Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Eικόνες σοκ στη Βαρκελώνη! Πυροβολούν τους `Aγανακτισμένους`!

Ξυλοδαρμοί και πυροβολισμοί στη Βαρκελώνη για να "καθαριστεί" η πλατεία από τους 'Αγανακτισμένους'!
Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας σφαίρες από καουτσούκ και γκλομπς, προσπάθησαν να απομακρύνουν από την κεντρική πλατεία Catalonia της Βαρκελώνης τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται εδώ και 12 μέρες! Οι κάμερες κατέγραψαν σκηνές άγριου ξυλοδαρμού, καθώς και διαδηλωτές να σύρονται βιαίως στο οδόστρωμα. Πάνω από 120 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και 37 αστυνομικοί, λένε οι αρχές.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν εκεί γιατί εκτελούσαν εντολές να καθαρίσουν την πλατεία για πιθανούς εορτασμούς μετά τον τελικό του Champions League, αλλά και για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και οπαδών της Barcelona. Η κυβέρνηση δηλώνει πως ουδέποτε ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας με αυτόν τον τρόπο.

read more "Eικόνες σοκ στη Βαρκελώνη! Πυροβολούν τους `Aγανακτισμένους`!" Διαβάστε περισσότερα...

Δεν χρωστάω , μου χρωστάτε !!! (Ούτε μαζί τα "φάγαμε" , ούτε μαζί θα τις "φάμε")

Δεν δανείστηκα εγώ αλλά εσείς ! Δεν σας χρωστάω , δεν σας πληρώνω . Μου χρωστάτε !!! 
Μου χρωστάτε την Αλλαγή για ένα κράτος δικαίου με σεβασμό στον κοινωνικά αδύνατο .

Μου χρωστάτε τις καλύτερες μέρες που μου υποσχέθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 85 

Μου χρωστάτε την Κάθαρση του 90 που έλεγε ο Μητσοτάκης .

Μου χρωστάτε την Ισχυρή Ελλάδα και

τον ποιότητα Ζωής που υποσχέθηκε ο Σημίτης 
Μου χρωστάτε την καλύτερη Ελλάδα που ευαγγελιζόταν ο Καραμανλής και την Επανίδρυση του κράτους 

Μου Χρωστάτε τα λεφτά που υπήρχαν ...

Μου χρωστάτε τα περήφανα γηρατειά , τα τιμημένα νιάτα ... 

Μου χρωστάτε ρε απατεώνες και δεν σας χρωστάω 

Και δεν θα σας πληρώσω και δεν αναγνωρίζω κανένα χρέος , δανειστήκατε εσείς , φάγατε εσείς και ζητάτε απο μένα να σας τα ξεπληρώσω ... Δεν πληρώνω , δεν δανείστηκα , δεν χρωστάω . 

Τέλος εποχής .
read more "Δεν χρωστάω , μου χρωστάτε !!! (Ούτε μαζί τα "φάγαμε" , ούτε μαζί θα τις "φάμε")" Διαβάστε περισσότερα...

Μόνη της η κυβέρνηση απέναντι στους πολίτες


Δεν υπήρχε πιθανότητα επιτυχίας του πραγματικού στόχου της προχθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάθε ψύχραιμος και σοβαρός αναλυτής το εκτιμούσε αυτό εκ των προτέρων και φυσικά το αποτέλεσμα της σύσκεψης τον δικαίωσε. Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί ήταν περιττοί. Το επιδιωκόμενο εκ μέρους του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ήταν να πιεστεί ακόμη περισσότερο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μήπως και φοβηθεί και συναινέσει τελικά στην πολιτική του Μνημονίου της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ όπως αυτή υλοποιείται σήμερα, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Απέτυχε παταγωδώς αυτή η προσπάθεια του πρωθυπουργού, παρά την εκστρατεία καλλιέργειας κλίματος φόβου που εξαπέλυσε η κυβέρνηση.

Ο Α. Σαμαράς αρνήθηκε να συναινέσει στην "αποδεδειγμένα λανθασμένη κυβερνητική συνταγή", όπως τη χαρακτήρισε. "Δεν συναινώ στο λάθος" επανέλαβε. Πρόβαλε ως διέξοδο την επαναδιαπραγμάτευση και κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι "δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου", την οποία προτείνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτικά ανόητο θα ήταν άλλωστε εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ να τηρήσει διαφορετική στάση τη στιγμή αυτή. Είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμη σήμερα η πλήρης αποτυχία του Μνημονίου - αν βεβαίως υποτεθεί ότι στόχος του Μνημονίου ήταν η δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας και όχι η λεηλασία των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων. Μετά από έναν χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου, η Ελλάδα όχι μόνο δεν σώθηκε, αλλά βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο χείλος της χρεοκοπίας.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από τη ΝΔ το δημόσιο χρέος στο ύψος του 115% του ΑΕΠ (ή 125% με τις "διορθώσεις") και στα τέλη Μαρτίου το είχε ήδη εκτοξεύσει στο... 154% του ΑΕΠ, ενώ το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι στο τέλος της φετινής χρονιάς το δημόσιο χρέος θα έχει ανέλθει στο πρωτοφανές και εφιαλτικό... 163,5% του ΑΕΠ! Από φέτος μέχρι και στο τέλος του 2015, δηλαδή σε μια πενταετία, η Ελλάδα πρέπει να βρει λεφτά να πληρώσει κρατικά ομόλογα που λήγουν αξίας... 205 δισεκατομμυρίων ευρώ!!! Πού να βρει η όποια κυβέρνηση να της δανείσουν 200 δισεκατομμύρια ευρώ;

Αδύνατο να βρεθούν αυτά τα λεφτά - και τα ποσά που αναφέραμε δεν συμπεριλαμβάνουν το νέο δάνειο 50-60 δισεκατομμυρίων ευρώ που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση με το νέο Μνημόνιο. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να βρει η Ελλάδα τα ποσά αυτά στις αγορές. Μάλιστα το 2014, την πρώτη χρονιά μετά τη λήξη του Μνημονίου, η τότε κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει ομόλογα που λήγουν αξίας... 58 δισεκατομμυρίων ευρώ! Υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι μόλις -υποτίθεται- βγούμε από το Μνημόνιο, θα τρέξουν οι αγορές να δανείσουν τη χώρα 60 δισεκατομμύρια;

Αναπότρεπτη η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η άγρια διαπάλη για το πότε θα γίνει και κυρίως ποια μορφή θα πάρει έχει ήδη ξεκινήσει ανάμεσα στις κυβερνήσεις, τις ιδιωτικές τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η έκβαση της σύγκρουσης ανάμεσα σε αυτά τα κέντρα θα καθορίσει την τύχη του ελληνικού λαού και κανείς δεν θα ρωτήσει την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία παραμένει θεατής που πειθήνια εκτελεί όποιες εντολές της δίνουν οι ξένοι δανειστές.

Συναίνεση στην καταστροφή που επέρχεται με μαθηματική πλέον βεβαιότητα και πολιτική συνυπευθυνότητα της ΝΔ στη χρεοκοπία της χώρας ζητάει από τον Αντώνη Σαμαρά ο Γιώργος Παπανδρέου, διαπιστώνοντας πλέον το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα η πολιτική του Μνημονίου που ακολούθησε ο ίδιος. Πώς θα ήταν άραγε δυνατόν να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Θα ήταν παράλογο.

Η κυβέρνηση έμεινε μόνη μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αυτό είναι το σωστό. Αυτήν εξέλεξε ο λαός -με τεράστια διαφορά- για να κυβερνήσει. Αυτή υπέγραψε το Μνημόνιο. Λογικό είναι λοιπόν αυτή να κριθεί από το λαό για την πολιτική που ακολούθησε και με την οποία διαφωνεί η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων.

Πηγή
read more "Μόνη της η κυβέρνηση απέναντι στους πολίτες" Διαβάστε περισσότερα...

Η λύση έχει βρεθεί για το Ελληνικό πρόβλημα


«Εμείς είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε τώρα την Ελλάδα», μας είπε η καλύτερη πηγή στις Βρυξέλλες. Αυτό σημαίνει ότι έχει επέλθει συμφωνία Γερμανών-Αμερικανών για ένα σύνθετο πακέτο «στήριξης» και πολιτικής παρέμβασης στο εσωτερικό της χώρας, που εμπεριέχει ήπια αναδιάρθρωση (σύνθετη επιμήκυνση, επαναγορά ομολόγων σε οικιοθελή βάση κλπ.) με παράλληλη σημαντική υποστήριξη με κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για στοχευόμενη ανάπτυξη. Στόχος είναι η μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, ώστε να εμφανιστεί βιώσιμο, με παράλληλο ισοσκλελισμό της μείωσης της κατανάλωσης από σταδιακή αύξηση του επενδυμένου κεφαλαίου από ευρωπαϊκούς κυρίως πόρους.

Στο μεταξύ ετοιμάζεται υποστήριξη από την Fed με την μορφή εγγυήσεων σε αμερικανούς επενδυτές για δουλειές στην Ελλάδα. Έχουν βάλει στο μάτι λιμάνια, νησάκια, παραλίες, βράχια, βυθό, ψάρια και μαλάκια, εκτός από τις κερδοφόρες ΔΕΚΟ!! 300δις υπολογίζουν ότι είναι η περιουσία που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μέσα σε μια δεκαετία. Σχεδιάζεται μετά την λήξη αυτού του μνημονίου να υπογραφεί Σύμφωνο Αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας με την τρόικα 12ετούς διάρκειας, με σκοπό να επανέλθει η χώρα σταδιακά στις αγορές μετά το 2013.
Τι σημαίνει «περιμένουμε τώρα την Ελλάδα», δεν γνωρίουμε ακριβώς. Πιθανολογούμε.. ότι ετοιμάζουν κυβέρνηση τεχνοκρατών που έχει επιλεγεί με συμφωνία Αμερικανών-Γερμανών, η οποία όμως μάλλον θα αναλάβει μετά από εκλογές στηριζόμενη από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και άλλους. Μάλλον είναι απίθανο να την εγκαταστήσουν πριν από τις εκλογές, αλλά δεν αποκλείεται.


Σχόλιο ιστολογίου: Πόσο τυχαίο είναι πως βρέθηκε λύση (θα ακολουθήσουν κι άλλες, είναι βέβαιο) τη στιγμή που ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες πολίτες; Μήπως επιβεβαιώνεται η ρήση "όταν ξεσηκώνονται οι λαοί, τρέμουν οι εξουσίες";
read more "Η λύση έχει βρεθεί για το Ελληνικό πρόβλημα" Διαβάστε περισσότερα...

Αν δεν αλλάξουν οι δομές…

  • Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΥΣ… φωνάξαμε και ήρθαν. Με τον τρόπο μας, με τις δομές, με την πολιτική των πολιτικών μας. Πλάκωσαν οι «εγγυήτριες δυνάμεις» και μας κακοφάνηκε. Μας κυβερνούν οι υπερπόντιοι του ΔΝΤ και οι εταίροι δανειστές-τοκογλύφοι μας, η Ελλάδα μας βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, κάποιοι αναπολούν «ωραίες στιγμές» και περιμένουμε κάτι ν’ αλλάξει. Στην Ελλάδα της ρεμούλας που δεν την προσέξαμε κι ούτε πως το φιλότιμο το’ πνιξε η διαφθορά.

ΠΕΣ, λοιπόν, πως «σωθήκαμε» με δανεικά, έπεσε το παραδάκι της 5ης δόσης, δεν πάμε για εκλογές (οι πολιτικοί ξαναβρήκαν τον ύπνο τους) κι εμείς δεν βλέπουμε εφιάλτες. Το πρώτο που μας βασανίζει είναι πώς μοιράζεται το χρήμα, ποιες «τρύπες» κλείνουν, ποιες… τσέπες ξαναγεμίζουν. Με τις (μη) υπάρχουσες δομές και με την υπάρχουσα νοοτροπία. Σε όλα τα επίπεδα και τηρουμένων των αναλογιών. Με «συνήθειες» που μας χαντάκωσαν και με την ατιμωρησία κλεφτών κάθε λογής, τάξεως και «ιδεολογίας».

ΑΝ, λοιπόν, το χρήμα πέσει στο ξερό χωράφι που διψάει και οι άρπαγες περιμένουν, τι νόημα έχει να μας δανείζουν και να τους ξοφλάμε γεμίζοντας «τον πίθο των Δαναΐδων»; Αν δεν αλλάξουν οι δομές κι έχουμε μια απ’ τα ίδια, δεν περισσεύει δραχμή, αλλά κι αν περισσέψει, δεν πρόκειται κανένας να τη δει στο τραπέζι της μοιρασιάς.

ΜΙΑ ματιά στο χθες και μια στο σήμερα, μας γεμίζει απογοήτευση. Χωρίς να αγνοούμε τα κάποια βήματα, δειλά και με ρυθμούς χελώνας. Με τον νόμο, για παράδειγμα, περί (μη) ευθύνης κ.λπ. ανέπαφο, περίμενε και άλλους μιζαδόρους του… μέλλοντος. Με τους «αγωνιστές» του καμποτάζ και τους… ηρωικούς δολιοφθορείς του ΠΑΜΕ, μην περιμένεις τουρισμό. Με τη σπατάλη στα υπουργεία και με τα πιράνχας στις προμήθειες, με την (αμαρτωλή και υδροκέφαλη) ΕΡΤ στην ίδια ρότα τι να περιμένεις;

ΑΝ δεν αλλάξουν οι δομές στη χώρα όπου κλέβουν ακόμα και καλώδια των συρμών και σιδερογραμμές, μουντζουρώνουν τις ταμπέλες με τα σήματα της τροχαίας, αφήνουν τα ολυμπιακά ακίνητα να «σκουριάζουν» και σε κλέβουν ακόμα και στη βενζίνη… Κι αν βάλεις δίπλα στον πένητα συνταξιούχο εκείνον της «Αγροτικής» με τα 2.800 το μήνα και τα 150.000 εφ’ άπαξ και δεν δεις φως για δίκαιο και ισότητα, περίμενε την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Ωστόσο, μια του κλέφτη κ.λπ. Η βουλή θα συνεδριάζει, οι κλέφτες θα καμαρώνουν, το (δανεικό) χρήμα θα χάνεται στις καταβόθρες και τα ίχνη του στους κωδικούς της Ελβετίας.
read more "Αν δεν αλλάξουν οι δομές…" Διαβάστε περισσότερα...

Πλατείες της Ελλάδας: Το πρώτο βήμα έγινε. Πάμε για το δεύτερο


  • Γράφει ο Όθωνας Ιακωβίδης
Όλοι εμείς που, εδώ και πολύ καιρό, (πολύ πριν το μαχαίρι φθάσει στο κόκαλο) αρθρογραφούμε στα blogg, προσπαθώντας να δείξουμε το πραγματικό πρόσωπο της Κομματοκρατούμενης Ολιγαρχίας (πολιτικής και οικονομικής) που κρύβεται πίσω από το προσωπείο της «Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας», για να στεριώσει και να αυγατίσει τα συμφέροντα των αφεντάδων και πατρώνων της, νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που ο σπόρος που ρίχναμε εδώ και καιρό, έπιασε και ένα κομμάτι της κοινωνίας ξεκόλλησε από τα μαξιλάρια τού καναπέ και κατέβηκε στις πλατείες, αποφασισμένο να αλλάξει, επί τέλους, τα πράγματα.

Και χαιρόμαστε πολύ περισσότερο, όταν βλέπουμε τη νεολαία να πρωτοστατεί σ’ αυτή την έκρηξη.

Το πρώτο, λοιπόν, βήμα, που ήταν και το δυσκολότερο, έγινε.

Πάμε για το δεύτερο. Αυτό, πρέπει να είναι η καθαρή αποτύπωση του στόχου της καθαρτήριας λαοθάλασσας που φουσκώνει. Αυτός, δεν μπορεί να είναι άλλος από την εκπαραθύρωση της Ολιγαρχίας που, οχυρωμένη μέσα στο κάστρο της κομματοκρατίας και καλυπτόμενη από τα καταιγιστικά πυρά της προπαγάνδας της, είναι ο μοναδικός ένοχος για το έγκλημα της κοινωνικής φτώχειας και της πτώχευσης της Οικονομίας μας.

Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί απολύτως σαφές και ξεκάθαρο, είναι ότι έχουμε καταλάβει ότι ο ένοχος του εγκλήματος της φτώχειας μας, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι η ΝΔ, δεν είναι ο δικομματισμός, δεν είναι η Δεξιά, δεν είναι η Αριστερά. Είναι όλο μαζί το ενιαίο μόρφωμα του «πολιτικού συστήματος» που μέσα στο DNA του αναπτύχθηκε και δεσπόζει η νοοτροπία της κομματοκρατίας, δηλαδή η πρόταξη του κομματικού συμφέροντος από το κοινωνικό όφελος. Κάτι που το βλέπουμε ακόμη και τώρα, που το καράβι βουλιάζει. Μία νοοτροπία που έχει καταστεί «κρατούσα άποψη» στην καθημερινή πολιτική πρακτική, με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση που όλοι βιώνουμε, όπου τα μεν κόμματα (κάθε χρώματος και απόχρωσης) και το πολιτικό προσωπικό τους , ευημερούν στη χλιδή της εξουσίας τους, μικρότερη ή μεγαλύτερη, ενώ η κοινωνία υποφέρει, πνιγόμενη στην πενία της και οι πολίτες εξευτελίζονται, στα μάτια των παιδιών τους, της οικογένειας, των φίλων τους και του εαυτού τους, υπογράφοντας εξώδικα και κατασχετήρια, ή ζητώντας δανεικά κι αγύριστα.

Το μήνυμα, λοιπόν, τηλεγραφικά, πρέπει να είναι «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ», ή «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ», ή κάτι άλλο που να εκφράζει την απόφαση της κοινωνίας μας για το τέλος αυτής της θανάσιμα αρρωστημένης κατάστασης.

Πρέπει το μήνυμα, να πηγαίνει απ’ ευθείας στο στόχο της γεννεσιουργού αιτίας της δυστυχίας μας. Πρέπει να είναι ένα, για να είναι δυνατό και να μη διασπάται η στόχευση σε πολλά πράγματα, μειώνοντας έτσι τη δύναμή του.

Ακόμα, πρέπει το μήνυμα, σ’ αυτή τη φάση, να είναι ένα και δυνατό, ώστε να προκαλέσει τη δημόσια κουβέντα (που ήδη άρχισε στα κανάλια) επάνω στην πολιτική απαίτηση της αποκατάστασης της πραγματικής Δημοκρατίας, που φιμώνεται με το φίμωτρο της «Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας», την οποία διεθνώς έχει επιβάλλει η «Διεθνής του Χρήματος», για να διαλανθάνει η δική της (πραγματική) Εξουσία, ώστε να επιβάλλει τα δικά της συμφέροντα, υπό τον μανδύα της «Δημοκρατικής νομιμότητας».

Το καθαρό και δυνατό αυτό μήνυμα, πρέπει να το λάβει η κάστα του πολιτικού προσωπικού όλων των κομμάτων και να παραιτηθούν όλοι τους, διευκολύνοντας έτσι τη διέξοδο προς την απαιτούμενη αλλαγή.

Το ποιος από το καθεστώς πολιτικό προσωπικό θα συνεχίσει να υπάρχει, σαν πολιτικό πρόσωπο, την «επόμενη μέρα» της αλλαγής που επέρχεται, θα εξαρτηθεί, ίσως, από τη συμπεριφορά του σ’ αυτή τη φάση, αν η κοινωνία του συγχωρήσει την ως τώρα, συμμετοχή του στο έγκλημα.

Εν τω μεταξύ, οι πραγματικοί ταγοί της κοινωνίας, (δηλαδή όχι οι «θεσμοθετημένοι», καθ’ όσον αποδείχθηκαν «δήθεν») θα πρέπει να διαμορφώσουν τάχιστα, μία πολιτική πρόταση, έξω από κάθε κομματική λογική, με έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή, όπου θα αποτυπώνεται συμπυκνωμένα αλλά καθαρά, η πρόταση για την «επόμενη μέρα». Αυτό θα βοηθήσει την κοινωνία να διαμορφώσει μία άποψη και θέληση (βούληση/βουλή) για το τί, τελικά, θέλει.

Και, προσοχή !! Θα είναι κρίμα τα νερά της φουσκωμένης θάλασσας, να οδηγηθούν και να χυθούν, τελικά, στο βούρκο που πάνε να καθαρίσουν…
read more "Πλατείες της Ελλάδας: Το πρώτο βήμα έγινε. Πάμε για το δεύτερο" Διαβάστε περισσότερα...

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, ο εφιάλτης της Αριστεράς


Από ήττα σε ήττα μέχρι τη τελική νίκη (29-5-11)

Μετά από πολύμηνη σιγή ασυρμάτου, οι «αναμνήσεις από τον Σύριζα» δεν μπορούν να μην ασχοληθούν με τη νέα περίλαμπρη επιτυχία της καθ’ ημάς αριστεράς. Το μαοϊκό απόφθεγμα του τίτλου συνοψίζει άψογα την αριστερή ταχτική ου μην και στρατηγική απέναντι στους Αγανακτισμένους του Συντάγματος.
Γιατί δεν γίνεται ρε φίλε κοτζάμ αριστερά, ρεφορμιστική, επαναστατική ή ερμαφρόδιτη να κωλοχτυπιέται μήνες και να μην μπορεί να φτιάξει μια τέτοια κατάσταση ούτε στο υποδεκαπλάσιό της. Κι έρχεται και το κάνει ποιος; Το facebook!
Ε όχι.
Όπως υπογράμμισε γνωστό στέλεχος της επανάστασης «δεν μπορώ να το πιστέψω. Κάτι άλλο υπάρχει από πίσω». Και καλά, η άτιμη η CIA βάλθηκε να ξεδοντιάσει την στέρεα αξιοπιστία του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Δικαίωμά της.
Αλλά άμα το δούμε από την σκοπιά της διοργάνωσης, ο εργάτης ο σωστός, ο ντούρος, ο πρόστυχος, ο έμπυρος, δεν ενημερώνεται ρε παιδιά από το facebook. Έλεος. Ενημερώνεται από την αφίσα, από την προκήρυξη και από τα κόκκινα συνθήματα στους τοίχους.
Αυτές τις μέρες δεν θα ήθελα να ‘μουνα στη θέση του Φίλη. Διότι ο Νίκος το ξέρει από παλιά ότι ο Αλαβάνος είναι φαρμακόγλωσσος. Τρεις στις τέσσερις ατάκες που αμολάει, βγαίνουν αληθινές. Τι τα ήθελε τα περί «Ταχρείων»; Και δώστου δεν είναι Κάιρο η Αθήνα. Και δώστου δεν είναι Ταχρίρ το Σύνταγμα. Και δώστου πόσο επικίνδυνος ο Αλέκος. Και όχι τίποτε άλλο άντε να βγάλουν φτερά οι νεολαίοι του ΣΥΝ που είδαν κόσμο στην πλατεία και μπήκαν, αλλά άμα πει κανείς «ψιτ ο Αλαβάνος» γυρνάνε τρομαγμένοι.
Η πλάκα είναι ότι το Μέτωπο πάσχιζε να φτιάξει την πλατεία για τις 23 Ιούνη κι είχε οργανώσει σύσκεψη για αυτό στις 27 Μάη. Όμως δεν πρόκαμε, διότι η ζωή έχει άλλους ρυθμούς, και η πλατεία γέμισε ένα μήνα πριν, χωρίς πολλά πολλά. Δεν είναι κακό, πολύς κόσμος γλύτωσε το τρέξιμο, τις συσκέψεις, τις αναλύσεις, τις εχτιμήσεις και τις αφισοκολλήσεις. Μπορεί να γλίτωσε και κάνα φράγκο που θα το δινε στον ψυχαναλυτή του.
Μέσα στον γενικό ορυμαγδό, ο Λαφαζάνης έβγαλε τη γραμμή «να δώσουμε αριστερό προσανατολισμό». Προσπερνώ την κακεντρέχεια του ξαδέρφου μου του Φώντα που αναρωτήθηκε πως «άμα ο Παναγιώτης δεν μπορεί να δώσει αριστερό προσανατολισμό στην πλατεία Κουμουνδούρου, πώς θα δώσει αριστερό προσανατολισμό στην πλατεία Συντάγματος;»
Στέκομαι όμως στην αυταρέσκεια, στην αφέλεια και στη συγκινητική αυτοπεποίθηση ότι οι παριστάμενοι περιμένουν έμπλεοι αγωνίας την αριστερά να τους δώσει γραμμή.
Μήνες και μήνες, σύμπασα η αριστερά, από το ΚΚΕ μέχρι την Ανταρσύα και σύμπασα η συνδικαλιστική πρωτοπορία, από το ΠΑΜΕ, μέχρι τον Μητσάρα τον Στρατούλη και τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων, χύναν τόνους σάλιου και ιδρώτα για να πείσουν ότι το να «πάμε Σύνταγμα και να μείνουμε Σύνταγμα» είναι ανέφικτο, τυχοδιωκτικό και άσκοπο. Η σωστή διαδήλωση δεν πάει να μείνει στο Σύνταγμα, δεν επιτρέπει ελληνικές σημαίες, έχει μπροστά τα Πρωτοβάθμια και το Σουμουτου, περνά τρέχοντας το Σύνταγμα διότι πέφτει χημικό με το τσουβάλι και μετά έχει να το λέει για βδομάδες, περιμένοντας την επόμενη γενική απεργία που θα κηρύξουν οι πουλημένοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.
Μόλις λοιπόν κυκλοφόρησε στην πιάτσα η συγκέντρωση της Τετάρτης έπεσε ειρωνία. Το καλό βέβαια με το facebook είναι ότι μπορείς να σβήσεις τα σχόλια που έκανες. Κι έτσι τα φαρμακερά σχόλια για τους απολίτικους, ελληναράδες, γηπεδοχουλιγκάνους, αγανακτισμένους ΟΝΝΕΔίτες, φασιστικά αποβράσματα, αλλά και φλώρους της πλατείας Συντάγματος, εξηφανίσθησαν και δώσαν τη θέση τους σε παραινέσεις παρέμβασης και εμπλοκής.
Ο ΣΥΝ στραβοκατάπιε τους Ταχρείους, το Κοκκινοπράσινο κάνει ότι δεν βλέπει τις ελληνικές σημαίες και δεν ακούει το βάρβαρο «και α και ου γαμώ το Δουνουτου», ο Τσίπρας έκανε και φιλική δήλωση διότι σου λέει τι έχω να χάσω; Φασούλι το φασούλι ανεβαίνει το ποσοστό. Κι εκεί που την πρώτη μέρα η ΠΓ του ΣΥΝ μέτραγε πόσες ελληνικές σημαίες κουνιούνται στο Σύνταγμα, ο όγκος των αγανακτισμένων, αλλά και η εξαιρετικά πολιτική συνέλευση της πλατείας, έδωσε το πρόσταγμα: Μετάαααααβολή!
Ο ίδιος ο προσφιλής μου Δημοσθένης αφού προβληματίστηκε από το συμβάν (εδώ μιλάμε πάντα με όρους Μπαντιού), κι αφού βεβαίως γκρίνιαξε διότι οι συγκεντρωμένοι δεν πάνε έξω από το Χρηματιστήριο ή την Τράπεζα της Ελλάδος, απεφάνθη ότι: «Τη διαδικασία αυτή, είτε θα την παρατηρεί κανείς και θα τη σχολιάζει απ’έξω, σαν κάτι εξωτικό και όχι τόσο τέλειο όσο θα όφειλε εξαρχής, είτε θα μπει για να δει -και να επηρεάσει- δυνατότητες και όρια». Οι αναγνώστες του Red Notebook ήταν ήδη τόσο ανατριχιασμένοι με τους αγανακτισμένους που έλουσαν τον Δημοσθένη με χαρακτηρισμούς. Ξεχνούν ότι και ο οπορτουνισμός θέλει την οξυδέρκειά του.
Όμως το ρεσιτάλ της πολιτικής αρχών εδόθη από την επαναστατική αριστερά. Στην αρχή χέσιμο με τη σέσουλα, μετέπειτα ένας κάποιος (ψιλός) προβληματισμός και τέλος κλιμάκωση της παρέμβασης με τη μαζική μπούκα στη Συνέλευση το Σαββατόβραδο. Η οποία ειρήσθω εν παρόδω θύμιζε εισβολή Ούννων σε μια κατά τα λοιπά ανθρώπινη διαδικασία. Περικύκλωσαν το προεδρείο, απαιτούσαν το λόγο πριν τους κοινούς θνητούς μαλάκες, βούτηξαν τα μικρόφωνα και θυμηθήκαμε όλοι την ωραία εποχή της Πισικάπα.
Τα συνδικάταααα ούρλιαζε ο ένας. Γενική απεργίαααα βράχνιαζε ο άλλος. Πολιτικό πλαίσιοοο γκάριζε ο τρίτος. Για καμιά ώρα η πλατεία έμοιαζε με φοιτητική συνέλευση τριανταπεντάρηδων και σαρανταπεντάρηδων.
Συνάδελφοι έλεγε ο ένας νομίζοντας ότι μιλάει στου Γκίνη. Σύντροφοι απαντούσε ο άλλος νομίζοντας ότι μιλάει στην ΟΒα του. Παιδιά ηρεμία ίδρωνε ο συντονιστής νομίζοντας ότι μιλά σε φυσιολογικούς ανθρώπους.
Είχε προηγηθεί ο Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων ο οποίος αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κόσμος μαζεμένος και να μην πάει η μαχόμενη κι από τα κάτω συνδικαλιζόμενη αριστερά να δώσει τη σωστή γραμμή. Τι διάολο πρωτοπορία είμαστε άμα αφήνουμε τους απολιτίκ φλώρους του real-democracy να διεξάγουν μια συνέλευση χιλιάδων ανθρώπων;
Να πάμε να τους επηρεάσουμε έλεγε ο ένας. Να πάμε να τους προστατεύσουμε έλεγε ο άλλος. Να πάμε να τους πολιτικοποιήσουμε έλεγε ο τρίτος. Και δεν εβρέθη κανένας θαρραλέος να συνοψίσει την γραμμή σε μια φράση: Να πάμε να τους διώξουμε… Εκεί ήταν το ζουμί.
Τέτοιες ώρες σκέφτεσαι στα σοβαρά: Μήπως αν έλειπε η αριστερά τα πράγματα θα ήταν καλύτερα;
Κι αναγκαστικά σε πιάνει μια μελαγχολία. Κανένας από την αριστερά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι τέτοιο. Κανένας δεν προβληματίστηκε από αυτή την αδυναμία. Κανένας δεν αναρωτήθηκε για την απαξίωση και τη στοχοποίηση όλου του πολιτικού συστήματος και όλης της Βουλής. Κανένας δεν έμαθε. Κατά πλειοψηφία οι αριστεροί χλεύασαν, απαξίωσαν, κορόιδεψαν. Στην καλύτερη στάθηκαν αμήχανοι και είπαν «έτσι είναι τα αυθόρμητα κινήματα». Και στο τέλος μπούκαραν να δώσουν τη γραμμή.
Δεν θέλει πολύ να καταλάβεις πως όπου δεν σκάει το χημικό του Ματατζή, σκάει η βλακεία του αριστερού.
read more "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, ο εφιάλτης της Αριστεράς" Διαβάστε περισσότερα...

Σχεδόν 100.000 Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα


Μία από τις πιο μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των τελευταίων ετών βρίσκεται σε εξέλιξη στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος.

Ένα πολύχρωμο πλήθος όλων των ηλικιών που βρίσκεται στο Σύνταγμα ξεπερνά το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, γέμισε και τη Φιλελλήνων, ενώ το Μετρό φτάνει μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού.

Η πρόσβαση στο κέντρο είναι αδύνατη. Μια ειρηνική λαοθάλασσα, χωρίς επεισόδια, διαμαρτύρεται κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, που μαστίζουν όλη την Ευρώπη.

Περισσότεροι από 60.000 Έλληνες πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα, πλημμύρισαν την πλατεία Συντάγματος, ενώ χιλιάδες είναι οι πολίτες που διαδηλώνουν σε πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων. Παράλληλα, εκατομμύρια πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου βροντοφωνάζουν ένα ηχηρό «όχι» στα οικονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώθηκαν μέσω του Facebook σε πλατείες 26 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών της Ισπανίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Βρετανίας, Ιρλανδίας. Σήμερα, χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι διαδηλώνουν για 5η ημέρα, ενώνουν τη «φωνή» τους με όλους τους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου.
read more "Σχεδόν 100.000 Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" Διαβάστε περισσότερα...

Για να μην λένε ότι αριθμούς δίνουν μόνο τα... "περιθωριακά blogs". 100.000 "αγανακτισμένους" δίνει τοskai.gr. "Συστημικό Μέσο" που κανένας...
φανταζόμαστε ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσει...

read more " " Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοί κρύβονται πίσω απο την σελίδα real-democracy.gr;!


Εν συνεχεία των ανησυχιών μου για την πιθανή καπήλευση ή ακόμη και προβοκάτσια  των κινήτοποιήσεων των αγανακτισμένων και εν συνεχεία της έρευνας μου σας παραθέτω τα στοιχεία που ανακάλυψα...

Όπως έγραψα στο άρθρο μου ΕΔΩ τις τελευταίες μέρες γίνεται μια διαδικτυακή προσπάθεια να κατευθυνθεί ο κόσμος προς αυτή την σελίδα http://real-democracy.gr. Χωρίς όνομα και επώνυμο δεν ξέρουμε ποιοι είναι τι είναι, παρα μόνο μας λένε ότι είναι αγανακτισμένοι. 

Αυτοπαρουσιάζεται ως η επίσημη σελίδα του κινήματος των αγανακτισμένων και σε πολλές φυλλάδες (π.χ ελευθεροτυπία) παραπέμπουν τον κόσμο εκεί!
Επικοινώνησα με μερικούς εκ των δημιουργών απο τις σελίδες/events στο facebook και μεταξύ άλλων η πιο ενδιαφέρουσα απάντηση ήταν η εξής:

κλίκ για μεγένθυση
''Εχεις δικιο.. δεν ειναι το επισημο site των αγανακτισμενων.. οι αγανακτισμενοι δεν εχουν καποιο site περα απο το δικο μου Blog και αλλα 2-3 καθως και αυτα που τους υποστηριζουν, οπως πχ εσυ.. Θα βγαλω ανακοινωση να υπαρξει προσοχη απο τους αγανακτισμενους γιατι πανε να μας ενταξουν σε καποιο κομμα-ιδεα..''
 --

Πρίν λίγες μέρες είχε δημοσιέυσει το tsantiri.gr (Βλέπε άρθρο εδώ) την εξής αποκάλυψη για την Διαμαρτυρία DEMOCRACIA REAL YA.

Τελικά απο την περαιτέρω έρευνα όσο αφορά το παραπάνω άρθρο αποκαλύφθηκε
πώς καμία σχέση δεν έχουν όλα αυτά με την σελίδα real-democracy.gr


--

[Κείμενο αφαιρέθηκε]

[Νέα Ανάρτηση -29/05 - 19.30 ]

Στόχος μου πάντα υπήρξε και υπάρχει η εξακρίβωση των πληροφοριών.
Παραθέτω στοιχεία όπως προανέφερα, και σε αυτό το πλαίσιο αναγνωρίζω ότι τα στοιχεία δεν επαρκούν για τα διαγραφέντα συμπεράσματα, ως εκ τούτου δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του real-democracy.gr και των υπολοίπων απο το kinima.org & getgreeceback .

Η ηθική και οι πράξεις μου νοιώθω ότι είναι αγνές και πηγάζουν απο την αγάπη για αυτό που λέγετε Ελλάδα.

Αισθάνομαι τόσο μεγάλη αγανάκτηση και εγώ, αλλα η ρημάδα η δουλειά δεν με αφήνει
να κατέβω κάτω στην πλατεία... Έτσι αποφάσισα να βοηθήσω την προσπάθεια
αυτή διαδικτυακά.

Μπορείτε να δείτε το βήμα των αγανακτισμένων προς απόδειξη, που έχω δημιουργήσει στο ιστολόγιο μου προσπαθώντας να ενημερώσω τον κόσμο... να τους αποβάλω όποια αναστολή και να κατέβουν κάτω...

Να κατέβουν με ένα και μόνο στόχο - σκοπό - όραμα!

Την διενέργεια δημοψιφήσματος.

Απο εκεί και πέρα έχει υπάρξει μια απίστευτη δραστηριότητα στο παρασκήνιο του διαδικτύο για να μπερδέψουν τον κόσμο, τοποθετόντας άτομα πολλές φορές που σαν σκοπό τους έχουν την προβοκάτσια, την σπείρα αμφισβήτησης , την καπήλευση απο διάφορους χώρους και βλέποντας ότι όλα αυτά αποτύγχαναν, δοκίμασαν να μπούν ανάμεσα μας, να γίνουν ένα με εμάς και να προσπαθήσουν να μας σπείρουν την διχόνοια με τον αποπροσανατολισμό.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση καταλήξαμε να διαφωνούμε μεταξύ μας για το ποιοί προσπαθούνε να διεκδικήσουν τα ηνία αυτής την ανερχόμενης επανάστασης και επικεντρωθήκαμε στο δέντρο, χάνωντας Δάσος... Κοιτάμε πως θα αναδειχθεί ο καθένας την στιγμή που τα παιδιά και ιδιαίτερα στην
θεσσαλονίκη (Απο εκεί έχω πληροφορίες) μου λένε:

''Ηδη εχουν δημιουργηθει ομαδες εργασιας οι οποιες εχουν ως στοχο την καλυτερη
οργανωση της συγκεντρωσης. ( Ισως εδω υπαρξουν καποιοι που θα πουν και
ποιοι ειναι αυτοι που δημιουργησαν τις ομαδες; Γιατι βγηκαν αυτοι
μπροστα; Ειναι πολυ απλο. Επειδη κανενας δεν ηθελε να φανει το ονομα
του, πηραν την πρωτοβουλια νεοι φοιτητες αλλα και μεγαλυτεροι να
αργανωσουν τις συγκεντρωσεις. Θελω να τονισω οτι κανενας απ αυτους δεν
εχει προσωπικο συμφερον. Ισως καποιοι να ειναι σε παραταξεις αλλα δεν
ειναι εκει για να υποστηριξουν αυτες τους τις ιδεες. )

Καποιες απ τις ομαδες αυτες ειναι και η ομαδα παιδειας (οπου συζητουνται
προβληματα στην παιδεια και την εκπαιδευση και καταθετονται προτασεις
απο μαθητες φοιτητες εκπαιδευτικους γονεις κλπ), η ομαδα υγειας (που
ειναι εκει σε περιπτωση που χρειαστουν οι πρωτες βοηθειες), η ομοδα
περιφρουρησης(η οποια φροντιζει ωστε να μην δημιουργουνται φασαριες και
γενικοτερα να επικρατει ειρηνικο-φιλικο κλιμα), η ομαδα καθαρισμου..
Υπαρχουν κι αλλες..

1. Και φυσικα υπαρχει και η ομαδα διαδυκτιου
(ολος αυτος ο προλογος για να καταληξω σ αυτο που σ ενδιαφερει...)
Ειναι μια ομαδα φοιτητων και μεγαλυτερων οι οποιοι δημιουργησαν σελιδες
σε facebook και twitter και φυσικα το blog της συγκεντρωσης. Φυσικα δεν
αντιπροσωπευει πληρως τα οσα γινονται στο Λευκο Πυργο διοτι ειναι
τελειως διαφορετικο να ενημερωνεσαι απλα απο ενα κειμενο (ελπιζουν τα
παιδια σημερα να καταφερουν να εχουν και live μεταδοση απο εκει) και να
ζεις ζωντανα να αναβιωνει "η εκκλησια του δημου" οπως γινοταν στην
Αρχαια Ελλαδα. Αν και δεν ειναι ακομα τελειως ετοιμο: http://aganaktismenoi-thess.bl...

2.Καθε μερα ανακοινωνεται το προγραμμα της συγκεντρωσης. Στις συνελευσεις
που γινονται νωρις (πριν τις 6) πολιτες ερχονται και καταθετουν τη
γνωμη τους σχετικα με την οργανωση που πρεπει να υπαρχει. Εκει λοιπον
ειναι και καποιοι φοιτητες οι οποιοι κραταν τα πρακτικα. Αυτο γινεται
και στη μεγαλη συνελευση πιο αργα... Στα πρακτικα αυτα καταγραφονται
στοχοι, αποψεις και προτασεις. Αν καποιος εχει συγκεκριμενες προτασεις
θα ηταν καλο κατα τη γνωμη μου να μην τις εκφραζει απλα στο μικροφωνο
αλλα να τις δινει γραπτως σ αυτον που κραταει τα πρακτικα.

Δυστυχως τα ΜΜΕ περισσοτερο παραπληροφορουν τον κοσμο, διοτι προβαλουν αυτα που
τους συμφερουν. Σημερα ειδα τα καναλια να τραβανε πλανα απο την
ετοιμασια των παδηλατων που ηταν για την ποδηλατο-πορεια σ ολη τη
Θεσσαλονικη.. Τραβηξαν μερικα πλανα κι εφυγαν. Πως ο κοσμος θα νιωσει
πραγματικα το τι συμβαινει εκει κατω οταν τα ΜΜΕ του δινουν αποσπασματα
που τις περισσοτερες φορες δεν ειναι καν αντιπροσωπευτικα..

Αποφασισαμε χθες να γραψουμε ενα κειμενακι και να το εκτυπωσουμε ωστε να το
μοιρασουμε στον κοσμο για να ενημερωθει (αν θελεις μπορω να στο
στειλω). (σημειωση: τα χρηματα για την εκτυπωση αυτων μπηκαν απ την
τσεπη ενος φοιτητη και δεν δωθηκαν απο καμια παραταξη...) Με αφορμη
αυτην την ενημερωση μιλησα με πολλους νεους και καταλαβα πως κανενας
δεν εχει διαθεση για να κινητοποιηθει. Ακομα κι οσοι ειχαν και ειχαν
παρευρεθει καποια στιγμη στο Λευκο Πυργο σχηματισαν μια λανθασμενη
αποψη για το ολο σκηνικο.

Δυστυχως εμεις οι Ελληνες πιστευουμε πως απ τη μια μερα στην αλλη θα οργανωθουμε και τα αλλαξουμε τον κοσμο.
Αυτο θα γινει σιγα σιγα. Ειμαστε στην 4η μερα και ακομα τωρα ξεκιναει η
οργανωση. Αυτο που χρειαζεται ειναι να κινητοποιηθει κι ο υπολοιπος
κοσμος. ''

Λυπάμαι που έπεσα θύμα μιας πλάνης που αντί να κοιτάξω το δάσος κοίταζα το δέντρο.

Πίκρανα κόσμο χωρίς να το καταλάβω και λυπάμαι πραγματικά για αυτό. 


[Τέλος Ανάρτησης -29/05 - 19.30 ]



Το κίνημα των αγανακτισμένων ΔΕΝ έχει κάποια επίσημη σελίδα 
καθώς και ΔΕΝ έχει εκπροσωπους!

Η μόνη διακίνηση ιδεών και απόψεων πραγματοποιείται στις πλατείες!



Δεν πρόκειτε να γράψω κάτι παραπάνω, παρα μόνο να μην αφήνετε να σας χειραγωγούνε... 

Κατέβείτε στις πλατείες ΜΟΝΟΙ σας και συμμετέχετε στις λαικές συνελεύσεις. 
Εκφράστε την αποψη σας, ακούστε τις απόψεις των άλλων. 

Αν δεν συμμετέχουμε εμείς που νοιαζόμαστε, και αγωνιούμε για το σήμερα, για το άυριο, είναι φυσικό επόμενο κινήσεις όπως των αγανακτισμένων να καπηλευτούν απο τον οποιονδήποτε!!!

Για τον παραπάνω λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη να δείτε ξεκάθαρα τι μας λείπει σήμερα περισσότερο απο ποτέ;;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! 

ΑΜΕΣΗ! 

Με σωστή οργάνωση, με σωστές προτάσεις και με την ΑΠΑΤΗΣΗ ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑΤΟΣ πρέπει και μπορούμε να την διεκδικήσουμε! 

Πρέπει να τεθεί επι τάπητος οργάνωση διαλέξεων στις πλατείες που να ενημερώνουν τον κόσμο σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα και ποιες λύσεις προτείνουμε ως αγανακτισμένοι έλληνες πολίτες!

Πρέπει να τεθούν προτάσεις και να ψηφιστούν δημοκρατικά απο τον κόσμο που θα καλεστεί να κατέβει στις πλατείες να τις ψηφίσει!

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!!


Λόγιος Ἑρμῆς



ΑΝΑΝΕΩΣΗ - 29/05 (17.20)
Μόλις έλαβα τα παρακάτω στοιχεία και τα εναποθέτω στην διάθεση σας.

read more "Ποιοί κρύβονται πίσω απο την σελίδα real-democracy.gr;!" Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζει λοιπόν μία πολύ κρίσιμη εβδομάδα...



Γράφει ο Δευκαλίων

Όπως ακριβώς τα είχαμε πει…
Οι απειλές για την μη εκταμίευση της 5ης δόσης εντείνονταν την Πέμπτη-Παρασκευή και η επικοινωνιακή εκστρατεία Σοκ & Δέος κορυφώνονταν με την περιβόητη συνάντηση υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Όμως η εκστρατεία κατέρρευσε ακριβώς στην κορύφωση της. Εκεί ακριβώς που περίμεναν όλοι ότι θα προκύψει ο θρίαμβος. Ο λόγος; Ο ηγέτης της συντηρητικής δεξιάς που φυσιολογικά θα έπρεπε να ήταν μέρος και μέλος της φίλο-μνημονιακής συμμαχίας, όχι μόνο αρνήθηκε για μία ακόμα φορά να ενταχθεί σε αυτήν αλλά επέβαλε σε όλα τα εξαπτέρυγα της συμμαχίας του μνημονίου τη δική του πολιτική θεματολογία.
Ουσιαστικά η εκστρατεία Σοκ & Δέος απέτυχε πανηγυρικά. Όταν την Τετάρτη 25 Μαΐου, στο άρθρο μας με τίτλο «Που θα περάσει το Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος» γράφαμε: «Απομένει να δούμε τώρα που ανεβαίνει και το θερμόμετρο σε ποια περιοχή της Ελλάδας θα αποφασίσει να περάσει Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος». Δεν περιμέναμε με τίποτε ότι η λαϊκή αγανάκτηση θα έφθανε στο σημείο να αποδοκιμασθεί (όπως αναφέρει τοblog ΦΙΜΩΤΡΟ) ο Γιώργος Παπανδρέου στα Καλάβρυτα, κατά την επίσκεψη του στη μαρτυρική πόλη την Κυριακή 29 Μαΐου.
Ενώ λοιπόν επεδίωκαν να παγιώσουν στην κοινωνία και στις πολιτικές δυνάμεις τον φόβο για την επόμενη ημέρα (χρεοκοπία), πέτυχαν το εντελώς αντίθετο. Η κοινωνία στα πρόθυρα εξέγερσης διαμαρτύρεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Οι πολιτικές δυνάμεις που αντιδρούν στο περιβόητο μνημόνιο είναι σήμερα κατά κοινή παραδοχή συντριπτική εκλογική πλειοψηφία. Και όλα αυτά μόλις χρόνο από την ψήφιση του μνημονίου.
Γιατί ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόλις πέρσι τον Μάιο ψηφίσθηκε το περιβόητο μνημόνιο κάτω από το εκβιαστικό δίλημμα «Τρόικα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και να μην χαθούν οι καταθέσεις». Οι πολιτικές δυνάμεις που το ψήφισαν και το αποδέχθηκαν (ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ και Φιλελεύθερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας) ήταν σαφέστατα και εκλογική πλειοψηφία, ενώ οι ισχυρότερες εφεδρείες του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος (έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ) στήριζαν άκριτα την φίλο-μνημονιακή συμμαχία.

Υπάρχει φυσικά και ένα τμήμα της κοινωνίας που φοβάται σήμερα περισσότερο. Είναι αυτό που τρέχει στα γκισέ των τραπεζών και αποσύρει τις καταθέσεις του. Όμως σε αυτήν ακριβώς την διαπίστωση βρίσκεται και η τεράστια αποτυχία του μνημονίου. Το τμήμα της κοινής γνώμης που φοβήθηκε και αποσύρει αυτές τις ημέρες τις καταθέσεις του, είναι οι λεγόμενοι «νοικοκυραίοι». Είναι δηλαδή εκείνο το τμήμα που βρίσκεται πολιτικά πιο κοντά στο μνημόνιο. Οι «νοικοκυραίοι» λοιπόν δεν στηρίζουν το μνημόνιο και δεν παλεύουν πολιτικά την άποψη του, αλλά το αποδέχονται ως αναγκαίο κακό παρ’ ότι πλήττονται οικονομικά. Αποδέχονται το μνημόνιο ως αναγκαίο κακό διότι πιστεύουν ότι έχουν να χάσουν περισσότερα αν προκύψει γενικευμένη κοινωνική αναταραχή και καθεστώς χρεοκοπίας. Είναι το τμήμα της κοινωνίας που βάζει στην ζυγαριά την ιδιοκτησία ενός κύριου και ενός εξοχικού σπιτιού, την κατοχή 1-2 ιδιωτικών αυτοκινήτων και φυσικά τις ετήσιες αποδόσεις μίας αξιοπρεπούς κατάθεσης. Ουσιαστικά αυτοί που έπρεπε να στηρίζουν πολιτικά το μνημόνιο δεν το πιστεύουν και τρέχουν να προφυλαχθούν από τις επιπτώσεις του.
Όμως γιατί η περιβόητη Τρόικα επιδιώκει με αυτά τα χυδαία επικοινωνιακά μέσα και έναντι οιουδήποτε τιμήματος να πετύχει την περιβόητη πολιτική συναίνεση;
Πολλοί διαπρεπείς νομικοί πιστεύουν και διακηρύττουν πλέον δημόσια ότι τα Μνημόνια 1 & 2 χρειάζονταν τουλάχιστον 180 ψήφους για να εγκριθούν και να ισχύουν. Ήτοι εάν το Μνημόνιο 2 ψηφισθεί και αυτό με λιγότερους από 180 ψήφους είναι Νομικά Άκυρο όπως ισχυρίζονται ότι είναι το Μνημόνιο 1.
Δηλαδή, σε πάρα πολύ απλά Ελληνικά. Εάν ισχύουν τα αμέσως προηγούμενα, τότε όσα δάνεια έχει πάρει ή θα πάρει η Ελλάδα μέσω των μνημονιακών μηχανισμών, δεν είναι ενυπόθηκα αλλά απλά δάνεια σαν και αυτά με τα οποία δανείζονταν το Ελληνικό κράτος μέχρι σήμερα.
Εμείς δεν γνωρίζουμε εάν ισχύει 100% το προαναφερόμενο νομικό ζήτημα. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πως γίνονται deal. Μα είναι ποτέ δυνατόν να υποχρεώσει ο δανειστής τον δανειζόμενο σε χρεοκοπία; Την στιγμή μάλιστα που ο δανειζόμενος κάνει ότι μπορεί πουλώντας ακόμα και την πατρική του περιουσία για να εξοφλήσει τα χρέη του; Και την στιγμή μάλιστα που είναι βέβαιο ότι τα παλαιού τύπου ομόλογα, που έχουν στην κατοχή τους οι δανειστές, δεν τους εξασφαλίζουν απαιτήσεις πάνω στην περιουσία του Ελληνικού Κράτους;
Με αυτά, τις απλές σκέψεις αρχίζει αυτή η κρίσιμη εβδομάδα, αφού πλέον εισάγονται στην Βουλή τα πρώτα μέτρα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.
Εισάγονται δηλαδή προς ψήφιση τα εισπρακτικά μέτρα των 29 δις ευρώ.
Αρχίζει λοιπόν μία πολύ κρίσιμη εβδομάδα!
read more "Αρχίζει λοιπόν μία πολύ κρίσιμη εβδομάδα..." Διαβάστε περισσότερα...