Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Θέμα χρόνου να πουλήσει ο Βαρδινογιάννης!

Σχεδόν όλες οι σχέσεις στη ζωή είναι αμφίδρομες. Ελάχιστες είναι αυτές που μπορούν να κρατήσουν αιώνια με τον έναν μόνο να δίνει και τον άλλον της σχέσης μόνο να παίρνει.
Η σχέση Παναθηναϊκού-Βαρδινογιάννη άντεξε περισσότερο από τον συνηθισμένο μέσο όρο στον χρόνο αν και δεν ήταν αμφίδρομη η προσφορά τους.
Το πλήρωμα του χρόνου όμως, έφτασε και πλέον ο Βαρδινογιάννης νιώθει για τον Παναθηναϊκό ό,τι ένιωθε και ο κόσμος του τόσα χρόνια για αυτόν. Ότι τελείωσε. Θα γίνει σε. λίγες ώρες; Σε λίγες μέρες; Σε λίγους μήνες; Μόνο αυτό μένει να απαντηθεί.
Διότι η απόφαση πώλησης είναι ειλημμένη. Όποιος μπορεί να κάνει ανάγνωση between the lines, το είχε καταλάβει για πρώτη φορά όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε την πολυμετοχικότητα, με τη φράση «η οικογένειά μου θα αποτελέσει τον εγγυητή της επόμενης ημέρας για τον Παναθηναϊκό».
Οι δουλειές της οικογένειας ευημερούν, τα νούμερα αυξάνονται και ο Παναθηναϊκός δεν έχει να προσφέρει τίποτα πια παρά μόνο φθορά που κορυφώθηκε με το συλλαλητήριο. Οι δημόσιες τοποθετήσεις του τον τελευταίο μήνα προδίδουν ότι βιάζεται κιόλας.
Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Κόκκαλη. Αν υπήρχε κάτι που κρατούσε «ζωντανό» τον Βαρδινογιάννη ήταν το όνειρο του Βοτανικού αλλά έτσι όπως συνέδεσε το γήπεδο με το εμπορικό κέντρο, ακόμα κι εκεί απέτυχε παταγωδώς.
Οι ανακοινώσεις των τελευταίων δύο ημερών δεν προσθέτουν και δεν αφαιρούν τίποτα επί της ουσίας διότι τελικά το συμπέρασμα είναι ότι και από τις δύο πλευρές παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια.
Αν θέλουμε να μιλήσουμε ουσιαστικά εκείνο που διαφαίνεται είναι ένα προαποφασισμένο τέλος εποχής στον Παναθηναϊκό. Μετά από 31 χρόνια η οικογένεια Βαρδινογιάννη μοιάζει πιο πρόθυμη από ποτέ να αποχωρήσει θέτοντας ως επιχειρηματίες πουλώντας όμως εκεί που θέλουν αυτοί και με τους όρους που θέλουν αυτοί. Το κακό για τον Βγενόπουλο είναι ότι ο Τζίγκερ δείχνει ότι δεν είναι καν πρόθυμος πωλητής ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ.
Με οποιονδήποτε άλλον θα ήταν περισσότερο διαλλακτικός. Στον Βγενόπουλο θα βάλει ακόμα και τεχνητά εμπόδια λογιστικής φύσεως γιατί είναι δεδομένο πως δεν θέλει να είναι ο διάδοχός του ένας άνθρωπος που αποστρέφεται.
Για την οικογένεια του Τζίγκερ ο Βγενόπουλος είναι ό,τι και το όνομα «Βαρδινογιάννης» για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Persona non grata. Ίσως ο επόμενος υποψήφιος αγοραστής, έχοντας απορροφήσει τους κραδασμούς της πρώτης απόπειρας του Βγενόπουλου, να έχει περισσότερη τύχη. Αργά ή γρήγορα πάντως, ο Βαρδινογιάννης θα αποτελέσει παρελθόν. Αυτό μοιάζει μη αναστρέψιμο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...