευόμενοι από την θορυβώδη των στρατευμάτων επανάστασιν. Αυτοί μετακομίσαντες έπειτα τον αυτοκρατορικόν θρόνον εις το Βυζάντιον, έδωκαν και εις εσάς, ω τέκνα μου, τους Γραικούς, των παλαιών Ελλήνων τους απογόνους, το όνομα των Ρωμαίων, όνομα το οποίον μήτε εις αυτούς πλέον δεν ήρμοζεν, επειδή τα στρατεύματα, αντί γνησίων Ρωμαίων ανεβίβαζον πολλάκις εις τον αυτοκρατορικόν θρόνον Θράκας, Βουλγάρους, Ιλλυριούς, Τριβαλλούς, Αρμενίους, και άλλους τοιούτους τρισβαρβάρους δεσπότας· των οποίων ο ζυγός έγινε τόσον βαρύτερος, όσον και τα φώτα της Ελλάδος ηφανίζοντο έν μετά το άλλο, και οι ταλαίπωροι Έλληνες έχασαν έως και το προγονικόν αυτών όνομα, αντί Γραικών ονομασθέντες Ρωμαίοι: και μ' όλον τούτο ο ζυγός ούτος ο τόσον βαρύς ήτον ακόμην υποφερτός, διότι οι βαστάζοντες αυτόν άθλιοι Γραικοί είχον καν την άδειαν να θρηνώσι τας συμφοράς των, ήτον εις αυτούς συγχωρημένον να πλησιάζωσι καν τους τυράννους των, και να ζητώσιν εκδίκησιν παρ' αυτών δι' όσα έπασχον από των τυράννων τους υπηρέτας. Ήσαν βέβαια σκληροί του καιρού εκείνου οι τύραννοι, αλλ' όντες ομόθρησκοι και ομόγλωσσοι των Γραικών, υπεκρίνοντο κάν ποιαν συνείδησιν, κάν τινα θεού φόβον. Και αν η καρδία των έγεμεν από φαρμάκιον, εις τα χείλη ηναγκάζοντο να κρατώσι το μέλι. Δια ταύτας λοιπόν τας αιτίας, τέκνα μου ηγαπημένα, ονομάζω και τον ζυγόν των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων υποφερτόν, παραβαλλόμενον με την σημερινήν παναθλίαν κατάστασιν των Γραικών, την οποίαν να περιγράψω μήτε φωνή πλέον μ' έμεινε μήτε δύναμις.

Ουαί, ουαί! τέκνα μου αγαπητά, δυστυχείς απόγονοι των Ελλήνων. Εσυντρίφθη, τέλος πάντων, και ο Ρωμαϊκός ζυγός, και οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες εκρημνίσθησαν από του Βυζαντίου τον θρόνον. Αλλά τους εκρήμνισαν τίνες; Τύραννοι ασυγκρίτως και βαρβαρότεροι και σκληρότεροι απ' εκείνους: και οι ταλαίπωροι Γραικοί, αντί του να αναψύξωσιν, έκλιναν ελεεινώς τον αυχένα υποκάτω εις ζυγόν τόσον βαρύν, τόσον απάνθρωπον, ώστε να ποθήσουν τον ρωμαϊκόν ζυγόν. Έθνος τρισβάρβαρον, έθνος μιαρόν, έθνος διαφόρου γλώσσης και διαφόρου θρησκείας, εις ολίγα λόγια, έθνος τούρκικον, έπεσε, τέκνα μου, επάνω εις εμέ την δυστυχεστάτην μητέρα σας, την Ελλάδα, ως ένας σφοδρός ανεμοστρόβιλος, και κατέσβεσε τα μικρά και ασθενή φώτα, όσα των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων η τυραννία δεν είχεν ακόμη δυνηθή να σβέση· εσκόρπισε τα ολίγα εκείνα μου τέκνα, τους αδελφούς σας, όσοι ολίγον σοφώτεροι παρά τους άλλους κατέφυγον άλλος αλλαχού, φέροντες μεθ' εαυτών της προγονικής αυτών σοφίας τα λείψανα. Έπεσεν επάνω μου το απάνθρωπον γένος των Μουσουλμάνων, ως άγριος λύκος· και ίδετε, τέκνα μου, εις ποίον ελεεινόν τρόπον με κατεσπάραξε, πώς κατέσχισε τα λαμπρά μου φορέματα, πώς αιμάτωσε και κατεπλήγωσε τας τρυφεράς μου σάρκας. Ίδετε πώς εξήρανε τους μαστούς μου, ώστε μήτε σταλαγμός γάλακτος δεν έμεινε πλέον εις αυτούς δια να σας θρέψω. Ίδετε πώς από τους παντοτινούς στεναγμούς και τα καθημερινά δάκρυα εβραγχίασε και αυτός μου ο λάρυγξ, ώστε δεν έμεινε πλέον εις εμέ μήτε φωνή δια να σας παρηγορήσω.

Ερωτώ σας λοιπόν την σήμερον, τέκνα μου αγαπητά, η δυστυχεστάτη σας μήτηρ, υποφέρετε να αφήσετε τόσα κακά ανεκδίκητα; Υποφέρετε να ακούετε τους στεναγμούς, να θεωρείτε τα δάκρυά μου, να με βλέπετε σπαραττομένην, και δεν φοβείσθε μήπως η τυραννία μού αφαιρέση τέλος πάντων και την ζωήν; Μέχρι της σήμερον, τέκνα μου, δεν σας ενώχλησα με τα παραπονέματά μου, διότι η τυραννία δεν σας αφήκε κανένα τρόπον του να εκδικήσετε την μητέρα σας. Αλλά τώρα, ο καιρός της εκδικήσεως έφθασε, και από τούτον καιρόν άλλον αρμοδιώτερον ποτέ δεν θέλετε επιτύχει. Έν έθνος μέγα, λαμπρόν, γενναίον και φωτισμένον, οι ενδοξότατοι και εις όλην την οικουμένην περιβόητοι Γάλλοι, ευτυχείς ζηλωταί της ανδρείας και της σοφίας των προγόνων σας, με στρατεύματα συνθεμένα, καθώς εκείνα του Μαραθώνος, των Θερμοπυλών, της Σαλαμίνος, από Ήρωας, αφ' ού έδειξαν εις όλην την Ευρώπην τι δύναται να κάμη της ελευθερίας ο έρως οδηγούμενος από την σοφίαν, ήλθον και εις του τυράννου της Ελλάδος την επικράτειαν, και του απέσπασαν από τας αιμοβόρους χείρας την Αίγυπτον. Έπεσαν επάνω εις ταύτην την μακαρίαν γην, την οποίαν εφώτισαν εις των Πτολεμαίων τον καιρόν οι πρόγονοί σας, και εσκότισαν πάλιν οι τρισβάρβαροι Μουσουλμάνοι, έπεσαν λέγω επάνω εις την γην της Αιγύπτου, όχι ως Τούρκοι, όχι ως κεραυνός εξολοθρεύων, αλλ' ως δρόσος απ' ουρανού, φέροντες εις τους Αιγυπτίους τα φώτα και την ελευθερίαν.

Η Αίγυπτος, όταν φωτισθή, θέλει βέβαια εκδικήσει και τα ιδικά μου αίματα. M' όλον τούτο, εις τας χείρας σας είναι, τέκνα μου, να επιταχύνετε την εκδίκησιν ταύτην· εις τας χείρας σας είναι να ιατρεύσετε το γρηγορώτερον τας πληγάς μου, να με εκδύσετε χωρίς αργοπορίαν από τα σχισμένα τούτα και μεμολυσμένα ράκια, και να με στολίσετε πάλιν με την αρχαίαν μου δόξαν. Τι λέγετε; κινούσιν εις έλεον τας ακοάς σας οι στεναγμοί και τα δάκρυα της ελεεινής μητρός σας, τους οφθαλμούς σας, αι πληγαί και τα αίματα εις τα οποία με εβάπτισεν η τουρκική απανθρωπία; ή δεν έμεινε πλέον εις τας καρδίας σας ουδέ παραμικρός σπινθήρ αγάπης προς εμέ την αθλίαν μητέρα σας;»

Και ταύτα μεν λέγει προς ημάς όλους τους Γραικούς κλαίουσα και οδυρομένη η κοινή των Γραικών μήτηρ και πατρίς, η δυστυχής Ελλάς. Αλλ' ημείς τι έχομεν να αποκριθώμεν προς αυτήν; Θέλομεν άρα φράξει τας ακοάς εις τους στεναγμούς της, και σφαλίσει τους οφθαλμούς δια να μη βλέπωμεν τας αιματωμένας αυτής πληγάς; Μη γένοιτο! φίλοι και συμπατριώται. Όστις εξ ημών έχει τοιαύτην άσπλαγχνον ψυχήν, εκείνος απόγονος των παλαιών Ελλήνων γνήσιος δεν είναι, μήτε πρέπει εις αυτόν το να ονομάζεται Γραικός. Εκείνος είναι άνανδρον και ευτελές ανδράποδον, άξιος να ραπίζεται και να ξυλοκοπήται ως άλογον κτήνος από τους σκληρούς Μουσουλμάνους. Δια τους οικτιρμούς του Θεού, Έλληνες, τοιούτον επιτήδειον καιρόν μην αμελήσωμεν, αν δεν θέλωμεν να μείνωμεν αιωνίως δούλοι. Τίς εξ ημών δεν εδοκίμασε την απάνθρωπον αγριότητα και ασπλαγχνίαν της διεστραμμένης των Οσμανλίδων γενεάς; Αυτοί έδραμον από την Σκυθίαν εις την Ελλάδα ως κλέπται και λησταί, και μας εγύμνωσαν από την προγονικήν ημών δόξαν. Αυτοί μας μεταχειρίζονται ως άλογα κτήνη, μας καταβαρύνουσι με φόρους ανυποφόρους, τους κόπους των χειρών ημών και τους ιδρώτας του προσώπου κατατρώγουσιν αναισχύντως. Ημείς ποιμαίνομεν, και αυτοί σφάζουσι τα πρόβατα των ποιμνίων ημών· ημείς σπείρομεν, και αυτοί τρυγώσι, μην αφίνοντες εις ημάς μήτε όσον αρκεί εις το να θεραπεύσωμεν την πείναν ημών· ημείς ποτίζομεν, και αυτοί μας στερούσι και όσον χρειάζεται δια να σβέσωμεν την δίψαν ημών. Αυτοί μας εγγίζουσι καθ' ημέραν την τιμήν, μας ενοχλούσι και εις αυτήν ημών την σεβάσμιον θρησκείαν. Τους ιερούς ημών ναούς μετέβαλον εις τζαμία, και μη αρκούμενοι εις το να μας στερούσι τα αναγκαία μέσα του να συστήσωμεν σχολεία εις ανατροφήν και φωτισμόν των ημετέρων τέκνων, μας αρπάζουσιν από τους πατρικούς κόλπους και αυτά τα τέκνα, δια να τα κατηχώσιν εις την θρησκείαν του Μωάμεθ, ή να τα μεταχειρίζωνται ..... ω Γραικοί, και πώς να προφέρη το στόμα μου τοιαύτην των Γραικών καταισχύνην; δια να τα μεταχειρίζωνται εις τας ασελγείς και παρανόμους αυτών ηδονάς. Μας κρίνουσιν αδίκως, και μας στερούσι την ζωήν χωρίς έλεον ή κρίσιν.

Εις τας κεφαλάς των δυστυχών Γραικών έπεσαν σήμερον όλαι αι φρικταί εκείναι κατάραι, με τας οποίας ο Θεός εφοβέριζε πάλαι τους Ιουδαίους. Παραβάλετε, φίλοι και αδελφοί, με την παρούσαν των Γραικών κατάστασιν όσα προς εκείνους έλεγεν ο Θεός δια του Μωυσέως: «Και λατρεύσεις τοις εχθροίς σου, ους εξαποστελεί κύριος επί σε εν δίψει και εν γυμνότητι, και εν εκλείψει πάντων. Και επιθήσει κλοιόν σιδηρούν επί τον τράχηλόν σου, έως αν εξολοθρεύση σε. Επάξει επί σε Κύριος έθνος μακρόθεν απ' εσχάτου της γης, ωσεί όρμημα αετού, έθνος, ού ουκ αν ακούση της φωνής αυτού, έθνος αναιδές προσώπω, όστις ου θαυμάσει πρόσωπον πρεσβύτου, και νέον ουκ ελεήσει. Και κατέδεται τα έκγονα των κτηνών σου, και τα γεννήματα της γης σου, ώστε μη καταλιπείν σοι σίτον, οίνον, έλαιον, τα βουκόλια των βοών σου, και τα ποίμνια των προβάτων σου, έως αν απολέση σε και εκτρίψη σε εν ταις πόλεσί σου*». Εξ αιτίας των Τούρκων η κοινή πατρίς ημών, η πατρίς των τεχνών και των επιστημών, η πατρίς των φιλοσόφων και των ηρώων, έγινε σήμερον κατοικητήριον της αμαθίας και βαρβαρότητος, αληθές σπήλαιον ληστών, των και απ' αυτούς τους ληστάς αναιδεστέρων Οσμανλίδων. Δια τους Τούρκους ονειδιζόμεθα και καταφρονούμεθα από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι χωρίς τα φώτα της Ελλάδος ήθελον ίσως ακόμη κοιμάσθαι εις τον σκότον της προγονικής αυτών βαρβαρότητος. Τοιαύτα και τοσαύτα, φίλοι και αδελφοί, επάθομεν από το απάνθρωπον γένος των Μουσουλμάνων.

Αλλ' είναι ασυγκρίτως δεινότερα όσα κινδυνεύομεν έτι να πάθωμεν απ' αυτούς. Οι Τούρκοι σήμερον είναι πληροφορημένοι ότι αισθανόμεθα πλέον παρά ποτέ του τυραννικού αυτών ζυγού το βάρος. Εξεύρουσι καλώτατα ότι τους μισούμεν και απ' αυτόν τον θάνατον περισσότερον. Τους εδίδαξεν η πείρα, ότι οι εχθροί των είναι φίλοι, και οι φίλοι των εχθροί ημέτεροι. Ανοίξατε τους οφθαλμούς, Γραικοί, και κατανοήσατε εις ποίον φοβερώτατον κίνδυνον ευρίσκεται το ταλαίπωρον ημών γένος. Ο καιρός ίσως δεν είναι μακράν, οπόταν ένας αιμοβόρος Σουλτάνος, δια να ελευθερωθή από πάσαν υποψίαν, θέλει, ως άλλος Ηρώδης, αποφασίσει την φονοκτονίαν όλων ομού των Γραικών. Το άσπλαγχνον γένος των Μουσουλμάνων είναι μαθημένον να τρέφεται με αίματα, να κυλίεται εις τα αίματα. Αίματα, και πάλιν αίματα χρειάζονται δια να σβέσουν την δίψαν των αγριοτέρων και παρά τους λύκους Αγαρηνών.

Δια τους οικτιρμούς του Θεού, Γραικοί, μην αφήσωμεν να μας φύγη από τας χείρας ο αρμόδιος ούτος καιρός, τον οποίον προσφέρει εις των Γραικών το γένος, η άλωσις της Αιγύπτου. Όσοι ευρίσκεσθε εις Αίγυπτον μιμήθητε τας ανδραγαθίας των Γάλλων, οι οποίοι, δια το να εμιμήθησαν τους προγόνους ημών, έφθασαν εις της δόξης τον ανώτατον βαθμόν. Όσοι είσθε την ηλικίαν νεώτεροι, προθυμήθητε να μάθετε από τους σοφούς Γάλλους την Τακτικήν, ήγουν την επιστήμην του πολέμου, επιστήμην η οποία πολλαπλασιάζει την φυσικήν δύναμιν, αυξάνει το θάρσος και την ανδρείαν, επιστήμην, εις ολίγα λόγια, αναγκαιοτάτην εις εκείνους, όσοι θέλουσι να ζώσιν ελεύθεροι. Ευταξία, ομόνοια, σύμπνοια μετ' αλλήλων, ζήλος ελευθερίας θερμότατος, υποταγή εις τους νόμους, αγάπη θερμή και φιλία άδολος προς τους Γάλλους, ειρήνη μετά των κατοίκων της Αιγύπτου, τους οποίους, επειδή υπετάχθησαν και αυτοί εις τους νόμους, εκδυθέντες την τουρκικήν αγριότητα, ως Τούρκους πλέον να στοχάζεσθε δεν είναι δίκαιον: ταύτα χρειάζονται, φίλοι και αδελφοί, δια να αυξήση η δύναμις και το κράτος σας, δια να βρέξη επάνω εις τα όπλα σας όλας τας ευλογίας του ουρανού ο θεός των δυνάμεων, και να σας καταστήση ήρωας ανικήτους, καθώς ήσαν οι πρόγονοί σας εν όσω εκυβερνώντο από νόμους καλούς, εν όσω ήσαν στολισμένοι με ήθη χρηστά.

Όσοι δε ευρίσκεσθε διασκορπισμένοι εις την Ελλάδα, μέρος μεν δράμετε με προθυμίαν και γρηγορότητα εις την Αίγυπτον, δια να αυξήσετε τον αριθμόν των αδελφών σας. Υπηρετήσατε τους Γάλλους με προθυμίαν, προσφέρετε εις αυτούς τα προς ζωήν αναγκαία. Βοηθήσατε με τα καράβια, με τας χείρας, με τας καρδίας, και με την ζωήν σας αυτήν, αν η χρεία το καλέση, τους φίλους του Ελληνικού γένους, εις την παντελή της Αιγύπτου κατάσχεσιν, της οποίας η ελευθερία είναι της Ελλάδος όλης κοινή σωτηρία. Εις την Αίγυπτον, αφ' ού ημαυρώθη των Αθηνών η δόξα, κατέφυγον αι τέχναι και επιστήμαι, και ανέζησαν πάλιν το δεύτερον οι Γραικοί, συστήσαντες ακαδημίας, συναθροίσαντες βιβλιοθήκας θαυμαστάς, τας οποίας έπειτα κατέκαυσαν οι εχθροί του Ελληνικού γένους, οι σημερινοί τύραννοι της Ελλάδος· Από την Αίγυπτον και πάλιν ας αναφθώσι τα φώτα, τα οποία έχουσι να φωτίσουν και τρίτον τους Γραικούς. Το δε λοιπόν μέρος μείνατε εις την Ελλάδα εξωπλισμένοι, και έτοιμοι να δεχθήτε τους ελευθερωτάς της Ελλάδος τους Γάλλους, και τους φίλους των Γάλλων και συμμάχους, τους στρατιώτας του κραταιού Αυτοκράτορος της Ρωσίας, κληρονόμου της δόξης και της αρετής των αειμνήστων αυτού προπατόρων. Οι Ηπειρώται ενθυμήθητε τα κατορθώματα των προγόνων σας. Εσείς και παλαιά εφάνητε ανδρείοι, και σήμερον ακόμην εδείξατε με τας κατά των αγρίων Πασάδων νίκας, ότι δεν εχάσατε την προγονικήν σας μεγαλοψυχίαν. Οι Θεσσαλοί και οι Μακεδόνες ενθυμήθητε ότι οι πρόγονοί σας κατετρόπωσαν τον Δαρείον, όστις ήτον ασυγκρίτως φοβερώτερος βασιλεύς από τον σημερινόν άνανδρον και γυναικώδη τύραννον της Ελλάδος.

Οι Πελοποννήσιοι και οι λοιποί Έλληνες μη λησμονήσετε τα τρόπαια, όσα κατά των βαρβάρων ανέστησαν οι προπάτορές σας· και σεις ανεξαιρέτως οι Μαϊνώται συλλογίσθητε ότι είσθε αίμα Σπαρτιατών· Όλοι ομού, όσοι με το λαμπρόν όνομα των Γραικών δοξάζεσθε, βάλετε καλά εις τον νου σας ότι αφ' όσας δυστυχίας δύναται να πάθη ο άνθρωπος η πλέον απαρηγόρητος είναι η δουλεία· ότι ο δούλος μήτ' αρετήν, μήτε τιμήν ουδεμίαν δύναται να αποκτήση· ότι σιμά εις τάλλα κακά όσα καθ' εκάστην πάσχει από τον τύραννον, υποφέρει ακόμη και την καταφρόνησιν όλων των άλλων εθνών, την φοβεράν καταισχύνην του να λογίζεται κτήνος άλογον, και όχι άνθρωπος. Φίλοι και αδελφοί, μη φοβήθητε παντάπασι τους Τούρκους. Αυτοί δεν είναι πλέον ό,τι ήσαν προ τριακοσίων χρόνων. Αυτοί εξεύρουν να φονεύωσιν εις τας πόλεις, εις τας αγοράς, ανθρώπους ειρηνικούς και αόπλους· αλλ' εις την στρατιάν, κατά πρόσωπον του εχθρού, γίνονται και απ' αυτάς τας γυναίκας ανανδρότεροι, καθώς η πείρα σάς επληροφόρησε περί τούτου, καθώς πολλάκις τους ίδετε φεύγοντας ως λαγωούς από προσώπου των Γραικών.

Πολεμήσατε λοιπόν, ω μεγαλόψυχα και γενναία τέκνα των Παλαιών Ελλήνων, όλοι ομού ενωμένοι τους βαρβάρους της Ελλάδος τυράννους. Ο κόπος είναι μικρός παραβαλλόμενος με την δόξαν, η οποία θέλει σάς εξισώσει με τους Ήρωας του Μαραθώνος, της Σαλαμίνος, των Πλαταιών, των Θερμοπυλών, τους ακαταμαχήτους προγόνους σας. Αλλά τι λέγω θέλει σάς εξισώσει; Των Τούρκων ο διωγμός από την Ελλάδα θέλει σάς καταστήσει ενδοξοτέρους και απ' αυτούς τους Μιλτιάδας, τους Θεμιστοκλέας, τους Λεωνίδας· επειδή ευκολώτερον είναι να εμποδίση τις την αρχήν τον εχθρόν να εισέλθη εις την κατοικίαν του, παρά το να τον διώξη αφ' ού χρόνους πολλούς ριζωθή εις αυτήν.
Πολεμήσατε, φίλοι και αδελφοί, τους απανθρώπους και σκληρούς Τούρκους· όχι όμως ως Τούρκους, όχι ως φονείς, αλλ' ως γενναίοι της ελευθερίας στρατιώται, ως υπερασπισταί της ιεράς ημών θρησκείας και της πατρίδος. Χύσατε χωρίς έλεον το αίμα των εχθρών, όσους εύρετε εξωπλισμένους κατά της ελευθερίας, και ετοίμους να σας στερήσωσι την ζωήν. Ας αποθάνη όστις τυραννικώς σφίγγει των Γραικών τας αλύσεις, και τους εμποδίζει να ρήξωσι τα δεσμά των. Αλλά σπλαγχνίσθητε τον ήσυχον Τούρκον, όστις ζητεί την σωτηρίαν του με την φυγήν, ή ευαρεστείται να μείνη εις την Ελλάδα, υποτασσόμενος εις νόμους δικαίους, και γευόμενος και αυτός τους καρπούς της ελευθερίας, καθώς οι Γραικοί, καθώς και αυτοί της Αιγύπτου οι Τούρκοι. Ας ήναι η εκδίκησις ημών φοβερά, αλλ' ας γένη με δικαιοσύνην. Ας δείξωμεν εις το άγριον των Μουσουλμάνων γένος, ότι μόνη της ελευθερίας η επιθυμία, και όχι η δίψα του φόνου και της αρπαγής μάς εξώπλισε τας χείρας. Ας μάθωσιν οι απάνθρωποι Τούρκοι από την ημετέραν φιλανθρωπίαν, ότι δια να παύσωμεν τας καθημερινάς αδικίας, την καθημερινήν έκχυσιν του Ελληνικού αίματος, αναγκαζόμεθα προς καιρόν να χύσωμεν ολίγον τουρκικόν αίμα.

Ναι, φίλοι και συμπατριώται, ολίγον αίμα τουρκικόν θέλει ρεύσει, διότι ολίγοι Τούρκοι θέλουσι τολμήσει να αντισταθούν εις των Γραικών την ευψυχίαν. Αυτοί, όχι μόνον έχασαν την παλαιάν αυτών ανδρείαν, αλλ' έχουσιν ακόμη νεαρά προ οφθαλμών τα παραδείγματα τοσούτων Ηγεμονιών της Ευρώπης, τας οποίας η ευμετάβολος τύχη ή παντελώς ανέτρεψεν, ή σφοδρώς εκλόνησεν. Αυτός ο κοινός των Τούρκων λαός, βεβαρυμένοι από τον ανυπόφορον της δουλείας ζυγόν, ολίγον θέλουσι φροντίσει δια τον κρημνισμόν του τυράννου. Τέλος πάντων και αυτοί της ανατολικής και δυτικής Τουρκίας σατράπαι, οι οποίοι και τώρα άρχησαν να καταφρονώσι τας προσταγάς του Σουλτάνου, θέλουν επιταχύνει την πτώσιν του. Όλα ταύτα συντρέχουσι με την ευψυχίαν των Γραικών εις το να καταπλήξωσι τον άνανδρον τύραννον της Ελλάδος, ο οποίος αδίκως κατέχει ξένον θρόνον, περικυκλωμένος, ως άλλος Σαρδανάπαλος, από γυναίκας και ευνούχους, ο οποίος εξησθενημένος και την ψυχήν και το σώμα, από των ηδονών την κατάχρησιν, δεν τολμά μήτε την θύραν του παλατίου του να εξέλθη, δια να δείξη καν εικόνα στρατηγού κατά των εχθρών του. Ο καιρός, φίλοι και συμπατριώται, της καταστροφής του τυράννου είναι τόσον αρμόδιος, ώστε θέλει πληρωθή εις ημάς το προφητικόν λόγιον, είς διώξεται χιλίους.

Επικαλεσάμενοι λοιπόν την εξ ουρανού βοήθειαν, και ασπασάμενοι είς τον άλλον με τα δάκρυα της ελπίδος και της χαράς, οι νέοι με τα όπλα, οι γέροντες με τας ευχάς και τας παραινέσεις, οι ιερείς με τας ευλογίας και τας προς θεόν δεήσεις, όλοι ομού ενωμένοι, γενναίοι του ελληνικού ονόματος κληρονόμοι, πολεμήσατε γενναίως περί πίστεως, περί πατρίδος, περί γυναικών, περί τέκνων, περί πάσης της παρούσης και της επερχομένης http://www.blogger.com/img/blank.gifγενεάς των Γραικών, τον τρισβάρβαρον, τον άσπλαγχνον τύραννον της Ελλάδος, αν θέλετε να φανήτε άξιοι των παλαιών Ελλήνων απόγονοι, αν θέλετε να αφήσετε, ως εκείνοι, το όνομά σας αείμνηστον εις τους αιώνας των αιώνων. Γένοιτο!

Ατρόμητος
ο εκ Μαραθώνος


* Δευτερονομ. Κεφ. KH, στίχ.48-52.

read more "Αδαμάντιος Κοραής: Σάλπισμα Πολεμιστήριον" Διαβάστε περισσότερα...

Πώς το Πανελλήνιο Σοσιαληστρικό Κίνημα κατέστρεψε την Ελλάδα


Του James Petras*
Global Research, 05/07/2011

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αγοραστεί. Eίναι νοικιασμένος. Πουλάει επιχειρήσεις του ελληνικού δημοσίου στις πολυεθνικές. Μειώνει μισθούς, συντάξεις και θέσεις εργασίας, κατ' εντολή του ΔΝΤ. Παραδίδει τα δημόσια ταμεία στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Στηρίζει τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης. Δίνει εντολές στο Ελληνικό Λιμενικό Σώμα να συνεργήσει στον αποκλεισμό της Γάζας από τον Νετανιάχου». -- Δήλωση διαδηλωτή στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, 3 Ιουλίου 2011.

Εισαγωγή

Μια αυτοαποκαλούμενη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση στην Ελλάδα επιβάλλει, πότε με κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες και πότε με αστυνομική βία, τις πιο βαθιές ανατροπές στο καθεστώς των μισθών, των συντάξεων, του αριθμού θέσεων εργασίας, καθώς και στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της φορολογίας που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη.

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) έχει εγκαταλείψει πλήρως κάθε πρόσχημα ύπαρξης του ως κυρίαρχης κυβέρνησης, παραδίδοντας τις προοπτικές της παρούσας και μελλοντικής χάραξης μακρο- και μικροπολιτικής στην Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ και τους ισχυρούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Γερμανούς και Γάλλους. Το λεγόμενο πρόγραμμα «λιτότητας» προβλέπει τη λεηλασία και τη δημοπράτηση αφενός όλων των στρατηγικης σημασίας προσοδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων και αφετέρου των μεγάλων εκτάσεων δημόσιων γαιών, που περιλαμβάνουν όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα θέρετρα της Ελλάδας. Ποτέ πριν δεν έχει κάποιο καθεστώς, σοσιαλιστικό ή μη, αναγκάσει τόσο απροκάλυπτα και βάναυσα μια ανεξάρτητη χώρα να επιστρέψει στην πιο στυγνή μορφή αποικιοκρατίας που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη.

Η κοινοβουλευτική οδός προς την αποικιακή λεηλασία

Το μεγάλο άλμα της Ελλάδας προς τα πίσω έχει συντελεστεί υπό την ηγεσία ενός «σοσιαλιστή» πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία (97%) των «σοσιαλιστών» βουλευτών και το σύνολο του «σοσιαλιστικού» Υπουργικού Συμβουλίου, με ποσοστό αποστασίας μικρότερο του 4%.

Ενώ η Βουλή συζητάει και υπερψηφίζει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και την υπονόμευση των δικαιωμάτων των πολιτών, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στους δρόμους και τις πλατείες. Ωστόσο, οι εκλεγμένοι ηγέτες και νομοθέτες του ΠΑΣΟΚ αγνοούν παντελώς τις διαμαρτυρίες αυτές, υπακούοντας μόνο στις επιταγές του πρωθυπουργού και των κομματικών αφεντικών που διόρισε. Η κοινοβουλευτική πολιτική, όπως αυτή ασκείται σήμερα, είναι σαφώς εντελώς απομονωμένη από τον λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Τι είδους κυβέρνηση είναι αυτή που περιφρονεί τόσο κατάφωρα τη λαϊκή βούληση; Ποιο είναι αυτό το νομοθετικό σώμα που αξιώνει τη συστηματική μείωση του βιοτικού επιπέδου ενός λαού τα τελευταία τρία χρόνια και συγχρόνως δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η μείωση αυτή να συνεχιστεί τα επόμενα δέκα χρόνια;

Αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία του κόμματος, εύκολα θα διαπιστώσει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν ανέκαθεν κόμμα ψηφοθηρικής χορηγίας και όχι κόμμα προγραμματικής αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη εκλογική νίκη του το 1981, προσφέρει ανελλειπώς θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, παροχές, δάνεια και ρουσφέτια στις εκλογικές περιφέρειές του. Αρχικά, δηλαδή τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980, η προσθήκη νέων δημόσιων φορέων έγινε, υποτίθεται, με σκοπό την εφαρμογή κοινωνικοοικονομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες οι γραφειοκράτες της δεξιάς παράταξης επιχειρούσαν να σαμποτάρουν. Παρ' όλα αυτά, καθώς η δυναμική των «μεταρρυθμίσεων» εξασθενούσε, οι διορισμοί στο δημόσιο δεν έπαψαν να πολλαπλασιάζονται, ως μέρος της διαδικασίας οικοδόμησης μιας ευρείας κλίμακας εκλογικής κομματικής μηχανής.

Χιλιάδες υποαπασχολούμενοι πτυχιούχοι ΑΕΙ, που διέθεταν οργανωτικά προσόντα, συνωστίζονταν στα κομματικά γραφεία και με την πάροδο του χρόνου εξασφάλιζαν μια μόνιμη θέση στο ήδη διογκωμένο γραφειοκρατικό δημόσιο. Οι προσληφθέντες συνέβαλαν στην εξασφάλιση ψήφων για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας τις ίδιες πρακτικές με αυτές του δεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ο δημόσιος τομέας έγινε το μεγαλύτερο γραφείο εύρεσης εργασίας για διάφορους λόγους. Πρώτον, ένας μη ευκαταφρόνητος αριθμός «δημοσίων υπαλλήλων» βρέθηκε να κατέχει περισσότερες από μια θέσεις εργασίας, μερικοί έως τέσσερις και πέντε, σε τομείς όπως τα ελεύθερα επαγγέλματα και η «μαύρη» οικονομία. Δεύτερον, ο λεγόμενος «ιδιωτικός τομέας» στην Ελλάδα ποτέ δεν είχε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί, να επενδύσει, να καινοτομήσει, να εφαρμόσει νέες τεχνολογίες, να αναπτύξει ανταγωνιστικότητα και να δημιουργήσει νέες αγορές. Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες ήταν εξαρτημένοι λόγω πολιτικών δεσμών από το κυβερνών κόμμα για την εξασφάλιση δανείων για έργα που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, δάνεια που χρησιμοποιήθηκαν για την εισαγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και δάνεια για την εισαγωγή καταναλωτικών προϊόντων.

Η είσοδος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ και τη δεξιά παράταξη ευκαιρίες για τεράστιες μεταβιβάσεις κεφαλαίων και την εξασφάλιση δανείων που θα χρησιμοποιούσαν δήθεν για να «εκσυγχρονίσουν» την οικονομία και να την καταστήσουν πιο ανταγωνιστική. Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα μείωσε τα προϋπάρχοντα δασμολογικά εμπόδια, με αποτέλεσμα μια τεράστια ποσότητα αγαθών από κάθε γωνιά της ΕΕ να πλημμυρίσει την τοπική αγορά. Τα κονδύλια της ΕΕ χρηματοδοτούσαν την πελατειακή κρατική μηχανή του ΠΑΣΟΚ. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δανείζονταν κεφάλαια της ΕΕ και στη συνέχεια έστελλαν το λογαριασμό στο κράτος, με την συνενοχή των πολιτικών. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η μεσαία τάξη εξασφάλιζαν εύκολα δάνεια για να αγοράζουν ακριβά προϊόντα εισαγωγής. Παράλληλα, οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί του καθεστώτος έκαναν λογιστικές αλχημείες ώστε να φαίνονται θετικοί οι δείκτες ανάπτυξης και να αποκρύπτεται το παθητικό. Όλα ήταν υποθηκευμένα. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες συνέλεγαν τους τόκους, ενώ οι Δυτικοευρωπαίοι παραγωγοί βρήκαν μια δραστήρια αγορά για τα καταναλωτικά τους αγαθά. Σύμφωνα με ειδικούς, η Ελλάδα «ενσωματώθηκε» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δυστυχώς, με μόνο κριτήριο το γεγονός ότι έγινε η πιο ανόμοια χώρα ανάμεσα στους ισχυρούς εταίρους της.

Το ΠΑΣΟΚ χτίστηκε πάνω σε και γύρω από ένα εκλογικό σώμα της ελίτ και των μεσαίων μαζών, που ποτέ δεν κατέβαλλε φόρους, αλλά συνεχώς αντλούσε ποσά και ήταν πάντα εξαρτημένο από τον δημόσιο κορβανά. Δισεκατομμυριούχοι εφοπλιστές είχαν όλη την ευχέρεια να φοροδιαφεύγουν αφού λειτουργούσαν υπό ξένη σημαία (Παναμά), αλλά είχαν δεσμευτεί εκ των προτέρων στην πρόσληψη Ελλήνων πλοιάρχων και σε τακτικές εισφορές στα ταμεία του κόμματος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως δικηγόροι, γιατροί και αρχιτέκτονες, δεν δήλωναν σχεδόν καθόλου εισοδήματα, εισπράττοντας παράλληλα κάτω από το τραπέζι πληρωμές σε μετρητά, δηλαδή μη δηλωμένα εισοδήματα που υπερέβαιναν κατά πολύ τις κανονικές αμοιβές τους. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι κερδοσκόποι του real estate, οι τραπεζίτες και οι εταιρείες εισαγωγών, όλοι τους κατέβαλλαν ποσά στην κομματική ηγεσία, προκειμένου να εξασφαλίζουν φοροεκπτώσεις και φοροαπαλλαγές, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα δάνεια της ΕΕ, τα οποία ανακυκλώνονταν σε τουριστικά ακίνητα και σε τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό. Το περιτύλιγμα που απ' έξω έδειχνε να είναι το κόμμα και οι επιχειρηματικές ελίτ ήταν στην πραγματικότητα ένα οργανωμένο δίκτυο λωποδυτών. Πρώτα λεηλατούσαν τα δημόσια ταμεία και μετά έστελλαν τον λογαριασμό στους μισθωτούς και τους εργάτες του μεροκάματου, μιας και σε αυτές τις δύο εργασιακές ομάδες γίνεται υποχρεωτικά παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο να εργάζεται κανείς ως μισθωτός, αφού η μισθωτή εργασία είναι η μόνη που φορολογείται και αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και μικρών ανεξάρτητων αγροτών (ορισμένοι από τους οποίους ενοικιάζουν γη από αστούς επαγγελματίες), ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατόρων. Η συντριπτική πλειονότητά τους καταβάλλει μόνο ένα μικρό μέρος τους φόρου που οφείλει, αλλά δεν παύει να κάνει χρήση όλων των προνομίων των δικαιούχων του κράτους πρόνοιας. Είναι μέρος του πελατειακού κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και οι κύριοι δικαιούχοι της ανεξέλεγκτης ροής πιστώσεων και δανείων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αύξηση των προσωπικών εισοδημάτων τους αντί της παραγωγικότητας.

Τα δάνεια της ΕΕ χρηματοδοτούσαν τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού βιοτικού επιπέδου, αυξάνοντας τις εισαγωγές γερμανικών συσκευών και αυτοκινήτων, αλλά παράλληλα και εισαγωγές προϊόντων όπως η δανική και γαλλική φέτα, δηλαδή φθηνών εισαγόμενων προϊόντων που υποκαθιστούσαν και ανταγωνίζονταν τα τοπικά. Με άλλα λόγια, οι Ευρωπαίοι κατέλαβαν και εξουδετέρωσαν τις ελληνικές αγορές, αυξάνοντας το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, ενώ η γραφειοκρατία έγινε ο εργοδότης της έσχατης ανάγκης. Αυτές οι πρακτικές της ΕΕ και οι πελατειακές σχέσεις του κράτους του ΠΑΣΟΚ επέτρεψαν στο κόμμα να διατηρήσει μια σταθερή βάση ψηφοφόρων, που απαρτίζονταν κυρίως από μεγάλες κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, μικρομεσαίους φοροφυγάδες και συνεχώς διογκούμενα στρώματα κρατικών υπαλλήλων.

Η ΕΕ εξαγόρασε επίσης την ολοένα αυξανόμενη πολιτικοστρατιωτική υποτέλεια της χώρας. Η Ελλάδα στήριξε το ΝΑΤΟ στους πολέμους του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και του Πακιστάν. Ιδιαίτερα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, η δουλοπρέπεια του ΠΑΣΟΚ προς το κράτος του Ισραήλ και τους υποστηρικτές του Αμερικανούς Σιωνιστές ξεπέρασε εκείνη που επέδειξαν όλα τα προηγούμενα καθεστώτα στην Ελλάδα.

...Ώσπου μια μέρα ήλθε ο λογαριασμός

Οι κλεπτοκράτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παραποίησαν τους ισολογισμούς του κράτους, διαμορφώνοντας με λογιστικές αλχημείες τα συνεχώς αυξανόμενα ελλείμματα ώστε να φαίνονται σαν θετικά πλεονάσματα, ώσπου το σύστημα κατέρρευσε. Οι τράπεζες της ΕΕ ακούμπησαν τον λογαριασμό στο τραπέζι και απαίτησαν να πληρωθούν. Το ελληνικό κράτος και η καπιταλιστική τάξη, υπό την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, διακήρυξε αμέσως ένα πρόγραμμα «λιτότητας» και «φορολογικών μεταρρυθμίσεων». Στην πραγματικότητα, μόνο το πρώτο από τα δύο σκόπευε να εφαρμόσει, αφού δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τους πελάτες - φοροφυγάδες της ελίτ και της λαϊκής βάσης.

Σημαντικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και περιορισμός των θέσεων εργασίας έχουν θεσμοθετηθεί και επιβάλλονται στους Έλληνες πολίτες. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμμορφώθηκαν με τις επιταγές του κόμματος, αφού οι φουσκωμένοι μισθοί τους, οι συντάξεις, τα προνόμια και οι απολαβές τους εξαρτώνται από την έγκριση του πρωθυπουργού, ο οποίος, με τη σειρά του, εξαρτάται από τους αυτοκράτορες τραπεζίτες και τους κάθε λογής αστούς κλεπτοκράτες. Η ίδια η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος εξαρτάται από τη ροή των δανείων της ΕΕ, τους μηχανισμούς στήριξης και τις αποκρατικοποιήσεις προκειμένου να διατηρήσει τους πελάτες του. Το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυταρχικού κόμματος. Σέρνεται δουλοπρεπώς στα πόδια των τραπεζιτών και των ισχυρών ηγετών της ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα μπήγει το μαχαίρι στο λαιμό εκατομμυρίων φτωχών Ελλήνων συνταξιούχων, μισθωτών και εργατών. Η βάση του ΠΑΣΟΚ, που απαρτίζεται από αστούς φοροφυγάδες, είναι η κομματική του πελατεία που ελάχιστα επηρεάζεται από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Απόδειξη: τα φορολογικά έσοδα έχουν μειωθεί λόγω της βαθιάς ύφεσης και της φοροδιαφυγής.

Όσο το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ εντείνει και επεκτείνει την επίθεσή του εναντίον των εισοδημάτων των εργαζομένων και όσο η μαζική αντίσταση πολλαπλασιάζεται, ο δείκτης ανεργίας των νέων (55%) αυξάνει την απελπισία και τη διάθεση αντιπαράθεσης με μια κυβέρνηση, η οποία γίνεται όλο και πιο καταπιεστική και επιρρεπής στη βία.

Έχοντας απόλυτα επικεντρωθεί στο στόχο του να ρουφήξει το μεδούλι από τα ισχνά οστά των εισοδημάτων των εργαζομένων, το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά συμφώνησε να παραχωρήσει στην ΕΕ και το ΔΝΤ την εποπτεία, την κοστολόγηση και την πώληση του συνόλου της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου. Με άλλα λόγια, η αποπληρωμή του χρέους έχει γίνει ο μοχλός για τη μεταφορά επικυριαρχίας στις ισχυρές χώρες και για τη μεγιστοποίηση της εξόρυξης του πλούτου από τους εργαζόμενους. Αυτό που θα απομείνει από το «Ελληνικό Δημόσιο» είναι οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, στις οποίες θα ανατεθεί η επιβολή διά της βίας της νέας ηγεμονικής τάξης πάνω στην εκμεταλλευόμενη και εξαθλιωμένη πλειοψηφία.

Εν μέσω αυτής της ολέθριας τροπής των γεγονότων, της λεηλασίας και της φτώχειας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραμένουν πιστοί στην κομματική γραμμή. Εξακολουθούν να στηρίζονται στην βάση του 25%, την μάζα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των τραπεζιτών, των τεχνοκρατών συμβούλων και φοροφυγάδων, στη βάση που θα εξακολουθήσει να στηρίζει το καθεστώς, αφού καθόλου δεν επηρεάζεται από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ο μηχανισμός στήριξης θα επιτρέψει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να παραλάβουν τις παχιές συντάξεις τους, αφού θα τους έχει καταψηφίσει ο λαός. Οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα εξακολουθήσουν να αισχροκερδούν από μη δηλωμένες στην εφορία τουριστικές επιχειρήσεις και έσοδα από ακίνητα, ενώ οι υπόλοιποι συντοπίτες τους θα φτωχαίνουν. Το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου και η παρέα του έχουν αποδείξει ότι η εκλογική πολιτική μπορεί να είναι συμβατή με την πιο άθλια παράδοση της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας, με μια εντεινόμενη σκληρή καταστολή εναντίον της πλειοψηφίας του εργαζόμενου πληθυσμού και με μια βαθιά, μακροπρόθεσμη μακροχρόνια μείωση του βιοτικού του επιπέδου. Η ελληνική εμπειρία, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει ότι, όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με την κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος, οι διαφορές μεταξύ συντηρητικών και σοσιαλιστών εξαφανίζονται. Οι δημοκρατικές ελευθερίες υπάρχουν μόνο για όσο διάστημα η πλειοψηφία υποτάσσεται στην υπεροχή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των ντόπιων κλεπτοκρατών - ολιγαρχών συνεργατών τους.

Αναμφίβολα θα γίνουν εκλογές, ακόμη και ενώ το βιοτικό επίπεδο θα έχει πέσει δραματικά, ενώ οι πληρωμές στους δανειστές θα έχουν αυξηθεί και ενώ θα έχει αφαιρεθεί από τη χώρα το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων. Ίσως το ΠΑΣΟΚ να μην επανεκλεγεί. Οι συντηρητικοί αντίπαλοί του απλά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του ως συλλέκτες χρεών, αλλά και ως εκτελεστές μιας πολιτικής που θα επιβάλλεται με την βοήθεια ενός αστυνομικού κράτους.

Για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν διαφαίνεται πλέον καμμία λύση μέσα από την τακτική των διαμαρτυριών των πολιτών σε δρόμους και πλατείες και μέσα από τις πολιτικές που επιβάλλουν οι κοινοβουλευτικοί. Ας μην ξεχνάμε ότι οι τελευταίοι αγνοούν τους πρώτους. Και λόγω αυτού ακριβώς του αδιεξόδου τίθεται το ερώτημα: «Ποιές εναλλακτικές, εξωκοινοβουλευτικές δράσεις είναι αναγκαίες και δυνατές, προκειμένου να πάρει τέλος η κυριαρχία αυτής της de facto κυβερνητικής ολιγαρχίας και των κλεπτοκρατών συνεργατών της;»

* Ο James Petras είναι ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Binghamton της Νέας Υόρκης και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Saint Mary's στο Halifax της Νέας Σκωτίας του Καναδά. Ως αρθρογράφος, έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες πολιτικές αναλύσεις σε έντυπα των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.
read more "Πώς το Πανελλήνιο Σοσιαληστρικό Κίνημα κατέστρεψε την Ελλάδα" Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίσαμε πάλι τα ίδια: Στον αέρα η 6η δόση!!!


Ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε το τι έκανε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες προ εβδομάδος.

Ο λόγος; Συμφωνήθηκε όλα να περνούν από τα χέρια του προσωρινού μηχανισμού στήριξης, του EFSF. Το πρόβλημα είναι στο ότι αυτός ο μηχανισμός δεν είναι έτοιμος να πράξει τα συμφωνηθέντα! Έτσι, η 6η δόση φαίνεται να βρίσκεται στον αέρα (εμείς ακόμα περιμένουμε επίσημη ενημέρωση για την 5η δόση που όπως μάθαμε από ανεπίσημες πηγές, εκταμιεύθηκε(;) κακήν κακώς και όλα τα λεφτά πήγαν για δάνεια και τόκους και φυσικά όχι σε μισθούς και συντάξεις).

Το ΔΝΤ αρχίζει και αντιδρά για τις δόσεις προς την Ελλάδα και ο EFSF είναι σε νηπιακό στάδιο για την 6η που είναι στην ουσία η 1η του νέου δανείου, αλλά Ιταλία και Ισπανία αρχίζουν και αντιστέκονται σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους στο ελληνικό πρόγραμμα, αφού δανείζονται με ακριβότερο επιτόκιο από αυτό που δανείζουν σε εμάς.

Έτσι, τα σενάρια – λύσεις είναι δύο: εισαγωγή της Κίνας στην αγορά ελληνικών ομολόγων (κάτι το οποίο είχε αρνηθεί κατηγορηματικά η κυβέρνηση πριν από την πρώτη δανειακή σύμβαση όπως το έχουμε ξαναγράψει) ή να τρέξει ξανά στους τοκογλύφους με “κωδική ονομασία” Γερμανία, Γαλλία. Ίσως και Ολλανδία.

Κατά τ’ άλλα ο Παπανδρέου και τα στελέχη του βγήκαν να πανηγυρίσουν την λύση(;) της Ευρώπης, προκειμένου να φανεί ως σωτηρία για να μπορέσουν και οι “κακόμοιροι” βουλευτές και Υπουργοί να πάνε σε καμία παραλία χωρίς να φάνε γιούχα από πολίτες.

Φευ όμως! Ο Σεπτέμβρης κοντοζυγώνει και να δούμε τι θα γίνει όταν πουν στον κόσμο ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα γιατί η υλοποίηση της “απόφασης – σωτηρίας” θα αργήσει και η 6η δόση είναι στον αέρα!

Γι’ αυτο ακριβώς την Παρασκευή είχαμε έκτακτη σύσκεψη Βενιζέλου – τρόικα, η οποία και ζητά μια αποκρατικοποίηση τουλάχιστον μέχρι τέλος του καλοκαιριού.

Επειδή ο αριθμός των δόσεων ξεκινά απο το 1, θα αρχίσουμε να κάνουμε copy paste τους παλαιότερους τίτλους για τις δόσεις αφού και όλες οι επόμενες μέχρι να τις πάρουμε θα μας λένε ότι είναι στον αέρα.
read more "Αρχίσαμε πάλι τα ίδια: Στον αέρα η 6η δόση!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζει το μοίρασμα της ενέργειας στις πολυεθνικές


Πόσες φορές γράψαμε τον τελευταίο καιρό για την διαδικασία …εκτοπισμού των εγχώριων μεγάλων συμφερόντων από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας που άρχισαν από καιρό ο ΓΑΠ με το ΔΝΤ και την Τροϊκα; Διαβάστε σήμερα κι αυτό:
Στη Shell περνάει το 49% και το μάνατζμεντ της EΠA Aττικής
Στη Shell θα περιέλθει τελικά το ποσοστό της αμερικανικής εταιρείας Duke Energy στην EΠA Aττικής. H συμφωνία με την Aγροτική Tράπεζα στην οποία περιήλθαν οι μετοχές της Duke Energy μετά την αποχώρησή της, έναντι μη εξυπηρέτησης αρχικού δανείου 62 εκατ. ευρώ, έχει -σύμφωνα με πληροφορίες- κλείσει και αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού προηγηθεί η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της EΠA Aττικής για την επικύρωσή της. Mε την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Shell, η οποία κατέχει σήμερα το 24,5% της EΠA Aττικής, θα ελέγχει το 49% και θα έχει τον πλήρη έλεγχο του μάνατζμεντ που μέχρι τώρα είχε από κοινού με τον συνεταίρο της Duke Energy.
Oι συζητήσεις με την Aγροτική Tράπεζα και τη Shell ξεκίνησαν αμέσως μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για τη διάθεση του ποσοστού της Duke μέσω διεθνούς διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή και της Deutsche Bank. Mέσω μάλιστα της διαδικασίας αυτής, η Shell προετίθετο να διαθέσει και η ίδια τις μετοχές της, αποχωρώντας από την EΠA Aττικής στην περίπτωση που βρισκόταν ενδιαφερόμενος στρατηγικός επενδυτής. Oι σχεδιασμοί της εταιρείας άλλαξαν, αφού κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού κατατέθηκαν μόνο δύο προσφορές, από την εταιρεία M+M (όμιλοι Bαρδινογιάννη και Mυτιληναίου) και τη γερμανική εταιρεία Goldgas, οι οποίες κρίθηκαν ασύμφορες.
Tο τίμημα που θα καταβάλει η Shell για την εξαγορά του ποσοστού της Duke δεν έχει γίνει γνωστό, αρμόδιες πηγές πάντως διαβεβαιώνουν ότι είναι σημαντικά υψηλότερο από το τίμημα που προέβλεπαν οι δύο προσφορές που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό. Ο έλεγχος στο 49% της ΕΠΑ Αττικής γίνεται μέσω της εταιρείας Attiki Denmark, στην οποία το 51% κατέχει η Duke και το 49% η Shell Gas & Power. Βάσει της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο, το μάνατζμεντ της εταιρείας θα ασκείται από το 49%, ενώ μέτοχος του 51% παραμένει η ΔΕΠΑ, η οποία εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της εταιρείας, χωρίς να συμμετέχει στη καθημερινή διοίκηση. H εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα θετική τόσο για την ανάπτυξη της εταιρείας που μονοπωλιακά ελέγχει τη λιανική αγορά φυσικού αερίου της Aττικής όσο και για τη ΔEΠA, για την οποία το όλο θέμα αποτελούσε μεγάλη εκκρεμότητα ενόψει της ιδιωτικοποίησής της, αλλά και για την Aγροτική Tράπεζα που θα απεμπλακεί από τη συμμετοχή της σε ένα χαρτοφυλάκιο που δεν συνάδει με τις βασικές της δραστηριότητες.
Σήμερα η ΕΠΑ Αττικής εξυπηρετεί 230.000 οικιακούς καταναλωτές, 5.300 επαγγελματικούς, 400 μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς, μέσω ενός δικτύου 3.000 χιλιομέτρων, το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 800.000 καταναλωτές. H εταιρεία ανακοίνωσε προσφάτως την αποδέσμευση της τιμολογιακής της πολιτικής από το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω της αύξησης της φορολογίας στο συγκεκριμένο καύσιμο αλλά και της επιβολής για πρώτη φορά ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.
H εταιρεία από 1ης Oκτωβρίου καταργεί την έκπτωση 18% επί του πετρελαίου θέρμανσης που παρείχε στους πελάτες της και καθιερώνει για πρώτη φορά μια κοστοβαρή τιμολογιακή πολιτική. Oπως επεξηγήθηκε, εάν η εταιρεία διατηρούσε τη σημερινή της πολιτική, να ακολουθεί δηλαδή με τιμή μικρότερη κατά 18% την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, τότε οι οικιακοί καταναλωτές θα επιβαρύνονταν με μεγάλες αυξήσεις στην επόμενη 2ετία, καθώς το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει σταδιακή αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, από τα 60 ευρώ/χιλιόλιτρο φέτος τον Οκτώβριο στα 330 ευρώ/χιλιόλιτρο το 2013. Για τους επαγγελματίες μάλιστα, οι αυξήσεις θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες, θα ανέρχονταν σε 58%, και θα ίσχυαν άμεσα από φέτος τον Οκτώβριο, καθώς ο νόμος προβλέπει την εξίσωση των φόρων στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης για επαγγελματική χρήση, από τον φετινό χειμώνα.
H διοίκηση της EΠA Aττικής έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για τις επιπτώσεις της επιβολής ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο στη ζήτηση του καυσίμου, καθώς η δυστοκία των καταναλωτών στην αποπληρωμή λογαριασμών διευρύνεται. Mέσα σε έναν χρόνο οι διακανονισμοί για την αποπληρωμή των λογαριασμών σε δόσεις, που αναγκάζεται να κάνει η EΠA Aττικής, έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 200%. Ενώ πέρυσι τέτοια εποχή οι περιπτώσεις που ζητούσαν ρύθμιση της οφειλής τους σε δόσεις από 6 έως 12 μήνες ανέρχονταν σε 100-200, έχουν φτάσει πλέον στις 500 με 600.

read more "Αρχίζει το μοίρασμα της ενέργειας στις πολυεθνικές" Διαβάστε περισσότερα...

Το αληθινό πρόσωπο και ο σκοπός της «Νέας Τάξης Πραγμάτων»


Η σύγχρονη «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» συνδέεται στενά με το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης. Οι καταστάσεις αυτές δεν είναι πρωτόγνωρες για τα παγκόσμια Ιστορικά δεδομένα, βέβαια η κάθε νέα μορφή έχει και το στοιχείο της Ιστορικής μοναδικότητας. Δεν σημαίνει όμως αυτό πως δεν ισχύουν οι κλασσικοί κανόνες της πολιτικής οικονομίας. Η «εξέλιξη» * του ανθρώπινου πολιτισμού είναι συνεχής. Ενίοτε είναι και οπισθοδρομική από το κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. έως τον τελευταίο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά μάλιστα από τον Παγκόσμιο Πόλεμο σίγουρα ΚΑΙ τότε δημιουργήθηκε μια «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ».

Ουσιαστικά τότε χωρίστηκε κοντολογίς σε δύο στρατόπεδα ο κόσμος. Η Ελλάδα ήταν τυχερή και οι τότε ή κατοπινοί σύντροφοι του κ. Βελουχιώτη άτυχοι. Ας ελπίσουμε πως αυτή η παράδοση θα συνεχιστεί και στο μέλλον…

Δυστυχώς προέκυψαν στη συνέχεια της Ιστορίας δύο αρνητικοί παράγοντες, ενάντια στη χώρα μας, που την έφεραν και κατά καιρούς αλλά ιδιαίτερα τώρα σε δυσμενέστατη θέση.

1) Ο πρώτος παράγοντας ήταν και είναι η ΑμερικανόΒρετανική συμμαχία όπου κοντολογίς παρενέβαινε και ουσιαστικά διοικούσε την Ελλάδα εξ αποστάσεως(;) Σωτήριος μεν στην κατοχή και τον εμφύλιο, καταστροφικός στα επόμενα ως και σήμερα χρόνια. Η πραγματικότητα είναι πως κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτοί ουσιαστικά μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν ως και σήμερα. Σήμερα όμως που ο κόσμος αλλάζει ταχύτερα απ΄ότι πριν, την προηγούμενη πενηνταετία, προφανώς, κρίνουν οι επικυρίαρχοί επιβήτορες μας, πως πρέπει να μεταχειριστούν «διαφορετικά» το πιόνι που κατ’ εκείνους ονομάζεται «Greece».

Αυτό το «διαφορετικά» είναι που καίει κυριολεκτικά εμάς ως Έλληνες.

Αυτό το «διαφορετικά» είναι η «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» για εμάς.

Και αυτή η «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» όπως βαίνει σχεδιασμένα να υλοποιηθεί θα είναι και η καταστροφή μας ως έθνος και ως κράτος. Δεν θα είμαστε απλώς τα «πράγματα» αλλά κυριολεκτικά τα πιθανώς και σφαγιασμένα θύματα.

Τούτο το «επιτυχές» εγχείρημα (για τους πολιτικούς επιβήτορες μας) φυσικά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί τόσο εύκολα εάν δεν υφιστάμεθα και τον δεύτερο αρνητικό παράγοντα.

2) Ο δεύτερος παράγοντας είναι ο «δικός μας» κακός εαυτός. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, μια χρονική γενιά μόνο δηλαδή χρειάστηκε, να αλλοτριωθεί δραματικά ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού και η Ελληνική του συνείδηση. Το «Τσοβόλα δώστα όλα» ίσως για τον Ιστορικό του μέλλοντος θα είναι το εναρκτήριο σύνθημα καταγραφής του γεγονότος αυτού. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι χαλαρά ένα κράτος πλουσιότερο και από την Ελβετία ! Η ομορφιά της και οι φυσικοί πόροι της γνωστοί. Τι έγινε όμως στη πραγματικότητα ; Ένα όργιο ληστροκρατείας (όχι απλώς διασπάθισης) του Δημόσιου χρήματος. Ένας μεγάλος αριθμός «νομιμοποιηθέντων» και «νομίμων» συμμοριών συνελλήνων έγιναν συνένοχοι στην καταλήστευση αυτής της χώρας και ταυτόχρονα, μια και το ένα φέρνει και το άλλο, της πλήρους ηθικής και λογικής αποδόμησης της.

Πώς τα κατάφεραν και μας έφτασαν έως εδώ;
  • Λαδώνοντας κυριολεκτικά αλλά και ανήθικα, ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού. Σα να μην έφτανε αυτό βγήκε και ένας από τους πρωτεργάτες του φαινομένου αυτού και ενοχοποίησε μετά, όλον το Λαό δηλώνοντας «μαζί τα φάγαμε». Αφού τη χρεοκόπησαν το ρίξανε μετά σε σκληρότερα «ναρκωτικά», ήτοι μνημόνια, και το ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ μέλλον αβέβαιο..
  • Ταυτόχρονα αφήσανε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι στα σύνορα της. Με έννοιες δήθεν πολυπολιτισμικότητας κατάφεραν να κινδυνεύει άμεσα η χώρα αυτή στα αμέσως επόμενα χρόνια, να Ισλαμοποιηθεί, ειδάλλως να γίνει Ρουάντα ή και χειρότερα.
Γιατί το κάνουν αυτό ;

Θυσιάζουν την Ελλάδα για να διαλύσουν οικονομικά, πολιτικά αλλά ακόμα και ηθικά την όποια επιχειρούμενη Ευρωπαϊκή ένωση.

Μια οικονομικά αλλά ίσως ακόμη και στρατιωτικά (πιστέψτε μας ένας οργανωμένος Ευρωστρατός και υποχρεωμένος θα είναι να φυλά καλύτερα κάποιες γκρίζες ζώνες, σύνορα αλλά και να συμπεριφέρεται καλύτερα από Παπουτσήδες εντολολήπτες και εντολοδόχους) ενωμένη Ευρώπη (που θα κρατά όμως τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και την εθνική ανεξαρτησία του εκάστοτε κράτους μέλους της) είναι αντίθετη στα δικά Τους Νεοταξικά σχέδια επικυριαρχίας του πλανήτη.

Η Ευρωπαική ένωση έχει αυτή τη στιγμή πληθωρισμό μόνο 2% (συμπεριλαμβανομένων και των χρεωμένων –προβληματικών χωρών). Η Αμερική με «μόνο» 15 τρις δημοσιονομικό έλλειμμα έχει καταφέρει και έχει στρέψει το ενδιαφέρον με την βοήθεια πάντα των δικών της «οίκων αξιολόγησης» στην «Ευρωπαϊκή κρίση». Παρ’ ολ αυτά σε σχέση με τους απέναντι της «Δυτικούς», η Ευρώπη έχει ισχυρότερη οικονομία. Άλλο όμως πράγμα η πραγματικότητα και άλλο οι εντυπώσεις. Και για να κερδίσουν επικυριαρχία αλλά και εντυπώσεις…

Επέλεξαν, λοιπόν εμάς ως Δούρειο Ίππο ή κερκρόπορτα.

Δυστυχώς ούτε η Ευρώπη συμπεριφέρεται εδώ σωστά. Η πολιτική της απέναντι μας είναι ήξεις αφίξεις.

Συναινεί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να είναι στον αναπνευστικό σωλήνα με δύο μελλοντικά σενάρια :
Ι) Να της αφαιρέσουν όλα τα λειτουργικά της όργανα και να την ενταφιάσουν με κηδεία ή χωρίς. Αυτό θα το κάνουν Και οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι» μας όταν νομίσουν ότι θωρακίστηκαν επαρκώς.
ΙΙ) Να επιχειρήσουν ανάνηψη ουσιαστική, και έτσι η χώρα μας να σωθεί.
Το μέλλον θα δείξει και τη μοίρα μας. Γιατί όμως μοίρα μας** ; Γιατί έχουμε ανίκανους πολιτικούς όπου θα έδιναν έστω και μια ύστατη μάχη σωτηρίας της Πατρίδας μας, προωθώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις και έως και θυσιαζόμενοι γι’ αυτές. Αντί αυτού όλοι τους σχεδόν, συνεχίζουν με ανούσια πασαλείμματα ή καταστροφικά κατά το μάλλον ή ήττον νομοσχέδια, το άχαρο και ανούσιο έργο τους, σα να μη τρέχει τίποτα. Δανεικά είναι όλα αυτά και θα μας ξαναχτυπήσουν την πόρτα. Ανάλογα και με την περίσταση είτε υπό τη μορφή ΔΝΤ είτε υπό την μορφή Χάρου.

Γιατί αν κάτι εμείς πρέπει και ίσως μπορούμε να αλλάξουμε ως Έλληνες δεν είναι τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του κ. Ομπάμα ή του κ. Κάμερον (και όσους βρίσκονται από πίσω τους), αλλά τον δικό μας «κακό εαυτό». Συνάμα να απομονώσουμε τους πάσης φύσεως αναρχοκομουνιστές διεθνιστές που αυτοί πάντοτε ήταν είναι και θα είναι εραστές μιας οποιασδήποτε «ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» αρκεί να διαλυθεί η Ελλάδα ! Έτσι μόνο μπορούμε να είμαστε θωρακισμένοι σε όποιας φύσεως κακόβουλη για το Έθνος και Κράτος ενέργεια που μας έρχεται από τα έξω και ονομάζεται ακόμα και «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ». Τα υπόλοιπα ίσως είναι και κουβέντες για μια απροσδιόριστη και θανάσιμα επικίνδυνη πλέον χρονοτριβή διαδικασία αν όχι περαιτέρω οπισθοδρόμηση.

* Με τον όρο εξέλιξη δεν εννοούμε τίποτε το θετικό ή αρνητικό. Εννοούμε πως με το πέρασμα του χρόνου ο ανθρώπινος πολιτισμός γενικά και ειδικά μεταβάλλεται, μετουσιώνεται ή απλώς αλλάζει ουσιαστικά χαρακτηριστικά, περιγραφής του φαινομένου.

** Επιπρόσθετα, η μοίρα μας είναι σίγουρα προδιαγεγραμμένη εάν έχουμε την ατυχία ως μικρό και αδύναμο σχετικά κράτος, σε σχέση με τον παγκόσμιο χάρτη δυνάμεων, να επιλέξουμε αλυτρωτικές συμμαχίες. Αναγκαστικά χρειαζόμαστε συμμαχίες που θα προσβλέπουν στη σωτηρία του Έθνους και Κράτους. Δεν θα έχουν το στοιχείο της μονιμότητας. Απλώς, πάντα σε πολιτική επιφυλακή και ότι βοηθά στην σωτηρία μας είναι συζητήσιμο και πιθανόν υλοποιήσιμο. Ότι όχι, φυσικά και εκ των προτέρων απαράδεκτο. Έως τώρα πάντως, η «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» που πάνε να μας επιβάλλουν είναι και καταστροφική αλλά και απαράδεκτη. Σωστή αντίδραση στο φαινόμενο αυτό από πουθενά δεν βλέπουμε όμως, ούτε από τους κυρίους πολιτικούς μας, αλλά ούτε και από το σύνολο του Ελληνικού Λαού…


read more "Το αληθινό πρόσωπο και ο σκοπός της «Νέας Τάξης Πραγμάτων»" Διαβάστε περισσότερα...