Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Δολοφονήθηκε πράκτορας της ΜΙΤ-ο 6ος μέσα σε 5 μήνες .

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία μετα τη δολοφονία πράκτορα της ΜΙΤ Xαλούκ Ακτέρ. Είναι η 6η δολοφονία πράκτορα της ΜΙΤ τους τελευταίους 5 μήνες!. Ο 63χρονος Χαλούκ Ακτέρ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Αλικαρνασσό..
Άγνωστοι τον πυροβόλησαν τρείς φορές και απομακρύνθηκαν απο το σπίτι. Ο πιο στενός συνεργάτης κια φίλος του Ακτέρ ο Φερντί Ταμέρ είχε δολοφονηθεί το 1990. Ο Ακτέρ είχε γίνει γνωστός το 1987 με την δημοσιοποίηση της "έκθεσης ΜΙΤ" που παρουσίαζε τις σχέσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με την τουρκική μαφία.
Στην έκθεση αυτή είχαν αποκαλυφθεί και οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Ακτέρ που επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς. Στην τουρκική αστυνομία επικρατεί προβληματισμός σχετικά με τη δολοφονία καθώς σχεδόν κάθε μήνα ενα μεός της ΜΙΤ δολοφονείται. Σε καμία δολοφονία δεν έχει βρεθεί κανένας δράστης.
πηγή http://www.onalert.gr
read more "Δολοφονήθηκε πράκτορας της ΜΙΤ-ο 6ος μέσα σε 5 μήνες ." Διαβάστε περισσότερα...

Νίκος Κούνδουρος:Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα

«Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Ελεγα ότι της ίδιας γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα».
Με περιμένει στην αυλή του σπιτιού του στο Μετς. Είναι ντυμένος, όπως πάντα, στα μαύρα. Περπατά αργά: οι συνέπειες της επίθεσης που δέχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι του, το οποίο λεηλατήθηκε από τέσσερις αλλοδαπούς που παραλίγο να τον σκοτώσουν, είναι εμφανείς. Ωστόσο ο Νίκος Κούνδουρος νιώθει και δείχνει βράχος. Δεν κρύβει την οργή του, λυπάται για όσους οδήγησαν την πατρίδα του στην κατάντια, αλλά είναι έτοιμος ακόμη και σήμερα να πολεμήσει. Ισως όχι με ένα τουφέκι, όπως έκανε στον ΕΑΜ, αλλά με μια καινούργια ταινία. - Πριν από μερικούς μήνες ζήσατε ακόμη μία τρομερή περιπέτεια στην ούτως ή άλλως περιπετειώδη ζωή σας.Κατ΄ αρχάς,πώς αισθάνεστε σήμερα;
«Βράχος. Το συμβάν βέβαια έχει ακόμη την “ουρά” του γιατί τα άτιμα τα πλευρά θέλουν μήνες να κολλήσουν. Επτά-οκτώ μήνες. Κατά βάθος όμως οφείλω να πω ότι χαίρομαι που το πέρασα».
- Για ποιον λόγο μπορεί κάποιος να χαίρεται που παραλίγο να πεθάνει;«Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Ελεγα ότι της ίδιας γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα».
- Από εκείνη τη βραδιά τι δεν θα ξεχάσετε ποτέ;
«Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ΄ τον, τον πούστη! ” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτραπάτρα ελληνικά. Εγώ πούστης; Καλά το “πνίξ΄ τον”, το “πούστης” τι το θέλανε; Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της σαν την πουτάνα που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Ελληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως, έγινε. Αυτά είναι συνέπειες του κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν οι Ελληνες. Να ΄ναι καλά οι κυβερνήσεις. Οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν το κόμπλεξ, όχι εμείς».
- Τι το ιδιαίτερο είχε το περιστατικό και σας κάνει να αισθάνεστε έτσι;«Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ηθελαν να σκοτώσουν. Εναν άλλον κύριο εδώ παρακάτω τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις που γλίτωσα. Κρατούσαν το μαξιλάρι στο πρόσωπό μου και ίσα που ανέπνεα λίγο από το πλάι. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική, όπως θες πες το. Ηταν μίσος. Γιατί αυτό που ήθελαν να πάρουν το είχαν πάρει. Τους το έδωσα. Πήγα στο χρηματοκιβώτιο και τους έδωσα ό,τι είχα. Μπήκαν σε ένα σπίτι που για εκείνους ήταν το Λούβρο και εγώ τους πήγα στο χρηματοκιβώτιό μου να τους δώσω ό,τι λεφτά είχα. Από την ταραχή μου δεν μπορούσα να θυμηθώ τον αριθμό του κωδικού και έκανα ένα λάθος. Μου κοπάνησαν το κεφάλι στο ατσάλι. Μια και δυο και τρεις φορές. Επί δεκαπέντε ημέρες το πρόσωπό μου ήταν μαύρο από το σκοτωμένο αίμα».
- Ετυχε να συναντηθείτε με αλλοδαπό μετά το περιστατικό; Και αν ναι,τι έγινε;
«Μετά το επεισόδιο βρέθηκα συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο ενός φίλου δικηγόρου. Ηρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι”. Εγώ, που είχα περάσει αυτά που είχα περάσει, του λέω “δώσ΄ του κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε λοιπόν ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα. Πήδηξα έξω σαν να ΄μουν 18 χρόνων, τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσυρα με μια κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ΄πα “βρες το”. Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσουρνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπω ση που έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας». - Θα πρέπει να είναι πολύ παράξενο για έναν άνθρωπο που έχει δει τόσο πολλά: Εμφύλιο,Κατοχή, εκτελέσεις, εξορία στη Μακρόνησο... «Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μιας αδεξιότητάς μου. Ηταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στον δρόμο χωρίς το καρδιοκτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Οπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”. Ο καθένας μπορεί να κάνει το οτιδήποτε και ο καθένας μπορεί να υποστεί το οτιδήποτε. Η Αστυνομία, σύμφωνα με τα λόγια του, μπορεί να κάνει πάρα πολύ λίγα πράγματα και ακόμη λιγότερα να κυνηγήσει, πόσω μάλλον να καταδικάσει. Και έτσι είναι. Κακό τέλος είχε η ηρωική ελληνική φυλή μετά το αλβανικό, μετά τον ανταρτοπόλεμο, μετά το ασικλίκι, μετά τη νίκη της Δεξιάς, μετά το Μακρονήσι. Ολα αυτά τα πράγματα σφράγισαν το κακό μέρος από τη μοίρα του Ρωμιού. Ισως μας προόριζε η μοίρα για μια καλύτερη ζωή. Για ελευθερία».
- Η Ελλάδα ωστόσο έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια.
«Κρατήθηκε από το αίμα κάποιων που βρέθηκαν φάτσα με φάτσα με τον θάνατο. Και τι είχαν κάνει; Πρόδωσαν, λέει, την πατρίδα. Μα την πατρίδα την προδίδουν κάθε μέρα. Την πατρίδα σήμερα την προδίδουν οι βουλευτές, την προδίδουν οι άνθρωποι με το πολύ χρήμα, την προδίδουν αυτοί οι αθλιότατοι που διαχειρίστηκαν τα εθνικά ταμεία μας- ο Τσοχατζόπουλος, ας πούμε. Τους ξέρουμε όλοι. Σήμερα ο ελληνικός λαός είναι ταπεινωμένος και με σκυμμένο το κεφάλι. Μονάχα η φοβερή πείνα, η οποία κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και σε μερικούς μήνες θα μετατρέψει τον φόβο σε πανικό, θα σπρώξει κατά τη γνώμη μου τον λαό στον δρόμο. Είδες τι έγινε στην Αγγλία; Θα το κάνουμε κι εμείς, δεν γίνεται αλλιώς. Με τη φωνή “Κάτω οι βάρβαροι”. Οι χρηματιστές, η κυρία Μέρκελ, αυτοί είναι οι βάρβαροι. Εμείς τι φταίμε; Θα μου πεις, δεν υπάρχει άνθρωπος σε μια δημοκρατική κοινωνία που να μη φταίει. Αλλά αν κάνεις σε καθέναν μια ανάλυση θα δεις ότι δεν φταίμε. Εσύ τι φταις; Εγώ τι φταίω; Υπάρχει αυτή η τρομερή γενίκευση. Ολοι τα φάγαμε. Τι πρόλαβες να φας εσύ ή εγώ; Ο ελληνικός λαός είναι αμέτοχος εκ των πραγμάτων. Οχι μόνο δεν τα έφαγε αλλά δεν είχε και τη δυνατότητα να τα φάει γιατί ζει κάτω από τον ζυγό δημοκρατικών κυβερνήσεων, είτε λέγονται Νέα Δημοκρατία είτε λέγονται ΠαΣοΚ. Οι τρομοκράτες του λαού είναι το κράτος. Ποιος είναι περισσότερο τρομοκράτης σήμερα από τον κ. Παπακωνσταντίνου; Ο φουκαράς που τραβά μια τουφεκιά και σκοτώνει έναν άλλον φουκαρά δεν είναι τρομοκράτης. Είναι παιχνίδι. Οι τρομοκράτες δεν είναι πια κάτι αόριστο. Σήμερα ο τρομοκράτης έχει όνομα, έχει επίθετο, έχει ΑΦΜ. Τα έχει όλα».
Περισσότερα στο
http://alfeiospotamos.blogspot.com
read more "Νίκος Κούνδουρος:Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα" Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΓΑΥΡΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΖΟΡΒΑ?

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ!!!!
Η περίπτωση του Μιχάλη Σηφάκη εξετάζεται προσεκτικά από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, με τον τερματοφύλακα του Άρη να αποτελεί τον πρώτο στόχο, σε περίπτωση αποχώρησης του Αλέξανδρου Τζόρβα…
Συγκεκριμένα, οι ιταλικές σειρήνες που ηχούν στα αυτιά των διοικούντων του «τριφυλλιού» σε συνάρτηση με την επιθυμία του διεθνή γκολκίπερ να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, έχουν κάνει τους ανθρώπους του συλλόγου να ψάχνονται ενόψει καλοκαιριού.
Προτεραιότητα θεωρείται ο Μιχάλης Σηφάκης, για τον οποίο έχουν σχηματίσει εξαιρετική άποψη, αλλά οι άσχημες σχέσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού (λόγω της θητείας του σε ΟΦΗ και Ολυμπιακό) και τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που έχει συναντήσει στο παρελθόν αποτελούν τροχοπέδη.
Οι οικονομικές απαιτήσεις του Άρη (γύρω στις 400.000 ευρώ) δεν θεωρούνται ανυπέρβλητες για το «πράσινο» ταμείο, ειδικά στην περίπτωση που ο Αλέξανδρος Τζόρβας φέρει μια ικανοποιητική πρόταση, με την ιταλική Τζένοα να δείχνει διατεθειμένη να προσφέρει το ποσό των 600.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της.
sportaction.gr
read more "Ο ΓΑΥΡΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΖΟΡΒΑ?" Διαβάστε περισσότερα...

ΒΡΙΖΟΥΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ!

Bαρεθήκαμε!!!!!ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ,ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΘΡΗΝΟΥ ΣΤΑ ΟΠΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ SITES ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ,ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ..
ΒΑΣΙΛΑΚΗ,ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕΣ…
ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΕΧΑΝΕΣ ΣΠΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΑΝΕΣ ΕΙΧΕΣ 1000 ΑΤΟΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ…
ΤΩΡΑ ΧΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ..
Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ..
read more "ΒΡΙΖΟΥΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ!" Διαβάστε περισσότερα...

Η Τουρκία θέλει να εντάξει την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής της και το δείχνει

Finlandization, Finlandisation [ˌfɪnləndaɪˈzeɪʃən]
n
(Government, Politics & Diplomacy) neutralization of a small country by a superpower, using conciliation, as the former Soviet Union did in relation to Finland
Collins English Dictionary – Complete and Unabridged © HarperCollins Publishers 1991, 1994, 1998, 2000, 2003
__________________________________________________
Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Η Άγκυρα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας και εξακολουθεί να προκαλεί αντιμετωπίζοντας με απαξίωση την Ελλάδα. Πριν από περίπου τρεις μήνες ο Φαρούκ Τσελίκ, υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει, λίγο μετά από την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ ότι «Αυτοί οι οποίοι έδωσαν τη χώρα τους σε μεσίτες, που την έριξαν στο σημείο να κρεμάσουν πωλητήριο για να γλιτώσουν τα χρέη τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για την Τουρκία».

Τώρα έφρασε η σειρά του έτερου υπουργού Επικρατείας της Τουρκίας και αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος δήλωσε ότι «σε λίγο οι Έλληνες θα ανοίξουν μαντήλι για να ζητιανεύουν». Ο υπουργός Επικρατείας της γειτονικής χώρας τόνισε, ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι η Ελλάδα, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ζητιανεύει και σε διπλωματικό επίπεδο.
Ο Αρίντς είπε ακόμη ότι το χρέος της Ελλάδας έχει υπερβεί το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ότι η παραγωγή σε όλα τα ελληνικά εργοστάσια έχει σταματήσει, όπως επίσης ότι η Τουρκία, έχοντας ρυθμό ανάπτυξης 9%, είναι μία από τις πέντε κορυφαίες χώρες του κόσμου σε αυτόν τον τομέα.

Συνεχείς προκλήσεις
Όλες αυτές οι τοποθετήσεις κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες πραγματοποιούνται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα τους τελευταίους μήνες είναι ενδεικτικές της επίγνωσης που έχουν για τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Τουρκία ως μελλοντική πανίσχυρη περιφερειακή και ίσως παγκόσμια οικονομική δύναμη. Κυρίως, όμως, αυτές οι δηλώσεις αποκαλύπτουν την πρόθεση της Τουρκίας να εφορμήσει ως δυναμική επενδύτρια χώρα στην ελληνική αγορά, αγοράζοντας φθηνά, στην παρούσα συγκυρία που η Ελλάδα έχει ανάγκη από έσοδα.
Όπως είχε διαφανεί ξεκάθαρα κατά την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον Μάιο του 2010, η επιθυμία, αλλά και ένας εκ των βασικότερων στόχων της οικονομικής ελίτ της γειτονικής χώρας, δεν είναι άλλος από την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, ώστε να αναπτυχθούν ευρύτατα οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός τότε συνοδευόταν τότε από περισσότερους από 100 εκπροσώπους της τουρκικής οικονομικής και επιχειρηματικής ελίτ. Το ερώτημα είναι με ποιους όρους θέλουν οι τουρκικές επενδύσεις να αναπτυχθούν στην Ελλάδα; Λίγους μήνες αργότερα, τον περασμένο Δεκέμβριο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, προκαλούσε σοκ στην Αθήνα δηλώνοντας ότι «με την Ελλάδα κάνουμε Business στο Αιγαίο», ενώ ταυτόχρονα ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς ανέβαζε με συστηματικό τρόπο τους τόνους, πραγματοποιώντας διαδοχικές δηλώσεις για την αναγκαιότητα συνεκμετάλλευσης, άρα και συνδιαχείρισης στο Αιγαίο.
Οι τωρινές απαξιωτικές έναντι της Ελλάδας τοποθετήσεις του Μπουλέντ Αρίντς, έρχονται αμέσως μετά από τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της τουρκικής τράπεζας Ziraat Τζαν Ακίν Τσαγλάρ, ο οποίος τόνισε από το Βόρειο Ιράκ, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ότι η συγκεκριμένη τράπεζα θα συνεχίσει να ανοίγει υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Μάλιστα ο ίδιος κατέστησε δηλωτικές τις προθέσεις του για εξαγορά ελληνικών τραπεζών και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “μπορεί να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα, όπως η αγορά τράπεζας, αλλά δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει αυτό στην Ελλάδα, υπάρχουν ερωτηματικά».

Η αυτοπεποίθηση της Τουρκίας
Η τουρκική οικονομική ελίτ, όπως εκφράζεται από το φίλο προσκείμενο στον μετριοπαθή ισλαμιστή πρωθυπουργό πανίσχυρο TUSIAD (Ένωση Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών), επιθυμεί και επιδιώκει με κάθε τρόπο πλέον να εφαρμόσει στην ελληνική αγορά όρους πλιάτσικου.
Η Άγκυρα θέλει να αντιστρέψει το «παιχνίδι» στο πεδίο των επενδύσεων, ενώ όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα, την τριετία 2005 – 2007 ήταν ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη γειτονική χώρα.
Η Τουρκία έχει επίγνωση των αναπτυξιακών της προοπτικών, της γεωστρατηγικής της σημασίας, αλλά και της θέσης που μπορεί να καταλάβει σε διεθνές επίπεδο η τουρκική οικονομία.
Δεν είναι τυχαίο ότι η στάση που τήρησε η Άγκυρα απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις και στις πολιτικές ανατροπές, οι ο οποίες σημειώνονται στον αραβικό κόσμο – στη Μέση Ανατολή και στον βορειοαφρικανικό γεωγραφικό χώρο – υπαγορεύτηκαν, όχι μόνο από τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές συνιστώσες της πολιτικής που ακολουθεί σε διεθνές επίπεδο, αλλά κυρίως από την αναγκαιότητα διασφάλισης των επενδύσεων της και των συμφερόντων των επιχειρηματιών της.
Την στιγμή που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δεινή θέση, η Τουρκία πραγματοποιεί, κάθε φορά που της δίνεται η ευκαιρία, επίδειξη δύναμης, συγκρίνοντας τα δεδομένα στις οικονομίες και στις αναπτυξιακές προοπτικές των δύο γειτονικών κρατών.
Ταυτόχρονα κάποιοι θαυμαστές του «τουρκικού μοντέλου ανάπτυξης» στην Ελλάδα, οι οποίοι διασυνδέονται άμεσα με τραπεζικά συμφέροντα, τα οποία έχουν αναπτύξει δραστηριότητα στην Τουρκία, δεν χάνουν την ευκαιρία κάθε λίγο και λιγάκι, να υπογραμμίζουν τον «ευεργετικό» ρόλο, τον οποίο διαδραμάτισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για την οικονομία της γειτονικής χώρας.
Η Τουρκία φιλοδοξεί μέσα στις επόμενες τέσσερις δεκαετίες (ίσως και νωρίτερα, δηλαδή το 2023, όταν θα ολοκληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας) να καταστεί μία από τις 10 ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου. Σήμερα η οικονομία της καταλαμβάνει την 17η θέση διεθνώς και η Τουρκία συμμετέχει στην G20.
Το νέο – οθωμανικό πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στο πεδίο της διπλωματίας από τον εμπνευστή του, δηλαδή απόν τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, βασίζεται τελικά στο σχέδιο βάσει του οποίου η Τουρκία θα επιβληθεί σε ένα περιβάλλον με πιο αδύναμες οικονομίες, οι οποίες θα δορυφοριοποιηθούν.
Η «ανάκτηση» των εδαφών της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αν ποτέ η τουρκική επιρροή εξαπλωθεί σε ένα τόσο ευρύ γεωγραφικό φάσμα, θα υλοποιηθεί με όρους οικονομικής υπερίσχυσης και διείσδυσης. Όλα αυτά δεν είναι ούτε αυθαίρετα, ούτε αβάσιμα. Το 2008 ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός Goldman Sachs προέβλεπε ότι το 2050 η οικονομία της Τουρκίας θα είναι η 9η ισχυρότερη στον κόσμο (και η 3η ισχυρότερη της Ευρώπης).
Αντίστοιχα, το γνωστό αμερικανικό think tank Stratfor Global Intelligence, σημείωνε σε σχετική μελέτη, ότι η Τουρκία μέχρι το 2050 θα συμπεριλαμβάνεται στις 10 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, ενώ προχωρούσε και ένα βήμα ακόμη εμφανίζοντας έναν χάρτη ο οποίος παρουσίαζε την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως επίσης ολόκληρη την Βαλκανική, τις περιοχές του Καυκάσου, τη Μέση Ανατολή και το μεγαλύτερο μέρος της βορείου Αφρικής, να εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας μέχρι το 2050.
Ο χάρτης εκείνος απεικόνιζε με κόκκινο χρώμα την επιρροή της Τουρκίας να εξαπλώνεται στα εδάφη που κατείχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία τον 17ο αιώνα. Με λίγα λόγια εκείνη η μελέτη εμφάνιζε την Ελλάδα και την Κύπρο ως δορυφόρους μιας πανίσχυρης Τουρκίας.
Η αλήθεια είναι – και αυτό το επιχείρημα το χρησιμοποιούν πολύ οι εγχώριοι θαυμαστές του «τουρκικού μοντέλου ανάπτυξης» – η Τουρκία κατάφερε από το 2001, όταν και εντάχθηκε στον μηχανισμό στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι το 2008 να περιορίσει το δημόσιο χρέος της από το 71% στο 40%.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα αποτελέσματα θα είναι τόσο θεαματικά, ούτε οι προοπτικές για ουσιαστική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι ευοίωνες αυτή τη στιγμή. Οι Τούρκοι, όπως φαίνεται, έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης και της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας και φροντίζουν να υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, ότι αργά ή γρήγορα θα επιβάλλουν στην περιοχή και σε βάρος της Ελλάδας το «δίκαιο του ισχυρού».
newscode
read more "Η Τουρκία θέλει να εντάξει την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής της και το δείχνει" Διαβάστε περισσότερα...

ΣΚΗΝΕΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΟΥΡΙΑ. Έφιππη αστυνομία για τους μετανάστες

Σε επιδημία εξελίσσονται οι «αποδράσεις» των μεταναστών από τον καταυλισμό της Μαντουρίας στην Πούλια, με την ιταλική κυβέρνηση να αναθέτει την φρούρησή του στην έφιππη αστυνομία και σκηνές παραφροσύνης να εκτυλίσσονται παντού.

Στην Ιταλία επιβεβαιώνεται ότι σκοπός των μεταναστών που διαμαρτύρονταν, έκαναν απεργίες πείνας και διαδήλωναν προκειμένου να φύγουν από το νησί Λαμπεντούσα ήταν ακριβώς να βρεθούν στην ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να σκορπιστούν σε όλη τη χώρα.

Πριν προλάβουν καλά-καλά να μεταφερθούν στον καταυλισμό της περιοχής του Τάραντα, πραγματοποιήθηκαν ήδη τρεις μαζικές αποδράσεις – στην τελευταία έλαβαν μέρος τριακόσια άτομα.

Μπουλούκια μπουλούκια σκορπίστηκαν στους αγρούς με σκοπό να προσεγγίσουν τον σιδηροδρομικό σταθμό της Όρια, προκειμένου να φθάσουν στον βορρά. Αστυνομικοί και καραμπινιέροι, με την βοήθεια της έφιππης αστυνομίας, ξεχύθηκαν ξοπίσω τους προκειμένου να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Οι μισοί κατάφεραν να φθάσουν ως την πόλη, όπου πραγματοποίησαν διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους, απαιτώντας να μην παραμείνουν στον καταυλισμό – στην Λαμπεντούσα διαδήλωναν για να μεταφερθούν στον καταυλισμό – αλλά να αφεθούν ελεύθεροι στη χώρα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ένας μετανάστης γδύθηκε εντελώς τρέχοντας ολόγυμνος στους δρόμους, ενώ ένας άλλος σκαρφάλωσε σε ένα δένδρο απειλώντας να κρεμαστεί από ένα κλαδί του!

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την φρούρηση του καταυλισμού έλαβαν εντολή από την υπηρεσία Αλλοδαπών να αναστείλουν τις άδειες που αρχικά είχε αποφασιστεί να δίνονται στους μετανάστες, ώστε να μπορούν να βγαίνουν στη διάρκεια της ημέρας. Η αναστολή των αδειών αποφασίστηκε όταν διαπιστώθηκε ότι οι «φιλοξενούμενοι» δεν επέστρεφαν στον καταυλισμό.
http://www.elzoni.gr/html/ent/170/ent.8170.asp
read more "ΣΚΗΝΕΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΟΥΡΙΑ. Έφιππη αστυνομία για τους μετανάστες" Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχείς βιασμοί Ελληνίδων από λαθρομετανάστες

Tα επεισόδια σε Νίκαια και Κορυδαλλό μεταξύ νεαρών Ελλήνων και Πακιστανών λαθρομεταναστών, κλιμακώνονται, με την επίσημη Πολιτεία (όπως ο δήμαρχος Νίκαιας και οι διάφορες επιδοτούμενες ΜΚΟ, αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και την ΕΛΑΣ (ενημερώνουν ότι έχουν ανάλογες διαταγές, «άνωθεν), να τάσσονται εξ αρχής στο πλευρό των....


αλλοδαπών.

Τι έχει συμβεί;
Ο ομαδικός βιασμός 14χρονης την περασμένη Δευτέρα, από ομάδα οκτώ Πακιστανών και ο άγριος ξυλοδαρμός του 17χρονου συνοδού της, προκάλεσε τη νεολαία της περιοχής, η οποία αντέδρασε ανδροπρεπώς! Ακολούθησαν συμπλοκές που γενικεύτηκαν στου Ρέντη, στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό και στον Κολωνό, που οδήγησαν στον τραυματισμό Ελλήνων περιοίκων, κυρίως ανηλίκων, αλλά και προκλήσεις εις βάρος των Ελλήνων από ομάδες αλλοδαπών, που κυκλοφορούν οπλισμένες με...
ρόπαλα στους δρόμους.

Η ΕΛΑΣ πάλι κατά των Ελλήνων.
Η ΕΛΑΣ, λειτουργώντας για άλλη μια φορά ως αστική δύναμη κατοχής και ομάδα πραιτοριανών της εθνομηδενιστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συνέλαβε δύο Έλληνες, ηλικίας 22 και 28 ετών, οι οποίοι τόλμησαν να υπερασπιστούν τους ομοεθνείς τους και πλέον κατηγορούνται ότι τραυμάτισαν δύο λαθρομετανάστες και τους οδήγησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Οι «αντιρατσιστικές» ΜΚΟ, σε ένα ρεσιτάλ δωσιλογισμού και ρουφιανιάς, πιέζουν λαθρομετανάστες που μετείχαν σε επεισόδια να συνεργάζονται με την Ασφάλεια και να «υποδεικνύουν» Έλληνες με τους οποίους συνεπλάκησαν. Την ίδια τακτική ακολουθεί τώρα τελευταία και ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, ο οποίος έχει καταλάβει πως «λειτουργούν» τα πράγματα και με την «ανοχή» των αρχών, κάνει «πάρτι» κατά των Ελλήνων.

Η «αγαπημένη» κατά των Ελλήνων.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», η οποία φυσικά κατηγορεί τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής, «πρόκειται για περίπου 60 επιθέσεις σε βάρος ισάριθμων μεταναστών, κάποιες δολοφονικές (με μαχαίρια και σιδηρολοστούς), μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Θύματά τους οικονομικοί μετανάστες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δέχονται επιθέσεις τη στιγμή που επιστρέφουν από τις δουλειές τους. Δράστες, επίσης νεαρά άτομα, σε κάποιες περιπτώσεις και έφηβες γυναίκες, οι οποίοι μετακινούνται με μοτοσικλέτες και επιτίθενται -ανά ομάδες 10-15 ατόμων- σε μετανάστες που βρίσκονται σε πλατείες, στάσεις λεωφορείων, δρόμους, αλλά και σε χώρους προσευχής Πακιστανών, όπως συνέβη στην περίπτωση της οδού Τιμοσθένους».
Ούτε λέξη για το βιασμό της πιτσιρίκας από τους αλλοδαπούς, που δημιούργησε και το «πρόβλημα»...

Βιάζουν Ελληνίδες και η ΕΛΑΣ κυνηγάει... "ρατσιστές"!
Η ΕΛΑΣ, αντί να συλλάβει τους δράστες των βιασμών, κυνηγά τους Έλληνες που αντιδρούν και σπεύδουν να προστατέψουν τις γειτονιές τους από τους βάρβαρους αλλοδαπούς, που βιάζουν Ελληνίδες. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στο Γαλάτσι (όπου πρόσφατα δέχθηκαν επίθεση αστυνομικοί).

Δεν μπορούμε φυσικά να ξεχάσουμε και τι έγινε στην ευρύτερη περιοχή εκεί (και συγκεκριμένα σε παιδική χαρά στο τέρμα της οδού Ιππολύτου, στα Άνω Πατήσια) πριν ένα χρόνο και τρεις μήνες: τον κτηνώδη βιασμό και τη δολοφονία μιας Ελληνίδας, τα χαράματα της Πρωτοχρονιάς, υπόθεση που αποσιωπήθηκε από την ΕΛΑΣ και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Αποσιωπήθηκε στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας, μιας και το θύμα ήταν Ελληνίδα και οι δράστες, αλλοδαποί...

Η υποκρισία των ΜΚΟ αποκαλύπτεται...
Φυσικά, οι Ελληνίδες αναρωτιούνται: που είναι οι οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών, που είναι οι φεμινιστικές ΜΚΟ; Γιατί δεν καταγγέλλουν τους βιασμούς των Ελληνίδων από λαθρομετανάστες, γιατί δεν σπεύδουν να προσφέρουν τη συνδρομή τους στα θύματα της κτηνωδίας;

Είναι πλέον σαφές σε όλους ότι οι οργανώσεις αυτές, εξυπηρετούν «άλλες» σκοπιμότητες, όπως την υπονόμευση του εθνικού κορμού, την αποδόμηση των κοινωνικών σχέσεων, τον πλουτισμό των στελεχών τους και φυσικά, την κοινωνική μηχανική του συστήματος.
epirus-ellas
read more "Συνεχείς βιασμοί Ελληνίδων από λαθρομετανάστες" Διαβάστε περισσότερα...

Στρατός αδίστακτων ουτσεκάδων αλωνίζει στην χώρα

Με το δάκτυλο στην σκανδάλη είναι οι αστυνομικοί της Αττικής, αφού ξαναχτύπησε σύμφωνα μ’ όλες τις ενδείξεις η δολοφονική συμμορία των Αλβανών που σκότωσε στου Ρέντη τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το Crimes on air βρέθηκε στα διόδια Αφιδνών εκεί όπου την περασμένη Τρίτη το βράδυ «διμοιρία» δώδεκα κακοποιών εισέβαλε με Καλάσνικοφ, στη μεγαλύτερη μάντρα αυτοκινήτων και άρπαξαν με την βία εφτά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Οι ληστές έδεσαν και φίμωσαν τον φύλακα και χάθηκαν μέσα στην νύχτα.

Το σοβαρό περιστατικό μέχρι τώρα έχει κρατηθεί μυστικό από τις διωκτικές αρχές στην προσπάθειά τους να μπορέσουν να αιφνιδιάσουν όταν καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες.



Από μάνδρα της Εθνικής Οδού στην Νέα Ερυθραία, είχαν αφαιρεθεί άλλα οχτώ αυτοκίνητα και ένα απ’ αυτά είχε χρησιμοποιηθεί στην φονική ενέδρα την 1η Μαρτίου στου Ρέντη.


Το δολοφονικό χέρι, πάντως που εκείνο το βράδυ κρατούσε το καλάσνικοφ και σκότωσε τους δύο άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, πιθανότατα να ανήκει σε σεσημασμένο Αλβανό μεγαλοκακοποιό που οι φίλοι του τον αποκαλούν χαϊδευτικά «Τόνυ».

Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, έχοντας στα χέρια τους δακτυλικό αποτύπωμα του σκληρού Αλβανού ληστή.

Το σημαντικό ίχνος, το οποίο αποκάλυψε την ταυτότητα του 36χρονου, βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ και πιο συγκεκριμένα στο γρύλλο του Audi Α4, που κλάπηκε την ίδια στιγμή από την ίδια μάντρα με το γκρι Volvo όπου επέβαιναν οι δολοφόνοι νωρίς το βράδυ, όταν έκαναν το αιματοκύλισμα στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισού, πίσω από την αντιπροσωπεία της Τζάγκουαρ.

Οι κλοπές των δύο αυτοκινήτων έγιναν στις 17 Ιανουαρίου, μαζί με άλλα έξι από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας.

Ενα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα -μάρκας Volvo- βρέθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2011 να έχει χρησιμοποιηθεί από δουλέμπορους που διακινούσαν λαθρομετανάστες στις Φερές Εβρου.

Την ίδια ημέρα, ένα άλλο αυτοκίνητο από την ίδια κλοπή -μάρκας Bmw- βρέθηκε χτυπημένο και εγκαταλελειμμένο στη Ραψάνη της Λάρισας.

Το στοιχείο-κλειδί, όμως, προέκυψε στις 22 Φεβρουαρίου, όταν στο Αγρίνιο αστυνομικοί υποχρέωσαν σε καταδίωξη κακοποιούς να εγκαταλείψουν το AudiA4, που ανήκει στην ίδια παρτίδα με τα άλλα οχτώ συνολικά κλεμμένα αυτοκίνητα από τη μάντρα της Νέας Ερυθραίας.

Οι δράστες φέρεται να έσπασαν την πόρτα των γραφείων της μάντρας και να αφαίρεσαν από το ντουλαπάκι τα κλειδιά τα οποία αντιστοιχούσαν στα οχήματα που, τελικά, έκλεψαν.

Στο Αγρίνιο, ωστόσο, πολύ πριν την καταδίωξη οι ληστές είχαν μείνει από λάστιχο και έβαλαν τη ρεζέρβα.

Οταν βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο, πάρθηκαν αποτυπώματα ακόμη και από το γρύλλο. Ετσι, οι διωκτικές Αρχές, αφού έγινε το μακελειό στου Ρέντη με το γκρι Volvo, έπεσαν πάνω στο στοιχείο που τους έδειξε τον «Tόνυ».

Από το Audi πάρθηκαν επίσης για εξέταση γόπες τσιγάρων, αλλά και δύο ποτήρια καφέ στην προσπάθεια των Αρχών να αποκαλυφθεί και το DNA των επιβατών.

Ο «Τόνυ» είναι το σκληρό καρύδι των Αλβανών, οι οποίοι στην ομάδα τους δεν αποκλείεται να έχουν εντάξει και ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Τα φονικά όπλα με τα οποία οι στυγνοί δράστες έστησαν την ενέδρα στους δύο αστυνομικούς βρέθηκαν μέσα στο Volvo, το οποίο άφησαν λίγα μόλις χιλιόμετρα παρακάτω.

Ενα από τα κλεμμένα Volvo είχε εντοπιστεί στις 11 Φεβρουαρίου 2010 να το χρησιμοποιούν ως όχημα διαφυγής οι κακοποιοί που λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Οι τέσσερις δράστες έσπασαν με βαριοπούλες την πρόσοψη και με δύο καλάσνικοφ άρπαξαν περίπου 150 χιλιάδες ευρώ.

Στη συνέχεια, άρπαξαν άλλες 100 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία και μαζί με τους συνεργούς τους διέφυγαν.

Οπως όμως διαπιστώθηκε την επομένη, οι δράστες αυτής της ληστείας είχαν νοικιάσει σπίτι στο Κυριάκι Βοιωτίας που χρησιμοποίησαν ως κρησφύγετο έπειτα από τη ληστεία.

Επίσης, κάμποσες ημέρες μετά τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη στην οδό Παπαφλέσα 64, στην Ανω Γλυφάδα βρέθηκε καμένο ένα από τα κλεμμένα Volvo από την έκθεση της Νέας Ερυθραίας.

Οι Αλβανοί, σύμφωνα μ’ όλες τις ενδείξεις, δράστες εξακολουθούσαν δηλαδή να βρίσκονται στην Ελλάδα και παρά την… επικήρυξή τους.

Ο «Τόνυ» κατονομάζεται ως ο Αλβανός εγκέφαλος που έχει πολλά πεδία δράσης, με «στρατό» κυρίως από συμπατριώτες του που τους αναθέτει από ληστείες τραπεζών, περιπτέρων μέχρι και μεταφορές λαθρομεταναστών από τον Εβρο έως και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ο εύσωμος κακοποιός ξέρει τι εστί κρατητήριο και κελί και από ό,τι φαίνεται θα παλέψει πολύ σκληρά για να παραμείνει ελεύθερος.

read more "Στρατός αδίστακτων ουτσεκάδων αλωνίζει στην χώρα" Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκική οργή για την αναγνώριση από την Αργεντινή της γενοκτονίας των Ποντίων

Quantcast

Η Άγκυρα καταδίκασε την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου της Αργεντινής, με την οποία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία κατά την διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Το τουρκικό κράτος διέπραξε το έγκλημα της γενοκτονίας κατά του λαού της Αρμενίας, από το 1915 έως το 1923» αποφάνθηκε η δικαιοσύνη της Αργεντινής.

«Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε αυτήν την απόφαση, που στερείται σοβαρότητας και ελήφθη από ένα τοπικό δικαστήριο της Αργεντινής, που αγνόησε τις παγκόσμιες αρχές και ειρωνεύθηκε τις διεθνείς συμφωνίες» ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Η απόφαση είναι ένα παράδειγμα του τρόπου, με τον οποίο τα υπερεθνικιστικά μέλη της αρμενικής διασποράς αξιοποιούν το δικαστικό σύστημα των χωρών, στις οποίες είναι ισχυρά» προσθέτει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι οι εξελίξεις αυτές δεν εξυπηρετούν την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας και τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της μεταξύ τους φιλίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

read more "Τουρκική οργή για την αναγνώριση από την Αργεντινή της γενοκτονίας των Ποντίων" Διαβάστε περισσότερα...

Κάτοικος Πλατείας Βικτωρίας γράφει....


Εδώ και ένα χρόνο περίπου Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιάνοι και Αφρικανοί έχουν ανοίξει ένα σωρό καταστήματα τα οποία παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες (Ιντερνετ καφέ, καφέ, μίνι μάρκετ , κομμωτήρια) το ένα δίπλα στο άλλο στην οδό Αριστοτέλους, στο κέντρο της Αθήνας και τους πέριξ δρόμους. Οι κάτοικοι αναρωτιόμαστε...
πού βρήκαν τα χρήματα να ανοίξουν μαγαζί, καθώς η πλειοψηφία είναι άρτι αφεχθέντες στην χώρα. Γιατί ο δήμος δίνει τόσες άδειες στην ίδια περιοχή για τις ίδιες υπηρεσίες; Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει βέβαια...
στραγγαλίσει στην κυριολεξία του Έλληνες εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής που φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο. Μέσα σε λίγους μήνες ο δρόμος έχει γίνει εμπορικό γκέτο. Οι αλλοδαποί πάνε και έρχονται σε ομάδες όλη την ημέρα, κάθονται έξω από τα μαγαζιά φωνάζοντας και κανείς Έλληνας δεν μπορεί να περάσει από την περιοχή. Στην κατάσταση αυτή έχουν προστεθεί και Ρουμάνοι και Βούλγαροι Ρομά, οι οποίοι διπλοπαρκάρουν τα φορτηγάκια τους με τα σκουπίδια τους μπροστά από τις πολυκατοικίες, βρωμίζουν, ουρλιάζουν και πίνουνε. Η περιοχή βρίσκεται πλέον στα χέρια της κάθε Μαφίας και της παραοικονομίας.


Η συγκεκριμένη κατάσταση σε συνδυασμό με την γκετοποίηση όλης της ευρύτερης περιοχής έχει επηρεάσει και μεγάλους εμπορικούς δρόμους όπως η Πατησίων, όπου τα περισσότερα καταστήματα βάζουν λουκέτο.

Κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση. Ο Δήμος είναι απών και ως φαίνεται εξακολουθεί είτε να δίνει άδειες αφειδώς είτε να παραβλέπει τις παρανομίες και να κλείνει τα παράνομα μαγαζιά. Η παραοικονομία στην ΑΣΟΕΕ (άλλο ένα εμπορικό γκέτο), που έχει πλέον καθιερωθεί ως υπάιθριο παζάρι καλά κρατεί. Η κατάληψη της Πλατείας Βικτωρίας επίσης και ως εκ τούτου η επίσης κοινωνική και εμπορική κατάρρευση της περιοχής.

Κατά τα άλλα ο κ. Παπακωνσταντίνου ψάχνει να κλείσει τρύπες κόβοντας θέσεις εργασίας και μισθούς και γονατίζοντας με την φορολογία τον κόσμο, ενώ αφήνει την παραοικονομία, τις μαφίες και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελεύθερα. Για την Μαφία δουλεύει τελικά αυτή η κυβέρνηση;

Γιάννης Πολίτης
Κάτοικος περιοχής Πλατείας Βικτωρίας

http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_8738.html
read more "Κάτοικος Πλατείας Βικτωρίας γράφει...." Διαβάστε περισσότερα...

Bloggers: Ιερό καθήκον η Ενημέρωση του Λαού!

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν πέρασαν δύο εβδομάδες από την Πέμπτη 24 Μαρτίου όταν ο Γιώργος Παπαδάκης είχε φιλοξενήσει τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ Γιώργο Κασιμάτη που είχε πει πράγματα συνταρακτικά όπως:

«Το μνημόνιο με την τρόικα είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, οι αφαιμάξεις που έγιναν στην σύνταξή μας και τους μισθούς των εν ενεργεία συναδέλφων είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, και, και, και, και όπως στέκεται το μνημόνιο εκχώρησε ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ μας δικαιώματα!!!»

και σήμερα ο Γιώργος Παπαδάκης φιλοξένησε τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος, τελικά, επανέλαβε πολύ πιο ΔΥΝΑΜΙΚΑ όσα είχε πει ο Καθηγητής Κασιμάτης.
Το θέμα παίρνει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ όχι μόνο Νομικές αλλά Πολιτικές, Ιστορικές, Κοινωνιολογικές και Ηθικές διαστάσεις, όταν συνειδητοποιήσει κανείς ΠΟΙΟΣ είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ότι ο καθηγητής Κασιμάτης διετέλεσε επί μία τουλάχιστον ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!
Είχα αναρωτηθεί, με αδικαιολόγητη ίσως, αλλά όχι επιτηδευμένη και εσκεμμένη αφέλεια στις 24 Μαρτίου και το έγραψα εδώ στο blog:

«Κατάλυση Συντάγματος και εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας γίνεται και ΧΩΡΙΣ τανκς;»
ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, βροντοφώναξαν Ο καθηγητής Κασιμάτης και ο Μίκης Θεοδωράκης και θυμήθηκα τον στίχο:

«Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε…ΧΙΛΙΟΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ!...»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΟ Υστερόγραφο ΑΣΧΕΤΟ με τα παραπάνω αλλά σημαντικό για την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Θα ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ λέει ΟΛΑ τα ΜΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη, Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή!!! Θυμάμαι, χωρίς να γίνομαι παρανοϊκός, ότι στο πρόσφατο παρελθόν τα ΜΜΕ απεργούσαν όταν απεργούσε ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ελλάδα…

Bloggers, σε σας πέφτει το ιερό καθήκον της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ του Λαού στο 4ήμερο που θα επικρατήσει «Μούγκα στην Στρούγκα των ΜΜΕ»
read more "Bloggers: Ιερό καθήκον η Ενημέρωση του Λαού!" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πάγκαλος, οι τζάμπα μάγκες και οι “γραφικοί”


Μου “αρέσει” που κάποιοι συμπολίτες μας σοκάρονται, πέφτουν από τα σύννεφα, εξανίστανται, τα παίρνουν στο κρανίο, τρελαίνονται από τα νεύρα τους, τους ανεβαίνει η πίεση, θέλουν να σπάσουν τις τηλεοράσεις τους, ή κάνουν χαλάουα στο μουστάκι τους σε κάθε νέα προκλητική δήλωση του Πάγκαλου…
Το νέο του “χτύπημα” συνέβη σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, δηλώσεις που αναπαράγονται ήδη από τα τουρκικά ΜΜΕ. Ενώ, λοιπόν, φέρει προσωπική βαρύτατη ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης των Ιμίων, θεωρεί ότι η Ελλάδα υπέστη “μια βαριά στρατιωτική ήττα” και αγνοεί εντελώς τους 3 νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 που κατέπεσε τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 (Αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός), καθώς όπως είπε ο ίδιος στον Χόλμπρουκ στη Νέα Υόρκη, “Πήγα, λοιπόν, σε ένα εστιατόριο και του είπα γι’ αυτή την ιστορία: θεωρώ ότι καταφέραμε να μην σκοτωθεί κανείς, γιατί όταν κάνεις διπλωματία, βασικό κριτήριο είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές”.
Τι λέτε, ωρέ παλικάρια; Δηλαδή, τί περιμένατε από τον Πάγκαλο;
Όταν έγιναν τα Ίμια, δεν τρέξατε αμέσως μετά να ψηφίσετε αυτόν και το Ολονπασόκ;
Όταν μίλαγε για “σημαίες που τις παίρνει ο αέρας”, δεν τρέξατε αμέσως μετά να ψηφίσετε αυτόν και το Ολονπασόκ;
Όταν ο άλλος, ο και καλά… καλός λογιστής (ούτε αυτό δεν ήταν τελικά), δεν τρέξατε αμέσως μετά να ψηφίσετε αυτόν και το Ολονπασόκ;
Όταν βλέπατε – και βλέπετε – που το πάνε (κατά Διαόλου) στο Μακεδονικό, δεν τρέξατε αμέσως μετά να ψηφίσετε αυτόν και το Ολονπασόκ;
Όταν σας πασάρανε χάντρες και καθρεφτάκια και σας λέγανε για “ισχυρή Ελλάδα”, δεν τρέξατε αμέσως μετά να ψηφίσετε αυτόν και το Ολονπασόκ;
Όταν ένας άλλος ανεκδιήγητος, από την ίδια πολιτική στρούγκα, είχε πει τη δεκαετία του ’90 ότι “είναι πασέ πια να μιλάμε για εθνικά θέματα, πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο η οικονομία” (μάλλον τη δική του οικονομία εννοούσε!), δεν τρέξατε αμέσως μετά να ψηφίσετε αυτόν και το Ολονπασόκ;
Μήπως ασχοληθήκατε με τα Ίμια όταν σας έδιναν τις πιστωτικές και τα δάνεια με το κιλό; Δεν πουλάγατε μαγκιά, κλανιά και κ#λο φυνιστρίνι με τα δανεικά στη τσέπη, κρατώντας την γκόμενα από το δεξί χέρι και έχοντας το κλειδί της “μπέμπας” στο αριστερό; Δεν κράζατε τους τότε ανησυχούντες περί των εθνικών θεμάτων ως “φασίστες” και “γραφικούς”, ωσάν η Ελλάδα να συνόρευε με την Ελβετία και το Λιχτενστάιν;
Τώρα “θυμηθήκατε” ότι σας προσβάλουν οι πολιτικοί; Τώρα “είδατε” ότι σας πούλησαν στο ΔΝΤ; Τώρα καταλάβατε ότι το “κανείς δεν είναι πιο πατριώτης από τον άλλον” (δηλαδή Λεωνίδας και Εφιάλτης, σημειώσατε Χ στον πατριωτισμό) ήταν παραμύθια της χαλιμάς;
Τσιμπήσατε, λοιπόν, κυρίες και κύριοι…
Αυτός είναι πάνω-κάτω ο μέσος νεοΈλληνας… Ένας τζάμπα μάγκας, που είναι έτοιμος ν’ απλώσει σεντόνι για να ζητιανέψει, κατά τον τούρκο “Πάγκαλο”, τον αντιπρόεδρα Μπουλέντ Αρίντς, ενώ γράφει στα παπάρια του την πατρίδα, αν δεν αφορά στο δικό του προσωπικό οικόπεδο. Όμως, αλλού δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του… Είναι ικανός να σκοτώσει για μια θέση πάρκινγκ, ειδικά αν συνοδεύεται κι από το “μωρό”. Α, όλα κι όλα… Μην ξεφτιλίσουμε και τα πάντα!
Ο “φασίστας” και “γραφικός”…
ΛΟΞΙΑΣ
read more "Ο Πάγκαλος, οι τζάμπα μάγκες και οι “γραφικοί”" Διαβάστε περισσότερα...

Μήπως τελικά η "ευαισθησία" είναι επιδοτούμενο επάγγελμα;


Διαβάστε το παρακάτω... και βγάλτε τα συμπεράσματα σας...
Eίναι τελικά τόσο ευαίσθητοι όσο λένε; Ή μήπως..."Είναι πολλά τα λεφτά Άρη..";...
Άραγε υπάρχουν αντίστοιχες οργανώσεις που ενδιαφέρονται για τους Έλληνες; έστω και το 1/20 του αριθμού των οργανώσεων που "ασχολούνται" με τους λαθρομετανάστες;...
Και γιατί δεν ασχολείται κανείς με τους Έλληνες; Είμαστε κατώτερου Θεού άνθρωποι ή όποιος ασχολείται με τους Έλληνες απλά δεν επιδοτείται;...
Γιατί για τους αλλοδαπούς "βρέχει" επιδοτήσεις και για τους Έλληνες "βρέχει" μέτρα;....
Και ένα τελευταίο... Δεν φτάνει ρε μάγκες που έχετε στήσει ολόκληρο "σύστημα"... Τώρα φτιάχνετε και οδηγούς;
Γιατί; ...Για καλύτερη οργάνωση της "ευαισθησίας";

Το παρακάτω άρθρο προέρχεται από εδώ

Πόσοι και ποιοί δραστηριοποιούνται στο χώρο των μεταναστών; Πού, με ποιό αντικείμενο και ποιές πηγές χρηματοδότησης; Το θολό κι ανεξιχνίαστο τοπίο των μεταναστών στην Ελλάδα έρχεται να «φωτίσει» ένας οδηγός με μία συστηματική και ολοκληρωμένη καταγραφή των Μη κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και των Φορέων Μεταναστών (ΦΜ), συλλόγων ή οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια σε θέματα μετανάστευσης.

Πρόκειται για μία έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με διάφορες οργανώσεις, που πραγματοποιήθηκε χάρη σ’ ένα πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους κατά 75% και από εθνικούς κατά 25%.

Μέσα από τις περίπου 350 σελίδες του Οδηγού πραγματοποιείται μία αποτίμηση της παρουσίας των μεταναστών στην Ελλάδα, ως χώρας υποδοχής, αλλά και οι βασικές διαστάσεις της παρουσίας των ΜΚΟ και των ΦΜ στην ελληνική κοινωνία των πολιτών.

Το υλικό συλλέχτηκε το τελευταίο εξάμηνο του 2009, με ερωτηματολόγια τυπικών και άτυπων φορέων, σ’ όλη την ελληνική επικράτεια και ενημερώθηκε το 2010.

Ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν με προσωπικές συνεντεύξεις, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος αν. καθηγητής Απόστολος Παπαδόπουλος, ώστε να προσφέρουν μία πληρέστερη εικόνα των χαρακτηριστικών, της ποικιλίας και των ιδιαιτεροτήτων τους.

Πρόκειται, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, για «ένα χρήσιμο εργαλείο, τόσο για την ελληνική πολιτεία, όσο και για τη δικτύωση φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίηση δράσεων για την ένταξη των μεταναστών, αλλά και για τους ίδιους τους μετανάστες και τις οργανώσεις τους».

Συνολικά καταγράφηκαν 375 φορείς, εκ των οποίων 297 επίσημα αναγνωρισμένοι και 78 ανεπίσημοι ή άτυποι. Για κάθε φορέα με καταστατικό, στον οδηγό αφιερώνεται μία σελίδα με όλα τα στοιχεία του.

Η απογραφή κινείται σε δύο κατηγορίες: αφενός τις ΜΚΟ (καταγράφηκαν 185) που ιδρύθηκαν στην πλειοψηφία τους (73%) από Έλληνες και ασχολούνται με μία ή περισσότερες πτυχές του μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα - ανθρώπινα δικαιώματα, ένταξη, καταπολέμηση του ρατσισμού κλπ - και αφετέρου τους συλλόγους - οργανώσεις (καταγράφηκαν 190), που κατά το 90% συστάθηκαν από μετανάστες και απευθύνονται σε συγκεκριμένες εθνότητες.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι ΜΚΟ δραστηριοποιούνται περισσότερο σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ενώ οι ΦΜ αυτοχρηματοδοτούν τις δράσεις τους. Μια άλλη σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δύο κατηγορίες είναι ότι οι μεν ελληνικές ΜΚΟ έχουν μία σχετικά σταθερή αριθμητική παρουσία που, όμως, άρχισε να φθίνει τα τελευταία χρόνια, ενώ οι ΦΜ έχουν μία σταδιακά αύξουσα, με «εκτόξευση» (κατά 73% του συνόλου) την δεκαετία του 2000, γεγονός που συνδέει την ίδρυση των φορέων αυτών με την ραγδαία αύξηση του μεταναστευτικού πληθυσμού στην Ελλάδα και τη νομιμοποίησή του.

Σχετικά με τα αντικείμενα ενασχόλησης η έρευνα καταδεικνύει ότι οι ελληνικές ΜΚΟ στοχεύουν περισσότερο στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών (70,9%), στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους (70,1%), στην ενασχόληση με τον πολιτισμό τους (44,8%), στην εκπαίδευση και κατάρτισή τους (43,3%) και τέλος στην ψυχοκοινωνική στήριξή τους (42,5%).

Αντίθετα, οι ΜΚΟ και οι ΦΜ στοχεύουν κυρίως στη διατήρηση του πολιτισμού των μεταναστών (91,4%), στη στήριξη των μελών της κοινότητάς τους (82,8%), στην κοινωνική ένταξη (58,9%) και στην εκπαίδευση- κατάρτισή τους (52,8%).

Μέσα από την παρούσα έρευνα δεν φαίνεται να υπάρχει γραμμική σχέση ανάμεσα στη γεωγραφική κατανομή του αλλοδαπού πληθυσμού στην Ελλάδα, με εξαίρεση βέβαια ότι το μεγαλύτερο μέρος συγκεντρώνεται στην Αττική, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΣΔΑ το 2009 οι άδειες παραμονής αλλοδαπών ανέρχονταν σε 210.200 σε σύνολο 518.675 σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική υπάρχουν 290 φορείς, 77,3% του συνόλου, στην Κεντρική Μακεδονία 5,6%, στην Κρήτη 4,8%, στη Δ. Ελλάδα 3,2% και στη Θεσσαλία 2,4%. Αξίζει να σημειωθεί, όπως επισημαίνει η έρευνα, ότι τα 2/5 των φορέων επεκτείνουν τη δράση τους στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Σε αντίθεση με τις ελληνικές ΜΚΟ που στηρίζουν τους μετανάστες ανεξαρτήτως εθνότητας, οι ΦΜ λειτουργούν σε επίπεδο εθνοτήτων και μάλιστα τοπικό. Έτσι παρατηρείται ότι στο σύνολο των επίσημα αναγνωρισμένων φορέων οι Αλβανοί (21,4%) έχουν την πρωτοκαθεδρία ακολουθούν οι Ινδοί και οι Νιγηριανοί (6,9%), οι Κινέζοι (4,8%), οι Ουκρανοί (4,1%), οι Μπαγκλαντεσιανοί, οι Γεωργιανοί και οι Μολδαβοί (3,4%). Αντίθετα στους ανεπίσημους φορείς την πρώτη θέση έχουν οι Φιλιππινέζοι (25,5%) και ακολουθούν: Αλβανοί (11,8%) και Ινδοί, Πακιστανοί και Παλαιστίνοι (7.8%).

Το 50% των ελληνικών ΜΚΟ αριθμεί λιγότερα από 50 μέλη, ενώ μόνο ένα 12% ξεπερνά τα 500. Μία πιο ισορροπημένη εικόνα παρουσιάζουν οι ΦΜ, καθώς μόνο το 21,5% απ’ αυτούς έχουν λιγότερα από 50 εγγεγραμμένα μέλη, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το 23% έχουν περισσότερα από 500 μέλη.

Με εξαίρεση την πολύ-εθνοτική οργάνωση μεταναστών, όπως είναι το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, παρά τις προσπάθειες δικτύωσης απουσιάζει μία ομοσπονδία συλλόγων-οργανώσεων μεταναστών, ενώ όπως παρατηρείται από την έρευνα ως βασικότερος λόγος ύπαρξης των ΦΜ είναι η διευκόλυνση της νόμιμης παραμονής στη χώρα.

Στην Ελλάδα, παρά τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των ΜΚΟ την τελευταία 15ετία, το τοπίο σχετικά με την παρουσία και την λειτουργία τους παραμένει θολό, καθώς ακόμη σήμερα σοβαρές οργανώσεις ,με δομή και έργο, συνυπάρχουν με ανενεργές «οργανώσεις-σφραγίδα».

Όπως καταγράφουν άλλες έρευνες που αναφέρονται εισαγωγικά στον οδηγό, οι Έλληνες, σε αντίθεση με άλλους Ευρωπαίους, ενδιαφέρονται πολύ λίγο για συλλογικές προσπάθειες και ΜΚΟ. Βασικός λόγος φαίνεται να είναι ότι η μαζική εμφάνιση των ΜΚΟ στη χώρα μας εξαρτήθηκε από πολιτικές αποφάσεις, εκ των άνω προς τα κάτω, και όχι το αντίθετο. Όσο για την αποτελεσματικότητά τους είναι πολύ χαμηλή, όπως και η σημασία που δίνουν στα ζητήματα διαφάνειας και λογοδοσίας, αλλά και συνεργασίας μεταξύ τους. Από την άλλη πλευρά, όπως επισημαίνει η έρευνα, ούτε η αξιόλογη δράση πολλών ΜΚΟ δίνει τη δυνατότητα ενεργής συμμετοχής τους στη δημόσια διαβούλευση, στον σχεδιασμό και λήψη των αποφάσεων.

Το μεταναστευτικό ζήτημα, άρχισε να τίθεται στην Ελλάδα από την δεκαετία του 1980, με κρίσιμη την δεκαετία του 1990 όταν η χώρα μας δέχτηκε το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών σε σχέση με το μέγεθός της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να φθάσει σήμερα να φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες, και να έχει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ακόμα και σήμερα ένα 35-50% των μεταναστών χωρίς νομιμοποίηση.

Όπως επισημαίνει ο οδηγός οι μετανάστες ήρθαν στη χώρα μας σε δύο κύματα. Το πρώτο μέχρι τα μέσα του 1990, όπου κυριαρχούσαν οι Αλβανοί και το δεύτερο μετά το 1995, με αύξηση της συμμετοχής, από άλλες βαλκανικές χώρες, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, το Πακιστάν, την Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στην δεκαετία του 2000.

Σύμφωνα με μελέτες η εισροή μεταναστών στην Ελλάδα έχει πενταπλασιαστεί από το 1988 μέχρι το 2004, ενώ ταυτόχρονα η μέση διάρκεια παραμονής του μισού εξ αυτών υπερβαίνει τα 8 χρόνια.

read more "Μήπως τελικά η "ευαισθησία" είναι επιδοτούμενο επάγγελμα;" Διαβάστε περισσότερα...