Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

O Παναθηναϊκός υποβιβάζεται στην Α2 στο βόλλευ! Θα πάμε επιτέλους Παγκράτι; Νιώθει κανείς;;


Σόρρυ που σας το χαλάω ,αλλά είμαστε προτελευταίοι (στην ουσία τελευταίοι αφού η Καλαμαριά έχει αποσυρθεί απο το πρωτάθλημα) στο πρωτάθλημα και πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό στην Α2. Το πρόγραμμα που έχουμε απο εδώ και στο εξής είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο Άρη σήμερα υποτίθεται πως ήταν στην ίδια κατάσταση με εμάς και μας τελείωσε με 3-0.

read more "O Παναθηναϊκός υποβιβάζεται στην Α2 στο βόλλευ! Θα πάμε επιτέλους Παγκράτι; Νιώθει κανείς;;" Διαβάστε περισσότερα...

Εμείς το ξέρουμε ότι δεν έχουμε φράγκα.. Εσείς τι έγινε ρε παιδιά; Σνομπάρει τις μεταγραφές ο πρόεδρος;

ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ 1-2-3 "ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ;
read more "Εμείς το ξέρουμε ότι δεν έχουμε φράγκα.. Εσείς τι έγινε ρε παιδιά; Σνομπάρει τις μεταγραφές ο πρόεδρος;" Διαβάστε περισσότερα...

Και συνεχίζει να σκοράρει χωρίς σταματημό η ομάδα στο πρωτάθλημα! 3η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Συλλόγου!


Σας γράψαμε προχθές για το ιστορικό ρεκόρ της ομάδας του Φερέιρα που δεν έχει σταματήσει να σκοράρει φέτος.

Το σερί έγραψε ..19 αγωνιστικές και συνεχίζει να γράφει ιστορία ,έχοντας περάσει πλέον στην 3η καλύτερη επίδοση στην ιστορία μας.

Επόμενος σταθμός η Λιβαδειά

ΥΣ: Και φανταστείτε πως δεν έχουμε σταματήσει να σκοράρουμε ,μη έχοντας στην ουσία τον τρομερό επιθετικό μπροσά.
read more "Και συνεχίζει να σκοράρει χωρίς σταματημό η ομάδα στο πρωτάθλημα! 3η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Συλλόγου!" Διαβάστε περισσότερα...

Δεν σε νοιάζει καθόλου ,που γελοιοποιείται ο Σύλλογος ,έτσι;

Κάθεσαι και συντηρείς ένα γελοίο παραμύθι που έχει φτάσει στους 4 μήνες και ..
Έχουμε ακούσει ό,τι πίπα μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.
Απο την έλευση του Ροναλντίνιο ,μέχρι τα εκατομμύρια πριμ στην ομάδα για νίκες.
Και εδώ δεν κάναμε ούτε μια μεταγραφή για ενίσχυση που τόσο χρειάζεται η ομάδα και υπάρχουν παίκτες απλήρωτοι..
Είσαι ο απόλυτος συνένοχος και ενεργός φταίχτης αυτής της ιστορίας ,όσο κάθεσαι και την συντηρείς.

read more "Δεν σε νοιάζει καθόλου ,που γελοιοποιείται ο Σύλλογος ,έτσι;" Διαβάστε περισσότερα...

Π. Καμμένος: "Προδοτική πράξη η νέα δανειακή σύμβαση"



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Άρθρο», ο Πάνος Καμμένος υπόσχεται να παλέψει για να εμποδιστεί η πλήρης παράδοση της χώρας στους δανειστές και προαναγγέλλει τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, που θα λειτουργήσει ως τόπος συνάντησης ανθρώπων από την αριστερά ως τη λαϊκή δεξιά.

Στόχος της νέας πολιτικής κίνησης θα είναι η διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, μέσω ενός μετώπου αντίστασης στο μνημόνιο, και η παροχή εναλλακτικής λύσης. «Στο Γοργοπόταμο συναντήθηκαν ο ΕΔΕΣ, ο ΕΛΑΣ και οι βρετανικές δυνάμεις για την αποτίναξη του γερμανικού ζυγού από την Ελλάδα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα», σημειώνει, εξαιρώντας από αυτή την προσπάθεια τις δυνάμεις που δεν δέχονται τις δημοκρατικές αρχές.

Διαχωρίζει τη θέση του από τη «νέα σχολή της κωλοτούμπας», καθώς στα 19 χρόνια της παρουσίας του στη Βουλή «ό,τι λέει το εννοεί». Από τα «βέλη» του δεν ξεφεύγει η Νέα Δημοκρατία, για την οποία υποστηρίζει ότι έχει γίνει «ουρά του ΠΑΣΟΚ». «Με αυτή τη ΝΔ εγώ δεν έχω καμία σχέση», τονίζει.

Ερωτώμενος για τις νέες εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας, ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για έναν πρωθυπουργό «εντολοδόχο της Goldman Sachs», ο οποίος εκτελεί εντολές «για τις οποίες δεν έχει λάβει εντολή ούτε αυτός ούτε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή του» από τον ελληνικό λαό. «Αυτό που γίνεται είναι συνταγματική εκτροπή (...) Βεβαίως και υπάρχει κατοχή», σημειώνει.

Για το Μνημόνιο ο Πάνος Καμμένος έχει τοποθετηθεί από τον Μάιο του 2010, «λέγοντας ότι αυτό το μνημόνιο είναι η αρχή της εισόδου της χώρας σε μια εποχή απώλειας της εθνικής κυριαρχίας». Καταλογίζει στην πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου «σχέδιο», το οποίο «εξυφάνθηκε από εκείνους που συνεδριάζουν σε κλειστές λέσχες, μέλος των οποίων ήταν και ο τότε πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου, της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ». Υπενθυμίζει την αποκάλυψη του Ντομινίκ Στρος Καν για προσχεδιασμένη ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, καθώς και τα σχέδια των κερδοσκόπων «με την αλλαγή του Τ3-Τ10 και την αγορά ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για συντονισμένες δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού περί ναυαγίου με αποκορύφωμα την τελευταία του δήλωση περί δημοψηφίσματος. Όλα αυτά ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι σε βάρος της χώρας μας, βεβαίως εντασσόμενο σε ένα ευρύτερο σχέδιο που αφορά το σύνολο των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης χαρακτηρίζει «προδοτική πράξη» και ξεκαθαρίζει ότι όπως δεν είχε «λαϊκή εντολή» για να ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, θεωρεί «άκυρα τα μέχρι σήμερα ψηφισθέντα μέτρα, διότι δεν έχουν ψηφιστεί με πλειοψηφία που προβλέπει την παραχώρηση έστω και μέρους της εθνικής κυριαρχίας. Από εδώ και πέρα οτιδήποτε γίνεται -συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν γίνει μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου- είναι άκυρο, αντισυνταγματικό και παράνομο».

Ακόμα περισσότερο, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο η νέα δανειακή σύμβαση να συνοδεύεται από εμπράγματες ασφάλειες, όπως η παραχώρηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, «που είναι και ο στόχος των δανειστών-τοκογλύφων». «Αν υπογραφεί η δανειακή σύμβαση παραχωρείται το σύνολο της ιδιωτικής, της δημόσιας περιουσίας με βάση το αγγλικό δίκαιο, με την παραίτηση από την ασυλία του κράτους και παράλληλα ο ορυκτός πλούτος της χώρας θα έχει παραδοθεί. Τη στιγμή που το Ισραήλ και η Ρωσία μας προτείνουν την εκμετάλλευση των πετρελαίων της νοτίου Κρήτης και αντί γι' αυτό εμείς πάμε να δώσουμε εγγύηση για να τα διαχειριστούν αυτά οι Γερμανοί τοκογλύφοι, εδώ συντελείται πράξη εθνικής μειοδοσίας».

Στο ερώτημα «πότε πρέπει να γίνουν εκλογές», ο Πάνος Καμμένος απαντά ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια «παλλαϊκή αντίδραση και άμυνα» από όλους τους Έλληνες, «από όλους όσοι δέχονται την επίθεση σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο». Για τα εκλογικά σενάρια προειδοποιεί: «Όταν θα εισπράξουν οι συνέταιροί τους τα χρήματα των CDS, κάνοντας ένα πιστωτικό γεγονός και αφού υπογράψουν τη δανειακή σύμβαση παραχώρησης εμπράγματης ασφάλειας για δάνεια τα οποία δε χρωστούμε και τα οποία δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε, τότε θα πάμε σε εκλογές. Αλλά τότε θα είναι αργά».

Πηγή
read more "Π. Καμμένος: "Προδοτική πράξη η νέα δανειακή σύμβαση"" Διαβάστε περισσότερα...

Τι κρύβεται, μεταξύ άλλων, στο Νέο Μνημόνιο


Ας προσέξουμε δύο σημεία από το επίσημο 10σέλιδο (στα αγγλικά) πυκνογραμμένο κείμενο γενικών αρχών του «δεύτερου Μνημονίου», που δημοσιεύσαμε (το επίσημο τονίζεται καθώς έχουμε «πλημμυρίσει» από κάθε λογής πλαστές απαιτήσεις τις τρόικας, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί ο ελληνικός λαός).
Με αυτό το έγγραφο παραθέτονται οι προτεινόμενες «βελτιώσεις» (έτσι τις αποκαλεί) που ενδεχομένως να ενσωματωθούν στο νέο πρόγραμμα ( Ως βάση λαμβάνει το προηγούμενο Μνημόνιο και κυρίως την 5η αναθεώρηση του) και αντανακλά την ανάλυση των επιτελείων της ΕΚ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ( αναμένεται να υποβληθεί σε περαιτέρω επεξεργασία, όταν οι ελληνικές αρχές παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις).
1) Στη σελίδα 2 η τρόικα ζητά : «Amend the recent “Omnibus bill” to repeal articles 3 and 21 (to eliminate the extension of payment terms of tax debt and overdue social security contribution, and eliminate the suspension of criminal prosecution and asset freezing)» .
Δηλαδή κατάργηση των πρόσφατων ρυθμίσεων (3 και 21 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πριν… λίγες ημέρες στη Βουλή) για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τις οφειλές εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Θα πρέπει επίσης να καταργηθεί και η άρση των ποινικών διώξεων και το ξεπάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που προσφέρουν αυτές οι ρυθμίσεις.
Υπενθυμίζω ότι με τις ανωτέρω διατάξεις ο κ. Βενιζέλος θέσπισε διαδικασία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία με την καταβολή τους εφάπαξ ή έως και σε τρεις δόσεις με έκπτωση 100% στις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, σε 4-6 δόσεις με έκπτωση 75% των προσαυξήσεων και σε 7 έως 9 δόσεις με έκπτωση 50% των προσαυξήσεων.
Η υπόθεση «μυρίζει» σφόδρα καθώς προκύπτουν πολλά και εύλογα ερωτήματα. Ο κ. Βενιζέλος δεν δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι …. «πρόκειται για ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της χώρας ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης» ;
Πως λοιπόν η τρόικα ζητά μέσα σε λίγες ημέρες την κατάργηση τους;
Επρόκειτο για «φωτογραφικές διατάξεις» με τις οποίες ο κ. Βενιζέλος παραπλάνησε και εξαπάτησε το Κοινοβουλευτικό Σώμα ;
Ποιοι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες εκμεταλλεύθηκαν (ή θα εκμεταλλευτούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες , έως ότου να καταργηθεί όπως ζητά επίσημα η τρόικα) αυτές τις διατάξεις; (Δεν αναφέρομαι φυσικά σε μεροκαματιάρηδες , αλλά σε συγκεκριμένα και «μεγάλα ψάρια»)
Χρειάζεται η επέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα και η διερεύνηση αυτής της …απίθανης και προκλητικής ενέργειας ;
Ή θα πρέπει , για να θυμηθώ-όσο μπορώ- τους στίχους του Οκτάβιο Πας, να συνεχίσουμε παραλυμένοι και παραλυτικοί μέσα στους «άδειους δρόμους και τα φώτα θαμπά να βλέπουμε σε μια γωνιά το φάντασμα ενός σκύλου, να ψάχνει μες στα σκουπίδια το φάντασμα ενός κόκκαλου» ;
2) Στη σελίδα 4 η τρόικα ζητά Revise the statistical law to establish a firmer basis for the independence of Greek official statistics, notably by establishing the Elstat Board as advisory, and by further clarifying the professional authority of the Elstat president as the chief officer of Elstat and coordinator of the national statistical system«
Δηλαδή αναθεώρηση του νόμου για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκειμένου το διοικητικό συμβούλιο της αρχής να αποκτήσει συμβουλευτικό χαρακτήρα και να ξεκαθαριστεί η «επαγγελματική εξουσία» του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ως επικεφαλής αξιωματούχου της και συντονιστή του εθνικού στατιστικού συστήματος.
Η συγκεκριμένη απαίτηση της τρόικας «μυρίζει» (και αυτή) σφόδρα παρέμβαση στην υπόθεση του φουσκώματος του ελλείμματος του 2009, καθώς το ζήτημα ξεκίνησε από κόντρα μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ και του προέδρου της.
Κάποιον θέλουν να προστατέψουν για να μη μιλήσει κάτω από το βάρος των ποινικών του ευθυνών ή κάνω λάθος;
Για να θυμηθώ λίγο George Orwell: «Τώρα, τίποτα δεν είναι δυνατό, εκτός από το να επεκτείνουμε σιγά-σιγά την περιοχή της λογικής…. Μπορούμε μόνο να εξαπλώσουμε τις γνώσεις μας από άτομο σε άτομο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπίσουμε της Αστυνομία της Σκέψης» ….


read more "Τι κρύβεται, μεταξύ άλλων, στο Νέο Μνημόνιο" Διαβάστε περισσότερα...

Βγάλε τον σκασμό και ξέχνα τις κυρώσεις σε Γερμανία - Γαλλία"


Με τη Γερμανία να έχει παραβεί τους κανόνες του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2003, ο Allan Little του BBC θέτει το ερώτημα εάν αποτέλεσε το κακό παράδειγμα για την Ευρωζώνη.

Εκτιμά μάλιστα πως η πραγματική απάντηση για την έναρξη της κρίσης που πλήττει την Ευρώπη δεν βρίσκεται στην Ελλάδα ή την Ιταλία αλλά πιο βόρεια.

Αφού σημειώνει πως δεν ήταν οι νότιες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης που βύθισαν πρώτες το ενιαίο νόμισμα σε κρίση, ρίχνει στη Γερμανία την ευθύνη για παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Υπενθυμίζει μάλιστα πως το 2003 τόσο το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γερμανίας όσο και της Γαλλίας υπερέβη το όριο του 3% που είχε θεσπιστεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας.

"Μου είπαν να το βουλώσω"

Η δυνατότητα για επιβολή προστίμου στις δύο χώρες υπήρχε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου τότε προέδρευε ο Ρομάνο Πρόντι.

Υπό αυτό το ενδεχόμενο, οι υπουργοί Οικονομικών των 15 τότε χωρών-μελών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να μην υπάρξουν κυρώσεις για καμία από τις δύο χώρες όπως προέβλεπε το Σύμφωνο Σταθερότητας που είχε σχεδιαστεί για να προστατεύεται η σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος.

"Σαφέστατα δεν είχα αρκετή δύναμη. Προσπάθησα, αλλά αυτοί (σ.σ. oι υπουγοί Οικονομικών) μου είπαν να το βουλώσω", ανέφερε ο Ρομάνο Πρόντι στον Allan Little.

"Ομερτά" για τις παραβάσεις

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Jacques Lafette, νέου τότε Γάλλου αξιωματούχου στις Βρυξέλλες και στην υπηρεσία οικοδόμησης του του ενιαίου νομίσματος.
Οι τεχνοκράτες, που εργάζονταν στο συγκεκριμένο project, γνώριζαν, όπως σημείωσε, ότι χρειαζόταν κάποιος κεντρικός μηχανισμός για να βεβαιωθεί πως οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών θα συμμορφώνονταν με τους κανόνες.

"Έγιναν μία σειρά από προτάσεις στα κράτη-μέλη εκείνη την εποχή, αλλά απορρίφθηκαν όλες. Ήμασταν απλώς τεχνοκράτες. Έπρεπε να κλείσουμε το στόμα μας και να ακούσουμε τα κράτη-μέλη που, σχεδόν εξ ορισμού, γνώριζαν καλύτερα. Ήμουν πεπεισμένος ότι δεν ήταν αρκετό", σημείωσε.

Ο John Grant που μετείχε στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών ως πρεσβευτής της Βρετανίας αναφέρει ότι η αξιοπιστία της Επιτροπής και η προθυμία των κρατών-μελών να αποδεχτούν την αρχή της Επιτροπής ως ανεξάρτητου οργάνου επιβολής των κριτηρίων του Μάαστριχτ είχαν υπονομευτεί σοβαρά.

Ανύπαρκτη πίεση για τις υπερδυνάμεις

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Πέτρος Δούκας, θυμάται πως από τη στιγμή τα "μεγάλα αγόρια" δεν θα τηρήσουν και δεν θα επιβάλλουν την πειθαρχία στον εαυτό τους, θα είναι πιο χαλαροί στην επιβολή της Συνθήκης για εμάς.

"Αυτό που εννοώ είναι ότι κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία. Είναι οι ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις και έτσι δεν θα τηρήσουν τους κανόνες. Η πίεση πολύ απλά δεν υπήρχε", θυμάται.

Το παράδοξο της εξέλιξης, όπως σημειώνει ο Allan Little, είναι πως η διαδικασία που είχε ως κίνητρο πριν από 20 χρόνια τον εξευρωπαϊσμό της Γερμανίας έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και έτσι ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα υποχρεωθεί να γερμανικοποιήσει την οικονομική διακυβέρνησή του.

read more "Βγάλε τον σκασμό και ξέχνα τις κυρώσεις σε Γερμανία - Γαλλία"" Διαβάστε περισσότερα...

Γονατίζουν» τα νοικοκυριά από το υψηλό κόστος ζωής


Βάσει των υπολογισμών του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού ανέβηκε στα 2.321,57 ευρώ, το Δεκέμβριο του 2011, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2001, που κόστιζε 1.692,14 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι εξής κατηγορίες: Τα Αλκοολούχα ποτά και καπνός 77%, η Στέγαση 70% και οι Μεταφορές 49%.

Αναλυτικότερα, οι δαπάνες ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού:

  • Για διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ανήλθαν, το Δεκέμβριο του 2011, στα 364,01 ευρώ, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2001, που ήταν 84,90 ευρώ, αύξηση της τάξης του 28%.
  • Για αλκοολούχα ποτά και καπνό, ήταν 37,61 ευρώ παραπάνω (αύξηση 77%).
  • Για ένδυση και υπόδηση, το Δεκέμβριο του 2011, διαμορφώθηκαν στα 186,70 ευρώ, σε σχέση με τα 143,62 ευρώ του Δεκεμβρίου του 2001.
  • Για στέγαση, στα 295,70 ευρώ, σε σύγκριση με τα 173,95 ευρώ.
  • Για διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, δαπανήθηκαν 154,78 ευρώ, σε σχέση με τα 129,82 ευρώ.
  • Για την Υγεία, ξόδεψε 143,44 ευρώ, σε σύγκριση με τα 107,39 ευρώ.
  • Για Μεταφορές, δαπανήθηκαν 348,39 ευρώ έναντι 233,38 ευρώ.
  • Για Επικοινωνίες, ξόδεψε 97,48 ευρώ, σε σύγκριση με τα 108,57 ευρώ.
  • Για Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες, ξόδεψε 102,77 ευρώ, σε σύγκριση με τα 86,70 ευρώ.
  • Για εκπαίδευση, δαπανήθηκαν 65,57 ευρώ, σε σύγκριση με τα 47,69 ευρώ.
  • Για ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια, δαπανήθηκαν 246,50 ευρώ, σε σχέση με τα 171,46 ευρώ.
  • Για άλλα αγαθά και υπηρεσίες, ξόδεψε 231,84 ευρώ, σε σύγκριση με τα 172,12 ευρώ.

Πηγή
read more "Γονατίζουν» τα νοικοκυριά από το υψηλό κόστος ζωής" Διαβάστε περισσότερα...

Και ο Κουβέλης σε διατεταγμένη μνημονιακή υπηρεσία


  • "Ναι" Κουβέλη σε Επίτροπο για δημοσιονομικά
  • Ναι σε αιρετό Έλληνα επίτροπο υπό προϋποθέσεις από τον Φ. Κουβέλη. Απαράδεκτοι οι όροι του νέου Μνημονίου
Μία δήλωση η οποία θα συζητηθεί πολύ έγινε από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Κουβέλης λέει ναι σε αιρετό Έλληνα υπουργό για τα δημοσιονομικά στην Ελλάδα, έστω και κάτω από προϋποθέσεις.

"Δεν θα είχα αντίρρηση στο να υπάρξει υπουργός επί των δημοσιονομικών της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι ένας τέτοιος υπουργός θα ήταν της επιλογής του ελληνικού λαού".

Πάντως αυτό δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η επιτροπεία είναι εκτός των όρων της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στο PSI, ο κ. Κουβέλης ευχήθηκε να πετύχει, και εδώ σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη Αριστερά, τάχθηκε όμως εναντίον μέτρων "που προβάλλονται ως εντολές", όπως η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού.

Ο ίδιος διαφώνησε με τις προτάσεις Τσίπρα για μια ενιαία αριστερά, ενώ σχετικά με ενδεχόμενη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβερνητικό σχηματισμό, δήλωσε πως το κόμμα του δεν είναι αδιάφορο σε κάτι τέτοιο.

Επιπλέον τόνισε πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας.

Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά και η κίνηση των Ελεύθερων Πολιτών ανακοίνωσαν την επίσημη πολιτική, προγραμματική και εκλογική συνεργασία τους.

Ο Φώτης Κουβέλης και ο επικεφαλής των Ελεύθερων Πολιτών, Βασίλης Οικονόμου, εξέφρασαν την ελπίδα ότι με τη συνεργασία τους θα συμβάλλουν στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα, ότι αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει "δύναμη ανατροπής και αλλαγής, δύναμη αναγέννησης".
read more "Και ο Κουβέλης σε διατεταγμένη μνημονιακή υπηρεσία" Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θέλουν να μας χρεοκοπήσουν. Γερμανική αποικία θέλουν να μας κάνουν

Το 1884 το Καμερούν έγινε γερμανική αποικία. Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η περιοχή μοιράστηκε μεταξύ Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας στα πλαίσια της Εντολής της Κοινωνίας των Εθνών
Το έχουμε ξαναγράψει. Αν ήθελαν η Γερμανία και οι άλλοι δανειστές μας να μας χρεοκοπήσουν θα το είχε κάνει. Είναι εντελώς παράλογο να μας απειλούν κάθε τόσο με χρεοκοπία, να ξεσηκώνουν τον … πλανήτη εναντίον μας και στο τέλος να μας δίνουν την δόση μας. Στην πραγματικότητα πίσω από τους … τακτικούς ανά τρίμηνο εκβιασμούς και τις επαναλαμβανόμενες με άλλη μορφή κάθε φορά απαιτήσεις για εκχώρηση τμημάτων εθνικής κυριαρχίας κρύβεται η μεθοδική μετατροπή της Ελλάδας σε μπανανία της Ευρώπης, σε χώρα φτηνού εργατικού δυναμικού που θα επιτρέψει υπερκέρδη αφενός στις ελληνικές επιχειρήσεις που θα αποκτήσουν με τις αποκρατικοποιήσεις και αφετέρου στις αποικιοκρατικού τύπου επενδύσεις που σχεδιάζουν να κάνουν στην Ελλάδα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προερχόμενοι από την Γερμανία αλλά και τις άλλες χώρες-μέλη του club των δανειστών!
Στα σχέδια τους αυτά, για μια ακόμα φορά στην ελληνική ιστορία, έχουν συνεργό την ξενόδουλη επιχειρηματική και εκδοτική ελίτ που επιμένει να κυβερνά τον τόπο. θα θυμάστε ασφαλώς τον σάλο που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες με την ανακάλυψη (από το ΠΑΜΕ) στα γραφεία της ΓΣΕΕ υπομνήματος της εργοδοσίας προς τον κυβέρνηση Παπαδήμου με το οποίο απαιτούσε την περικοπή μισθών και επιδομάτων. Όπως θα γνωρίζετε τις αλλεπάλληλες καταγγελίες ότι η εργοδοσία έστελνε υπομνήματα στην Τρόϊκα στα οποία την … ενθάρρυνε να εφαρμόσει μισθολόγιο Ζιμπάμπουε στην Ελλάδα και μετά ο «αντικειμενικός’ Τύπος των ίδιων τα εμφάνιζε ως εντολές των δανειστών.
Το περιβόητο πλέον δεκασέλιδο υπόμνημα που μετέφερε ο διορισμένος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος στους αρχηγούς των τριών κομμάτων θα μπορούσε να έχει ως τίτλο «Η μετατροπή της Ελλάδας σε Μπανανία της Ευρώπης». Με αυτό οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ζητούν από τους Έλληνες πολίτες να αποδεχθούν την πλήρη υποδούλωση και εξαθλίωσή τους, ώστε τα επόμενα χρόνια να λειτουργήσουν ως «φθηνά εργατικά χέρια» για τα συμφέροντα της διεθνούς ελίτ και των ντόπιων υπαλλήλων τους.
Όπως έχουμε γράψει, μεταξύ άλλων απαιτούν κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μείωση των κατώτατων μισθών κάτω από τα επίπεδα των 751 ευρώ το μήνα, τροποποίηση του συστήματος των χρονικών ωριμάνσεων των αποδοχών κατά τρόπο δυσμενέστερο για τους εργαζομένους και η κατάργηση ρυθμίσεων που διέπουν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, μειώσεις στις αποδοχές και στον αριθμό των εργαζομένων στις τράπεζες, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, μείωση των επικουρικών συντάξεων και τέλος, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με προνομιούχες μετοχές, ώστε να αποτραπεί η κρατικοποίησή τους και να παραμείνουν στα χέρια των ιδιωτών μετόχων τους. Αυτό το τελευταίο και μόνο για τις τράπεζες αρκεί για να επιβεβαιώσει την αμέριστη υποστήριξη της ντόπιας οικονομικής ελίτ στα σχέδια «αφρικανοποίησης» της χώρας.
Έχουμε γράψει πολλές φορές για την προπαγάνδα των ΜΜΕ που προσπαθεί τόσους μήνες να μας πείσει για την «σκληρή» Α. Μέρκελ που επειδή είναι «άσχετη» και «επιπόλαιη» καταστρέφει την Ευρώπη, ενώ επειδή επιπλέον τρέφει και ανθελληνικά αισθήματά, σπρώχνει την Ελλάδα στην καταστροφή. Τίποτα πιο αναληθές. Πίσω από την Μέρκελ και τους άλλους «μικρούς πολιτικάντηδες» (Le Monde) της Ευρώπης, πίσω από τους δανειστές, υπάρχουν μόνο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που σχεδιάζουν το νέο παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη και υπαγορεύουν αποφάσεις σε κυβερνήσεις και έθνη.
Αφού κατάντησαν την Ελλάδα νάνο και αφού διερεύνησαν επί μήνες (με τον Ραϊχνμπαχ, την Τροϊκα και τα αλλεπάλληλα «οικονομικά φόρουμ» και τις «επιχειρηματικές αποστολές») το πραγματικό οικονομικό δυναμικό της Ελλάδας, ετοιμάζονται τώρα να στείλουν και τους «επενδυτές». Προηγουμένως όμως πρέπει να ρίξουν τους μισθούς σε επίπεδο Βουλγαρίας και να καταργήσουν κάθε κατοχυρωμένη θεσμικά μορφή αντίστασης των εργαζομένων.
Το είπε άλλωστε και το Bloomberg, πριν από καιρό: Η συμφωνία για παροχή ρευστότητας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο με αυτό ή τον άλλο μηχανισμό καθυστερεί για να εξαναγκαστούν τα κακά παιδιά του Νότου (και η Γαλλία) που χρωστάνε να αποδεχθούν επικυριαρχία (καλώς ή κακώς νοούμενη).
Τα έχουμε ξαναγράψει, αλλά η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. Μια οικονομική αυτοκρατορία θέλει να στήσει η Γερμανία (όπως η Μ Βρετανία τον 19ο αιώνα) αλλά αντί για κανονιοφόρους ανοίγει ή κλείνει τα …εμβάσματα.
Για να έχεις όμως …αυτοκρατορία χρειάζεσαι αγορές. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να δημιουργήσεις αγορές, καταστρέφοντας τις τοπικές παραγωγικές μονάδες και δημιουργώντας …εκθέσεις και super market στη θέση βιομηχανιών και βιοτεχνιών.
Για αυτό χρειάζεται το € και την ΕΕ γιατί διαφορετικά δεν έχει αγορές (…δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το κόστος παραγωγής Κίνας, Ινδίας, Βιετνάμ) και θα έχουν την τύχη της …Ισπανικής Αυτοκρατορίας. Θα είναι οι ξεπεσμένοι …αρχοντοχωριάτες.
Και τι θέλουν οι Γερμανοί επενδυτές; Τα λιμάνια, το δίκτυο των σιδηροδρόμων, του νερού, του ρεύματος, τους δρόμους. Εύκολα έσοδα για αυτούς, ανελαστικά έξοδα για εμάς και, εκτός από θέρετρο για τους συνταξιούχους τους, ένα λιθαράκι στο σχέδιό τους για πρόσβαση είτε στην Μέση Ανατολή είτε στην Βόρεια Αφρική. Μα δεν σας θυμίζει κάτι;


read more "Δεν θέλουν να μας χρεοκοπήσουν. Γερμανική αποικία θέλουν να μας κάνουν" Διαβάστε περισσότερα...

Το Ράιχ θέλει δούλους


Απερίγραπτος είναι ο ενθουσιασμός που διακατέχει την ελληνική κοινωνία για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας και του λαού η κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως αποτυπώνεται τουλάχιστον στη δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα. Δυσαρεστημένο δηλώνει το εκπληκτικό ποσοστό του 92% (!!!) των ερωτηθέντων, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε το 6%. Ούτε στη χούντα δεν ήταν τόσοι πολλοί αυτοί που την καταδίκαζαν! Λογικό, αφού το 89% δήλωσε ότι μέσα στο 2011 χειροτέρευσε η οικονομική του κατάσταση και μόνο το 1% δήλωσε ότι καλυτέρευσε, με το υπόλοιπο 10% να παραμένει σε αμετάβλητη οικονομική κατάσταση.

Διασκεδαστικό είναι και το δημοσκοπικό εύρημα της πτώσης του ΠΑΣΟΚ στην... πέμπτη (!!!) θέση από πλευρά δημοτικότητας με μόλις 12% των ψήφων - πίσω δηλαδή και από το ΚΚΕ (12,5%) και από το ΣΥΡΙΖΑ (12,5%) και από τον Κουβέλη (13%).

Από πολιτική και ψυχολογική σκοπιά έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι οι ΠΑΣΟΚτζήδες δεν τολμούν πλέον ούτε στους δημοσκόπους να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ και κρύβονται δηλώνοντας ότι είναι οπαδοί της ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη. Από την άλλη πλευρά, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί αναλυτές, πρέπει να θεωρήσουμε ενιαίο το σύνολο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, το οποίο αθροίζει ένα ποσοστό γύρω στο 25% σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Κατά την άποψή μας αυτό σημαίνει ότι στις κάλπες τουλάχιστον το 80% αυτών των ψηφοφόρων, ίσως και περισσότερο ανάλογα με τις συνθήκες, θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, το πραγματικό ποσοστό πιστών οπαδών του Φ. Κουβέλη δεν υπερβαίνει το 2%, άρα θα είναι τεράστια επιτυχία της ΔΗΜΑΡ αν τελικά κατορθώσει να κρατήσει ένα ποσοστό γύρω στο 4%-5% και μπει στη Βουλή - κάτι που τώρα φαντάζει απολύτως εφικτό.

Επειδή όμως εκλογές δεν φαίνονται στον ορίζοντα, αυτά τα θέματα θα έχουμε τη χρονική άνεση να τα συζητήσουμε εν καιρώ. Εκείνο που σίγουρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε παρά μόνο στο πλαίσιο συγκλονιστικών κοινωνικών εξεγέρσεων και πολιτικών ανακατατάξεων, είναι το θέμα της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της χώρας μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Οι ωμές δηλώσεις του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των ακροδεξιών ομοϊδεατών τους της Βαυαρίας, του δεξιού γερμανού βουλευτή Φόλκερ Κάουντερ, αποκαλύπτουν πλήρως πώς θέλει την Ελλάδα το Τέταρτο Γερμανικό Ράιχ. «Η πίεση πάνω στην Ελλάδα πρέπει να μεγαλώσει», δήλωσε απερίφραστα σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Σπίγκελ. Ανενδοίαστα δε κάλεσε το Βερολίνο να επιβάλλει μέσω της EE ή μέσω της ευρωζώνης ...αποικιακό διοικητή που να κυβερνά επισήμως, όχι συγκαλυμμένα, την Ελλάδα κατά το πρότυπο των γκαουλάιτερ που εγκαθιστούσαν οι ναζί σε κάθε χώρα που υποδούλωναν στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου! Το Δ' Ράιχ θέλει κατάργηση της αυτοδιοίκησης των χωρών της EE - μιλάμε πλέον για επιστροφή της Ελλάδας πριν από το ... 1821!!!

«Πρέπει να γίνει καθαρό στους Έλληνες ότι τα λεφτά υπάρχουν μόνο αν η χώρα διοικείται αυστηρά - εν ανάγκη μέχρι του σημείου του διορισμού από την EE ή από τα κράτη της ευρωζώνης ενός κρατικού κομισάριου!» δήλωσε ο Φ. Κάουντερ. Κρίνοντας μάλιστα από τον τρόπο με τον οποίον «διαπραγματεύονται» οι άθλιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έχει μέχρι στιγμής αντιδράσει με τρόπο σαφώς κατώτερο των δεινών που υφίσταται, ο γερμανός δεξιός βουλευτής δεν διστάζει να διακηρύξει με έμμεσο τρόπο ότι θεωρεί τους Έλληνες όχι μόνο λαό δούλων, αλλά και δουλόφρονες στη νοοτροπία, ραγιάδες, «θα ήταν φυσικά σκληρό κάτι τέτοιο (σ.σ. η επιβολή γκαουλάιτερ), αλλά ίσως και οι ίδιοι οι Έλληνες τελικά θα συμφιλιώνονταν με αυτό» δήλωσε και διευκρίνισε τι εννοεί με αυτό, τονίζοντας με εμφανή περιφρόνηση: «Αν έπρεπε να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα να δεχτούν ένα μεταβατικό κρατικό κομισάριο ή να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, θα μπορούσα άνετα να φανταστώ ότι θα υπήρχε πλειοψηφία υπέρ ενός ευρωπαίου κρατικού κομισάριου»!

Η τραγωδία είναι ότι υπάρχουν όχι ασήμαντα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού που μέχρι να συνειδοτοποιήσουν στο πετσί τους τι σημαίνει ξένη κατοχή και αδυνατώντας ή όντας απρόθυμα να διεκδικήσουν μαχητικά μια άλλη διέξοδο, θα ήταν πρόθυμοι να διοικηθούν από ένα γερμανό νεοναζί γκαουλάιτερ παρά από τον Χρυσοχοίδη που μας έδεσε χειροπόδαρα για δεκαετίες με ένα Μνημόνιο που όπως ομολόγησε δεν έκανε καν τον κόπο να το διαβάσει ή από τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας Λοβέρδο, ο οποίος, μόλις η Βουλή του απέρριψε το νομοσχέδιο για την εξόντωση των φαρμακοποιών, δήλωσε ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση των βουλευτών και ότι θα τους το ξαναφέρει σε μια βδομάδα για να τους βάλει με το ζόρι να το ψηφίσουν!!!

Αλίμονο για τους εργαζόμενους πάντως αν το δίλημμα που θα τους επιβληθεί είναι να διαλέξουν ανάμεσα στην απευθείας διοίκηση από τους γερμανούς κατακτητές ή στην αυταρχική διακυβέρνηση από τους δοσίλογους γερμανοτσολιάδες του ΠΑΣΟΚ!

Πηγή: Γ. Δελαστίκ - "Πριν"
read more "Το Ράιχ θέλει δούλους" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πλεβνέλιεφ μας καλεί να γίνουμε... Βούλγαροι


  • Διαβάστε τι συμβουλεύει την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, που δηλώνει θαυμαστής της Μέρκελ
  • Νέα βόμβα από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών
Την κατάργηση τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας προτείνει στην Ελλάδα ο νέος Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και χαρακτηρίζει την χώρα του υπόδειγμα για την Ελλάδα στην πολιτική περιορισμού του χρέους.

Ο κ. Πλεβνέλιεφ υποστηρίζει ότι η Βουλγαρία δεν κατάργησε απλώς 100.000 θέσεις στον κλάδο των κατασκευών, αλλά και 15.000 θέσεις στον Δημόσιο Τομέα, ενώ προχώρησε σε γρήγορες και ευρείες ιδιωτικοποιήσεις, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος από το 100% του ΑΕΠ την προηγούμενη δεκαετία να φθάσει σήμερα στο 16%.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική έκδοση των Financial Times, ο κ. Πλεβνέλιεφ, πέρα από τις νουθεσίες στην Ελλάδα, εκφράζει τον τον θαυμασμό του για την "κουλτούρα σταθερότητας" της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ζητεί μάλιστα αυτή η κουλτούρα να βρει εφαρμογή σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και δηλώνει πεπεισμένος ότι "η Γερμανία θα μας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ισχυρή Ευρώπη".

Σόιμπλε: "Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει"

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει άλλα χρήματα από την ευρωζώνη αν δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί.

"Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει", είπε, απαντώντας στην ερώτηση αν η ευρωζώνη θα χορηγήσει ή όχι ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων.
Η Ευρώπη είναι "έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα" με ένα νέο πακέτο βοήθειας, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός, όμως αν η Αθήνα "δεν εφαρμόσει τις απαραίτητες αποφάσεις και περιορίζεται σε εξαγγελίες. Κανένα ποσό δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα", εκτίμησε.

Πηγή
read more "Ο Πλεβνέλιεφ μας καλεί να γίνουμε... Βούλγαροι" Διαβάστε περισσότερα...