Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός γίνεται πλούσιος! Το πε ο Κωστής!


Πράσινα Νέα ..σχετικά με το δημοσίευμα της Derby News

Εντάξει ,παιδιά μην ανησυχείτε ..ο Κώστας ενημερώνει πως οι διαδικασίες για την μεταβίβαση των 15 μυρίων των Αράβων στην Τράπεζα Πειραιώς έχουν ξεκινήσει ήδη απο την Δευτέρα απο την πριγκίπισσα και την Παρασκευή θα το έχουμε το μαρούλι.

ΥΣ: Τι κι αν την Τετάρτη στα επίσημα γελούσανε Παρθενόπουλος ,Μήτσου ,Κωστάκης και Λιβαθηνός με την ιστορία Τσάκα ..ε;
read more "Την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός γίνεται πλούσιος! Το πε ο Κωστής!" Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!!

read more "Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!!" Διαβάστε περισσότερα...

Ζούμε τους πόνους της γέννας ή του θανάτου της πατρίδας μας;


Μου λένε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει άλλο, πως έφτασε στο τέρμα της και πως πρέπει να αλλάξει… Μου λένε πως οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι Έλληνες, πως έχουν μάθει στην εύκολη ζωή και δεν έχουν καμία σχέση με το ιστορικό λαμπρό παρελθόν τους… Μου λένε πως η Ελλάδα πεθαίνει… Είναι άραγε έτσι;

Ε, λοιπόν, αυτό είναι σωστό αλλά και λάθος. Σωστό, επειδή οι σημερινοί Έλληνες όντως έχουν γίνει μαλθακοί, έχουν αφεθεί στις χάρες μιάς ζωής που μοιάζει με πόρνη… Ξέχασαν πως πίσω από κάθε πόρνη υπάρχει και ο… νταβατζής. Ο σκληρός προστάτης που δεν ζητάει, απαιτεί να πληρωθεί για την πραμάτεια του, απαιτεί να πληρωθεί για την παρανομία του…
Ναι, οι σημερινοί Έλληνες έχουν πάρει αποστάσεις –κυρίως ηθικές- από τους προγόνους εκείνους που βροντοφώναξαν «όχι» στην κατοχή της χώρας, στον εξευτελισμό τους.
Ναι, οι Έλληνες έγιναν «πρεζόνια» και απολύτως εξαρτώμενοι από ένα σύστημα που ήταν επίσης εξαρτώμενο από κάποιους άλλους… Αυτούς τους άλλους που σήμερα μας θέλουν γονατισμένους, ανελεύθερους, υποτακτικούς τους, υπηρέτες τους…

Όλα γύρω μας αλλάζουν με τρομερές ταχύτητες, κι εμείς στέκουμε και παρακολουθούμε τις εξελίξεις που μας αφορούν, μαθαίνουμε για τις συζητήσεις που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς, και μοιάζουμε παραδομένοι θαρρείς στην «μοίρα» που μας επεφύλαξαν οι δοτοί άρχοντές μας… Κοσμογονικές αλλαγές συμβαίνουν και μας απειλούν…

Ναι, αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει άλλο…
Ναι, αυτή η Ελλάδα πεθαίνει.
Η Ελλάδα της εξάρτησης, η Ελλάδα των τιποτένιων φελλών που ξαφνικά έγιναν άρχοντες, η Ελλάδα των λαμπρών οικογενειών που διαφέντευαν την χώρα, αυτή η Ελλάδα πεθαίνει.

Όμως, υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Αυτή η Ελλάδα που ξεπροβάλει μέσα από ισχυρούς πόνους μιάς γέννας.

Σήμερα, γεννιέται, ξαναγεννιέται η Ελλάδα.

Σήμερα μαθαίνουμε τα λάθη μας και ευελπιστώντας το πάθημα να μας γίνει μάθημα, αρχίζουμε να σκιαγραφούμε την Ελλάδα του αύριο. Την Ελλάδα των Ελλήνων. Την Ελλάδα των υπερήφανων νοικοκυραίων. Την Ελλάδα των πολιτών και όχι των μονίμως σκυμμένων πολιτικών.

Σήμερα, αυτή η πατρίδα, αυτός ο λαός, καλείται να περάσει μέσα από ένα καμίνι. Καλείται να απεκδυθεί την σύγχυση που του έχουν επιβάλει και να βρει την λύτρωσή του μέσα από διαδικασίες που ο ίδιος ο λαός θα ορίσει.

Σήμερα πεθαίνει ένα σάπιο σύστημα εξουσίας και απειλεί να συμπαρασύρει μία χώρα στην δική του καταστροφή.

Σήμερα, το πολιτικό σύστημα «καίει» το ένα μετά το άλλο τα «σκουπίδια» που κουβαλούσε και άθελά του διώχνει τις παρωπίδες από τον λαό. Και αυτός ο λαός, παρακολουθεί με μία «απάθεια» που τρομάζει τους δυνάστες του.

Σήμερα ζούμε αυτό που αυτοί μας ετοίμασαν με την δική μας ανοχή.
Από εμάς, όμως, εξαρτάται το αύριο. Το δικό μας και το δικό τους…

Χρήστος

read more "Ζούμε τους πόνους της γέννας ή του θανάτου της πατρίδας μας;" Διαβάστε περισσότερα...

Τί υπογράφουν χωρίς να μας ενημερώνουν;


  • Καλούνται οι τρεις αρχηγοί να συνυπογράψουν 10σέλιδο κείμενο!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος παρέδωσε στα κόμματα που στηρίζουν την συγκυβέρνηση κείμενο 10 σελίδων, με όλα αυτά που απαιτεί η τρόϊκα και επί του οποίου θα ζητήσει την πλήρη στήριξη και υπογραφή των πολιτικών αρχηγών.

Βέβαια το έγγραφο αυτό δεν έχει το δικαίωμα να το πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός για να κρίνει, αλλά μόνο οι τρεις κουμανταδόροι πολιτικοί αρχηγοί. Τι το περάσατε εδώ. Εδώ έχουμε δημοκρατία που ξεχειλίζει, όχι παίξε γέλασε!!! Την στήριξη αυτή θα την ζητήσει ο δοτός πρωθυπουργός μάλλον το Σάββατο, όπου θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς… σε σύσκεψη υπό την προεδρία του.
Επειδή δεν πρέπει να μας διαφεύγει, ας συνειδητοποιήσουμε το ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι τρεις άρχοντες που θα δεσμεύσουν την Ελλάδα για πάντα:
1) Ο απερχόμενος από την πολιτική και μάλλον και από την Ελλάδα, ακόμα τυπικά αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου, ο απόλυτα υπεύθυνος για την σημερινή μας κατάντια.
2) Ο αμελητέας πολιτικής οντότητας, σε ένα συρρικνούμενο ακροδεξιό κόμμα, πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης και
3) Ο φέρελπις μελλοντικός πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς, ο οποίος και θα είναι στο τέλος ο μοναδικός υπεύθυνος για τα νέα δεινά που μας ετοιμάζουν.
Αυτοί λοιπόν οι τρεις άρχοντες, μαζί με τον δοτό από τους ίδιους κ. Παπαδήμο, θα δέσουν την Ελλάδα χειροπόδαρα. Για… το καλό μας φυσικά..
Αυτοί ξέρουν, εμείς δεν ξέρουμε…
Πηγή
read more "Τί υπογράφουν χωρίς να μας ενημερώνουν;" Διαβάστε περισσότερα...

Παράξενες συλλήψεις για διάθεση συσκευών παρακολούθησης


Επειδή οι ημέρες που διανύουμε είναι πονηρές, κι επειδή κάποιοι θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν νεφελώματα σχετικά με πιθανές (ή πραγματικές) παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών ή πολιτικών, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε οτιδήποτε "κυκλοφορεί" σχετικά με συσκευές παρακολούθησης. Κι αυτό επειδή το συγκεκριμένο "έργο" (της παραπλάνησης και της συσκότισης πληροφοριών σχετικά με πραγματικά περιστατικά) αναμένεται να παιχτεί λίαν συντόμως, εμείς επιφυλασσόμαστε σε οτιδήποτε θα δημοσιεύεται και θα έχει σχέση με παρακολουθήσεις.

Για να γίνουμε σαφέστεροι, κι επειδή το συγκεκριμένο θέμα (των παρακολουθήσεων) αποτελεί πηγή πλουτισμού για διάφορους, αναμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν σειρά διαρροών σχετικών με πολιτικά πρόσωπα, ίσως μάλιστα και για ισχυρά πρόσωπα που σήμερα "χτυπάνε" τον Γιώργο Παπανδρέου.

Εμείς, ρωτάμε ευθέως:
Επιτρέπεται η εισαγωγή και πώληση συσκευών παρακολούθησης;
Πόσοι και ποιοί δύναται να έχουν τέτοιες συσκευές στη διάθεσή τους;
Σε περίπτωση σύλληψης, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση απαγορευμένου προϊόντος ή για κατασκοπεία;
Ποιοί παρέχουν εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη γι αυτές τις συσκευές;
Έχει υπάρξει έρευνα σε εταιρείες του εξωτερικού που ασχολούνται με την κατασκευή ή εμπορία συσκευών παρακολούθησης;
Ήταν γνωστή στην ΕΥΠ η συγκεκριμένη δραστηριότητα (εμπορίας συσκευών παρακολούθησης); Αν ναι, από πότε ήταν γνωστή; Αν όχι, γιατί;

Διαβάστε την παράξενη είδηση που ακολουθεί:
Δύο άτομα που διατηρούσαν καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας, μέσα από τα οποία πουλούσαν συσκευές καταγραφής και παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών, συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την αυτόφωρη διαδικασία, για εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Οι συσκευές ενεργοποιούνταν με κινητό τηλέφωνο και οι συλληφθέντες τις διαφήμιζαν σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για έναν 57χρονο ιδιοκτήτη και έναν 33χρονο προσωρινά υπεύθυνο ομοειδούς καταστήματος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, που περιλαμβάνουν και τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας και της πρόκλησης για εκτέλεση κακουργήματος.
Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελίες για ιστοσελίδες, οι οποίες διαθέτουν στους χρήστες του διαδικτύου ηλεκτρονικές συσκευές, με δυνατότητες παραβίασης της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι «κοριοί» είχαν τη δυνατότητα, όταν συνδέονταν στο δίκτυο τηλεφωνίας, να παρακάμπτουν την ασφάλεια του δικτύου, να δίνουν δυνατότητα πρόσβασης στις συνομιλίες και να τις καταγράφουν, καθώς επίσης και να υποκλέπτουν προφορικές συνομιλίες.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού πραγματοποίησε χθες έρευνα στα δύο καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 78 συσκευές παρακολούθησης ήχου και τηλεφωνικών συνομιλιών, 14 συσκευές παρακολούθησης χώρου με κάρτα SIM κινητής τηλεφωνίας, δύο πομποί τηλεφώνου χωρίς μικρόφωνο και τέσσερις συσκευές καταγραφής συνομιλιών κινητού τηλεφώνου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του ενός καταστήματος.
Τέλος, μετά από όλα αυτά, μένουμε να απορούμε...: Τελικά πόσες συσκευές παρακολούθησης κυκλοφορούν στην Ελλάδα;
Χρήστος
read more "Παράξενες συλλήψεις για διάθεση συσκευών παρακολούθησης" Διαβάστε περισσότερα...

Τον επόμενο ανασχηματισμό θα τον κάνει ο λαός


Δεν έκλεισε δύο μήνες στην πρωθυπουργική καρέκλα ο Λ. Παπαδήμος και σκέφτεται λέει να ανασχηματίσει την δοτή κυβέρνησή του.
Ουσιαστικά θέλει έτσι να μας πει ότι είναι κανονικός πρωθυπουργός και όχι διορισμένος. Αλλά, ανεξάρτητα αυτού ας τον κάνει, για να προλάβουν και μερικοί άλλοι στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές να τυπώσουν καρτ βιζίτ που θα γράφει “τέως υπουργός”, ή “τέως αναπληρωτής υπουργός”. Έτσι κι αλλιώς τον επόμενο, τον πραγματικό ανασχηματισμό, θα τον κάνει ο λαός.
Όμως στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ο ανασχηματισμός επιβάλλεται όχι μόνο από την δυσλειτουργία της κυβέρνησης, αλλά από τα όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με τις κακές σχέσεις ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου.
Το Μαξίμου θεωρεί ότι πληρώνει όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ τα πληρώνει η κυβέρνηση και επιρρίπτει ευθύνες στον ΓΑΠ ότι δημοσίως στηρίζει και υπογείως «αδειάζει». Απαιτεί δε από τους βουλευτές στρατιωτική πειθαρχία (για να μην ξεχνάμε την ορολογία που εισήγαγε στην ελληνική δημοκρατία ο Βενιζέλος).
Οι του ΓΑΠ επισημαίνουν τις ευθύνες του Μαξίμου και των υπουργών που θεωρούν ότι οι βουλευτές είναι στρατιώτες υποχρεωμένοι να εκτελούν τις εντολές των υπουργών. «Οφείλουν να διαχειρίζονται πολιτικά τις αποφάσεις και να σέβονται τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες», σημειώνουν σχολιάζοντας τον Π. Καψή που αναμένει «να επιβεβαιωθεί η αυξημένη κοινοβουλευτική της πλειοψηφία στις ψηφοφορίες που έρχονται».
Κάπως έτσι τα πράγματα οδηγούνται στον ανασχηματισμό, καθώς η άλλη επιλογή είναι η παραίτηση της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον Λ. Παπαδήμο έτοιμο να παραιτηθεί μετά την κοινοβουλευτική ήττα. Παράλληλα ο Παπαδήμος θα ξαναδεί τους πολιτικούς αρχηγούς με στόχο να ξεκαθαριστεί η στάση του ΓΑΠ.
Κατόπιν τούτων όλα συντείνουν στην μοναδική ορθή λύση: Να γίνουν άμεσα εκλογές για να αναδειχθεί ισχυρή κυβέρνηση. ‘Έχουμε όμως και μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση για τον κ. Παπαδήμο. Γιατί δεν απελευθερώνεται επιτέλους από τις συμβατικότητες της ζωής του και να γίνει για μια έστω φορά αντικομφορμιστής; Και να παραιτηθεί καλώντας ταυτόχρονα τον Σαμαρά να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας; Θα ξεμπερδεύουν και με τις αγωνίες τους μια ώρα αρχύτερα
Πηγή
read more "Τον επόμενο ανασχηματισμό θα τον κάνει ο λαός" Διαβάστε περισσότερα...

Τα γυρίζει ο Μ. Χρυσοχοϊδης.. Τον στρίμωξαν για τα καλά οι Οικονομέας-Καμπουράκης , τον υπουργό Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοϊδη..ΒΙΝΤΕΟ.


Συνέντευξη στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα mega" έδωσε πριν λίγο ο υπουργός κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μεταξύ άλλων, δίνει εξηγήσεις για τη φράση του "δε διάβασα το μνημόνιο" λέγοντας : "το ξέρω το μνημόνιο, και μάλιστα πολύ καλά"! 
Αλλά λέει και κάτι που επίσης θα προκαλέσει εντύπωση: ότι θέλει να αποδομήσει το πολιτικό σύστημα!!
Θεωρείται όλοι τόσο αφελή τον Χρυσοπασοκίδη ;
τον έπιασε κρίση ειλικρίνειας; άνθρωπος με 4 διαζύγια στη πλάτη είναι μεγάλη πουτάνα.

read more "Τα γυρίζει ο Μ. Χρυσοχοϊδης.. Τον στρίμωξαν για τα καλά οι Οικονομέας-Καμπουράκης , τον υπουργό Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοϊδη..ΒΙΝΤΕΟ." Διαβάστε περισσότερα...

ΠΆΝΕ ΓΙΑ ΚΑΝOΝΙ ΤΑ CARREFOUR;


Είμαι προμηθευτής των carrefour και είμαι απλήρωτος για 8 μήνες(το ίδιο ισχύει και για άλλους προμηθευτές). Έχουμε καταστραφεί από την πολιτική τους να σε πληρώνουν όποτε θέλουν και όσα θέλουν. Τώρα μάθαμε ότι εκκρεμούν και δύο αιτήσεις πτώχευσης εις βάρος των carrefour και ότι πάει να γίνει το επόμενο Aτλάντικ.
Άραγε υπάρχει κανείς αρμόδιος σε αυτό το κράτος να σταματήσει αυτή την καταστροφική πολιτική τους?
θα ήθελα αν γίνετε να δημοσιεύσετε το πρόβλημα μας αυτό με την συγκεκριμένη εταιρία έτσι ώστε να μην πέσουν στην παγίδα τους και άλλοι προμηθευτές...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
read more "ΠΆΝΕ ΓΙΑ ΚΑΝOΝΙ ΤΑ CARREFOUR;" Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης από τις αναφορές των σχολείων, προκύπτει ότι περίπου 500 μαθητές (στο σύνολο των 33.000) χρήζουν βοήθειας, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για την πρωινή σίτιση...

Με έγγραφό του στους διευθυντές σχολείων ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά την καταγραφή φαινομένων υποσιτισμού μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της αρμοδιότητάς του, με αφορμή περιστατικά που σημειώθηκαν κυρίως σε σχολεία δημοτικού, μετά από αναφορές δασκάλων και καθηγητών.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης από τις αναφορές των σχολείων, προκύπτει ότι περίπου 500 μαθητές (στο σύνολο των 33.000) χρήζουν βοήθειας, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για την πρωινή σίτιση...
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καρούμπης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η καταγραφή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, οπότε θα υπάρξει σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρόσθεσε ότι ο δήμος έχει δρομολογήσει ήδη επαφές για συνεργασία με τα σχολικά κυλικεία και τους προμηθευτές τους, προκειμένου να υπάρξει σχετική παρέμβαση.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνει κρούσματα υποσιτισμού σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ακόμη και σε περιοχές που η πλειονότητα των οικογενειών ανήκει στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.

Για το λόγο αυτό είχε προωθήσει πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την ομοσπονδία σχολικών κυλικείων για τη διανομή δωρεάν τυρόπιτας, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να έχει μεγάλη διάρκεια. «Το φαινόμενο, αν και σποραδικό, αφορά όλα τα κοινωνικά στρώματα, κυρίως οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κάλυψη των γευμάτων των παιδιών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων, Γιώργος Θώμογλου, και διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις αυτές, το πρόβλημα λύνεται με επί μέρους πρωτοβουλίες των συλλόγων δασκάλων και γονέων, με τη συμβολή της εκκλησίας ή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή κρουσμάτων υποσιτισμού μαθητών, αλλά ούτε και σχετικά επίσημα έγγραφα σχολείων. 
«Ως δάσκαλος και ως γονιός μπορώ να πω ότι υπάρχει αυξημένη ευαισθησία από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και την τοπική αυτοδιοίκηση, να ανιχνεύσουν και να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα», δήλωσε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Καλογραίας, και ανέφερε ότι σε 2-3 σχολεία του κέντρου οι διδασκαλικοί και γονεϊκοί σύλλογοι ανέλαβαν να καλύψουν τα έξοδα μετακινήσεων ορισμένων μαθητών για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και προμήθειας κάποιων γευμάτων. 
«Δεν πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο και δεν έχει πάρει μεγάλη έκταση στα σχολεία, όχι γιατί δεν υπάρχει ανάγκη, αλλά γιατί μέσα στο σχολικό περιβάλλον αναπτύχθηκε ένα αίσθημα αλληλεγγύης, και αυτό είναι κάτι πολύ ελπιδοφόρο», είπε.
Σχετική ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας για το τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να εγκριθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι στους δήμους, ώστε να παρέχεται ένα γεύμα σε όλα τα παιδιά, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας, Θόδωρος Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου.
read more "Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης από τις αναφορές των σχολείων, προκύπτει ότι περίπου 500 μαθητές (στο σύνολο των 33.000) χρήζουν βοήθειας, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για την πρωινή σίτιση..." Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση: Ισραήλ προς Ελλάδα: "Βρίσκεστε εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων"!


Έτοιμο για "θερμή" σύγκρουση με το Ιράν δηλώνει πλέον το Ισραήλ, μετά την επιτυχημένη άκρως απόρρητη δοκιμή του αντιβαλλιστικού συστήματος νέας γενιάς Arrow-3 από την οποία διέρρευσαν ορισμένες φωτογραφίες και βίντεο, με τον ΄πρωθυπουργό του Μ.Νετανιάχουν να δηλώνει ότι "Πρέπει να κτυπήσουμε τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά", αλλά το .....
ιδιαίτερο για την Ελλάδα κρύβεται αλλού: 
Οι Ισραηλινοί διαβεβαίωσαν την Ελλάδα στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας του Ισράηλ Ε.Μπάρακ στην Αθήνα, ότι το νέο σύστημα θα παρέχει προστασία καi στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται εντός του βεληνεκούς της ιρανικών MRBM!
Tα ιραννικά βαλλιστικά βλήματα μεσαίου βεληνεκούς μπορούν να πλήξουν περιοχές σε ακτίνα περίπου 3.000 χιλιομέτρων από την βάση εκτόξευσης και να κτυπήσουν μέσα σε λίγα λεπτά εριοχές της Ευρώπης, όπως π.χ. την αμερικανική βάση της Σούδας.
Οι Ισραηλινοί θεωρούν οτι πρόκειται για όπλα με περισσότερο ψυχολογική σημασία, παρά επιχειρησιακή, αφού η ακρίβεια κυκλικού σφάλματος (CEP) είναι πολύ μικρή, στο απώτατο όριο της ακτίνας ίσως και 700 μέτρα από τον στόχο.
Εν πάση περιπτώσει δήλωσαν ότι "Το Arrow 3 θα προστατέψει και την Ελλάδα, όπως και την Ευρώπη, από την στιγμή που πλέον μπορόύμε να προχωρήσουμε σε εξωατμοσφαιρική αναχαίτιση αντίθετα μετα τακτικά αντιπυραυλικά συστήματα που περιμένουν το βλήμα να το αναχαιτίσουν στην καθοδική του φάση επάνω από την περιοχή του στόχου".

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη δεν θα βιώσει έναν βαλλιστικό εφιάλτη, πολύ εντονότερο από αυτόν που βίωσε το 1991 στον πόλεμο του Κόλπου.
Ο νέος πύραυλος αποτελεί την τεχνολογική εξέλιξη του γνωστού πυραύλου του συστήματος Arrow-2 και επιτρέπει στο Ισραήλ να αναχαιτίζει τους ιρανικούς πυραύλους έξω από την ατμόσφαιρα της γής. Χάρις σε αυτό το νέο σύστημα το Ισραήλ θα μπορεί να αντιμετωπίζει τους ιρανικούς πυραύλους προτού αυτοί εισέλθουν σε καθοδική τροχιά.
Υπολογίζει το ακριβώς σημείο του στόχου του βλήματος βάσει του ανώτατου σημείου που φτάνει σε τροχιά το βλήμα, δηλαδή περίπου ένα λεπτό μετά την εκτόξευσή του και αμέσως μετά ξεκινά ο αγώνας για την αναχαίτισή του. Όλα πρέπει να έχουν τελειώσει σε 90'' από την ώρα που θα εκτοξευθεί το βλήμα. Σε δεύτερο επίπεδο υπάρχουν τα Patriot PAC-3 (τα διαθέτει η ελληνική αεράμυνα).
Το σύστημα Arrow-3 διαθέτει σύμφωνα με τους Ισραηλινούς παρεμφερείς αν όχι ανώτερες δυνατότητες με το αμερικανικό Aegis το οποίο αποτελεί έναν από τους πυλώνες του αμερικανικού αντιβαλλιστικού ολοκληρωμένου συστήματος. Ο νέος πύραυλος εξουδετερώνει τον βαλλιστικό πύραυλο με απευθείας πλήγμα σε ύψος μέχρι και 100 χλμ.
Ο πύραυλος είναι δύο σταδίων και διαθέτει πυραυλοκινητήρα με σύστημα κατευθυνόμενης ώσης. Το νέο βλήμα είναι μικρότερο σε μέγεθος από τον Arrow-2 ταχύτερος, έχει το μισό βάρος του Arrow-2 περίπου 650 κιλά και η επιχειρησιακή του ζωή φτάνει τα 30 χρόνια. Χάρις στην δυνατότητα του να αναχαιτίζει στόχους σε ύψος 100 χλμ και τον εξελιγμένο αισθητήρα του το νέο βλήμα μπορεί να καταρρίπτει και δορυφόρους που βρίσκονται σε χαμηλή τριχιά.
Το ραντάρ του συστήματος είναι το "Green Pine" (AESA), ενώ το σύστημα ελέγχεται από το σταθμό διοίκησης "Golden Citron" ο οποίος μπορεί να διαχειρίζεται ταυτοχρόνως μέχρι και 14 στόχους. Η κάθε πυροβολαρχία διαθέτει τέσσερις εκτοξευτές των έξι πυραύλων έκαστος.
e-parembasis.blogspot.com
read more "Παρέμβαση: Ισραήλ προς Ελλάδα: "Βρίσκεστε εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων"!" Διαβάστε περισσότερα...

«Λάθη», «παράπλευρες απώλειες» και στην ουρά για ζαρζαβατικά.


Γροθιά στο στομάχι ήσαν οι χθεσινές εικόνες από την διανομή ζαρζαβατικών της θηβαϊκής γης στην Πλατεία Συντάγματος - την ώρα που πληθαίνουν και επαναβεβαιώνονται οι δηλώσεις αυτοκριτικής για την άκριτη και χωρίς διαπραγμάτευση είσοδο στον μηχανισμό στήριξης, που παρουσιάζονται ως... πολιτικά λάθη.
Πρόκειται για μια ορολογία η οποία παραπέμπει στους γνωστούς «Πολέμους της Ειρήνης» περί λαθών και φίλιων πυρών, που είχαν ως αποτέλεσμα τις επίσης γνωστές μας «παράπλευρες απώλειες» - και ως τέτοια μπορούμε να δούμε και την χθεσινή ουρά νεόπτωχων στην Πλατεία Συντάγματος.
Η ατέλειωτη ουρά που σχηματίστηκε, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τις δημόσιες δηλώσεις υπουργών όπου ομολογούν πως… δεν διάβασαν το Μνημόνιο ή δεν είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να το μελετήσουν, αποδεικνύουν ότι η χώρα έχει κατέβει στο τελευταίο σκαλί.
Και πως το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή μετά δυσκολίας μπορεί να συζητά ακόμη και την χρεοκοπία της, αποτελεί την φυσική συνέπεια της πολιτικής ανικανότητας και αδιαφορίας.
Και ενώ παίρνουν και δίνουν οι φήμες και οι δηλώσεις γύρω από το PSI, οι διαπραγματεύσεις επαναλαμβάνονται σήμερα με την επιστροφή στην Αθήνα του επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα.

Η ΕΕ επιμένει να εφαρμοστεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου (την οποία ήδη θεωρεί… ξεπερασμένη), ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ έθεσε ζήτημα συμμετοχής και του δημόσιου τομέα.
Η Κριστίν Λαγκάρντ απηύθυνε χθες έκκληση προς την Ευρώπη να υψώσει «τείχος προστασίας» γύρω από την Ελλάδα, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης.
Την ίδια ώρα, όμως, που κοινή διαπίστωση είναι πως η κρίση είναι γενικευμένη και πως χρειάζεται συνολική αντιμετώπισή της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιμένει να αποκαλεί την Ελλάδα «ειδική περίπτωση», προκειμένου να δικαιολογήσει αποφάσεις που απλώς ενισχύουν την κρίση και την οδηγούν σε εξάπλωση.
Μέχρι στιγμής, η ΕΚΤ (δηλαδή η Γερμανία) αντιστέκεται στις πιέσεις και επιμένει να μην αποδέχεται «κούρεμα» στα πρότυπα των ιδιωτών πιστωτών, αρνούμενη να υποστεί οποιαδήποτε απώλεια επί της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της.
Όσο για τις ουρές για τα δωρεάν ζαρζαβατικά, όπως ήταν φυσικό έκαναν τον γύρο του κόσμου – προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγάλων κριτών και τιμωρών μας.
Δυστυχώς, οι άνθρωποι που στάθηκαν στην ουρά τα χρειάζονταν τα ζαρζαβατικά και δεν διανοήθηκαν να τα χαλαλίσουν πετώντας τα σε κάποιους…
read more "«Λάθη», «παράπλευρες απώλειες» και στην ουρά για ζαρζαβατικά." Διαβάστε περισσότερα...

ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

read more "ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..." Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό το δάκρυ δεν πρέπει να πάει χαμένο…. Πρέπει να πνίξει τους πολιτικούς μας..


read more "Αυτό το δάκρυ δεν πρέπει να πάει χαμένο…. Πρέπει να πνίξει τους πολιτικούς μας.." Διαβάστε περισσότερα...

ΦΩΤΟ: Χαμός στο facebook με την αφίσα Χρυσοχοΐδη – Κουρουμπλή


read more "ΦΩΤΟ: Χαμός στο facebook με την αφίσα Χρυσοχοΐδη – Κουρουμπλή" Διαβάστε περισσότερα...