Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Οι διάλογοι του Δ.Σ.και τα Πλάνα χωρίς Σισέ!


Τους διαλόγους του πρόσφατου Δ.Σ. παρουσιάζει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Εξέδρα», στους οποίους υπάρχουν οι προτάσεις του Θανάση Γιαννακόπουλου, η «πτώχευση» του Παναθηναϊκού όπως λέει ο Αδαμάντιος Πολέμης, οι άσχημες προβλέψεις του Τζίγκερ που μεταξύ άλλων τόνισε πως ποτέ δεν κατηγόρησε τον Νικόλα Πατέρα για κακή διαχείριση.
Αναλυτικά οι διαλόγοι του Δ.Σ.:
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Και με τι αποτίμηση θα γίνει η αύξηση; Πρέπει να αποφασίσουμε. Πρέπει να υπάρχει και μια αποτίμηση.
Ιάκωβος Γεωργάνας: Μπορούμε να πάρουμε την τιμή της τελευταίας Α.Μ.Κ. που είναι πρόσφατη.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Στην προηγούμενη αύξηση είχε γίνει αποτίμηση από την Deloitte.
Αδαμάντιος Πολέμης: Μπορούμε να βασιστούμε στην προηγούμενη αποτίμηση. Προτείνω τα χρήματα να μπουν μέχρι τις 30 Απριλίου 2011 και στις 2 Μαΐου να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. Πρέπει να γίνουν όλα αυτά γρήγορα και να δούμε το θέμα του προπονητή..
Αδαμάντιος Πολέμης: Εάν δει κάποιος ότι δεν θέλει να βάλει τα λεφτά, μετά αυτά μπορούν να γυρίσουν πίσω. Δεν υπάρχει δέσμευση. Να βάλουμε όσο μεγαλύτερο ποσό αύξησης γίνεται.
Ιάκωβος Γεωργάνας: Να πούμε επίσης ότι το σενάριο αυτό επηρεάζεται από το ρόστερ. Είναι παθογένεια το μεγάλο ρόστερ.
Θανάσης Γιαννακόπουλος: Ακουσα τα δύο σενάρια. Για μένα και οι δύο προτάσεις είναι θνησιγενείς. Και ξεκινώ με την εξής παράμετρο: έχει άνοιγμα ο Παναθηναϊκός 29 εκατ. ευρώ. Δεν μπορούμε να βάλουμε τα μισά. Εχει σκεφτεί κανείς άλλη λύση;
Θα προτείνω κάτι επαναστατικό. Είστε διατεθειμένοι να διαλύσουμε την πολυμετοχικότητα και να έρθει κάποιος να τις πάρει όλες τις μετοχές και να κουμαντάρει;
Τα 10 εκατ. ευρώ και 15 εκατ. ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ο βασικός μας αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός και τα καταφέρνει γιατί ένας άνθρωπος μέσα εκεί κουμαντάρει. Ο Παναθηναϊκός θα γίνει μαγαζάκι. Υπάρχουν άλλοι που βάζουν λεφτά και άλλοι που δεν βάζουν. Δεν γίνεται έτσι.
Να μπουν χρήματα, να ξεκαθαρίσει ο καθένας τι θέλει. Επρεπε να γίνει Γ.Σ. και όχι Δ.Σ. Να πει ο κάθε μέτοχος τι θέλει. Χρειάζεται επαναστατική λύση. Θα πωλήσουμε παίκτες; Ουαί και αλίμονο σε όποιον αναλάβει. Χρειάζονται πολύ γενναίες αποφάσεις.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Θέλω να ξεκαθαρίσω, πρακτικά ο Παναθηναϊκός είναι χρεοκοπημένος αφού χρειάζεται διαδοχικές αυξήσεις. Εχουμε προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός. Δεν αρκεί να γινόμαστε αρεστοί. Ολοι θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού. Θα ήταν ευχής έργον να κάνει κάποιος ανάλυση και τοποθετήσεις και μετά να προτείνει λύσεις. Να μη μιλάμε για πρωτοκλασάτους ή όχι.
Είναι χρεοκοπημένος ο Παναθηναϊκός γιατί:
1) Υπήρχε τεχνικό team που έφερε απαράδεκτες λύσεις.
2) Υπήρχε πίεση από συγκεκριμένους ανθρώπους, τον κ. Βγενόπουλο, για πολλές μεταγραφές.
3) Υπήρχε μια γενική ευφορία.
Ποτέ όμως δεν έθεσα θέμα κακής διαχείρισης από τον κ. Νίκο Πατέρα. Ναι, έκανε λάθος επιλογές. Οχι όμως κακή διαχείριση. Δεν υπεγράφη η σύμβαση χορηγίας, διότι η καταβολή θα γινόταν Μάρτιο ή Απρίλιο. Ο Νικόλας Πατέρας δεν είχε κάποια ευθύνη από τη μη υπογραφή της σύμβασης χορηγίας.
Πρέπει να προτείνουμε μια ρεαλιστική λύση. Οι πολυφωνίες δεν ευνοούν. Θανάση, έχεις δίκιο. Η πολυμετοχικότητα σαν ιδέα δεν είναι αποτυχημένη, αλλά η συνολική διαχείριση της πολυμετοχικότητας δεν ήταν η σωστή.
Το 25% παραμένει διαθέσιμο υπό προϋποθέσεις. Δεν νομίζω ότι όλοι οι υπόλοιποι μέτοχοι θα έφεραν αντίρρηση να έρθεις ένας νέος άνθρωπος. Δεν πρέπει να είμαστε έρμαιο των εφημερίδων και των οπαδών. Δημιουργούνται προσδοκίες. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν θα δεχτεί haircut. Μέσα στους 2 με 3 επόμενους μήνες θα έχουμε ταμειακό έλλειμμα. Ας αποφασίσουμε τι αύξηση θα γίνει. Με κίνδυνο το 50% να μείνει αδιάθετο.
Μαρία Λομβάρδου Ζούλα: Και η δική σας πρόταση;
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Δεσμεύομαι υπό αίρεση. Θα βάλω το 30% του ποσού της αύξησης που θα συγκεντρωθεί.
Δημήτρης Δομάζος: Τον Πατέρα και τον Αντωνίου, ποιους τους έφερε;
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Ο κ. Πατέρας εξελέγη πρόεδρος. Εβαλε δικά του χρήματα 9 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αντωνίου ήταν δική μου πρόταση, διότι ένας μέτοχος είχε αντίρρηση να παραμείνει ο κ. Βέλιτς. Δεν είχα άποψη για το πόσο καλός είναι. Είμαι απόλυτα υπεύθυνος για την εισήγηση. Ομως τα Χριστούγεννα της πρώτης χρονιάς θεώρησα ότι δεν κάνει. Επέμεινα στο συμβούλιο την πρώτη χρονιά που έκλεινε η πολυμετοχικότητα να φύγει. Το δίδυμο Τεν Κάτε – Αντωνίου ήταν καταστροφικό. Ομως αντιδράσεις και αντιπολίτευση δεν υπήρχαν. Απαλλάσσομαι της ευθύνης αφού εισηγήθηκαν κατόπιν να φύγει.
Πέρσι, με την παραίτηση του Ν. Πατέρα, επέμενε ο Ν. Πατέρας και ο Α. Βγενόπουλος να μείνει ο Αντωνίου. Εγώ δεν ήθελα να συνεχίζει να διαχειρίζεται την ομάδα. Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών δεν σπάνε. Είμαστε χειροπόδαρα δεμένοι σε κάποια θέματα. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις.
Αντώνης Αντωνιάδης: Εάν κάναμε αύξηση κατά το ποσοστό συμμετοχής του κάθε μετόχου δεν θα ήταν πιο δίκαιο;
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Εγώ δεν συμμετείχα για τρία χρόνια στο κομμάτι της διοίκησης. Δεν άσκησα δικαίωμα διοίκησης παρόλο που είχα το 55% γιατί δεν ήθελα να συμμετέχω στη διοίκηση. Δεν είναι δικό μου το χρέος για να το επωμισθώ.
Ηθικά και νομικά δεν έχω καμία ευθύνη. Δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη μου. Οταν διαφωνούσα «έτρωγα ξύλο». Είμαστε πτωχευμένοι. Σε αυτήν την πτώχευση δεν θέλω να συμμετέχω. Ανοίγω τον δρόμο στους άλλους. Η αύξηση δεν λύνει το πρόβλημα. Είναι ένα προσωρινό injection (ένεση).
Σωτήρης Λουμίδης: Το Δ.Σ. μόνο εισήγηση κάνει στη Γ.Σ. Δεν μπορούμε να λάβουμε απόφαση, προτάσεις μόνο κάνουμε. Η διοικούσα επιτροπή έχει προτείνει δύο σενάρια. Εχει εξετάσει άλλο; Μπορεί το σύνολο που θα μαζευτεί να είναι λιγότερο.
Δημήτρης Γόντικας: Εάν είναι λιγότερα χρήματα, τότε θα πρέπει να λάβουμε άλλες αποφάσεις.
Σωτήρης Λουμίδης: Το ποσοστό συμμετοχής εκπροσωπείται;
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Αυτοί που έχουν δεσμευτεί είναι γύρω στο 50%.
Μίμης Δομάζος: Ο κ. Ζολώτας δεν θα λάβει μέρος στην Α.Μ.Κ.
Σωτήρης Λουμίδης: Οι μέτοχοι θα πρέπει να αποφασίσουν.
Δημήτρη Γόντικας: Θα πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Είναι going concern. Φέτος θα χρειαστούν 10 εκατ., του χρόνου άλλα 10 εκατ. Αυτός που θα μπει κάθε χρόνο θα έχει το ίδιο πρόβλημα. Οι απαιτήσεις του κόσμου μεγαλώνουν.
Δημήτρης Γόντικας: Εάν γινόταν κάποια αλλαγή στη διάρθρωση των δαπανών;
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Δεν αλλάζει.
Ιάκωβος Γεωργάνας: Σε προοπτική 5 ετών το έλλειμμα θα είναι 75 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να υπάρξει θεραπεία-σοκ, ώστε ο προϋπολογισμός να μειωθεί.
Δημήτρης Γόντικας: Εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα λάβουμε.
Σωτήρης Λουμίδης: Εχουμε κάνει υποδομή στην Παιανία ή οποία δεν βγάζει χρήματα.
Λεωνίδας Πολέμης: Πρέπει να ξέρουμε ποιος θα διαχειριστεί τα χρήματα. Αν θα πιάσουν τόπο.
Σωτήρης Λουμίδης: Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί ένα fund που θα βάλει το υπόλοιπο 25% και στο οποίο όλοι οι μέτοχοι θα συμμετάσχουν κατά το ποσοστό συμμετοχής τους; Ψάχνουμε εδώ να βρούμε λύσεις. Προσπαθώ να βρω μια φόρμουλα.
Θανάσης Γιαννακόπουλος: Δεν είναι σωστό. Θα πρέπει να ανέβουν τα ποσοστά των άλλων. Οι συζητήσεις είναι ατέρμονες. Εκανε λάθος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και το Δ.Σ. Αφήσαμε τη διοίκηση να σκορπάει χρήματα. Δεν ενημέρωναν κανέναν. Δεν έφερνε το Δ.Σ. κάποια αντίδραση. Ηταν λάθος. Ας ξεχάσουμε όμως το παρελθόν.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εξαρτάται από τη Γ.Σ. και όχι από το Δ.Σ. Εχουμε ερμαφρόδιτη κατάσταση. Ο κ. Δομάζος είπε ότι ο κ. Ζολώτας δεν θέλει να συμμετάσχει. Δεν γίνεται αυτό. Εάν πούμε 10 εκατ. ευρώ και παρουσιασθεί ότι το 50% δεν μπαίνει, τι προτείνουμε; Ισως είναι και αργά. Είναι θνησιγενείς οι προτάσεις. Δηλώστε ευθαρσώς και καλέστε τους μετόχους να πουν τι θέλουν. Δηλώνω εκ προοιμίου ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα σταθεί στο πλευρό του Παναθηναϊκού και θα πει ναι.
Δημήτρης Γόντικας: Επί της διαδικασίας θα πρέπει να λάβουμε απόφαση για την εισήγηση που θα κάνουμε στη Γ.Σ.
Ιάκωβος Γεωργάνας: Θα πρέπει να γίνει underwriting. Να δεσμευθεί ο κάθε μέτοχος. Η κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να γίνει διά συμφωνίας μετόχων.
Θανάσης Γιαννακόπουλος: Η νόμιμη διαδικασία είναι από τη Γ.Σ.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Εμείς στο Δ.Σ. λέμε ναι τώρα, θα πάμε σε Γ.Σ. θα πει ναι (στην αύξηση), το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Υπάρχει ακάλυπτο ποσό κατά ποσοστό 50%.
Ιάκωβος Γεωργάνας: Πρέπει να γίνει βολιδοσκόπηση.
Αδαμάντιος Πολέμης: Εχει γίνει. Κύριοι, είμαστε υπό πτώχευση. Εχω μηδενικό ταμείο, μέχρι τον Σεπτέμβρη πρέπει να έχω λεφτά. Είναι κακή διοίκηση η διοίκηση που ζητάει συνέχεια χρήματα. Πρέπει να αποφασίσουμε πόσα λεφτά θα μπουν και με τι ποσοστό ο καθένας. Εάν μαζέψουμε 2 εκατ. ευρώ τότε θα παραιτηθούμε, θα μας κυνηγάνε οι δανειστές.
Αργύρης Μήτσου: Δεν είμαστε πιονάκια εδώ. Πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια. Εχουμε χρεοκοπήσει. Θα μιλήσω και για την ομάδα. Η ομάδα η σημερινή δεν είναι ομάδα. Η ομάδα του 2008 ήταν πρώτη στο πρωτάθλημα τις πρώτες εβδομάδες και τότε δεν έπαιζαν πρωτοκλασάτοι. Η τωρινή ομάδα είναι πολύ χειρότερη από το 2008. Εγινε κακή διαχείριση τα 3 χρόνια.
Θα μπουν «Χατζηχρήστοι» στον Παναθηναϊκό. Να κάνουμε έκκληση στους μέτοχους, να σκύψουν οι μέτοχοι και να βοηθήσουν άλλη μια φορά. Είναι χρεοκοπημένη η ομάδα οικονομικά και σαν ομάδα. Πωλούνται οι παίκτες για να σωθεί η ομάδα.
Εμείς σαν Δ.Σ. θα χρεωθούμε τη χρεοκοπία. Για να συνέλθει (η ομάδα) θέλει 50 εκατ. ευρώ. Τα βλέπω αυτά με πόνο ψυχής. Η ομάδα είναι αδιέξοδο.
Δημήτρης Γόντικας: Πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Παρουσιάστηκαν δύο σενάρια.
Ιάκωβος Γεωργάνας: Το σημαντικό είναι να υπάρχουν δεσμευτικές ενέργειες.
Αδαμάντιος Πολέμης: Και με τα 15 εκατ. το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Προτείνω 15 εκατ. ευρώ και μετά να πει ο καθένας τι θα βάλει.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Στα 15 εκατ. καλύπτονται γύρω στα 7 εκατ. ευρώ. Στα 10 εκατ. ευρώ καλύπτονται γύρω στα 5 εκατ. ευρώ. Η οικογένειά μου έχει πρόθεση να βάλει 30% στο ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί.
Αδαμάντιος Πολέμης: Ας πάμε ανάποδα. Τι λεφτά χρειάζονται για να μην πτωχεύσει ο Παναθηναϊκός; Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Εάν πορευόμαστε με ποσοστά φτάνουμε σε αδιέξοδο, όπως είχα πει και στο προηγούμενο Δ.Σ.
Ιάκωβος Γεωργάνας: Να πει ο κάθε μέτοχος τι βάζει. Θα βάλει κάποιος πάνω από το ποσοστό του;
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Θα είμαστε μέσα 20 εκατ. ευρώ στο τέλος της σεζόν.
Δημήτρης Γόντικας: Η άλλη επιλογή είναι να τοποθετηθεί κάποιος μέτοχος αν μπορεί ή θέλει να υπερβεί το ποσοστό του. Πρέπει να υπάρξει απόφαση.
Αδαμάντιος Πολέμης: Να ρωτηθεί ο καθένας. Με 5 εκατ. ευρώ δεν μπορούμε να τη βγάλουμε μέχρι το καλοκαίρι.
Αδαμάντιος Πολέμης: Το νούμερο ένα είναι, να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Σας υποσχόμεθα ότι η διαχείριση θα γίνει με άλλο τρόπο. Θα πτωχεύσουμε πριν ακόμη ξεκινήσουμε.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Το ρεαλιστικό είναι ότι μαζεύουμε 7 εκατ. ευρώ.
Δημήτρης Γόντικας: Θα πρέπει να τοποθετηθεί το Δ.Σ. Εάν δεν υπάρχει κεφάλαιο κίνησης δεν κάνουμε τίποτα.
Αδαμάντιος Πολέμης: Και με πωλήσεις και με αποδεσμεύσεις, πάλι χρειαζόμαστε 10 εκατ. ευρώ.
Ιάκωβος Γεωργάνας: Η αναγγελία της αύξησης μπορεί να είναι μεγαλύτερη.
Σωτήρης Λουμίδης: Να επανέλθω στην πρότασή μου. Θα μπορούμε να διαμορφωθεί ένα αμοιβαίο κεφάλαιο. Ή ας γίνει χορηγία.
Μίμης Δομάζος: Κύριε Λουμίδη, θα βάλετε λεφτά;
Σωτήρης Λουμίδης: Εάν ήταν θα το έλεγα. Εσείς, κ. Δομάζο, εσείς, κ. Μαυροκουκουλάκη, θα βάλετε χρήματα;
Μάνος Μαυροκουκουλάκης: Να μην αναφέρεσθε στο όνομά μου.
Δημήτρης Γόντικας: Θα πρέπει να αποφασίσουμε και να υποδείξουμε στη Γ.Σ. το ποσό των 15 εκατ. ευρώ με τη σύντομη διαδικασία χωρίς την έκδοση ενημερωτικού δελτίου, την οποία σας προανέφερα. Θα ανοιχθεί ένας λογαριασμός. Η αύξηση να γίνει με αποτίμηση που είχε κάνει η Deloitte στην προηγούμενη αύξηση.
Γιώργος Σπηλιοτόπουλος: Να διευκρινίσουμε εάν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να γίνει με απόφαση του Δ.Σ.
Αδαμάντιος Πολέμης: Μέχρι τις 30/4/2011 πρέπει να μπουν τα χρήματα.
Ιάκωβος Γεωργάνας: Το πρόβλημα είναι η θέληση να μπουν τα χρήματα.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Προς τα έξω τι θα πούμε; Από τα 15 εκατ. τελικά θα μαζέψουμε 7 εκατ. ευρώ. Θα έχουμε έλλειμμα. Κάποιος πρέπει να επικοινωνήσει την πραγματική κατάσταση.
Γιώργος Σπηλιοτόπουλος: Πρότασή μου είναι να ξεκαθαρίσουμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση.
Αδαμάντιος Πολέμης: Είμαι υπέρ στο να κάνουμε πρόταση με θετικό ταμείο, ώστε να μη ζητάμε κάθε χρόνο κι άλλα λεφτά.
Δημήτρης Γόντικας: Ας πούμε ότι εκτιμάμε ότι η κάλυψη θα είναι μικρότερη.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Θα πρέπει να γίνει παρουσίαση των αρνητικών αποτελεσμάτων.
Γιώργος Σπηλιοτόπουλος: Να καλέσουμε τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα. Είναι ευκαιρία να πούμε ότι θα γίνει προσπάθεια. Θα κάνουμε μια πολιτική που θα στηρίξει ο κόσμος.
Θανάσης Γιαννακόπουλος: Είναι αιθεροβάμων.
Μάνος Μαυροκουκουλάκης: 15 εκατ. η Α.Μ.Κ. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα βάλει το 30% των 4,5 εκατ. ευρώ που προβλέπεται ότι θα καλυφθούν. Επιβεβαιώστε το.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Το επιβεβαιώνω.
Δημήτρης Γόντικας: Θα ανοιχθεί λογαριασμός. Ας ορίσουμε μια ημερομηνία ώστε να ξέρουμε πόσα χρήματα θα έχουν μπει.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Πώς θα επικοινωνήσουμε την πραγματικότητα;
Δημήτρης Γόντικας: Ο φίλαθλος θα έχει στο μυαλό του τα 15 εκατ. ευρώ.
Λεωνίδας Πολέμης: Οι φίλαθλοι που ασχολούνται ξέρουν (την πραγματική κατάσταση).
Παναγιώτης Δάβαρης: Γιατί δεν αποφασίζουμε 30 εκατ. ευρώ για να μαζέψουμε 15 εκατ. ευρώ;
Μάνος Μαυροκουκουλάκης: 15 εκατ. ευρώ Α.Μ.Κ. Fullstop. Μετά από εισήγηση της διοικούσας επιτροπής.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να επηρεάζεται από την κατάσταση. Οι παίκτες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ είναι μήνες απλήρωτοι.
Αντώνης Αντωνιάδης: Επειδή είναι τα play offs δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε περικοπές.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Πρέπει να συσπειρωθεί ο κόσμος, να μάθει την πραγματικότητα. Να βγει επίσημα προς τα έξω.
Δημήτρης Γόντικας: Θα πρέπει να κάνουμε αύξηση, ωστόσο από μόνη της δεν επιλύει το οικονομικό πρόβλημα. Θα πρέπει να γίνουν κι άλλες κινήσεις και περικοπές.
Η συζήτηση για τις πωλήσεις
Στη συνέχεια, υπήρξαν και κάποιοι διάλογοι για τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών όταν ο Αδαμάντιος Πολέμης έθεσε το ερώτημα για την αύξηση του ελλείμματος.
Αναλυτικά:
Δημήτρης Γόντικας: Έχει συνυπολογισθεί το κόστος του συμβολαίου του Βύντρα και το κόστος μισθώσεων των εγκαταστάσεων της Παιανίας. Επιλέξαμε αυτό το σενάριο. Θα κάνουμε από μεριάς μας πολλές θυσίες.
Αδαμάντιος Πολέμης: Και 15 εκατ. ευρώ να βάλουμε και να πουλήσουμε τρεις παίκτες, ίσα ίσα γίνεται θετικό το ταμείο μας.
Αντώνης Αντωνιάδης: Είναι πρωτοκλασάτοι; Έχει σημασία, έχουμε και το Τσάμπιονς Λιγκ.
Δημήτρης Γόντικας: Δεν μπορούμε να πούμε ονόματα. Οι υπολογισμοί δεν μπορούν να γίνουν με άλλο τρόπο. Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να «πιάνουν» στην παγκόσμια αγορά. Εξετάζουμε στη διοικούσα επιτροπή πολλά σενάρια. Η κατάσταση είναι περίπου αυτή.
Δημήτρης Δομάζος: Ποιος θα πουλήσει τους παίκτες;
Δημήτρης Γόντικας: Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω σε αυτό.
Αδαμάντιος Πολέμης: Με λιγότερο από 15 εκατ. ευρώ αύξηση, δεν γίνεται. Γι’ αυτό και είχα αυτή τη γνώμη για τον Βύντρα. Εγώ προτείνω να ψηφίσουμε για το ποσό και μετά το πώς θα μπουν τα χρήματα, αν θα είναι ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής του κάθε μετόχου κ.τ.λ. Θα ανοίξουμε με λογαριασμό, θα βάλουμε μια προθεσμία, μετά θα δούμε πόσα μαζέψαμε και ποιος έβαλε τι.
Αντώνης Αντωνιάδης: Ακούγοντας τον Δημήτρη Γόντικα, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός θα αδυνατίσει από άποψη ισχύος. Εάν πωληθούν τρεις παίκτες, θα αδυνατίσει η ομάδα. Θα έχουμε πρόβλημα και με τον κόσμο. Ο προπονητής θα αποφασίσει ποιοι θέλει να μείνουν και ποιοι να φύγουν. Η λειτουργία της ομάδας είναι το βασικότερο. Έχουμε ήδη καθυστερήσει. Βεβαίως συμφωνώ ότι τα χρήματα πρέπει να μπουν.
Πλάνα χωρίς Σισέ!
Στο σημερινό της φύλλο η «Εξέδρα» εκτός από τα πρακτικά με τους διαλόγους του ΔΣ παρουσιάζει και τα πλάνα που ανέλυσε ο Δημήτρης Γόντικας για την επόμενη μέρα. Κοινός παρανομαστής και στα δύο είναι το ανατριχιαστικό σενάριο με την πώληση του Σισέ, την ώρα που ο ίδιος ο προεδρεύων αντιπρόεδρος όπου σταθεί και όπου βρεθεί αναφέρει πως θα γίνουν τα πάντα προκειμένου να μείνει στην ομάδα ο ηγέτης και αρχηγός της. Τώρα πως γίνεται αυτό από την στιγμή που όπως αναφέρει το δημοσίευμα έχει προτείνει την πώλησή του, αυτή είναι μια απάντηση την οποία μόνο ο ίδιος μπορεί να δώσει.
Το πρώτο πλάνο του Γόντικα για να καλυφθεί το έλλειμμα χρήσης των 29 εκ. ευρώ περιλαμβάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκ. ευρώ και παράλληλα την πώληση τριών παικτών πρώτης γραμμής και την αποδέσμευση άλλων πέντε με υψηλά συμβόλαια και μικρή προσφορά, με το έλλειμμα σε αυτή την περίπτωση να πηγαίνει γύρω στα 2,9 εκ. ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση η «Εξέδρα» αναφέρει πως στις πωλήσεις λογίζονται οι Τζιμπρίλ Σισέ, Σεμπάστιαν Λέτο και Σωτήρης Νίνης.
Το δεύτερο πλάνο περιλαμβάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκ. ευρώ, με την πώληση ενός μόνο πρωτοκλασάτου που όπως αναφέρεται αυτός μάλλον θα είναι ο Σισέ και το έλλειμμα θα πάει γύρω στο 1,2 εκ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τις αποδεσμεύσεις, η λίστα θα βγει μετά από τις εισηγήσεις του προπονητή, αλλά βάσει συμβολαίων τα «φαβορί» είναι οι Σιντ Γκοβού, Νταμιέν Πλεσί, Γκάμπριελ, Χρήστος Μελίσσης και Γιούρκας Σεϊταρίδης, ενώ έτσι κι αλλιώς και στα δύο σενάρια δεν περιλαμβάνονται οι Ζιλμπέρτο Σίλβα (2.500.000), Γκαρσία (800.000), Φερνάντες (580.000), Γκαλίνοβιτς (420.000), Μάτζιος (420.000), που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους.
Mike N.
Τι άλλο πρέπει να πει δηλαδή ο Θανάσης για να καταλάβουν όλοι ότι η οικογένεια του, αν όλοι δώσουν τις μετοχές τους, απλά αναλαμβάνει. Και βέβαια η μη απάντηση του Τζίγκερ σε αυτό ξεκάθαρα που δείχνει τις πραγματικές προθέσεις του Τζιγκερ και της οικογένειας Βαρδινογιάννη ….. Έφτασαν να λένε για χρέος στα επόμενα 5 χρόνια 75 εκ €. Βέβαια πέρσι οι ίδιοι έλεγαν για χρέος στα επόμενα 3 χρόνια 190 εκ €. Ας αποφασίσουν. Α και μια μικρή λεπτομέρεια. Για να δημιουργηθούν αυτά τα χρεή αυτό θα σημαίνει έτσι πολύ πρόχειρα πως ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ θα εξακολουθεί να δίνει χρήματα στην Μαρσέιγ για τον Σισσέ,θα συνεχίσει να πληρώνει τον Ζιλμπέρτο περίπου 3 εκ € τον χρόνο παρότι αυτός θα έχει φύγει,θα συνεχίσει να πληρώνει καμιά δεκαριά δανεικούς,θα παίρνουν κάθε χρόνο πριμ πρωταθλήματος οι παίκτες παρότι δεν θα παίρνουν πρωτάθλημα,δεν θα βγει καμία χρονιά CH L η ομάδα και θα συνεχίσουμε να δίνουμε χρήματα στην Γηπέλ χωρίς να έχουμε γήπεδο. Κόφτε το δούλεμα και πάρτε αποφάσεις. Ή καλύτερα φανερώστε τις προθέσεις σας. Γιατί υπάρχουν. Με μοναδικό χαμένο προς το παρόν τον ίδιο τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.Μια ερώτηση. Ποιοι δανειστές θα μας κυνηγάνε αγαπητέ κύριε Πολέμη τα επόμενα χρόνια. Ποια δάνεια έχει η ΠΑΕ που δεν τα ξέρει κανείς από εμάς? Διότι από ότι γνωρίζω η ομάδα εκτός από άνοιγμα σε συμβόλαια δεν χρωστάει σε Τράπεζες, σε κράτος και σε τρίτους. Άρα ποιοι δανειστές θα μας κυνηγούν?
http://panathinaikoskosmos.wordpress.com/2011/04/30/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4-%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%83/
read more "Οι διάλογοι του Δ.Σ.και τα Πλάνα χωρίς Σισέ!" Διαβάστε περισσότερα...

Kαρφιά η λουλούδια;



«Λουλούδια ας διαλέξουμε και άνθη και κρίνα κι ελάτε να πλέξουμε στεφάνια μ’ εκείνα…», λέει το λαϊκό άσμα.
Και μακάρι να ήταν πολλές οι πρωτομαγιές, που οι άνθρωποι είχαν και θα έχουν τη δυνατότητα να κάμουν λουλουδένια στεφάνια.
Όμως η σκέψη μας σκαλώνει σ’ εκείνες τις πρωτομαγιές, που η συμμορία του κατεστημένου φόρεσε στο κεφάλι του λαού ακάνθινα στεφάνια. Όπως:
Την πρωτομαγιά του 1886. Όπου, στο Σικάγο, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν και ζητούσαν: «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση και οχτώ ώρες ύπνο». Με αποτέλεσμα, οχτώ απ’ τους διαδηλωτές, να καταδικαστούν, απ’ την κατεστημένη «Δικαιοσύνη», σε θάνατο.
Την πρωτομαγιά του 1936. Όπου οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν κάπου 12….
Την πρωτομαγιά του 1944. Κατά την οποία εκτελέστηκαν στην Καισαριανή απ’ τα στρατεύματα κατοχής κάπου 200 Έλληνες πατριώτες.
Για να φτάσουμε στην πρωτομαγιά του 2011. Όπου γιορτάζουμε τη δολοφονία των εργασιακών δικαιωμάτων. Και όχι μόνο.
Γιατί, πέρα και πάνω απ’ τη δολοφονία των εργασιακών και των όποιων άλλων δικαιωμάτων, είναι η δολοφονία της ίδιας της πατρίδας.
Η οποία σαν τον Προμηθέα είναι σταυρωμένη στον Καύκασο της τοκογλυφίας. Για να ‘ρχονται και ξανάρχονται τα όρνια του ΔΝΤ και να κατασπαράζουν τα σπλάχνα της.
Κι εμείς τι κάνουμε;
Αποχαυνωμένοι και μαστουρωμένοι απ’ τα ψεύδη των πολιτικών της πρωταπριλιάς και των ΜΜΕ, «άβουλοι και μοιραίοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα»!
Που, βέβαια, θα το κάμουν, για μας, κάποιοι άλλοι…
Και δε ντρεπόμαστε καθόλου εκείνους, που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Και την εξασφάλιση των εργασιακών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.
Και είμαστε, λέει, και χριστιανοί, που ψάλλουμε στεντορεία τη φωνή και το Χριστός Ανέστη. Και δεν καταλαβαίνουμε ότι το φως του Χριστός Ανέστη ανέτειλε απ’ το Σταυρό του Γολγοθά!
Αλλά θα το καταλάβουμε, όταν, αναποφευκτα, θα φορέσουν και σε μας τον ακάνθινο στέφανο και θα μας φορτώσουν το σταυρό του μαρτυρίου…
Αφού, αντί για τα λουλούδια, επιλέγουμε τ’ αγκάθια και τα καρφιά….

Σωκράτης Ζαραβίνας Δάσκαλος, παπα-Ηλίας Υφαντής
read more "Kαρφιά η λουλούδια;" Διαβάστε περισσότερα...

Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Επιρροής…


Αν νομίζει ο απλός λαός ότι τον πόλεμο κατά της πλουτοκρατίας και του συστήματος θα τον κερδίσει με σύμμαχο τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Επιρροής), είναι γελασμένος. 
Η μάχη κατά του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου, δεν χρειάζεται διαμεσολαβητές.

Με κύριο εκπρόσωπο το Μέγκα και τον Σκάι, η elite της Ενημέρωσης, υπό τον μανδύα του ελέγχου της εξουσίας, μία ταυτίζεται και βάζει πλάτη για να στηρίξει τον ένα πόλο του δικομματισμού και την άλλη στιγμή με την ίδια ξεδιαντροπιά, βάζει πλάτη για να στηρίξει τον άλλο, απαξιώνοντας μέσα σε μια εβδομάδα, σχεδόν, αυτόν που μέχρι πρότινος στήριζε με ζήλο. Παλιό το κόλπο για να πιάνουν κορόιδο το λαό, που το μόνο το οποίο τον σώζει, είναι να τους έχει καταλάβει. 

Μέχρι και ο Καψής ο Μανωλιός έβαλε τα ρούχα του αλλιώς και ως κανονικό βαπόρι της εργοδοσίας του, ξεστόμισε το απαράμιλλο σχόλιο για τους εκλεκτούς της καρδιάς του, δηλαδή την κυβέρνηση: Ως βαρύ απόφθεγμα της επί τρίλεπτο τοποθέτησής του, κατέληξε…, ότι αυτή η κυβέρνηση ώρες -ώρες δείχνει να μην έχει καταλάβει την κρισιμότητα και σοβαρότητα της κατάστασης που διέρχεται η χώρα. Με άλλα λόγια ο Μανώλης έκανε την καρδιά του πέτρα στο όνομα της πολιτικής των αφεντικών του. 

Την αμέσως προηγούμενη βραδιά, ο Γιάννης Πρετεντέρης ‘’βρήκε’’ στο επικείμενο Ζάππειο 2, την πρώτη οργανωμένη και πολλά υποσχόμενη συζήτηση για την οικονομία. Και ‘’σαμαρικός’’ ο Γίάννης και άντε να δούμε…Λίγες δε μέρες πριν, το μέχρι πρότινος ‘’γραφείο Τύπου’’ του ΠΑΣΟΚ, πρωινάδικο, Οικονομέα-Καμπουράκη, κάλεσε έναν ανεκδιήγητο καθηγητή οικονομικών της Οξφόρδης, τον κύριο κύριο Τσωμόκο, για να προσεγγίσει επιστημονικά τα χαρακτηριστικά του ελληνικού χρέους. Η καθηγητάρα, λοιπόν, ξεκίνησε την ‘’προσέγγισή’’ του με το ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο γιατί λέει…, δεν ακολουθήσαμε πριν ένα χρόνο την πρόταση Σαμαρά! Λέει…Μέσα δε, σε 10 λεπτά, ανέφερε το όνομα του Αρχηγού του..., πέντε φορές, ο ‘’επιστήμονας’’! Τυχαίο;;; Φορετός ο επιστήμονας, όπως λέει η έγκυρη πηγή!Πόσα υπογλώσσια, τώρα, πήρε ο Καμπουράκης για να καταπιεί το φαρμάκι, δεν ξέρω! 

Και σα να μην έφτανε το Μεγκα, ο νηφάλιος… και μέχρι πρότινος ‘’μνημονιακός’’ καλαμαράς και ξενόφερτος αρχιερέας του καπιταλισμού, Αλέξης Παπαχελάς, στην προχθεσινή παρουσία του απέναντι στην αιθέρια ύπαρξη της Σίας Κοσιώνη-προφανώς όμως, όχι για να την εντυπωσιάσει- και τι δεν έσουρε στον έτερο αμερικανόφερτο ΓΑΠ! 
Τον κατονόμασε έως και καμιά δεκαριά φορές μέσα σε 7-8 λεπτά, σούρνοντάς του όσα δε σέρνει η σκούπα... 

Το ζήτημα είναι να μην την πατήσει ο λαός και τους πιστέψει. Να μην ‘’ψηθεί’’ ότι αυτοί οι χαμαιλέοντες, ελέγχουν την εξουσία, αξιοκρατικά. Ελέγχουν μεν, αλλά ανάλογα με το πώς διαμορφώνονται τα συμφέροντά των εφοπλιστών και εργοληπτών, αφεντικών τους!



Χρήστος
read more "Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Επιρροής…" Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργο έχεις μήνυμα... στο Facebook!


Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Ο ισχυρός έχει σκλάβους, ο πλούσιος κόλακες και ο σοφός πολιτικός...φίλους στο Facebook; Ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου δεν θα μπορούσε παρα να έχει δημιουργήσει προσωπική σελίδα στο Facebook ως μέσο έμμεσης προβολής των απόψεων του στοδιαδίκτυο.

Γνωστός για τις high tec αναζητήσεις του, ενημερώνει είτε ο ίδιος είτε το Γραφείο Τύπου του σε καθημερινή βάση το προφίλ του στο Facebook αναρτώντας ανακοινώσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και... προσωπικά μηνύματα προς τους πολίτες.

Και ενώ παρατηρώντας κανείς τους 42,917 φίλους που έχει στο facebook ο κ. Παπανδρέου θα περίμενε να πρόκειται για φίλα προσκείμμενους στο κόμμα πολίτες είτε για τυφλούς ενστερνιστές των πολιτικών που ακολουθεί, στην ουσία το "κράξιμο" δεν έχει τελειωμό.

Με μια απλή περιήγηση στα εκατοντάδες σχόλια που καταγράφουν οι πολίτες κάτω από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα μπορούσαμε (με λίγη δόδη υπερβολής) να συμπεράνουμε ότι πρόκειται ακόμη και για ένδειξηπρόθεσης ψήφου...

Αγανάκτηση, ανέχεια, θυμός, αντίδραση και πλήρης απαξίωση ακόμα και από τους χρόνια ψηφοφόρους του είναι οι λέξεις που περιγράφουν την άποψη των πολιτών στην πλειοψηφία της για την πολιτική του πρωθυπουργού, όπως αυτή καταγράφεται φυσικά στο.. facebook.
Για να γίνουμε πιο σαφής παραθέτουμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια των "φίλων" του Γιώργου Πάπανδρέου.

"Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε το λαό από την μιζέρια το 1981 και το ΠΑΣΟΚ πάλι 30 χρόνια μετά οδηγεί ένα έθνος στην απόλυτη απελπισία."
" Πως γίνεται μια κυβέρνηση να βάζει πάνω από το λαό το συμφέρον ...των δανειστών;"

"Και έχετε σώσει και τη χώρα? Δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει; Δυστυχώς, είστε απο άλλο πλανήτη"!

"Να φύγετε, βάζετε τον λαό στο ψυχιατρείο... κύριε, εγκληματείτε εναντίον της αστικής τάξης"

"Κυριε πρωθυπουργέ μοιράστε και σε εμάς τα χάπια να τα βλέπουμε καλά ολα"....

"Μη χαλιέσαι Γιώργο! Οι περισσότεροι νεοέλληνες αισιόδοξοι είναι..
όπως ο βενζίνας που μου ΄πλυνε το αμάξι μαζί με αλλά 10... και δεν
έδωσε καμία απόδειξη... ο κρεοπώλης που έδινε αβέρτα κουβέρτα αρνιά
και κατοστάρικο και δεν έκοβε ούτε ΜΙΑ! ...όλοι αισιόδοξοι πως
ΕΤΥΤΥΧΩΣ δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα ..."

"Κύριε Παπανδρέου, 16 μήνες η γυναίκα μου άνεργη, μετά από 23 χρόνια κλείνω το μαγαζί μου, ειλικρινά ευχαριστούμε για την ανάπτυξη που μας προσφέρατε. Και θεωρώ μεγάλο ευτύχημα και κέρδος ότι σε αυτό τον τόπο δεν έφερα παιδιά για να μεγαλώσο...υν κάτω από τέτοιου είδους πολιτικές που εισαγάγατε εσείς και οι όμοιοί σας. Και προσέχτε και κάτι άλλο: δεν σημαίνει ότι επειδή συνειδητά δεν κάναμε παιδιά, δεν αγαπάμε και δεν θα προστατέψουμε αυτόν τον τόπο από την ερήμωση και την καταστροφή".

"Πρόεδρε, οταν θα γυρίσεις την πλατη σε τραπεζες,οικους και συμφεροντα τοτε θα εχεις ολο τον κοσμο με το μερος σου και τοτε θα μπορεσουμε ολοι μαζι! τωρα εμεις τι κατανοηση να δειξουμε ακόμη; Κοντεύουμε να χάσουμε τα σπιτια μας δεν αντεχουμε αλλο. Διωξτους ολους και ελα κοντα μας"

"Δεν αλλάζουμε μαζί γιατί πολλοί δε θέλουν να αλλάξουν. Λόγια του αέρα χωρίς αντίκρυσμα που καταντούν μονοτονία. Το κράτος δε λειτουργεί γιατί έτσι έχει κακομάθει. Όμως την πληρώνουμε και οι δέκα που λειτουργούμε και έχουμε συνείδηση. Η διαφθορά ζει και βασιλεύει χωρίς τιμωρία. Αρχή άνδρα δείκνυσι".

"ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ! Ο λαός είναι απέναντι σας και σε κάθε πολιτικό που λόγο της θέσης του, τον ληστεύει και το προδίδει καθημερινά με λόγια και πράξεις".

"Κύριε Γιώργο Παπανδρέου λυπούμε που σας το λέω αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε την πατρίδα και μετά τα συμφέροντα σας και της αυλής σας. Ο λαός είναι εξοργισμένος μαζί σας και με τους ομοίους σας που έπνιξαν την ΕΛΛΑΔΑ στα σκ..."

Και θα κλείσουμε την παράθεση των στιχομυθιών με ένα σχόλιο χαρακτηριστικό της εναφόρμησής μας για τον εν λόγω κείμενο:

"Κύριε πρόεδρε, εδώ (στο προφίλ σας στο Facebook) υπάρχει τουλάχιστον ελευθερία του λόγου. Έχουμε φωνή και σας γράφουμε τα παράπονά μας και το προβλήματα που μας δημιουργήσατε. Άραγε, μας ακούτε;"


read more "Γιώργο έχεις μήνυμα... στο Facebook!" Διαβάστε περισσότερα...