Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

υκαιρία να εκμεταλλευτεί την ηλιοφάνεια βρήκε ένας αλλοδαπός, ο οποίος γδύθηκε το πρωί στην πλατεία Συντάγματος και έκανε το... ντουζάκι του!


Ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ηλιοφάνεια βρήκε ένας αλλοδαπός, ο οποίος γδύθηκε το πρωί στην πλατεία Συντάγματος και έκανε το... ντουζάκι του!
Δείτε το βίντεο:
Βρωμεροι μεταναστες,ξεφτιλιζουν στεγνα την πρωτευουσα της πατριδας μας..Ομως δε φταινε αυτα τα σκουπιδια,αλλα το μπουρδελε ελληνικο κρατος και ολοι εμεις, που ειτε σφαζομαστε μεταξυ μας ειτε μεσα απο την απολυτη απαθεια και τους φραπεδες, καθομαστε καναπε και χειροκροταμε την αδερφαρα-εκατομμυριουχο Λακη λαζοπουλου..Αν καποτε ολοι οι Ελληνες ενωμενοι,περασουμε στον ακτιβισμο τοτε πολλα θα αλλαξουν..
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
read more "υκαιρία να εκμεταλλευτεί την ηλιοφάνεια βρήκε ένας αλλοδαπός, ο οποίος γδύθηκε το πρωί στην πλατεία Συντάγματος και έκανε το... ντουζάκι του!" Διαβάστε περισσότερα...

Δημοτικό συμβούλιο παρωδία!! Καλέσαν συνδικαλιστές και θολοκουλτουριάρηδες να μιλήσουν για την εγκληματικοτήτα!!!

Σήμερα είχε προγραμματιστεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στον δήμο Αθηναίων με θέμα συζήτησης την "Εγκληματικότητα". Στο δημοτικό συμβούλιο επρόκειτο να ενημερώσει ο Καμίνης για τα νέα μέτρα και να τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες παρατάξεις με προτάσεις επ αυτού!
Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κύριος Μπέης γνωστός αγωνιστής εδώ και δεκαετίες για το...τίποτα! ..κάλεσε και κατοίκους να μιλήσουν για τα προβλήματα της πόλης...αυτό φυσικά από μόνο του ήταν πολύ θετικό...αλλά μέχρι να αναγνωστούν ποιοί θα μιλήσουν...
Ξέρετε ποιούς εννοούσε ο Καμίνης και ο Μπέης..πολίτες της Αθήνας;;;;
λοιπόν...έχουμε και λέμε...
εκπρόσωπο του συνδικάτου Οικοδόμων,
εκπρόσωπο του συνδικάτου εργαζομένων στα δομικά υλικά και τις κατασκευές,
εκπρόσωπο των εργατουπαλλήλων μετάλλου Αττικής και νήσων "Ο Προμηθέας",
εκπρόσωπο του συλλόγου εμπορουπαλλήλων, 
εκπρόσωπο του συνδικάτου εργατουπαλλήλων επισιτισμού και τουρισμού,
εκπρόσωπο της ομοσπονδίας βιοτεχνικών σωματείων,
εκπρόσωπο του συνδικάτου εργατουπαλλήλων κλωστουφαντουργίας, ιματισμού και δέρματος
το στέκι εργαζομένων και νεολαίας πατησίων,
το στέκι εργαζομένων και νεολαίας Κυψέλης,
το στέκι εργαζομένων και νεολαίας Κολωνού, 
την ομοσπονδία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του νομαρχιακού συμβουλίου Αθήνας, 
τον Ρουμπανη από την αόρατη και διακτινιζόμενη δήθεν επιτροπή Αγ. Παντελεήμονα
και τον Διάκο (νομαρχιακός σύμβουλος με τους Οικολόγους Πράσινους)!

καταλαβαίνετε τι συζήτηση έγινε;
μπορείτε να φανταστείτε μία συζήτηση που εννοείται θα προσπαθούσε να βρει λύσεις για το πρόβλημα της εγκληματικότητας που οδηγηθηκε;
ύμνος για την λαθρομετανάστευση...να τους βρούμε δουλειές...να φτιάξουμε σχολεία...να τους ενσωματώσουμε...να τους...θα...θα...θα...μέχρι και στο σημείο να αναφέρονται κάποιοι(βλέπε Διάκος) στις περγαμηνές τους επι χούντας!(αυτή η γαμη&^νη χούντα...ακόμη και συνάχι να πάθαινες κατά την περίοδο 67-74...θεωρείσε αγωνιστής)...και για τους πολίτες τίποτα!

Εντυπωσιακό βέβαια ήταν και τον σημείο που δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπο των δημοτικών αστυνομικών αλλά όταν αυτός άρχισε να αναφέρει πως υπάρχουν ακόμη και δημοτικοί αστυνόμοι που έχουν και μόνιμα ιατρικά προβλήματα από τραυματισμούς σε επεισόδια με λαθρομετανάστες...ο "δημοκράτης¨πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου "κύριος" Μπέης τον διέκοψε και του είπε πως τα προβλήματα των δημοτικών αστυνομικών δεν έχουν σχέση με το θέμα!!!

Για το τέλος της περιγραφής μας για το δημοτικό συμβούλιο αφήσαμε το καλύτερο...οι μεταναστολάγνοι του δήμου δεν ήθελαν με τίποτα να αφήσουν κανέναν πραγματικό κάτοικο να μιλήσει και έτσι περιοχές όπως η πλ.Αττικής, ο Άγιος παντελεήμονας, ο Κολωνός, η Πλ.Βάθης, ο Άγιος Παύλος, η πλατεία Βικτωρίας, η Κυψέλη, η Αγίου Μελετίου, η Ομόνοια, τα Πατήσια και άλλες δεν μπόρεσαν να εκπροσωπηθούν...με μοναδική εξαίρεση 4 άτομα που καταφέρανε με χίλιους κόπους και αρκετή φασαρία να μπούνε στο δημοτικό συμβούλιο...από αυτούς δόθηκε η άδεια μόνο σε μία κοπέλα να μιλήσει...η οποία φυσικά προβοκαρίστηκε άγρια από τον συρφετό των μεταναστολάγνων που με φωνές και γιουχαίσματα προσπαθήσαν να την εμποδίσουν...και αφού είδαν πως αυτό δεν ήταν δυνατό...ανέλαβε ρόλο πάλι ο "κύριος" Μπέης ο οποίος παίρνωντας τον λόγο ζήτησε να κάνουν ησυχία μιας και ο "φασισμός" οπως είπε ψηφίστηκε από το 5% των Αθηναίων!!!...οπότε ας δώσουν και σε αυτούς τον λόγο!!...
Η εκπρόσωπος των Ελλήνων κατοίκων απτόητη συνέχισε να τους τα χώνει προσφέροντας μία όαση στην άκρατη μεταναστολαγνεία των ιπποτών του Καμίνη και των δεκανικιών εξ αριστεράς...

Δυστυχώς πατριώτες αυτοί είναι οι άνθρωποι που δήθεν θα εφαρμόσουν μέτρα ώστε ο Έλληνας πολίτης της Αθήνας να νιώσει καλύτερα!! οι ψευτοκουλτουριάρηδες του Καμίνη, του Σύριζα και της Ανταρσύα...

Και μιας και αναφέραμε Σύριζα και Ανταρσύα ας σας δώσουμε μια εικόνα και από αυτούς...το τρίδυμο της κακογουστιάς Πορτάλιου, Κανελοπούλου,Κωνσταντίνου κατά την διάρκεια της κατά άλλα σοβαρής συζήτησης για τον φλέγον θέμα της εγκληματικοτητας είχαν παραγγείλει από τα goodys club σαντουιτσς και δροσίζοταν με αντιιμπεριαλιστική κοκα κολα...μέσα στην αίθουσα και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης!!!...φυσικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτούς και έτσι οι αντικαπιταλιστές του &^λου έτρωγαν έχοντας χεσμένους όλους του υπόλοιπους!!

συνεχιζεται...σύντομα...WWW.GREEKALERT.COM
read more "Δημοτικό συμβούλιο παρωδία!! Καλέσαν συνδικαλιστές και θολοκουλτουριάρηδες να μιλήσουν για την εγκληματικοτήτα!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Το Λαμόγιο Dr. Chatzimarkakis !! Χατζημαρκάκης!!


Πρώτο θέμα σ' όλο τον κόσμο εννοείται ότι είναι ο Στρος Καν με τις χειροπέδες... στη Γερμανία αμέσως μετά στην επικαιρότητα ακολουθεί ο Ελληναράς Γ. Χατζημαρκάκης που τόσο καιρό μας βάραγε σφαλιάρες προκειμένου να μας κάνει να καταλάβουμε πόσο τεμπέληδες και κλέφτες είμαστε... Τώρα που πιάστηκε να έχει κλέψει κατά τη συγγραφή του διδακτορικού του έχει εξαφανιστεί και κάνει την πάπια μέχρι να ξεχαστεί το θέμα... όπως θα έκανε κάθε τυπικό ελληνικό λαμόγιο.


Εννοείται ότι κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε στο θέμα μιας και ο εν λόγω κύριος που ζητάει τη φυλάκιση του Καραμανλή και του Αλογοσκούφη... έχει καταχωρηθεί ως ΠΑΣΟΚος.


Αντίθετα στα γερμανικά ΜΜΕ το θέμα του παίζει αμέσως μετά τον Ντομινίκ...


Όσοι ξέρουν γερμανικά μπορούν να το διαπιστώσουν και μόνοι τους: ΑRD (δημόσια τηλεόραση),SR3 (δημόσια τηλεόραση)n24.de (ιδιωτικό κανάλι που λέει μόνο ειδήσεις)welt.de,handelsblatt.com και να διαβάσουν και τη δικαιολογία του στην ιστοσελίδα του: chatzi.de
read more "Το Λαμόγιο Dr. Chatzimarkakis !! Χατζημαρκάκης!!" Διαβάστε περισσότερα...

Διαμόρφωση παρατεταμένης συγκρουσιακής κατάστασης;


  • Συνέπειες μιας πολύχρονης στείρας πολιτικής
Στη μεταπολιτευτική περίοδο και ειδικά την τελευταία εικοσαετία, η εμμονή στο στείρο δικομματικό πολιτικό σύστημα προκάλεσε την αδυναμία αντιμετώπισης των επιπτώσεων, που προκλήθηκαν από τις γεωπολιτικές -σε περιφερειακό επίπεδο- και τις οικονομικές -σε παγκόσμιο επίπεδο- εξελίξεις. Η πελατειακή σχέση του δικομματισμού, η διαφθορά, που σύμφωνα με την Transparency International, το 2010, η Ελλάδα υποβιβάσθηκε κατά επτά θέσεις και βρέθηκε στην 78η θέση μεταξύ 178 χωρών, η θέσπιση του νόμου περί ευθύνης υπουργών σε συνδυασμό με την ατελέσφορη πολιτική της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και ο ενίοτε συνενοχικός ρόλος της «τέταρτης εξουσίας», συνέβαλαν αποφασιστικά στη δημιουργία ενός κράτους αθωράκιστου και απροετοίμαστου να ανταπεξέλθει στις μείζονες προκλήσεις και απειλές, που αναδύθηκαν στα τέλη του 20ου αιώνα και που συνεχίζουν να υφίστανται.
Αναμφισβήτητα, στα κύρια χαρακτηριστικά της Ελλάδας του 2011 συγκαταλέγονται:
•S Το δυσανάλογο με το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας δημοσιονομικό έλλειμμα.
S Η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, που το Φεβρουάριο του 2011 ανήλθε στο 15,9%, ενώ, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός υπολογίζεται σε 4.363.858 άτομα και αναμένεται να αυξηθεί.
•S Η ταχεία αλλαγή της δημογραφικής σύστασης, καθώς εκτιμάται ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ξεπερνούν το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.
S Η έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας, που οδηγούν στη διαμόρφωση μιας παρατεταμένης συγκρουσιακής κατάστασης.
Μετανάστευση και ελληνική πραγματικότητα
Μία από τις μείζονες εθνικές προκλήσεις είναι το φαινόμενο της μετανάστευσης, που δεν θα επιλυθεί, αλλά θα συνεχίσει να υφίσταται και να μεγεθύνεται, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, του υπερπληθυσμού, των περιφερειακών και τοπικών συγκρούσεων, της διαφθοράς, της πείνας, της ανεργίας, της λειψυδρίας, της συρρίκνωσης των καλλιεργήσιμων εδαφών και των διάφορων άλλων δεινών, που μαστίζουν τις γειτονικές περιοχές της Ασίας και της Αφρικής. Συνεπώς, τουλάχιστον για τις επόμενες δεκαετίες, το εν λόγω φαινόμενο θα συνεχίσει να απασχολεί τον Έλληνα πολίτη. Εξάλλου, δεν θα ήταν δυνατόν να αντιμετωπισθεί από μια χώρα, που:
S Βρίσκεται μεταξύ των περιοχών προέλευσης μεταναστών (Μέση Ανατολή, νότια Ασία, βόρεια Αφρική, κτλ) και των χωρών προορισμού τους (κεντρική και βόρεια Ευρώπη).
•S Στο παρελθόν, συναίνεσε στην εφαρμογή του «Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ», ο οποίος με τη σειρά του αναχαίτισε την πορεία των μαζικών μεταναστευτικών ρευμάτων προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη και μετέτρεψε την Ελλάδα σε μια περιοχή «συσσώρευσης» προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.
•S Εφαρμόζει ατελέσφορη μεταναστευτική πολιτική, καθώς παρατηρείται πλημμελής τήρηση της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας, σχετικά με την υποδοχή των παράνομα εισελθόντων μεταναστών, την παροχή ασύλου για τους πρόσφυγες, την προστασία, την κράτηση, την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και τη βίαιη επαναπροώθηση.
•S Τα πολιτικά της κόμματα εφαρμόζουν ποικίλες μορφές εκμετάλλευσης των μεταναστών. Άλλοτε μεγεθύνουν το πρόβλημα, κινδυνολογούν υπέρμετρα και επιζητούν μη ρεαλιστικές λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, άλλοτε εφαρμόζουν περιστασιακά φιλο-μεταναστευτικές πολιτικές προς άγραν μελλοντικών ψηφοφόρων, και άλλοτε υπερασπίζουν υπέρμετρα τα δικαιώματα των μεταναστών αγνοώντας τις εις βάρος των ημεδαπών συνέπειες.
•S Τέλος, δεν φρόντισε να προετοιμασθεί, ώστε να αντιμετωπίσει μία από τις «μείζονες εθνικές προκλήσεις».
Έξαρση της βίας, της εγκληματικότητας και του ρατσισμού.
Τα παραπάνω χαρακτηριστικά της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, σε συνδυασμό με το φαινόμενο της μαζικής μεταναστευτικής ροής, εξηγούν τους λόγους της δεινής κατάστασης που βιώνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης. Μιας κατάστασης που τείνει να επιδεινώνεται συνεχώς σε οικονομικο-κοινωνικό επίπεδο, και συγχρόνως, να εμφανίζει σημάδια ελλείμματος εσωτερικής ασφάλειας. Τα ανησυχητικά περιστατικά έξαρσης της βίας και της εγκληματικότητας, που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, με πρωταγωνιστές την αστυνομία, τους διαδηλωτές, τους μετανάστες τους ακροδεξιούς και τους αντιεξουσιαστές, δεν χαρακτηρίζονται ως «τυχαία». Ήσαν «αναμενόμενα».[1] «Τυχαίες» είναι ευτυχώς οι ελάχιστες, μέχρι στιγμής, ανθρώπινες απώλειες, τόσο από την πλευρά των ημεδαπών όσο και από την πλευρά των μεταναστών.
Οι μετανάστες πλέον αισθάνονται στοχοποιημένοι, ενώ, οι Έλληνες πολίτες τους θεωρούν υπαίτιους των δεινών που βιώνουν, φοβούνται την αντίδρασή τους, αποφεύγουν να διέρχονται από συγκεκριμένες γκετοποιημένες συνοικίες των Αθηνών και φυσικά υιοθετούν βαθμιαία ακραίες ρατσιστικές αντιλήψεις και επιθετική συμπεριφορά. Είναι τόση η ανασφάλεια των Αθηναίων, που ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν συμμετέχει στις διαδηλώσεις, αφού αισθάνεται ως «πιθανή παράπλευρη απώλεια»!
Ειδικά στην περιοχή της πρωτεύουσας, εάν δεν αντιμετωπισθεί το έλλειμμα εσωτερικής ασφάλειας, τότε, η Αθήνα κινδυνεύει να μετατραπεί σε πεδίο βίαιων εθνο-θρησκευτικών συγκρούσεων με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς το θρησκευτικό στοιχείο είναι ζήτημα χρόνου να τύχει και αυτό της εκμετάλλευσης των υποστηρικτών συγκεκριμένων ακραίων ιδεολογιών. Τα περιστατικά της εκατέρωθεν άσκησης βίας, που συνιστούν εν δυνάμει ασύμμετρη απειλή, δεν αντιμετωπίζονται με κατασταλτικά μέτρα. Η καταστολή ως λύση παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό, δυσεπίλυτο και απαιτεί αμφίπλευρη σύνεση αλλά και την εφαρμογή συγκεκριμένης πολυδιάστατης πολιτικής. Δυστυχώς, όμως, πολιτική λύση δεν υφίσταται. Μέχρι στιγμής, ο πολιτικός λόγος είναι αντιπαραγωγικός και συνήθως εκφέρεται προκειμένου να στοχεύσει ψηφοθηρικά τον Έλληνα πολίτη αλλά και να προσβάλει τα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα.
[1] «Η δεκαετία 2010-2020 θα αποτελέσει μια μεταβατική χρονική περίοδο σε πολιτικό επίπεδο, κατά την οποία θα παρατηρηθούν πρωτόγνωρες προκλήσεις τόσο σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας όσο και σε θέματα εξωτερικών απειλών (όχι απαραίτητα συμβατικών)…….. »
Γιαννακόπουλος Βασίλης, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, «Σε πολύχρονη μεταβατική περίοδο το πολιτικό τοπίο», 12 Νοεμβρίου 2010.
Γιαννακόπουλος Βασίλης – Γεωστρατηγικός Αναλυτής / www. geostrategy. gr / geostrategical@ yahoo. gr
read more "Διαμόρφωση παρατεταμένης συγκρουσιακής κατάστασης;" Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούνται… Σπαρτιάτες


sparta

ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΕ… «ΠΗΓΑΔΙΑ» ΤΑ ΞΕΚΩΛΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Το παράχεσαν. Σε λίγο θα μας ζητήσουν να κατεβάσουμε τα σώβρακα και να στηθούμε μπροστά τους για τα περαιτέρω!

Ο Ελληνικός Λαός, λέει σοφά: «Δώσε θάρρος του χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι».

Ανέβηκαν στο κρεβάτι. Και είναι έτοιμοι για ό,τι τους γουστάρει. Μας εκβιάζουν.

ΖΗΤΑΝΕ, ζητάνε, όχι ότι φοβούνται για τα δανεικά αλλά για να μας εξευτελίσουν οι ποικίλοι υψηλόξανθοι βλάκες του Βορρά, όπως έλεγε ο αείμνηστος καθηγητής Δ. Βεζανής.

Να τους ρίξουμε σε «ΠΗΓΑΔΙΑ» όπως έκαναν οι Σπαρτιάτες με τους απεσταλμένους του Πέρση ηγεμόνα που έφτασαν για να ζητήσουν ΓΗ και ΥΔΩΡ, δηλαδή την υποταγή της Ελλάδας.

Και τότε, δυστυχώς, η Αίγινα τους έδωσε και γι’ αυτό μετά την νίκη στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας έφθασαν στο νησί οι Αθηναίοι και το έκαναν… καλοκαιρινό!

Ας τους δείξουμε ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα.  Αν χρειαστεί και της μαγκιάς και της δραχμής.

Και να θυμίσουμε σε όλους, ότι ο Χίτλερ μέσα σε λίγα 24ωρα μπήκε στο Παρίσι, στο Βέλγιο, έκαναν προς τιμή του δεξίωση στο Παλάτι, οι Ολλανδοί τα ίδια και οι λοιποί που σήμερα κάνουν τους νταβατζήδες σήκωσαν τα χέρια την ώρα που η Ελλάδα έδινε μαθήματα στο Ρούπελ, στην Πίνδο, στην Κρήτη!

Τους παραχαϊδέψαμε και τους… ηγέρθη! Και πήραν θάρρος για την συνέχεια. ΟΧΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΧΙ! Δεν κουραστήκαμε να σκύβουμε;

ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

read more "Ζητούνται… Σπαρτιάτες" Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΣ;


Tου Σάββα Ιακωβίδη*

Γιατί όλοι εξανέστησαν με τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ότι προτιμά έναν αριστερό Τουρκοκύπριο, για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά έναν δεξιό Ελληνοκύπριο;

Φαίνεται ότι δεν παρακολουθούν τις θέσεις του ΑΚΕΛ. Ο Άντρος Κυπριανού, με τις δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό του «Πολίτη», επιβεβαίωσε τη διαχρονική συνέπεια του κόμματός του σε αναλλοίωτες διακηρύξεις. Τι είναι το ΑΚΕΛ;

Είναι ένα κομμουνιστικό κόμμα, που επιμένει ακόμα να θητεύει στο μαρξισμό-λενινισμό.

Οι ΑΚΕΛικοί, εξ απαλών ονύχων, εμποτίζονται μεταξύ πολλών άλλων, πρώτον, με τις διεθνιστικές ιδέες.

Δεύτερον, τους υποβάλλουν ότι είναι Κύπριοι, τελεία. Γι’ αυτό ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ είπε: «Δεν θα ήθελα να έχω έναν δεξιό Ελληνοκύπριο για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα προτιμούσα να έχω έναν αριστερό Τ/κύπριο». Και εξήγησε:

Οι πολιτικές που θα ακολουθήσει ένας αριστερός Τ/κύπριος είναι πιο κοντά στις πολιτικές, που ο ίδιος θα ήθελε να ακολουθηθούν. Έστω και αν το ΑΚΕΛ στήριξε δεξιούς ή κεντροδεξιούς Προέδρους -Μακάριος, Κυπριανού, Τάσσος- ουδέποτε απέκρυψε τις αριστερές καταβολές του ούτε τη διεθνιστική φιλοσοφία του.

Το ΑΚΕΛ είναι συνεπές στις θέσεις του. Γι’ αυτό ανέκαθεν πάλεψε για συνεργασία με τους Τ/κ, τους οποίους, ακόμα και λίγους μήνες μετά την τουρκική εισβολή, αποκαλούσε αδελφούς του, ενώπιον του οργισμένου Μακαρίου. Πιστεύει στην επαναπροσέγγιση. Θεωρεί τους Τ/κ ως παιδιά της ίδιας πατρίδας, έστω και αν προχθές ο κατοχικός Έρογλου παραδέχθηκε ότι οι Τ/κ είναι επήλυδες, δηλ. απόγονοι των εισβολικών τουρκικών στρατευμάτων, που κατέλαβαν την Κύπρο το 1571.

Το ΑΚΕΛ, παρά τις φραστικές τοποθετήσεις του, ουδέποτε ανέχθηκε κάθε τι το ελληνικό. Θυμηθείτε: Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε καθυβρίσει την Ελλάδα ως «ξιπετσιμένον κουρκουτάν».

Ομολόγησε δημόσια ότι κομμουνιστής γεννήθηκε και κομμουνιστής θα πεθάνει.

Και εξομολογήθηκε στον Άσαντ της Συρίας ότι οι Έλληνες της Κύπρου είναι πιο κοντά στους Σύριους παρά στους Έλληνες.

Ο Δ. Χριστόφιας μίλησε για εισβολή της Ελλάδας στην Κύπρο. Προτιμούσε τον κατοχικό Ταλάτ επειδή, τάχα, ήταν ιδεολογικά συγγενείς και… σύντροφος.

Ανέκαθεν το ΑΚΕΛ ενισχύει παντοιοτρόπως το Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επειδή είναι αριστερό. Θυμηθείτε, επίσης, όσα λέχθηκαν και δεν διαψεύστηκαν πριν από καιρό ότι με τις γενναιόδωρες υποχωρήσεις τους, Χριστόφιας και ΑΚΕΛ θα προετοίμαζαν συνεχή αριστερή πλειοψηφία στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές, ώστε ποτέ να μην επιτραπεί στη Δεξιά ή στην Κεντροδεξιά να κυβερνήσει την ομόσπονδη Κύπρο.

Με αφορμή την προεκλογική εκστρατεία, το ΑΚΕΛ ανέσυρε και πάλι τον άθλιο διαχωρισμό των πολιτών σε δημοκράτες και πραξικοπηματίες, με επίμονη αναδρομή στο θλιβερό παρελθόν.

Γιατί, λοιπόν, θα ορρωδούσε στην επιλογή αριστερού Τ/κ ως Προέδρου, αντί ενός δεξιού;

Οι δηλώσεις Α. Κυπριανού συνιστούν ηχηρό χαστούκι ειδικά για τον ΔΗΣΥ που, για δύο χρόνια, στήριζε την καταστροφική πολιτική Χριστόφια. Τώρα εισπράττει ξανά το «ευχαριστώ».

Το ΑΚΕΛ δεν αλλάζει. Δεν πρόκειται να αλλάξει. Έχει την κοσμοθεωρία του, την κομμουνιστική φιλοσοφία του, τις ανθελληνικές ιδεοληψίες του, τις αντιδεξιές προκαταλήψεις του, τις αριστερές παρορμήσεις του.

Κάνει τη δουλειά του, μένοντας αγκιστρωμένο στο 1917.

Έτσι πιστεύει, έτσι ενεργεί. Τα κεντροδεξιά κόμματα και ειδικά ο ΔΗΣΥ, αντί να εξανίστανται, να απορούν και να οργίζονται, ας εξηγήσουν στους πολίτες πώς θα ανακόψουν τα σχέδια του ΑΚΕΛ, όχι μόνο για την Προεδρία, εκ περιτροπής ή και με Τ/κ, αλλά και για πολλά μεγάλα ζητήματα, όπου επελαύνει ασύδοτος ο ΑΚΕΛικός οδοστρωτήρας.

* ΠΗΓΗ: ”ΣΗΜΕΡΙΝΗ”

read more "ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΣ;" Διαβάστε περισσότερα...

Η Αθήνα που χάθηκε


 Ανακαλύψαμε μέσα από το διαδίκτυο  μια σειρά από φωτογραφίες από την Αθήνα τις δεκαετίες του 60 και του 70 .

Μια ευχάριστη αναδρομή σε μια ….άλλη Αθήνα.

Όσοι έζησαν την εποχή εκείνη θυμούνται την άλλη Αθήνα οπωσδήποτε πιο Ελληνική.

Όσοι δεν έζησαν την Αθήνα εκείνης της εποχής θα πάρουν μια μικρή έστω γεύση αφού όπως λένε οι Κινέζοι «μια εικόνα χίλιες λέξεις».

Θησείο 1986-Έργα ΗΣΑΠ
Κολωνάκι 1911
Θησείο 1875
Οδός Ερμού 1912
Κηφισός στο ύψος Κολοκυνθούς 1870
Φωτογραφια του 1920 περιπου. Ξυλινος συρμος πρωτης παραλαβης (προφανως) αναμεσα στο Φαληρο και το Μοσχατο.

Που περιπου; Θα σας πω. Καθως πηγαινουμε προς Φαληρο μετα το ποταμι, υπαρχει μια γεφυρα που κανει μια περιεργη αναβαση 360 μοιρων και περνανε απο πανω αυτοκινητα. Η γεφυρα υπαρχει απο τοτε και πιθανοτατα αυτη πρεπει να ειναι η τοποθεσια.

Μη ψαξετε για το Factory Outlet στα αριστερα, ουτε το Jumbo! Το τρενο κατευθυνεται προφανως προς την Αθηνα καθως πισω φαινεται καθαρα ο Λυκαβηττος.
Πατριάρχου Ιωακείμ 19??
Πρόσφυγες στο Θησείο 1923
Σταθμος Νεο Φαληρο. Η αλλιως… εξω απο το Καραισκακη, που τοτε ηταν ποδηλατοδρομιο και επαιζαν οι Ανδριανοπουλαιοι και ο Μπεμπης! Πισω, το παλιο θεατρακι των ΕΗΣ.
Πλατεία!!! Εξαρχείων
Κολλέγιο Αθηνών 19??
Οδός Πλουτάρχου
Λ.Συγγρού
Λυκαβητός

read more "Η Αθήνα που χάθηκε" Διαβάστε περισσότερα...