Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πολίτης στερείται της εννόμου προστασίας


Δικηγόροι και φορολογούμενοι ψάχνουν τη νομική ασπίδα
Μήπως η κυβέρνηση παρανομεί και πρέπει να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη;
Σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας και νομιμότητας, σύμφωνα με νομικούς, εγείρει η επιβολή του Ειδικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας που θα κληθούν, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ολες τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν για να το αντιμετωπίσει ο πολίτης, εξετάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και ο Σύλλογος Ελλήνων Φορολογουμένων.
* Σύμφωνα με τον Ευστάθιο Μπακάλη, δικηγόρο και φορολογικό σύμβουλο στον ΔΣΑ, κατ' αρχήν παρατηρείται μια «αγωνιώδης προσπάθεια να θεμελιωθεί ο "ανταποδοτικός" χαρακτήρας του προσχηματικώς καλούμενου "τέλους", ενώ παράλληλα δεν επιδεικνύεται ουδεμία μέριμνα για την πραγματική προστασία της ιδιοκτησίας».
Υπενθυμίζοντας ότι η ακίνητη περιουσία φορολογείται ήδη με την επιβολή αρκετών φόρων [Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), Φόρος Μεταβιβάσεως Ακινήτων (ΦΜΑ), Φόρος κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής κ.ά.], καταλήγει πως η «παραπάνω συνολική φορολογική επιβάρυνση, που αυξάνεται με την επιβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, δημιουργεί αφόρητη πίεση στην ακίνητη ιδιοκτησία και συρρικνώνει την αξία της. Η διαρκής σύνδεση φορολογικών βαρών με την ακίνητη περιουσία προσλαμβάνει δημευτικές διαστάσεις, εγείροντας σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας».

Ομηρος, ο ενοικιαστής
Επιπλέον, συνεχίζει ο κ. Μπακάλης, «ζητήματα νομιμότητας εγείρει και η διαδικασία εισπράξεως μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, αφού τυχόν αδυναμία, απροθυμία, ή αδιαφορία του ιδιοκτήτη, που εκμισθώνει το ακίνητο, θα καταδικάσει τον μισθωτή στη δυσμενέστατη συνέπεια της διακοπής της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος». Εκτός, λοιπόν, από τις συνήθεις κυρώσεις για τη μη τήρηση φορολογικών υποχρεώσεων, «εφευρίσκεται και ένας επιπλέον μοχλός πίεσης. Η στέρηση ενός κοινωνικού αγαθού, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα».
Το μόνο μέσο άμυνας είναι η προσφυγή στα δικαστήρια. «Εντούτοις, κάτι τέτοιο είναι σχετικό, λόγω εγγενών αδυναμιών του υπάρχοντος συστήματος. Κατ' αρχάς, η άσκηση προσφυγής ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων κατά του Ειδικού Τέλους δεν αναστέλλει την υποχρέωση καταβολής του. Ο δε χρόνος της προσφυγής αυτής ανάγεται στο μακρινό μέλλον (4-5 έτη), με μόνη ελπίδα την εισαγωγή μιας υποθέσεως απευθείας προς εκδίκαση στο ΣτΕ, λόγω γενικότερου ενδιαφέροντος, κατ' εφαρμογή του Ν. 3900/2010».
«Ως άμεση αντιμετώπιση, πάντως, προβλέπεται η άσκηση αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων, η οποία, με την επίκληση της ανεπανόρθωτης βλάβης, συγκεντρώνει πιθανότητες ευδοκιμήσεως σε περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώνεται μεν ιδιοκτησιακό δικαίωμα, έστω και ουσιώδες, όχι όμως και αντίστοιχη απόκτηση εισοδημάτων και, συνακόλουθα, οικονομική ρευστότητα, εν όψει και των λοιπών -φορολογικών και μη- υποχρεώσεων του φορολογουμένου».
Ο ΔΣΑ, έχοντας διατρανώσει την αντίθεσή του «στη φορολογική στοχοποίηση της ακίνητης περιουσίας, η οποία, ως εύκολη λύση, βάλλεται διαχρονικά», θα εξετάσει όλες τις νομικές δυνατότητες προστασίας έναντι τέτοιων νομοθετικών επιλογών, «στεκόμενος στο πλευρό, όχι μόνο των μελών του, αλλά και εν γένει της κοινωνίας».
Για πραγματικό εισόδημα
* Ο Παναγιώτης Εμμ. Χασιώτης, δικηγόρος στο Σύλλογο Ελλήνων Φορολογούμενων και τον Αρειο Πάγο, λέει πως το νέο ειδικό τέλος «παρουσιάζει προβλήματα συνταγματικότητας», καθώς «η ίδια η φύση του δεν συμβαδίζει με τις θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματός μας καθώς και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ)».
Ειδικότερα, «η επιβολή του δεν βρίσκεται σε συνάρτηση με το πραγματικό εισόδημα του φορολογούμενου ιδιοκτήτη. Ο φόρος για να είναι αναλογικός και συμβατός με το Σύνταγμά μας πρέπει να είναι ανάλογος με τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός, κατά το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος».
Επιπλέον, «παραβιάζεται και η αρχή της απαγορεύσεως της διπλής φορολογίας. Η επιβολή του νέου ειδικού τέλους ακινήτων αποτελεί δεύτερη φορολόγηση για την ίδια αιτία. Η διπλή φορολόγηση αντίκειται και στο άρθρο 17 του Συντάγματός μας, αλλά και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, που προστατεύουν την ιδιοκτησία και τα εν γένει περιουσιακά δικαιώματα του ατόμου».

«Ο πολίτης στερείται της εννόμου προστασίας»

Ο Ιωάννης Λαμπίρης, ποινικολόγος, επισημαίνει πως «το πρόχειρο κυβερνητικό μέτρο συνιστά κεφαλικό φόρο και κραυγαλέα απόδειξη κρατικής ανικανότητας, ανευθυνότητας και ανεπάρκειας.
Δεδομένου μάλιστα ότι τα έξοδα προσφυγής στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι απαγορευτικά για τα σημερινά εισοδήματα του Ελληνα πολίτη, συνιστά κατ' ουσίαν παραβίαση του Συντάγματος, καθ' όσον ο μέσος Ελληνας πολίτης στερείται του δικαιώματος παροχής εννόμου προστασίας του.
* Για παράδειγμα: Η προσφυγή στην ελληνική Δικαιοσύνη κατά πράξεως επιβολής ειδικού τέλους 2.000 ευρώ σε ακίνητο ενός δημόσιου υπαλλήλου είναι απολύτως απαγορευτική, λαμβανομένων υπ' όψιν των περικοπών του μισθού του, των εξόδων για την κατάθεση της προσφυγής και της αμοιβής του πληρεξούσιου δικηγόρου του, που αθροιστικά δύνανται να ξεπεράσουν κατά πολύ το ποσόν του τέλους.
Αλλωστε, και αν έπρεπε να ευδοκιμήσει η προσφυγή του, η οποία και μέχρι να κριθεί δεν αναστέλλει την εκτέλεση της καταβολής του τέλους, είναι βέβαιον ότι δεν θα υπήρχε καμία προοπτική επιστροφής του χρηματικού ποσού που κατέβαλε».
read more "Ο πολίτης στερείται της εννόμου προστασίας" Διαβάστε περισσότερα...

Άστεγοι, η νέα "γενιά" των Ελλήνων.....

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν θύματα της κρίσης και των περικοπών. Δραματική η αύξηση των αστέγων στη χώρα μας


Δεν έχουν "που την κεφαλήν κλίναι" οι νέες γενιές στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου σύμφωνα με το Reuters οι άστεγοι αυξάνονται δραματικά.
Το δημοσίευμα παρουσιάζει εκτενές ρεπορτάζ, με ιστορίες συμπολιτών μας οι οποίοι είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάζει άρδην η ζωή τους.
Ο Πέτρος Παπαδόπουλος είναι ένας από αυτούς. Ο 40χρονος,  μέχρι πρότινος ήταν σεφ και έχει μαγειρέψει επί 18 χρόνια μουσακά και άλλα παραδοσιακά εδέσματα της χώρας μας σε πολλά εστιατόρια της Ελλάδας. Τώρα μαγειρεύει για 50 άτομα σε ένα καταφύγιο αστέγων.
Το όνομα που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων, όπως τονίζει, είναι ψεύτικο καθώς δε θέλει συγγενείς και φίλοι του να μάθουν σε τι κατάσταση βρίσκεται.
Ο 40χρονος το 2010 απολύθηκε και μη μπορώντας να αποπληρώσει ένα δάνειο που είχε πάρει, έχασε και το σπίτι του και κατέληξε να γυρνά στους δρόμους.
"Ένιωσα σαν να πρωταγωνιστώ σε ταινία", δήλωσε, προσθέτοντας πως η ζωή του πήρε στροφή 180 μοιρών.

 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των αστέγων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί 20-25% τα τελευταία  δύο χρόνια, σε μια χώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων, τονίζει το Reuters, μένει ακόμα με τους γονείς του και συνήθως οι συντάξεις των παππούδων στηρίζουν τις νέες οικογένειες.
"Δεν περίμενα ποτέ πως κάτι τέτοιο θα συμβεί σε μένα", σημειώνει ο 40χρονος, λέγοντας πως αργότερα κατάλαβε πως το να περάσεις στην απέναντι όχθη μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί στον καθένα.
"Ο πληθυσμός των αστέγων έχει αλλάξει", δήλωσε ο Άρης Βιολαντζής, ψυχολόγος στην  ΜΚΟ Κλίμακα. "Είναι συνήθως μεσήλικες, στην παραγωγική τους ηλικία, που σκέφτονταν ότι  όλα πήγαιναν καλά και έκαναν τις σωστές κινήσεις".
Η Κλίμακα υπολογίζει ότι ο πληθυσμός που ζει στους δρόμους στην Ελλάδα έχει αυξηθεί 17.000-20.000 άτομα τα τελευταία δύο χρόνια. Η υπηρεσία του δήμου Αθηναίων για τους αστέγους, όπου δεκάδες σχηματίζουν ουρά κάθε μέρα για ένα γεύμα, επίσης αναφέρει μια άνοδο της τάξης του 15-20%.
Η φτώχεια έχει αυξηθεί αισθητά στους δρόμους της πρωτεύουσας, όπου οι άνθρωποι κοιμούνται σε υπνόσακους, σε σοκάκια και ψάχνουν στα σκουπίδια για τρόφιμα. Με την ανεργία να φτάνει στο 16%, οι νέοι άστεγοι προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα.
"Η οικογένεια και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι που συνολικά υποφέρουν... δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, είναι σαν κάθε άνθρωπος να είναι μόνος του", λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βιολαντζής.




Πηγη:
news247.gr
read more "Άστεγοι, η νέα "γενιά" των Ελλήνων....." Διαβάστε περισσότερα...

Μ. Θεοδωράκης: «Η χώρα ξεπουλιέται και πρέπει να αντισταθούμε όλοι»

Μήνυμα για αντίσταση έστειλε το βράδυ της Παρασκευής από το Ελληνικό ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος δίνει συναυλία στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, στο πλαίσιο του «φεστιβάλ αντίστασης στο Ελληνικό»...


 "Η χώρα ξεπουλιέται και πρέπει να αντισταθούμε όλοι" είπε ο Μίκης Θεοδωράκης ενώ για την περιοχή του Ελληνικού είπε ότι αποτελεί "σημείο αντίστασης".


Πηγη:
onnews.gr
read more "Μ. Θεοδωράκης: «Η χώρα ξεπουλιέται και πρέπει να αντισταθούμε όλοι»" Διαβάστε περισσότερα...

Mια αληθινή ιστορία συνομωσίας;

Σαν πραγματική θεωρία συνομωσίας μοιάζουν όλα αυτά.

Ο πρωθυπουργός συνομιλεί κρυφά με τον Ντομινίκ Στρος Καν για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, την ίδια ώρα που στις συνεντεύξεις του παραδέχεται το κακό που προξένησε το Ταμείο στις χώρες που βρέθηκαν στο έλεός του.

Ανακόλουθη συμπεριφορά το λιγότερο. Κι ενώ ο ίδιος ξορκίζει δημόσια το ΔΝΤ τοποθετεί επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τον Ανδρέα Γεωργίου –Κύπριος;-ο οποίος είχε υπηρετήσει στο ΔΝΤ.

Διαβάζουμε στις 20-11-2010 στην ηλεκτρονική έκδοση του "Πρώτου Θέματος": Την ημέρα που αναθεωρήθηκε το ελληνικό έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, ο νέος υπεύθυνος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Ανδρέας Γεωργίου φάσκει και αντιφάσκει σε...
συνέντευξή του προς γερμανικό περιοδικό (ιντερνετική έκδοση) Der Spiegel.

Ο υπάλληλος του IMF επί 21 χρόνια στην Ουάσινγκτον λέει αρχικά ότι βρήκε ένα επίσημο οργανισμό με καλά οργανωμένες υπηρεσίες και τμήματα και καλή θέληση μεταξύ των υπαλλήλων.

Όταν, όμως, τον ρωτά ο δημοσιογράφος πως εξηγεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρήκε μια σειρά από αλλαγές και στατιστικά στοιχεία επηρεασμένα από πολιτικούς, απαντά ότι «υπήρχαν προβλήματα με την ελληνική στατιστική τα οποία δεν μπορούσα να τα φανταστώ. Και είναι σωστό που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας επέπληξε για σοβαρές ανωμαλίες και ελαττώματα και κακή συνεργασία. Θα κάνω οτιδήποτε για να φέρω μια εξαιρετική κουλτούρα» λέει ο κ. Γεωργίου ο οποίος συμπληρώνει ότι για πρώτη φορά η ΕΛΣΤΑΤ θα είναι ανεξάρτητη με νόμο.!

Φοβερό, ε; Σημειώστε ότι από τα νούμερα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας-Αρχής διαμορφώθηκε η πεποίθηση στη παγκόσμια κοινή γνώμη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αλχημιστές και μας αξίζει το ΔΝΤ και η χρεοκοπία.

Ταυτόχρονα εκείνο το διάστημα απανωτά δημοσιεύματα στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό κάνουν λόγο για τον σκοτεινό ρόλο της Goldman Sachs στις χρεοκοπίες των κρατών, τα CDS κι όχι μόνο.

Κι ενώ η Goldman βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ο Παπανδρέου τοποθετεί επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ένα πρώην στέλεχός της, τον κ. Ανδρέα Χριστοδούλου, για τον οποίο στο βραβευμένο βιβλίο του «Η Τράπεζα-Πως η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο», ο Γάλλος δημοσιογράφος-ερευνητής Marc Roche έγραφε ανάμεσα στα άλλα:

Το 2001, η κυρία Αντιγόνη Λουδιάδη, ένα στέλεχος της Goldman στο Λονδίνο, πρότεινε στα αφεντικά της, να πλησιάσουν την ελληνική κυβέρνηση και να της προτείνουν να αποκρύψουν το ελληνικό χρέος για να καταφέρει να μπει στην ΟΝΕ. Η κυβέρνηση Σημίτη δέχτηκε. Tμήμα των δαπανών Άμυνας, μετατράπηκαν σε ένα swap και μέσω της Εθνικής Τράπεζας, πουλήθηκαν και αγοράστηκαν. Με έναν πολύπλοκο τρόπο το χρέος εμφανίστηκε μικρότερο.

Μπήκαμε στην ΟΝΕ με όλες τις ψεύτικες προυποθέσεις και τους ούριους ανέμους της Goldman Sachs και σήμερα θερίζουμε θύελλες. Η Goldman πήρε 330 εκατομμύρια αμοιβή. Κανένας δεν γνωρίζει όμως τι υποθήκες μπήκαν για τα swaps.

Τι ξεπουλήσαμε δηλαδή προκειμένου να «εξυπηρετηθούμε».

Η Goldman από την άλλη,όταν ξεκίνησε η κρίση, δημιούργησε στο Λονδίνο τον πρώτο λογαριασμό όπου κάποιος μπορούσε να ποντάρει υπέρ της χρεωκοπίας της Ελλάδας. Τρελά κέρδη. Και το μήνυμα σαφές: «ο πρώην πελάτης καταρρέει, εμείς ξέρουμε καλύτερα»

Τον Νοέμβριο του 2009, η Goldman , έστειλε ένα από τα πιο ισχυρά στελέχη της ,να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και να προτείνει την αγορά ενός νέου προιόντος για να βοηθηθούμε στην κρίση.

Ο Παπανδρέου αρνήθηκε και μετά από μέρες το βασικότερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας με συνέντευξή του παρουσίασε την οικονομία της Ελλάδας υπό κατάρρευση. Το στέλεχος αυτό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ήταν βέβαια πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, απ αυτά που προωθούνται στις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς εξουσίας. Οι οίκοι αξιολόγησης, με πρώτο την Moodys, του οποίοι οι μέτοχοι είναι και μέτοχοι της Goldman, άρχισαν στη συνέχεια,την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Τα υπόλοιπα μάλλον είναι γνωστά. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως ο χρηματιστής της Goldman, Πέτρος Χριστοδούλου-Κύπριος;-, στέλεχος της Εθνικής την εποχή που έγινε η απόκρυψη χρέους με τα swaps, είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Η καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά των σατανικών συμπτώσεων που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ, έτοιμη να τινάξει την Ευρωπαική Κοινότητα και το ευρώ στον αέρα.

Και υπάρχει και κάτι περίεργο που δεν χωράει ο μέσος νους.

Πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μιας χώρας που είναι έτοιμη να την καταπιεί η Χρεοκοπία να περνάει ανέμελος το καλοκαίρι του, να μην κάνει καμία μεταρρύθμιση, καμία αποκρατικοποίηση και αντί όλων αυτών οι υπουργοί του να προσλαμβάνουν νέους δημοσίους υπαλλήλους!

Βρείτε μου μια πιο πειστική εξήγηση από τη θεωρία συνομωσίας έστω, που θέλει τους Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Χριστοδούλου και Γεωργίου να αποτελούν πολιορκητικό κριό του αμερικανικού κατεστημένου κόντρα στην Ευρωπαική Ένωση και ειδικότερα τη Γερμανία;
read more "Mια αληθινή ιστορία συνομωσίας;" Διαβάστε περισσότερα...

Τελικά δεν πάμε καλά . Διέκοψαν το ρεύμα σε ανάπηρο πολέμου ..

Όταν καθημερινά στο Ηράκλειο συνεργεία της ΔΕΗ προχωρούν σε δεκάδες διακοπές ρευματοδότησης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, τότε μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την δραματική κατάσταση που θα επικρατήσει το προσεχές διάστημα με την εκβιαστική είσπραξη του............έκτακτου τέλους για τα ακίνητα μέσω της επιχείρησης.
Πολύτεκνοι, γέροντες, ακόμα και ανάπηροι πολέμου ζουν χωρίς ρεύμα στο σπίτι τους επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο για το διάστημα Μαΐου-Ιουλίου το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών στην Κρήτη ήταν 40-50 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των πολιτών για το νέο χαράτσι ενώ πληθαίνουν οι φωνές που καλούν σε μαζική άρνηση πληρωμών.
Πάντως η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Έγινε μάλιστα γνωστό ότι στις περιπτώσεις που η ΔΕΗ δε διακόψει το ρεύμα, τότε θα κληθεί να πληρώσει εκείνη το πρόστιμο και μάλιστα προσαυξημένο. Να μην πληρώσουν το χαράτσι καλούν τους πολίτες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Πραγματικά συγκλονιστική είναι η περίπτωση ενός ηλικιωμένου που διέμενε σε ένα παλιό σπίτι στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Το συνεργείο έκοψε το ρεύμα, όπως είχε εντολή. Πριν καλά-καλά αποχωρήσουν οι υπάλληλοι είδαν τον ένοικο του σπιτιού να βγαίνει από τον οντά της παλιάς κατοικίας.
«Τότε διαπιστώσαμε ότι είχε ένα πόδι. Δεν το ξέραμε. Μας φώναξε με όλη του τη δύναμη: «Το ένα μου πόδι το έδωσα για την πατρίδα μου. Και τώρα έρχεται η Ελλάδα και μου κόβει το ρεύμα». Αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορώ να τον ξεχάσω όσο ζω. Ειλικρινά ντράπηκα. Όμως δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς γιατί θα είχαμε κυρώσεις».
Σε άλλη περίπτωση, συνεργείο της ΔΕΗ αναγκάστηκε να κόψει το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με μικρά παιδιά. «Έκλαιγε η μάνα, έκλαιγαν και τα μικρά. Ο πατέρας άνεργος. Ούτε να μαγειρέψουν μπορούσαν, ούτε καν στο ψυγείο υπήρχε το γάλα των παιδιών. Τα μεγαλύτερα παιδιά διάβαζαν με το κεράκι. Τραγικές καταστάσεις. Τα λόγια δεν μπορούν να τις περιγράψουν».
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, τις διακοπές ρεύματος έχουν αναλάβει ιδιώτες με εργολαβίες που συνάπτουν με τη ΔΕΗ. Οι εκτιμήσεις με βάση τα ισχύοντα δεδομένα είναι ότι μέσα στους επόμενους μήνες ο αριθμός των εντολών για διακοπή του ρεύματος θα αυξηθεί δραματικά. Και πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται τι θα γίνει μέσα στο χειμώνα.
Την ίδια ώρα πολλοί είναι οι καταναλωτές που αναγκάζονται να παρανομήσουν, προχωρώντας σε επανασύνδεση-θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους-ενώ άλλοι κάνουν ρευματοκλοπή.
ΠΑΤΡΙΣ
http://heraklion1.blogspot.com
read more "Τελικά δεν πάμε καλά . Διέκοψαν το ρεύμα σε ανάπηρο πολέμου .." Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ":

read more "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ":" Διαβάστε περισσότερα...

ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΕΙΣ ... Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ “ΔΙΟΡΙΣΕ” ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Κι όμως είναι αληθινό!
Γράφει ο Στέφανος Χίος
Η κυρία στη φωτογραφία λέγεται Πηνελόπη Παπαιωάννου, τα τελευταία χρόνια λέει ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, “διορίστηκε” στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.
Όλα τα παραπάνω θα είχαν την αξία ενός ακόμα “νόμιμου” ρουσφετιού εαν η κυρία Παπαιωάννου δεν ήταν η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ιδού και το ΦΕΚ για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.
Η κυρία Παπαιωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή συνταξη για τα γηρατειά. Είναι η γνωστή συνταγή Καρχιμάκη περί “μεταφοράς” των απολυμένων της Ο.Α στο δημόσιο. Νόμιμο, θα πείτε. Ηθικόν; Αλλά τι λέμε τώρα.
Το θέμα δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και όπως του πρέπει θα θαφτεί από όλα τα ΜΜΕ. Το βράδυ όμως στο “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”, στο “ΚΟΝΤΡΑ” στις 10.15 ,θα πάρει την αξία που του πρέπει όπως και άλλα ονομάτα φίλων του κ.δελφίνου-Βασιλάκη Καίλα του ΠΑΣΟΚ που βολεύτηκαν στο δημόσιο με υπέρογκους μισθούς.
http://www.triklopodia.com
read more "ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΕΙΣ ... Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ “ΔΙΟΡΙΣΕ” ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!" Διαβάστε περισσότερα...

ΣΟΚ: Αυτοπυρπολήθηκε, μπροστά στην τράπεζα Πειραιώς, γιατί δεν είχε να πληρώσει!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Δείτε σε ποιο σημείο έχει φέρει τους πολίτες η απόλυτη εξαθλίωση, στην οποία τους έχουν οδηγήσει οι τράπεζες…
Η τράπεζα απειλούσε ότι θα του πάρει το σπίτι… Πάνω στην απόγνωση του, ο 55χρονος από τη Θεσσαλονίκη, πήγε μπροστά από το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, κρατώντας ένα μπετόνι με βενζίνη και φωνάζοντας ότι χρωστούσε, άναψε έναν αναπτήρα και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στη μπλούζα του!

Ευτυχώς, αστυνομικοί, που έφτασαν γρήγορα στο σημείο, κατάφεραν να σβήσουν άμεσα τη φωτιά. Ο 55χρονος, αυτή την ώρα, έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
   


read more "ΣΟΚ: Αυτοπυρπολήθηκε, μπροστά στην τράπεζα Πειραιώς, γιατί δεν είχε να πληρώσει!" Διαβάστε περισσότερα...