Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Χαράς Ευαγγέλια, ο "σωτήρας" εγεννήθη


Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα

Χαράς Ευαγγέλια! Αν και πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα με το Γολγοθά των Παθών έγινε ξαφνικά Ανάσταση. Εγεννήθη ο Σωτήρ! Παρά φύσιν. Το όνομα αυτού: Λουκάς Παπαδήμος.

Αναγαλλίασαν οι τρεις μάγοι με τα «δώρα», οι Τροϊκανοί.
Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί με όλο τους το συνάφι (Όλι Ρεν, Σόιμπλε, Ρομπάι κ.λπ) ανοίγουν σαμπάνιες στην υγεία των κορόιδων.

Ποια είναι αυτά τα κορόιδα; Όχι. Δεν τα ξέρετε, γιατί ζείτε με στερεότυπα. Δεν είναι ο ελληνικός λαός. Όχι, δεν είναι! Δεν είναι η εργατική τάξη. Όχι, δεν είναι! Δεν είναι ούτε η μεσαία τάξη, ούτε οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Είναι τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που δεν έκλεψαν και δε λήστεψαν. Είναι τα λαϊκά στρώματα, που απαρνήθηκαν να ακούσουν τις σειρήνες και να γίνουν γλείφτες, απατεώνες και λωποδύτες. Ενάντια στο ρεύμα. Ενάντια στα θέλγητρα της μίζας και της ρεμούλας των πελατειακών σχέσεων της εξουσίας. Είναι όλοι αυτοί που δεν τα έφαγαν μαζί με τον Πάγκαλο.

Είναι αυτοί που φύλαξαν Θερμοπύλες. Κι’ ας πέρασαν τελικά οι βάρβαροι, όπως λέει ο ποιητής.

Δεν περνάει κρίση ο καπιταλισμός, όπως μας παραμυθιάζουν διάφοροι διανοούμενοι. Η υπερσυγκέντρωση του κεφαλαίου σε μια ελάχιστη δράκα μεγιστάνων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου αποτελεί ένα επιπλέον προχωρημένο στάδιο του καπιταλιστικού συστήματος.
Ο καπιταλισμός δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Το τόνισε και ο ισπανός φιλόσοφος Σαντιάγκο Αλμπα Ρίκο: «Ο καπιταλισμός επιβιώνει, ή ακόμα και ενισχύεται, με τις ανθρώπινες συμφορές».
Βασίζεται στην πολιτική καταπίεση, την ταξική εκμετάλλευση και την πολιτιστική αλλοτρίωση.

Ο δικομματισμός στην Ελλάδα, που βασίζεται στους δύο πολιτικούς εκπροσώπους του κομπραδόρικου και παρασιτικού κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, κατήγαγε πάλι λαμπρή νίκη, ενάντια στην παραδοσιακή και ανανεωτική Αριστερά, που παραπαίει στο περιθώριο, χωρίς δυνατότητα να παρέμβει στα γεγονότα.

Η ιδεολογική ηγεμονία του κομπραδόρικου και παρασιτικού κεφαλαίου έκανε το θαύμα της.

Το είπε και το τόνισε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο αρχιτέκτονας της διαφθοράς και ολετήρας της Ελλάδας, Αυτός που έβαλε τα θεμέλια της σημερινής κακοδαιμονίας, ο δάσκαλος που δίδασκε και νόμο δεν εκράττει, ιδιοφυής ων, σε κάποιο λόγο του είπε και τα εξής αυτονόητα: «Στις χώρες που βρίσκονται στο περιθώριο του παγκόσμιου καπιταλισμού, η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, υποτελής, δορυφορική και διαβρωμένη από το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, όσες αντιδικίες κι αν έχει μαζί του, στα κρίσιμα θέματα θα μιλήσει με τη ‘φωνή του κυρίου της’».

Για το λόγο αυτό και ο Μίκης Θεοδωράκης σε άρθρο του με τίτλο: «Το χρήμα και η αποθέωσή του», τονίζει: «Έτσι και σήμερα είμαι βέβαιος ότι το 90% των όσων αρνητικών φαινομένων συγκλονίζουν τον τόπο μας, προέρχονται από ξένα κέντρα και τα εγχώρια όργανά τους, για να αποπροσανατολίσουν και να παραλύσουν τον λαό μας, να τον διαιρέσουν και να τον εκβαρβαρίσουν, να τον καταστήσουν άβουλο υποχείριο στα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα». (21.9.2009).

Ε, λοιπόν μίλησε η ντόπια μεγαλοαστική και αστική τάξη.

Τα εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας θριαμβολογούν.

Οι διαπλεκόμενοι με τα Μέσα Μαζικής αποχαύνωσης και αποβλάκωσης θα επιτελέσουν πάλι το γκεμπελικό τους έργο της διαστροφής και της απάτης. Οι εξαιρέσεις πάντοτε επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Το σύστημα, που φαινόταν να κλονίζεται, βρήκε πάλι την ισορροπία του.
Το πειραματόζωο Ελλάς, επέζησε, για χάρη του ντόπιου και αλλοδαπού κεφαλαίου και εις βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που δεν έχουν πια που την κεφαλήν κλείναι.

Ο Σωτήρας μετά από μια επώδυνη κοφορία εγεννήθη.

Το όνομα αυτού: Λουκάς Παπαδήμος. Ο εκλεκτός του Σημίτη, που μας έβαλε με απάτη και ταχυδακτυλουργία στο εξοντωτικό Ευρώ. Ο άριστος του Κολεγίου και των διεθνών τραπεζών.

Το σύστημα σύσσωμο του ψάλλει το «ωσαννά». Ο λαός το «η ζωή εν τάφω».
read more "Χαράς Ευαγγέλια, ο "σωτήρας" εγεννήθη" Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, απατεώνες, διεφθαρμένοι και gay"!

"Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, απατεώνες, διεφθαρμένοι και gay"!

Απαξιωτικό, υβριστικό και ταπεινωτικό για τους Έλληνες είναι καινούργιο δημοσίευμα της Liberation στο οποίο χαρακτηρίζονται ως τεμπέληδες, απατεώνες, διεφθαρμένοι και… gay!

«Ειλικρινά κάναμε πολύ καλά που ταπεινώσαμε τους Έλληνες στην G20 στις Κάννες… αυτούς τους τεμπέληδες, τους απατεώνες που τρώνε φέτα!

Εκεί κάτω η εξαπάτηση είναι εθνικό σπορ, τρόπος ζωής, τόσο για τους φτωχούς όσο και για τους πλούσιους. Μόνο το 2% των πισινών έχουν δηλωθεί στις ακριβές περιοχές της Αθήνας. Το να ποδοπατούν τους θεσμούς είναι η δεύτερη φύση των Ελλήνων. Ο Έλληνας δεν είναι μόνο απατεώνας αλλά και διεφθαρμένος και κυρίως ομοφυλόφιλος. Μόνο αυτήν την χρονιά οι γεννήσεις στην Μύκονο μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού. Φανταστείτε ένα νησί που κατοικείται από 600 gay που αποφεύγουν να πληρώσουν. Αυτούς τους πληρώνουμε εμείς!» σημειώνει ο ο αρθρογράφος Stephane Guillon.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο γεγονός ότι η «ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλλει 8.000.000.000 ευρώ σε συνταξιούχους που έχουν ήδη πεθάνει» «Φαίνεται ότι ακόμη και οι νεκροί επωφελούνται από το σύστημα».

Στην συνέχεια υπογραμμίζεται ότι «Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ καλά έκαναν που ταπείνωσαν τον Παπανδρέου για να του δείξουν ποιος είναι ο αρχηγός και ποιος διατάζει. Γιατί σε εκείνους αρέσει η πειθαρχία»

Τέλος το άρθρο αναφέρεται απαξιωτικά στους πολιτικούς της Ελλάδας…

«Γιώργος Παπανδρέου… Ειλικρινά, με τέτοιο όνομα, πώς μπορεί κάποιος να θεωρείται αξιόπιστος; Ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών λεγόταν Παπακωσταντίνου. Κι ο υπουργός μεταφορών πως λέγεται; Παπατρέχας; (σε ελεύθερη μετάφραση του Papamobile). Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάτι από Σον Κονερί...»



read more "Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, απατεώνες, διεφθαρμένοι και gay"!" Διαβάστε περισσότερα...

Η εμπειρία της Αργεντινής την περίοδο των «προέδρων του ΔΝΤ»

Χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων:
19 Δεκ.2001
Δεκάδες σουπερμάρκετ λεηλατούνται στη χώρα από χιλιάδες άνεργους και κοινωνικά αποκλεισμένους από τις δολοφονικές πολιτικές του ΔΝΤ και της εγχώριας ελίτ. Οι κατάθετες χάνουν τις οικονομίες τους μετά από δέσμευση των καταθέσεων από τις....

ξένες τράπεζες.

Ο πρόεδρος Φερνάντο ντε λα Ρούα κηρύσσει «απαγόρευση κυκλοφορίας» και απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Ακολουθούν μαζικές πορείες και αυθόρμητες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
20 Δεκ.2001 ( Πρωινές ώρες 5.00 πμ – 10.30 πμ.).
Από τις πρώτες πρωινές ώρες διογκώνονται όλο και πιο πολύ οι διαδηλώσεις, επικεντρώνονται στην ιστορική πλατεία του Μάη και έξω από το σπίτι του μισητού Υπ.Οικ ( άνθρωπο του ΔΝΤ) Δομίνγκο Καβάλιο. Το ίδιο πρωί παραιτείται ο πανίσχυρος και διακομματικός Υπ. Οικονομικών ( που επέβαλλε την ισοτιμία δολάριο –πέσο και εκποίησε τον αμύθητο δημόσιο πλούτο της χώρας)
Το ίδιο πρωί κάνουν την εμφάνιση τους στις συγκεντρώσεις και πορείες οι οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις της κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς.
20 Δεκ. 2001 (Απόγευμα- βράδυ).
Η κυβέρνηση Ντε Λα Ρούα αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές στην κεντρική Πλατεία του Μάη με άγρια καταστολή ( έφιππη αστυνομία, «αντιτρομοκρατικές μονάδες»).
Τα εγχώρια και ξένα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν ζωντανές συνδέσεις στην εξέλιξη της άγριας αστυνομικής καταστολής. Οι τέσσερις πρώτοι νεκροί διαδηλωτές πέφτουν από σφαίρες της αστυνομίας. Ο λαός βγαίνει στους δρόμους μαζικά και πλημμυρίζει τους πλατείες, πολιορκεί το Προεδρικό μέγαρο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος της χώρας σε τηλεοπτικό διάγγελμα, δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί, καλεί την αντιπολίτευση σε κυβέρνηση «σωτηρίας». Οι διαδηλωτές φτάνουν σχεδόν το εκατομμύριο. Αφού οι προσπάθειες του Ντε λα Ρούα αποτυγχάνουν, την ίδια μέρα δραπετεύει από το Προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο, αφού πολιορκείται από λαοθάλασσα διαδηλωτών.
21 Δεκ. 2001
Αναλαμβάνει προσωρινά την προεδρεία ο πρόεδρος της Γερουσίας Ραμόν Πουέρτα και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη γερουσία. Η καταστολή συνεχίζετε τις επόμενες μέρες. Οι νεκροί είναι επίσημα 39, μεταξύ τους και 9 άτομα κάτω των 18 ετών.
23 Δεκ.2001
Το στέλεχος Αντόλφο Ροντρίγεζ Σάα της αντιπολίτευσης αναλαμβάνει προσωρινός πρόεδρος μετά την παραίτηση το προηγούμενου πρόεδρου. Αναγγέλλει στάση πληρωμών της χώρας έναντι των δανειστών και τραπεζών. Ανακοινώνει την δημιουργία ενός εκατομμύριου νέων θέσεων εργασίας.
30 Δεκ.2001
Αρχές του 2002 ο προϋπολογισμός που προτάθηκε, δείχνει ακριβώς το αντίθετο από ότι εξαγγέλθηκε, περισσότερο λιτότητα, ανεργία και εξαθλίωση. Οι ξένες τράπεζες, το ΔΝΤ, η παγκοσμία τράπεζα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, συγχαίρουν τον πρόεδρο Σάα. Στις 30 Δεκ. παραιτείται, αφού ο προϋπολογισμός δεν ψηφίζετε.
Ο κόσμος δεν αφήνει τους δρόμους, δημιουργούνται επιτροπές «αντίστασης και υπερηφάνειας», όπως ονομάζονται, στις περισσότερες γειτονιές των μεγάλων πόλεων και στους χώρους δουλειάς. Εκατοντάδες εργοστάσια, βιοτεχνίες, δήμοι, καταλαμβάνονται. Η κεντρική Πλατεία Μάη φιλοξένει κάθε μέρα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Για δυο μέρες αναλαμβάνει ο Εδουάρδο Καμάνιο Πρόεδρος της χώρας, πρόεδρος της Γερουσίας.
2 Γενάρη 2002.
Νέος πρόεδρος ο Εδουάρδο Ντουάλντε, προσπαθεί να σταθεροποιήσει την οικονομία, ενώ συνεχώς εκβιάστε από τους δανειστές και ξένες κυβερνήσεις. Η Αργεντινή παρουσιάζετε από «επιλεγμένα» ντόπια και ξένα ΜΜΕ, ως η χώρα του χάους και της «απόλυτης καταστροφής»
26 Ιουνίου 2002
Η «σφαγή της Αβεγιανβεδα». Εκείνη της ημέρα διαδηλωτές, συνδικάτα και κοινωνικές οργανώσεις, έχουν καταλάβει τον σιδηροδρομικό σταθμό της Αβεγιανέδα , προάστιο του Μπουένος Άιρες, αγωνιζόμενοι για τις επανεθνικοποίησεις με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.  Πέφτουν νεκροί από σφαίρες της αστυνομίας οι συνδικαλιστές Μαξιμιλιάνο Κοστέκι και Ντάριο Καστιγιάν. Άλλοι 33 τραυματίζονται σοβαρά από χρήση όπλων της αστυνομίας.
15 Γενάρη 2003
Κερδίζει τις προεδρικές εκλογές ο κέντρο-αριστερός περονιστής Νέστορ Κίρχνερ. Η κυβέρνηση του διακόπτει για 6 χρόνια κάθε συζήτηση με το ΔΝΤ και άλλους διεθνείς οργανισμούς μετά από μεγάλη κοινωνική πίεση και την λαϊκή ιστορική μνήμη των κινημάτων αντίστασης .
Όλα αυτά τα γεγονότα, έμειναν στην σύγχρονη ιστορία ως “Argentinazo”, που συμβολίζει τις λαϊκές εξεγέρσεις ενάντια στην άγρια καταστολή και τις δολοφονίες , την βούληση και θέληση ενός λαού να μην υποταχτεί στον πιο άγριο και δολοφονικό νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό.
Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συμβεί σε άλλη χώρα, ότι συνέβη στην Αργεντινή γιατί οι διαφορές είναι μεγάλες, από πολλές πλευρές.
Ένα όμως είναι σίγουρο ότι όταν οι λαοί έχουν αυτοπεποίθηση, οργάνωση, θέληση, ιστορική μήνη, πραγματικό πατριωτισμό, ταξικές αναφορές και αντί-ιμπεριαλιστικες παρακαταθήκες, κάνουν τα αδύνατα, δυνατά. Οι εκβιασμοί, οι απειλές, δεν μπορών να επιβάλουν την αδικία σε λαούς που επιλέγουν να δώσουν τις μεγάλες και μικρές τους μάχες.
Η Ελλάδα, ο λαός της, οι εργαζόμενοι, έχουν όλα τα στοιχεία να γράψουν την δικιά τους ιστορία με τους δικούς τους αγώνες. Η έκβαση τις δικιας μας μάχης θα επηρεάσει τις παγκόσμιες εξελίξεις. Όσο και εάν φαίνεται «σενάριο φαντασίας»
Όπως μου έγραψε ένα παλιός μου συμμαθητής από το Μπουένος Άιρες πριν λίγες μέρες. «Κοίτα να δεις πως αλλάζουν τα πράγματα, ενώ στα βιβλία ακόμα μας διδάσκουν ότι είστε η γενέτειρα του δυτικού κόσμου, έχετε την ευκαιρία να μας ξανάδιδάξετε ιστορία, το πως πρέπει να καταρρεύσει ένας σάπιος κόσμος…. Είμαστε μαζί σας. Μόνο μια σπίθα χρειάζεται».
Γράφει ο Κώστας Ήσυχος για το: iskra.gr
read more "Η εμπειρία της Αργεντινής την περίοδο των «προέδρων του ΔΝΤ»" Διαβάστε περισσότερα...

Aπίστευτο και όμως γαυρικο!Έφτιαξαν site για να βρίσκουν συντρόφους!!!



Φτιάξατε και site για να βρείτε το άλλο σας μισό;;
Πόσο πιο κάτω ρε γαυράκια;

read more "Aπίστευτο και όμως γαυρικο!Έφτιαξαν site για να βρίσκουν συντρόφους!!!" Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τις Κάννες στον Παπαδήμο. Όλο το παρασκήνιο που ανατρέπει αυτά που γνωρίζαμε εως σήμερα.

…και ο κρίσιμος ρόλος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Διαβάστε το, είναι ένα ηχηρό μάθημα για το πως τα “συμφέροντα” επιβάλλουν καταστάσεις, ενίοτε και πρωθυπουργούς. Όλη η μεθόδευση. Κερασάκι; Οι σακούλες του Λαυρέντη και οι αποδέκτες τους.
Η κλήση του Γιώργου Παπανδρέου στις Κάννες ήταν το τέλος της κυβέρνησης, για την ακρίβεια η …αρχή της συγκυβέρνησης! Το μήνυμα που πήρε ήταν σαφές: “Φύγε και μην ξαναπατήσεις εδώ. Βρείτε τα, κάντε ότι καταλαβαίνετε αλλά είναι η τελευταία φορά που μιλάμε μαζί σου”. Αυτή ήταν η “εντολή” που μάλιστα μπροστά στην απορία του κ. Παπανδρέου “μα πως να τα βρούμε (σσ. με τονΣαμαρά)”; Πήρε μία “διαβεβαίωση” ότι θα έβρισκε ανταπόκριση.
Ακολούθησε η πίεση στον Σαμαρά που σας την είχαμε αποκαλύψει. Ισχυρότατη πίεση που έφτασε στα άκρα (θυμηθείτε την χρηματαποστολή μαμούθ στις τράπεζες από την ΤτΕ) που κατέληξε στην αποδοχή της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ώστε να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Οκτωβρίου.
Εδώ κάπου, μπαίνουν τα “συμφέροντα” μέσω της πίεσης υπουργών του ΠΑΣΟΚ για άμεση παραίτηση και σύγκλιση με πρόσωπο κοινής αποδοχής. Θεωρήσαμε και εμείς τότε “κωμικό” τα συμφέροντα να θέλουν να ρίξουν τον άνθρωπο τους, αλλά σήμερα αποδεικνύεται ότι έτσι έγινε. Προφανώς γιατί εχθρός του κακού (για την πατρίδα) είναι ο χειρότερος…
Αποκάλυψη πρώτη: Στις συζητήσεις που γινόντουσαν, το όνομα “Παπαδήμος” δεν είχε αναφερθεί από κανέναν! Ούτε καν είχε πέσει στο τραπέζι, αφού τόσο ο ΓΑΠ όσο και ο Σαμαράς δεν τον ήθελαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ειδικά ο ΓΑΠ φοβόταν ότι ο Παπαδήμος θα μπορούσε να τον “θυσιάσει” και να βγάλει τις αστοχίες και τις ανομίες του στην φόρα για να  ξεπληρώσει παλαιότερους λογαριασμούς, που υπάρχουν.
Πως λοιπόν ήρθε στο προσκήνιο  ο Παπαδήμος;
Αποκάλυψη δεύτερη: Ο Παπαδήμος ξεκίνησε το ταξίδι του για την Ελλάδα χωρίς να έχει μιλήσει με κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς ή τους συμβούλους τους. Δεν είχε απολύτως καμμία ειδοποίηση. Την ίδια στιγμή, δύο γνωστά εκδοτικά συγκροτήματα, ειδικά του Φαλήρου, άρχισαν να παίζουν διακαώς το όνομα του. Το ίδιο και ο Γιώργος Καρατζαφέρης που μετά την ανακωχή του με το συγκρότημα Αλαφούζου (είχαν προηγηθεί κάποιες εξαγγελίες του προέδρου για κάτι CD από Ρουμανία αλλά δεν υπήρξε κάποια συνέχεια), ανέφερε το όνομα του Λουκά Παπαδήμου ως πανάκεια στην δυσχερέστατη θέση που είχε περιέλθει το πολιτικό σύστημα.
Η έλευση λοιπόν ταυτιζόταν έντεχνα με “ειδοποίηση”, με διαρροές τύπου “Κλείδωσε το όνομα”, “Έρχεται ο Παπαδήμος” που όλοι θυμόμαστε. (η άφιξη του Παπαδήμου έγινε διότι κάποιος του άναψε το “πράσινο φως”. Πιθανότατα ο Γερμανικός παράγοντας σε συνεργασία με τους ομοτράπεζους του στην “Τριμερή”, Αλέξη Παπαχελά και Παναγή Βουρλούμη, που και οι δύο βρίσκονται στο συγκρότημα του Φαλήρου)
Φτάνοντας λοιπόν ο Παπαδήμος, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, παίρνει ο ίδιος τηλέφωνο την Ρ. Βάρτζελη, ρωτώντας εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη, αν τον χρειάζονται κάτι, “θορυβημένος” από τα δημοσιεύματα και τις αναφορές στο όνομα του. Η σύμβουλος του πρωθυπουργού του απάντησε φυσικά, αρνητικά. Παρά την αρνητική απάντηση όμως, ο Λουκάς Παπαδήμος έμεινε στην Ελλάδα (κάτι παραπάνω θα ήξερε).
Βλέποντας το κλίμα που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τα “συμφέροντα”, το Μαξίμου αλλά και η Συγγρού διαψεύδουν κάθετα και οριζόντια κάθε επαφή με Παπαδήμο, όπως ήταν και η πραγματικότητα. Εκεί πλέον τα ΜΜ”Ε” αρχίζουν και καίνε το όνομα του Παπαδήμου.
Αποκάλυψη τρίτη: “Θεσμική Λύση”. Ήταν πέρα για πέρα αληθινή, με πρώτη επιλογή τον Απόστολο Κακλαμάνη στο πρόσωπο του οποίου συμφωνούσε και ο Αντώνης Σαμαράς. Οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες, αφού οι ρυθμιστές των ΜΜ”Ε” και οι εκπρόσωποι τους στο κοινοβούλιο προανήγγειλαν λυσσαλέα αντίδραση και αντάρτικο. Εκεί έκανε πίσω και ο Καρατζαφέρης για πρώτη φορά, παρότι του προτάθηκε η αντιπροεδρία, ενώ ήταν υπέρμαχος της “συνεργασίας”.
Έπεσε στο τραπεζι το όνομα του Πετσάλνικου και υπηρξε συμφωνία. Ναι, εκείνο το βράδυ στο προεδρικό μέγαρο, είχε κλειδώσει το όνομα Πετσάλνικου και θα ανακοινωνόταν επίσημα στην συνάντηση των αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλια. Εκεί ξεκινά το θέατρο του παραλόγου. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ξεκινούν συλλογή υπογραφών και επιστολές προκειμένου να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. Εκεί λοιπόν που ετοιμαζόντουσαν να κάνουν την ανακοινωση έχοντας μετρήσει τα κουκιά τους…
…(αποκάλυψη τέταρτη) Γίνεται το συμβάν με τον Καρατζαφέρη και την αποχώρηση του από το μέγαρο. Η κίνηση αυτή έγινε αφού είχε πληροφορηθεί το όνομα Πετσάλνικου (βρισκόταν ήδη στο προεδρικό μέγαρο) και αποχώρησε αναφέροντας ως αιτία την “υποτιμητική” αντιμετώπιση προς το πρόσωπο του.
ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!
Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ,  η σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη επικοινωνεί με τον Λουκά Παπαδήμο και του ζητά να μην αναχωρήσει, συγκεκριμένα να “μην μπει σε αεροπλάνο για τις επόμενες 8 ώρες!”.
11 η ώρα το βράδυ, επικοινωνεί μαζί του ο Γιώργος Παπανδρέου και του ανακοινώνει επίσημα την πρόταση του, να αναλάβει πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης.
Ακολουθεί και το τηλέφωνο του Αντώνη Σαμαρά που τον πληροφορεί ότι “δεν έχει πρόβλημα μαζί του” και θα στηρίξει την παρουσία του!!
Στο μεσοδιάστημα, έχει βγει και η “εξήγηση” από την προεδρία για το συμβάν με τον Γ. Καρατζαφέρη, κάνοντας τον τελευταίο χαρούμενο και πρόθυμο να επιστρέψει την επομένη το πρωΐ. Ο σκοπός είχε επιτευχθεί.
Έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα. Όλα τα περί “όρων” είναι μυθοπλασίες ενταγμένες στο παιχνίδι των ΜΜ”Ε” για να επιβληθεί ο Λουκάς Παπαδήμος ή να καλυφθεί η απόρριψη του.
Ο Παπανδρέου “λύγισε” στην πίεση των υπουργών με κορυφαία την Άννα Διαμαντοπούλου που δεν κρύβει την συμπάθεια της για το συγκρότημα του Φαλήρου.
Ο Σαμαράς όμως δεν “λύγισε” ούτε από τον “έμπορο του Καραμανλισμού” αφού ήξερε πως ο ίδιος ο Καραμανλής ήταν αντίθετος σε αυτή την εξέλιξη, ούτε από τα τερτίπια των “φίλων τής φίλης” του συγκροτήματος που άλλωστε ήταν μία χούφτα. Ο Σαμαράς σύρθηκε σε συγκυβέρνηση από στυγνό εκβιασμό της Μέρκελ και δέχτηκε τον Παπαδήμο πειθόμενος από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν ο μόνος που ήθελε τον Λουκά Παπαδήμο. Δεν είχε άλλωστε κακες σχέσεις με το σύστημα Σημίτη. Για πολλούς, η απουσία του από την εκλογική μάχη το 2000 έδωσε στον Σημίτη την ανάσα ζωής που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει το έργο του και σε άλλους όπως ο Λουκάς Παπαδήμος να ανοίξει τα φτερά του χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθεί δίνοντας εξηγήσεις για το χρηματιστήριο.
(Παρένθεση: Σε ποιά εφημερίδα είχε κάνει ο Λουκάς Παπαδήμος την περιβόητη παρέμβαση που ξεκίνησε την κατάρρευση του χρηματιστηρίου οδηγώντας στο μεγάλο “κραχ”; Ναι, στην Καθημερινή)
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όμως ποτέ δεν έκρυψε την συναινετική του διάθεση και προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Να μην ξεχνάμε την περιβόητη συνάντηση Σαμαρά – Παπανδρέου στο χωριό του Αβραμόπουλου, το Ελληνικό Αρκαδίας.
Εντέλει, τα κατάφερε. Το ότι παραιτήθηκε από βουλευτής για να συμμετέχει στο νέο σχήμα λοιπόν, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άνοιξε την νέα εποχή. Την νέα τάξη πραγμάτων.

Ίσως αυτό το αποκαλυπτικό αφιέρωμα σας κάνει να βρείτε την απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα: Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο.
Εμείς ψάχνουμε απαντήσεις σε πιο πεζά ερωτήματα: Θα βρεθούν αυτοί που πήραν τις σακούλες από τον Λαυρεντιάδη;
Η απάντηση είναι πως Όχι. Διότι απλούστατα, αυτοί που κυβερνούν αυτόν τον τόπο δεν αφιέρωσαν στα πρωτοσέλιδα τους ούτε μονόστηλο για τον “συνέταιρο”.
read more "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τις Κάννες στον Παπαδήμο. Όλο το παρασκήνιο που ανατρέπει αυτά που γνωρίζαμε εως σήμερα." Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή τη συμφωνία (EFSF) θα την υπογράψετε κ. Βουλευτές ;;

Προσέξτε τώρα τι γίνεται…
Η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης ,καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF»
Την σύμβαση EFSF όμως την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.
Ας δούμε όμως δυο επίμαχες παραγράφους (15 και 16) του EFSF.
15. MISCELLANEOUS

(1) If any one or more of the provisions contained in this Agreement should be or become fully or in part invalid, illegal or unenforceable in any respect under any applicable law, the validity, legality and enforceability of the remaining provisions contained in this Agreement shall not be affected or impaired thereby. Provisions which are fully or in part invalid, illegal or unenforceable shall be interpreted and thus implemented according to the spirit and purpose of this Agreement.
(2) The Preamble to this Agreement forms an integral part of this Agreement.
(3)Each of the Parties hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets or revenues, from legal proceedings in relation to this Agreement including, without limitation, immunity from suit, judgment or other order, from attachment, arrest, detention or injunction prior to judgment, and from any form of execution and enforcement against it, its assets or revenues after judgment to the extent not prohibited by mandatory law.
Και στα ελληνικά:
Κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη με την παρούσα ο αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
 
Σας θυμίζει τίποτα η πιο πάνω απίστευτη παράγραφος-δέσμευση ;

Eίναι ακριβώς ίδια, πιστή αντιγραφή αντίστοιχης παραγράφου της δανειακής σύμβασης !!!
Δείτε τώρα τι γράφει η επόμενη παράγραφος του EFSF
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο…
16.GOVERNING LAW AND JURISDICTION
(1) This Agreement and any non-contractual obligations arising out of or in connection with it shall be governed by and shall be construed in accordance with English law.
(2) Any dispute arising from or in the context of this Agreement shall be settled amicably. In the absence of such amicable agreement, the euro-area Member States agree that to the extent it constitutes a dispute between them only, it shall be submitted to the exclusive jurisdiction of the Court of Justice of the European Union. To the extent there is a dispute between one or more euroarea Member States and EFSF, the Parties agree to submit the dispute to the exclusive jurisdiction of the Courts of the Grand Duchy of Luxembourg.
Η δανειακή σύμβαση, η ταφόπλακα της εθνικής μας κυριαρχίας σας θυμίζουμε ότι δεν πέρασε ποτέ από την Βουλή…Απλά την είχαν επισυνάψει σαν συνημμένο !!
Όμως την σύμβαση EFSF την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.
Τώρα λοιπόν και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε θα πάμε σε νέα σύμβαση με βάση το EFSF.
Η σύμβαση όμως αυτή θα πρέπει να περάσει από την βουλή και στην συνέχεια να υπογραφεί.
Έλα όμως, που ο Παπακωνσταντίνου έχει ήδη υπογράψει την EFSF και τους απαράδεκτους όρους που απεμπολούν την εθνική κυριαρχία..
Για αυτό ο Βενιζέλος προσπαθούσε να μην χρεωθεί μόνος την όλη ιστορία και να νομιμοποιήσει τόσο την δανειακή, την συμφωνία EFSF, όσο και την νέα σύμβαση δανεισμού.

Συνταγματολόγος είναι, φιλόδοξος είναι και για αυτό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της νέας σύμβασης.
Διαβάστε το κείμενο της συμφωνίας EFSF
read more "Αυτή τη συμφωνία (EFSF) θα την υπογράψετε κ. Βουλευτές ;;" Διαβάστε περισσότερα...

Τα ξένα media στρέφουν την προσοχή τους στον λαό – Οι Έλληνες νιώθουν πλέον αηδία για τους πολιτικούς τους!

Σε όλα τα ξένα media αναμεταδίδονται εδώ και ημέρες λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στη χώρα μας και οι δηλώσεις των ελλήνων πολιτικών. Ωστόσο, σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αποφασίζει να δώσει τον λόγο στους έλληνες πολίτες, αυτούς δηλαδή που υφίστανται τις τραγικές συνέπειες του πολιτικού χάους στην Ελλάδα. Μάλιστα το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν έχει ίχνος ειρωνείας για τη χώρα μας, αντίθετα περιγράφει μία κατάσταση με θύματα τους πολίτες και θύτες τους ηγέτες της χώρας.
Την ώρα λοιπόν που οι πολιτικοί στην Ελλάδα ερίζουν για το ποιος θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, οι Έλληνες νιώθουν αηδιασμένοι από εκείνους νιώθοντας ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την επαφή τους με τον πολίτη και τις καθημερινές του μάχες για επιβίωση. Όπως περιγράφεται, έπειτα από τρεις ημέρες πολιτικών αντιπαραθέσεων, οι διαθέσεις του λαού κυμαίνονται από οργή μέχρι και πλήρη αδιαφορία.
«Νιώθω αηδία. Μας κοροϊδεύουν και τους έχουμε βαρεθεί» δήλωσε στο Reuters η 32χρονη υπάλληλος γραφείου Μαίρη Μελενίκου. «Δεν λένε την αλήθεια και δεν ενδιαφέρονται για εμάς. Ο λόγος που δεν συμφωνούν είναι ότι φοβούνται να πάρουν τις ευθύνες των πράξεων τους».
Οι Έλληνες -επισημαίνεται- παρακολουθούν σαστισμένοι τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας να τσακώνονται λίγες ημέρες πριν αδειάσουν τα ταμεία της χώρας.
Πολλοί επιλέγουν να μην ασχολούνται καν. «Έφτασα τα όρια μου. Δεν με νοιάζει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός πια» δηλώνει στο Reuters ο 34χρονος γραφίστας Κώστας Πολάτογλου, δήλωση που εκφράζει πολλούς συμπολίτες του που θεωρούν ότι οι πολιτικοί δεν τους εκφράζουν πλέον. Και συνεχίζει: «Δεν τους εμπιστεύομαι. Ελπίζω απλώς ότι αν πιάσουμε πάτο θα αρχίσουμε να σηκωνόμαστε ξανά».
Η 57χρονη συνταξιούχος Λένη Παπαδοπούλου δηλώνει από την πλευρά της: «Αυτοί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν παιδιά. Αρκετά πια! Πρέπει να συμφωνήσουν σε κάτι για το καλό της Ελλάδας, για να αρχίσουμε πάλι να ζούμε!».
Μία φοιτήτρια η Χριστίνα Δημητρακοπούλου δηλώνει ότι όλες οι πράξεις των πολιτικών μέχρι στιγμής ήταν λανθασμένες: «Δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Εκπλήσσομαι που κάποιοι πολιτικοί ζητούν εκλογές. Θέλουν να κυβερνήσουν στα ερείπια ή τους νοιάζει μόνο η καρέκλα;» Τέλος ο φοιτητής Βαγγέλης Παναγιωτάκος διατυπώνει στο πρακτορείο τον μεγαλύτερο φόβο του: 
«Με ή χωρίς κυβέρνηση, για μας δεν αλλάζει τίποτε. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως χειροτερέψουν τα πράγματα και δούμε εξεγέρσεις και ανθρώπους να σκοτώνονται στον δρόμο. Φριχτές καταστάσεις»
read more "Τα ξένα media στρέφουν την προσοχή τους στον λαό – Οι Έλληνες νιώθουν πλέον αηδία για τους πολιτικούς τους!" Διαβάστε περισσότερα...

H παγκόσμια διακυβέρνηση εγκαθίσταται. Παπαδήμος στην Ελλάδα, Μόντι στην Ιταλία... και πάει λέγοντας.

Γράφει ο Αντώνης ο Μπατήρης
Σιγά-σιγά η παγκόσμια τάξη άρχισε να εγκαθιστά τον ένα μετά τον άλλο Πρωθυπουργό στις ευρωπαικές πρωτεύουσες. Πρώτα ξεκίνησε με το Παπαδήμο, τον πρωην δανειστή της χώρας (ΕΚΤ). Στη συνέχεια έρχεται η σειρά του Μάριο Μόντι πρώην κοινοτικού επιτρόπου και οικονομολόγου στην Ιταλία. Κατά σύμπτωση είναι και οι δύο μέλη της.... Τrilateral Commision.
Σε λίγο πρέπει να περιμένουμε ότι ο Παπαχελάς, άλλο ενα μέλος της Bilderberg και της Trilateral Commission θα επιλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατι όχι άλλωστε; Aπo τον Ψυχάρη, τη Διαμαντοπούλου και τον Αλαφούζο θα ήταν καλύτερος...
Ο Παπαδήμος εγινε χωρίς τη λαική ψήφο Πρωθυπουργός. Αντισυνταγματικά, αφου ειναι εξωκοινοβουλευτικός και μας τον έχωσαν με τη στηριξη Σαμαρα, Παπανδρέου και Διαμαντοπουλου μελών της Λέσχης Bildeberg, που δήθεν επι 5 μέρες ψαχνόντουσαν να βρούνε λύση, στον εγκάθετο των Τραπεζών...
Αυτές τις λεπτομέρειες τις παραβλέπουν πολλά ΜΜΕ αφού και αυτά ενισχύονται απο τους γνωστούς κύκλους. Παράλληλα παλαια μελη της Λεσχης bilderberg, όπως ο Στεφανος Μάνος έβγαιναν στα καναλια και τον υποστηριζαν.
Βλέπουμε λοιπόν μπροστά στα μάτια μας την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας διακυβέρνησης μέσα απο μια διόρθωση δήθεν των δημοσιονομικών κάθε χώρας λογω υπερδανεισμου αλλά στην ουσία τον έλεγχο των πολιτών μέσα απο τη πτωχευση της μεσαιας ταξης και τη συγκέντρωση του πλούτου κάθε χωρας στα χέρια λίγων.
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι σε όσα μας κάνουν υπάρχει ένα αδύνατο σημείο. Η αποδοχή της εξουσίας των. Αυτό θα γίνει με την υπογραφή των δανειακών συνθηκών που προσπαθούν να κρατήσουν κρυφές αλλά και με τη προσφορά εργασίας μόνο σε όσους ειναι υπάκουοι και ευπροσήγοροι.
Πρεπει όλοι μας να διαβασουμε τις δανειακες συμβασεις με λεπτομέρεια, όχι περίληψη.
Δεν θα θελήσουν να μας τις δείξουν για να τις περάσουν στα μουλωχτά και θα μας πασχολούν με ασήμαντα πράγματα και γεγονότα. Για το λογο αυτό έγινε η κυβέρνηση ευρείας αποδοχής για να μη φανερωθεί τι υπάρχει μεσα στη νέα δανειακή συνθήκη. Κανένας δεν αναφέρεται σε αυτήν.
Εμεις πρεπει να προφυλάξουμε τη Δημοκρατία και να μαθουμε τι θα υπογράψουν.
Αυτο για τις 19 Φεβρουαρίου, τις εκλογες που έλεγε ο Σαμαράς παρτε το σαν ανέκδοτο... Δεν υπάρχει.
Με την υπογραφή Σαμαρά και Λαος, το ΠΑΣΟΚ θα μεινει στην εξουσία 2 ακόμη χρόνια για να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο του.
read more "H παγκόσμια διακυβέρνηση εγκαθίσταται. Παπαδήμος στην Ελλάδα, Μόντι στην Ιταλία... και πάει λέγοντας." Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε αυτή την κυρία - Ας μην ξεχάσουμε ποτέ...

Ο κόσμος δεν έγινε τώρα κακός.... πάντα ήταν"
"Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει"
Irena Sendler Ιρένα Σέντλερ Πρόσφατα πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Ιρένα. Κατά τη διάρκεια του Β´Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα είχε εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων. Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό.
Όντας γερμανίδα ΗΞΕΡΕ ποια ήταν τα σχέδια των ναζί για τους εβραίους. Η Ιρένα έβγαζε λαθραία βρέφη στον....πάτο της εργαλειοθήκης της ή σε ένα σάκο από λινάτσα που είχε στην καρότσα του φορτηγού της τα μεγαλύτερα παιδιά. Ακόμα, είχε ένα σκύλο στην καρότσα, που τον είχε εκπαιδεύσει να γαβγίζει όταν οι ναζί φαντάροι της άνοιγαν να μπει ή να βγει από το γκέτο. Οι φαντάροι, φυσικά, δεν ήθελαν πάρε-δώσε με το σκύλο, ενώ το γάβγισμά του κάλυπτε τους θορύβους/ήχους που έκαναν τα βρέφη/παιδιά! Στο διάστημα που το έκανε αυτό, κατάφερε να φυγαδεύσει και να σώσει 2.500 παιδιά και βρέφη. Συνελήφθη και οι ναζί τη χτύπησαν πάρα πολύ άσχημα και της έσπασαν και τα χέρια και τα πόδια. Η Ιρένα κράτησε ένα αρχείο με τα ονόματα των παιδιών που είχε διασώσει και το φύλαξε σ´ένα γυάλινο βάζο που έθαψε κάτω από ένα δέντρο στην αυλή της. Μετά τον πόλεμο, προσπάθησε να εντοπίσει όσους γονείς είχαν επιζήσει και επανένωσε τις οικογένειες. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πεθάνει στους θαλάμους αερίων. Τα παιδιά αυτών, τα βοήθησε να τακτοποιηθούν σε θετές οικογένειες ή να υιοθετηθούν. Το 2007, η Ιρένα προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Δεν επελέγη. Ο Πρόεδρος Ομπάμα το είχε κερδίσει ένα χρόνο πριν γίνει Πρόεδρος, για την εργασία του ως "οργανωτής κοινότητας" για το ACORΝ... και ο Αλ Γκορ το κέρδισε το 2007, για ένα φιλμ σχετικά με την υπερθέρμανση της γης...
Εις μνήμην της - 63 χρόνια μετά...
Είναι τώρα πάνω από 60 χρόνια που τέλειωσε ο Β´Παγκόσμιος στην Ευρώπη.E-mail στάλθηκε ως "μνημόσυνη αλυσσίδα", εις μνήμην των 6 εκατομμυρίων εβραίων, 20 εκατομμυρίων ρώσων, 10 εκατομμυρίων χριστιανών και 1.900 καθολικών ιερέων που δολοφονήθηκαν, σφαγιάστηκαν, βιάστηκαν, κάηκαν, λιμοκτόνησαν και ταπεινώθηκαν. Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί ότι ο κόσμος ποτέ δεν θα ξεχάσει, γιατί υπάρχουν άλλοι που θα το ξαναέκαναν...
http://newingreece.blogspot.com/2
read more "Δείτε αυτή την κυρία - Ας μην ξεχάσουμε ποτέ..." Διαβάστε περισσότερα...

O ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ HAJDUK SPLIT ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ!

read more "O ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ HAJDUK SPLIT ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ!" Διαβάστε περισσότερα...

4 χρόνια πέρασαν από το θάνατο του οπαδου τις Lazio Gabriele Sandri. Πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικο (?) 11.11.2007. - 11.11.2011. * A.C.A.B. *

Σε «τραγικό σφάλμα» απέδωσε η αστυνομία τον θανάσιμο πυροβολισμό Ιταλού φιλάθλου από αστυνομικό κατά τη διάρκεια συμπλοκής ανάμεσα σε οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων που συναντήθηκαν σε σταθμό εξυπηρέτησης οχημάτων σε αυτοκινητόδρομο στο Αρέτσο στην επαρχία της Τοσκάνης. Ένα αυτοκίνητο με πέντε οπαδούς της Λάτσιο, ανάμεσά του και ο Stamattina Gabriele Sandri, 26 ετών, ταξίδευαν προς το Μιλάνο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ίντερ - Λάτσιο. Κατά τη διάρκεια μίας στάσης στον αυτοκινητόδρομο συναντήθηκαν με δύο αυτοκίνητα όπου επέβαιναν οπαδοί της Γιουβέντους. Παρέμενε ασαφές τί συνέβη και ξέσπασε το επεισόδιο. Το πρακτορείο ειδήσεων ANSA αναφέρει ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει τους συμπλεκόμενους. Η δήλωση τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης ανέφερε ότι δύο περιπολικά σταμάτησαν κοντά στο σταθμό εξυπηρέτησης για άσχετο λόγο. Όταν ακούστηκαν φωνές από συμπλοκή οπαδών σε τρία αυτοκίνητα, ήχησαν οι σειρήνες και, αφού διαπίστωσαν ότι η διαμάχη δεν σταματά, ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Εκείνη τη στιγμή, κατά την εκδοχή της αστυνομίας, όταν το αυτοκίνητο με τον Σάντρι έκανε στροφή για να επιστρέψει στον αυτοκινητόδρομο και μία σφαίρα χτύπησε το θύμα στο λαιμό. Οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να μεταβούν στην πιο κοντινή πόλη αλλά ο Σάντρι είχε τραυματιστεί θανάσιμα και εξέπνευσε...
R.I.P BROTHER....
read more "4 χρόνια πέρασαν από το θάνατο του οπαδου τις Lazio Gabriele Sandri. Πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικο (?) 11.11.2007. - 11.11.2011. * A.C.A.B. *" Διαβάστε περισσότερα...