Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η αφίσα για τη γιορτή της Θύρας 13


Το Σάββατο το βράδυ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα πραγματοποιηθεί η γιορτή για τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την ίδρυση της Θύρας 13 και οι αφίσες που προαναγγέλλουν το γεγονός έχουν βγει.Το Σάββατο το βράδυ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν διοργανώσει ένα πάρτι για τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού συνδέσμου του Τριφυλλιού το 1966.
Μια γιορτή στην οποία είναι καλεσμένοι όσοι αισθάνονται μέλη της Θύρας 13. Όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και ένα ματς από το ιστορικό πέταλο του “Απόστολος Νικολάϊδης”.
Για αυτό άλλωστε και δεν θα βγουν σχετικές προσκλήσεις με τις πόρτες να είναι ανοικτές. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 8.00μ.μ. και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους φίλους του Παναθηναϊκού.
Η αφίσα για την γιορτή εδώ και κάποιες μέρες υπάρχει σε όλα τα κλαμπ του Τριφυλλιού και σε άλλες περιοχές της Αθήνας προαναγγέλλοντας τη σπουδαία αυτή γιορτή.
πράσινα νέα
read more "Η αφίσα για τη γιορτή της Θύρας 13" Διαβάστε περισσότερα...

Ούτε τώρα δεν έφτασε τον Παναθηναϊκό…

Δεν έφτασε τον Παναθηναϊκό…
Παρά τα πρωταθλήματα που τους χορηγεί το κράτος και που αυτομάτως δίνουν συμμετοχή στο Champions league ενώ ο Παναθηναικός περνούσε απο συμπληγάδες για να συμμετάσχει στην διοργάνωση!
Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με τρεις προκρίσεις στη φάση των «16», από τη θέσπιση του Champions League και έπειτα, ενώ ο Παναθηναϊκός στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει περάσει στην επόμενη φάση τέσσερις φορές. Την τελευταία 20ετία λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να πάρει το εισιτήριο τις περιόδους 1998-1999, 2007-2008 και 2009-2010 φτάνοντας έτσι τις επιδόσεις του «τριφυλλιού» στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Οι «πράσινοι» κατάφεραν τη σεζόν 1995-1996 να πάρουν το εισιτήριο για τους «16» και να φτάσουν ως τα ημιτελικά, την περίοδο 2000-2001 προκρίθηκαν ξανά στην ίδια φάση και έδωσαν δεύτερο γύρο αγώνων σε ομίλους μένοντας εκεί ενώ τη σεζόν 2001-2002 προκρίθηκαν στους «16» και μέσω της δεύτερης φάσης ομίλων έφτασαν στους «8» όπου και σταμάτησαν πάνω στην Μπαρτσελόνα. Τελευταία πρόκριση του Παναθηναϊκού ήταν αυτή της περιόδου 2008-2009 όταν στους «16» σταμάτησε πάνω στη Βιγιαρεάλ και ενώ στη φάση των ομίλων είχε κάνει εκπληκτικό ντεμαράζ με τρεις νίκες στο δεύτερο γύρο με «διπλά» σε Βρέμη και Μιλάνο απέναντι σε Βέρντερ και Ίντερ.
Έτσι ο Παναθηναϊκός διατήρησε την υπεροχή του, σε ό,τι αφορά τις προκρίσεις στο Champions League, σε βάρος του «αιωνίου» αντιπάλου και βέβαια έχει υπέρ του και την παρουσία του στον τελικό του 1971 αλλά και στα ημιτελικά του 1985, με τη διοργάνωση ωστόσο να είναι ακόμα το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης καθώς μετονομάστηκε και άλλαξε σύστημα διεξαγωγής στην «αυγή» της δεκαετίας του ’90 όταν άρχισε να μπαίνει στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα το Champions League.
οnsports
read more "Ούτε τώρα δεν έφτασε τον Παναθηναϊκό…" Διαβάστε περισσότερα...

30.000 νέες θέσεις απασχόλησης μέσω 4 νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

Στην άμεση υλοποίηση 4 νέων προγραμμάτων τις προσεχείς εβδομάδες θα προχωρήσει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας με στόχο να ανακόψει τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, δημιουργώντας 30.000 νέες θέσεις απασχόλησης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται σε 283,6 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά τα προγράμματα που θα ενεργοποιηθούν είναι τα εξής:


1. «Επιταγή επανένταξης» με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 ανέργους, προϋπολογισμού 120.000.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους εργοδότες να προσλάβουν επιδοτούμενο άνεργο στην επιχείρησή τους, στον οποίο έχει χορηγηθεί η «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας», δημιουργώντας έτσι μία νέα θέση εργασίας. Περιλαμβάνει υποχρεωτικά 2 φάσεις:
Α) Η α' φάση διαρκεί όσο το χρονικό διάστημα που υπολείπεται από την πρόσληψη του επιδοτούμενου ανέργου μέχρι τη λήξη του επιδόματος.
Β) Η β' φάση αφορά το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση 24 μηνών για αμιγή απασχόληση ή 30 μηνών με κατάρτιση.
Ποσό επιχορήγησης:
α' φάση: Το ποσό που έχει οριστεί στην επιταγή επανένταξης του επιχορηγούμενου ανέργου. Για μακροχρόνια ανέργους ορίζεται επιπλέον ημερήσιο ποσό επιχορήγησης 14 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται και τα ποσά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα ή η αναλογία αυτών).
β' φάση: Η επιχορήγηση υπολογίζεται στο 90% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) και στο 100% των εισφορών στην περίπτωση που η επιχείρηση καταρτίσει τον εργαζόμενο.
2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (δήμων και περιφερειών) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών, προϋπολογισμού 75.000.000 ευρώ.
Επιχορήγηση 25 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης καταβάλλεται από την ημερομηνία πρόσληψης με πλήρες ωράριο εργασίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι δυνατόν ο μισθωτός να ασφαλιστεί μόνο για τρεις μήνες κατ'Α έτος, κάτω των είκοσι πέντε ημερών ασφάλισης. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους είκοσι επτά μήνες (είκοσι τέσσερεις μήνες επιχορήγηση και τρεις μήνες δέσμευση).
3. Διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών, προϋπολογισμού 18.600.000 ευρώ.
Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις οφείλουν να διατηρούν τον ίδιο αριθμό τόσο του μόνιμου προσωπικού όσο και του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που απασχολούσαν κατά την ημερομηνία που υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, καθ'Α όλη τη διάρκεια του προγράμματος (12 μήνες).
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα πρέπει να μην έχουν απόλυση προσωπικού για ένα τρίμηνο πριν από τη σχετική αίτηση συμμετοχής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει αντικαταστήσει το προσωπικό της έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται ξενοδοχεία κλασικού τύπου, τύπου μοτέλ, τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικισμούς αλλά και ξενοδοχειακά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας που διατηρούν σε λειτουργία περισσότερες μονάδες.
Ο ΟΑΕΔ προσφέρει επιχορήγηση για 12 μήνες στον εργοδότη, ο οποίος κάνει χρήση του προγράμματος.
Το 40% των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι του ύψους του 30πλάσιου του κατώτατου βασικού ημερομισθίου, όπως ορίζεται κάθε φορά από την ΕΓΣΣΕ. Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται επιπλέον το ποσό των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και των επιδομάτων αδείας, για τους μήνες του προγράμματος που καταβάλλονται.
4. Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ως 35 ετών, προϋπολογισμού 70.000.000 ευρώ.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους πρώτους 12 μήνες ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ. Για τους υπόλοιπους 12 μήνες για τους ασφαλιζόμενους στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων). Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας για 27 μήνες (τρεις μήνες χωρίς επιχορήγηση) και σε περίπτωση που η επιχείρηση μειώσει το επιχορηγούμενο προσωπικό της και δεν το αντικαταστήσει μέσα σε 30 ημέρες, το πρόγραμμα θα διακόπτεται κατά τόσες θέσεις εργασίας όσες μειώθηκε το προσωπικό.
ΠΑΣΕΓΕΣ
read more "30.000 νέες θέσεις απασχόλησης μέσω 4 νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ" Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: "ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"

Με την φανερή ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012. «Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι δύσκολος, έχει φιλόδοξους στόχους και πρέπει να εκτελεστεί σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πολλές...
αβεβαιότητες», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Νωρίτερα μίλησαν οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη κυβέρνηση.

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά τη μεταμεσονύκτια ψηφοφορία με 258 υπέρ, 41 κατά ενώ απουσίαζε ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Γαληνός.

«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική συγκυρία μεγίστης ευθύνης. Ελάχιστες γενιές ήρθαν αντιμέτωπες με τέτοιας κρισιμότητες προσκλήσεις», υπογράμμισε ο κ. Παπαδήμος κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2012, επισημαίνοντας ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν «να υπερβούμε τις δυνάμεις μας».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μεμψιμοιρούμε, ούτε να συνεχίσουμε όπως είπε, να συνεχίσουμε την πρακτική των αλληκατηγοριών για το παρελθόν.

«Η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει αν εγκαταλείψουμε τη μάχη για το μέλλον», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι η επιτυχία είναι υπόθεσή όλων και υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές.
Η επιτυχία του προϋπολογισμού -δήλωσε- θα θέσει τη βάση για υπέρβαση της κρίσης, η οποία «δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Θα έχει διάρκεια», γιατί είναι αποτέλεσμα ετών, «λύσεων που αναβλήθηκαν ή ποτέ δεν εφαρμόστηκαν» είπε χαρακτηριστικά.

«Η αντιμετώπιση θα πάρει χρόνο και θα έχει κόστος. Μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης αυτό έχει γίνει οδυνηρά αισθητό σε όλους μας» πρόσθεσε ο κ. Παπαδήμος, ενώ σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός υπηρετεί το στόχο της σταθεροποίησης και στη συνέχεια επανεκκίνησης της οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ως το βασικότερο στοιχείο του προϋπολογισμού την πρόβλεψη, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο ανέφερε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η οικονομία».

«Η επιστροφή σε πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο στόχο», είπε χαρακτηριστικά ο Λ.Παπαδήμος.

Ο προϋπολογισμός, συνέχισε, βασίζεται στην αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη μείωση και τον εξορθολογισμό των δημόσιων δαπανών.

«Αν και οι φορολογικοί συντελεστές δεν είναι χαμηλότεροι από την ΕΕ, τα φορολογικά μας έσοδα υπολείπονται αισθητά» είπε, υποστηρίζοντας πως «η κατάσταση αυτή αποκαλύπτει τις αδυναμίες του φοροεισπρακτικού μας συστήματος και έχει πλέον καταστεί σαφές ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής απαιτεί μία πολυδιάστατη προσέγγιση».

Η αύξηση της ανεργίας και η μείωση των εισοδημάτων είναι προβλήματα «που δεν επιδέχονται ωραιοποίησης» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η δημοσιονομική εξυγίναση είναι αναγκαία.

Όσον αφορά τις προβλέψεις για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2013, ο Λ.Παπαδήμος παραδέχτηκε πως οι αβεβαιότητες είναι μεγάλες, αλλά υποστήριξε πως υπάρχουν πολλά που στηρίζουν την πρόβλεψη αυτή.

Οι εξαγωγές, ανέφερε, ενισχύονται ενώ η μείωση συντάξεων και μισθών δεν προβλέπεται να μειωθούν και άρα η καταναλωτική δαπάνη θα σταθεροποιηθεί. Με τα έργα του ΕΣΠΑ, με τη συμβολή και των κοινοτικών πόρων, θα τονωθεί η αγορά εργασίας.

«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρώπης, δεν θα χάσουμε το μεγαλύτερο μεταπολεμικό μας κεκτημένο, την αδιαπραγμάτευτη θέση μας στην Ευρώπη» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η συμμετοχή στο ευρώ «συνεπάγεται υποχρεώσεις».

Εξαιτίας του δυσμενούς οικονομικού κλίματος, συνέχισε ο Λ.Παπαδήμος, «πρέπει να καταβάλουμε πολλαπλάσια προσπάθεια και να εξαντλήσουμε τα αποθέματα αποφασιστικότητας». «Έχουμε την ικανότητα;» ρώτησε, απαντώντας: «Πιστεύω πως ναι, εφόσον επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτών».


Βενιζέλος: Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας

«Το παιχνίδι του πολιτικού μέλλοντος παίζεται στην αλήθεια και την ειλικρίνεια. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας. Πρέπει να διαμορφώσουμε τον καλύτερο και πιο ασφαλή μηχανισμό για το έθνος, τώρα που η Ευρώπη παραπαίει. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

«Θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Χρειάζεται συστράτευση του λαού, πολύ υπεύθυνη συμπεριφορά. Πρέπει όλοι να εκπέμπουμε ένα πολύ καθαρό μήνυμα και προς το εσωτερικό και προς τις αγορές. Καλώ όλα τα κόμματα να στηρίξουν την κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Αυτό που χρειάζεται είναι διάσωση της χώρας, ανάκτηση του χαμένου εδάφους και μετά εκτίναξη», τόνισε ολοκληρώνοντας ο υπουργός Οικονομικών.



Ο Γ. Παπανδρέου

Νωρίτερα μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέουν δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι καθυστέρησε να πάρει μέτρα, όπως τον κατηγορούν.

«Εάν κάποιος άργησε, δεν ήμασταν εμείς», δήλωσε επίσης αναφερόμενος στις ευθύνες της ΝΔ που, όπως είπε, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

«Είμαι ο πρώτος που ζητώ διαφάνεια», σημείωσε, προσθέτοντας πως το μήνυμα του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι πως τα αυστηρότερα μέτρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα από μόνα τους.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή για την πορεία της κρίσης στην ευρωζώνη τα τελευταία δύο χρόνια, επιρρίπτοντας ευθύνες σε Ευρωπαίους ηγέτες και στη «συντηρητική Ευρώπη»

Εκείνη τη στιγμή, η Ευρώπη δεν αντέδρασε.

Φοβήθηκαν χώρες, όπως η Γερμανία, να δεσμευθούν, έστω και λεκτικά. Αυτήν την ολιγωρία της Ευρώπης, πληρώνουμε σήμερα».

«Σήμερα η κατάσταση στην ευρωζώνη αποτελεί αποτυχία των συντηρητικών δυνάμεων. Απέτυχε η συντηρητική Ευρώπη. Κατηγόρησε λαούς αντί να αντιμετωπίσει ασθένειες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς κάναμε ένα μεγάλο άθλο και πρέπει ο κάθε Έλληνας να είναι περήφανος για αυτό», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας:

«Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα στην ύψιστη θέση του πρωθυπουργού, τη στιγμή της μεγαλύτερης ανάγκης της.
Δεν παραιτήθηκα γιατί απέτυχα, αλλά για να εξασφαλίσω τη συνέχιση της πολιτικής που εφαρμόζαμε με συναίνεση και συνεργασία», συμπλήρωσε ενώ επανέλαβε - κοιτώντας στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ - ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, ενώ προειδοποίησε ότι η συνεχής αναφορά σε εκλογές βλάπτει τη χώρα.


Ο Αντώνης Σαμαράς

«Δεν είμαστε ούτε συμπολίτευση, ούτε αντιπολίτευση. Η ΝΔ είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στις βολές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ περί «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης».

Η σημερινή κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, «είναι μεταβατική κυβέρνηση, όχι συγκυβέρνηση» και τόνισε ότι «δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στις αμαρτίες της προηγούμενης κυβέρνησης».

«Αν λέγαμε τα μισά από όσα είπε προχθές ο κ. Χρυσοχοΐδης τι θα μας λέγατε;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, «ότι δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από όσα εξαρχής είχαμε διαφωνήσει;»

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε δικαιωμένος για τις θέσεις που έχει αναπτύξει εξαρχής το κόμμα του σε ό,τι αφορά στο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα λιτότητας. «Όχι μόνο δεν αλλάξαμε απόψεις, αλλά και οι καταστάσεις μας δικαιώνουν», είπε.

Παράλληλα, περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την κατάσταση που διαμορφώνεται στον ευρωπαϊκό -και όχι μόνο- περίγυρο της χώρας, εκφράζοντας ανησυχία για τις εξελίξεις.

Η Ευρωζώνη -εκτίμησε ο κ. Σαμαράς- μπορεί να κατευθυνθεί σε μία γενικευμένη ύφεση, όπως συνέβη και με την Ελλάδα, λόγω των πολλών προγραμμάτων λιτότητας που εφαρμόζονται, γι’ αυτό και η προειδοποίηση της S&P, όπως συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ τη δυνατότητα να αποτελέσει δανειστή έσχατης ανάγκης και εξέφρασε ανησυχία ακόμα και να δούμε «το τέλος της Ευρωζώνης», αν όλες οι χώρες του ευρώ εγκλωβιστούν στο σπιράλ λιτότητας και ύφεσης που υπήρξε και στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε τρεις προτεραιότητες: Τη βιωσιμότητα του χρέους, τη βιωσιμότητα των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων και την ανάκαμψη.

Ο ίδιος διαπίστωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 «διέπεται δυστυχώς από την ίδια λογική» και η ύφεση «θα είναι πιθανότατα πάνω από το 2,8% που προβλέπεται».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό -προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους- διατηρώντας τη διαφωνίες της με μέτρα που περιέχει, και τα οποία είναι ήδη ψηφισμένα.

«Δεν διαφωνούμε με τους στόχους, αλλά λέμε ανάκαμψη τώρα». Η υπεροφορολόγηση και τα χαράτσια πρέπει να σταματήσουν –είπε. Μειώσεις συντελεστών θα ζητήσουμε ευθέως, δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε για να το καταφέρουμε, τόνισε.

Τέλος, με αφορμή την απόφαση της Χάγης για το ελληνικό βέτο στο Βουκουρέστι, ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι ελληνικές θέσεις είναι στέρεες. Διεμήνυσε δε ότι παραμένουν οι «κόκκινες», αλλά και οι «γαλάζιες γραμμές», όπως είπε, εννοώντας τις θεμιτές εθνικές επιδιώξεις.

«Κατά προτεραιότητα θα κηρύξουμε την ΑΟΖ». Η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά της και να εκμεταλλευτεί τον πλούτο της, όπως έκανε η Κύπρος, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Μέτρα που θα τονώσουν την οικονομία πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση αυτά να ληφθούν άμεσα για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Κατηγόρησε δε εκ νέου την Αριστερά ότι επιθυμεί την αποχώρηση της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ, ενώ επισήμανε ότι ο λαός στις εκλογές θα κληθεί ουσιαστικά να απαντήσει στο δίλημμα «μέσα ή έξω από την Ευρώπη».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για μία εθνική προσπάθεια σε ό,τι αφορά την οικονομία. Υπογράμμισε δε ότι πρόκειται για ένα βάρος που «δεν μπορεί να το φέρει ένας ώμος» και εκτίμησε ότι η εντολή από τις εκλογές «στις 19 Φεβρουαρίου ή μία-δύο εβδομάδες αργότερα» θα πει ότι «το βάρος πρέπει να μοιραστεί σε περισσότερους ώμους».

Αναφέρθηκε ακόμη στην επιστολή που έστειλε, όπως έπραξαν και οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς, λέγοντας ότι η εμμονή των Ευρωπαίων ηγετών για υπογραφή σημαίνει για τον ίδιο «σύμβαση και αρχή αμοιβαιότητας».

Αλλάξανε πολλές φορές οι όροι, πρόσθεσε ο κ.Καρατζαφέρης, ανάμεσα στον Μάρτιο, στη συνέχεια στον Ιούλιο, μετά με το Μεσοπρόθεσμο το οποίο ψήφισαν τα Κοινοβούλια στην Ευρωζώνη και ξανά στη Σύνοδο της 9ης Δεκεμβρίου , «ποιος εγγυάται ότι δεν θα αλλάξουν ξανά;» είπε χαρακτηριστικά.

«Τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι η 26η Οκτωβρίου θα μία στέρεη βάση», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που προωθεί το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί, ο Γ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι θα περάσουν από δημοψηφίσματα που θα γίνουν σε όλη την Ευρώπη.

Επανερχόμενος στο ζήτημα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι το δίλημμα για το οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός θα είναι «ή Ευρώπη και υποτέλεια ή μόνοι μας και πεινασμένοι—δεν υπάρχει τρίτη εναλλακτική λύση» και υποστήριξε ότι η Αριστερά τάσσεται υπέρ της εξόδου από την Ευρώπη και της επαναφοράς στη δραχμή.

«Έξω από την Ευρώπη είναι μία κουβέντα πολύ μεγάλη», επισήμανε λέγοντας ότι οι μισθοί θα μειωθούν στο ένα τέταρτο, ότι το ηλεκτρικό ρεύμα θα διακόπτεται γιατί η χώρα δεν θα μπορεί να εισάγει πετρέλαιο για να το παράξει και ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι κάτω από το μηδέν».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε ακόμη αναφορά σε σειρά μέτρων τα οποία θα μπορούσαν να τονώσουν την οικονομία φέρνοντας χρήμα και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Όπως επισήμανε οι αγρότες πρέπει να στραφούν σε καλλιέργειες που δεν προτιμώντας σήμερα και θα μπορούσαν να έχουν εξαγωγική προοπτική ενώ οι ίδιοι θα πρέπει να είναι σε θέση να παίρνουν πιο εύκολα ρεύμα για τις δραστηριότητες τους.

Ζήτησε ακόμη, μεταξύ άλλων, να αρχίσουν αμέσως δημόσια έργα, χάρη στα οποία θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα αυξηθεί η απασχόληση.

Επανέφερε δε την πρότασή του για κατάργηση του πόθεν έσχες στην αγορά ακινήτων και στην επανεισαγωγή κεφαλαίων στη χώρα.

Η Αριστερά

Τη βούληση του ΚΚΕ να παλέψει ώστε να αποτρέψει την υλοποίηση του προϋπολογισμού εξέφρασε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της.

«Ένα πράγμα είναι βέβαιο: και δεκακομματική να ήταν η κυβέρνηση, αυτός ο προϋπολογισμός δεν πρόκειται να υλοποιηθεί», τόνισε η κ. Παπαρήγα, προβλέποντας ότι η κρίση θα βαθύνει.

Η γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο για αντιθέσεις και «πλάνα στοιχεία» στον νέο προϋπολογισμό και εκτίμησε ότι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία «δεν είναι έξω από την προοπτική» της χώρας.

Προειδοποίησε επίσης ότι αν υλοποιηθεί ο προυπολογισμός, αυτό σημαίνει ότι θα ληφθούν νέα μέτρα, θα αυξηθούν οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι και θα υπάρξουν «ακόμη πιο δραματικές περικοπές στην υγεία, την παιδεία, τις συντάξεις, τους μισθούς και σε ότι έχει μείνει σε αυτό που λέγεται κοινωνικός τομέας».

Για «προϋπολογισμό άρνησης της πραγματικότητας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «δογματική έμμονη στις συνταγές που μας οδήγησαν στην κοινωνική διάλυση και στη χρεοκοπία».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, επιρρίπτοντάς τους ότι έχουν αφήσει τη χώρα στην πιο βαθιά και παρατεταμένη ύφεση μεταπολεμικά.

«Αντί να προβληματίζεστε, επιμένετε στη συνταγή της καταστροφής που οδηγεί στην εκτίναξη της ανεργίας και εν τέλει στο κοινωνικό κραχ», τόνισε χαρακτηριστικά. «Σήμερα μάς μιλάτε για ύφεση 2,8%. Ποιος να σας πιστέψει όταν μέσα σε δύο χρόνια έχετε αναθεωρήσει τόσες φορές τις προβλέψεις σας για την ανάπτυξη της οικονομίας;», διερωτήθηκε.

«Εχετε συγκροτήσει μια κυβέρνηση πολυποίκιλη, έχετε βάλει την ακροδεξιά σε υπουργικούς θώκους και έχετε βάλει τη ΝΔ να λέει ότι είναι συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε και τους υπουργούς τους ΠΑΣΟΚ να δημαγωγούν αλληλομαχαιρώνοντας ο ένας τον άλλο», πρόσθεσε.
read more "ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: "ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"" Διαβάστε περισσότερα...

Μινωική επιγραφή στην Αμερική ?



Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ένας άνδρας που λεγόταν Manfred Metcalf βρήκε μια πέτρα στην πολιτεία της Georgia, η οποία έφερε μια επιγραφή παρόμοια με την αρχαία γραφή της Κρήτης.

Η πέτρα αυτή έπεσε στα χέρια του Cyrus Gordon (Αμερικάνος Αρχαιολόγος και Γλωσσολόγος με ειδικότητα στις γλώσσες της Εγγύς Ανατολής) ο οποίος και δήλωσε :

“Αφού ερεύνησα την επιγραφή, ήταν προφανές για μένα πως η γραφή ήταν ίδια με αυτή της Μινωικής Γραμμικής Α και Μυκηναικής Γραμμικής Β. Συνεπώς υπήρχε μια επαφή μεταξύ Αμερικής και Αιγαίου στην στην Εποχή του Χαλκού κοντά στις Νότιες, Δυτικές και Βόρειες ακτές στον Κόλπο του Μεξικού.

Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο! Η Αρχαίες επιγραφές των πολιτισμών του Αιγαίου σε τρία διαφορετικά σημεία του Κόλπου αντανακλά τα υπερατλαντικά ταξίδια μεταξύ της Μεσογείου και του Νέου Κόσμου γύρω στα μέσα της 2ης χιλιετίας”.

Το θέμα μας έστειλε το i-zoi-enos-taxiideoti.blogspot.
.visaltis.blogspot.com/
read more "Μινωική επιγραφή στην Αμερική ?" Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή η χώρα έχει βουλή και δημοκρατία!!!

Εύγε...!!!
read more "Αυτή η χώρα έχει βουλή και δημοκρατία!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Ρ. ΟΥΙΛΙΑΜΣ: Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα

Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία...
δηλώνει ο Robin Williams, μια δήλωση, την οποία οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας δεν θα έκαναν ποτέ…

«Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις«...
Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διάσημος κωμικός Robin Williams, κάνοντας μας όλους πραγματικά υπερήφανους!
read more "Ρ. ΟΥΙΛΙΑΜΣ: Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα" Διαβάστε περισσότερα...

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (2011-12) 3-1 GIFs ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Μπορεί να ήμασταν κακοί και να μην αξίζαμε τη νίκη, αλλά η συμπεριφορά του διαιτητή Σπάθα (γαμιέται ο θρήνος και ο Πειραιάς) ήταν τουλάχιστον προκλητική. Αυτό φάνηκε κυρίως από την ευκολία που έβγαλε κίτρινη σε Κατσουράνη-Λέτο ενώ είχαν γίνει πολλά χειρότερα πριν που τα έκανε γαργάρα, αλλά και το ότι άφησε το δυνατό παιχνίδι, μόνο από τη πλευρά των σκουληκιών. Φυσικά και ξέρουμε να χάνουμε και ότι ο άρης έπαιξε καλύτερα, φυσικά και δεν πιστεύουμε ότι ο σκουληκάρης μπορεί να στήσει υπέρ του διαιτησία, αλλά είμαστε σίγουροι ότι άλλος ευνοήθηκε από το αποτέλεσμα και την διαιτησία. Χωρίς διοίκηση όμως, αυτά θα βλέπουμε και πολύ χειρότερα…
Φράγμα στο Λέτο, τίποτα, παίζεται…

Φάουλ για κίτρινη στο ζώο που πέφτει με το γόνατο πάνω στο Λέτο, γαργάρα η κάρτα…

Ορισμός κάρτας, δίνεται απλά φάουλ. Πούστη κόρακα!

Αντιθέτως, γι’ αυτό το φάουλ ο Κατσουράνης παίρνει κίτρινη χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Ο Γιαννιώτας δεν παίρνει κάρτα για αυτό το φάουλ!!!

Στη συνέχεια της προηγούμενης φάσης, ο Παπαστεργιανός τραβάει κλωτσάει, αλλά κίτρινη δεν παίρνει!

Ο Λέτο όμως επειδή έπεσε πάνω του ο Βελίδης (!!!) και κοίταξε στραβά τον Σανκαρέ, παίρνει κίτρινη, έτσι για πλάκα!

Κλωτσιά από πίσω στο Λέτο, απλά φάουλ…

Κλωτσιά από πίσω στον Κουίνσι, απλά φάουλ…

Άγγιγμα ο Λέτο, φάουλ!

Ίδια φάση με Φατί, τίποτα, παίζεται…

Το σπρώξιμο του Μπουμσόγκ μέσα στη περιοχή δεν δόθηκε κάτι.
Περίεργη φάση.

Αυτά ήταν. Λίγα;;; Όχι βέβαια και καταλαβαίνει ο καθένας, ότι υπήρχαν διαφορετικά κριτήρια στον ορισμό φάουλ για εμάς και για αυτούς. Κάρτες εκεί που έπρεπε (Κατσουράνης και Λέτο συμπλήρωσαν 4 και χάνουν έναν αγώνα) και ελεύθερη πάλη-καράτε εκεί που θέλουμε. Το σύστημα δουλεύει!

Τέλος ο πανηγυρισμός στο γκολ μας, αφού είπαμε ότι καθιερώθηκαν τα χορευτικά…

http://peiramatistis13.blogspot.com/2011/12/2011-12-3-1-gifs_06.html
read more "ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (2011-12) 3-1 GIFs ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ" Διαβάστε περισσότερα...

Αποκλειστικό για τον Χ. Παπουτσή! Πως στήνει τις δουλειές το κράτος μαζί με τους μπαχαλάκηδες του!

Φωτορεπορτάζ αναγνώστη μας, αφιερωμένο στον Χρήστο Παπουτσή, με την απορία: σε δουλεύουν ή μας δουλεύεις; 
Η «κυβέρνηση» ή εσύ δίνεις πιστοποιητικά παρακρατικής δράσης στο ΛάΟΣ;
01 Οι μαθητές στην πλατεία αποχωρούν χωρίς...
επεισόδια…
02 Πριν αδειάσει χωρίς επεισόδια το Σύνταγμα από του μαθητές …οι πραίτορες του καθεστώτος αρχίζουν τη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και από τις «τάξεις» τους ξεπηδούν κάποιοι μπαχαλάκηδες…
03 Οι πραίτορες «τσιμπάνε» έναν νεαρό διαδηλωτή, άσχετο με την στημένη προβοκάτσια των ΜΑΤ και τον οδηγούν στη γωνία, υποχρεώνοντας τον να καθίσει στο πεζοδρόμιο, ρίχνοντάς του τα σχετικά γρονθοκοπήματα…
04 Μεταφέρουν στο ίδιο σημείο δύο αιμόφυρτους νεαρούς που τους έχουν κάνει μαύρους στο ξύλο …το αίμα ρέει άφθονο στα πρόσωπά τους και τους καθίζουν στο πεζοδρόμιο…
05 Μόλις έχουν στο πεζοδρόμιο τους νεαρούς ξεχύνονται -είναι φτιαγμένοι; τι τους δίνουν και πίνουν;- σαν πεινασμένα γουρούνια επάνω τους -σε ανυπεράσπιστους νεαρούς- και ξυλοκοπούν τα θύματά τους με μέθοδο που κάνει τους ναζί του Χίτλερ να ζηλεύουν…
06 Το ανθρωπόμορφο κτήνος που κοιτάει τον φακό (κινητό), αντιλαμβάνεται τον αναγνώστη (Χρήστο Παπουτσή, πρόκειται για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ο καλοντυμένος σύντροφος που τραβάει με το κινητό του τις φωτογραφίες που σου αφιερώνουμε) και αρχίζει να βρίζει χυδαία και να κινείται απειλητικά εναντίον του …κι αυτός αποχωρεί
Όπως καταλαβαίνεις υπουργέ ΠΡΟΠΟ της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ, είτε εν γνώσει σου, είτε εν αγνοία σου, το παρακράτος της δεξιάς χρησιμοποιεί παράνομη βία και προβοκάτσια.
Βέβαια, όλα όσα περιγράφονται λίγο σε απασχολούν… άντε κι αν τα δημοσιοποιούσε κατά λάθος ένα κανάλι, θα διέταζες μια ΕΔΕ και όλα μια χαρά. Ξέρεις κ. Παπουτσή, μια ΕΔΕ όπως αυτές για τον ανάπηρο δημοσιογράφο, το ξυλοφόρτωμα της ρεπόρτερ και τόσες άλλες που έφαγε το μαύρο σκοτάδι...
Όμως θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η παράνομη βία των ανθρωπόμορφων πραιτόρων αντιμετωπίζεται νόμιμα με ένα και μοναδικό τρόπο. Αυτόν που μας έμαθε η σοσιαλιστική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ (πριν ενσωματωθεί και αφεθεί στις αγκάλες τις ακροδεξιάς). Βία στην παράνομη βία!
Κι αν αυτό επιδιώκετε καθισμένοι και καλοταϊσμένοι στα υπουργικά σας γραφεία, πάντα με τη βοήθεια των χορτάτων καθεστωτικών καναλιών των εργολάβων δημοσίων έργων και τους δημοσιογράφους Υπηρεσίας για να αποπροσανατολίσετε το λαό, δεν θα μπορεί να είναι η αιώνια συνταγή…
Θ.Γ.

Από τη Σίβυλλα
read more "Αποκλειστικό για τον Χ. Παπουτσή! Πως στήνει τις δουλειές το κράτος μαζί με τους μπαχαλάκηδες του!" Διαβάστε περισσότερα...