Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

απίστευτα περιστατικά που κανένας Δεν τα έχει βγάλει στα ΜΜΕ ! Μπράβο στον Κουρουπλή που είναι Παλικάρι και βλέπει όπως φαίνεται πιο καθαρά πολλούς αν οχι ολους εκει μέσα !!

read more "απίστευτα περιστατικά που κανένας Δεν τα έχει βγάλει στα ΜΜΕ ! Μπράβο στον Κουρουπλή που είναι Παλικάρι και βλέπει όπως φαίνεται πιο καθαρά πολλούς αν οχι ολους εκει μέσα !!" Διαβάστε περισσότερα...

Είναι τραγικό να ξεκινάς πατριώτης και να καταλήγεις ΛΑ.Ο.Σ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΓΙΩΡΓΟ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Αν υπαρχει ενα κομμα, στο οποιο πραγματικα αρμοζει ο τιτλος ”κομμα-τραβεστι”, αυτο ειναι το ΛΑ.Ο.Σ..
Η Εθνικη Παραταξη του 1977, γνωριζαμε οτι ηταν κομμα βασιλοφρονων. Ξεκαθαρα.
Η Ε.ΠΕ.Ν. γνωριζαμε οτι ηταν κομμα φιλοχουντικων.
Η Χρυση Αυγη, γνωριζουμε οτι ειναι….η Χρυση Αυγη.
Το ΛΑ.Ο.Σ. δεν γνωριζει κανεις τι ειναι.
Θυμαμαι, σαν χθες, ενα πρωτοσελιδο της εφημεριδας του κ. Καρατζαφερη, της επονομαζομενης Α1, τον Μαιο του 2000, κι ας ημουν 17 ετων, κι ας εχουν περασει 11 ετη. Ηταν την περιοδο των λαοσυναξεων του Μακαριστου Αρχιεπισκοπου Χριστοδουλου εναντια στην απαλειψη του θρησκευματος απο τις ταυτοτητες. Και με το πρωτοσελιδο αυτο, με φοντο την λαοσυναξη στο Συνταγμα και τιτλο περιπου αν θυμαμαι καλα, ”Ο ΛΑ.Ο.Σ. εστειλε μηνυματα με πολλους αποδεκτες”, ο Καρατζαφερης προανηγγελε την ιδρυση του κομματος του, μετα την διαγραφη απο τον Καραμανλη με την γνωστη ιστορια της ”Σαλωμης”.
Τοποθετωντας ξεδιαντροπα το ονομα ”Ορθοδοξος” στο ονομα του κομματος του, προσπαθησε να καπηλευτει την κληρονομια του Χριστοδουλου, τυχοδιωκτικα και καιροσκοπικα.
Απο τοτε εχει κυλησει πολυ νερο στο αυλακι. Στην πορεια αυτου του πολιτικου μορφωματος εγιναν πολλα.
Ο Καρατζαφερης πιαστηκε αρχικα απο την ατυχη επιλογη Τζαννετακου για την υπερνομαρχια Αθηνων-Πειραιως το 2002, ωστε να κανει αισθηση και να συσπειρωσει δυσαρεστημενους δεξιους. Το 2004 ομως με τον καραμανλικο αερα που σαρωνε το πολιτικο σκηνικο, φυσικα δεν υπηρχε χωρος γι’αυτον στην Βουλη.Ομως αναστηθηκε απο τα μοιραια λαθη της Νεας Δημοκρατιας, λαθη πολιτικης, λαθη στρατηγικης, λαθη που ξεκινουν απο ελλειψη ιδεολογικης καθαροτητας.Ο λογος φυσικα για τα σχολικα βιβλια με τους ”συνωστισμους στην Σμυρνη” την περιοδο 2006-2007. Και το 2007 εισηλθε στην Βουλη, οχι ως ανεξαρτητος βουλευτης, αλλα ως κομμα πλεον.
Η πραγματικοτητα δεν ειναι τοσο απλη, ομως.
Το κομμα του Καρατζαφερη εξαρχης λειτουργησε ως ”λαγος” του συστηματος Μητσοτακη και ως μοχλος συνεχους πιεσης στον Καραμανλη. Δεν ειναι τυχαιο οτι μεγαλο τμημα του κομματος εχει στελεχωθει απο ανθρωπους με στενες σχεσεις με την Αγια Οικογενεια και δεδηλωμενους νεοφιλελευθερους. Ουτε ειναι τυχαιο οτι ο Καρατζαφερης, στις δημοτικες εκλογες και οχι μονον σε αυτες, στηριζε ανθρωπους παρομοιων προσανατολισμων. Δεν ειναι αναγκη να αναφερθουμε σε συγκεκριμενα παραδειγματα, αλλα ειναι πολυ ευκολο αν χρειαστει. Στις εσωκομματικες εκλογες της ΝΔ το 2009, ηταν εκδηλος ο πανικος του για την διαφαινομενη εκλογη Σαμαρα και εξισου εκδηλη η αγωνιωδη προσπαθεια του για την εκλογη της Μπακογιαννη. Το παραμυθι ελεγε οτι ”ο Σαμαρας θα μικρυνει και θα διασπασει την ΝΔ, ενω η Μπακογιαννη θα την οδηγησει σε λαμπρα πεδια δοξας”. Αυτο που πραγματικα τον ενδιεφερε μηπως ο Σαμαρας απορροφησει ολοκληρωτικα το ποσοστο των εγκλωβισμενων πατριωτων δεξιων απο το κομμα του. Τελικα, δεν νομιζω οτι προκειται να γινει κατι τετοιο, διοτι ο Σαμαρας πλεον συρεται καθαρα σε θεσεις Καρατζαφερη περι συγκυβερνησης κλπ κλπ.
Σημαντικοτατο ρολο επαιξε και παιζει, και η συνεχης προβολη του κομματος απο το καναλι του προεδρου. Το ΛΑ.Ο.Σ. συνιστα το πρωτο τηλε-κομμα στην πολιτικη ιστορια της Ελλαδος. Η εξαπατηση απλων ανθρωπων μεσα απο το καναλι αυτο ξεπερνα καθε προηγουμενο.
Στα πλασια της λογικης του τηλε-κομματος και του τηλε-προεδρου εντασσεται και η συνεχης προβολη του και απο τα διαπλεκομενα Μεσα Μαζικου Εκμαυλισμου…συγνωμη, Ενημερωσης ηθελα να πω. Αλλωστε, ενα κομμα ιδρυθεν απο ανθρωπο της Οικογενειας, δεν ειναι δυνατον να μην τυγχανει εκλεκτης αντιμετωπισης απο τους εθνικους εργολαβους. Στο προσωπο του, οι καναλαρχες ειδαν αυτο που ειδε και η Οικογενεια: ενα εξαιρετικο μοχλο πιεσης στον Καραμανλη. Και πατωντας πανω στα λαθη του Καραμανλη, πριμοδοτησαν τον Καρατζαφερη με εξτρα-προβολη και κοινοβουλευτικη εκπροσωπηση. Εξ’οσων θυμαμαι, ο προεδρος εμφανιζεται στην τηλεοραση απο το 2002, τουλαχιστον δεκαπεντε φορες την εβδομαδα (σε αλλα καναλια πλην του δικου του), και σε καθε ζωνη, πρωινη, μεσημεριανη, βραδυνη. Αμφιβαλλω, αν πηγαινει στην Βουλη τοσο συχνα.
Ο Καρατζαφερης εισηγαγε επισης στην πολιτικη ζωη του τοπου την εννοια της απολυτης πολιτικης μπουρδολογιας. Τον θυμαμαι να προσερχεται σε καποιο ντιμπειτ κρατωντας δυο λεμονια και λεγωντας ”εφερα λεμονια για να ριξω στην σουπα”, εννοωντας οτι το ντιμπειτ θα ειναι ”σουπα” για τους τηλεθεατες. Οι διαφημιστικου τυπου ατακες και ο θεατρικος τροπος συμπεριφορας αποτελουν σημα κατατεθεν του. Ειναι χαρακτηριστικη η κινηματογραφικη φυγη του απο το Προεδρικο Μεγαρο, οταν αντιληφθηκε οτι δεν συζητουν για τον εκλεκτο του, τον Παπαδημο.
Κι αφου περι Παπαδημου ο λογος, να πουμε οτι το ΛΑ.Ο.Σ., εκ της ιδρυσεως του, εχει αναλαβει εργολαβικα τον ρολο του λαντζερη της διαπλοκης και της Νεας Ταξης. Ριχνει στην πολιτικη, στο κοινοβουλιο, στην κοινωνια, ιδεες και πρακτικες των οποιων η εμπνευση προερχεται απο ψηλα, ωστε να καλλιεργουνται και να ζυμωνονται κι οταν ελθει η καταλληλη στιγμη, το εδαφος να ειναι ετοιμο. Το ΛΑ.Ο.Σ. εχει δημιουργηθει για να ριχνει τον σπορο της αποχαυνωσης εκ των εσω, ως Δουρειος Ιππος. Απο το 2008 ακομη, προπαγανδιζει μια λυση συμμαχικης κυβερνησης υπο τον Παπαδημο. Ειναι εκπληκτικο.
Μια ακομη προσφορα του Καρατζαφερη στην πολιτικη, ειναι η εννοια της ”κωλοτουμπας”, στην οποια εσχατως εξασκουνται κι αλλοι με επιτυχια. Ειναι απιστευτο, ο ανθρωπος που εχει συρει τα εξ’αμαξης στον Καραμανλη να τον καλει προσφατα να γινει πρωθυπουργος σε κυβερνηση εθνικης ενοτητας. Φυσικα, και δεν ηθελε τον Καραμανλη, απλα οπως παντα ριχνει αδεια για να πιασει γεματα. Εριξε το ονομα του Καραμανλη για να ευαρεστησει καραμανλικους ψηφοφορους και για να φερει σε δυσκολη θεση τον Σαμαρα. Ολη η καρατζαφερεια λογικη της κωλοτουμπας, ειναι ακριβως αυτο. Δηλαδη η οποιουδηποτε ειδους δηλωση ή πραξη αρκει να ταιριαζει στο momentum και να αποφερει μικροκομματικα οφελη.
Τα στελεχη του ΛΑ.Ο.Σ. αποτελουν εκλεκτους εκπροσωπους της πολιτικης πρακτικης του Καρατζαφερη, πλην ελαχιστων. Λαικιστες, μαυρογιαλουροι, τηλε-βιβλιοπωλες, και αλλοι, εχουν παρει αριστα στο μαθημα της ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΙΑΣ. Κρατουν τους ψηφοφορους τους σε καταστολη πουλωντας φθηνα μαθηματα πατριωτισμου, ενω οι πολιτικες τους προτεραιοτητες ειναι σαφεστατα αλλες.
Οι ανθρωποι, οι ψηφοφοροι, που εχουν εγκλωβιστει στο ΛΑ.Ο.Σ. δεν εχουν την παραμικρη ιδεα για το αληθινο προσωπο του κομματιδιου αυτου. Ως επι το πλειστον, προκειται για ανθρωπους ηλικιωμενους ή ανθρωπους χαμηλου μορφωτικου επιπεδου, χωρις ιδιαιτερη προσβαση σε βιβλια, εφημεριδες ή διαδικτυο, για ανθρωπους που παρακολουθουν ολημερις τηλεοραση. Ειναι μακραν οι πιο εξαπατημενοι απο ολους διοτι νομιζουν οτι ψηφιζοντας Καρατζαφερη, ψηφιζουν ενα πατριωτικο, δεξιο κομμα.
Προφανως δεν θα ακουσαν ποτε για την αποκαλυψη των Wikileaks για τις στενες σχεσεις Καρατζαφερη – Πρεσβειας (μια ειναι η Πρεσβεια), ουτε για τον φιλο-σιωνισμο του, ουτε για την τουρκολαγνεια του. Δεν ειναι αναγκη να αναφερθουμε σε λεπτομερειες, οποιος διαθετει προσβαση στο διαδικτυο, πριν λιγους μηνες, διαβαζε κι ετριβε τα ματια του.
Αλλα δεν μπορω να κατηγορησω κανεναν φηφοφορο του ΛΑ.Ο.Σ., απο την στιγμη που βρεθηκαν τρια εκατομμυρια αλλοι που πιστεψαν το ”λεφτα υπαρχουν” και ψηφισαν το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ. Και δεν μπορω να τους προσαψω τιποτα, οταν εμεις της Ν.Δ., με τα τραγικα μας λαθη, ανοιξαμε τον δρομο στον Καρατζαφερη. Και συνεχιζουμε να το κανουμε.
Αλλα ειναι τραγικο να θεωρεις τον εαυτο σου πατριωτη και να καταληγεις ΛΑ.Ο.Σ.. Ειναι το ακρον αωτον της σχιζοφρενειας που ζουμε σε αυτον τον τοπο.
Ο Καρατζαφερης ηταν ο μεγαλος νικητης των προσφατων πολιτικων εξελιξεων. Ως εκλεκτος εγκαθετος της διαπλοκης και σε αγαστη συνεργασια με το συστημα, περασε εντελει αυτο που εκανε να φαινεται ως δικο του, αλλα φυσικα του ειχε υπαγορευθει. Η λυσσα του για τον Παπαδημο και η γλοιωδης κολακεια του προς αυτον, η παρομοια λυσσα των ΜΜΕ των νταβατζηδων και οι υμνοι τους για τον Καρατζαφερη, μιλουν ευγλωττα. Αναυδοι οι παλαιο-πασοκοι παρακολουθουν το κομμα τους να συνεργαζεται αριστα με τον Καρατζαφερη, τον Αδωνι και τον Ροντουλη. Αναυδοι παρακολουθουμε κι εμεις την ΝΔ να συνεργαζεται με το ΠΑΣΟΚ του Παγκαλου και του Παπακωνσταντινου, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, στο οποιο εχουμε αναφερθει εκτενως.
Ενα κομμα λοιπον που εξυπηρετει ξεκαθαρα τα συμφεροντα της διαπλοκης, σαφεστατα δεν ειναι ΛΑΙΚΟ. Διοτι η διαπλοκη απομυζα τον λαο σε αυτον τον τοπο. Ενα κομμα που προτεινει μανιωδως Προτεσταντη και μελος της Τριμερους Επιτροπης για πρωθυπουργο, σιγουρα δεν ειναι ΟΡΘΟΔΟΞΟ. Και προφανεστατα ο Καρατζαφερης δεν εχει καμια σχεση με τον Στραταρχη Παπαγο, ωστε να ονομαζει το κομμα του ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ, οπως ο αειμνηστος.
Ειναι καταντια να θεωρεις τον εαυτο σου πατριωτη, να αγαπας την Ελλαδα και να ψηφιζεις ΛΑ.Ο.Σ..
ΧΡΗΣΤΟΣ. 
read more "Είναι τραγικό να ξεκινάς πατριώτης και να καταλήγεις ΛΑ.Ο.Σ." Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πάνος Καμμένος είχε επικοινωνία με Μόσχα ;

Έντονο ενδιαφέρον υπήρξε για τις χθεσινές εξελίξεις στην Μόσχα. Μετά από πολλές προσπάθειες, γεγονός πρωτοφανές για την θέση (;) του κορυφαίου διπλωμάτη, υπήρξε επικοινωνία με τον βουλευτή που είχε κλειστά τα τηλέφωνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εντύπωση προκαλεί πως ο διπλωμάτης γνωρίζει πολύ καλά τα Ελληνικά πράγματα και πρόσφατα πήρε εντολή για αλλαγή θέσης, χωρίς όμως να ανακοινωθούν επίσημα τα νέα του καθήκοντα.
Στην Ελλάδα πάντως υπάρχει έντονη η απαξίωση της...

...Ρώσικης διπλωματίας αφού οι σχέσεις του νυν πρέσβη με την κυβέρνηση και τα ΜΜ”Ε” είναι απολύτως τυπικές. Ο μόνος δίαυλος επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ Μόσχας – Αθήνας είναι οι συχνές επαφές Πούτιν – Καραμανλή που όμως και οι δύο επιμένουν πως στοχεύουν στην διατήρηση των καλών προσωπικών σχέσεων που απέκτησαν όταν ο ΚΚ ήταν πρωθυπουργός.
Μυστήρια πράγματα…

πηγή
read more "Ο Πάνος Καμμένος είχε επικοινωνία με Μόσχα ;" Διαβάστε περισσότερα...

''Θέμα ημερών η χρεοκοπία Ισπανίας και Ιταλίας'' - Η ευρωζώνη παραδίδεται στην πυρά του χρέους

- Ο Γιούνκερ ανησυχεί και για τα επίπεδα του γερμανικού χρέους!
- Συντρίβουν κάθε υψηλό ρεκόρ τα spreads στα ομόλογα σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία
- Πτώση δίχως φρένα για το ευρώ - Σε μαζικές αγορές χρυσού καταφεύγουν οι τράπεζες
- Καταστροφική δημοπρασία στην Ισπανία - Αποτυχημένη η πυροσβεστική επέμβαση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας
- Κατακόκκινες οι διεθνείς αγορές
- Για επερχόμενη χρηματοοικονομική καταστροφή προειδοποιούν αναλυτές

Ευρώ-συναγερμός - Spreads ρεκόρ για Ισπανία και Γαλλία




Καθημερινά πλέον συντρίβουν κάθε υψηλό ρεκόρ τα 10ετή ομόλογα της Γαλλίας και της Ισπανίας, απόδειξη πως η κρίση χρέους μόλυνε και τον κλειστό πυρήνα του ευρώ.

Ιστορικό υψηλό ρεκόρ από τη σύσταση της ευρωζώνης για τα spreads στα 10ετή ομόλογα της Ισπανίας με απόδοση 6,74%, τα αντίστοιχα ιταλικά έχουν απόδοση 7,15% ενώ ανεβαίνουν και τα γαλλικά 10ετή ομόλογα στις 203 μ.β με απόδοση 3,8%.

Η ΕΚΤ αποτυγχάνει ως τώρα να σβήσει τις φλόγες αφού αναποτελεσματικές είναι οι παρεμβάσεις της και σήμερα με αγορές ομολόγων Ισπανίας και Ιταλίας, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Τα spreads στην Ελλάδα στις 2.707 μ.β, στην Ιρλανδία στις 636 μ.β και στην Πορτογαλία στις 945 μ.β.

Η ευρωπαική κρίση χρέους γονατίζει το ευρώ που στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είναι στα 1,34900.

Το Λονδίνο είναι στο -1,80%, η Φραγκφούρτη στο -1,35% και το Παρίσι στο -1,43%.

Ανακάμπτει η Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη στις 721,87 μονάδες και άνοδο +0,55% στις 15.09.

Σοκ στην Ισπανία από καταστροφική δημοπρασία




Πίσω στο 1997, 14 ολόκληρα χρόνια δηλαδή, γύρισε σήμερα η Ισπανία.

Σε μία καταστροφική όπως αποδείχτηκε δημοπρασία το Ισπανικό Δημόσιο άντλησε 3,563 δισεκατομμύρια ευρώ από 10ετή ομόλογα των οποίων η απόδοση διαμορφώθηκε στο 6,975%.

Αυτό το νούμερο είναι και το υψηλότερο κόστος 10ετούς δανεισμού για την Ισπανία από το 1997.

Θέμα ημερών η χρεοκοπία της Ευρώπης



''Ο χρόνος τελειώνει πολύ γρήγορα. Θεωρώ ότι έχουμε στη διάθεσή μας μερικούς μήνες, που θα μπορούσαν να είναι εβδομάδες ή ακόμα και μέρες, πριν υπάρξουν πραγματικοί κίνδυνοι για την χρεοκοπία χώρας όπως η Ισπανία ή η Ιταλία που θα οδηγούσε σε χρηματοοικονομική καταστροφή και θα παρέσυρε τον τραπεζικό τομέα της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής'' δηλώνει στο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Willem Buiter.

Ο ίδιος περιμένει το εως τώρα αδιανόητο, την ''μόλυνση'' δηλαδή χωρών όπως η Φινλανδία και η Αυστρία και κατηγορεί τους Ευρωπαίους ηγέτες και την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για αδράνεια.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ένας άλλος τραπεζικός κολοσσός, η ελβετική UBS δημοσιεύει ανάλυση με τον χαρακτηριστικό τίτλο :''Το ευρώ έτσι όπως είναι τώρα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει''.

Ρίζα του κακού κατά την τράπεζα είναι η στρεβλή δομή της ευρωζώνης και ως άμεσες λύσεις προτείνει την αλλαγή των ευρωπαικών συνθηκών και αύξηση των εξουσιών της Κομισιόν.

Στο καταφύγιο του χρυσού καταφεύγουν οι τράπεζες



Σε επίπεδα ρεκόρ φτάνουν οι μαζικές αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Στην τελευταία έκθεση του World Gold Council αναγράφεται πως 148,4 τόνους χρυσού αγόρασαν οι τράπεζες το τελευταίο τρίμηνο, εκτοξεύοντας την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
newsit.gr
read more "''Θέμα ημερών η χρεοκοπία Ισπανίας και Ιταλίας'' - Η ευρωζώνη παραδίδεται στην πυρά του χρέους" Διαβάστε περισσότερα...

Δήμαρχος Λονδίνου: "Η δίαιτα λιτότητας θα φέρει τους Έλληνες στα όριά τους"

  • Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λονδίνου, Boris Johnson, η τακτική του σοκ και ο εκφοβισμός ενός λαού με τη δικαιολογία της διάσωσης του ευρώ θα γίνει μπούμερανγκ
Toυ Boris Johnson
για τη βρετανική εφημερίδα Telegraph

Μέχρι εδώ ήταν. Δεν αντέχω άλλες ειρωνείες για τα κιλά μου. Είμαι στη διαδικασία να εφεύρω μια νέα δίαιτα. Λέγεται "Eλληνική Δίαιτα Λιτότητας" και την αρχίζω αμέσως. Η στιγμή της επιφοίτησης μου ήρθε την περασμένη Παρασκευή, όταν είχαμε πάει στο Μονακό για να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα του Λονδίνου για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου το 2017.

Παρ' όλο που κερδίσαμε και επιστρέψαμε θριαμβευτές, μια άσχημη στιγμή περίμενε τον καλό σας τον δήμαρχο. Περπατούσαμε όλοι μαζί σ΄ένα διάδρομο του κυριλέ ξενοδοχείου όπου μέναμε, όταν σε κάποια φάση περάσαμε μπροστά από έναν επίχρυσο καθρέφτη και πρόσεξα τη φοβερή αντίθεση ανάμεσα στα γραμμωμένα σώματα των βασικών μελών της ομάδας και το στρουμπουλό της αφεντιάς μου. Βλέπω να περνάει ο Λόρδος Coe, λεπτός και σμιλεμένος σαν κυνηγετικό σκυλί. Μετά η αθλήτρια του επτάθλου Denise Lewis και η υπερηχητική σπρίντερ Jodie Williams, χωρίς γραμμάριο λίπους επάνω τους. Και διάφοροι άλλοι αθλητές και πρώην αθλητές, όλοι ευκίνητοι και λεπτοκαμωμένοι, πανάθεμά τους. Και τελευταίος, αλί και τρισαλί, πέρασα εγώ.

Για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα, είχε αποφασιστεί ότι όλοι έπρεπε να φοράμε ανοιχτά γκρι κουστούμια, και μάλλον οι πληροφορίες που δόθηκαν για τις διαστάσεις μου ήταν από τον καιρό που ήμουν πιο νέος και σφριγηλός. Καθώς πέρασα, που λέτε, μπροστά από τον καθρέφτη, βλέπω έναν σφαιρικού σχήματος επιχειρηματία σκανδιναβικής καταγωγής να με κοιτάζει με μάτια κόκκινα από την αϋπνία, με τους χοντρούς μηρούς του να τσιτώνουν το ύφασμα του παντελονιού, σαν λουκάνικα έτοιμα να σκάσουν πάνω στη σχάρα. Και συνειδητοποίησα ότι ήμουν εγώ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα το πρωί διάβασα ένα ανελέητο άρθρο σε μια κυριακάτικη εφημερίδα που έλεγε ότι μου φαίνεται πολύ ότι τα σάντουιτς με μπέικον τα κατεβάζω δύο-δύο στην καθισιά μου. Τότε ήταν που χτύπησα το χέρι στο τραπέζι και φώναξα "Αρκετά! Ήρθε η ώρα να αρχίσεις την Ελληνική Δίαιτα Λιτότητας ©. Ήρθε η ώρα να μπεις σ' ένα πρόγραμμα άγριων περικοπών από υδατάνθρακες και άμεσης μείωσης της κατανάλωσης οινοπνευματωδών. Δε μπα να μου κουνάτε όσα κέικ λαχταριστά θέλετε κάτω από τη μύτη μου, βράχος εγώ, θα τα σπρώχνω μακριά. Όσο για το τυρί, το αποκηρύσσω από σήμερα επίσημα σαν το φαγητό του διαβόλου".

Το ξέρω ότι θα είναι δύσκολο. Οι δίαιτες λιτότητας πάντα είναι δύσκολες. Πρέπει να προετοιμαστώ ψυχολογικά για αυτό το παραισθησιογόνο συναίσθημα που σε βαράει ξαφνικά το απόγευμα, όταν δεν έφαγες χορτάτα το μεσημέρι. Το στομάχι μου θα γουργουρίζει σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως τα πλήθη στην πλατεία Συντάγματος. Τα μέσα μου θα λιγουρεύονται τηγανητές πατάτες, σαν μια στρατιά Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων που διεκδικούν το προγονικό δικαίωμά τους να συνταξιοδοτούνται στα 50. Καθώς θα περνάω με το ποδήλατο μπροστά από τον σταθμό του μετρό στο London Bridge, τα ρουθούνια μου θα είναι γεμάτα από το βασανιστικό άρωμα της κρεατόπιτας - ίδιο με το μαρτύριο του Έλληνα τελωνειακού υπαλλήλου όταν σκέφτεται την Πόρσε που αναγκάστηκε να πουλήσει, τη γκόμενα που της κανόνισε να βγει με μειωμένη σύνταξη, τη βίλα που αναγκάστηκε να πουλήσει άρον άρον σ' έναν τύπο φινετσάτο από το Ντίσελντορφ.

Θα υπάρξουν στιγμές που τα συμπτώματα στέρησης θα είναι τόσο αφόρητα που θα λέω στον εαυτό μου ότι δεν αξίζει τον κόπο, και δε μπα να κουρεύεται το πρόγραμμα λιτότητας και τα καλά του. Τα ίδια, δηλαδή, που λένε τώρα για την κυβέρνηση στην Αθήνα. Αλλά δεν θα το βάλω κάτω. Θα συνεχίσω την Ελληνική Δίαιτα Λιτότητας © - ελιές, ντομάτες, κρεμμύδια, αλλά ούτε ένα κομμάτι φέτα - ακολουθώντας την αδυσώπητη λογική της νέας "τεχνοκρατικής" κυβέρνησης που σύντομα θα βγάλει ρίζες στην Αθήνα, στη Ρώμη και αλλού. Οι πολιτικοί, λέει, θα συναινέσουν, για να κάνουν το καλύτερο για όλους μας. Αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι συναινούντες θα έχουν δίκιο.

Στην περίπτωσή μου δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δίαιτα μου κάνει καλό. Αλλά υπάρχει, φυσικά, τεράστια διαφορά μεταξύ μιας προσωπικής απόφασης να κάνει κάποιος δίαιτα, και της οικονομικής ατζέντας που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή με το ζόρι στα περιφερειακά μέλη της Ευρωζώνης. Η πρώτη και πιο προφανής διαφορά είναι ότι η Ελληνική Δίαιτα Λιτότητάς μου είναι σχέδιο που εγώ σκαρφίστηκα. Εγώ την ψήφισα. Το ίδιο το κοινοβουλευτικό μου σώμα πήρε τη σχετική απόφαση. Είναι μια δίαιτα προσαρμοσμένη σε αυτά που με συμφέρει να κάνω, και είναι σύμφωνη με τη δική μου νοοτροπία. Δεν έχω καμιά Angela Merkel να με παρακολουθεί και να βαράει το μαστίγιο της, γαβγίζοντάς μου: "Αργείς! Αργείς"! Ούτε έχω τον Herman Van Rompuy, Πρόεδρο της ΕΕ, απέναντί μου να μου λέει: "Δεν είναι ώρα για εκλογές, αλλά για αποφάσεις"!

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ της δίαιτάς μου και του ελληνικού προγράμματος λιτότητας είναι ότι στους Έλληνες έχει γίνει κατάφωρη στέρηση του δικαιώματος να αποφασίζουν οι ίδιοι τι θα κάνουν με το πρόβλημά τους. Και αποτελεί πικρή ειρωνεία το γεγονός ότι οι Έλληνες έγιναν δεκτοί στην ΕΕ, με την ελπίδα ότι η ένταξή τους θα βοηθούσε στην εδραίωση της δημοκρατίας, μετά από τα επτά χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Αλλά νά που τώρα οι Έλληνες διαπιστώνουν ότι οι δημοκρατικές ελευθερίες τους καταπατούνται από την ίδια την ΕΕ. Αναμφισβήτητα θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στον προϋπολογισμό τους και να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον διογκωμένο δημόσιο τομέα τους. Αλλά η εφαρμογή ενός τέτοιου δρακόντειου προγράμματος με τόση βιάση και χωρίς δημοκρατική συναίνεση είναι συνταγή καταστροφής.

Τέτοιου είδους δίαιτες θέλουν μεγάλη προσοχή. Έχω έναν φίλο - θα τον ονόμαζα προσωποποίηση της καλωσύνης - που πρόσφατα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα δίαιτας που είναι γνωστή με το όνομα "Dukan" και έχει χάσει ήδη αρκετό βάρος. Αλλά μου εξομολογήθηκε ότι κάθε φορά που περνάει έξω από φούρνο, τον κυριεύουν κάτι λυκανθρωπικά ένστικτα που τον τρομάζουν. Παρομοίως, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει η τρόϊκα στην Ελλάδα αναμφίβολα αντενδείκνυνται για την περίπτωση, αφού βυθίζουν τη χώρα όλο και περισσότερο στην ύφεση και επιδεινώνουν την ήδη δεινή θέση της Ελλάδας.

Κατά μία έννοια, δεν έχει σημασία αν η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι ορθή ή εσφαλμένη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πολλοί Έλληνες είναι ήδη πεπεισμένοι ότι είναι καταστροφική, πράγμα που σημαίνει ότι θα εξακολουθήσουν να δυσανασχετούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κυρίως επειδή επινοήθηκε και εφαρμόστηκε χωρίς τη δημοκρατική έγκρισή τους. Πριν από πολλά χρόνια, η Μargaret Thatcher εκφώνησε μια ομιλία που πολλοί έχουν σχολιάσει αρνητικά από τότε. Στην ομιλία αυτή προειδοποίησε για τη δημιουργία πανομοιότυπων "Ευρωπαίων καρμπόν". Όλοι είπαν τότε ότι ήταν παράλογο να εκφράζεται έτσι. Αλλά να που η προειδοποίηση της επαληθεύτηκε.

Χρησιμοποιούμε τον φορολογικό εκφοβισμό σε μια προσπάθειά μας να μετατρέψουμε τους Έλληνες και τους Ιταλούς σε Γερμανούς. Ολόκληρη η "επιχείρηση ΕΕ" έχει αφοσιωθεί στο να κρατήσει το ευρώ στη ζωή με το εντελώς προσχηματικό σκεπτικό ότι το νόμισμα είναι συνώνυμο με την "Ευρώπη". Κλείσαμε όλες τις εξόδους του υπουργείου Eξωτερικών της Βρετανίας, που φλέγεται, με τον William Hague μέσα. Οι Βρετανοί φορολογούμενοι θα ακουμπούν όλο και μεγαλύτερο μέρος από το εισόδημά τους για να "σώσουν", λέει, τη χώρα, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτό το ποσό θα καταλήξει στις τράπεζες και στα μπόνους των τραπεζιτών. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εδώ, στις νότιες χώρες της ΕΕ θα εφαρμόζονται ολοένα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, που στην πραγματικότητα δεν ανταπροκρίνονται στις ανάγκες τους.

Ανεξάρτητα από το πόσο αυστηρή δίαιτα θα κάνω εγώ, αποκλείεται να μοιάσω σε πρωταθλητή.

Έτσι και οι Έλληνες δεν μπορούν να γίνουν Γερμανοί στο άψε σβήσε. Και είναι βάναυσο να τους αναγκάζουν κάποιοι να το επιχειρήσουν.

read more "Δήμαρχος Λονδίνου: "Η δίαιτα λιτότητας θα φέρει τους Έλληνες στα όριά τους"" Διαβάστε περισσότερα...

Nigel Farage: ‘Κυβερνήσεις Μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία’(video)

Ομιλία του Farage σήμερα (16/11/2011). Το καλύτερο είναι που λέει ότι η ιστορία με τις παραιτήσεις Παπανδρέου Μπερλουσκόνι, θυμίζει μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι. Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα…
read more "Nigel Farage: ‘Κυβερνήσεις Μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία’(video)" Διαβάστε περισσότερα...

Το Πολυτεχνείο “ζει”. Με… μηχανική υποστήριξη


Το «Πολυτεχνείο» μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε και γέρασε. Ακολουθεί την πορεία της ζωής. Πεθαίνει. Άντε να βγάλει ακόμη μια χρονιά, κι έχει ο θεός μέχρι την επόμενη. Ζει με μηχανική υποστήριξη ώστε να μη γίνει αντιληπτό σε όσους θέλουν να ζουν το μύθο του ότι, αυτό που εμείς ζήσαμε τότε, δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που συντηρούν σήμερα οι «έμποροι» των ιδεών του. Για το ίδιο το «Πολυτεχνείο», για όσα ωραία ζήσαμε και αγαπήσαμε, ίσως θα ήταν καλύτερο να πεθάνει. Γιατί μόνο έτσι θα… ζήσει γι αυτό που πραγματικά ήταν. Γιατί μόνο έτσι θα το θυμόμαστε και θα το τιμούμε. Διαφορετικά κάθε χρόνο θα γίνεται και χειρότερο. Κάθε χρόνο θα δίνει την ικανοποίηση στους εχθρούς της Δημοκρατίας να χαίρονται για την κατάντια του.
Όσοι πραγματικά ζήσαμε εκείνες τις στιγμές, βρεθήκαμε μέσα ή στους γύρω δρόμους και ξενυχτήσαμε ακούγοντας τις εκκλήσεις για αίμα από τον ραδιοσταθμό των «Ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων», είναι ανάγκη προκειμένου να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά του, να τραβήξουμε τα καλώδια και να το αποσυνδέουμε από το «μηχάνημα» που το κρατάει στη ζωή ώστε κάποιοι να επωφελούνται σε βάρος του.
read more "Το Πολυτεχνείο “ζει”. Με… μηχανική υποστήριξη" Διαβάστε περισσότερα...

Προσπαθούν να δέσουν την Ελλάδα χειροπόδαρα!


Σκληρό ροκ για το PSI με Νταλάρα
Τον ουρανό με τ' άστρα ζητούν από την καθημαγμένη Ελλάδα οι τραπεζίτες, που απαιτούν το κούρεμα του χρέους να συνοδευτεί με μέτρα ευνοϊκά για τους ίδιους και επαχθή για όλους εμάς.

Ζητούν τα νέα ομόλογα, που θα πάρουν ως αντάλλαγμα για το «κούρεμα» να έχουν μικρές διάρκειες (έως 15 χρόνια) με μέσο επιτόκιο της τάξης του 8%, αλλά και υπαγωγή τους στο δίκαιο της Αγγλίας.

Χθες βράδυ το υψηλόβαθμο στέλεχος του γνωστού IFF (Διεθνές Ινστιτούτο Οικονομικών) Τσαρλς Νταλάρα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και έθεσε τους όρους, εν όψει των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν σήμερα στη Φρανκφούρτη.

Στις συζητήσεις είναι ακόμα αμφίβολο αν θα συμμετάσχει εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι στο υπουργείο Οικονομικών, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) εμφανίζονται διχασμένοι για τον όλο χειρισμό του θέματος και τη διαμόρφωση της βέλτιστης πρότασης για την Ελλάδα.

Οι τραπεζίτες ζητούν ακόμα υπαγωγή των νέων ομολόγων στο βρετανικό δίκαιο, γεγονός το οποίο αν γίνει αποδεκτό η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά στο μέλλον να κάνει αναδιάρθρωση στα συγκεκριμένα ομόλογα. Αντίθετα η υπαγωγή στο εγχώριο δίκαιο αφήνει το περιθώριο αλλαγής των όρων μιας έκδοσης ομολόγων, αν είναι σύμφωνο το 70% των αγοραστών της συγκεκριμένης έκδοσης.

Αν οι όροι που βάζουν οι τραπεζίτες γίνουν αποδεκτοί, η χώρα μας θα χάσει την ετήσια ελάφρυνση 4 με 5 δισ. στους τόκους που προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

Η πλευρά των τραπεζών επιχειρεί να αξιοποιήσει τα κενά της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και μέχρι στιγμής εμφανίζεται αδιάλλακτη επιχειρώντας να επιβάλει τις θέσεις της.

Οι απαιτήσεις των τραπεζών για το ύψος του επιτοκίου των νέων ομολόγων, το οποίο φτάνει σύμφωνα με πληροφορίες το 8%, αλλά και για το λεγόμενο αναπροεξοφλητικό επιτόκιο, υπονομεύουν την προοπτική για μια συμφωνία που δεν θα βλάψει περισσότερο την Ελλάδα.

Από την πλευρά της η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρήσει ακέραια τη μείωση του 50% στο υπό «κούρεμα» τμήμα του χρέους. Το συγκεκριμένο ποσόν ανέρχεται στα 204 δισ. ευρώ και μετά το «κούρεμα» θα πρέπει να πέσει στα επίπεδα των 100 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα «επιθυμεί» να χορηγήσει μετρητά 30 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες, ενώ τα υπόλοιπα 70 δισ. ευρώ να ανταλλαγούν με νέα ομόλογα 20ετούς ή 30ετούς διάρκειας, με επιτόκια προσήκοντα στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.

Η πρώτη προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι απαιτήσεις των τραπεζών «στο πνεύμα της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου» θα γίνει σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη. Ο επικεφαλής της τράπεζας και πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Γιόζεφ Ακερμαν μαζί με τον Τσ. Νταλάρα θα διαπραγματευτούν τα επίμαχα ζητήματα με εκπροσώπους της Ε.Ε. Το IIF έχει ήδη γνωστοποιήσει στην Ε.Ε. και την Ελλάδα ένα σχέδιο ανταλλαγής ομολόγων, το οποίο προβλέπει δύο κύρια σημεία:

*Αύξηση του αναπροεξοφλητικού επιτοκίου (που υπολογίζει τις ζημίες) στο 12% από 9% που προέβλεπε η Συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Ομως όσο μεγαλύτερο είναι το επιτόκιο αυτό τόσο θα μειώνεται και η αποτίμηση των νέων ομολόγων που θα λάβουν οι τράπεζες. Η «ζημιά» αυτή οδηγεί στη δεύτερη απαίτηση των τραπεζών για υψηλότερο επιτόκιο των ομολόγων, που θα έχει ρήτρα ΑΕΠ.

* Το επιτόκιο των νέων τίτλων θα προσαυξάνεται με βάση τη θετική αύξηση του ΑΕΠ έως τα επίπεδα του 8%.


read more "Προσπαθούν να δέσουν την Ελλάδα χειροπόδαρα!" Διαβάστε περισσότερα...

Γαύροι γίνονται μπράβοι της ΠΑΣΠ για 200 ευρώ !!!!


Σύμφωνα με πληροφορίες που διασταυρώσαμε με έγκυρες πηγές, μηχανισμοί από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ έχουν προβεί στην πρόσληψη ροπαλοφόρων, κυρίως από οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, προκειμένου να ενισχύσουν το μπλοκ της ΠΑΣΠ στη σημερινή πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι «στρατολόγοι» υποσχέθηκαν από 100 έως 200€ σε όσους συμμετάσχουν στην ενίσχυση των τάξεων των ροπαλοφόρων της ΠΑΣΠ.

...γιατί η Λ7 δεν χρηματίζεται ποτέ, και δεν έχει αφεντικά... Μπουχαχαχαχαχαχαχαχα!!!Μια τα ΚΝΑΤ και μια εσείς, ρε μήπως το ΜΠΑΤΣΟΚ γουστάρει το κόκκινο;
read more "Γαύροι γίνονται μπράβοι της ΠΑΣΠ για 200 ευρώ !!!!" Διαβάστε περισσότερα...

89 χρόνια από την εκτέλεση των έξι: τίποτα δεν έχει αλλάξει


Στις 15/11/2011, 89 χρόνια συμπληρώνονται από την εκτέλεση των έξι, ως υπευθύνων για την Μικρασιατική καταστροφή. Αν εξετάσουμε το κατηγορητήριο, διαπιστώνουμε πως συμπεριφορές των πολιτικών, είναι ίδιες και τότε και τώρα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Το κατηγορητήριο[1] λοιπόν, τους κατηγορεί για εσχάτη προδοσία, είχε δε, 15 σκέλη. Δεκαπέντε επιμέρους κατηγορίες.
1. Η πρώτη κίνηση ήταν να φέρουν το Βασιλιά. Μάλιστα έκαναν και σχετικό δημοψήφισμα, στο οποίο ο Ελληνικός λαός, ψήφισε με ποσοστό 98% υπέρ της επανόδου του μονάρχη.
Ο αρχηγός μας να είναι εδώ, πάση θυσία. Χωρίς αρχηγό ‘χανόμαστε’. Τόσα χρόνια μετά και τα αρχηγικά κόμματα, εξακολουθούν να επιβιώνουν.
2. Ενώ η Β. Ήπειρος και η Δωδεκάνησος, είχαν συμφωνηθεί να παραχωρηθούν στην Ελλάδα, «υμείς δεν προέβητε εις την λήψιν των αναγκαίων μέτρων δια την προσάρτησιν των ελληνικότατων τούτων χωρών εις το Κράτος».
Το πώς οι μετέπειτα πολιτικοί υπεράσπισαν τα Ελληνικά συμφέροντα, φαίνεται από την συνεχή συρρίκνωση του Ελληνισμού.
3. Παρά την ανακοίνωση των Δυνάμεων, έφεραν τον Κωνσταντίνο στην εξουσία, με συνέπεια να υποστεί η Ελλάδα, οικονομικό αποκλεισμό «στερήσαντες ούτω την Πατρίδα ημών συναλλάγματος 33 εκατομμυρίων δολαρίων, 5 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών και 566 εκατομμυρίων φράγκων». Και όχι μόνο αυτό αλλά, «αφίσαντες το παρά της Εθνικής Τραπέζης εκδοθέν χαρτονόμισμα, ακάλυπτον, τον Δημόσιον χρεώστην των αντιστοίχων ποσών των εκδοθέντων χαρτονομισμάτων, …δημιουργήσαντες τελικώς δια πάντων τούτων και άλλων συνεπειών την οικονομικήν καταστροφήν της Πατρίδος».
Για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας σήμερα, δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα. Έχουν γραφεί ήδη αρκετά[2].
4. Έδιωξαν τα εμπειροπόλεμα στελέχη και τοποθέτησαν άπειρους αρχηγούς μονάδων. Έκαναν δεν την αλλαγή σε καιρό πολέμου.
Μα … τα δικά μας τα παιδιά, είναι πάντα .. καλύτερα.
5. Παρά το δυσμενές κλίμα σε διεθνές επίπεδο, λόγω της επανόδου του Βασιλέως, δεν του υπέδειξαν να παραιτηθεί. Κάλυψαν δε, την κατάσταση και απέκρυψαν από τον Ελληνικό λαό την αλήθεια.
Αυτή η απόκρυψη της αλήθειας, μας κυνηγάει από πολύ παλιά. Σχεδόν όλο το πολιτικό σύστημα έχει στηριχτεί στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».
6. Διετάχθη προώρως η ατυχής επιχείρηση του Μαρτίου του 1921.
Πρόωρα ή κατόπιν εορτής, ποτέ δεν τα πήγαιναν καλά, οι Έλληνες πολιτικοί με το χρόνο. Πάντα μπαίνει το στοιχείο των προσωπικών ή κομματικών σκοπιμοτήτων. Τα μέτρα δεν λαμβάνονται στο σωστό χρόνο. Φτάσαμε να κάνουμε «εμπόριο χρόνου».[3] Το κακό με το εμπόριο αυτό, είναι ότι ο χρόνος κυλά ευνοϊκά μόνο για το δανειστή.
7. Διετάχθη η από Εσκή Σεχήρ προς Άγκυραν εκστρατεία, παρά την γνώμην του Αρχηγού της Στρατιάς.
Είπαμε, οι πολιτικοί ξέρουν.
8. Ανετέθη η αρχιστρατηγία εις τον ανεύθυνον Βασιλέα (σε καιρό πολέμου).
Ο λαός ψηφίζει κυβέρνηση και η κυβέρνηση μεταθέτει την εξουσία αλλού. Η διοίκηση των οικονομικών σήμερα, ήδη έχει ανατεθεί στην Ε.Ε. και στο ΔΝΤ. Ας έχει το τελευταίο αποδείξει ότι όπου πάει εξυπηρετεί τα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου. Ας είναι η Ε.Ε. ένα σύνολο χωρών που η κάθε μία κοιτάζει το συμφέρον της. Εμείς εκεί. Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας. πρέπει κάποιος άλλος να μας πει τι ακριβώς να κάνουμε. Το ότι δεν έχει καμιά γνώση της Ελληνικής πραγματικότητας, δεν έχει σημασία. Σημασία, έχει να ακολουθούμε οδηγίες. Μπορεί και να σωθούμε έτσι. Θα μας σώσουν οι άλλοι, αφού εμείς δεν είμαστε άξιοι να σώσουμε τους εαυτούς μας.
9. Γιατί, παρά τον οικονομικό αποκλεισμό και την διπλωματική απομόνωση, ψήφισαν νόμους για να βολέψουν … ημέτερους. Αποτέλεσμα ο στρατός δεν είχε να φάει, αλλά οι Βουλευτές του 1915 και πολλά άλλα πρόσωπα, πήραν τις αποζημιώσεις τους.
Σήμερα, που στέλνουν το χαράτσι, και χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και «οι άνθρωποί τους», τυγχάνουν αποζημίωσης με απίθανες δικαιολογίες.
10. Δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις του Ιουνίου 1921, με τις οποίες εσώζετο η (Aνατολική) Θράκη και επετυγχάνετο η αυτονόμησις της Μικρασίας.
Σήμερα αφήνουμε και τη Δυτική Θράκη, στα χέρια του Τουρκικού και Αμερικάνικου Προξενείου
11. Διωρίσθη αρχιστράτηγος ο Χατζανέστης. Χαρακτηρίζεται στοιχείο ανισόρροπο[4].
Οι έρευνες ψυχολόγων καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η επιθυμία να εξουσιάζεις ανθρώπους, αποτελεί χαρακτηριστικό μη ισορροπημένου ατόμου.
12. Απεσπάσθηκαν δυνάμεις από τη Μ. Ασία στη Θράκη, αποδυναμώνοντας το μέτωπο και δίνοντας την ευκαιρία στον εχθρό να κάνει την τελική του επίθεση.
Στον οικονομικό πόλεμο που υφιστάμεθα τώρα, ο τέως πρωθυπουργός φρόντισε να μας αφαιρέσει τα κυριότερα όπλα. Έτσι, Α) ενώ πιο παλιά τα ομόλογα που εκδίδαμε ήταν βασισμένα στο Ελληνικό δίκαιο, ο Γ. Α. Παπανδρέου, προτίμησε για όλα τα καινούργια, το δίκαιο της Αγγλίας που είναι με το μέρος των δανειστών και όχι των δανειζόμενων[5]. Επίσης, Β) ενώ μέχρι τώρα δεν υπήρχε εμπράγματη εγγύηση για τα δάνεια, τώρα ο τέως πρωθυπουργός, φρόντισε οι δανειστές μας να έχουν κάλυψη σε δημόσια ελληνική περιουσία. Δηλαδή, ο κ. Παπανδρέου, δεν πήρε ένα τμήμα, πήρε όλο το στρατό από τον πόλεμο.
13. Υπεγράφη σύμβασις παραιτήσεως από των συμμαχικών πιστώσεων προς την Ελλάδα.
Σήμερα είδατε καμιά κίνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις; Θα υπογράψουμε μάλιστα, λένε οι γνωρίζοντες, με τους φίλους και γείτονες Τούρκους την μη επέκταση στα 12 μίλια και θα προχωρήσουμε στην οικονομική συνεκμετάλλευση της δικής μας πλευράς του Αιγαίου. Άλλωστε το δηλώσαμε καθαρά. «Από το να έχεις προβλήματα με τους γείτονες, καλύτερα μερικά στρέμματα λιγότερο». (Αυτός είναι ο ορισμός του Θάρρους. Ας τον διδάξουμε στα παιδιά μας, για να βαδίσουμε όλοι μαζί στο δρόμο που χάραξε το Τσολάκογλου).
14. Έγινε ανεκτή παρακυβέρνησις υπό τον Πρίγκιπα Νικόλαον και τους Στρέιτ, Δούσμανην, Κωνσταντινόπουλον. Σκοπός: «ήτις δια δολοφονιών, απειλών, επιθέσεων κατ’ αόπλων πολιτών κλπ, ενέσπειρε τρομοκρατίαν προς διατήρησιν της αρχής».
Είναι τυχαίο που η εγκληματικότητα έχει φτάσει και στο πιο μικρό χωριό;
15. Ημποδίσθησαν να ηγηθούν της διπλωματικής αντιπροσωπείας οι Δ. Ράλλης και Ελ. Βενιζέλος.
Εκτός από τις παραπάνω κατηγορίες που περιέχει το κατηγορητήριο στη δίκη των έξι, μικρασιατικές οργανώσεις, έχουν προσθέσει και άλλες. Μερικές από αυτές.
  • Η υπονόμευση της δράσης της Μικρασιατικής Άμυνας[6] και της δημιουργίας τοπικού μικρασιατικού στρατού, που θα μπορούσε να αντισταθεί στους κεμαλικούς,
Είπε κανείς τίποτα για το θεσμό της παλλαϊκής άμυνας
  • Η απόλυτη εγκατάλειψη των Ελλήνων του Πόντου, μέσω της παραγνώρισης των πολιτικών τους αιτημάτων και της μη αποστολής στρατιωτικής βοήθειας προς το δυναμικό ποντιακό αντάρτικο κίνημα που δρούσε στο βορρά της Μικράς Ασίας.
Το κράτος μας προχώρησε ακόμα περισσότερο; Σήμερα, όχι μόνο έχουν εγκαταλειφτεί οι Έλληνες αλλά και κυνηγιούνται άγρια, δια μέσου της αιματηρής φορολογίας.
  • Η ψήφιση του Νόμου 2670/1922 με τον οποίο η κυβέρνηση Γούναρη απαγόρευε στον ελληνικό πληθυσμό της Ιωνίας να αναχωρήσει, τη στιγμή που συζητούσε την απαγγίστρωση από τη Μικρά Ασία και που όλοι γνώριζαν ότι το μέτωπο καταρρέει[7].
Το θέμα δεν είναι να σωθούν οι πολίτες. Είναι να υπηρετηθεί κάποιος «ανώτερος» σκοπός. Σήμερα ονομάζεται ‘διάσωση’ του Ευρώ, ‘ συνέπεια’ στους δανειστές κλπ. Τα αν πεθάνουμε όλοι, δεν έχει σημασία..
  • Εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους τους με συνθήματα «μικρά πλην έντιμος Ελλάς» και «Οίκαδε» και τελικά διέβησαν την Αλμυρά Ερημο.
Εκείνο που προβληματίζει με την εξαπάτηση των πολιτών (να υπόσχεσαι π.χ. πως θα σταματήσεις τον πόλεμο και την επαύριον των εκλογών να κάνεις επιστράτευση), είναι ότι τη θεωρούμε τώρα, πια δεδομένη. Θεωρούμε «φυσικό» να λένε ψέματα και μάλιστα συνειδητά, οι υποψήφιοι. Μετά, θα ορκιστούν πως οι συνθήκες άλλαξαν και προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα. Μήπως πρέπει και εμείς οι πολίτες να «προσαρμοστούμε» σε παλιά και νέα δεδομένα και να απαιτήσουμε π.χ. οποιοδήποτε υποσχόμενο μέτρο συνεπάγεται οικονομικό κόστος, να συνοδεύεται από λεπτομερή έκθεση που να λέει από πού θα βρεθούν τα χρήματα αλλιώς να μην μπορεί καν να δημοσιευτεί; Και όταν κάποιος κερδίσει τις εκλογές και δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά του να θεωρείται κακούργημα; Ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό; Το να δεχόμαστε ως ‘φυσική κατάσταση’ τα συνεχή ψέματα των υποψηφίων, μας οδηγεί στη συνήθεια να ζούμε με το ψέμα και να απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από την ανθρώπινη υπόστασή μας.
Αυτές ήταν οι κατηγορίες. Κατ’ ουσίαν, τίποτα δεν έχει αλλάξει στη συμπεριφορά των πολιτικών, από τότε μέχρι σήμερα. Τα αποτελέσματα της πολιτικής το αποδεικνύουν. Και είναι μόνο η αρχή. Τα πράγματα θα πάνε ακόμα χειρότερα, αν τους αφήσουμε να αλωνίζουν ανενόχλητοι. .
Ας μην ξεγελιόμαστε με το γεγονός πως οι βουλευτές που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση, αποτελούν την πλειοψηφία και είναι εκλεγμένοι. Και τότε, εκλεγμένοι ήταν. Αυτό όμως δεν εμπόδισε, μια καταστροφή που όμοιά της, λίγα έθνη έζησαν: αρπαγές και λεηλασίες σπιτιών και περιουσιών, γεωργικές και κτηνοτροφικές καταστροφές, γκρέμισμα σχολείων, ναών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, χρεοκοπία και καταστροφή βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων με τον παράλληλο ευτελισμό κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας που περιλαμβάνονται μαρτυρικοί βασανισμοί αιχμαλώτων, βιασμοί και ηθική οδύνη υπό το κλίμα του τρόμου και της απειλής του θανάτου, αλλά και οι ατέλειωτες πορείες αιχμαλώτων, στα περιώνυμα "τάγματα εργασίας", με άγνωστο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν σ΄ αυτά, σφαγές, θηριωδίες μέχρι και οι εκτελέσεις επί των αποφάσεων των τουρκικών δικαστηρίων της "Ανεξαρτησίας" που δεν έχουν μέχρι σήμερα διερευνηθεί πλήρως[8].
Όλα αυτά τα υπέστησαν πάνω 2.845.000 Έλληνες (στη Μικρά Ασία ζούσαν 1.694.000 Έλληνες. Στη Θράκη και την περιοχή της Κωνσταντινούπολης 731.000. Στην περιοχή της Τραπεζούντας 350.000 και στα Αδανα 70.000. Σύνολο 2.845.000 Έλληνες που αποτελούσαν το 20% του πληθυσμού της περιοχής).
Σε τέτοιας έκτασης οικονομική καταστροφή οδηγούμαστε και σήμερα. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε και δώσουμε άλλη τροπή στην κατάσταση, τόσο καλύτερα για την πλειοψηφία του λαού.
Όσο για τους πολιτικούς που καίγονται για να υπερασπίσουν το σημερινό πολιτικό σύστημα τους θυμίζουμε: «Αλλ' όχι! Το Έθνος ορθούμενον αιμοσταγές, κρεουργημένον, αλλά αδυσώπητον ενώπιον του, ζητεί παρ'αυτού και των συνεργατών του δικαιοσύνην δια την προδοσίαν[9] και τιμωρίαν δια το έγκλημα. Και εν ονόματι του Έθνους την δικαιοσύνην ταύτην η Επανάστασις θα την αποδώση»
Φαντάζεστε να ειπωθεί αυτό από τον παππού[10] στον εγγονό;
Α.Κ.

[1] Εκτενέστερα το κατηγορητήριο μπορεί κάποιος να το βρει στο http://www.pare-dose.net/?p=2599#ixzz14yVGJb4f
[4] Ξαναλέμε εδώ, ότι δεν κρίνουμε τα τότε γεγονότα. Μας ενδιαφέρει το τώρα. Δεν γνωρίζουμε και φυσικά δεν έχουμε θέση, για το αν το εν λόγω πρόσωπο ήταν ανισόρροπο κλπ.
[6] Αν και δεν παίρνουμε θέση στα τότε γεγονότα, υπενθυμίζουμε πως από πολλούς ιστορικούς έχουν εκφραστεί αμφιβολίες για τις δυνατότητες επιτυχίας της συγκεκριμένης προσπάθειας.
[7] Η εγκληματική συμπεριφορά της τότε φιλομοναρχικής ηγεσίας απέναντι στον ελληνισμό της Ανατολής ήταν τέτοια, ώστε και μετά την κατάρρευση του Μετώπου, τον Αύγουστο του ’22 απαγόρευσαν την εκκένωση της Σμύρνης και της υπόλοιπης Ιωνίας, παραδίδοντας τον ελληνικό και αρμενικό πληθυσμό στα στρατεύματα του Μουσταφά Κεμάλ που προέλαυναν.
[9] «Οι Έλληνες ήταν πρώτης τάξεως πολεμιστές και σίγουρα, κάμποσα σκαλοπάτια παραπάνω από το στρατό του Κεμάλ. Αυτή είναι η άποψη του Γουίταλ. Πιστεύει ότι οι τσολιάδες θα είχαν καταλάβει την Άγκυρα και θα είχαν τελειώσει τον πόλεμο αν δεν είχαν προδοθεί.
Όταν ο Κωνσταντίνος ήρθε στην εξουσία όλοι οι Έλληνες αξιωματικοί που ήταν σε επιτελικές θέσεις υποβαθμίστηκαν αμέσως σε χαμηλότερα πόστα. Πολλοί απ’ αυτούς είχαν πάρει τα γαλόνια τους με ανδραγαθήματα στο πεδίο της μάχης. Ήταν έξοχοι πολεμιστές και σπουδαίοι ηγέτες. Αυτό δεν εμπόδισε το κόμμα του Κωνσταντίνου να τους διώξει και να τους αντικαταστήσει με αξιωματικούς που δεν είχαν ακούσει ποτέ τους να πέφτει ούτε μια ντουφεκιά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει το μέτωπο».

Έρνεστ Χέμινγουεϊ (Αμερικανός συγγραφέας και πολεμικός ανταποκριτής στο μικρασιατικό μέτωπο).

[10] Λέγεται πως πολιτικός σύμβουλος της επανάστασης που συνέταξε το κατηγορητήριο, ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού.
read more "89 χρόνια από την εκτέλεση των έξι: τίποτα δεν έχει αλλάξει" Διαβάστε περισσότερα...

Αναιδής ή κάτι παραπάνω;



Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης

Γύρω στα 1950, υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ρώτησε τον στρατηγό Τζόρτζ Μάρσαλ (πρώην Υπουργό Άμυνας, ΥΠΕΞ, Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ) «τι κάνει ένας υπουργός Άμυνας».

Ο στρατηγός του απάντησε ότι, καταρχήν μπορεί να μη κάνει τίποτε και όλα να δουλεύουν ρολόι διότι τα κάνουν όλα οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων.

Συμπλήρωσε δε ότι, αν θέλει να συνεισφέρει σε κάτι θα μπορούσε να ασχοληθεί με το θεσμικό πλαίσιο (νόμους, αποφάσεις, κλπ) προκειμένου να βελτιώσει κάποιες διαδικασίες, όπως για τους εξοπλισμούς και το προσωπικό.

Επίσης, η μέγιστη προσφορά του θα ήταν αφενός να εκφράζει προς τις ένοπλες δυνάμεις την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, προς τον λαό δε το αίσθημα της ασφάλειας.

Τα ίδια περίπου απάντησε και ένας δικός μας παλιός στρατηγός όταν υπουργός Άμυνας της τελευταίας εικοσαετίας, φίλος και συμπατριώτης του, του έκανε την ίδια ερώτηση κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Επεσήμανε μάλιστα στον υπουργό ότι οι στρατιωτικοί είναι ένα ιδιαίτερα πειθαρχημένο σύνολο, σέβονται τη δημοκρατία και τους θεσμούς, αλλά είναι ευαίσθητοι σε προσβλητικές συμπεριφορές και απαιτούν ανάλογο σεβασμό.

Η θέση του ΥΕΘΑ θεωρείται γενικά από τους πολιτικούς ως ιδιαίτερα ευνοϊκή, αφού σ' αυτήν δεν έχουν πολιτική φθορά, δεν αντιμετωπίζουν αντιδράσεις και απεργίες, ενώ όλα δουλεύουν μέσα σε ένα αυστηρό ιεραρχικό πλαίσιο, πειθαρχία και συνείδηση καθήκοντος.
Παρά ταύτα, αρκετοί υπουργοί Άμυνας «ανακατεύονται με τα πίτουρα και τους τρώνε οι κότες»! Παίζοντας. χωρίς αντίπαλο καταφέρνουν και. βάζουν αυτογκόλ.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική αλλά και θλιβερή περίπτωση ο απελθών κ. Μπεγλίτης. Πέτυχε να του αποδοθεί όχι απλά ο τίτλος του πλέον αποτυχημένου, αλλά και ενός επικίνδυνου ΥΕΘΑ. Μάλιστα, ενώ είχε να συγκριθεί με σχετικά. εύκολους «αντιπάλους», αν λάβουμε απλά υπόψη τους δύο αμέσως προηγούμενους προκατόχους του, τον αναιδή και προκλητικό κ. Βενιζέλο και τον ανύπαρκτο κ. Μεϊμαράκη.

Τελευταίο του «κατόρθωμα» η διάλυση της ανωτάτης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με μικρόψυχες και εν πολλοίς συμπλεγματικές αντιδράσεις και ενέργειες έδειξε από την αρχή μια ανεξήγητη εμπάθεια και αντιπάθεια προς το σώμα των στρατιωτικών, εν ενεργεία και αποστράτων.

Σε τι οφειλόταν αυτή η συμπλεγματική συμπεριφορά του κ. Μπεγλίτη; Πολλοί συνάδελφοι αναζητούσαν τους λόγους.

Άλλοι έψαχναν τη στρατιωτική του θητεία, μήπως του άφησε κάποιες «τραυματικές» εμπειρίες, άλλοι ανέτρεχαν στα. Φυσιογνωμικά του Αριστοτέλη, ψάχνοντας μεταξύ των εννοιών της «μικροψυχίας» και της «απρέπειας».

Το γεγονός είναι ότι ο κ. Μπεγλίτης, καίτοι προερχόμενος από το διπλωματικό σώμα, δεν μπόρεσε ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα συμπεριφοράς να τηρήσει.

Καταφέρθηκε κατά των αποστράτων, κατά τρόπον ανεπίτρεπτο και απρεπή, αποδεικνύοντα έλλειψη στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας, θέλοντας, όπως είπε, «να κόψει τον ομφάλιο λώρο» που τους συνδέει με τους εν ενεργεία συναδέλφους τους. Αλλά, αγνοεί ή κάνει πως αγνοεί, ότι οι απόστρατοι αξιωματικοί αποτελούν το ιστορικό και ηθικό υπόβαθρο των ΕΔ.

Η ηθική απαξίωση και η υλική υποβάθμισή τους, μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ, που βλέπουν ποια αντιμετώπιση τους επιφυλάσσει η Πολιτεία.

Την 1η Νοεμβρίου, ο κ. Μπεγλίτης διέπραξε το μέγιστο ατόπημά του.

Αποχωρώντας, φρόντισε να δυναμιτίσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, διαλύοντας την ανωτάτη ηγεσία τους.

Μια ενέργεια που στερείται δημοκρατικής, ηθικής και δεοντολογικής νομιμοποίησης. Παράλληλα προσέβαλε βαρύτατα του Αρχηγούς των Γενικών Επτελείων.

Έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε, πριν φύγει, να προλάβει να εκδικηθεί κάποιους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη συνοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και στην Εθνκή Άμυνα. Έδειξε μάλιστα να εκμεταλλεύεται τις φαιδρότητες και ηλιθιότητες περί επικειμένου πραξικοπήματος, κάτι που εδώ και 35 χρόνια μόνο στους αρρωστημένους εγκεφάλους κάποιους πολιτικών υπάρχει.

Ένας πραγματικός υπουργός Άμυνας θα είχε προβεί σε άμεση διάψευση, θα ενημέρωνε τον ελληνικό λαό για την αλήθεια και θα προστάτευε το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την επομένη της αλλαγής της ηγεσίας, φίλος ακόλουθος άμυνας σε πρεσβεία μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας, αφού μου εξέφρασε την έκπληξή του και την απορία του για το γεγονός και αναφέρθηκε στο κακό που προκαλεί, μου είπε: «Δόθηκε η εντύπωση ότι η Κυβέρνηση της χώρας είναι εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων!».

Η διαπίστωση λοιπόν είναι ότι σήμερα η Δημοκρατία κινδυνεύει μάλλον από κάποιους πολιτικούς, ενώ αντίθετα προστατεύεται από τους στρατιωτικούς.

Ας πάει λοιπόν στο καλό ο κ. Μπεγλίτης. Απεδείχθη λίγος και επικίνδυνος.

Εμείς θα φροντίσουμε να τον ξεχάσουμε, όπως μάλλον και οι Έλληνες πολίτες.
read more "Αναιδής ή κάτι παραπάνω;" Διαβάστε περισσότερα...