Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

«Δεν τα παρατάω»


«Δεν τα παρατάω»
Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «’ΧΤΥΠΑΕΙ’ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ» ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ. ΤΖΙΓΓΕΡ: «ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΧΘΩ».-
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν απάντησε στη χθεσινή επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη που τον αποκαλούσε «απρόθυμο αγοραστή», ωστόσο κάτι τέτοιο ενδεχομένως να γίνει σήμερα.
Πάντως, ο «Βγενό», μιλώντας χθες στο στενό του περιβάλλον, επανέλαβε τα όσα τόνισε και στη χθεσινή δεύτερη επιστολή του προς τον Τζίγγερ ότι, δηλαδή, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει.
«Φαίνεται ποιος θέλει να πουλήσει και ποιος θέλει να αγοράσει. Τι θέλει δηλαδή; Να αρχίσω να λέω νούμερα στην τύχη; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σε τέτοιες αγορές. Δεν καταλαβαίνω γιατί θυμώνει τη στιγμή που μιλάει αόριστα στην ανακοίνωσή του. Ας ξεθυμώσει για το καλό του Παναθηναϊκού. Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι δεν έχω λεφτά όταν έχω βάλει 20 εκ. ευρώ στην ομάδα και όλοι μαζί οι μέτοχοι 67 εκ.», έλεγε στους άμεσους συνεργάτες του ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σύμφωνα με την «SportDay».
«Λίγη υπομονή»
Ο «Mr. Mig» παρουσιάζεται επίσης να μην κάνει πίσω παρά τα όσα έδειχνε η χθεσινή του ανακοίνωση. Μάλιστα, για όσους υποστήριζαν ότι τα παρατάει, έλεγε: «Είναι λάθος αυτό. Στο τέλος της ανακοίνωσης λέω να μη βιάζεται ο κόσμος να βγάλει συμπεράσματα. Λίγη υπομονή και εδώ είμαστε. Δεν τα παρατάμε».
«Θα το δείτε»
Εξάλλου, οι συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, υποστήριζαν ότι: «τα deal που έχει πετύχει στην καριέρα του δείχνουν ότι όταν αποφασίσει να αγοράσει κάτι, το πετυχαίνει. Έχει μια συγκεκριμένη τακτική, την οποία ακολουθεί πάντα και χτυπάει την κατάλληλα στιγμή. Το ίδιο θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση και θα το δείτε».
Σκέψεις για ανακοίνωση
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες υπάρχει η σκέψη από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Νικόλα Πατέρα να βγει μια ανακοίνωση των μετόχων με επιθετικό ύφος κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Εξάλλου, ο Νικόλας Πατέρας ήταν ιδιαίτερος ενοχλημένος με το ύφος της ανακοίνωσης του Τζίγγερ κι αυτό φάνηκε και από την αιχμηρή απάντηση που έδωσε προς τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.
«Φοβήθηκε μήπως δεχθώ»
Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε συζητήσεις που είχε με τους συνεργάτες του φερόταν να λέει ότι: «ο Βγενόπουλος φοβήθηκε μήπως δεχθώ την πρότασή του και γι’ αυτό δεν την έκανε».
Λήγει το τελεσίγραφο
Την ίδια ώρα, λήγει σήμερα στις 4 το απόγευμα το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον Ανδρέα Βγενόπουλο για την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης. Βεβαίως, όπως όλα δείχνουν, το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε, μια και ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει συνηθίσει να αιφνιδιάζει.
read more "«Δεν τα παρατάω»" Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα ξεκινάει έρευνες για πετρέλαιο - Ο Πάγκαλος το ξέρει;


  • Γ. Μανιάτης: Ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Η πολιτική ανεπάρκεια του "πολλά βαρύ", αλλά και η ταυτόχρονη πολιτική ελαφρότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ, Θεόδωρου Πάγκαλου είναι γνωστή, αλλά ποιός θα το περίμενε ότι ενέργειες της κυβέρνησης στην οποία μετέχει ως γενικός διευθυντής (αντιπρόεδρος), θα τον εξέθεταν και θα τον χαρακτήριζαν ως ανεπαρκή πολιτικό, του οποίου τα λεγόμενα έχουν λιγότερη βαρύτητα και από το απόλυτο μηδέν;
Ο κύριος Πάγκαλος ειρωνευόταν πριν από λίγους μήνες όλους εκείνους που ισχυριζόταν πως το Αιγαίο -αλλά και περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα- έχει πετρέλαιο και μάλιστα σε μεγάλες (έως τεράστιες) ποσότητες. Οι ισχυρισμοί του αμπελουργού - αντιπροέδρου της κυβέρνηση Παπανδρέου - ΔΝΤ, ξεκινούσαν από τον χλευασμό και κατέληγαν στην ειρωνεία, ακολουθώντας την γνωστή πολιτική οδό του γνωστού και ως "θα πούμε ότι την πήρε ο άνεμος" (όταν στα Ίμια και προ τεταμένης κατάστασης πρότεινε την απόσυρση της Ελληνικής Σημαίας, ρίχντας την ευθύνη στον αιγαιοπελαγίτικο άνεμο...!). υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη. Δυστυχώς, ο κύριος Πάγκαλος διαψεύδεται πλέον (στα ανύπαρκτα επιχειρήματά του) και γελοιοποιείται πολιτικά, από απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο!!!
Έτσι, την έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real.
«Οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
Ερωτηθείς ποιες περιοχές είναι υποψήφιες για έρευνα, επεσήμανε πως «υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε αποκλείσει ότι υπάρχει πετρέλαιο. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου» και πρόσθεσε: «Μιλώ για έρευνες που ξεκίνησαν και για διαφόρους λόγους σταμάτησαν, χωρίς να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι. Αλλά, έχουμε εκεί σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων. Και αλλού, που δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο και χρήσιμο να αναφερθώ».
Σημείωσε ακόμη ότι οι σχέσεις στις έρευνες υδρογονανθράκων διέπονται από το Διεθνές Δίκαιο και ότι η χώρα μας δεν έχει διάθεση ούτε να καταπατήσει δικαιώματα της Τουρκίας, ούτε ασφαλώς και να εκχωρήσει σε οποιονδήποτε γείτονα δικαιώματα που είναι δικά μας.
Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, είναι θέμα λίγων εβδομάδων να παρθεί η νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ανώνυμης εταιρείας με μία μετοχή, που θα ανήκει στο Δημόσιο, η οποία θα προσδιορίσει τις περιοχές (τα λεγόμενα «οικόπεδα») και θα προκηρύξει τους διαγωνισμούς για την προσέλκυση επενδυτών που θα αναλάβουν την έρευνα «και μετά να προχωρήσουμε, σε διάστημα ενός έτους το αργότερο, σε ανάθεση ερευνών».
read more "Η Ελλάδα ξεκινάει έρευνες για πετρέλαιο - Ο Πάγκαλος το ξέρει;" Διαβάστε περισσότερα...
  • Υπάρχει κρίση;
  • Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η “κρίση” είναι πραγματική. Θεωρώ ότι είναι ένα τεχνητό δημιούργημα, μια “τραπεζική φούσκα”, στο όνομα της οποίας η (τωρινή, αυριανή…) κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια αντικοινωνική πολιτική και θα πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που θα καταστρέψουν όσα οι άνθρωποι χρόνια τώρα κατέκτησαν με θυσίες και αγώνες και θεωρούνται πλέον … αυτονόητα
Μιλάω για την παιδεία, για το δικαίωμα στην εργασία, για τη σύνταξη, για την υγεία, για την προστασία της ζωής. Αυτά θα αρχίσουν να αμφισβητούνται (ήδη έχει αρχίσει να γίνεται). Και δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Είναι παγκόσμιο πρόβλημα.
Μα ποιος μας προστατεύει;
Το Σύνταγμα. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που είναι πάνω από όλους παρά μόνο το Σύνταγμα. Αυτό όμως καταπατείται πλέον και με τον πιο βάναυσο τρόπο. Αναφέρει ρητά ότι το κράτος πρέπει να προστατεύει τους πολίτες του, να προστατεύει τα δικαιώματα τους (τη ζωή και την ιδιοκτησία τους όπως χαρακτηριστικά λέει).
Εκείνη όμως η κρίση που θεωρώ ότι υπάρχει πραγματικά και μάλιστα είναι μεγάλη είναι η ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ, ΙΔΑΝΙΚΩΝ, κρίση ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ακούμε κάθε μέρα για σκάνδαλα, για χρηματισμό, για “πάρτυ επωνύμων στο Αβέρωφ”, βλέπουμε παρέλαση πορνιδίων στην τηλεόραση, εκπομπές που ασχολούνται με ανούσιο ως και ηλίθιο κουτσομπολιό (“γιατί το σκυλάκι της κας Τάδε δεν έφαγε χτες το βράδυ”, “δεν ταίριαζε το συνολάκι της κας Τάδε τραγουδίστριας με τα παπούτσια ή με την τσάντα της”… ) όλη σχεδόν την ημέρα και… και… ατέλειωτος κατάλογος από παρόμοια που δυστυχώς όλοι τα ξέρουμε.
Αυτό είναι το λιγότερο !! Το χειρότερο είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ !! Γιατί δείχνει η τηλεόραση και τα άλλα ΜΜΕ (εφημερίδες /περιοδικά) όλα αυτά καθημερινά, ενώ από την άλλη μας “βομβαρδίζουν” για την “κρίση”; Για να συνεχίσουμε τον ύπνο μας; Είμαι σίγουρος ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΟ που τα παρακολουθεί, ή τουλ. ότι ΠΡΕΠΕΙ να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερο. Εκεί είναι που λέω ότι υπάρχει η κρίση. Η κρίση είναι μόνο στην έλλειψη αξιών και ιδανικών. Από εκεί ξεκινάνε όλα.
Ποιος φταίει; Εκεί ΝΑΙ θα πω κι εγώ ότι φταίμε ΟΛΟΙ!!!
Μηδενός εξαιρουμένου. Νέοι, γονείς, καθηγητές/δάσκαλοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί … ΟΛΟΙ!!! Εγώ δε,  είμαι ο ΠΡΩΤΟΣ που φταίω.
Αλήθεια… πού είναι οι Ακαδημαϊκοί μας, οι άνθρωποι του πνεύματος, οι άνθρωποι με οράματα και στόχους για τους υπόλοιπους; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Ή υπάρχουν αλλά ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ και ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να βγουν μπροστά και να δώσουν λύσεις; Μήπως προδώθηκαν και θεωρούν ότι κανείς δεν θα τους πιστέψει για να τους ακολουθήσει; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
Πώς μεγαλώνει η “κρίση”;
Αν δεχτούμε ότι η κρίση ΔΕΝ είναι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών και ιδανικών υπάρχει (για μένα) ένας πολύ “πρακτικός” τρόπος που (ιστορικά) έχει αποδειχθεί ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ μέθοδος για να μεγαλώνει η κρίση. Και αυτός εφαρμόζεται. Μα ποιος άλλος από την πανάρχαια μέθοδο διακυβέρνησης. Τη γνωστή σε όλους μας τακτική του “Διαίρει και βασίλευε” η οποία συμπληρώνεται και με το: “Άρτος και θεάματα στο λαό“.
Όταν ξεκίνησε το “παιχνίδι”, όλοι τα έβαλαν με τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτοί ήταν οι υπεύθυνοι για όλο το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας. “Είστε κηφήνες…” “δουλεύουμε για να σας ταΐζουμε”, “σας έκαναν τα ρουσφέτια οι βουλευτές και σας διόρισαν”… και άλλα πολλά.
Σιγά-σιγά το “παιχνίδι” συνεχίστηκε και στον ιδιωτικό τομέα. Και οι ρόλοι άλλαξαν … “εσείς δεν πληρώνετε φόρους”, “δεν κόβετε αποδείξεις”, “κλέβετε την εφορία και τα πληρώνουμε εμείς”, “μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, τραγουδιστές, αυτά είναι τα λαμόγια”… και ο ένας εναντίον του άλλου.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν φοροφυγάδες, κακοί επαγγελματίες, διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από το παράθυρο. Άλλος είναι ο “στόχος”… Να αποπροσανατολιστούμε και να ΡΙΧΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ. Όσοι δουλεύουν τίμια δεν έχουν καμιά σχέση με τους κλέφτες και με αυτούς που ζουν ως παράσιτα εις βάρος άλλων. Εγώ για παράδειγμα ουδέποτε πήρα δάνειο, ουδέποτε είχα οφειλές στο δημόσιο ή αλλού και ποτέ δεν είχα (ούτε θα έχω) πιστωτικές κάρτες, γιατί πολύ απλά έμαθα να ζω με την παροιμία: “απλώνουμε τα πόδια μας, όσο χωράει το πάπλωμα μας“. Έτσι έμαθα. Αυτά βέβαια είναι προσωπικές επιλογές. Δεν είναι λοιπόν δίκαιο να ισοπεδώσουμε τα πάντα και χωρίς δικαιοσύνη να μπούμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είναι ούτε λογικό ούτε δείχνει πολιτισμό. Αλοίμονο να βάλουμε ένα συνταξιούχο που δούλεψε τίμια μια ζωή με τα κουμάντα του, χωρίς ποτέ να ζητήσει δανεικά, χωρίς ποτέ να κλέψει την εφορία να “πληρώσει” για τα κλεμμένα κάποιων.
Θα μου πείτε τώρα... και πώς θα βγούμε από την κρίση; Πώς θα εξοικονομήσουμε τα λεφτά που δεν υπήρχαν στο κράτος να πληρώσει μισθούς και συντάξεις; Δεν πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε;
Και ρωτάω και εγώ: Είστε σίγουροι ότι είναι έτσι; Είστε σίγουροι ότι δεν υπήρχαν λεφτά; Αλλά και έτσι να είναι… θεωρείτε σοβαρή και δίκαιη πρόταση να συνεισφέρει ο συνταξιούχος με 20, 30, 50 ευρώ ο καθένας; Και οι “έχοντες” ;; Πόσα θα συνεισφέρουν; Πόσα θα δώσουν οι υψηλόμισθοι; Και όλα αυτά θα γεμίσουν τα ταμεία με τα δις ευρώ που κάποιοι έκλεψαν και συνεχίζουν να κλέβουν; Μ’ αυτούς ποιος θα ασχοληθεί και πότε;
Πώς θα βγούμε από την κρίση;
Για να βγούμε από την “κρίση” (αν αποδεχτούμε ότι αυτή υπάρχει) μόνο ένας τρόπος υπάρχει κατά τη γνώμη μου.
Να γίνουμε όλοι ΕΝΑ. Να σταματήσουμε να ρίχνουμε ο ένας τα βάρη στον άλλο για το ποιος ευθύνεται. Οι υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι και γνωστοί και συγκεκριμένοι. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε μερικά πολύ απλά πράγματα.
  • Να καταλάβουμε ότι η κρίση είναι τεχνητή και όπως φαίνεται σχεδόν ξεκάθαρα ο σκοπός της είναι η οικονομική εξόντωση όλων (και ειδικά των ασθενέστερων)
  • Να κατανοήσουμε ότι το Σύνταγμα παραβιάζεται ασύστολα σε βαθμό που έχει πια καταληθεί. Κατά τη γνώμη μου ελάχιστα άρθρα έχουν απομείνει και ακόμα δεν έχουν παραβιαστεί. Το τελευταίο δε άρθρο, που είναι και το σημαντικότερο στην παρούσα φάση, που είναι το:
ΤΜΗΜΑ Δ: ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
ΑΡΘΡΟ 120
  1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
  2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
  3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. Πρέπει να φροντίσουμε να το ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ. Αλλιώς… δεν ξέρω τι τέλος θα έχουμε όλοι μας και ειδικά τα παιδιά μας. Αυτά σίγουρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ για την όλη κατάσταση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ των πολιτικών μας και μη, χωρίς να περιμένουμε κι άλλες “θεατρικές εξεταστικές” οι οποίες όχι μόνο μας ρεζιλεύουν διεθνώς αλλά συνεχίζουν να μας υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και να το κάνουν σαν ένα “πάρτυ”. Διάβαζα σε κάποιο blog την άποψη κάποιου συμπολίτη μας ότι δεν επιθυμεί την τιμωρία κανενός πολιτικού αλλά απλά να πάρουν τον βασικό μισθό που παίρνουμε όλοι μας και να “συμμετέχουν” κι αυτοί στις περικοπές και σε όλες τις ρυθμίσεις που αυτοί προτείνουν για τους μισθούς, ασφαλιστικό και ό,τι άλλο σκεφτούν αργότερα. Να υπάρχει τουλάχιστον ισότητα. Ενδιαφέρουσα άποψη)
Να ενώσουμε τις φωνές μας και τη δύναμή μας ενάντια στην “υποδούλωση” που μας επέβαλλαν ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ. Είμαστε ένας λαός που έχει αποδείξει ότι στις δύσκολες ώρες μπορούμε να κάνουμε ακόμα και το πιο ΑΔΥΝΑΤΟ.
Ο καθένας μας ατομικά να φροντίσει να βάλει τις προϋποθέσεις και το δικό του λιθαράκι για να βγούμε από το “φαινομενικά αδιέξοδο” που με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο (τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα) προσπαθούν να μας πείσουν οτι βρισκόμαστε.
Όσοι από μας μπορούμε, να “χτυπάμε”, να καταγγέλουμε τις αδικίες που γίνονται γύρω μας με οποιδήποτε μέσο μπορούμε: Με blogs, με emails, με γράμματα στις εφημερίδες, περιοδικά κλπ, να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν είμαστε πια πρόβατα και ξυπνήσαμε. Δεν ανεχόμαστε άλλο πια τα ψέμματα και τις “υποσχέσεις”
Να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ σε όσους μας εξουσιάζουν ότι στις επόμενες εκλογές οι επιλογές μας θα είναι πολύ υπεύθυνες και δεν θα αφήσουμε την τύχη μας στα χέρια τους αμαχητί…Μην ξεχνάμε ότι σε λίγο καιρό, στις εκλογές, φοβάμαι ότι θα ξαναδούμε πολύχρωμα σημαιάκια και θα ακούσουμε πάλι υποσχέσεις από τα μπαλκόνια και τις πλατείες. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ, ΟΥΤΕ να τους πιστέψουμε. Το τρυκ είναι γνωστό. 35 χρόνια βλέπαμε το ίδιο έργο με ανακυκλωμένους ηθοποιούς. Ας δούμε ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που η κοινωνία θα τους δώσει τη θέση που τους αξίζει και θα βοηθήσουν πραγματικά τις τοπικές κοινωνίες.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.
Και μην ξεχνάμε όλοι μας τις ευθύνες που έχουμε ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
read more " " Διαβάστε περισσότερα...

Το ζητούμενο είναι να αποτυπωθούν ο φόβος και η ανασφάλεια στους πολίτες

  • Μεγαλύτερος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από αυτή τη βόμβα δεν θα μπορούσε να συμβεί
  • Την κατάλληλη στιγμή, που θα συζητηθεί το ασφαλιστικό που "καίει", ήρθε μία βόμβα για να καλύψει όλες τις "δραστηριότητες" της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ
  • Η βόμβα που έσκασε στην ώρα της!!!
Ασφαλώς η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα αυτές τις στιγμές. Ασφαλώς και ένα τρομοκρατικό χτύπημα προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων των σκεπτόμενων πολιτών.
Όταν όμως καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός της έκρηξης και τα δελτία των καναλιών θα προχωρήσουν στην επόμενη «είδηση» θα μείνει, στους απλούς πολίτες κάτι πολύ πιο τρομαχτικό. Η ανασφάλεια. Το αίσθημα του φόβου.
Να περπατάς στον δρόμο και να φοβάσαι μην γίνεις χαλκομανία στον τοίχο από μια βόμβα, ή σε στείλει να συναντήσεις τους προγόνους σου κάποιος αλλόφρων, αλλοδαπός, ή ημεδαπός κακοποιός.
Κανείς δε μπορεί να αισθάνεται πλέον ασφαλής όταν το καλύτερα φρουρούμενο κτίριο της Ελλάδας έχει τόσα κενά στην ασφάλειά του. Όταν ο «εξολοθρευτής της τρομοκρατίας» κτυπιέται μέσα στο γραφείο του.
Σε ποια «ασφάλεια» και «δημόσια τάξη» να ελπίζει πλέον ο κάθε οικογενειάρχης που φοβάται για τους ανθρώπους του και την περιουσία του;
Η Νέα Δημοκρατία είχε χάσει τη μάχη της καθημερινότητας και ήταν αυτός ένας λόγος που έχασε και την εξουσία. Το έχουμε ξαναγράψει: Χωρίς λεφτά στην τσέπη μπορεί να ζήσουν οι άνθρωποι. Χωρίς την αίσθηση ότι είναι ασφαλείς στη χώρα τους δεν μπορούν.
Τώρα έχασε και το ΠΑΣΟΚ τη μάχη. Είτε με τους τρομοκράτες, είτε με τις μυστικές υπηρεσίες, είτε με την εγκληματικότητα της γειτονιάς που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Στην συγκεκριμένη υπόθεση ο Χρυσοχοϊδης πληρώνει για άλλη μια φορά την αμετροέπειά του. Οι πολιτικές φιλοδοξίες του, η παντοδυναμία που αισθανόταν λόγω των επιτυχιών αλλά και της στήριξης που απολαμβάνει από ντόπιους και ξένους παράγοντες, τον έκαναν να χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας. Συγκλονιζόμαστε από τον χαμό ενός συμπολίτη μας εν ώρα καθήκοντος, αλλά ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» πληρώνει την εικόνα του. Είναι ώρα δουλειάς κι όχι δηλώσεων για συλλήψεις των τρομοκρατών. Τι μπορεί να κάνει όμως μια κυβέρνηση που έχει απωλέσει προ πολλού τη νομιμοποίησή της;
Όσο για το άλλο κρίσιμο θέμα, αυτό του… «τάιμινγκ» που επιλέγουν πάντα οι τρομοκράτες, ασφαλώς και έχει μεγάλη σημασία. Η πρώτη «ανάλυση» είναι απλή: Είτε είναι προβοκάτορες με στόχο την επιτάχυνση της αποσταθεροποίησης, είτε αδίστακτοι ανόητοι που επιχειρούν ένα τέτοιο κτύπημα την ώρα που ο κόσμος συσπειρώνεται και εμφανίζεται ικανός να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας.
Ας μην ξεχνά κανείς την συγκυρία, αλλά και την στιγμή που έγινε η επίθεση: ενώ η κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό. Και ενώ γύρω μας παίζονται μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια (Τουρκία – Κύπρος – Ισραήλ – ΗΠΑ – Ρωσία) τα οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί μονόπλευρα συνδεδεμένη στο άρμα της Ουάσιγκτον και χωρίς να ενημερώνει το λαό και την Βουλή για τις συμφωνίες που κλείνονται στα παρασκήνια.
Ο «εχθρός» αυτή τη στιγμή είναι η αντιλαϊκή πολιτική και η κατάληψη της εξουσίας από το ΔΝΤ. Και όχι ο κάθε Χρυσοχοϊδης.
Γι’ αυτό και οι «τρομοκράτες» προσέφεραν για άλλη μια φορά μια μεγάλη εκδούλευση στην εξουσία, όποια κι αν είναι αυτή.

read more "Το ζητούμενο είναι να αποτυπωθούν ο φόβος και η ανασφάλεια στους πολίτες" Διαβάστε περισσότερα...

Κόβουν την 13η και την 14η σύνταξη από τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα!!!


  • Ποιές μπούρδες περί "ανταγωνιστικότητας" και "διάσωσης ταμείων" μπορούν να δικαιολογήσουν ένα άθλιο και απάνθρωπο μέτρο όπως το συγκεκριμένο;
Σύμφωνα με πληροφορίες-που όλοι μας ελπίζουμε να διαψευστούν- η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα οδηγώντας τους ουσιαστικά στην εξαθλίωση.
Προς ικανοποίηση των δανειστών, η κυβέρνηση φέρεται να αποφάσισε την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα, κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Απασχόλησης, Ανδρέα Λοβέρδο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η κατάργηση των δύο συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα, θα αντικατασταθεί με ένα επίδομα της τάξεως των 800 ευρώ. Αυτό το επίδομα θα δίνεται σε όλους, χωρίς διαφοροποιήσεις, στον ιδιωτικό τομέα ανεξάρτητα από το ύψος της σύνταξης.
Σήμερα, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει το τελικό κείμενο του ασφαλιστικού, που θα φροντίσει να νομιμοποιηθεί η κλοπή των καταβληθέντων χρημάτων όλων όσων εργάστηκαν και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μεγάλη υπόθεση να σε κλέβει το κράτος και να νομιμοποιεί αυτή την κλοπή, φροντίζοντας να μην μπορεί κανείς να προσπαθήσει να βρει τους κλέφτες, οι οποίοι απαλλάσσονται της πράξης τους με νομοθετικό ευεργέτημα της κυβέρνησης...!
read more "Κόβουν την 13η και την 14η σύνταξη από τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Guardian: "Η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει τα νησιά της για να σωθεί"!!!


  • Θλιβερά δημοσιεύματα παραγωγής οικονομικού χάους προσπαθούν να δημιουργήσουν ξένα ΜΜΕ, εξυπηρετώντας σαφέστατα ξένα οικονομικά συμφέροντα
  • Ο αδύναμος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρατηρεί τις συνεχείς επιθέσεις και δεν προβαίνει σε κανένα μέτρο εξουδετέρωσής τους
Εκτενές ρεπορτάζ για το ενδεχόμενο “πώλησης”(!) ή μακροχρόνιας μίσθωσης ελληνικών νησιών φιλοξενεί η Βρετανική εφημερίδα Guardian. Σύμφωνα, μάλιστα με τη συντάκτρια του άρθρου, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να απλοποιήσει το νομικό καθεστώς που διέπει την μακροχρόνια μίσθωση ακατοίκητων νησιών “στο διεθνές τζετ σετ”, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι και η πώληση σημαντικών εκτάσεων - “φιλέτων” στη Μύκονο και στη Ρόδο.
Για την έκταση στη Μύκονο έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς, αναφέρει η ρεπόρτερ, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, ενώ για την έκταση στη Ρόδο, ενδιαφέρονται “οι Κινέζοι”.
Σε ό,τι αφορά τις δύο αυτές περιοχές πάντως, ο τίτλος του άρθρου είναι παραπλανητικός, αφού παρακάτω σημειώνεται ότι πρόκειται για εκτάσεις που θα πωληθούν με σκοπό την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων πολυτελείας και σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να παραπέμπουν σε πώληση νησιών.
Στη συνέχεια, το άρθρο “ξεφεύγει” από το ρεπορτάζ για τις δύο εκτάσεις και κάνει λόγο για το γεγονός ότι από τα 6.000 νησιά της Ελλάδας, μόλις τα 227 είναι κατοικημένα και επομένως θα μπορούσαν να πωληθούν.
Επίσης, αναφέρεται σε ιστοσελίδες που διαθέτουν προς “πώληση” (δηλ. μακροχρόνια μίσθωση) ελληνικά νησιά, όπως είναι η Ναυσικά στο Ιόνιο, για την οποία έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο “πωλητήριο”, με τιμή 15 εκατομμύρια ευρώ.
“Άλλα όμως θα μπορούσαν να πωληθούν με λιγότερο από δύο εκατομμύρια το καθένα” γράφει η συντάκτρια...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
read more "Guardian: "Η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει τα νησιά της για να σωθεί"!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Τι άλλο θα ακούσουμε..

.Πιάσανε στην Ταϋλάνδη τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου με βερμούδα….και με τη συνοδεία ξανθιάς καλλονής! Σάλος στα εκκλησιαστικά παρασκήνια. Έγγραφη καταγγελία και φωτογραφίες από πιστή που βρισκόταν στο ίδιο ταξίδι
Μεγάλο θέμα έχει προκύψει στα παρασκήνια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων!Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr, το θέμα αφορά τον εν Ελλάδι Έξαρχο του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτη Δαμιανὸ Πάνου και ένα ταξίδι του στην Ταϋλάνδη.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετική επιστολή-καταγγελία εστάλη πριν από λίγο καιρό στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων στην οποία αναφέρεται ότι ο Έξαρχος έχει απαθανατιστεί σε στιγμές ευτυχίας και ξεγνοιασιάς με μια ωραία γυναικεία ξανθιά παρουσία (τη “βασίλισσά του”όπως φέρεται να την αποκαλούσε), η οποία τον συνόδευε στο ταξίδι αναψυχής στην εξωτική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.Κατά τις ίδιες πληροφορίες του Press-gr από έγκυρη πηγή, στην ίδια καταγγελία αναφέρεται ότι…


ο εν λόγω εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων έχει φωτογραφηθεί με βερμούδα, δίχως τ’ άμφια και δίχως οι υπόλοιποι μετέχοντες του ταξιδιωτικού γκρουπ να γνωρίζουν ότι επρόκειτο για ιερωμένο. Από τυχαία θέαση του διαβατηρίου του, αποκαλύφθηκε το ποιος ήταν. Επίσης εμφανίζεται, σύμφωνα με την ίδια έγγραφη καταγγελία, να προέβη σε ακριβές αγορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού.

Οι ισχυρισμοί αυτοί, μαζί με άλλα στοιχεία και, συγκεκριμένα, φωτογραφίες με τον αρχιμανδρίτη και τη συνοδό του, περιέχονται σε γράμμα διαμαρτυρίας από πιστή της οποίας προφανώς κλονίστηκε η πίστη και το οποίο γράμμα έχει φθάσει εδώ και λίγο καιρό στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο. Όμως η αντίδρασή του δεν έχει γίνει επί του παρόντος γνωστή. Επειδή πάντως στους εκκλησιαστικούς κύκλους το θέμα έχει συζητηθεί, από την πλευρά του ο Έξαρχος φέρεται να κάνει λόγο για σκευωρία και στημένες κατηγορίες με σκοπό την εξόντωσή του.

Μένει να φανεί ποια θα είναι -και αν θα υπάρξει- η συνέχεια.

Σημειώνεται ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, που εδρεύει στην Πλάκα, είναι ισχυρό πρόσωπο ενώ τεράστια είναι η περιουσία που κατέχει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην Ελλάδα και την οποία διαχειρίζεται η Εξαρχία.Ανάμεσα στα περιουσιακά αυτά στοιχεία, περιλαμβάνονται τέσσερα μεγάλα θέατρα στο κέντρο της Αθήνας, 130 και πλέον διαμερίσματα σε περιοχές όπως η Γλυφάδα και το Ελληνικό, ενοίκια από εκατοντάδες στρέμματα με ελαιόδενδρα, καθώς και τα “παγκάρια” των 12 ναών που διαθέτει το Πατριαρχείο στην Αθήνα… πηγη

read more "Τι άλλο θα ακούσουμε.." Διαβάστε περισσότερα...

Προσέγγιση λόμπι Ελλήνων – Εβραίων

Αθανάσιος Έλλις

H κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, που λαμβάνει διαστάσεις βαθιάς, διαχρονικής ρήξης, έχει διαταράξει τη μέχρι πρότινος στενή συνεργασία της Αγκυρας με το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι στην Ουάσιγκτον, εξέλιξη που εμφανίζεται αποφασισμένη να αξιοποιήσει η ελληνοαμερικανική κοινότητα, η οποία τα τελευταία χρόνια διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με εβραϊκές οργανώσεις, ενώ χρήσιμη γέφυρα αποτελεί πάντα η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας.

Η πρώτη επαφή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Νέα Υόρκη. Διήρκεσε μιάμιση ώρα και αποφασίστηκαν περαιτέρω κινήσεις. Ταυτόχρονα, ηγετικά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας θα προχωρήσουν σε καταχωρίσεις σε εφημερίδες επιρροής, όπως οι «Τάιμς» της Νέας Υόρκης, στις οποίες θα αναδεικνύουν την υποκρισία της Τουρκίας η οποία εμφανίζεται να υποστηρίζει τους Παλαιστινίους στη Γάζα τη στιγμή που έχει εισβάλει και συνεχίζει να κατέχει τμήμα της Κύπρου.


Πριν από τρεις εβδομάδες, στο πλαίσιο ελληνοαμερικανικού συνεδρίου στην Ουάσιγκτον, σημαντικοί γερουσιαστές και βουλευτές εμφανίστηκαν αγανακτισμένοι με τον Ταγίπ Ερντογάν, και αυτό πριν από την κρίση στα ανοιχτά της Γάζας. Εξέφρασαν την άποψη πως «η Τουρκία εργάζεται ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ για λύση του Κυπριακού και αντιμετώπιση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν», μίλησαν για συνεργασία σε «θέματα κοινού ενδιαφέροντος» και αναρωτήθηκαν «πώς τολμάει μια χώρα που ευθύνεται για τη γενοκτονία των Αρμενίων και την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, να κατηγορεί άλλες χώρες για παραβίαση του διεθνούς δικαίου;».

«Θα αστειεύεστε βέβαια»

Η Αγκυρα δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει στη στήριξη του εβραϊκού λόμπι στον χειρισμό θεμάτων όπως είναι η Κύπρος, το Αιγαίο ή η γενοκτονία των Αρμενίων. Ενδεικτικό της μεταστροφής του κλίματος είναι πρόσφατο άρθρο της φιλικής προς το Ισραήλ «Ουάσιγκτον Τάιμς» με τίτλο «Η αμερικανοεβραϊκή κοινότητα θέτει τέλος στην υποστήριξη των τουρκικών συμφερόντων στο Κογκρέσο». Αφού αναφέρεται στις πολλές περιπτώσεις στήριξης της Τουρκίας από το εβραϊκό λόμπι, αποκαλύπτει ότι με τις παρεμβάσεις του διευκόλυνε τις πωλήσεις αμερικανικών όπλων προς την Τουρκία, τις οποίες προσπαθούσε να περιορίσει το ελληνικό λόμπι, ενώ πέτυχε να μην περάσει ο πετρελαιαγωγός Μπακού – Τσεϊχάν από την Αρμενία. Οπως δηλώνει στην εφημερίδα ο πρώην υφυπουργός Αμυνας, Ντάγκλας Φιθ, το εβραϊκό λόμπι «κατέστησε περισσότερο ορατή και κατανοητή» τη στρατηγική αξία της Τουρκίας για τις ΗΠΑ και εξασφάλισε τη στήριξή της από διαδοχικές κυβερνήσεις και πολλά μέλη του Κογκρέσου.

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο αυξανόμενος ισλαμικός προσανατολισμός του κ. Ερντογάν, η επιλογή του να προσεγγίσει το Ιράν και οι επανειλημμένες επιθέσεις του κατά του Ισραήλ έχουν δημιουργήσει κλίμα απαξίωσης για τον ίδιο και τη χώρα του στις εβραϊκές οργανώσεις της Αμερικής. Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ισχυρότερης εξ αυτών, του σκληροπυρηνικού ΑΙPAC, Μορίς Αμιτάι, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκπροσωπήσει και τουρκικά συμφέροντα στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ευθέως πως αν σήμερα κάποιος του ζητούσε να προστατεύσει την Τουρκία στο Κογκρέσο, θα απαντούσε: «Θα αστειεύεστε βέβαια».

Την ελληνοεβραϊκή προσέγγιση στην Ουάσιγκτον διευκολύνει η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με το Ισραήλ, όπως έδειξε και η μετρημένη αντίδραση της Αθήνας στην επίθεση των Ισραηλινών κατά της νηοπομπής που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα. Η ελληνική κυβέρνηση ανέβαλε προγραμματισμένη επίσκεψη του αρχηγού των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην Αθήνα και διέκοψε κοινές αεροπορικές ασκήσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Αιγαίο. Ομως, μετά τις πρώτες τακτικές κινήσεις, έπονται οι ουσιαστικές στρατηγικές επιλογές, και τη στιγμή που η Τουρκία απομακρύνεται από το Ισραήλ, η Ελλάδα συνεχίζει την καλή σχέση που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με το εβραϊκό κράτος, χωρίς να διαταράσσονται οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας με τον αραβικό κόσμο, εξέλιξη που ίσως της επιτρέψει να διαδραματίσει ρόλο αξιόπιστου συνομιλητή στη Μέση Ανατολή.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

read more "Προσέγγιση λόμπι Ελλήνων – Εβραίων" Διαβάστε περισσότερα...

Η βόμβα στον Χρυσοχοΐδη σηματοδοτεί νέους εφιάλτες


  • Της τρομοκρατίας το... ανάγνωσμα, της πολιτικής το... κάγκελο!!!

Τα γεγονότα προσλαμβάνουν χαρακτήρα καταιγιστικό. Θα γίνουν ακόμα πιο καταιγιστικά και εκρηκτικά γιατί οι πλανητικοί μηχανισμοί βιάζονται να διαλύσουν την Ελλάδα και κάτι τέτοιο προϋποθέτει τους σιδερένιους κύκλος γύρω από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ…
Σε αυτό το σχεδιασμό εντάσσεται και η βόμβα στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη…
ΜΟΝΟΝ αφελείς μπορεί να πιστεύουν ότι «τρομοκράτες» (σαν αυτούς τους θιάσους που έχουν συλληφθεί) είναι δυνατόν να πέρασαν βόμβα στο κέντρο των διωκτικών αρχών!!!
Μόνο οι μυστικές υπηρεσίες μπορεί να οργανώσουν μια τέτοια επιχείρηση…
Μη τσιμπάτε στα παραμύθια που θα ακούσετε…
Εδώ κάτι μεγάλο παίζεται, κάτι εφιαλτικό δρομολογείται.
Ακόμα δεν μπορεί να το εκτιμήσουμε σε όλες τις διαστάσεις το ζήτημα, πρέπει να δούμε τις πρώτες αντιδράσεις.
ΕΝΑ, όμως είναι σίγουρο: Το κτύπημα θέλει να σηματοδοτήσει ότι η Ελλάδα είναι εντελώς ανοχύρωτη, στο ΕΛΕΟΣ των σκοτεινών δαιμόνων: Της τρομοκρατίας!!!
Της τρομοκρατίας που κατασκευάζουν οι μυστικές υπηρεσίες και μας την σερβίρουν σαν έργο κάποιων νοσηρών και διεστραμμένων «εγκεφάλων» της λαϊκής, δήθεν αγανάκτησης…
ΟΤΑΝ κτυπιέται το γραφείο του Υπουργού «δίωξης» της «τρομοκρατίας» ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΣΦΑΛΗΣ.
Αυτή την τρομοκρατική ανασφάλεια και τις ψυχώσεις πανικού θέλουν να αξιοποιήσουν για να προωθήσουν τα φρικώδη εγκλήματα που ετοιμάζουν εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.
Οι μηχανισμοί του εγκλήματος και της προβοκάτσιας είναι πωρωμένες μαφίες. Δεν διστάζουν, όταν τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών το προστάζουν, να δολοφονήσουν εν ψυχρώ και ανθρώπους τους, ακόμα και πράκτορές τους, ακόμα και υπουργούς τους…
Μην τσιμπάτε…
ΕΦΙΑΛΤΕΣ μας ετοιμάζουν…
Αυτό σηματοδοτεί αυτή η τρομοκρατική ενέργεια…
Αύριο περισσότερα…
read more "Η βόμβα στον Χρυσοχοΐδη σηματοδοτεί νέους εφιάλτες" Διαβάστε περισσότερα...

Παπανδρέου: Μπήκαμε στο ΔΝΤ για να μην πάθουν ζημιά οι ξένες τράπεζες


  • Ο Γιώργος κερνάει και οι έλληνες πληρώνουν... ενώ οι "δανειστές" εύχονται "στην υγεία του κορόιδου"!!!
Σε δηλώσεις που έκανε στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε κυνικότατα ότι , ούτε λίγο, ούτε πολύ, πήραν τα μέτρα για να καθησυχάσουν τις Τράπεζες!!!
Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία» στη συνέντευξη που έδωσε μέσω του δικτύου FOX και σε παρατήρηση της Ελληνοαμερικανίδας δημοσιογράφου Νικόλ Πεταλίδης, για το «αν η Ελλάδα είναι σε θέση να εξοφλήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις προς ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες», ο κ. Παπανδρέου είπε σχετικά:
«Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποδεχτήκαμε το συγκεκριμένο πακέτο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ε.Ε. στηρίζει σθεναρά την ελληνική οικονομία και τις προσπάθειές μας, τις προσπάθειες της κυβέρνησης, να προχωρήσουμε σε όλες αυτές τις αλλαγές, διότι κατέχουν μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Έχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα και δεν θα ήθελαν να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών, ούτε και επιθυμούμε εμείς κάτι τέτοιο. Το πακέτο, επομένως, δημιουργήθηκε ακριβώς για να καθησυχάσει τους επενδυτές, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται πιθανότητα χρεοκοπίας».
Δηλαδή τα μέτρα δεν τα πήραν για να σωθεί η χώρα, αλλά οι τράπεζες. Και ο ελληνικός λαός καλείται να συμπληρώσει τα "κενά" από τα κλεμμένα και τις χορηγείες, για να μην βρεθούν χαμένοι αυτοί που εκτίναξαν τα spreads, αυτοί που μας τρομοκράτησαν οικονομικά σαν χώρα. Μάλιστα, ο κύριος Παπανδρέου για να τους κάνει να αισθάνονται πιό "ήσυχοι" για την "επένδυσή" τους, μετέτρεψε το χρέος της χώρας από άχρηστα χαρτιά (ομόλογα=τζόγος), σε "χαρτιά" που ελληνική δημόσια περιουσία σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής τους!!! Όμορφα πράγματα, Παπανδρεϊκά φτιαγμένα...
Γιώργο, τις πτήσεις των αεροπλάνων τις έχεις κάπου γραμμένες πρόχειρα; Θα σου χρειαστούν (μήπως έτσι εξηγείται και η εμμονή του Παπανδρέου στις δηλώσεις του "δεν με ενδιαφέρει αν θα ξανα-εκλεγώ!;)...
read more "Παπανδρέου: Μπήκαμε στο ΔΝΤ για να μην πάθουν ζημιά οι ξένες τράπεζες" Διαβάστε περισσότερα...

Το ΔΝΤ "έφαγε πόρτα" από την Αργεντινή

  • Προσπαθούν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ να βρούνε τρόπο να εισπράξουν, αλλά τους "σέρβιραν πόρτα" οι Αργεντινοί...
  • Αμφισβητούν ευθέως το ΔΝΤ (και καλά κάνουν)
Η Αργεντινή δεν δέχθηκε την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ήθελε να κάνει προκαταρκτικό έλεγχο στην κατάσταση της οικονομίας για να βρεθεί μια λύση για το χρέος της χώρας, ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, προς τις χώρες της «Λέσχης των Παρισίων».
"Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος αυτό. Κάνουμε διάφορα σενάρια, αλλά σε κανένα δεν εμπλέκεται--προκαταρκτικά--το ΔΝΤ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, Αμάδο Μπουντού.
Η Αργεντινή δεν βλέπει με καλό μάτι το ΔΝΤ έπειτα από την εμπλοκή του στα της χώρας όταν χρεοκόπησε το 2001.
Ενδεικτικό είναι ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας και νυν σύζυγος της προέδρου Κριστίνα Κίρχνερ, είχε διαγράψει μονομερώς χρέος 9,5 δισ. της Αργεντινής προς το ΔΝΤ.
Με την ενέργειά της αυτή, η Αργεντινή απαξιώνει και αμφισβητεί ευθέως τον λόγο ύπαρξης και τους τρόπους λειτουργίας του ΔΝΤ, το οποίο αποδεικνύεται πως είναι ο "εισπράκτορας", ο "μπαμπούλας" και ο εντεταλμένος οικονομικός τρομοκράτης των διεθνών οικονομικών τζογαδόρων...
Ο κύριος Παπανδρέου άραγε τα μαθαίνει αυτά;
read more "Το ΔΝΤ "έφαγε πόρτα" από την Αργεντινή" Διαβάστε περισσότερα...



Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΑ
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ!
ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ!!
read more " " Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι παιχνίδι κανενός!!!

Δεν τάσομαι ούτε υπέρ του Βγενόπουλου ούτε υπέρ του Βαρδινογιάννη ούτε υπέρ των Γιανακόπουλων ούτε υπέρ κανενός….Εγώ είμαι υπέρ του Παναθηναϊκού και με νοίαζει μόνο το καλό της ομάδας μου.Έτσι σίγουρα ο κύριος Βγενόπουλος έχει τα δίκια του όταν λέει ότι δεν αγοράζει περίπτερο και δεν μπορεί σε 48 ώρες να εκτιμήσει την τιμή της ΠΑΕ αλλά και ο κύριος Βαρδινογιάννης έχει τα δίκια του γιάτι λογικό είναι τα λεφτά που θα πάρει να είναι αντάξια με τις μετοχές του.Από την άλλη η αντιπαναθηναϊκή φυλλάδα ΠΡΑΣΙΝΗ σπέρνοντας διχόνοια και υπηρετώντας εμφανώς συμφέροντα μετόχων του Παο δημιουργεί την αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός τελείωσε.Πολυμετοχικότητα τέλος,η τσιγκουνιά του Τζίγκερ γνωστή ο Βγενόπουλος δεν δίνει ευρώ,οι Γιανακόπουλοι δεν έχουν για να δώσουν και είναι αφοσιωμένοι στην ΚΑΕ με λίγα λόγια όλο το παραμύθι που μας πούλησαν πριν 2 χρόνια αρχίζει να καταρέει.ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ .Για αυτό ας αφήσει η θύρα 13 και οι άλλοι σύνδεσμοι του Παναθηναϊκόυ μας τις βλακείες και τα πείσματα και να είναι όλοι τους έτοιμοι να υποστηρίξουν αύτον που στα αλήθεια είναι Παναθηναϊκός.Τέλος κύριε Βαρδινογιάννη,κύριε Βγενόπουλε,κύριε Πατέρα,κύριε Παύλο και Θανάση Γιανακόπουλοι και εσείς συντάκτες των αποβρασμάτων Πράσινη και Derby βρείτε κοινή γραμμή επικοινωνίας και σταματήστε τις μαλακίες γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν θα αντέξει τις προσωπικές παπαριές για πολύ ακόμα είμαι σίγουρος ότι δεν θέλετε να ξαναδείτε αριθμό διαρκείας λιγότερα και από του Ηρακλή είμαι σίγουρος ότι δεν θέλετε να δείτε άδειο γήπεδο.Ένα μόνο σας λέω ουε και αλίμονο σας και μας πάρει ο gay-ros το πρωτάθλημα φέτος λόγω το ότι δεν θα μείνει χρόνος για σχεδιασμό του Παναθηναϊκού ουε και αλίμονό σας!!Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ!Και δεν παίρνω το σλόγκαν της Πράσινης απλά τυχαίνει η φυλλάδα αυτή να προσπαθεί να τραβήξει κόσμο μέσω ψεύτικων ιδεολογικών γραμμών!
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ!!!
chris 13
read more "Ο Παναθηναϊκός δεν είναι παιχνίδι κανενός!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Θέμα χρόνου να πουλήσει ο Βαρδινογιάννης!

Σχεδόν όλες οι σχέσεις στη ζωή είναι αμφίδρομες. Ελάχιστες είναι αυτές που μπορούν να κρατήσουν αιώνια με τον έναν μόνο να δίνει και τον άλλον της σχέσης μόνο να παίρνει.
Η σχέση Παναθηναϊκού-Βαρδινογιάννη άντεξε περισσότερο από τον συνηθισμένο μέσο όρο στον χρόνο αν και δεν ήταν αμφίδρομη η προσφορά τους.
Το πλήρωμα του χρόνου όμως, έφτασε και πλέον ο Βαρδινογιάννης νιώθει για τον Παναθηναϊκό ό,τι ένιωθε και ο κόσμος του τόσα χρόνια για αυτόν. Ότι τελείωσε. Θα γίνει σε. λίγες ώρες; Σε λίγες μέρες; Σε λίγους μήνες; Μόνο αυτό μένει να απαντηθεί.
Διότι η απόφαση πώλησης είναι ειλημμένη. Όποιος μπορεί να κάνει ανάγνωση between the lines, το είχε καταλάβει για πρώτη φορά όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε την πολυμετοχικότητα, με τη φράση «η οικογένειά μου θα αποτελέσει τον εγγυητή της επόμενης ημέρας για τον Παναθηναϊκό».
Οι δουλειές της οικογένειας ευημερούν, τα νούμερα αυξάνονται και ο Παναθηναϊκός δεν έχει να προσφέρει τίποτα πια παρά μόνο φθορά που κορυφώθηκε με το συλλαλητήριο. Οι δημόσιες τοποθετήσεις του τον τελευταίο μήνα προδίδουν ότι βιάζεται κιόλας.
Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Κόκκαλη. Αν υπήρχε κάτι που κρατούσε «ζωντανό» τον Βαρδινογιάννη ήταν το όνειρο του Βοτανικού αλλά έτσι όπως συνέδεσε το γήπεδο με το εμπορικό κέντρο, ακόμα κι εκεί απέτυχε παταγωδώς.
Οι ανακοινώσεις των τελευταίων δύο ημερών δεν προσθέτουν και δεν αφαιρούν τίποτα επί της ουσίας διότι τελικά το συμπέρασμα είναι ότι και από τις δύο πλευρές παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια.
Αν θέλουμε να μιλήσουμε ουσιαστικά εκείνο που διαφαίνεται είναι ένα προαποφασισμένο τέλος εποχής στον Παναθηναϊκό. Μετά από 31 χρόνια η οικογένεια Βαρδινογιάννη μοιάζει πιο πρόθυμη από ποτέ να αποχωρήσει θέτοντας ως επιχειρηματίες πουλώντας όμως εκεί που θέλουν αυτοί και με τους όρους που θέλουν αυτοί. Το κακό για τον Βγενόπουλο είναι ότι ο Τζίγκερ δείχνει ότι δεν είναι καν πρόθυμος πωλητής ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ.
Με οποιονδήποτε άλλον θα ήταν περισσότερο διαλλακτικός. Στον Βγενόπουλο θα βάλει ακόμα και τεχνητά εμπόδια λογιστικής φύσεως γιατί είναι δεδομένο πως δεν θέλει να είναι ο διάδοχός του ένας άνθρωπος που αποστρέφεται.
Για την οικογένεια του Τζίγκερ ο Βγενόπουλος είναι ό,τι και το όνομα «Βαρδινογιάννης» για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Persona non grata. Ίσως ο επόμενος υποψήφιος αγοραστής, έχοντας απορροφήσει τους κραδασμούς της πρώτης απόπειρας του Βγενόπουλου, να έχει περισσότερη τύχη. Αργά ή γρήγορα πάντως, ο Βαρδινογιάννης θα αποτελέσει παρελθόν. Αυτό μοιάζει μη αναστρέψιμο.
πηγή
read more "Θέμα χρόνου να πουλήσει ο Βαρδινογιάννης!" Διαβάστε περισσότερα...