Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

HELLAS EUROPE PANATHINAIKOS...

read more "HELLAS EUROPE PANATHINAIKOS..." Διαβάστε περισσότερα...

SAN REMO MANUAL ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΣΕ ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ

Η Ισραηλινή πλευρά για να δικαιολογήσει την επιχείρηση SEA BREEZE στην Ανατολική Μεσόγειο επικαλέστηκε ένα πάρα πολύ σοβαρό ντοκουμέντο και κορυφαίο εγχειρίδιο που χρησιμοποιούν οι Ναυτικές Ακαδημίες(που επί 6 χρόνια προετοίμαζαν στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ/ΣΑΝ ΡΕΜΟ),το SAN REMO MANUAL ON INTERNATIONAL LAW APPLICABLE TO ARMED CONFLICTS AT SEA.Το συγκεκριμένο κείμενο αποτελείται από 183 παραγράφους και χωρίζεται σε 6 κεφάλαια ήτοι ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΡΑΣΗΣ(ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ-ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ)-ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ-ΜΕΘΟΔΟΙ και ΜΕΣΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ(ΕΡΕΥΝΑ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ-ΝΗΟΨΙΑ κλπ)-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ/ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ κλπ.


Στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ του ΣΑΝ ΡΕΜΟ ( το οποίο συνδέεται με πολλούς διεθνείς οργανισμούς και Ινστιτούτα) ναυτικοί αναλυτές και ειδικοί στο ΔΙΚΑΙΟ της ΘΑΛΑΣΣΑΣ σε συνεργασία και με το ΔΙΕΘΝΗ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ προετοίμασαν το καθοριστικής σημασίας ντοκουμέντα το οποίο χρησιμοποιείται ανάλογα με τα προβλήματα που εμφανίζονται στις ανοικτές θάλασσες.

Η παράγραφος 67 επιτρέπει σε αντιμαχόμενους να επιτεθούν σε εμπορικά/μη-πολεμικά πλοία που φέρουν την σημαία τρίτων κρατών εκτός των χωρικών τους υδάτων, εφόσον είναι βέβαιοι και βάσει λογικών αποδείξεων εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, ή πρόκειται να σπάσουν ναυτικό αποκλεισμό, και ενώ έγκαιρα τους έχουν ειδοποιήσει και αρνούνται να σταματήσουν ή επί τούτου αρνούνται –αντιδρούν σε νηοψία-έρευνα ή κατάληψη. Σας λέει κάτι επί του θέματος που εξετάζουμε; Φυσικά οι παραθυρίζοντες στα κανάλια ασυστόλως και επειδή θεωρούν(!) τους εαυτούς τους ιδανικούς παντογνώστες, δεν σας είπαν τίποτα για αυτή την εξέλιξη και πρακτική του διεθνούς δικαίου των ένοπλων διενέξεων στις ανοικτές θάλασσες. Σε σοβαρά κανάλια σοβαρών χωρών αυτά έγιναν θέμα συζήτησης και για αυτό πολλές Δυτικές χώρες απέφευγαν τις καταδικαστικές εκφράσεις κατά της Ισραηλινής ενέργειας, η οποία εξακολουθώ να λέω ότι είχε ορισμένα δυσανάλογα σημεία δράσης.

Αν πάμε και στην παράγραφο 146 του ιδίου κειμένου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ(ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ) ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ , ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 67. Kαι βέβαια το πλοίο μεταφέρεται στο πλησιέστερο λιμάνι και γίνονται οι μετέπειτα σχετικές ενέργειες. Σας λέει κάτι αυτό; Οι Ισραηλινοί τι έκαναν , αφού έθεσαν υπό έλεγχο το πλοίο, απλούστατα το οδήγησαν στο λιμάνι της ΑΣΝΤΟΤ. ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ. Δεν τα λένε εδώ αυτά ή δεν θέλουν την διαφορετική άποψη. Δεν πρέπει να παίζουμε τα παιχνίδια του ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ. Εδώ παράγεται σκέψη και από αυτό το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ μελετώνται θέματα και εκδίδονται κείμενα διεθνούς εμβέλειας και αποδοχής. Λυπάμαι γιατί οι πολλοί και καλοί Τούρκοι ειδικοί σε αυτά τα θέματα δεν τα εξήγησαν στον ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ, τον «προσεχώς πατερούλη των απανταχού Μουσουλμάνων».Το εν λόγω κείμενο είναι βασικό και είναι μεταξύ των ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ που διδάσκονται στην κορυφαία ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ του πλανήτη στην ΑΝΝΑΠΟΛΗ/MARYLAND/USA, ενώ πολύ γνωστές επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας μετά το 2001(ACTINE ENDEAVOUR-OEF at SEA) το έχουν στα κύρια ντοκουμέντα. Επίσης και σε ασκήσεις-ενέργειες των κρατών που προβαίνουν σε MARITIME INTERDICTION στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του 2003 γνωστή ως PROLIFERATION SECURITY INITIATIVE.

Άρα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά .Και ασφαλώς απαιτείται ψύχραιμη και ελεύθερη σκέψη. Όλοι αυτοί που τόσο έντονα επέκριναν την καταδρομική ενέργεια(που επαναλαμβάνω ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά) και είναι λαλίστατοι από τις θέσεις τους , δεν είπαν απολύτως τίποτα όταν το Ισραήλ εντόπισε και κατέλαβε το πλοίο που μετέφερε 33 τόνους όπλα στην ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ(σε παραβίαση της απόφασης 1701 του ΣΑ/ΟΗΕ) , ούτε όταν στο αεροδρόμιο της ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ/ΤΑΙΛΑΝΔΗ σταμάτησαν οι αρχές το αεροσκάφος που μετέφερε όπλα και συστήματα πυραύλων από την Β.ΚΟΡΕΑ στο Ιράν(σε παραβίας των αποφάσεων 1696 και 1874 του ΣΑ/ΟΗΕ), ούτε βέβαια διαμαρτυρήθηκαν για την αθλιότητα του καθεστώτος της Β. ΚΟΡΕΑΣ να βυθίσει προ δυο μηνών πολεμικό πλοίο της ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ στην ΚΙΤΡΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.(46 νεκροί από τα μέλη του πληρώματος). Πάντως αν δεν γνωρίζουμε τα θέματα καλό είναι να μην μιλάμε.

read more "SAN REMO MANUAL ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΣΕ ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ" Διαβάστε περισσότερα...

Financial Times:Τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον της ευρωζώνης!

  • Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς εξετάζουν τέσσερα πιθανά σενάρια για το μέλλον της ευρωζώνης ως αποτέλεσμα της κρίσης που διανύει αυτή
  • Σε όλα τα σενάρια πρωταγωνιστεί (φυσικά...) η Ελλάδα
Το πρώτο σενάριο θέλει την τάξη να αποκαθίσταται και την ευρωζώνη να γίνεται μία μηχανή ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία.
Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα μπορούσε να γίνει μία ευρωπαϊκή οικονομία - πρότυπο, προορισμός για τουρίστες που αναζητούν υψηλού επιπέδου και υγιεινού μοντέλου διακοπές, καθώς επίσης για συνταξιούχους και επιχειρηματίες που θα θέλουν να εκμεταλλευτούν το αλλαγμένο επενδυτικό τοπίο της χώρας. Η εφημερίδα εκτιμά ότι αυτό το σενάριο δεν είναι απίθανο, αλλά όχι και απόλυτα πιθανό. Σε αυτή την περίπτωση το ευρώ θα γινόταν ένας σοβαρός ανταγωνιστής για το δολάριο.
Στο δεύτερο σενάριο η ευρωζώνη σταθεροποιείται μεν, αλλά δεν αντιμετωπίζει θεμελιώδη προβλήματά της που αποκαλύφθηκαν από την κρίση. Η αξιοπιστία της Ελλάδας θα μπορούσε να αρχίσει να αποκαθίσταται καθώς προχωρά η εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας, αλλά τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πρωτεύουσες οι κυβερνήσεις δε θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν τη δυνατή ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο, που θα συνοδεύεται από εντονότερες πιέσεις επί του ευρώ.
Στο τρίτο σενάριο η ευρωζώνη πορεύεται μονίμως αποδυναμωμένη, με έντονες αμφιβολίες για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της. Η Ελλάδα ίσως παραμείνει «στο νοσοκομείο» για περισσότερο από όσο αναμένεται, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο αναδιάταξης του χρέους της, ακολουθούμενη από Πορτογαλία και Ισπανία. Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα αρκετά πιθανό σενάριο με το ενιαίο νόμισμα να αποδεικνύεται μακροπρόθεσμα αδύναμο.
Το τελευταίο σενάριο αναφέρεται στη διάλυση της ευρωζώνης, καθώς οι εντάσεις θα έχουν γίνει υπερβολικά μεγάλες, με αποτέλεσμα μία ή περισσότερες χώρες μέλη να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι θα είχαν καλύτερο μέλλον εκτός ευρώ ή να αποπεμφθούν από τους εταίρους. Η Ελλάδα θα καταρρέει οικονομικά, με ύφεση και υψηλή ανεργία, εξελίξεις που ίσως εξαπλωθούν και σε άλλες χώρες-μέλη. Οι Έλληνες θα καλούνταν να πληρώσουν χρέη σε ευρώ με την πιο αδύναμη δραχμή. Το σενάριο κρίνεται μεν απόμακρο, αλλά όχι τόσο πολύ όσο θεωρούταν πριν από λίγο καιρό.
Με άλλο άρθρο τους στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς οι οικονομολόγοι Νουριέλ Ρουμπίνι και Αρνάμπ Ντας τονίζουν ότι η ευρωζώνη προσφέρει ένα μάθημα στο πώς να μην αντιδρά κανείς σε μια συστημική κρίση. Σημειώνεται ότι τα κράτη μέλη άρχισαν να αντιμετωπίζουν μεμονωμένα τα προβλήματα όταν ενίσχυσαν τις ευρωπαϊκές τράπεζες στο πλαίσιο εθνικών πολιτικών το 2008.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, μετά από καθυστέρηση και αρνήσεις οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε μια εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος με το μηχανισμό σταθερότητας ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, παραβαίνοντας όμως τους κανονισμούς λειτουργίας της ΕΕ.
Ως λύση στο πρόβλημα των χρεών των εθνικών κυβερνήσεων οι συντάκτες προτείνουν ένα πλάνο τεσσάρων σημείων: αρχικά την απορύθμιση και φιλελευθεροποίηση της ΕΕ με μεταρρυθμίσεις στα νότια μέλη της και ενίσχυση της ζήτησης στο βορρά.
Δεύτερον, οι πιστωτές θα πρέπει να υποστούν κάποια οικονομική ζημιά και οι οφειλέτες να προσαρμοστούν, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η Ελλάδα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τρίτον, είναι ώρα για ριζική μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με μικρότερους και πιο εξειδικευμένους οργανισμούς.
Τέλος, πρέπει να αλλάξει η ισορροπία της παγκόσμιας οικονομίας, δηλαδή οι πλεονασματικές χώρες να τονώσουν την κατανάλωση και οι ελλειμματικές χώρες να ενισχύσουν τις καταθέσεις και τις επενδύσεις, με απορύθμιση των αγορών εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών.
Πηγή
read more "Financial Times:Τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον της ευρωζώνης!" Διαβάστε περισσότερα...

Μας θέλουν "ψωροκώσταινα"!


  • Πέρα από τις θεωρίες, σημαντικό ρόλο παίζει και ποιος είναι ο «χαρακτήρας», το προφίλ της οικονομίας που επιθυμούν για εσένα οι δανειστές σου
Η γνώμη μου είναι ότι ο κεντρικός πυρήνας της Ευρώπης αδιαφορεί και αμφιβάλλει, για το αν θα καταφέρει η Ελλάδα να κάνει εξαγωγές, σημαντικές ώστε να στηρίξουν την οικονομία της.
Aδιαφορεί επίσης (πλήρως) για το ενδεχόμενο να ξαναγίνει η Ελλάδα σημαντικός καταναλωτής των Ευρωπαϊκών προϊόντων.
Οι προτεραιότητες της Ευρώπης είναι σήμερα οι εξής.
1. Να καταφέρει να εισπράξει ένα σημαντικό κομμάτι του χρέους της Ελλάδας χωρίς να φάει φέσι.
2. Να παραμείνει η Ελλάδα ένας προσιτός τόπος διακοπών για τους Βόρειους που τους λείπει ο ήλιος και η θάλασσα.
3. Να παραμείνει το ελάχιστο δυνατό βιοτικό επίπεδο ώστε να επιτευχθούν τα ανωτέρω δύο, χωρίς να γίνει κοινωνική επανάσταση και αντάρτικο.
Για να το πω λαϊκά.
Έχεις (ως προμηθευτής) ένα πελάτη ,με ωραίο σπίτι και πισίνα, που σου χρωστάει το 120% του ετήσιου τζίρου του. Πρακτικά δεν θέλεις να του ξαναπουλήσεις τίποτα. Το φέσι ήδη έχει φτάσει στα γόνατα.
Θέλεις τα εξής 3 πράγματα.
1. Να πάρεις πίσω όσα μπορείς περισσότερα.
2. Να πηγαίνεις να πίνεις φτηνούς καφέδες και να κολυμπάς/λιάζεσαι στην πισίνα του τζάμπα.
3. Να μη σηκώσει κανά καλάζνικοφ (γιατί τότε χαιρετίσματα και στα χρέη και στις ξάπλες).
Ουσιαστικά η Ευρώπη και το ΔΝΤ έχει προδιαγράψει ρόλο κομπάρσου –φτωχού συγγενή– ξεπεσμένου τέως γλεντζέ στην Ελλάδα, και σκοπεύει να το εκτελέσει. Τουλάχιστον γιά αρκετά χρόνια ή δεκαετίες.
Το πρώτο που ρωτάνε οι Γερμανοί, είναι αν θα φτηνήνουν οι διακοπές στην Ελλάδα.
Δεν βλέπω λόγο γιατί να μην θέλουν να ξανακάνουν τη χώρα Ψωροκώσταινα.
Το ποιούς πρέπει να δείρουμε εμείς σα λαός γι αυτή την εξέλιξη είναι άλλη ιστορία. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να ψάχνουμε εντός συνόρων...
read more "Μας θέλουν "ψωροκώσταινα"!" Διαβάστε περισσότερα...

Σημίτης, ο μεγάλος αρχιερέας...

  • Έχει τεράστιες ευθύνες γιατί οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της Siemens ήταν οι κολλητοί του, οι άνθρωποι που είχε στην αυλή του
Αυτή είναι η Ελλάδα που φτιάξατε, κύριε Σημίτη. Δικοί σας άνθρωποι συναλλάχθηκαν με τη Ζήμενς, που εκμαύλισε το πολιτικό σύστημα.
Βγήκατε, τώρα που σύρθηκε και η τελευταία κουρτίνα, να κάνετε την αθώα περιστερά; Τον ανήξερο...
Αντί να αναλάβετε τις τεράστιες ευθύνες σας, να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα εκατομμύρια που φαγώθηκαν, για τον διασυρμό της χώρας, και να αποσυρθείτε σε μοναστήρι, ζητώντας έλεος από τον Θεό, δηλώνοντας παράλληλα ότι είστε στη διάθεση της Δικαιοσύνης.
Αντ’ αυτών, προσπαθήσατε να κρυφθείτε... Τόσο γενναίος είστε. Θλίβομαι, είπατε... Γι’ αυτά που έγιναν και αμαύρωσαν την κυβέρνησή σας. Καλά, μας κοροϊδεύετε; Κάτω από τη σκέπη σας δεν ήταν ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης, ο Πανταγιάς (θυμάστε, που τον αποπέμψατε, όχι με δικής σας πρωτοβουλία, αλλά όταν η «Καθημερινή» αποκάλυψε τη... διαμεσολάβηση του διευθυντή σας για τη διαγραφή χρεών από φοροδιαφυγή του Νταλάρα;).
Δεν φανταζόμαστε να ξεχάσετε ποιος σας έκανε πρωθυπουργό; Σειόταν όλο το στάδιο, όταν μπήκε στο Συνέδριο ο Θόδωρος Τσουκάτος, με εκείνο το «Να τος, να τος ο πρωθυπουργός», ή όταν είχε αφήσει το σακάκι του στο γραφείο του στη Χαριλάου Τρικούπη και έτρεχε στην επαρχία να σας μαζέψει υποστηρικτές... Και ο οποίος βέβαια δήλωσε ότι το 1.000.000 μάρκα που πήρε από τον Χριστοφοράκο το κατέθεσε στο κόμμα, και δύο κομματικά στελέχη, ο Σπ. Αυγερινός και η Δ. Παπαχρήστου, το επιβεβαίωσαν.
Δεν πιστεύουμε ότι φύτεψε κανένας... εχθρός σας τον Μαντέλη στην αυλή σας; Εσείς δεν τον είχατε γενικό γραμματέα όταν ήσασταν υπουργός Βιομηχανίας (με υφυπουργό την Άννα Διαμαντοπούλου), ο Μαντέλης δεν έτρεχε για το μαγείρεμα της εκλογής στις 18 Γενάρη του 1996, για να βγείτε πρωθυπουργός, τον Μαντέλη δεν τον κάνατε γραμματέα της κυβέρνησης και ήταν στο διπλανό γραφείο, στο πολιτικό γραφείο σας στη Βουλή; Εσείς δεν τον κάνατε υπουργό Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών; Ακόμα και διοικητή του ΟΤΕ; Ή ξεχνάτε ότι εκείνη την τραγική για την Ελλάδα νύχτα των Υμίων –άλλη μια θαρραλέα... προσφορά σας– όταν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος, ήρθε στο γραφείο σας στη Βουλή, όπου συνεδριάζατε –ενώ θα έπρεπε να βρίσκεστε στο Πεντάγωνο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων, αλλά παθαίνατε αλλεργία με τον Στρατό (ποτέ ως πρωθυπουργός δεν πήγατε στο υπουργείο Άμυνας ή σε στρατόπεδο)– για να σας δώσει ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ πληροφορίες, τον παραπέμψατε, μέσω του κλητήρα σας, στον Μαντέλη! Τόσο εξ απορρήτων ήταν ο Τάσος σας...
Ή απαρνιέστε και τον Πανταγιά που τον είχατε μόνιμα υπεύθυνο Τύπου, είτε όταν ήσασταν απλός βουλευτής, είτε υπουργός και μετά πρωθυπουργός;
Οι ευθύνες σας είναι τεράστιες, κύριε Σημίτη. Μεγαλύτερες και από του Μαντέλη και του Τσουκάτου. Δεν είναι δυνατόν ακόμα και να ψελλίσετε ότι δεν γνωρίζατε τι γινόταν μέσα στα πόδια σας... Ότι εσείς απλώς προεδρεύατε... Ακόμη κι αν υποτεθεί ότι δεν είχατε πάρει χαμπάρι, μόλις άρχισαν και έσκαγαν οι βόμβες το απλούστερο που έπρεπε να κάνετε ήταν μια έρευνα. Να ζητήσετε στοιχεία. Να μιλήσετε με τους εμπλεκόμενους. Και να βγείτε να απολογηθείτε. Τι άλλο από κάλυψη είναι η αδράνειά σας, η στάση σας του απλού θεατή; Ψεύτικη ήταν η εικόνα που είχατε φιλοτεχνήσει. Γι’ αυτό και δεν άντεξε... Κομμάτια και θρύψαλα έγινε. Ο έμπιστός σας κύριος Μαντέλης σφράγισε το διαβατήριό σας ως «Αρχιερέα της διαπλοκής». Οι ευθύνες σας ως ενός από τους ηθικούς αυτουργούς του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία της χώρας δεν μπορούν από ΚΑΝΕΝΑΝ να αγνοηθούν. Ανεξάρτητα αν έχουν παραγραφεί ή όχι...
ΥΓ.: Απλώς ως επισήμανση... Κανένα από τα... ανεξάρτητα και αντικειμενικά κανάλια δεν είπε λέξη για τις ευθύνες του κ. Σημίτη. Λες και ο Μαντέλης ήταν κανένας κλητήρας που του έδινε χαρτζιλίκι ο Χριστοφοράκος για να του ανοίγει την πόρτα...
Αν ήταν κουμπάρος σας, θα σας κρέμαγαν...

read more "Σημίτης, ο μεγάλος αρχιερέας..." Διαβάστε περισσότερα...

Η Χαρά Νικοπούλου ζητά να παραμείνει δίπλα στους μαθητές της!

  • "Αν με θεωρεί το υπουργείο Παιδείας άξια να μείνω στο Δέρειο, ζητώ από την κυρία Δραγώνα να με κρατήσει εδώ"
  • Αυτό είναι το μήνυμα της ελληνίδας δασκάλας, προς τους πολιτικούς της προϊσταμένους στο υπουργείο Παιδείας
Με αυτά τα λίγα λόγια, η γυναίκα που στάθηκε όρθια απέναντι στην τρομοκρατία τη Άγκυρας, ζητάει(!) από την προϊσταμένη της αρχή και από την κυρία Δραγώνα, να παραμείνει στον τόπο που την χρειάζεται, στον τόπο που αγάπησε και που την αγάπησαν, στον τόπο που έδωσε την ψυχή της, στον τόπο όπου υπερασπίστηκε το Ελληνικό Σύνταγμα, τους νόμους αυτού του κράτους που ξεχνάει αυτούς που το αγαπάνε και τιμάει όλους όσους το μισούνε.
Είναι άγνωστο τι θα κάνει η κυρία Δραγώνα, όπως άγνωστο είναι και το τι θα πράξει η κυρία Διαμαντοπούλου ως υπουργός Παιδείας. Όμως, εάν υπάρχει έστω και ελάχιστη αίσθηση καθήκοντος προς την Παιδεία, η πολιτική (με σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο) θα πρέπει να τρέξει και να σταθεί, έστω και τώρα, στο πλευρό της Χαράς Νικοπούλου. Εάν οι πολιτικοί αυτή της χώρας νιώθουν ακόμη έλληνες, πρέπει να τακτοποιήσουν πολλά εκεί στο Δέρειο, πρέπει να αναθεωρήσουν ακόμη περισσότερα για την δράση των τουρκοφρόνων και των υπαλληλίσκων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Μα περισσότερο από όλα, πρέπει να δώσουν, όλα εκείνα που ο νόμος ορίζει, στην σεμνή δασκάλα, στην Χαρά Νικοπούλου, για να συνεχίσει να μεταλαμπαδεύει την ελληνική Παιδεία σε έλληνες που έχουν την ανάγκη της, σε έλληνες που επιτέλους βρήκαν τον άνθρωπο που τους ανοίγει τον δρόμο προς το φως, μακριά από τον σκοταδισμό του τουρκισμού...
Η Θράκη χρειάζεται τη Χαρά. Οποιοσδήποτε δεν ακούσει την ταπεινή έκκληση αυτής της δασκάλας, θα είναι υπόλογος απέναντι σε όλους εμάς, μα περισσότερο θα είναι υπόλογος απέναντι στο ίδιο το Σύνταγμα... Η Χαρά Νικοπούλου δυστυχώς ζητάει αυτό που η Πολιτεία θα έπρεπε ήδη να της προσφερθεί σαν απόδειξη της αναγνώρισης του εκπαιδευτικού της έργου στην Θράκη και στον Ελληνισμό...
Η κάθε Δραγώνα, είναι υπηρέτης των πολιτών. Και οι πολίτες του Δερείου, χρειάζονται την Χαρά Νικοπούλου...
read more "Η Χαρά Νικοπούλου ζητά να παραμείνει δίπλα στους μαθητές της!" Διαβάστε περισσότερα...

Χαρά Νικοπούλου: Δεν υποχώρησε ούτε όταν δολοφόνησαν το αγέννητο παιδί της...!


  • Ψυχροί και ατιμώρητοι οι δολοφόνοι του αγέννητου παιδιού της Χαράς Νικοπούλου, συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να τρομοκρατούν και να υπηρετούν τον εκτουρκισμό της Ελληνικής Θράκης
Οι πρακτορίσκοι της Άγκυρας, ξέσπασαν το μένος τους, ελέω της πλήρους ανυπαρξίας του ελληνικού κράτους, στην δασκάλα του Μεγάλου Δερείου Έβρου. Ο λόγος της οργής των πληρωμένων τουρκοφρόνων ήταν η δράση της ελληνίδας δασκάλας, η οποία τιμώντας τον διδασκαλικό ρόλο που της ανέθεσε η πολιτεία, μάθαινε στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριές της, στα πομακόπουλα της περιοχής, τον ελληνισμό...
Έπεσαν επάνω της τα κοράκια και οι μπράβοι, οι τρομοκράτες των πομάκων της περιοχής του Μεγάλου Δερείου και αφού την απείλησαν πολλές φορές, αφού προσπάθησαν να την διώξουν από το σχολείο που δίδασκε, αφού την συκοφάντησαν αλλά και αφού προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους γονείς των πομακόπουλων μαθητών με κάθε τρόπο (ακόμη και με άρνηση ταφής!!!), κατάλαβαν πως η μικρόσωμη αλλά με γενναιότητα χιλίων ανδρών δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου, έπρεπε να αντιμετωπισθεί με διαφορετικό τρόπο.
Όρμησαν και βιαιοπράγησαν εναντίον της και κατάφεραν να της σπάσουν το χέρι. Οι "άντρες" τουρκολάγνοι, έδειξαν την πυγμή τους σε μία γυναίκα, μία ελληνίδα που τιμούσε στην άκρη της Ελλάδας το λειτούργημά της αλλά και την ίδια την Ελλάδα. Όμως, οι καλοπληρωμένοι μπράβοι της Άγκυρας, δεν έσπασαν μόνο το χέρι της... Οι τουρκολάγνοι - τουρκόφρονες υπηρέτες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, εκείνη την ημέρα κατόρθωσαν κάτι χειρότερο. Δολοφόνησαν το αγέννητο παιδί της Χαράς Νικοπούλου!!! Και συνεχίζουν -μέχρι και σήμερα- να παραμένουν ατιμώρητοι...!!!
Μα, ακόμη και τότε, αν και λύγισε, έμεινε όρθια και συνέχιζε να τους κοιτάζει στα μάτια, να αντιμετωπίζει τον μισανθρωπισμό και τον ανθελληνισμό τους. Η Χαρά Νικοπούλου στάθηκε όρθια επειδή έτσι έμαθε, επειδή έτσι πίστευε, επειδή έτσι έπρεπε...
Σε αντίθεση με πολλούς άλλους, τουρκοτσολιάδες, που τρέχουν να εξασφαλίσουν ψήφους εκλογής τους σε αξιώματα...
Σε αντίθεση με πολλούς άλλους που υπηρετώντας την Παιδεία, σκοτώνουν τον ελληνισμό...
Σε αντίθεση με πολλούς άλλους που κάνουν "τεμενάδες" στον κάθε Ερντογάν και στον κάθε ψευτομουφτή ή τούρκο πρόξενο της Άγκυρας...
Η Χαρά Νικοπούλου έχασε το σπλάχνο της μέσα από τα σπλάχνα της, αλλά στάθηκε εκεί που ελάχιστοι από εμάς θα είχαν την δύναμη να σταθούν...
Σε αυτή τη γυναίκα υποκλινόμαστε, επειδή γίνεται δασκάλα και για όλους εμάς, δείχνοντάς μας πως οφείλουμε να στεκόμαστε όρθιοι απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να μας κλέψουν την γη μας, την πατρίδα μας.
Η Χαρά, έχασε το αγέννητο παιδί της, αλλά κέρδισε τις καρδιές όλων μας, ενώ το πείσμα της και η εμμονή της στα ιδανικά της, στάθηκαν αιτία να την μισήσουν οι κρατούντες, οι κυβερνώντες αυτής της χώρας... και ιδιαίτερα οι πρόσφατοι πολιτικοί της προϊστάμενοι...
Η Χαρά αρνήθηκε στους πράκτορες της Τουρκίας την συνέχιση του έργου τους. Τους αρνήθηκε να κατέχουν Ελληνική γη ως τουρκική. Και για αυτή την άρνησή της πολεμήθηκε και το πλήρωσε με το πιό ακριβό τίμημα... αλλά δεν τους έκανε τη χάρη και συνέχισε να στέκεται απέναντί τους και να τους θυμίζει πως το χώμα που πατάει η ίδια, το Μεγάλο Δέρειο, τα χωριά της περιοχής και ολόκληρη η Θράκη είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι της Ελλάδας...
Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν τιμάει τα παιδιά της... Ευτυχώς, όμως, συνεχίζουν να υπάρχουν Έλληνες και Ελληνίδες που τιμούν την Ελλάδα... Σε ευχαριστούμε Χαρά για το σκληρό -για εσένα- μάθημα που μας δίνεις...
read more "Χαρά Νικοπούλου: Δεν υποχώρησε ούτε όταν δολοφόνησαν το αγέννητο παιδί της...!" Διαβάστε περισσότερα...

Haaretz: Μια τρίτη Ιντιφάντα είναι πιθανή

  • "...το αποτέλεσμα είναι η νίκη των Τούρκων. Το γενικότερο μπλακάουτ δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα να αναμεταδοθούν εικόνες βαμμένες με αίμα..."
1. Εκτίμηση της καταστροφής
Οι ακριβείς απώλειες της χτεσινοβραδυνής επιδρομής των ισραηλινών στον «στολίσκο της ελευθερίας» με προορισμό τη Γάζα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες. Το Ισραήλ ακόμα δεν έχει ανακοινώσει επίσημες και λεπτομερείς εκθέσεις, έχει γίνει γνωστό όμως ότι έχουν τραυματιστεί αρκετοί κομάντος. Ανεπίσημες πηγές ανεβάζουν των αριθμό των νεκρών μεταξύ 14 και 20 με αρκετούς τραυματισμένους. Οι εθνικότητες των νεκρών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Υπάρχει όμως σοβαρό ενδεχόμενο ανάμεσα σε αυτούς να βρίσκονται και ισραηλοάραβες ηγέτες συμπεριλαμβανομένου και του Ραέντ Σαλάχ, ηγέτη του βορείου κομματιού του Ισλαμικού Κινήματος.
Το πλήγμα που έχει προκαλέσει το Ισραήλ στον εαυτό του διεθνώς είναι σοβαρό αναφέρει το δημοσίευμα της Haaretz. Μια προηγούμενη κρίση με την Τουρκία είχε ξεσπάσει νωρίτερα φέτος με το επεισόδιο με τον πρεσβευτή της Άγκυρας στο Ισραήλ. Το συγκεκριμένο συμβάν, σε σύγκριση με τα σημερινοβραδυνά γεγονότα, μοιάζει πταίσμα.
Ακόμα και πριν από αυτό, οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ είχαν επιδεινωθεί λόγω της επιχείρησης Συμπαγές Μολύβι στη Γάζα και την γενικότερη αντι ισραηλινή στάση που είχε κρατήσει η κυβέρνηση της Τουρκίας. Η καινούρια κρίση θα οδηγήσει πολύ πιθανόν σε μια απόλυτη ρήξη μεταξύ των δύο χωρών.
Η απάντηση από τα κράτη της ΕΕ, από όπου προέρχονται και κατά κύριο λόγο τα μέλη της ειρηνευτικής αποστολής, φαίνεται να είναι πιο ήπιων τόνων. Το Ισραήλ θα παρουσιάσει τα γεγονότα, θα δείξει πλάνα για να αποδείξει ότι δέχτηκαν επίθεση οι ισραηλινές δυνάμεις με μαχαίρια και ρόπαλα-όμως αυτά δεν θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ο κόσμος θα κρίνει το γεγονός ως μια υπερβολική χρήση βίας χωρίς ξεκάθαρη αιτιολογία.
Επίσης, τα γεγονότα θα έχουν επιπτώσεις και στις σχέσεις του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους και στην αραβική μειονότητα που μένει στο Ισραήλ συνεχίζει το δημοσίευμα. Η Χαμάς θα προσπαθήσει να ανάψει τα αίματα και η συζήτηση θα αποκλίνει από την «παγίδα» την οποία η οργάνωση έχει στήσει στους κατοίκους της Γάζας. Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει κλιμάκωση στο σύνορο της Γάζας καθώς και βίαιες αντιδράσεις στη Δυτική Όχθη.
Το θέμα είναι οι Άραβες του Ισραήλ. Αν ο Σαλάχ βρίσκεται πράγματι ανάμεσα στους τραυματίες, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ταραχές από τους μαχητές του Ισλαμικού κινήματος. Οι στοχευμένες προκλήσεις των ισλαμιστών και των αριστερών ακτιβιστών θα αποκτήσουν στρατηγική σημασία. Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και αν δεν καταφέρουν οι δύο πλευρές να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αυτό θα μπορούσε να εξελιχτεί σε τρίτη Ιντιφάδα ή ένας ξεσηκωμός Παλαιστίνιων.
2. Δεν φταίνε οι κομάντος
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατηγορούμε το στρατό. Ένας κομάντο μόνος του κατέβηκε με σκοινί από το ελικόπτερο και ενώ πατούσε το πόδι του στο κατάστρωμα του επιτέθηκαν με μαχαίρια, δεν είχε καμία επιλογή παρά να αμυνθεί για να αποφύγει το λιντσάρισμα. Αν, παρόλο που πριν από την επιχείρηση του είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες για χρήση λελογισμένης βίας, αυτός άνοιξε πυρ, πρόκειται για μια καλή ένδειξη ότι δεν μπορούσε να πράξει αλλιώς.
Παρόλ’ αυτά, το γεγονός παραμένει ότι η επιχείρηση ήταν η απόλυτη αποτυχία. Δεν πέτυχε το σκοπό της-δηλαδή να καταλάβουν οι ισραηλινές δυνάμεις τα πλοία με τις λιγότερες πιθανές… διεθνείς παρενέργειες.
Πρέπει να εξερευνηθούν τα εξής: οι προετοιμασίες της επιχείρησης-φαίνεται ότι οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις δεν περίμεναν να συναντήσουν τέτοιου είδους αντίσταση, δεν θα έπρεπε στην επιχείρηση να είχαν συμμετάσχει περισσότεροι αντί να βασιζόντουσαν σε μικρές ομάδες καταδρομών που έπεφταν από τα ελικόπτερα;
Η χρήση των πληροφοριών: τι γνώριζε ο στρατός εκ των προτέρων για τα όπλα-μαχαίρια, ρόπαλα ή όπλα τα οποία είχαν στην κατοχή τους οι ακτιβιστές; Τι οπτικό πεδίο είχαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης;
Τις επόμενες ημέρες θα ακούσουμε τους εκπροσώπους της ισραηλινής κυβέρνησης να προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ναυτικό δεν είχε άλλη επιλογή και ότι φταίει η άλλη πλευρά. Οποιοσδήποτε επιτίθεται σε έναν στρατιώτη με μαχαίρι, το πιθανότερο είναι να περιμένει μια βίαιη αντίδραση-το Ισραήλ όμως θα πρέπει να ζυγίσει τις πράξεις του συνεχίζει το δημοσίευμα. «Μην απατάστε» δήλωσε ένας έμπειρος άνθρωπος του στρατού τη Δευτέρα το πρωί. «Όταν καταλαγιάσει, θα πρέπει να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούνε οι μυστικές υπηρεσίες. Να είστε σίγουροι ότι στο μέλλον, παρόμοια περιστατικά θα έχουν τελείως διαφορετικό χειρισμό.»
3. Η ουσία του προβλήματος-η πολιτική ευθύνη
Θα πρέπει να γίνει εξονυχιστική έρευνα αναφορικά με όλες τις αποφάσεις, από πολιτικούς και στρατιωτικούς σε όλα τα επίπεδα, που οδήγησαν στην επίθεση της Δευτέρας. Ξεκινώντας από την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης του Εχούντ Ολμέρτ να επιβάλει το αποτυχημένο εμπάργκο στη Γάζα, μέχρι την απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου να δώσει εντολή για την επίθεση στον «στολίσκο της ελευθερίας.» Δεδομένων των διεθνών συνεπειών που θα έχει αυτή η πράξη, μοιάζει απαραίτητο να συσταθεί μια εξεταστική επιτροπή. Αν στις επόμενες ώρες αρχίσουμε να ακούμε αντικρουόμενες ιστορίες πέραν της επίσημης γραμμής που έχει διοχετεύσει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ, θα πρόκειται για ένδειξη ότι οι πολιτικοί το αντιλαμβάνονται αυτό.
4. Αποτυχία δημοσίων σχέσεων
Το Ισραήλ γνώριζε από πριν ότι πήγαινε για κατά μέτωπο επίθεση, στη θάλασσα και στα ΜΜΕ. Οι εικόνες των οπλισμένων καταδρομών να τα βάζουν με τους ακτιβιστές, δεν θα φαίνονται όμορφες. Η κυβέρνηση κατέστρωσε μια διπλή στρατηγική: Από τη μία μπλόκαρε το σήμα από τα πλοία τα ίδια και από την άλλη επέτρεψε σε διαφόρους τοπικούς και διεθνείς δημοσιογράφους να κάνουν ανταποκρίσεις (με την προϋπόθεση να μην τα δώσουν στη δημοσιότητα πριν φτάσουν στην ξηρά), θα μεταδοθούν παντού. Τα κινητά είχαν ήδη κατασχεθεί.
Στο μεσοδιάστημα, το αποτέλεσμα είναι η νίκη των Τούρκων. Το γενικότερο μπλακάουτ δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα να αναμεταδοθούν εικόνες βαμμένες με αίμα.
Πηγή
read more "Haaretz: Μια τρίτη Ιντιφάντα είναι πιθανή" Διαβάστε περισσότερα...

Επίδειξη δύναμης της Τουρκίας προς το Ισλάμ;

  • Ανθρωποσφαγή στο φόντο μιας μεγάλης σύγκρουσης
Κάτω από τον ανθρωπιστικό μανδύα της αποστολής βοήθειας στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας, εξελίσσεται ένα έντονο παιχνίδι κυριαρχίας μεταξύ δύο τοπικών υπερδυνάμεων: Του-με πυρηνικό οπλοστάσιο- Ισραήλ και της αναδυόμενης νεο- οθωμανικής αυτοκρατορίας. Καθώς από την εξέλιξη αυτού του παιχνιδιού εξαρτάται η εικόνα που θα διαμορφωθεί στην περιοχή μας στο κοντινό μέλλον αξίζει την ιδιαίτερη προσοχή μας.
Κατ αρχήν είναι γνωστό ότι το μακρύ χέρι των αμερικανών στην περιοχή είναι το Ισραήλ. Τα τελευταία, ωστόσο, χρόνια η Τουρκία επιχειρεί να παίξει το ρόλο της τοπικής υπερδύναμης και αμφισβητεί τα πρωτεία του Ισραήλ.
Η Τουρκία ως μουσουλμανική χώρα από τη μια και με αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δυτικού τύπου δημοκρατία από την άλλη παρουσιάζεται σαν κράτος- μοντέλο το οποίο φιλοδοξεί να:
1)Αποτελέσει πρότυπο για τον μουσουλμανικό κόσμο
2)Να υπονομεύσει την επιρροή που ασκεί στους μουσουλμανικούς κατατρεγμένους πληθυσμούς (όπως ο Παλαιστινιακός) το θεοκρατικό Ιράν
3)Να αποτελέσει τη γέφυρα για τη συνάντηση των πολιτισμών την οικοδόμηση συνεργασιών, και τελικά την εμπέδωση της ειρήνης.
Είναι προφανές, ότι μέσα σε αυτές τις φιλοδοξίες, περικλείεται ο απώτερος στόχος της Αγκυρας που δεν είναι άλλος από την εμπέδωση της ηγεμονίας της στην ευρύτερη περιοχή.
Ηδη η Τουρκία «πουλά» το ρόλο της στους αμερικανούς. Οι δίαυλοι που κρατά ανοιχτούς με τη Συρία και το Ιράν, για παράδειγμα, προσφέρουν στην Ουάσιγκτον πολλά περισσότερα από ότι μπορεί να προσφέρει η υπεροπλία του Ισραήλ. Με άλλα λόγια, οι χώρες αντίπαλοι των ΗΠΑ στην περιοχή (Συρία, Ιράν) έχουν να αντιμετωπίσουν είτε την στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ είτε την «πολιτική ηγεμονία» της Αγκυρας. Ανάλογο δίλημμα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες αραβικές χώρες. Υποταγή στη βία του Ισραήλ ή συνεργασία υπό την «ηγεσία» της αναδυόμενης Τουρκίας;
Από την πλευρά της Ουάσιγκτον προφανώς ήταν ωφέλιμο για τα συμφέροντά της, όσο μπορούσε να κρατά στα χέρια της , σαν καρότο και μαστίγιο και την Τουρκία και το Ισραήλ. Φαίνεται, ωστόσο, ότι οι ημέρες απόλυτης ισχύος της αμερικανικής υπερδύναμης έχουν παρέλθει.
Με αυτήν την αμερικανική αδυναμία εμφανίζεται διατεθειμένη να «παίξει» η Αγκυρα εκμεταλλευόμενη τη βάρβαρη ισραηλινή αντίδραση κατά των ακτιβιστών για το σπάσιμο του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.
Η Αγκυρα δοκιμάζοντας τα επιθετικά ανακλαστικά του Ισραήλ εμφανίζεται σαν να καλεί την Ουάσιγκτον να αποτιμήσει τι είναι πιο ωφέλιμο για τα αμερικανικά συμφέροντα και να επιλέξει ανάμεσα:
1)Στο τουρκικό μουσουλμανικό κράτος- μοντέλο που μπορεί να ενσωματώσει ευρύτερους μουσουλμανικούς πληθυσμούς και να κατευνάσει το αντιδυτικό τους μένος.
2)Και στην δια πυρός και σιδήρου επικράτηση επί του μουσουλμανικού κόσμου αξιοποιώντας το Ισραήλ και τις δεδομένες πολεμικές τους αρετές.
Πως και πότε θα διαμορφωθεί η αμερικανική απάντηση στο δίλημμα που διατυπώνεται, είναι άγνωστο και σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από τους συσχετισμούς δύναμης εντός των ΗΠΑ. Αυτό πάντως που είναι γνωστό είναι ότι η βάρβαρη επίθεση των Ισραηλινών κατά των ακτιβιστών που επιχείρησαν να σπάσουν το αποκλεισμό της Γάζας, είναι ένα ακόμη επεισόδιο που περιγράφει την κλιμάκωση ενός ανταγωνισμού μεταξύ δύο φιλόδοξων δυνάμεων σε μια περιοχή—πυριτιδαποθήκη.
Πηγή
read more "Επίδειξη δύναμης της Τουρκίας προς το Ισλάμ;" Διαβάστε περισσότερα...

Για ποια Δημοκρατία μιλάμε;

Έλληνες ραγιάδες ξυπνήστε από το βαθύ λήθαργο που βρίσκεστε.
Σηκωθείτε από τον καναπέ και δείτε επιτέλους την πραγματικότητα κατάματα.
Πάρτε την τύχη σας στα χέρια σας και μην περιμένετε να κάνουν την αντίσταση ο Λαζόπουλος, ο Θέμος και οι Ράδιο Αρβύλα.
Μην αποδέχεστε μοιρολατρικά όλα όσα συμβαίνουν και μη νομίζετε ότι η φράση "καλά τα λέει ο Θέμος, ο Λάκης ο...." σας απαλλάσσει από την ευθύνη που έχετε.
Αφήστε το παραμύθι περί δημοκρατίας και βούλησης του λαού...
Για ποια δημοκρατία μιλάμε μωρέ;
Ποιοι μας κυβερνάνε;
Τα ανδρείκελα της κυβέρνησης που σε εξαπάτησε ή το ΔΝΤ που έβαλαν Αγά στο σβέρκο μας;
Πολιτικοί και media είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό στη βρώμα και την παρανομία.
Θησαύρισαν και συνεχίζουν να θησαυρίζουν εις βάρος μας.
Οι μισοί τα πήραν και όσοι δεν τα πήραν συγκάλυπταν αυτούς που τα έπαιρναν.
Τα media συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να διατηρούν τις ζημιογόνες επιχειρήσεις τους προσφέροντας υποταγή μέσω των υπαλλήλων δημοσιογράφων τους στην απάνθρωπη εξουσία που στερεί από τους συνταξιούχους τους κόπους μιας ζωής...
Εάν παρκάρεις παράνομα θα φας αμέσως κλήση τη στιγμή που χιλιάδες παράνομοι λαθρέμποροι κάθε απόχρωσης πουλάνε τις πραμάτιες τους μπροστά στα μάτια της αστυνομίας.
Εάν δεν πληρώσεις εκατό ευρώ στην εφορία θα είσαι μαυρισμένος μια ζωή τη στιγμή που οι γνωστοί άγνωστοι χρωστάνε δισεκατομμύρια και παραμένουν στο απυρόβλητο.
Σου ρίχνουν την ευθύνη Έλληνα ραγιά για την κρίση τη στιγμή που οι αρχιερείς της διαπλοκής δεν ήξεραν και δεν έβλεπαν τίποτα όπως τολμάνε ακόμα και σήμερα να ισχυρίζονται.
Σε καλούν να εξευτελίσεις την καθημερινότητά σου και την αξιοπρέπεια σου για να συνεχίσουν κάποιοι να προκαλούν με τον τρόπο ζωής τους ξοδεύοντας αυτά που έκλεψαν από εσένα.
Θεωρούν ότι πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε με σεβασμό τη στιγμή που σου συμπεριφέρονται όχι απλά ως κατώτερο υποκείμενο, αλλά κυριολεκτικά σαν ζώο.
Θεωρούν ότι επειδή εκλέχτηκαν από το λαό μπορούν και να βιάζουν παρά φύση το λαό.
Εφαρμόζουν τους θεσμούς και επιβάλλουν κατ΄επιλογή τη δικαιοσύνη όπου μπορούν και όταν τους συμφέρει.
Μιλάνε για το λίπος που έχει να κάψει η Ελλάδα αλλά δε μας λένε ποιοι έχουν αυτό το λίπος και πως το απέκτησαν.
Και εσύ Έλληνα ραγιά;
Κάθεσαι στον καναπέ σου και περιμένεις για άλλη μια φορά να τα κάνουν όλα οι άλλοι.
Θεωρείς ότι κάνεις την αντίστασή σου δίνοντας νούμερα τηλεθέασης σ΄αυτούς που είναι μέρος του σάπιου συστήματος που σε βιάζει κάθε μέρα.
Επαναστατείς Έλληνα ραγιά δίνοντας δύναμη σε blog και ΜΜΕ που είναι παρακλάδια του βρωμερού κυκλώματος που θεωρείς ότι πολεμάς (σε πόσα blog θα δεις αυτές τις σκέψεις άραγε;).
Κοιμήσου Έλληνα ραγιά.
Σε κατάφεραν για άλλη μια φορά να σκύψεις το κεφάλι όπως έχεις κάνει πολλές φορές μέχρι σήμερα.
Έχεις συνηθίσει να σκύβεις το κεφάλι.
Όταν θα καταλάβεις τι συμβαίνει τελικά ίσως να είναι πολύ αργά.
read more "Για ποια Δημοκρατία μιλάμε;" Διαβάστε περισσότερα...