Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Εμείς που είμαστε οι καμαριέρες της Ευρώπης, γιατί δεν αντιδρούμε;


Κατά καιρούς το συζητάμε μεταξύ μας κι έχουμε συμφωνήσει πολλές φορές ότι είμαστε λαός της φάπας, ότι σκύβουμε το κεφάλι στον "πασά", αλλά ψάχνοντας μέσα στην ιστορία μας, βρίσκουμε αρκετές στιγμές εθνικής ανάτασης και ηρωισμού.

Εδώ και κάμποσο καιρό όμως, η αλήθεια είναι ότι αναλωνόμαστε σε "ψευτομαγκιές" όταν μας ενοχλεί κάτι. Χωρίς συντονισμό, χωρίς ομοψυχία, χωρίς αποτέλεσμα.
Και η αντίδρασή μας είναι ουσιαστικά χωρίς κανένα νόημα.

Η ιστορία του σκανδάλου Στρος Καν, έγινε δεν έγινε, μοιάζει περισσότερο με... παραβολή. Με την ιστορία ενός αδυνάτου, που τα έβαλε με τον δυνατότερο. Σαν την αναμέτρηση του Δαυίδ με τον Γολιάθ, που οι Αμερικανοί ως άλλη...Παλαιά Διαθήκη, θέλουν να δείξουν στους άπιστους, ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον Θεό(στην σύγχρονη εποχή Θεός= ΗΠΑ).

Η λεγόμενη νέα τάξη πραγμάτων που ακούμε εδώ και μερικά χρόνια, οι θεωρίες συνωμοσίας που ξεκινούν πολύ πριν τη δολοφονία Κέννεντυ και ο έλεγχος των κρατών με ανθρώπους κλειδιά σε πόστα εμπιστοσύνης (βλέπε ΔΝΤ), είναι το δόγμα της παγκοσμιοποίησης. Του ελέγχου των λαών.

Το παρασκήνιο, οι δολοπλοκίες, οι υπόγειες διαδρομές χρημάτων, ανθρώπων και συνειδήσεων, ξεπερνούν τις χολυγουντιανές υπερπαραγωγές, που πολλές φορές είναι αλήθεια, γίνονται προπομπός των εξελίξεων για να μας έχουν προετοιμασμένους.

Βέβαια πάντα, ακόμη και στις ταινίες υπάρχει κάποιος που αντιστέκεται, που αντιδρά, που τα βάζει με τον ισχυρό και είτε πέφτει ηρωικά είτε γίνεται ο ήρωας νικητής.

Στην ζωή όμως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να αντιμετωπίζουμε κατάματα την καθημερινή πραγματικότητα.

Ο καθένας μας γίνεται ήρωας στην καθημερινότητά του, έτσι όπως έχει καταντήσει η ζωή μας, με το να καταφέρνει να συντηρεί την οικογένειά του.

Και για μερικούς ανθρώπους, το ζητούμενο είναι να μένουν ζωντανοί κάθε μέρα!

Τα μνημόνια, οι τρόικες, οι επιμηκύνσεις κι ένα σωρό άλλοι οικονομοτεχνικοί όροι που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, δεν λένε απολύτως τίποτα στον απλό λαό, που καθημερινά μοχθεί να σταθεί στα πόδια του.

Τον αφήνει παγερά αδιάφορο αν ο Στρος Καν φάει 20 χρόνια, ή αφεθεί ελεύθερος.

Εκείνο που τον ενδιαφέρει ως άλλη καμαριέρα, είναι να ξεφύγει από το κυνηγητό των μεγαλοκαρχαριών.

Το ερώτημα είναι: μπορούμε να αντισταθούμε;

Του Στάθη Διομήδη από newstoday , μοντάζ Γρέκι
read more "Εμείς που είμαστε οι καμαριέρες της Ευρώπης, γιατί δεν αντιδρούμε;" Διαβάστε περισσότερα...

Εκατοντάδες Λαθρομετανάστες κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλο.Αιφνιδιαστικοί υγειονομικοί έλεγχοι σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. ΠΟΥ είναι οι ... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ;;




Στο τετραώροφο κτήριο επί της οδού Γερανίου 14 συγχρωτίζονται περισσότεροι από 150 αλλοδαποί σε 240 τ.μ υπό απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες λόγω παραμέλησης καθαριότητας και αερισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει έντονη δυσοσμία, ρυπαρές εστίες και συσσωρευμένα άχρηστα αντικείμενα και απορρίμματα. Οι εξωτερικοί χώροι έχουν καλυφθεί με υλικά, προκειμένου να αυξηθούν οι χώροι που κοιμούνται οι διαμένοντες. Το δάπεδο έχει καλυφθεί πλήρως από βρώμικα κλινοσκεπάσματα. Στον 2ο όροφο του κτιρίου λειτουργούν δύο χώροι θρησκευτικής λατρείας, οι οποίοι ήταν καθαροί.
Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στο κτίριο επί της οδού Γερανίου 6-8, στο οποίο διαμένουν περίπου 100 αλλοδαποί-μετανάστες, όπου η διαβίωση παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς μεγάλος αριθμός αλλοδαπών έχει εγκατασταθεί στο υπόγειο κάτω από επικίνδυνα ανθυγιεινές συνθήκες.
Αναμένεται να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες εντοπισμού των ιδιοκτητών των ακινήτων. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός που ενημερωνόταν παράλληλα με τη διαδικασία των ελέγχων δήλωσε:
«Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους υγειονομικούς ελέγχους στο κέντρο της πόλης. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, καθώς πολλά κτίρια γίνονται "αποθήκες" ανθρώπινων ψυχών. Η δραματική αυτή κατάσταση πρέπει να πάρει τέλος. Οφείλουμε όλοι στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα μας, να αντιμετωπίσουμε δραστικά αυτή την υγειονομική βόμβα και να διαφυλάξουμε τη Δημόσια Υγεία».
read more "Εκατοντάδες Λαθρομετανάστες κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλο.Αιφνιδιαστικοί υγειονομικοί έλεγχοι σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. ΠΟΥ είναι οι ... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ;;" Διαβάστε περισσότερα...

Να βγει ο στρατός στην Αθήνα εισηγήθηκαν στον Παπανδρέου στενοί του συνεργάτες!


Εισηγήσεις ώστε να κατέβει μέχρι και στρατός στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να υπάρχουν στο πρωθυπουργικό γραφείο μετά και την δύσκολη προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως συνεργάτες του πρωθυπουργού υπενθύμισαν στον Γιώργο Παπανδρέου το τί είχε συμβεί πριν από χρόνια στην Ιταλία, όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε κατεβάσει τον στρατό για να...



λύσει παρόμοιο πρόβλημα, ανακάμπτοντας σημαντικά στις δημοσκοπήσεις.

Ανάλογες όμως είναι οι εισηγήσεις και από μικρή ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι θεωρούν πως «θα πρέπει να υπάρχει απαγκίστρωση από τα φοβικά σύνδρομα της γενιάς του Πολυτεχνείου».

Με αυτήν την προοπτική πάντως είναι κάθετα αντίθετος ο Χρήστος Παπουτσής (γνήσιος εκφραστής του Πολυτεχνείου), ο οποίος μάλιστα φέρεται να δήλωσε πως σε μια τέτοια περίπτωση η παραίτησή του είναι δεδομένη. Το Μέγαρο Μαξίμου με τη σειρά του κρατά χαμηλά τη σχετική συζήτηση θεωρώντας πως αυτή «βλάπτει το προφίλ της προοδευτικής διακυβέρνησης».

Μάλιστα ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει αντίθετος με αυτές τις εισηγήσεις αφού δεν θα ήθελε η Αθήνα ενόψει της τουριστικής περιόδου να θυμίζει Αίγυπτο.

Παρά ταύτα, ακριβώς πατώντας στην ίδια περίοδο, οι εισηγητές της σκληρής γραμμής θεωρούν πως ο στρατός θα πρέπει να δώσει μήνυμα ασφάλειας στους τουρίστες για να μην συνεχιστούν φαινόμενα επιθέσεων εις βάρος τους.
read more "Να βγει ο στρατός στην Αθήνα εισηγήθηκαν στον Παπανδρέου στενοί του συνεργάτες!" Διαβάστε περισσότερα...

Από την εποχή του παππού Πάγκαλου στον εγγονό σε νέο ρόλο Μπαϊρακτάρη - Σε ρόλο προσωπάρχη κομπάρσου ο Παπουτσής...

Γράφει ο Νάσσος Ζαγγογιάννης

Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ο GAP, διαλύει σιγά-σιγά το ΠΑΣΟΚ.

Είναι παγκοίνως γνωστό... εκτός από τους παρωπιδάκηδες - βολεμένους σε κυβερνητικά πόστα.

ΔΕΝ έκανε μόνο αυτό, αλλά γελοιοποίησε και αριστερά στελέχη όπως ο Χρήστος Παπουτσής.

Αφού τον ξευτέλισε στις χωματερές και στις διαδηλώσεις, μετά τον υποβίβασε σε υποτακτικό του............
Πάγκαλου (άνευ χαρτοφυλακίου) όπως στη περίπτωση της Κερατέας που έκανε όλη τη "βρώμικη" δουλειά (δέρνοντας και τρομοκρατώντας αθώους πολίτες - υπερασπιζόμενοι το αυτονόητο της γης τους) της πολιτικής Ραγκούση, μια άλλη φίλη (εκ γυμναστηρίου αυτή τη φορά) του προέδρου του τον παραγκώνισε σε επικοινωνιακό εντυπωσιασμό δημοκρατικού διαλόγου και αυτού του έμεινε το προσωνύμιο "Τοτόμης".


 Δεν ήξερες Χρήστο μας, δεν διάβαζες τι γράφαμε;




Μεγαλοπρεπές καπέλωμα επιφύλασσε ο πρωθυπουργός στον υπουργό της Αστυνομίας Χρήστο Παπουτσή. Μετά από απόφαση του Γ. Παπανδρέου, έγινε γνωστό πως θα ενταθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας με επιχειρήσεις γενικευμένων ελέγχων και συντονιστής των δράσεων ορίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος!!!

Η πρόσφατη διαχείριση της υπόθεσης της Κερατέας, όπου ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανήκε στους θιασώτες της σκληρής γραμμής και της ανυποχώρητης στάσης, έπεισε τον πρωθυπουργό ότι οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν, ακραίες δράσεις και ακραίες αντιλήψεις!!!

Με λίγα  λόγια, ο Παπανδρέου διόρισε τον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο για να κάνει αστυνομοκρατούμενο το κέντρο της Αθήνας.


Για να δούμε θα έχει την ευθιξία να αντιδράσει ο Χ. Παπουτσής ή για να μην χάσει την υπουργική του καρέκλα θα «καταπιεί» την εξόφθαλμη υποβάθμισή του και θα συνεχίσει να… κάνει τον υπουργό…


Αστυνομοκρατία

Καθημερινές περιπολίες, τις οποίες θα συνδράμουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, περιλαμβάνονται στα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για το κέντρο της Αθήνας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία ήταν επίσης παρόντες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:

  • Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τις οποίες θα συνδράμουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας.
  • Στοχευμένες δράσεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).
  • Μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση.
  • Λειτουργία τριών μονάδων υποκατάστασης (χορήγηση μεθαδόνης) σε νοσοκομεία.
  • Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.
  • Μείωση αστικών αξιών στο κέντρο της Αθήνας.
  • Μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων του κέντρου σε φοιτητικές εστίες.
Στην εισήγησή του κ. Παπανδρέου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται αλλά όπως τόνισε αυτό δεν είναι αρκεί, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται στη χώρα μια νέα θέσπιση της δημοκρατίας που θα εγγυηθεί θεσμούς οι οποίοι θα καλλιεργούν τη συμμετοχή των πολιτών.

«Η παρέμβασή μας δεν αφορά απλά το να εγγυηθούμε την ασφάλεια, αλλά και για να ξαναβρεί η πόλη την ψυχή της» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Όπως τόνισε το πρόβλημα είναι ευρύτερα κοινωνικό και απαιτεί πολιτική λύση. Τα κοινωνικά προβλήματα δεν τα λύνει η αστυνομία, πρόσθεσε.
read more "Από την εποχή του παππού Πάγκαλου στον εγγονό σε νέο ρόλο Μπαϊρακτάρη - Σε ρόλο προσωπάρχη κομπάρσου ο Παπουτσής..." Διαβάστε περισσότερα...

Εξαφανίστηκαν οι μετανάστες από τα λεωφορεία! - Ο φόβος τους κάνει να αποφεύγουν τα μέσα μεταφοράς



  • Οι μετανάστες φοβούνται να πάρουν ακόμη και το λεωφορείο.

  • Το ρεπορτάζ του Newsit στις γειτονιές του κέντρου όπως το Μεταξουργείο, ο Κολωνός και ο Κεραμεικός δείχνει πως την τελευταία εβδομάδα οι μετανάστες αποφεύγουν τα Μέσα Μεταφοράς φοβούμενοι πως κάποιοι θερμοκέφαλοι θα τους επιτεθούν. 



  • Μπήκαμε στη λεωφορειακή γραμμή 813 που κάνει το δρομολόγιο Αβέρωφ -Προύσσης  ξεκινάει δηλαδή από το τέρμα της οδού Ιπποκράτους και καταλήγει στην Προύσσης στο Αιγάλεω... 



  • Εμείς μπήκαμε στη στάση του Κεραμεικού και δεν είδαμε κανέναν μετανάστη. 


    Όπως δήλωσε στο Newsit  ο Χαϊντάν, μετανάστης από το Ιρακ, φοβάται να μπει στο λεωφορείο μήπως και αρχίσουν να του φωνάζουν.


    Aμέσως μετά μπήκαμε στη λεωφορειακή γραμμή 812 που κάνει το δρομολόγιο Πλατεία Κουμουνδούρου - Χαϊδάρι


    Εμείς μπήκαμε στη στάση του Μεταξουργείου και είδαμε μόνο έναν μετανάστη


    Όπως δήλωσε στο Newsit o οδηγός του λεωφορείου κύριος Άκης, "πράγματι την τελευταία εβδομάδα μπαίνουν λιγότεροιμετανάστες καθώς κυριαρχεί ο φόβος"

    1. New
    read more "Εξαφανίστηκαν οι μετανάστες από τα λεωφορεία! - Ο φόβος τους κάνει να αποφεύγουν τα μέσα μεταφοράς" Διαβάστε περισσότερα...

    Ολο το σχέδιο για την επιστροφή των κατοίκων στο Κέντρο


    Φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για όσους θέλουν να εγκατασταθούν στο κέντρο της Αθήνας (Γεράνι, Κεραμεικός και Μεταξουργείο) καθώς και μείωση των αντικειμενικών αξιών (30%-50%) στην περιοχή Γεράνι αποτελούν μέρος του σχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την περιβαλλοντική, οικονομική και αισθητική αναβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας. 

    Οι προτάσεις του ΥΠΕΚΑ περιλαμβάνουν επίσης μετατροπή ξενοδοχείων σε φοιτητικές κατοικίες αλλά και ανάπλαση των πλατειών Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής, της οδού Αγορακρίτου και......
    τμημάτων της ευρύτερης περιοχής.

    Επίσης, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η εξαγορά από το υπουργείο Περιβάλλοντος του αμαξοστασίου του ΗΛΠΑΠ στον Κεραμεικό συνολικής έκτασης 4,5 στρεμμάτων με στόχο να αναπλαστεί και να αποδοθεί στο κοινό. 

    Στον λόφο του Στρέφη θα εφαρμοστεί πρόγραμμα αστικών αγροτικών καλλιεργειών σε μια μικρή περιοχή ελεύθερη από βλάστηση. Αυτή θα καλλιεργηθεί από μέλη και αποφοίτους της ανοιχτής θεραπευτικής κοινότητας «Διάβαση» του ΚΕΘΕΑ. 

    Αναλυτικά οι δράσεις του ΥΠΕΚΑ για το κέντρο της Αθήνας είναι: 

    1. Μελέτη - έρευνα της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή Γεράνι 
    Η περιοχή «Γεράνι» στο κέντρου της Αθήνας έχει επιλεγεί για την πιλοτική εφαρμογή δράσεων και πολιτικών που αφορούν την αναζωογόνηση περιοχών. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Το Γεράνι αποτελεί το πιο αποσαθρωμένο –από πλευράς φυσικών και ανθρώπινων πόρων– τμήμα της πόλης. Οπως εκτιμά το υπουργείο Περιβάλλοντος, ανατέθηκε έγκαιρα η διενέργεια λεπτομερούς μελέτης χαρτογράφησης, που ολοκληρώθηκε από την αστική MKO Sarcha με στοιχεία στη διάθεση των συναρμόδιων υπουργείων. Περιλαμβάνει ψηφιοποιημένους χάρτες με ποιοτικά στοιχεία (εθνότητες, προβλήματα κ.λπ.) και την προοπτική να ενημερώνεται διαρκώς. 

    2. Νομοθετική ρύθμιση για κήρυξη περιοχών ως «Ζωνών Ειδικής Ανάπλασης» 
    Πρόκειται για νέα θεσμοθέτηση σύμφωνα με την οποία σε ακραίες περιοχές με έντονη κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική υποβάθμιση θα μπορεί να εγκρίνονται για ορισμένο χρόνο ειδικές οικονομικές ρυθμίσεις με φορολογικά και άλλα κίνητρα. Υποψήφιες περιοχές θα είναι αυτές που δεν θα μπορούν να ανακάμψουν χωρίς κρατική βοήθεια, με μεγάλες ανάγκες και σύνθετα προβλήματα, όπου ο ιδιωτικός τομέας δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον και γενικά αδυνατεί να δώσει λύσεις. Πρόκειται για ένα πλαίσιο που επιτρέπει τη συγκρότηση πολιτικής για την υποστήριξη της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής αναζωογόνησης. 

    3. Οικονομικά κίνητρα για το Γεράνι και για τον Κεραμεικό-Μεταξουργείο (συνεργασία ΥΠΕΚΑ με ΥΠΟΙΚ) 
    Τα Υπουργεία ΠΕΚΑ και Οικονομικών θεσμοθετούν φορολογικά και οικονομικά κίνητρα που συμφωνήθηκαν μετά από έρευνα και μέσα από τη συνεργασία τους. Πρόκειται για μέτρα μεγάλης αξίας που για πρώτη φορά αποτολμούνται, ώστε να επιστρέψουν οι χαμένες χρήσεις και να εγκατασταθούν νέοι κάτοικοι. Τα κίνητρα αφορούν στην αποκατάσταση κτηρίων και στην υποστήριξη των ιδιοκτησιών όσων επιθυμούν να παραμείνουν ή να εγκατασταθούν στις περιοχές αυτές. 

    4. Ανάπλαση με διεύρυνση των πλατειών Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής, της οδού Αγορακρίτου και τμημάτων της ευρύτερης περιοχής 
    Οι εν λόγω πλατείες αποτελούν τους εν σειρά φυσικούς υποδοχείς της εντεινόμενης αποσάθρωσης. Η αναβάθμισή τους αποτελεί συνεπώς προϋπόθεση για την ανάταξη περιοχών του ιστορικού κέντρου της πόλης. Η χρηματοδότησή τους προβλέπεται να γίνει από το ΠΕΠ Αττικής με προβλεπόμενη ένταξη στο τέλος Ιουνίου και η επιλογή του αναδόχου εργολάβου και εγκατάστασή του στις αρχές Οκτωβρίου 2011. 

    5. Πλατεία Θεάτρου 
    Μετά την ολοκλήρωση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την «καρδιά» του Γερανίου, την πλατεία Θεάτρου, η ΕΑΧΑ ΑΕ (Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις ΑΕ) είναι έτοιμη για την ανάθεση της μελέτης. Έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες κατάρτισης του τεχνικού δελτίου και αναμένεται σχετική προκήρυξη από την Περιφέρεια ώστε να υποβληθεί. Παρά το σχετικά μικρό της μέγεθος, η παρέμβαση έχει εμβληματική σημασία για την περιοχή. 

    6. Δημιουργία «Κέντρου ΣΑΣ» (Στήριξη Αστικής Συμμετοχής) 
    Υστερα από αίτημα του ΥΠΕΚΑ και με απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔ, ένα αυτοτελές κτίριο στο Γεράνι διατίθεται στο ΥΠΕΚΑ για να αποτελέσει το κέντρο αναφοράς της περιοχής των παρεμβάσεων. Το κτίριο (πρώην ΟΚΑΝΑ) και η νέα χρήση του θα σηματοδοτήσει τη σύνθετη και συντονισμένη προσπάθεια που απαιτείται από όλους για την αναστροφή της κρίσης. Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως «Κέντρο ΣΑΣ» με στόχο να ενισχύσει την έμπρακτη και αποτελεσματική εμπλοκή ατόμων, συλλόγων, οργανώσεων και φορέων για την ανάταξη της περιοχής. 

    7. Μετατροπή ξενοδοχείων σε φοιτητικές κατοικίες (συνεργασία ΥΠΕΚΑ με τον Δήμο Αθηναίων) 
    Προωθούμε μαζί με τον δήμο της Αθήνας την αξιοποίηση εγκαταλειμμένων ξενοδοχείων της περιοχής της Ομόνοιας και τη μετατροπή τους σε προνομιακές κατοικίες για φοιτητές. Στόχος της παρέμβασης είναι η αναζωογόνηση περιοχών με νέους χρήστες οι οποίοι θα συμβάλουν στη λειτουργία της περιοχής όλο το 24ωρο, απολαμβάνοντας οικονομικά κίνητρα για την εγκατάστασή τους εκεί. Το ΥΠΕΚΑ θα διαθέσει τους πόρους για την υλοποίηση της παρέμβασης την οποία θα πραγματοποιήσει ο δήμος δια των υπηρεσιών του. Τα έσοδα από την ενοικίαση των κατοικιών σε προνομιακές για τους φοιτητές τιμές θα επιστρέφουν στην πηγή τους για τη στήριξη επόμενων δράσεων. 

    8. Ζωγραφική τυφλών όψεων κτιρίων 
    Στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη της τέχνης στον δημόσιο χώρο με την υλοποίηση ζωγραφικών παρεμβάσεων-τοιχογραφιών στις τυφλές όψεις των ακαλύπτων μεσότοιχων. 
    Η από κοινού δράση του ΥΠΕΚΑ με την Αντωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) αναμένεται να δώσει ερέθισμα στον πολίτη για να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με την πόλη, τη γειτονιά του, το κτίριό του. Στα πρώτα έργα εντάσσεται το κτίριο του ξενοδοχείου Vienna επί της Πειραιώς 20 και Μαινάνδρου, με εμβληματικό εικαστικό θέμα. 

    9. Χρηματοδότηση δύο μελετών και έργων «Αθήνα Χ 4»
    Μέσα από τον διαγωνισμό «ΑθήναΧ4» της ΕΑΧΑ ΑΕ αναδείχθηκαν προτάσεις μετατροπής των ενδιάμεσων δρόμων οικοδομικών τετραγώνων σε χώρο αναψυχής και «καθιστικό της γειτονιάς». 
    Επειτα από συνεργασία με τον δήμο, δύο από τις πέντε ισότιμες προτάσεις είναι δυνατόν να υλοποιηθούν πρώτες. Οι δύο αυτές προτάσεις αφορούν την περιοχή μεταξύ Λιοσίων και Σταθμού Λαρίσης και την περιοχή της Πατησίων μεταξύ Ομόνοιας και πλατείας Αγ. Παντελεήμονα. 

    10. Εναλλακτικές δράσεις στην Πλατεία Ομόνοιας (συνεργασία ΥΠΕΚΑ με τον Δήμο Αθηναίων) 
    Μέσα από την πρωτοβουλία «Με πρόνοια για την Ομόνοια», το ΥΠΕΚΑ θα καλέσει δραστήριους πολίτες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και συμμετέχοντας ως άτομα ή ομάδες να υλοποιήσουν εφήμερες προτάσεις, δράσεις, κατασκευές με στόχο τη δημιουργική ανάκτηση του χαμένου δημόσιου χώρου της πλατείας. Ο δήμος της Αθήνας θα έχει καθοριστικό ρόλο στον συντονισμό, στην υλοποίηση και παρακολούθηση των δράσεων. 

    11. ΗΛΠΑΠ 
    Το αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) βρίσκεται σε κομβική περιοχή του κέντρου της πόλης σε συνέχεια αναπλασμένων περιοχών και αποτελεί χώρο που η ανάκτησή του θα αναβαθμίσει την ενδιάμεση ζώνη της οδού Πειραιώς προς το Γκάζι, όπου εμφανίζεται μεγάλη και άτακτη συγκέντρωση πλανόδιων και περιστασιακών μικροπωλητών. Είναι ήδη σε εξέλιξη η εξαγορά από τα υπουργεία ΠΕΚΑ και Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ) του αμαξοστασίου του ΗΛΠΑΠ, επιφανείας 4,5 στρεμμάτων, στην περιοχή του Κεραμεικού για να αναπλασθεί και να αποδοθεί ελεύθερο στην κοινή χρήση. 

    12. Χαρακτηρισμός της Ευριπίδου ως «οδού παραδοσιακού εμπορίου» 
    Η παρέμβαση στοχεύει στη διατήρηση της παραδοσιακής εμπορικής φυσιογνωμίας ενός δρόμου με συμβολική σημασία, ο οποίος αποτελεί όριο προς την περιοχή του Ψυρρή και μπορεί να συγκρατήσει τη διάχυση της υποβάθμισης. Βρίσκεται σε εξέλιξη η θεσμοθέτηση της ως οδού «παραδοσιακού εμπορίου τροφίμων και συναφών χρήσεων». 

    13. Σήμανση της διαδρομής του «Δημόσιου Σήματος» (συνεργασία με ΥΠΠΟΤ) 
    Η δημιουργία της πορείας έχει στόχο να σημάνει την «Ακαδήμεια οδό», που στην αρχαιότητα συνέδεε τον Κεραμεικό με την Ακαδημία Πλάτωνος. Η πρόταση θα αναδείξει την ιστορική φυσιογνωμία της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί η πρόσφατη πρωτοβουλία «Το Δημόσιο Σήμα Ενώνει!», που αφορά την προσωρινή διαμόρφωση από κατοίκους και άλλες εθελοντικές οργανώσεις (ώσπου να ξεκινήσουν οι ανασκαφές) σε προς απαλλοτρίωση από το ΥΠΠΟΤ οικόπεδο στην περιοχή του Δημοσίου Σήματος στον Κεραμεικό. Η χρηματοδότηση της δράσης έγινε αποκλειστικά από ιδιώτες χορηγούς και εθελοντική εργασία. 

    14. Εναλλακτική παρέμβαση στον Λόφο Στρέφη – Αστικοί Κήποι 
    Υστερα από πρόταση του ΚΕΘΕΑ, εξελίσσεται με τη συμμετοχή της ΕΑΧΑ ΑΕ ο σχεδιασμός παρεμβατικής ανάπλασης που αφορά την πιλοτική εφαρμογή και στην Ελλάδα προγράμματος αστικών αγροτικών καλλιεργειών. Έχει επιλεγεί μικρή περιοχή στον Λόφο Στρέφη που είναι ελεύθερη από βλάστηση για να καλλιεργηθεί με τη στήριξη μελών και αποφοίτων της ανοιχτής θεραπευτικής κοινότητας «Διάβαση» του ΚΕΘΕΑ. Η παρέμβαση έχει στόχο την ανάκτηση του λόφου του Στρέφη και την απόδοσή του για χρήσεις αναψυχής στους κατοίκους με παράλληλη προσέγγιση και ευαισθητοποίηση για θέματα χρήσης και εξάρτησης από ουσίες. 

    15. Θεσμοθέτηση εργαλείων συνολικής ανασυγκρότησης περιοχών με απόσυρση υφιστάμενων κτιρίων και συνόλων 
    Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει στην Ελλάδα υλοποιημένα παραδείγματα ολοκληρωμένων προσεγγίσεων υποβαθμισμένων περιοχών με την έννοια της αντιμετώπισης του συνόλου των προβλημάτων. Υπάρχει ανάγκη ενεργοποίησης και εμπλουτισμού των υφιστάμενων θεσμικών εργαλείων και απαιτείται η συνδυαστική χρήση ποικίλων μηχανισμών. Η συμπλήρωση των εργαλείων με τη σύσταση νέων όπως της «Αγοράς Δικαιωμάτων Γης» που θα περιλαμβάνει τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης, καθώς και η σύνδεσή τους με επιχειρησιακά και επενδυτικά προγράμματα μικτής οικονομίας, θα οδηγήσουν σε σημαντικά αποτελέσματα. 

    16. Αξιοποίηση κτιρίων από το ΥΠΕΚΑ σε υποβαθμισμένες περιοχές, ώστε να λειτουργήσουν ως επιδεικτικά έργα για την αναβάθμισή τους 
    Με τη συγκέντρωση πόρων από διάφορες πηγές και από το Πράσινο Ταμείο προβλέπεται η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός δημόσιων και άλλων κτιρίων για διάφορες χρήσεις, όπως κοινωνικής κατοικίας, γραφείων κ.ά. Το ΥΠΕΚΑ τα αναζητά στις υποβαθμισμένες περιοχές των παρεμβάσεων και ήδη βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για τους όρους διάθεσής τους. Στόχος είναι να εντάξει σε αυτά λειτουργίες που θα τα καθιστούν επιδεικτικά έργα. 

    17. Κίνητρα σε δήμους για υλοποίηση έργων με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο προκειμένου να δεχτούν δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο 
    Για να ενισχύσει τη δημιουργία δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο που θα αποσυμφορήσουν τη συγκέντρωση των μεταναστών στο κέντρο της πόλης, το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να υποστηρίξει τους δήμους που θα υποδεχτούν αυτά τα κέντρα με την κατά προτεραιότητα υλοποίηση αντισταθμιστικών έργων σε αυτούς. 

    18. Εγκατάσταση του φορέα Πράσινο Ταμείο σε κτίριο στο Γεράνι 
    Για την ενίσχυση της εγκατάστασης υπηρεσιών στο εγκαταλελειμμένο κέντρο ο νέος φορέας θα εδρεύει σε κτίριο του Γερανίου, στο οποίο είναι εγκατεστημένη η ΕΑΧΑ ΑΕ. 


    Φορολογικά κίνητρα αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού κτιρίων των περιοχών Γεράνι και Κεραμεικός - Μεταξουργείο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

    «ΓΕΡΑΝΙ»


    1. Φορολογική απαλλαγή για το κόστος αποκατάστασης των κατοικιών. Συγκεκριμένα θα εκπίπτει από τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος, επί μια δεκαετία, το 80% της συνολικής δαπάνης αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του ακινήτου με χρήση κατοικίας (για έργα κόστους μέχρι 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο). 

    Παράδειγμα: Εάν ένας ιδιοκτήτης δαπανήσει 48.000 ευρώ για την αποκατάσταση ενός διαμερίσματος 80 τ.μ. (80Χ600 ευρώ ανά τ.μ.) θα αποκτήσει δικαίωμα έκπτωσης από τους μελλοντικούς φόρους 38.400 ευρώ (48.000Χ80%) στο σύνολο της δεκαετίας και κατ' έτος θα πληρώνει 3.840 ευρώ λιγότερο φόρο από το φόρο που αναλογεί από τις δραστηριότητές του γενικά.

    2. Αντίστοιχες ρυθμίσεις αλλά με διαφορετικά ποσοστά κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο, προβλέπονται για τα ισόγεια καταστήματα, τους κοινόχρηστους χώρους και τις όψεις των οικοδομών καθώς και για ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως γραφεία. 

    Προϋποθέσεις που τίθενται για τα παραπάνω (1,2): 
    το ακίνητο να ιδιοκατοικηθεί ή ιδιοχρησιμοποιηθεί από τον κύριο αυτού ή μέλος της οικογένειάς του ή εάν εκμισθωθεί να εκμισθωθεί σε πρόσωπα που το δηλούμενο εισόδημα τους είναι τριπλάσιο του ενοικίου. Η προϋπόθεση αυτή δεν τίθενται για τα ισόγεια καταστήματα και τα γραφεία. 

    3. Επιπλέον, προβλέπεται για μία πενταετία διπλή έκπτωση μισθώματος για επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών που θα εγκαταστήσουν τα γραφεία τους στην περιοχή. Εάν πληρώνει ο ενοικιαστής 500 ευρώ το μήνα και σε ετήσια βάση 6.000 ευρώ θα δικαιούται έκπτωση ως δαπάνη 12.000 ευρώ. 

    4. Ανάλογη ρύθμιση γίνεται και για τον εκσυγχρονισμό και την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Δηλαδή, εκπίπτει κάθε χρόνο το 1/10 της συνολικής δαπάνης αποκατάστασης και μέχρι κόστος 2.000 ευρώ το τ.μ. 

    5. Ακόμα προβλέπεται η χορήγηση κινήτρου για τις αγοροπωλησίες ακινήτων που θα γίνουν στην περιοχή αυτή για χρονικό διάστημα 2 ετών. Συγκεκριμένα ο φόρος μεταβίβασης από 10% που είναι σήμερα μειώνεται σε 3%. 

    6. Η περιοχή Γεράνι, που οριοθετείται από την πλατεία Ομονοίας και τις οδούς Πειραιώς, Αθηνάς, Ευριπίδου και Επίκουρου καλύπτεται από 7 ζώνες κυκλικές και γραμμικές του αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων. Οι τιμές εκκίνησης των ζωνών κυμαίνονται από 1.100 - 2.400 ευρώ/τ.μ. και αφορούν νεόδμητα ακίνητα α΄ ορόφου, χωρίς την επιρροή της εμπορικότητας. Οι συντελεστές εμπορικότητας στην εν λόγω περιοχή κυμαίνονται από 1-4. 

    Με βάση τα παραπάνω και δεδομένης της παλαιότητας των ακινήτων της περιοχής, οι φορολογικές αξίες των ισογείων καταστημάτων κυμαίνονται από 880 ευρώ/τ.μ. (π.χ. Επικούρου) - 5.880 ευρώ/τ.μ. (π.χ. πλατεία Ομονοίας). 
    Οι φορολογητέες αξίες με τη μέγιστη παλαιότητα (25 χρόνια και πλέον) για τον α΄ όροφο, κυμαίνονται από 660 ως 1.450 ευρώ/τ.μ. Μια πρώτη έρευνα αγοράς που έγινε, έδειξε ότι, για μεν τους ορόφους οι αγοραίες τιμές κυμαίνονται από 700 ως 3.200 ευρώ /τ.μ., ενώ για τα ισόγεια κυμαίνονται από 2.200 ως 6.250 ευρώ/τ.μ. 

    Λαμβάνοντας υπόψη τη διαμορφούμενη κατάσταση και προκειμένου να υπάρξουν κίνητρα για την ανάπλαση της εν λόγω περιοχής, αποφασίζεται τη μείωση των τιμών των αντικειμενικών αξιών κατά 50% για τους ισόγειους χώρους και κατά 30% για τους ορόφους και για τους υπόγειους χώρους. 

    Η παραπάνω ρύθμιση θα ισχύει έως 31.12.2013. 

    ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ - ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

    1. Φορολογική απαλλαγή για το κόστος αποκατάστασης των κατοικιών. Συγκεκριμένα θα εκπίπτεται από τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος, επί μια δεκαετία, το 80% της συνολικής δαπάνης αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του ακινήτου με χρήση κατοικίας (για έργα κόστους μέχρι 500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο). 

    Παράδειγμα: Εάν ένας ιδιοκτήτης δαπανήσει 40.000 ευρώ για την αποκατάσταση ενός διαμερίσματος 80 τ.μ. (80Χ500 ευρώ ανά τ.μ.) θα αποκτήσει δικαίωμα έκπτωσης από τους μελλοντικούς του φόρους 32.000 ευρώ (40.000Χ80%) στο σύνολο της δεκαετίας και κατ΄ έτος θα πληρώνει 3.200 ευρώ λιγότερο φόρο από τον φόρο που του αναλογεί γενικά από τις δραστηριότητές.

    2. Αντίστοιχες ρυθμίσεις, αλλά με διαφορετικά ποσοστά κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο, προβλέπονται για τα ισόγεια καταστήματα, τους κοινόχρηστους χώρους και τις όψεις των οικοδομών καθώς και για ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως γραφεία. 

    Προϋποθέσεις που τίθενται για τα παραπάνω (1,2): 
    το ακίνητο να ιδιοκατοικηθεί ή να ιδιοχρησιμοποιηθεί από τον κύριο αυτού ή από μέλος της οικογένειάς του ή εάν εκμισθωθεί, να εκμισθωθεί σε πρόσωπα που το δηλούμενο εισόδημα τους είναι τριπλάσιο του ενοικίου. Η προϋπόθεση αυτή δεν τίθεται για τα ισόγεια καταστήματα και τα γραφεία. 

    3. Ανάλογη ρύθμιση γίνεται και για τον εκσυγχρονισμό και την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Δηλαδή, εκπίπτει κάθε χρόνο το 1/10 της συνολικής δαπάνης αποκατάστασης και μέχρι κόστος 2.000 ευρώ το τ.μ. 

    4. Ακόμα προβλέπεται η χορήγηση κινήτρου για τις αγοροπωλησίες ακινήτων που θα γίνουν στην περιοχή αυτή για χρονικό διάστημα 2 ετών. Συγκεκριμένα ο φόρος μεταβίβασης από 10% που είναι σήμερα μειώνεται σε 3%. 

    Σημειώνεται εξάλλου ότι με το τελευταίο φορολογικό πλαίσιο (ν. 3842/2010 και ν. 3943/2011) χορηγείται φοροαπαλλαγή ίση με το 20% δαπανών μέχρι 3.000 ευρώ και 10% για δαπάνες από 3.001 μέχρι 6.000 ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων που εντάσσονται σε έργα του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» και σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των ακινήτων μετά από ενεργειακή επιθεώρηση («Εξοικονομώ κατ’ οίκον» κ.λπ.), οι οποίες καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο τα ακίνητα του κέντρου, λόγω παλαιότητάς τους.

    ΒΗΜΑ
    read more "Ολο το σχέδιο για την επιστροφή των κατοίκων στο Κέντρο" Διαβάστε περισσότερα...

    Καμίνης: Οι μετανάστες, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αθήνας


     

    Το μεταναστευτικό είναι «το υπ’ αριθμόν 1» πρόβλημα της Αθήνας είπε σήμερα στη Βουλή ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
    «Αν δεν καταφέρουμε να απαντήσουμε, δεν θα μπορέσουμε ταυτόχρονα να ασκήσουμε πολιτική ανάταξης της πρωτεύουσας, που περνά βαθύτατη κρίση», είπε μιλώντας στη διακομματική επιτροπή για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος.
    Ο δήμαρχος της Αθήνας σημείωσε ότι διαπιστώνεται «προϊούσα δημογραφική κατάπτωση στο Κέντρο, κάτι που αναμένεται να καταγραφεί και από τη διενεργούμενη απογραφή, με αποτέλεσμα τα πιο δυναμικά στοιχεία του πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεις να εγκαταλείπουν τα κέντρο της πόλης».

    Σε ερωτήσεις των βουλευτών Θ. Νάκου, Ν. Ζωΐδη, Αδ. Γεωργιάδη, Χρ. Μαγκούφη, Παντ. Οικονόμου, Ν. Παπακωνσταντίνου, Ηρούς Διώτη και Αγγ. Μανωλάκη, ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν σαφής:
    «Τα πογκρόμ μπορεί να δίνουν σε μερικούς την αίσθηση της ασφάλειας, αλλά είναι κακό προηγούμενο, αφού δεν λύνεται το πρόβλημα με ανακύκλωση της βίας, η οποία τότε θα εξαπλωθεί κατά τρόπο ανεξέλεγκτο».
    Επανέλαβε για πολλοστή φορά, ότι το μεταναστευτικό δεν είναι μόνον αστυνομικό πρόβλημα, όπως το θέμα της ασφάλειας δεν θα το λύσει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ παραδέχθηκε ότι έχει δημιουργηθεί εσφαλμένη εντύπωση και αυξημένες προσδοκίες για το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, για την οποία είπε ότι εντονότατα προβληματίζεται για τον προσανατολισμό που πρέπει να έχει.
    Στην επισήμανση πάντως του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη για την ανάγκη αντικινήτρων για να μη προτιμάται η χώρα μας από τους μετανάστες, με συγκεκριμένη αναφορά στα συσσίτια του Δήμου, ο κ. Καμίνης απάντησε ότι «τα συσσίτια δεν συνιστούν φιλανθρωπία, αλλά απλά προτιμώ να ταΐσω κάποιον αντί να τον αφήσω να πάει να ληστέψει».
    Διαχωρίζοντας τους μετανάστες στους νόμιμους ή τους επί χρόνια εγκατεστημένους και διατεθειμένους να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και τους παράνομους, οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να πάνε σε κάποια άλλη χώρα την Ευρώπης, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι τάχιστα πρέπει να δημιουργηθούν τα Κέντρα Φιλοξενίας και να μοιραστούν σε όλη τη χώρα, έως ότου απελαθούν στην πατρίδα τους.
    Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο κ. Καμίνης ήταν της γνώμης, ότι εκτός από τον αναγκαίο επιμερισμό των δαπανών με τους ευρωπαίους εταίρους μας, θα απαιτείτο ένα σχέδιο Μάρσαλ προς τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα μεταναστευτικά κύματα, ενώ είπε ότι θα συζητούσε υπό προϋποθέσεις και εφόσον ετίθετο ως ζήτημα πλήρους αντιμετώπισης, το ενδεχόμενο της ποσόστωσης του αριθμού των μεταναστών.
    Επανέλαβε τις ήδη γνωστές θέσεις του για καταγραφή των άδειων σπιτιών και καταστημάτων, που νοικιάζονται υπό απάνθρωπες συνθήκες σε μετανάστες, για τη μετουσίωση σε φοιτητικές κατοικίες άδειων ξενοδοχείων του κέντρου, που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι φοιτητικές εστίες με την έννοια και της απόλαυσης ασύλου.
    Προ των πυλών, θεώρησε ότι υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που θα ετοιμάσει ομάδα εργασίας που έχει ο ίδιος συστήσει και θα καταθέσει υπό τη μορφή νομοσχεδίου προς δημόσια διαβούλευση για τον εξορθολογισμό των διαδηλώσεων, ώστε και το συνταγματικό δικαίωμα να κατοχυρώνεται, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών στην ελεύθερη μετακίνηση να μην καταπατώνται.
    Επανέλαβε ότι διαφωνεί με την ιδέα του ενός μεγάλου τεμένους που μπορεί να μετατραπεί σε σύμβολο ή γκέτο, αλλά συμφωνεί με τη δημιουργία πολλών μικρών, αλλά εν πάση περιπτώσει, αφού δεν υπήρξε αυτός ο σχεδιασμός, να γίνει το ταχύτερο το τέμενος στο Βοτανικό.
    Για το παραεμπόριο, ο κ. Καμίνης είπε ότι έχει κάπως βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να καταστεί αποτελεσματική η επιτήρηση έξω από τη Νομική και την ΑΣΟΕΕ, λόγω ακριβώς του ασύλου, στο οποίο εντός των σχολών καταφεύγουν οι μικροπωλητές, όταν βλέπουν όργανα της Αστυνομίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας.
    Πάντως, παραδέχθηκε ότι στην προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου έχει γενικότερα προβλήματα, αφού λόγω της κρίσης και της αυξημένης τάσης να μην πληρώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, το πρώτο τρίμηνο του 2011 οι εισπράξεις των τελών έχουν μειωθεί κατά 20%. πηγη

    read more "Καμίνης: Οι μετανάστες, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αθήνας" Διαβάστε περισσότερα...

    Ο αρχηγός των λαθρομεταναστών!


    Ποιός είναι ο μεγαλύτερος και ο γνωστότερος λαθρομετανάστης στην Ελλάδα;

    Ο Γιώργος Παπανδρέου




    Ρε τρελή πόσο έφαγες και ήπιες;

    (απόδοση: καθηγητής γιώργος πιπερόπουλος)


    Το ανέκδοτο που ακολουθεί παρακάτω μου το διηγήθηκε ο φίλος και γείτονας Θόδωρος μεσημεριάτικα δηλώνοντας ότι αγνοεί την πατρότητά του…

    Κάθεται ανέμελος ο πίθηκος στα χαμηλά ενός δέντρου, καπνίζει ώρα τώρα τον μπάφο του και έχεις «φτιαχτεί» απίστευτα…Έξω ζόρια και σεκλέτια, μες την καλή τρελή χαρά…
    Τον βλέπει μια περαστική σαύρα και στη γλώσσα των ζώων τον ρωτά περίεργη:

    - Καλά ρε μεγάλε πώς τα κατάφερες και τα ξέχασες ΟΛΑ και έγινες έτσι «ζαμανφουτίστας»;

    - Να είναι καλά το μπάφο μου απαντά ο πίθηκος και εφόσον εκείνη το ζητά της δίνει να καπνίσει και αυτή λίγο…

    Και παφ και πουφ ο πίθηκος και παφ και πουφ η σαύρα φτιάχτηκε και αυτή, χάσανε αίσθηση χρόνου και ΔΝΤ και τρόικας και έξω οι στενοχώριες…

    Κάποια στιγμή η σαύρα του λέει:

    - Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ αλλά εγώ πείνασα και δίψασα, πάω για λίγο και ξαναγυρνώ.

    Έφυγε η σαύρα μες την τρελή χαρά, τσίμπησε λιγάκι στο δρόμο φτάνει στο ποτάμι να πιεί και το νερό της και νάτος ο κροκόδειλος, την κοιτάζει και σαστίζει.

    - Ρε ξαδέλφη της λέει πώς φτιάχτηκες έτσι και τάγραψες όλα και ξεχείλισες τρελή χαρά;

    - Να είναι καλά ο πίθηκος και ο μπάφος που μου έδωσε, του απαντά η σαύρα και συνεχίζει να πίνει νερό.

    Περίεργος ο κροκόδειλος βγαίνει στη στεριά και πλησιάζει το δέντρο όπου ξέγνοιαστος ο πίθηκος συνεχίζει να ρουφάει παφ και πουφ...

    - Ρε μεγάλε δε μου δίνεις και μένα λίγο, του ζητά ο κροκόδειλος στη γλώσσα των ζώων.

    Γυρνά ο πίθηκος, εκτός τόπου και χρόνου, κοιτάζει τη «μεγάλη σαύρα», ξύνει το κεφάλι του και ρωτά τον κροκόδειλο που νομίζει ότι είναι η φίλη του η σαύρα.

    - Ρε τρελή πόσο έφαγες και πόσο ήπιες; Παρέα με τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο ήσουν και έγινες έτσι;
    read more "Ο αρχηγός των λαθρομεταναστών!" Διαβάστε περισσότερα...

    Γιώργο Παπανδρέου, είσαι δικτάτορας και θα έχεις την τύχη των ομοίων σου


    Αυτά που σήμερα έγιναν στην Αθήνα, έγιναν μετά από εντολή, προτροπή ή ανοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου. Όποια κυβέρνηση δίνει εντολές, προτρέπει ή ανέχεται οι θεσμικοί προστάτες των πολιτών να μεταβάλλονται σε όργανα βίας και τρομοκρατίας, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στο Σύνταγμα, στους νόμους του κράτους και φυσικά στους πολίτες τους οποίους σαφέστατα δεν εκπροσωπεί. Αυτή η κυβέρνηση, η σημερινή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, είναι εκτός δημοκρατίας, εκτός νόμου και σαφέστατα υπηρετεί ξένα και όχι Ελληνικά συμφέροντα. Με ομολογία υπουργών της, δεν έχει τον πολιτικό έλεγχο της χώρας και ως εκ τούτου ο Γιώργος Παπανδρέου εκπροσωπεί μία κατοχική δύναμη και μεταχειριζόμενος την βία προσπαθεί να αποτρέψει τον Ελληνικό λαό από την επαναφορά της χώρας στην τάξη και την δημοκρατία.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μεταβληθεί (αν δεν ήταν) σε έναν δικτάτορα, εκπρόσωπο των «δάνειων δυνάμεων» που έχουν επιβληθεί στην πολιτική ζωή της χώρας. Δεν είναι τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο από έναν ακόμη φασίστα που βρήκε την ευκαιρία να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του σκορπώντας βία και τρόμο.

    Ποια σχέση έχει άραγε η Ελληνική Δημοκρατία με την συμπεριφορά της κυβέρνησης Παπανδρέου; Ποια σχέση, μπορεί άραγε να έχει, η βάναυση συμπεριφορά κατά Ελλήνων πολιτών, με την Δικαιοσύνη; Η σημερινή κυβέρνηση, με πρώτο τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει διολισθήσει (δια γυμνού οφθαλμού) σε δρόμους μηδενικής επικοινωνίας με την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Σχεδιάζει, δε, ο Γιώργος Παπανδρέου και το τσίρκο που τον ακολουθεί, να μεταβάλει μία χώρα σε χώρο, επιβάλλοντας αυτή του την «πολιτική» με κάθε μέσο.

    Πόσο σύμπτωση μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως χθες (24 ώρες πριν το σημερινό συλλαλητήριο) υπήρξε και πάλι νεκρός πολίτης; Πόσο τυχαίες μπορεί να είναι οι συμπτώσεις σε αυτή τη χώρα; Γιατί πάντα οι συμπτώσεις τυχαίνει να βολεύουν τον Γιώργο Παπανδρέου και το παρακράτος (βλ. κουκουλοφόρους και την ιστορική τους «δράση») που βρίσκεται πίσω από αυτόν;

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας κοινός δικτάτορας, που δεν εξυπηρετεί ούτε υπηρετεί Ελληνικά συμφέροντα. Ως δικτάτορας θα αντιμετωπιστεί αύριο, ως φασίστας και όχι ως πολιτικός, θα αντιμετωπιστεί ο σοσιαληστής που εξαπάτησε μία ολόκληρη χώρα για να εξυπηρετήσει τις «δάνειες δυνάμεις»…

    Οι πέτρες έχουν ήδη μαζευτεί... Η υπομονή έχει τελειώσει... Η οργή έχει αρχίσει να αντικαθιστά την λογική... Με λίγα λόγια, ο χρόνος του Γιώργου, του κάθε Γιώργου, τελείωσε. Ώρα κάποιοι να ελέγξουν τα εισιτήρια και τις βαλίτσες τους... Σε λίγο ξεκινά ο λαός το δικό του το πανηγύρι...

    Χρήστος

    read more "Γιώργο Παπανδρέου, είσαι δικτάτορας και θα έχεις την τύχη των ομοίων σου" Διαβάστε περισσότερα...