Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΦΩΤΟ ντοκουμέντο: Η στιγμή της εκτέλεσης - Ομολόγησε το μακελειό στο νησί

 

- Φωτογραφίες που δείχνουν τον δράστη την ώρα του μακελειού στο νησί Οτόγια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας
- 85 οι νεκροί στο νησί- 92 συνολικά τα θύματα
- Είχε αγοράσει τεράστιες ποσότητες λιπασμάτων μέσω εταιρείας- βιτρίνα
- Επι δύο ώρες εκτελούσε τα θύματά του

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα απεικονίζουν τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ την ώρα που περπατά ατάραχος ανάμεσα σε δεκάδες πτώματα συνεχίζοντας να θερίζει ζωές, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυτες ο άνθρωπος αυτός αφού πυροβολούσε τα θύματά του πήγαινε κοντά τους και τους έδινε τη χαριστική βολή για να βεβαιωθεί οτι τους σκότωσε.








Ο 32χρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που ομολόγησε πως είναι ο δράστης του μακελειού στο νησί, φαίνεται πως βρίσκεται πίσω και από την επίθεση στο κυβερνητικό κτίριο. Πρώτα, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε κυβερνητικό κτίριο στην καρδιά της νορβηγικής πρωτεύουσας και σκότωσε 7 ανθρώπους. Στη συνέχεια πήγε στο νησί και άρχισε να πυροβολεί επι δύο ώρες νεαρά παιδιά σε καμπ της νεολαίας του Εργατικού κόμματος στο νησί Οτόγια.

«Θα σας σκοτώσω όλους! Θα πεθάνουμε όλοι» ούρλιαζε ο δράστης, την ώρα που πυροβολούσε αδιακρίτως, δολοφονώντας τουλάχιστον 85 ανθρώπους. Η πλειοψηφία όσων βρίσκονταν στο καμπ ήταν από 14 έως 19 ετών.

Ο δράστης του μακελειού είχε συστήσει εταιρεία έξω από το 'Οσλο και μέσω αυτής είχε αγοράσει τεράστιες ποσότητες λιπασμάτων και με αυτά παρασκεύασε τα εκρηκτικά. Εταιρεία λιπασμάτων ανακοίνωσε ότι ο δραστης είχε αγοράσει έξι τόνους λιπάσματος το Μάιο. Ορισμένα είδη αγροτικών λιπασμάτων έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την παρασκευή εκρηκτικών.

Ηδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος 32χρονου άντρα και για τα δύο περιστατικά ενώ όπως προκύπτει απο νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για ένα "πρώην μέλος του ακροδεξιού 'Κόμματος της Προόδου', συγκεκριμένα της νεολαίας του".

Το αναφέρεται στο ανακοινωθέν του στον Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, "που ανήκε στον κομματικό μηχανισμό απ το 1999 έως ότου διαγράφηκε, στη διάρκεια του 2006, ασχολούμενος με τα θέματα της νεολαίας κατά την τριετία 2002-2004".

Το ίδιο κόμμα χαρακτηρίζει "συνεσταλμένο" τον Μπέχρινγκ Μπρέιβικ.
read more "ΦΩΤΟ ντοκουμέντο: Η στιγμή της εκτέλεσης - Ομολόγησε το μακελειό στο νησί" Διαβάστε περισσότερα...

Λιγότεροι Έλληνες στην χώρα

Λιγότεροι Έλληνες στην χώραMισό εκατομμύριο λιγότεροι είναι οι Έλληνες που κατοικούν στην χώρα, σε σχέση με τον υπολογισμό που είχε κάνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2009 ενώ λιγότεροι κατά 200.000 είμαστε και σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή του 2001. Αυτήν την εικόνα δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία της πρόσφατης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Αίτια της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού της χώρας είναι η γήρανση του πληθυσμού καθώς και η οικονομική κρίση που προβληματίζει τα ζευγάρια στο να κάνουν οικογένεια αλλά και έχει δημιουργήσει, ειδικά την τελευταία διετία, κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό. 

Συγκεκριμένα, στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ υπολογίσθηκε πως ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα.
Σύμφωνα, τώρα, με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2011, στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).
Τα ανωτέρω προσωρινά στοιχεία προέρχονται από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του αριθμού των ατόμων που απεγράφησαν στις 94 Εποπτείες της Χώρας και όχι από επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων, η οποία θα ακολουθήσει. Για το λόγο αυτό, τα στοιχεία χαρακτηρίζονται ως προσωρινά και ενδέχεται να αποκλίνουν από τα οριστικά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οριστικά αποτελέσματα για το Μόνιμο Πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Αναλυτικά αποτελέσματα για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού θα γίνονται διαθέσιμα σταδιακά, από το τέλος του 2012 και εντός του 2013, μετά την επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων (38.000.000 σελίδες), η οποία περιλαμβάνει την οπτική ανάγνωση, την κωδικογράφηση και τους πάσης φύσεως ελέγχους ποιότητας.
Οι μεγαλύτεροι σε πυκνότητα Δήμοι
Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι δήμοι:
Καλλιθέας (21.067,6),
Ν. Σμύρνης (20.740,6),
Αθηναίων (16.830,4),
Θεσσαλονίκης (16.703,3)
Νέας Ιωνίας (15.109,7).

Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι
Πρεσπών (3,05),
Ζαγορίου (3,78),
Παρανεστίου (3,85),
Σφακίων (4,11)
Νεστορίου (4,27)

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της απογραφής του 2011
read more "Λιγότεροι Έλληνες στην χώρα" Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το μακελειό στο νησί Ουτόγια «Ζήσαμε, γιατί παριστάναμε τους νεκρούς!»

Σοκάρει η ωμότητα του δράστη του μακελειού με τους τουλάχιστον 84 νεκρούς στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, όπου πραγματοποιήτο η ετήσια κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πώς ένας ξανθός, ψηλός άντρας, ντυμένος ως αστυνομικός, άνοιξε πυρ αδιακρίτως, σπέρνοντας τον πανικό και τρέποντας δεκάδες κατασκηνωτές σε φυγή. Στην απελπίσία τους, οι νεαροί προσπαθούσαν να διαφύγουν κολυμπώντας, αλλά ο ένοπλος άντρας τους....... ακολούθησε και πυροβόλησε πολλούς εξ αυτών ακόμα και μέσα στο νερό.

Άλλοι μάρτυρες περιγράφουν ανάλογες σκηνές αλλοφροσύνης, με τους κατασκηνωτές να κρύβονται πίσω από δέντρα και θάμνους, για να αποφύγουν τα πυρά του δράστη, ο οποίος έφτασε στο νησί με το φέρι μποτ της γραμμής. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον 32χρονο Νορβηγό Άντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ, ο οποίος περιγράφεται ως άνθρωπος ακροδεξιών πολιτικών πεποιθήσεων και ισλαμόφοβος.

Η 15χρονη Elise δήλωσε στο Associated Press ότι ο μεταμφιεσμένος ως αστυνομικός δράστης πυροβολούσε τον κόσμο τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα, ενώ ο νεαρός Adrian Pracon δήλωσε στο CNN ότι κατάφερε να ζήσει, παριστάνοντας ότι ήταν νεκρός... «Εγώ και άλλοι δύο βρισκόμασταν πεσμένοι στο έδαφος, πάνω από άλλα, άψυχα σώματα, και κάναμε ότι ήμασταν νεκροί» είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το CNN από το δωμάτιο του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύεται. «Μπορούσα να ακούσω την ανάσα του, μπορούσα να ακούσω τον ήχο που έκαναν οι μπότες του, καθώς ερχόταν κατάπάνω μας» πρόσθεσε ο σοκαρισμένος νεαρός.

Ο ίδιος περιγράφει την αγωνιώδη προσπάθειά του να ξεφύγει κολυμπώντας από τη φονική μανία του 32χρονου ένοπλου άντρα, λέει ωστόσο ότι ένιωθε τα ρούχα του να τον βαραίνουν και να τον τραβούν στο βυθό, γι' αυτό και αναγκάστηκε να κολυμπήσει πίσω στην ακτή και να αναζητήσει άλλο καταφύγιο. Μάλιστα, αναφέρει ότι ο μανιακός δολοφόνος τους καταδίωξε μέχρι την ακτή, φωνάζοντας: «Θα σας σκοτώσω όλους... Θα πεθάνετε όλοι».

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι, όταν στο νησί έφτασαν οι πραγματικοί αστυνομικοί, πολλά νέα παιδιά από την κατασκήνωησ, έχοντας υποστεί σοκ, άρχισαν να κλαίνε και να τους ζητάνε να πετάξουν τα όπλα τους, καθώς φοβούνταν ότι και εκείνοι ήταν μεταμφιεσμένοι και είχαν έρθει για να τους σκοτώσουν...
read more "Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το μακελειό στο νησί Ουτόγια «Ζήσαμε, γιατί παριστάναμε τους νεκρούς!»" Διαβάστε περισσότερα...

Με αυγά και ντομάτες υποδέχθηκαν τον Μόσιαλο



Ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος, πήγε στη Χαλκίδα για να ...βρεθεί στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και αντί για επευφημίες μετά την «σωτήρια» για τη χώρα συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, τον υποδέχθηκαν με ντομάτες, γιαούρτια, αυγά και πλαστικά μπουκάλια.
Όπως διαβάσαμε στο evianews.com, υπεύθυνοι για τα επεισόδια ήταν ταξιτζήδες «αγανακτισμένοι», οι οποίοι αποδοκίμασαν έξω από το Διοικητήριο της Χαλκίδας, τόσο τον κ. Μόσιαλο, όσο και τους τοπικούς βουλευτές. Μάλιστα στο Διοικητήριο, έσπευσαν και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.
Ευτυχώς, ύστερα και από σύντομη συνάντηση των ταξιτζήδων με τον υπουργό, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το χώρο, καθώς ο κ. Μόσιαλος τους ενημέρωσε πως την Τρίτη θα υπάρξει κυβερνητική διαδικασία για να δοθεί λύση στο ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των οδηγών ταξί.

newsbomb.gr
read more "Με αυγά και ντομάτες υποδέχθηκαν τον Μόσιαλο" Διαβάστε περισσότερα...

Πανηγυρίζουν για επιτήρηση διαρκείας, υποθήκες, βάρη στις επόμενες γενιές


Σε θολό τοπίο οι δεσμεύσεις
Χειροκροτήματα, χαμόγελα, στεναγμοί ανακούφισης, ιαχές θριάμβου, πανηγυρισμοί, δηλώσεις με λογοπαίγνια: Ουδέποτε στη ζώσα μνήμη η πολιτική ηγεσία μιας χώρας υποδέχθηκε με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό την χρεοκοπία που η ίδια με πράξεις και παραλείψεις της προκάλεσε.

Το χρέος μεταφέρθηκε στα επόμενα σαράντα χρόνια, αλλά… μακριά από εμάς και ας πέσει στο κεφάλι όποιου νάναι.

Με δεδομένο ότι οι λεπτομέρειες του νέου σχεδίου «διάσωσης» - δια της θέσεως εκτός οικονομικής μάχης της χώρας για τουλάχιστον μια εικοσαετία – δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές και οι απαντήσεις των αρμοδίων επ’ αυτών παραμένουν σκοτεινές και σιβυλλικές, ένα συμπέρασμα εξάγεται:

Η κυβέρνηση βλέπει την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας και την ένταξή της σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας – και μάλιστα μετά ανταλλαγμάτων πόσον αφορά στις εμπράγματες εγγυήσεις, τις οποίες, όμως, περιβάλλει ένα νέφος ασάφειας – ως το ιδανικό μέσο επιβίωσής της.

Τουλάχιστον προς το παρόν. Διότι όλες οι πολιτικές εκτιμήσεις δείχνουν πως η πανηγυρίζουσα σήμερα κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών, θα υποχρεωθεί να προσφύγει σε εκλογές μόλις χρειαστεί να ψηφιστεί νέο πακέτο μέτρων ή αποκαλυφθεί το περιεχόμενο των εμπράγματων εγγυήσεων που ανέλαβε ως δέσμευση για την «ρύθμιση της χρεοκοπίας».

Χθες, στην… πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και ως… απελευθερωτής – τουλάχιστον για όσο θα διαρκέσουν τα μπάνια του λαού.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε και αυτές τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «ιστορικής σημασίας», υπογραμμίζοντας ότι συνιστούν «ένα τεράστιο βήμα μπροστά τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη».

Βαφτίζοντας την αναδιάρθρωση του χρέους… βιωσιμότητα και την τεχνική βοήθεια (διότι σ’ αυτό συνίσταται η γενναιοδωρία Μπαρόζο) σε «ευρωπαϊκό πακέτο Μάρσαλ», ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις (καινούργιες) «σκληρές διαπραγματεύσεις», χάρη στις οποίες το χρέος έγινε «διαχειρίσιμο» και ο ελληνικός λαός απηλλάγη «από τον βραχνά της χρεοκοπίας».

Σχετικά με την διαβόητη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα – για την οποία την προηγούμενη Δευτέρα είχε αποστείλει επιστολή ζητώντας από τους Ευρωπαίους εταίρους να αποσύρουν την ιδέα – είπε ότι γίνεται με τρόπο «απολύτως ασφαλή για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», το οποίο «διασφαλίζεται πλήρως», καθώς «ενδυναμώνονται κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες».

Όπως είπε, η επιτυχία των διαπραγματεύσεων υπήρξε για τον ίδιο ένα «προσωπικό στοίχημα», επιμένοντας πως η κυβέρνηση κινήθηκε από την αρχή «βάσει συγκεκριμένης διαπραγματευτικής τακτικής».

Και πρόσθεσε: «Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, αν και αντιμετώπισα πολλές φορές μια κριτική δυσανάλογη της ευθύνης μου».

Για άλλη μια φορά υπογράμμισε πως «οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πήγαν χαμένες», επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση, η οποία, όπως είπε, «στη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα» κατέφυγε σε «εύκολα λόγια» και «εύκολη κριτική».

Ειδικά για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Παπανδρέου είπε πως «έχασε την ιστορική ευκαιρία να συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια και τελικά στην επιτυχία του λαού», επιλέγοντας «να είναι στην εξέδρα και όχι στο στίβο της μάχης, ποντάροντας στην αποτυχία προκειμένου να καρπωθεί κομματικά οφέλη».

Ανάλογες θριαμβευτικές δηλώσεις είχε κάνει νωρίτερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επρόκειτο για μια πολύ μικρής διάρκειας συνέντευξη, στη διάρκεια της οποίας επίσης δεν γίναμε σοφότεροι όσον αφορά στα ανταλλάγματα που έδωσε η Ελλάδα.

Σώσαμε και το... ευρώ!
Ο υπουργός των Οικονομικών χαρακτήρισε «σαφή, πανηγυρική διακήρυξη υπέρ του ευρώ» τα αποτελέσματα της Συνόδου, μιλώντας για «πανστρατιά, σκληρό ευρωπαϊκό μέτωπο υπέρ της Ελλάδας και του ευρώ», ένα «τεράστιο κέλυφος προστασίας πάνω από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», το οποίο «είναι το πιο εγγυημένο και ασφαλές στην Ευρώπη», καθώς «διασφαλίζεται 100% το ζήτημα ρευστότητας των τραπεζών».

Υποστηρίζοντας πως οποιαδήποτε αρνητική αξιολόγηση από τους οίκους δεν θα έχει καμία χρηματοπιστωτική επίπτωση, ο κ. Βενιζέλος είπε πως «μπήκε πάτος στο βαρέλι του ελληνικού δημοσίου χρέους, στεγανοποιείται και σταθεροποιείται η κατάσταση».

Ο κ. Βενιζέλος είπε – για να διαψευστεί λίγο αργότερα από τα υπουργικά χειροκροτήματα - ότι «η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί, παρουσιάζει τα πράγματα στις ρεαλιστικές διαστάσεις τους και δεν ανεβάζει το πήχη», ξεκαθαρίζοντας ότι η ανακούφιση της ελληνικής οικονομίας, δεν πρέπει να σημάνει χαλάρωση προσπαθειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ εύσημα απένειμε και η – γνωστή για το κόλπο των swaps – Goldman Sachs, που στην έκθεσή της υποστηρίζει πως το πακέτο που συμφωνήθηκε από την ΕΕ όχι μόνο ανταπεξήλθε αλλά και υπερέβη τις προσδοκίες της αγοράς.

Πάντως, ακόμη και η Goldman Sachs θεωρεί σημαντική παράλειψη την μη αύξηση του κεφαλαίου του EFSF, καθώς οι χρηματοδοτικοί του πόροι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο νέο, διευρυμένο ρόλο του.

Στο πλαίσιο αυτού του θριαμβευτικού κλίματος έγινε και η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Παπούλιας είπε, σιβυλλικά, πως έχει φθάσει η στιγμή που όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη για την ανακούφιση του λαού.

Χθες, δηλώσεις έκανε και η Άνγκελα Μέρκελ που δήλωσε… στρατευμένη στη διάσωση της Ελλάδας, λέγοντας πως θα αφοσιωθεί με όλες της τις δυνάμεις στην ανάκαμψη της Ελλάδας, παροτρύνοντας τις γερμανικές βιομηχανίες να λάβουν μέρος σε ένα είδος Σχεδίου Μάρσαλ – «αν θέλουμε να το ονομάσουμε έτσι», πρόσθεσε με αρκετή δόση αυτογνωσίας.

Επιπλέον, δήλωσε «παθιασμένη Ευρωπαία», μιλώντας για… «μερκελικού είδους πάθος, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στις «μεγάλες ευκαιρίες» της Ελλάδας, καθώς… το κράτος διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία.
read more "Πανηγυρίζουν για επιτήρηση διαρκείας, υποθήκες, βάρη στις επόμενες γενιές" Διαβάστε περισσότερα...

Το τρις εξαμαρτείν… ουκ ανδρός!!!


Και όταν μπήκε στην αίθουσα οι παλαμοκροτίστρες αλαζόνες φίλοι του άρχισαν να τον χειροκροτούν…
Ανόητοι, δειλοί και ξετσίπωτοι σαλιάρηδες….. πόσες φορές θα το μετανιώσουν αυτό στο μέλλον…
Δεν ξέρουμε καν ποιο είναι το χρέος μας… και αυτοί οι γραφικοί γυμνοσάλιαγκες χειροκροτούν που θα συνεχίσουμε να έχουμε «βιώσιμο χρέος»… δηλαδή… το χρέος μας θα είναι αρκετό ώστε να συνεχίσουμε να το πληρώνουμε και όχι να το αρνηθούμε…
Μου είναι πλέον δύσκολο να πιστέψω ότι είναι απλώς βλάκες, και ότι ο χαζοβιόλης κουμανταδόρος τους , τους πείθει για τις αποφάσεις του….
Αυτό το πολύ πολύ να συμβαίνει με ελάχιστους από αυτούς , επειδή μόνο και μόνο πρέπει το μειοδοτικό τους συμβούλιο να έχει και άλλους προδότες…
Αλλά στην πλειοψηφία τους είναι βαλτοί…
Και σαν τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν από τους Έλληνες στο τέλος…
Όσο και να λένε ανοησίες και αποκρουστικά ψέματα στις στημένες συνεντεύξεις τους στα φερέφωνά τους, εμείς ξέρουμε την αλήθεια…
Ξέρουμε για το τι έκανε η Ισλανδία … ο Ισημερινός… η Αργεντινή…
Θυμόμαστε τι έγινε στην Ρουμανία…
Μας φέρονται σαν να μην υπάρχει διαδίκτυο η σαν να μην μιλάμε μεταξύ μας…
Σαν να μην ξέρουμε να διαβάζουμε η σαν να είμαστε αδαείς σαν και αυτούς…
Υποτιμούν την ελάχιστη νοημοσύνη τους… και περιμένουν από εμάς να κάνουμε το ίδιο…
Νομίζουν ότι είμαστε απόφοιτοι διαλυμένων δημοτικών σχολείων που διαπαιδαγωγηθήκαμε μέσω multiple choice σαν τις Αμερικές που τάχα αυτοί σπουδάσανε, επειδή άξιζαν και όχι επειδή τους τα πλήρωναν οι μπαμπάδες τους…
Όχι … ξέρουμε… και όσο και να προσπαθούν να μας πείσουνε ότι αυτά που κάνουν είναι για το καλό της Ελλάδας, και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν βία , ψευδοδιλλήματα για τανκς, μας βρίζουν, μας φορτώνουν ευθύνες για αυτά που κατασπαράξανε αυτοί, και ξερνούν φασιστικούς εκβιασμούς για να μας τρομάξουν… εμείς θα συνεχίσουμε να ξέρουμε…
Και ξέρουμε ότι πρώτα πουλήσανε τις σιχαμένες ψυχές τους στο διάολο… και μετά την χώρα μας στους τοκογλύφους…
Μας φορτώσανε χρέος… σαπίσανε και κρέμονται οι κοιλιές τους σαν τσουβάλια από τις ρεμούλες τους… και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας σώζουν κιόλας…
Αλλά εμείς ξέρουμε… και ξέρουμε την αλήθεια…
Και είμαστε πολλοί για να μπορέσουν να την κρύψουν…
Είναι τόσο αλαζονικά σαχλοκούδουνα που σε λίγο καιρό θα κάνουν και τρίτο λάθος…
Γιατί απλά τα δύο προηγούμενα αντισυνταγματικά και παράνομα λάθη τους δεν τους συνέτισαν…
Μόνο που όσο εμείς μαθαίνουμε τι έγινε πραγματικά σε χώρες που πήγε το ΔΝΤ, και το διώξανε χάριν της ευημερίας των πολιτών και όχι των τραπεζών και των τοκογλύφων… τόσο αυτοί ξεχνάνε τι έγινε στην Ρουμανία επί Τσαουσέσκου…
Βλέπετε… στην Αργεντινή είχαν το ελάχιστα απαραίτητο ένστικτο να τσακιστούν και να φύγουν με τα ελικόπτερα…
Αυτοί όμως είναι διανοητικά παράλυτοι…
Άραγε…
Νομίζουν ότι τους φοβόμαστε περισσότερο από ότι οι πρόγονοι μας τους Πέρσες, τους Σαρακηνούς , τους Σελτζούκους , τους Φράγκους , τους Ούννους;;;;;;
Νομίζουν ότι τους φοβόμαστε περισσότερο από ότι οι πρόγονοι μας τους Τούρκους στην τουρκοκρατία; τους Ιταλούς ή τους Γερμανούς στην κατοχή;
Νομίζουν ότι τους φοβόμαστε περισσότερο από όσο φοβηθήκανε κάποιοι ψευτόμαγκες και νταήδες του κώλου από αυτούς τους πολιτικούς που παριστάνουν τάχα μου τους αντιστασιακούς , τα τανκς της φασιστικής χούντας στο Πολυτεχνείο το ’73;
Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι όχι απλά για «φόβο» αλλά ούτε καν για «λύπηση»;;;
Νομίζουν ότι η γενναιότητα των Ελλήνων τελείωσε με την σκατογενιά τους;;;;;;;;
Όχι… όμως τώρα πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι αξίζουμε πολύ περισσότερα από ότι αυτοί οι μικρόψυχοι και τιποτένιοι κωλογλύφτες των διεθνών απατεώνων…
Και θα το κάνουμε… να είναι σίγουροι…
Θα αποδείξουμε ότι αυτή η γενιά των Ελλήνων αξίζει πολύ περισσότερα από όσο νομίζουν…
Και αν δεν το καταφέρουμε εμείς τότε θα μας το δώσει ο ίδιος Θεός…
Γιατί κάποια στιγμή Θα τους σιχαθεί περισσότερο ακόμα κι από όσο εμείς…
Βλέπετε αυτοί το…. ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ ΟΣΟΙΣ ΑΝ ΠΑΡΑΔΕΞΩΜΑΙ …..ΚΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ Η ΜΗ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΟΥΚ ΕΠΙΤΡΕΨΩ, ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΩΝ!!!!. δεν μπορούν ούτε να το ξεστομίσουν!!!!
…πολύ περισσότερο ο σαχλός «μέντοράς τους»… που δεν μπορεί ούτε καν να το διαβάσει….
Ας συνεχίσουν να μας στερούν τα όνειρα στην ζωή… ας συνεχίσουν να μας φορτώνουν με τα δάνεια τους…
Και δεν θα είναι η Αργεντινή… αλλά πιθανότατα η Ρουμανία θα είναι η επανάληψη της Ελληνικής ιστορίας…
Κι αν δεν θέλουν να είναι αυτό το τέλος τους…
Ας φροντίσουν επιτέλους να σταματήσουν να πληρώνουν το χρέος που αυτοί ευθύνονται, και ας το κηρύξουν ως απεχθές!!!!!
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν συνταξιούχοι ογδόντα ετών τις ρεμούλες τους!!!Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία για να καλοπερνάνε οι πουτάνες των Βρυξελλών!!!!!!Δεν είναι δυνατόν οι νέοι μας να μένουν άνεργοι για να ξενοπηδάνε οι ανώμαλοι Γάλλοι φίλοι τους ή να πλουτίζουν οι Γερμανοί νοσταλγοί του Γ’ Ράιχ!!!!!!Δεν είναι απλά άδικο!!! Είναι εθνικό έγκλημα!!!
Χρειάζεται να αλλάξουν μυαλά, να διορθώσουν τα λάθη τους και να σταματήσουν επιτέλους να μας λένε ψέματα και να μας εκβιάζουν… Αλλιώς ας πάνε στα τσακίδια!!!
Και να μην επαναλάβουν το λάθος που κάνανε ήδη δύο φορές…
Γιατί γενικά μπορεί να ισχύει «το δις εξ αμαρτείν ουκ αντρός σοφού»…
Αλλά στην περίπτωσή τους θα ισχύει το… το τρις εξαμαρτείν… ουκ αντρός!!!
ΙΩΑΝΝΗ
read more "Το τρις εξαμαρτείν… ουκ ανδρός!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Selective Default... για ποιούς και πως...


Όταν τα κτήνη της Ευρώπης συναντούν τους προδότες της Ελλάδας, αυτό είναι το αποτέλεσμα
Όταν το θηλυκό κτήνος του Βερολίνου άρχισε να καλλιεργεί την άποψη ότι πρέπει να συμμετέχουν οικειοθελώς και οι ιδιώτες στη ζημιά της ελληνικής οικονομίας, εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πώς θα μπορούσε αυτό να γίνει. Πώς ήταν δυνατόν ιδιώτες να συμμετείχαν οικειοθελώς σε μια τεράστια ζημιά και να μην "διαμαρτύρονταν", ενεργοποιώντας το "game over" της χρεοκοπίας; Ο πρώτος ιδιώτης, ο οποίος δεν θα πληρωνόταν, θα "κατήγγειλε" αυτόν, ο οποίος δεν τον πλήρωνε και θα ενεργοποιούσε τα CDS της χρεοκοπίας της χώρας.
Τις ίδιες απορίες είχαμε όταν και ο γνωστός κοιλιόδουλος της παπαρολογίας μάς εξηγούσε τι είναι το "Selective Default" και ποια η διαφορά του με τη χρεοκοπία. Και πάλι εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοούσε. Πώς θα επιλέγαμε εμείς ως οφειλέτες ποιον ιδιώτη θα ξεπληρώναμε και ποιον όχι και πώς θα εξασφαλίζαμε τη συνεργασία εκείνου, ο οποίος θίγονταν, για να μην ενεργοποιήσει τον "συναγερμό" των CDS;

Από τη στιγμή που δεν καταλαβαίναμε αυτά τα οποία ακούγαμε, ήμασταν υποχρεωμένοι να περιμένουμε, για να δούμε και να καταλάβουμε. Η "κρίσιμη" συνάντηση κορυφής έγινε και επιτέλους είδαμε τι σημαίνουν όλα αυτά. Η Ελλάδα πράγματι θα έκανε Selective Default. Αυτό πράγματι θα γινόταν για πρώτη φορά στην ιστορία. Κάποιος ιδιώτης δεν θα πληρωνόταν από την Ελλάδα και δεν θα διαμαρτυρόταν. Περίεργο ε; …Καθόλου. Η Ελλάδα θα έκανε επιλεκτική χρεοκοπία εις βάρος του εαυτού της.
Ο μόνος ιδιώτης, ο οποίος πραγματικά θα θιγόταν, εξαιτίας αυτής της πράξης του ελληνικού κράτους, θα ήταν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία …Ο μόνος "ιδιώτης" ο οποίος εμπιστεύεται τη διαχείρισή των αποθεματικών του σε αυτό το χρεοκοπημένο και βλακώδες κράτος… Ο βλάκας "ιδιώτης", ο οποίος επί δεκαετίες άφηνε το κράτος να τον λεηλατεί, αφήνοντας στη θέση των χρημάτων του "χαρτάκια" και που σήμερα του δίνει το δικαίωμα να μην ξεπληρώσει "χαρτάκια" αυτά. Το κράτος θα "πουλούσε" για άλλη μια φορά τον "ιδιώτη" που τον εμπιστεύτηκε και αυτός ο "ιδιώτης" δεν θα "διαμαρτυρόταν" για την εγκληματική πράξη του κράτους, γιατί αυτό το κράτος ήταν ταυτόχρονα και ο διαχειριστής του.
Η Ελλάδα, δηλαδή, θα συνέχιζε να δανείζεται από τους τοκογλύφους, για να ξεπληρώνει τοκογλύφους, αλλά όχι τα δικά της ασφαλιστικά ταμεία. Τα δικά της ταμεία δεν θα έπαιρναν πλέον χρήμα. Θα έπαιρναν νέα ομόλογα με βάθος τριαντακονταετίας. Αυτοί θα ήταν οι ιδιώτες, οι οποίοι δεν θα διαμαρτύρονταν για την επιλεκτική και βέβαια αναγκαστική παύση πληρωμών της Ελλάδας. Όλοι οι υπόλοιποι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα πληρώνονταν κανονικά. Τα 26 δις, δηλαδή, τα οποία δήθεν θα γλιτώσουμε, είναι εκείνα τα 26 δις, τα οποία θα "φεσώσει" το κράτος στα ελληνικά ταμεία, που κατέχουν τα ομόλογά του …Ακριβώς αυτά
…Οι ξένοι δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ …26 δις ευρώ, τα οποία αντιπροσωπεύουν ασφαλιστικές εισφορές εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων, θα "σπρωχθούν" σε βάθος τριαντακονταετίας και άρα στα δανεικά και αγύριστα. Τη ρευστότητα, την οποία αναζητούσαν διακαώς τα ασφαλιστικά μας ταμεία, θα τη χάσουν οριστικά και αμετάκλητα εξαιτίας των προδοτών. Τη ρευστότητα, την οποία περίμεναν διακαώς —μέχρι να λήξουν τα ομόλογα—, δεν θα τη δουν ποτέ.
Στο μέλλον οι συντάξεις μας δεν θα δίνονται από τις εισφορές των συνταξιούχων …Θα δίνονται από την ελεημοσύνη των τοκογλύφων, εφόσον σ' αυτούς θα προστρέχει το κράτος, αφού, εξαιτίας της δικής του επιλογής, "στέγνωσε" τα ταμεία. Εισφορές πολλών δεκαετιών, πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων εργαζομένων πήγαν στα "σκουπίδια" ενός χρεοκοπημένου κράτους, επειδή μας πρόδωσαν οι δήθεν ηγέτες μας …Ένας βλάκας, που παριστάνει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενώ είναι ένας μαμάκιας μιας μαμάς, που μισεί τον Ελληνισμό …Ένας κοιλιόδουλος, που παριστάνει τον Υπουργό Οικονομικών και είναι τόσο άπληστος, που μπορεί να πουλήσει και τον ίδιο του τον εαυτό για το κέρδος …όπως βεβαίως έχει κάνει στην προσωπική του ζωή.
Κατάλαβε ο αναγνώστης πώς "χτίζεται" το διεθνές προφίλ; Πώς βγάζεις εύκολα φωτογραφίες να χαριεντίζεσαι σαν "φίλος" με τον Σόιμπλε; Πώς παίζεις "καρπαζιές" με τον Γιούγκερ, ενώ λίγες ημέρες πριν δεν γνωριζόσουν καν; Πώς σε κοιτάζει "γοητευμένη" στα μάτια η Λαγκάρντ, ενώ είσαι ένα κήτος, που προκαλείς την απέχθεια και την αποστροφή αυτών που σε βλέπουν; Έτσι βάζεις "υποθήκες" για μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός …Το έκανε ο Γιωργάκης και το κάνει κι ο χοντρός. Με το "καλημέρα" —και για ν' αρχίσουν οι Ούννοι τα "χαμόγελα"— τους χαρίζεις το 10% του ΟΤΕ, εφόσον τους αφήνεις να "φορτώσουν" το κόστος της αγοράς του στους εργαζομένους του. Με το "καλώς όρισες" τούς "απαλλάσσεις" ως υποψήφιους αγοραστές από τον κίνδυνο και τον ανταγωνισμό των ασφαλιστικών ταμείων.
Γιατί είναι κίνδυνος γι' αυτούς τα ασφαλιστικά μας ταμεία και θέλουν αυτήν την απαλλαγή; Γιατί θέλουν να λεηλατήσουν τη χώρα. Να τη λεηλατήσουν γρήγορα και προπάντων φτηνά. Με το πρόσχημα των ιδιωτικοποιήσεων και το "άλλοθι" της τελειότητας του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς θέλουν να λεηλατήσουν τον δημόσιο πλούτο. Η απόλυτη οικονομική και ηθική χρεοκοπία της αμερικανικής "μητρόπολης" της ελεύθερης οικονομίας δεν τους απασχολεί. Η ελεεινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το κράτος και ο λαός τής πάλαι ποτέ Υπερδύναμης, δεν τους προβληματίζει. Είναι προφανές ότι η αντίληψή τους είναι αλά καρτ. Μόνον ό,τι δεν τους βολεύει ή ότι δεν τους συμφέρει είναι "κακό" …Όλα τα άλλα είναι "καλά" …Απλά πράγματα.
Ανάμεσα σ' αυτά, που δεν τους συμφέρουν, είναι και η κρατική παρουσία στους στρατηγικούς τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των οδικών δικτύων κλπ.. Τα ασφαλιστικά ταμεία γι' αυτόν τον λόγο τούς απειλούν. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι "ιδιώτες". Ως "ιδιώτες", τους απειλούν. Είναι σίγουρα τέτοιοι εκ του νόμου και εκ της φύσης τους, εφόσον αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τα συμφέροντα των ασφαλισμένων τους και κανενός άλλου. Άλλωστε καί οι ίδιοι, όταν αναφέρονται σε "ιδιώτες", αναφέρονται πρωτίστως σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά όλα όμως τα συζητάνε μεταξύ τους και στα όρια που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος.
Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, καλλιεργείται τεχνητά η άποψη πως, όταν μιλάμε για ασφαλιστικά ταμεία, μιλάμε απλά για μια άλλη "έκφανση" του δημοσίου. Σαν τομέας του κράτους εμφανίζεται το ασφαλιστικό μας σύστημα …Κάτι σαν "ευρύτερο" δημόσιο. Γιατί; Γιατί αυτό το ψεύδος το καλλιεργεί εδώ και δεκαετίες το ίδιο το κράτος. Γιατί παλαιότερα το κράτος ήθελε να τα κλέβει χωρίς αντιδράσεις και σήμερα θέλει και πάλι να τα κλέβει …επίσης χωρίς αντιδράσεις …Ο δήθεν "εγγυητής" τους, ο οποίος αποδείχθηκε ο μέγας κλέφτης του. Οι ασφαλισμένοι δεν αντιδρούν, γιατί παρασέρνονται από την άγνοιά τους και την κουτοπόνηρη λογική, την οποία εδώ και δεκαετίες τού καλλιεργούν τα κόμματα. Νομίζουν ότι έχουν συμφέρον από αυτήν την ανόσια "σχέση" με το κράτος …Το κράτος μπατίρη.
Οι Ευρωπαίοι, λοιπόν, αυτόν τον "ιδιώτη" δεν τον θέλουν στα πόδια τους και δεν τον θέλουν ειδικά με χρήματα στην "τσέπη" του. Γιατί; Γιατί μπορεί να μπει στο παιχνίδι των ιδιωτικοποιήσεων και να τους χαλάσει τα σχέδια. Να τους τα κάνει ακριβά. Μπορούν τα ασφαλιστικά ταμεία, ως ιδιώτες, να ανεβάσουν τον "πήχη" των αξιών στις ιδιωτικοποιήσεις. Με 26 δις, που θα έπρεπε να πληρωθούν από το κράτος ως ομολογιούχοι, και με άλλα 10 δις, που τους χρωστάει ήδη σε αναγνωρισμένες οφειλές, θα μπορούσαν να καθίσουν στο πρώτο "τραπέζι" στον χορό των ιδιωτικοποιήσεων …Θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ, την Αττική Οδό, τα εθνικά δίκτυα όλων των τύπων και όλων των ειδών …Ό,τι αποδίδει τεράστιο κέρδος έπ’ άπειρον, χωρίς καθόλου ρίσκο και υπό συνθήκες μονοπωλίου …Ό,τι, δηλαδή, θέλουν να δώσουν οι πονηροί Ευρωπαίοι σε ιδιώτες και θα συνέφερε την ελληνική κοινωνία να παραμείνει σε ελληνικά χέρια.
Με την επιλεκτική χρεοκοπία όλα αυτά απλά δεν υφίστανται. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα αποστραγγιστούν από κάθε ρευστότητα. Θα γίνουν απόλυτα εξαρτώμενα από το προδοτικό κράτος. Φυσικό είναι αυτό. Όταν περιμένεις από κάποιον να σε "σώσει", δεν μπορείς να είσαι απαιτητικός απέναντί του. Όταν περιμένεις από τη χρηματοδότηση του κράτους να κάνεις τη δουλειά σου, δεν μπορείς να απαιτείς από αυτό τα "χρωστούμενα". Υπέρ πίστεως και πατρίδος θα πάνε αυτά τα χρωστούμενα. Θα περιμένεις τη "δόση" σου και δεν θα διαμαρτύρεσαι.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Με την επιλεκτική χρεοκοπία επιτύγχαναν όλους τους στόχους τους ταυτόχρονα. Είχαν καί την πίτα ολόκληρη καί τον σκύλο χορτάτο. Οι ίδιοι, ως δανειστές τοκογλύφοι, θα πληρώνονταν από το ελληνικό κράτος, αλλά όχι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Ο λαός θα έμπαινε υπό την "ομηρία" τους, μην έχοντας από αλλού να εισπράξει συντάξεις και ταυτόχρονα τα ταμεία δεν θα είχαν ποτέ τη δυνατότητα να μπουν στις ιδιωτικοποιήσεις. Όλα αυτά απειλούνταν, αν σήμερα πληρώνονταν μαζί με τους τοκογλύφους και τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Γι' αυτόν τον λόγο έδωσαν την "παράσταση" της κρίσης του ελληνικού χρέους. Τα ασφαλιστικά μας ταμεία ήταν ο στόχος τους.
Αν τα ασφαλιστικά μας ταμεία πληρώνονταν με τα καινούργια κρατικά δάνεια για τα ομόλογά τους, θα είχαν μια μεγάλη ρευστότητα, η οποία θα ανακούφιζε τον λαό. Θα τον καθησύχαζε για το μέλλον του, εφόσον δεν θα είχε ανάγκη το κράτος για τις συντάξεις του. Θα του έδινε αυτοπεποίθηση. Θα έδινε όμως και στα ταμεία έναν υποχρεωτικό προσανατολισμό "επενδύσεων". Τι θα τα έκαναν αυτά τα χρήματα; Σε μια αγορά ακινήτων, η οποία "βουλιάζει" και είναι απολύτως "στεγνή", δεν είναι δυνατόν τα διαθέσιμα των ταμείων να επενδυθούν πάνω της. Με ένα κράτος στα όρια της χρεοκοπίας, δεν είναι δυνατόν να αγοράζεις τα ομόλογά του, τα οποία δεν αγοράζει κανένας άλλος. Αναγκαστικά τα ασφαλιστικά ταμεία θ' αναζητούσαν πιο δυναμικές και πιο αποδοτικές επενδύσεις και αργά η γρήγορα θα "στρέφονταν" προς τις αποκρατικοποιήσεις …Εκεί ακριβώς όπου δεν συνέφερε τη συμμορία των κτηνών της Ε.Ε..
Όμως, εδώ αποκαλύπτεται και ο πραγματικά υπεύθυνος γι' αυτήν την αθλιότητα. Υπεύθυνοι δεν είναι μόνον αυτοί, οι οποίοι κάνουν τα εγκλήματα, αλλά κι αυτοί που τους επιτρέπουν να τα κάνουν, ενώ μπορούν να τα αποτρέψουν. Ποιοι είναι αυτοί; Οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι …Τα πραγματικά θύματα αυτών των μεθοδεύσεων. Η Ευρώπη βρίσκει προδότες και τα μεθοδεύει. Το κράτος βρίσκει αφελείς και εγκληματεί. Το κομματικό κράτος βάζει κομματόσκυλα να διοικούν τα ταμεία και κάνει ό,τι θέλει, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κομματάρχες. Οι ίδιοι άνθρωποι, που υπέγραψαν ένα Μνημόνιο, το οποίο επιβάλει να μην μπει ούτε ένα ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις μέσα στην ελληνική οικονομία, είναι οι ίδιοι που σήμερα δέχονται την επιλεκτική χρεοκοπία αποκλειστικά εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και κανενός άλλου. Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι κάνει το κράτος των προδοτών. Το θέμα είναι τι κάνουν τα θύματα αυτής της κατάστασης.
Εδώ λοιπόν τίθεται το εξής απλό ερώτημα. Σήμερα λεηλατούνται τα ταμεία. Δεν πρέπει να ξεσηκωθούν άμεσα αυτοί οι οποίοι θίγονται και είναι οι ασφαλισμένοι; Σήμερα τούς "τρώνε" τις εισφορές μιας ζωής. Τούς στερούν τον μοναδικό πόρο για επιβίωση, που έχουν οι απόμαχοι της ζωής. Τόνους χρήματα τούς αφαιρούν οι διάφορες Μέρκελ και οι τοκογλύφοι που βρίσκονται πίσω τους. Δεν πρέπει να κάνουν κάτι; Άποψή μας είναι ότι πρέπει ν' αναλάβουν δράση σήμερα κιόλας ως "μέτοχοι" των ασφαλιστικών τους ταμείων και όχι ως πολίτες …Σήμερα …την επομένη της προδοσίας …Πριν προλάβουν και "σφραγίσουν" τα εγκλήματά τους οι προδότες. Να αναλάβουν δράση εναντίον των διοικήσεων των ταμείων, οι οποίες τους πρόδωσαν ως "μετόχους". Όχι εναντίον του κράτους και των αξιωματούχων του, οι οποίοι περιβάλλονται από πλήθος ασυλιών …Να κινηθούν εναντίον των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων.
Άποψή μας είναι ότι πρέπει οι ασφαλισμένοι να κινηθούν νομικά εναντίον των διοικήσεων των ταμείων, που δέχθηκαν να είναι θύματα του Selective Default εις βάρος των συμφερόντων των ασφαλισμένων …Των κομματικών διοικήσεων, που, προκειμένου να προστατεύσουν θέσεις και μισθούς, "πρόδωσαν" τους ασφαλισμένους, για να εξυπηρετήσουν τον κομματάρχη, ο οποίος απλά τυγχάνει να είναι και Πρωθυπουργός.
Πρέπει αυτήν τη στιγμή να μαζευτούν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι έξω από το ΙΚΑ και να απαιτήσουν από τη διοίκηση να απαιτήσει με τη σειρά της την πληρωμή των ομολόγων. Να απειλήσει ως "Ιδιώτης" ότι θα χτυπήσει τον "συναγερμό" της αγοράς και θα ενεργοποιήσει τα CDS. Πρέπει να μαζευτούν χιλιάδες ασφαλισμένοι και να απαιτήσουν από τη διοίκηση να μην υπογράψει την "ανταλλαγή" των παλαιών ομολόγων με νέα. Χρήματα έβαλαν οι ασφαλισμένοι στο ταμείο τους και με χρήματά το θέλουν, για να έχουν εξασφαλισμένη τη σύνταξή τους.
Με ποιο δικαίωμα ένας τυχάρπαστος Ροβέρτος Σπυρόπουλος επιτρέπει σε έναν οφειλέτη του Ταμείου που διοικεί να κάνει επιλεκτική στάση πληρωμών εναντίον του; Υπάρχει θέμα απιστίας σ' αυτήν την περίπτωση; Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό το έγκλημα το έκανε τζάμπα ή αν τα πήρε με τον οποιονδήποτε τρόπο; 26 δις ευρώ είναι αυτά. Όταν έχεις την εξουσία να μην τα κάνεις απαιτητά, όλο και κάποιο "χαρτζιλίκι" μπορείς να διεκδικήσεις. Με ποια εξουσιοδότηση λοιπόν κάνει μια τέτοια εγκληματική επιλογή, η οποία μπορεί να οδηγήσει το ίδιο το Ταμείο σε αδυναμία καταβολής συντάξεων;
Από τη στιγμή που το ελληνικό κράτος δεν έπαψε να πληρώνει τους ξένους τοκογλύφους, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν πρέπει να δεχθούν την επιλεκτική εις βάρος τους παύση πληρωμών. Αν θέλει το ελληνικό κράτος να μοιράζει "χαρτάκια", να τα μοιράζει όχι μόνον στα ταμεία των Ελλήνων, αλλά και στους τοκογλύφους. Πρέπει η διοίκηση των ασφαλιστικών ταμείων να κάνει το καθήκον της και αυτό είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και όχι των πολιτικών που τη διόρισαν και προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, συνεργάζονται με ξένους ιμπεριαλιστές.
Αν δεν πληρωθεί το ΙΚΑ με πραγματικά χρήματα από το ελληνικό κράτος, όπως όλοι οι υπόλοιποι ομολογιούχοι, τότε να προχωρήσει σε καταγγελία του ελληνικού κράτους και να ενεργοποιήσει τα CDS. Έτσι κι αλλιώς εμάς δεν μας αφορούν αυτά τα CDS. Άλλοι θα τα πληρώσουν. Απλά θα το κάνουν εξαιτίας μας, όπως πληρώνουν τα στοιχήματα των αλόγων, αλλά δεν ευθύνονται τα άλογα γι' αυτά. Αυτή η διοίκηση πρέπει να μπει στο στόχαστρο των ασφαλισμένων. Αν δεν κάνει η διοίκηση το καθήκον της να τη "σαπίσουν" στις μηνύσεις. Εκατομμύρια μηνύσεις από τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα χάσουν τις συντάξεις τους, για να παραμείνει ο βλάκας ως Πρωθυπουργός.
Από εκεί και πέρα να απαιτήσουν από αυτήν τη διοίκηση, η οποία θα πληρωθεί, να επενδύσει και σωστά αυτά τα οποία θα πληρωθεί …Να πάρει ως "ιδιώτης" μέρος στην ιδιωτικοποίηση" που μεθοδεύεται. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει "λεία", η οποία θα εξασφαλίσει την έπ’ άπειρον βιωσιμότητα των ταμείων και αυτά να μην συμμετέχουν. Δεν είναι δυνατόν "ιδιώτες" με αυτήν την τεράστια ρευστότητα —σε έναν κόσμο, ο οποίος κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από νομισματική κρίση— να μην συμμετέχουν σε αγορές κεφαλαίου.
Πρέπει επιτέλους ο λαός να "ξυπνήσει" πριν να είναι πολύ αργά …Να "ξυπνήσει" τώρα που έχει δυνάμεις και δυνατότητες ν' αντιδράσει και όχι όταν θα τον έχουν "ξεδοντιάσει" τελείως. Μιλάμε καθαρά για προδοσία. Η ειρωνεία είναι ότι σήμερα γίνεται αυτό, το οποίο ισχυριζόμασταν ότι μπορεί να γίνει ως λύση. Σε άλλο κείμενό μας λέγαμε ότι η λύση όλων των προβλημάτων της πατρίδας μας και του λαού μας θα γινόταν με Selective Default. Επιλεκτική χρεοκοπία εις βάρος των τοκογλύφων και υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων. Τώρα τα κτήνη μεθοδεύουν αυτήν τη χρεοκοπία με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Υπέρ των τοκογλύφων και εις βάρος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων.
Αυτά ήταν τα "κατορθώματα" του Γιωργάκη και του χοντρού στην Ευρώπη. Αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά, τα οποία είδαμε να προηγούνται της εγκληματικής νέας συμφωνίας, ήταν ένα "θέατρο" …Μια παράσταση τρόμου. Η δήθεν αναποφασιστικότητα της Γερμανίας και ο κίνδυνος για το Ευρώ …Παράσταση τρόμου είναι όλα αυτά. Κανένα Ευρώ δεν κινδυνεύει από τις "Αγορές". Οι "Αγορές" είναι οι ιδιοκτήτες του Ευρώ. Οι "Αγορές" είναι οι ομοεθνείς, φίλοι και συνεργάτες του Τρισέ. Οι "Αγορές" είναι τα αφεντικά και οι εργοδότες της Μέρκελ.
Αυτές οι "Αγορές" απλά είναι αποφασισμένες να λεηλατήσουν τα κράτη. Παίζουν με το Ευρώ, για ν' αρπάξουν το κεφάλαιο των ευρωπαϊκών λαών. Βάζουν τους υπαλλήλους τους να τρομοκρατούν τους λαούς, για να μην αντιδρούν. Δεν το κάνουν για τα χρήματα …Δεν θέλουν χρήματα. Τα χρήματα είναι τα δικά τους "καθρεφτάκια" …Δεν τα έχουν ανάγκη …Τα τυπώνουν όποτε θέλουν με τον τόνο …Κεφάλαιο θέλουν …Τις πατρίδες των λαών θέλουν.
Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος μακριά, για να καταλάβει την πολυτιμότητα αυτού του κεφαλαίου σ' ό,τι αφορά την οικονομική του αξία, αλλά και τη στρατηγική του αξία. Το μόνο θετικό, το οποίο προέκυψε από το πρόσφατο τραγικό συμβάν στην Κύπρο, ήταν η ανάλυση της αξίας του εργοστασίου που καταστράφηκε. Εκεί μάθαμε ότι ένα απλό και σύγχρονο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής κοστίζει πάνω από 1,5 δις ευρώ …Μόνον το εργοστάσιο …Ένα εργοστάσιο, όπως τα πολλά που διαθέτει η ΔΕΗ στην ελληνική επικράτεια …Ένα εργοστάσιο μόνο του, το οποίο πρέπει να το "ταΐζεις" καύσιμα για να παράγει ηλεκτρισμό και δεν "κάθεται" πάνω σε υπερπολύτιμα ορυχεία ή σπάνια φράγματα, για να "βόσκει" μόνο του τζάμπα …Ένα εργοστάσιο μόνο του, χωρίς το δίκτυό του …Χωρίς τα χιλιάδες των χιλιομέτρων καλώδια και τους πυλώνες ανά την επικράτεια …Χωρίς τους δεκάδες υποσταθμούς των μετασχηματιστών …Χωρίς τα χιλιάδες υπόγεια δίκτυα σε κάθε περιοχή …Χωρίς τα εκατομμύρια των μετρητών κατανάλωσης, που φτάνουν στα εκατομμύρια των πελατών του …1,5 δις …ένα απλό εργοστάσιο.
Μετά την αποτίμηση της ζημιάς στην Κύπρο, πόσο αποτιμάται αυτό, το οποίο λειτουργεί επιτυχώς στην Ελλάδα; Πόσο λοιπόν αποτιμάται η ΔΕΗ; …Το κτήνος, το οποίο διαθέτει τα πάντα στον υπέρτατο βαθμό; …Το κτήνος, το οποίο έχει ένα πελατολόγιο εκατομμυρίων νοικοκυριών, επιχειρήσεων, ΟΤΑ, κρατικών υπηρεσιών κλπ.; …Πόσο αποτιμάται ένα κτήνος, με πλήρως ολοκληρωμένο το πρόγραμμα επενδύσεων στον τομέα του εκσυγχρονισμού και του οποίου ετήσιες εισπράξεις ανέρχονται σε αρκετά δις ευρώ; Πώς είναι δυνατόν να αποτιμάται αυτό το κτήνος με βάση την τεχνητά υποβαθμισμένη χρηματιστηριακή του αξία; Πώς είναι δυνατόν να θέλουν να πουλήσουν το 17% αυτού του κτήνους για κάτι περισσότερο από 300 εκατομμύρια ευρώ; …Για κάτι περισσότερο από τη μία από τις πέντε μονάδες του κυπριακού εργοστασίου που καταστράφηκε;
Κατάλαβε ο αναγνώστης πού έχουμε "μπλέξει"; …Με ποια συμμορία έχουμε γίνει συνέταιροι; …Σε τι κλουβί με αιμοβόρα και αδίστακτα θηρία έχουμε "μπει" οικειοθελώς; Αυτοί είναι οι "οραματιστές" της Ενωμένης Ευρώπης. Τέτοιους "οραματιστές" είχαμε να δούμε από την εποχή του Αττίλα των Ούννων και του Χίτλερ …Δηλαδή από τους προγόνους των σύγχρονων "οραματιστών". Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι. Έχουμε απέναντί μας μια συμμορία κτηνών …Μια συμμορία, η οποία δεν θα μας αφήσει τίποτε στα χέρια, αν δεν αντιδράσουμε.
Είμαστε 10 εκατομμύρια άνθρωποι και δεν θα ανεχθούν να διατηρούμε αυτόν τον τεράστιο πλούτο στα χέρια μας …Είμαστε το ένα τρίτο του Τόκιο ή το μισό Μέξικο Σίτυ ή μια Κωνσταντινούπολη ολόκληρη. Δεν ανέχονται αυτοί οι "οραματιστές" ένα τέτοιο πληθυσμιακό σύνολο να έχει υπό την ιδιοκτησία του ένα "φιλέτο" του Πλανήτη …Ίσως το κορυφαίο "ακίνητο" αυτήν τη στιγμή στον κόσμο. Προφανώς είναι γι' αυτούς πολύ μεγάλη αυτή η περιουσία για να την κρατήσει μόνος του ο ελληνισμός. Πολύ μεγάλη, αν σκεφτεί κάποιος ότι μπορούν να "χωρέσουν" ολόκληρο τον ελληνισμό στα όρια μας πόλης …Στα όρια ενός "Μανχάταν".
Αυτό και επιχειρούν να κάνουν τώρα. Μας "μέτρησαν" λοιπόν και θέλουν να μας βάλουν στα όρια μιας μεγαλούπολης …όπως αυτές που σχεδιάζουν σε όλον τον Πλανήτη για τους φτωχούς …Θα μας βάλουν όλους μέσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη …και τέλος. Όλα τα υπόλοιπα δικά τους …Δικές τους επιχειρήσεις με φτωχούς Έλληνες σερβιτόρους και χαμάληδες …Νησιά, δάση, αιγιαλοί, ορυχεία, μεταλλεία, πετρελαϊκά κοιτάσματα, δίκτυα υποδομών. Αυτό είναι το σχέδιό τους. Γι' αυτόν τον λόγο λέμε ότι πήραν ήδη τα "μέτρα" μας.
Μέσα στα πλαίσια αυτών των "μέτρων" ήταν και η εγκληματική πολιτική, την οποία μας υποχρέωσαν να ακολουθήσουμε στον τομέα της λαθρομετανάστευσης. Θα μας βάλουν να συγκατοικούμε με πεινασμένους, άρρωστους και απειλητικούς λαθρομετανάστες, για να είμαστε "ήσυχοι" …Να παραμένουμε φοβισμένοι στις "τρύπες" μας και να μην αντιδρούμε …Να τους χρωστάμε και τα στεγαστικά δάνεια αυτών των "τρυπών" και να μας απειλούν ότι θα μας πετάξουν στους δρόμους …Στους δρόμους του αγώνα της επιβίωσης απέναντι στους "ασυναγώνιστους" λαθρομετανάστες.
Αυτά είναι τα σχέδιά τους για τον ελληνισμό. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι αυτός, ο οποίος δεν διδάσκεται από την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι πήραν τον παγκόσμιο αυτοκρατορικό ελληνισμό και μέσω της Μικρασιατικής Καταστροφής τον περιόρισαν εντός ενός μικρού εθνικού κράτους, είναι οι ίδιοι που σήμερα θα τον περιορίσουν ακόμα πιο πολύ. Στη θέση της Μικρασιατικής Καταστροφής ας βάλει κάποιος τη σημερινή οικονομική καταστροφή και θα καταλάβει ότι θα περιοριστούμε ακόμα πιο πολύ. Από το ελληνικό κράτος θα περιοριστούμε στην ελληνική πόλη …και αυτή όχι ολόκληρη δική μας, για να μην ενοχλούμε τα αφεντικά …Απλά πράγματα. Κάποτε 1,5 εκατομμύριο κατοικούσαν μία ολόκληρη Ελλάδα. Σήμερα 1,5 εκατομμύριο είναι ένα προάστιο μιας σύγχρονης μεγαλούπολης.
Αν γνωρίζει ο αναγνώστης τα σχέδιά τους, μπορεί να καταλάβει και τους φόβους τους. Αυτό λοιπόν, το οποίο φοβούνται στην πραγματικότητα, δεν είναι μήπως η κρίση χρέους της Ελλάδας επεκταθεί και στις άλλες χώρες της "περιφέρειας". Αυτό, το οποίο φοβούνται, είναι μήπως η Ελλάδα αποκτήσει κρίση συνείδησης και αυτή επεκταθεί στην "περιφέρεια" …Φοβούνται μήπως η Ελλάδα αντιδράσει και η αντίδραση της Ελλάδας επεκταθεί και στις άλλες χώρες της "περιφέρειας" …Φοβούνται μήπως η Ελλάδα σηκωθεί από το χειρουργικό "τραπέζι" τους και αυτό παρασύρει και τους άλλους …Μήπως η Ελλάδα εγκαταλείψει όχι απλά την Ευρωζώνη, αλλά την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και το παράδειγμά της το ακολουθήσουν όλα τα θύματα των Ούννων …Η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.
Αυτός είναι ο φόβος τους …Ο φόβος μήπως το "σφάγιο", πάνω στην προσπάθειά του να σωθεί, γκρεμίσει το "κλουβί" …Το ευρωπαϊκό "σφαγείο", που παριστάνει το "σπίτι" των λαών. Επειδή νιώθουν ότι έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο "πίεσης", αντιλαμβάνονται την πιθανότητα της αντίδρασης. Σήμερα πλησιάζουν στον στόχο της κατακρεούργησης των εθνικών κρατών του Νότου και φοβούνται …Φοβούνται μήπως το "αναισθητικό" της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν φτάνει, για να καθηλώνονται οι λαοί κάτω από τα "νυστέρια" τους …Φοβούνται τους μεσογειακούς λαούς …Φοβούνται μήπως ο ένας παρασύρει τον άλλο και τους αφήσουν στη μέση της λάσπης του Ρήνου …Φοβούνται μήπως διαλύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και βρεθεί ξαφνικά η Γερμανία με μια τεράστια "μηχανή" χωρίς καθόλου "σασί" και "ρόδες". Αυτό ακριβώς είναι ο φόβος τους …Μήπως ο σχεδιασμός, ο οποίος εμφανίζει τη Γερμανία σαν πανίσχυρη "ατμομηχανή", βρεθεί χωρίς "βαγόνια" και "σκάσει" από την ίδια της τη "λειτουργία".
Ο φόβος τους αυτός δεν είναι κρυφός …Φαίνεται …από όσους έχουν γνώσεις να ερμηνεύουν τα πράγματα. Για να "κάψουν" στο επίπεδο των εντυπώσεων αυτήν την επιλογή, έβαλαν τον ίδιο τον προδότη της Μεσογείου να κάνει μια έρευνα, πριν ξεκινήσει η "σφαγιαστική" σύνοδος. Έβαλαν τον προδότη Γιωργάκη ν' αναζητά Νοτιοευρωπαίους "συνοδοιπόρους", για να συνθέσουν δήθεν κοινό "μέτωπο" εναντίον των Βορειοευρωπαίων. Γιατί; Για να τους ανακαλύψει —αν τυχόν υπάρχουν— και να τους "καρφώσει" στα αφεντικά. Με αυτόν τον τρόπο διέγνωσαν και τις προθέσεις των υπολοίπων. Από τη στιγμή που δεν είδαν αντιδράσεις συμπαράστασης από την Ιταλία ή την Ισπανία, πέρασαν στη δεύτερη φάση του σχεδιασμού τους …Έβαλαν την Ελλάδα στο "χειρουργείο" χωρίς "αναισθητικό".
Ακριβώς, επειδή μπορεί ανά πάσα στιγμή αυτό το θύμα ν' αντιδράσει, έχουν φροντίσει να λάβουν προκαταβολικά τα μέτρα τους. Αυτός ο φόβος της αντίδρασης είναι που τους απασχολεί και γι' αυτόν τον λόγο έχουν στήσει ένα σκηνικό τρόμου γύρω από την Ελλάδα. Προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, θέλουν να τον αποκόψουν από τον υπόλοιπο κόσμο. Θέλουν να τον τρομάξουν με τον περίγυρό του και ταυτόχρονα να τον αποκόψουν από τους φυσικούς του συμμάχους.
Γι' αυτόν τον λόγο έβαλαν τον Ερντογάν, παραμονές της δήθεν σημαντικής συνέλευσης, να προκαλέσει τους Έλληνες τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. Γι' αυτόν τον λόγο έβαλαν την Ελλάδα να εμποδίσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. Με συνοπτικές διαδικασίες διατάραξαν σχέσεις αιώνων. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πήγε στη Γάζα και αποδοκιμάστηκε από τους Άραβες …Όλα αυτά είναι "κατασκευασμένα".
Οι Έλληνες και η Ελλάδα πρέπει να αισθάνονται μόνοι και τρομοκρατημένοι, ώστε, εξαιτίας του φόβου τους, να παραμένουν προσκολλημένοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση …ακόμα κι όταν αυτή τούς "ακρωτηριάζει" …Να μην αρνηθούν τη λεηλασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να απολαύσουν την προστασία της από τους Τούρκους, τους Άραβες κλπ.. …Να μην αρνηθούν να παραδώσουν τα πάντα στους μοναδικούς τους "φίλους", εφόσον και ο αραβικός κόσμος τούς γυρνάει πλέον την "πλάτη".
Η Ελλάδα πρέπει να αισθάνεται μόνη, για να μην αντιστέκεται στον "ακρωτηριασμό" της …Στον "ακρωτηριασμό", ο οποίος γίνεται οργανωμένα από τη "συμμορία". Δεν είναι τυχαίο που η Γερμανία λεηλατεί και η Ολλανδία μαζί με τη Φιλανδία ζητούν εγγυήσεις …Η Ολλανδία, η οποία είχε συνεργαστεί με τους Ναζί εις βάρος της Δημοκρατίας και της Ευρώπης και σήμερα μαζί πάλι —με τους ίδιους Ναζί— παριστάνει τη γνήσια εκπρόσωπο της Ευρώπης και της Δημοκρατίας …Η Φιλανδία, η οποία με ανθρώπους σαν τον Ρεν αποδεικνύει καθημερινά ότι κάτω από το ολόλευκο χιόνι υπάρχει κατάμαυρη λάσπη …Αυτοί απειλούν την Ελλάδα …Αυτοί, οι οποίοι εξαιτίας της Ελλάδας στέκονται στα δύο τους πόδια και λογίζονται σαν άνθρωποι …Εξαιτίας της παγκόσμιας δωρεάς της Ελλάδας …Δυστυχώς.
Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι έρμαιο αυτής της αιμοβόρας συμμορίας, γιατί έχουν προδοθεί από τους πολιτικούς τους ηγέτες …Όλους τους πολιτικούς τους ηγέτες. "Παράσταση" δίνουν αυτοί, οι οποίοι δήθεν "αντιστέκονται" στη Βουλή. Όλοι "αντιστέκονται" μέχρι εκεί που δεν απειλούν τα συμφέροντα των "υαινών" της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Πού είναι αυτοί οι "αντιστασιακοί" τώρα, που ξεκινάει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Πού είναι να καταγγείλουν το εξόφθαλμα αντισυνταγματικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ έβαλαν τους ανθρώπους τους σε αυτό το Ταμείο, για να μην χάσουν το μερίδιό τους από τη μοιρασιά. Τα κόμματα της Αριστεράς βλέπουν τι συμβαίνει, αλλά κάνουν την "πάπια". Κανένας από αυτούς δεν κατήγγειλε ή δεν απείλησε με καταγγελία αυτό το νομικό "έκτρωμα". Πώς θα τα καταγγείλει; …Πολλά τα λεφτά Αλέκα. Την ίδια μέρα, που το κράτος έκανε επιλεκτική χρεοκοπία εναντίον εκατομμυρίων ασφαλισμένων, ανακοίνωνε ταυτόχρονα τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων …Όπως αναμενόταν εκεί …"λεφτά υπάρχουν".
Μόνον για τα κόμματα, τα οποία χρεοκόπησαν και στη συνέχεια πρόδωσαν και ξεπούλησαν τη χώρα, δεν υπάρχει Μνημόνιο. Όχι απλά δεν έγινε καμία περικοπή στα έσοδα των πολιτικών συμμοριών, αλλά αντίθετα έγινε και αύξηση. Από τα 37 εκατομμύρια τον χρόνο, που πήραν πέρσι, φέτος θα πάρουν 54. Η Τρόικα, η οποία μαζεύει τα "φραγκοδίφραγκα" από τους συνταξιούχους, που είναι; Γιατί ανέχεται αυτήν τη σπατάλη και δεν διαμαρτύρεται;
Πού είναι ο Αντωνάκης ο "αντιστασιακός" με την άλλη "συνταγή"; …5 εκατομμύρια θα πάρει για το "μαγαζί" του γι' αυτό το τρίμηνο. Πού είναι το ΚΚΕ, το οποίο "πονάει" για τους εργαζόμενους, αλλά δεν καταγγέλλει ούτε την επιλεκτική χρεοκοπία των ταμείων τους —ως εργαζομένων— αλλά ούτε το παράνομο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων —ως Ελλήνων—; Πώς να τα καταγγείλει όλα αυτά; …1,5 εκατομμύρια θα πάρει η πάπισσα του Περισσού για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα …Τόσα "στόματα" έχει να θρέψει …Έχει να δώσει "διαδηλωτικούς" μισθούς στους επαγγελματίες οπαδούς της …1 εκατομμύριο θα πάρει ο "αντιστασιακός" Τσίπρας. Το ίδιο και λίγο μεγαλύτερο ποσό θα πάρει και ο γαλατάς με τους μπουμπούκους του. Μέχρι και οι οικολόγοι πράσινοι θα τσιμπήσουν μισό εκατομμύριο, για να πορεύονται αυτό το τρίμηνο. Ποιος θα διαμαρτυρηθεί στη "σφαγή" τού ελληνικού λαού; Ποιος θα αντισταθεί στην προδοσία; Η Ντόρα; …Η κόρη του Εφιάλτη, που μας οδήγησε στο "σφαγείο";
Ποιος θα μας προστατεύσει από αυτούς τους προδότες; …Η καθ’ ύλη αρμόδια εξουσία; …Η Δικαιοσύνη; …Η Δικαιοσύνη, που, εν μέσω επιτήρησης και υπό τις "ευχές" της Τρόικας, έχει πάρει πάνω από 1 δις ευρώ, για να διατηρήσει τα "προνόμιά" της; Ευνόητο είναι ότι και η Δικαιοσύνη έχει πάρει τις αποφάσεις της και έχει κάνει τις επιλογές της …Η Δικαιοσύνη, η οποία δεν "είδε" επίσης την αντισυνταγματικότητα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων …Η Δικαιοσύνη, η οποία τις ημέρες εκείνες, που θα ψηφιζόταν από τη Βουλή αυτό το "έκτρωμα" —και ο λαός ήταν στους δρόμους πνιγμένος από τα χημικά— "αποφάσισε" ν' αποκαλύψει τα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου …Η Δικαιοσύνη, η οποία, την ημέρα που καταστρέφονταν τα ασφαλιστικά ταμεία από τους προδότες των νεοναζί της Ευρώπης, αποφάσιζε να "αθωώσει" τον Ζαγοριανό …Τον δικαστή αυτόν, που εξαιτίας του μας "ξέφυγε" η άκρη του "νήματος" της υπόθεσης της Siemens. Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί "λογαριασμοί" ξεπληρώθηκαν αυτές τις ημέρες …Κατά σύμπτωση όλοι οι "λογαριασμοί" πληρώθηκαν εις βάρος του ελληνικού λαού.
ΕΛΛΗΝΕΣ… ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ.
Θέλουν να κάνουν Δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο;
…Ας κάνουν με το ερώτημα της παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

…Στην παραμονή μας στο "σφαγείο".

Εμείς ένα έχουμε να πούμε σε όλα αυτά τα ντόπια και ξένα κτήνη. Όλα τέλεια τα κάνουν, αλλά τελικά θα γκρεμιστούν τα σχέδια τους σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Θα κερδίσουν όλες τις μάχες, αλλά θα χάσουν τελικά τον πόλεμο. Γιατί; Γιατί έτσι είναι "γραμμένο". Γιατί το μέλλον της ανθρωπότητας είναι προδιαγεγραμμένο. Γιατί η ελεύθερη πορεία της φτάνει στο τέλος της. Γιατί άλλοι καθορίζουν αυτό το μέλλον και όχι τα σκουπίδια εκείνα, που κατά καιρούς φέρονται σαν ηγέτες της. Είναι αναπόφευκτο το γεγονός ότι είναι θέμα χρόνου να γίνουμε μάρτυρες αυτού, του οποίου γνωρίζουμε ως "τέλος του κόσμου" και το οποίο στην πραγματικότητα είναι η έναρξη μιας νέας περιόδου στην ανθρώπινη ιστορία.
Ο κόσμος θα μπει στην Εποχή του Υδροχόου, είτε το θέλουν τα κτήνη είτε όχι. Όμως, αυτή η Εποχή είναι καθαρά ελληνική. Την Ελλάδα, όσο κι αν θεωρούν ότι τη νίκησαν, στο τέλος θα υποστούν οι ίδιοι την ήττα. Όσο κι αν θεωρούν ότι την ταπείνωσαν, θα τη δουν στον θρίαμβό της. Γιατί; Γιατί πρόλαβε και δημιούργησε τη γνώση της νίκης. Γιατί δεν πρόλαβαν να τη σταματήσουν όταν μπορούσαν και όταν είχε νόημα να τη σταματήσουν …Τώρα πλέον είναι αργά.
Η ιδεολογία του Υδροχόου είναι ελληνική ιδεολογία. Η ιδεολογία, η οποία θα επικρατήσει στους επόμενους αιώνες, θα είναι ελληνική ιδεολογία. Τα παιδιά αυτής της ιδεολογίας θα ανακαλύψουν όλους τους "συμμορίτες" και θα τους τιμωρήσουν όπως τους αξίζει. Δεν θα μπορούν να επιβιώσουν, γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχει ρόλος για τις δικές τους ιδιότητες. Είναι τοκογλύφοι σε μια κοινωνία όπου η τοκογλυφία δεν θα είναι ανεκτή. Είναι ιδιοκτήτες υποδομών σε μια κοινωνία όπου οι υποδομές θα αποτελούν κοινωνικά αγαθά υπό την ιδιωτικοοικονομική διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων.
…Είναι κτήνη σε μια κοινωνία ανθρώπων
…Θέμα χρόνου είναι να το πληρώσουν.
read more "Selective Default... για ποιούς και πως..." Διαβάστε περισσότερα...

Time: «Θα σωθεί τελικά η Ελλάδα;»


Mε τίτλο Will the second Greek bailout save the euro? το περιοδικό ΤΙΜΕ αναφέρεται στις σημαντικές αποφάσεις των 17 ηγετών για την Ελλάδα. ετά από 18 μήνες αναποφασιστικότητας, διαπληκτισμούς και αυταπάτες, οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ έχουν καταφέρει να βρούν μια δεύτερη διάσωση της Ελλάδα" αναφέρει ο αρθογράφος.
"Το συνολικό πακέτο που συμφωνήθηκε την Πέμπτη, περιλαμβάνει μερικές εντυπωσιακές ανακαλύψεις στην προσέγγιση της Ευρώπης για την επίλυση της αποσταθεροποιητικής κρίσης του χρέους σε ευρώ".
Ο αρθρογράφος όμως αναρωτιέται "Θα λειτουργήσει αυτό το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας; Eχω τις αμφιβολίες μου"
Τα καλά νέα
Κατ 'αρχάς, ας δούμε τα καλά νέα γράφει ο Michael Schuman. "Η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα χρήματα αλλά και θάχει κάποια ελάφρυνση του χρέους. Οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν εδώ και καιρό ότι το χρέος στην Ελλάδα -που είναι στο 160% του ΑΕΠ - δεν είναι βιώσιμο. Σε αυτό το πακέτο, με ημερομηνίες λήξης έως και 30 ετών, η χώρα θα πρέπει να ακολουθήσει τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων. Θεωρητικά, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη και να εξοφλήσει τα υπολειπόμενα χρέη της".
Οι ηγέτες του ευρώ συμφώνησαν στην αγορά κρατικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά, και μείωσαν σημαντικά το επιτόκιο δανεισμού συνεχίζει ο αρθρογράφος.
Τα δύσκολα
" Μέχρι εδώ καλά. Αλλά όλα αυτά θα λειτουργούν πραγματικά; Υπάρχουν πολλά άλυτα ζητήματα που, κατά τη γνώμη μου, να θέσουν ακόμα περισσότερο σε κίνδυνο το ευρώ.
Η Ελλάδα μέχρι το 2014, θα πρέπει να επιστρέψει περίπου 37 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ευτελές ποσοστό μόλις 7% του χρέους της.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η «εθελοντική» συμμετοχή ιδιώτων επενδυτών στην ανταλλαγή ή πώληση ομολόγων με τους όρους του πακέτου.
Δεύτερον, το πακέτο για την Ελλάδα διευκολύνει τους όρους των δανείων διάσωσης και για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία και προσφέρει σε άλλες χώρες (όπως η Ισπανία και η Ιταλία ) κάποια προληπτική χρηματοδότηση και βοήθεια.
Αλλά δεν υπάρχει ολοκληρωμένη συμφωνία για το χειρισμό χρεωμένων μελών της Ευρωζώνης. Στην πραγματικότητα, οι ηγέτες της Ευρώπης θέλησαν να πείσουν τους ιδιώτες επενδυτές ότι αυτό το πακέτο για την Ελλάδα δεν θα αποτελέσει πρότυπο για μελλοντικές συμφωνίες διάσωσης".
"Όσον αφορά τη γενική προσέγγισή μας για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη ζώνη του ευρώ, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια εξειδικευμένη και μοναδική λύση" προσθέτει ο συντάκτης..
"Ωστόσο, με τον περιορισμό αυτής της συμφωνίας για την Ελλάδα μόνο, η κατάσταση στην υπόλοιπη ζώνη παραμένει θα αλλάξει ελάχιστα. Οι άλλες χώρες των PIIGS - η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία - εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα χρέους τους και να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις .
Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θα παρακολουθούν και θα περιμένουν να δουν αν αυτές οι κυβερνήσεις μπορούν να χαλιναγωγήσουν τα ελλείμματα, τον έλεγχο του χρέους τους και τις μεταρρυθμίσεις.
Με άλλα λόγια, το δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδα δεν σημαίνει ότι δεν θα φέρει κι άλλες κρίσεις στην Ευρώπη".
read more "Time: «Θα σωθεί τελικά η Ελλάδα;»" Διαβάστε περισσότερα...

Νέο μνημόνιο από Σεπτέμβριο, για να μην... ξεχνιόμαστε και χαλαρώνουμε


Η απόφαση των 17 ηγετών της ευρωζώνης για το «πακέτο» της διάσωσης της Ελλάδας σηματοδοτεί και την έναρξη διαπραγματεύσεων για νέο Μνημόνιο. Θα αρχίσουν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου με την τρόικα, επιβεβαίωσαν χθες πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο διευκρινίσεων που έδωσαν σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής.
Το νέο Μνημόνιο, που θα αποτελέσει επέκταση του Μεσοπρόθεσμου θα τεθεί σε ισχύ από το 2013 και θα έχει διάρκεια ενάμιση χρόνο περίπου.
Οι ίδιες πηγές αποσαφήνισαν τα εξής:
  • Το συνολικό πακέτο εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 159 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό:
    Τα 109 δισ. ευρώ θα προέλθουν από χρηματοδοτήσεις των εταίρων στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Στο ποσό αυτό έχουν ενσωματωθεί 45 δισ. ευρώ που υπολείπονται από το προηγούμενο δάνειο που χορηγήθηκε τον Μάιο 2010, ύψους 110 δισ. ευρώ. Επίσης, περιλαμβάνει ποσό 20 δισ. ευρώ για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
    Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα ανέλθει συνολικά σε 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2014, εκ των οποίων τα 37 δισ. ευρώ θα αφορούν το πρόγραμμα ανταλλαγής και μετακύλισης των ομολόγων και τα 12,6 δισ. ευρώ το πρόγραμμα επαναγοράς.
    Εως 54 δισ. η μείωση του χρέους
  • Η μείωση του ελληνικού χρέους από τη χθεσινή απόφαση υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 54 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 26 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (12 % του ΑΕΠ) και το υπόλοιπο από τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση της αποπληρωμής (12 % του ΑΕΠ).
    Επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια
  • Για την επαναγορά ελληνικών ομολόγων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα χρειαστεί τροποποίηση του υφιστάμενου κανονισμού και επικύρωσή του από εθνικά κοινοβούλια. Δεν αναμένονται δυσκολίες…
  • Υπολογίζεται ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο θα είναι 28 δισ. (παρ’ ότι αρχικά είχαν υπολογιστεί σε 50 δισ.).
Η επιλεκτική χρεοκοπία αναμένεται να κηρυχθεί από τους οίκους αξιολόγησης μετά τις πρώτες ανταλλαγές ομολόγων και ελπίζεται από τις Βρυξέλλες ότι η διάρκειά της θα είναι μικρή (ορισμένες ημέρες).

read more "Νέο μνημόνιο από Σεπτέμβριο, για να μην... ξεχνιόμαστε και χαλαρώνουμε" Διαβάστε περισσότερα...

Όπου οι αριθμοί ευδοκιμούν, οι άνθρωποι περνάνε στο περιθώριο


Του Νικόλαου Ναούμη
Πολιτικός επιστήμονας
Ένα πρωτόγνωρο πάρτυ έχει στηθεί από προχθές βράδυ. Όλη η χώρα γιορτάζει την μεγάλη επιτυχία! Ο σκληρός αγώνα δύο ολόκληρων χρόνων της κυβέρνησης Παπανδρέου, είχε αίσιο τέλος! Καταφέραμε και επίσημα πλέον, να γίνουμε προτεκτοράτο – αποικία, των τοκογλύφων του παγκόσμιου συστήματος οικονομικής διακυβέρνησης.
Τον ρυθμό και την ένταση σ’ αυτό το μεγάλο πανηγύρι που έχει στηθεί απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ ολόκληρη την χώρα, τον δίνουν τα διαπλεκόμενα με τους δοσίλογους της νέας τάξης πραγμάτων ΜΜΕ. Όλοι καταλαβαίνουμε για ποιόν λόγο. Ουσιαστικά, οι δουλειές στο προτεκτοράτο τώρα ανοίγουν.
Ανοίγουν, όχι μόνο για τους αποικιοκράτες Γερμανούς, Γάλλους κι Ολλανδούς. Μερίδιο στα λάφυρα του ξεπουλήματος της πατρίδας, θα διεκδικήσουν και οι γνωστοί – άγνωστοι γλείφτες της εξουσίας, που ως άλλοι μαυραγορίτες μιας όχι και τόσο μακρινής περιόδου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, θα δείξουν υπακοή στο μεγάλο αφεντικό. Αυτό δεν θα το κάνουν για την ψυχή της φουκαριάρας της μάνας τους. Αποδεχόμενοι τον ρόλο αυτό όλοι αυτοί οι διαπλεκόμενοι, που με την χρήση των μέσων που έχουν στην διάθεσή τους, καθοδηγούν από χθες την κοινή γνώμη, έχουν σαν μοναδικό τους στόχο, να δείξουμε όλοι υποταγή, στη νέα τάξη πραγμάτων. Με αυτό τον τρόπο, θα συνεχίσουν ν’ αποτελούν μέρος του συστήματος, αυξάνοντας τα κέρδη τους, εις βάρος όμως αυτή τη φορά, των συμπατριωτών μας, που θα υποφέρουν.
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του χρέους, την ελάφρυνση του βάρους στην ελληνική οικογένεια, την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας και την εξασφάλιση της δανειοδότησης για τα επόμενα χρόνια.
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών δήλωσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι με την απόφαση της Ε.Ε. διασφαλίζεται το τραπεζικό σύστημα και οι καταθέσεις των Ελλήνων. «Καλύπτονται πλήρως οι χρηματοπιστωτικές ανάγκες των τραπεζών» σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Επίσης, επεσήμανε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα «αρκεί να εφαρμόσουμε πιστά το πρόγραμμα».
Καλά και άγια δηλαδή όλα. Υπάρχουν όμως πράγματα τα οποία εσκεμμένα μας κρύβουν και σίγουρα θα τα βρούμε μπροστά μας. Για παράδειγμα, στις δηλώσεις που παρέθεσα παραπάνω, τονίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Για την ακρίβεια, η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Πρακτικά, αυτό με λίγα λόγια σημαίνει, ότι για τα επόμενα σαράντα και πλέον χρόνια, αυτό με σαφήνεια προ ημερών είχε πει ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, ότι δηλαδή η χώρα μας έχει χάσει τον έλεγχο της εθνικής της κυριαρχίας η οποία ασκείται πλέον από τους δανειστές μας, θα επεκταθεί για όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Ένα άλλο σκοτεινό σημείο, που ηθελημένα ο πρωθυπουργός κι ο αναπληρωτής τους μας απέκρυψαν επιμελώς, είναι το σημείο εκείνο, που κάνουν λόγο για την σωστή τήρηση του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου. Μας κρύβουν όμως, ότι το νέο δάνειο μαμούθ, των 110 δις ευρώ, συνοδεύεται από νέα σύμβαση, καινούρια σύμβαση, που επιμελώς μας έκρυψαν. Για την σύναψή της, θα απαιτηθούν εμπράγματες εγγυήσεις. Πολύ απλά αυτό σημαίνει, ότι με δική μας υπογραφή, η περιουσία του ελληνικού δημοσίου, τα δίκτυα και οι υποδομές της χώρας μας, θα περάσουν στα χέρια των δανειστών, ανά πάσα στιγμή που εκείνοι θα κρίνουν, ότι δεν εφαρμόζουμε με απόλυτη ακρίβεια, το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που η νέα αυτή συμφωνία θα περιέχει.
Σε άλλο σημείο της συμφωνίας, γίνεται λόγος, για εξάλειψη του συνολικού μας χρέους κατά τριάντα περίπου δις. Δεν καταλαβαίνω προς τι οι χαρές και τα πανηγύρια επ’ αυτού. Αυτή την στιγμή, έχουμε χρέος 350 δις. Αν αφαιρέσουμε τα τριάντα, μένουν 320. Σ’ αυτά όμως, δεν θα προσθέσουμε και το νέο δάνειο των 110 δις; Εννοείται ότι θα το προσθέσουμε… Μας δανείζουν αυτά τα χρήματα, δεν μας τα χαρίζουν. Άρα, σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουμε; Ότι το συνολικό μας χρέος θα εκτοξευτεί στα 430 δις. Κάνω λάθος; Οικονομολόγος δεν είμαι. Αυτό όμως μπορώ να καταλάβω απ’ όσα άκουσα και διάβασα. Με λίγα λόγια, ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζει.
Ένα τελευταίο σημείο, το οποίο για εμένα προσωπικά χρίζει διευκρινήσεως, είναι εκείνο που κάνει λόγο για βιωσιμότητα, ολόκληρου του χρέους μας και όχι ενός μόνου μέρους του. Αλήθεια, απ’ όσα γνωρίζω, συνολική αναδιάρθρωση του χρέους, γίνεται σε μία οικονομία σε κατάσταση χρεοκοπίας. Νομίζω, ότι κάποιος πρέπει να μας απαντήσει σε αυτό. Απαντήσεις του τύπου μερική, ελεγχόμενη και τα ρέστα, απορρίπτονται ως ανόητες.
Κλείνοντας, όλη αυτή η συζήτηση, έχει στο επίκεντρο αριθμούς και ψηφία. Εγώ ξέρω, ότι όπου οι αριθμοί ευδοκιμούν, οι άνθρωποι περνάνε στο περιθώριο. Όταν κατακάτσει η σκόνη, ελπίζω και εύχομαι, να μην το διαπιστώσουμε αυτό και να διαψευστώ.
read more "Όπου οι αριθμοί ευδοκιμούν, οι άνθρωποι περνάνε στο περιθώριο" Διαβάστε περισσότερα...

Εξανδραποδισμός των Ελλήνων


Οσο και αν προσπαθούν τα αργυρώνητα ΜΜΕ, να επιβάλουν τη λήθη ορισμένων κρισίμων γεγονότων, δεν πρέπει αυτά να λησμονηθούν από τους σκεπτόμενους – τουλάχιστον – Έλληνες. Ο πρωθυπουργός ανήλθε στην εξουσία εξαπατήσας το λαό, δια ψευδών υποσχέσεών του, εν γνώσει της αναληθείας τους, ότι θα διατηρήσει τους μισθούς και τις συντάξεις στα επίπεδα που ήσαν, αυξάνοντας τα ποσά τούτων, κατά το ποσοστό του πληθωρισμού.

Eψεξε μάλιστα τον κ. Καραμανλή, διότι συνεφώνησε με τον κ. Αλμούνια το πάγωμα των μισθών και συντάξεων για μία τριετία, με παράλληλη μείωση των κρατικών δαπανών κατά 30%, κάτι που θα ήταν ανεκτό και κατανοητό από όλους τους Έλληνες.

Oταν όμως ανήλθε στην εξουσία, έκοψε αμέσως τα δώρα και επιδόματα αδείας, περιόρισε σημαντικά τους μισθούς και τις συντάξεις, κατά τις επιθυμίες του, μοιραίου για την Ελλάδα, τότε υπουργού Οικονομικών, επέβαλε δε έκτακτες εισφορές και βαρύτατες φορολογίες. Αυτά ήσαν τα δώρα του προς τον ελληνικό λαό, διότι τον έφερε στην εξουσία.

Αντί δε να σπεύσει να δανεισθεί από τις αγορές τα αναγκαία για την Ελλάδα ποσά, διέσυρε τη χώρα με τις ανθελληνικές δηλώσεις του περί χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και περί διαφθοράς της ελληνικής κοινωνίας, προκαλέσας έτσι αναποτρέπτως την αύξηση των επιτοκίων. Η αύξηση αυτή απετέλεσε και τη δικαιολογία προσφυγής μας στον κατ΄ επίφαση μηχανισμό στηρίξεως της τρόικας και του Δ.Ν.Τ., εκφραστού και βασικού οργάνου του καπιταλιστικού συστήματος.

Οι συμμέτοχοι της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, για να μας «σώσουν», δεν μας έδωσαν μόνον τα ποσά, που ήσαν αναγκαία για ένα έτος, αλλά πολύ περισσότερα, ώστε να εξασφαλισθούν οι γνωστοί άγνωστοι παλαιοί δανειστές μας και διεθνείς κερδοσκόποι. Συνεπεία τούτου επιβαρύνθηκε και το δημόσιο χρέος κατά 43 δις ευρώ μέσα σε ένα έτος.

Με άλλα λόγια από το 100-112% του ΑΕΠ, που ήταν επί κυβερνήσεων Καραμανλή, έφθασε ήδη το 150% τούτου και μέχρι τέλους του έτους θα έχει ανέλθει στο 160% του ΑΕΠ. Με την επιβάρυνση δε, που θα προκύψει, αν μας επιβληθεί η επιλεκτική χρεοκοπία, δια του διπλασιασμού του επιτοκίου των νέων ομολόγων, το δημόσιο χρέος μας θα φθάσει στο 200% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει μόνιμη αδυναμία εξοφλήσεως των ομολόγων, για πολλές δεκαετίες και οικονομικός εξανδραποδισμός της φυλής μας.

Ο πατήρ Παπανδρέου υπήρξε ο εφευρέτης και πρώτος εφαρμοστής της υπερχρεώσεως της Ελλάδος. Και ο υιός παρέδωσε αυτή για πάντα στους κερδοσκόπους και δανειστές της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος, κατά την πρόσφατη δημοσκόπηση για την εφημερίδα «ΒΗΜΑ», μειώθηκε στο 16,5%, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα.

Ο λαός έχει αντιληφθεί πλέον, ότι κάποιο άθλιο παίγνιο παίζεται εις βάρος αυτού και των απογόνων του, καθώς και τη σημασία του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δια της αρχικής δανειακής συμβάσεως έχει παραιτηθεί και του αυτονοήτου δικαιώματος της χώρας να δανεισθεί ή να λάβει οικονομική βοήθεια από άλλη χώρα, προκειμένου να εξοφλήσει προώρως τα συναφθέντα δάνεια με την τρόικα και το Δ.Ν.Τ.

Αν και έγινε γενναία περικοπή μισθών και συντάξεων, οι δαπάνες του αρχικού προϋπολογισμού, αντί να μειωθούν, κατά το πρώτο εξάμηνο του πρώτου έτους, αυξήθηκαν σε ποσοστό 8,8%, γεγονός μη δικαιολογούμενο, πλην μόνον από την συνέχιση της σπατάλης των περισσοτέρων υπουργικών γραφείων, δια της διατηρήσεως στρατιών συμβούλων, ενδεχομένως δε και αργομίσθων.

Ελλείψει ουσιώδους αντιδράσεως της ελληνικής κοινωνίας, η κυβέρνηση μετά την επιβολή του λίαν αμφιλεγομένου και επιζημίου για τη χώρα «Καλλικράτη», επιχειρεί τώρα ποικίλες ρυθμίσεις, κάθε άλλο παρά ενισχυτικές του έθνους. Προεχόντως κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, κατά την εικαζομένη συναίνεση του δωρητή!

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες θα είναι εν δυνάμει δωρητές οργάνων, εκτός αν οι ίδιοι έχουν εκφράσει εγγράφως την αντίθεσή τους. Την αφαίρεση των οργάνων θα αναλαμβάνουν οι ειδικοί «οργανισμοί αφαιρέσεως οργάνων», στα κρατικά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές κλινικές, μετά «από ιατρική διάγνωση εγκεφαλικού επεισοδίου», ασφαλώς ανιάτου.

Ενόψει του ότι ελάχιστοι θα είναι εκείνοι, που θα σπεύσουν να αρνηθούν εγγράφως την αφαίρεση οργάνων τους προς δωρεάν, ευλόγως υπολογίζεται ότι οι εκ του νόμου δωρητές τούτων θα είναι αμέτρητοι.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, εισηγητής του οποίου είναι ένας βουλευτής και φαρμακοποιός, έχει ήδη εκφράσει την έντονη αντίρρησή του ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, όπως και ομάδες πολιτών και ο Ιατρικός Σύλλογος της χώρας.
Η μετά θάνατον δωρεά οργάνων είναι μία πράξη ανθρωπισμού, η οποία όμως πρέπει να είναι προϊόν ελευθέρας και ανεπηρεάστου βουλήσεως. Η δια νόμου επιβολή μιας «ανθρωπιστικής πράξεως» συνιστά προσβολή της προσωπικότητος του δωρητού, πέραν του ότι εγκυμονεί πλείστους κινδύνους εκμεταλλεύσεως δυσκολοτάτων καταστάσεων και εμπορευματοποιήσεως ανθρωπίνων οργάνων.

Πεντακόσιες χιλιάδες αλλοδαποί έχουν έλθει στην Ελλάδα σε ένα έτος, είναι δε άγνωστος ο συνολικός αριθμός των λαθρομεταναστών και ανεξιχνίαστες οι επιδιώξεις εκείνων, που τους προωθούν στην πατρίδα μας. Οι αρμόδιοι της πολιτείας παρατηρούν και γνωρίζουν τη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών, αλλά σιωπούν. Ο λαός όμως ανησυχεί σοβαρώς, φοβούμενος ότι πολλοί από τους ξένους στο μέλλον θα αποτελούν κίνδυνο εθνικής ασφαλείας για την χώρα μας.

Οι προς το δημόσιον ανείσπρακτες οφειλές ανέρχονται σε 41 δις ευρώ περίπου και οφείλονται από 900.000 περίπου πολίτες. Το 92% όμως του άνω ποσού οφείλεται μόνον από 15.000 πολίτες. Εξ αυτού προκύπτει, ότι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους υπολειτουργούν, ενώ οργιάζει η άγρια φορολογική καταδίωξη των μικροοφειλετών και η ασυδοσία των μεγαλοοφειλετών, όπως και των κατά σύστημα φοροφυγάδων.
Ουδεμία κυβερνητική πράξη μας πείθει ότι η κατάσταση αυτή θα εκλείψει και ότι θα επιβληθεί φορολογική δικαιοσύνη στους Έλληνες.
read more "Εξανδραποδισμός των Ελλήνων" Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ;;;


Ποιός κρύβεται πίσω απο την περίεργη "τρομοκρατική" ενέργεια στην Νορβηγία ; Να υποθέσουμε ότι ήταν ένα "μεμονωμένο" συμβάν μουσουλμανικού φονταμενταλισμού ; Να υποθέσουμε ότι δεν έχει να κάνει με τις βόλτες Νορβηγικών ερευνητικών σκαφών στην Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο , όταν έψαχναν και ψάχνουν ακόμα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ;Σε ποιόν ανήκουν πλέον τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδος αλλά και της Μεσογείου γενικότερα ; Μην ξεχνάμε ότι τα αποθέματα είναι τεράστια και οι συμφωνίες "φρέσκιες" ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ; ΝΑ ΕΙΣΤΕ "ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ' ΜΗΝ ΠΑΘΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ;
read more "ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ;;;" Διαβάστε περισσότερα...

Τά μυστικά των νέων δακρυγόνων. Ιδιαίτερα σοβαρές οι διαπιστωμένες βλάβες (προσωρινές καί μόνιμες) πού προκαλούν στούς διαδηλωτές.

Η απόφαση 2063 τού ΟΗΕ απαγορεύει κάθε χρήση δακρυγόνου. !!!







Χρήστη δακρυγόνων από τα ΜΑΤ μπροστά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις κινητοποιήσεις της 29ης Ιουνίου 2011.

(Τό άρθρο δημοσιεύτηκε στον Ιό της Ελευθεροτυπίας στις 13.09.1998)
Δακρυγόνα νέας εσοδείας – Τα νέα ζιζανιοκτόνα της ΕΛ.ΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία εκσυγχρονίζει το οπλοστάσιό της. Πάει πια ο καιρός που η διάλυση μαζικών “οχλοκρατικών συναθροίσεων” γινόταν μέσα στους κρότους των δακρυγόνων που πηγαινοέρχονταν, σαν σε ένα αέναο τένις ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές. Τώρα οι δυνάμεις της τάξης απλώς ψεκάζουν τους συγκεντρωμένους, με μια διαδικασία που φέρνει στο νου διαφήμιση για κατσαριδοκτόνο.

Κάθε διμοιρία των Ειδικών Δυνάμεων έχει και τη “φυσούνα” της, όπως λέγεται το καινούριο όπλο. Πρόκειται για εκτοξευτήρα δακρυγόνου με μορφή σπρέι που μεταφέρεται από ειδικευμένο χειριστή και χρησιμοποιείται, κατά κανόνα, σε συμπλοκές εκ του συστάδην. Μόλις ο “στόχος” βρεθεί σε βολική απόσταση, ο χειριστής πιέζει τη σκανδάλη του εκτοξευτή και τον περιλούζει με μια εξαιρετικά δραστική δακρυγόνα ουσία.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα αποτελέσματα του νέου όπλου κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων του περασμένου Ιουνίου έξω από τα εξεταστικά κέντρα της Αθήνας. Δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο ψεκασμού, ήταν αδύνατο να σταθεί κανείς έστω και για λίγα δευτερόλεπτα. Η εισπνοή του αερίου προκαλεί ισχυρό κάψιμο στα μάτια και τους πνεύμονες, αλλά και ζαλάδα και μια αίσθηση ασφυξίας που διαρκεί για ώρα

Αντίθετα με τα συνηθισμένα “δακρυγόνα”, η επίδραση των οποίων υποχωρεί κάπως μόλις κατακάτσει ο βασικός όγκος των αερίων, η περιοχή που δέχεται το πέρασμα της “φυσούνας” παραμένει no man’s land για πέντε-έξι τουλάχιστον ώρες μετά τον αρχικό ψεκασμό. Οσο για τους τυχερούς που θα δεχτούν εξ επαφής το υλικό της, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εμφάνισαν εγκαύματα ή άλλες δερματικές παθήσεις στο συγκεκριμένο σημείο τις αμέσως επόμενες ώρες και μέρες.


Η δραστικότητα του καινούριου όπλου ήταν μοιραίο να προκαλέσει το ενδιαφέρον μας. Απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ζητώντας να πληροφορηθούμε τη χημική σύσταση και τις προδιαγραφές της “φυσούνας”. 

Μας απάντησαν σχεδόν αμέσως, γνωστοποιώντας μας ένα σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Μελετών (Αθήνα 26/6/98, αρ. πρωτ. 7017/4/182α) και τις τεχνικές οδηγίες για το χειρισμό και την αναγόμωση του Protectojet Model 5 (όπως είναι η επίσημη ονομασία του συγκεριμένου όπλου).
Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα:
 

* “η φυσούνα έχει βάρος 7,5 κιλά περίπου κενή και 9,5 κιλά γεμάτη”.
 

* η δακρυγόνα ουσία που εκτοξεύει είναι oρθοχλωροβενζαμαλονονιτρίλη (CS) αναμιγμένη, για τις ανάγκες της εκτόξευσης, με συμπιεσμένο διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Η αναλογία γόμωσης είναι 1,1 κιλό CS με 700-750 γραμμάρια CO2 σε υγρή μορφή.
 

* “η φυσούνα αδειάζει με συνεχή χρήση 16 δευτερολέπτων” και, ως εκ τούτου, “η χρήση πρέπει να γίνεται διακεκομμένα, με διάρκεια ενός (1) δευτερολέπτου κάθε φορά”.
 

* το γέμισμα του εργαλείου, τόσο με CS όσο και με CO2 γίνεται από τον ίδιο το χειριστή, από δοχείο 25 κιλών (στην πρώτη περίπτωση) και φιάλη αερίου (στη δεύτερη). Οι οδηγίες δεν παραλείπουν να τονίσουν τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παίρνουν τα αστυνομικά όργανα: “Προσοχή! Πάντοτε φορούμε γάντια και μάσκα με γυαλιά και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις πιθανές διαρροές και εκχυλίσεις”.
 

* “η εκτόξευση της δακρυγόνου ουσίας δεν επηρεάζεται από την βροχή ή τη θερμότητα, φτάνει δε σε απόσταση 20 έως 30 μέτρων ανεξαρτήτως της φοράς του ανέμου, ακολούθως δε διαχύνεται (sic) ανάλογα με την φορά και την ένταση αυτού, φθάνοντας σε απόσταση 100-200 μέτρων”.
 

Απαντώντας στις αντιδράσεις των ημερών, ο αστυνομικός διευθυντής Χρίστος Σωτηρίου που υπογράφει το έγγραφο της Διεύθυνσης Μελετών της ΕΛΑΣ προσπαθεί παράλληλα να τεκμηριώσει με κάθε τρόπο την εικόνα ενός μέσου καταστολής αποτελεσματικού μεν, πλην απολύτως ακίνδυνου για την υγεία. Τα επιχειρήματα είναι δύο:
 

* η γενικευμένη χρήση των δακρυγόνων στις δυτικές χώρες (“όλες οι αστυνομικές δυνάμεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και των ΗΠΑ χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια την δραστική αυτή ουσία CS ως το ηπιότερο μέσο, όταν απαιτείται διάλυση συγκεντρωμένου πλήθους”) και η τήρηση των προβλεπόμενων προδιαγραφών από τους κατασκευαστές
 

* η χαμηλή περιεκτικότητα των δακρυγόνων αερίων σε CS (“σε ελάχιστη συγκέντρωση, πολύ κάτω του 56,3 mg/m3, που θεωρείται αβλαβής”) και η, ως εκ τούτου, απουσία οποιουδήποτε κινδύνου: 

“Κατόπιν τούτων καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχουν βλαβερές συνέπειες στις ανωτέρω συγκεντρώσεις δραστικής ουσίας πέραν αυτής του συμπτώματος της δακρύρροιας, με πλήρη ανάληψη εντός δέκα ( 10) λεπτών από την έκθεση”.
Και τα δυο αυτά επιχειρήματα, ωστόσο, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά μπορούν να θεωρηθούν. 


Σε διπλανές στήλες ασχολούμαστε με τα προβλήματα που προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό η έκθεσή του στα “ακίνδυνα” δακρυγόνα. Τα στοιχεία προέρχονται από μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, ακριβώς εξαιτίας της γενικευμένης χρήσης αυτών των ουσιών από όλες τις αστυνομίες του κόσμου! 

Ορισμένες μάλιστα από αυτές ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των συνδικάτων των αστυνομικών, που θέλησαν να προστατεύσουν τα μέλη τους από την αλόγιστη χρήση αυτών των χημικών όπλων “εσωτερικού χώρου”…

Στη χώρα μας όμως τι γίνεται; Θελήσαμε να γνωρίσουμε την άποψη που έχουν τα συνδικάτα των ελλήνων αστυνομικών για το ζήτημα. Διαπιστώσαμε μια έντονη ανησυχία, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ίδια την άμεση εμπειρία των χειριστών του “ακίνδυνου” όπλου. “Πολλοί συνάδελφοι παραπονούνται πως αντιμετωπίζουν προβλήματα με αυτές τις ουσίες”, μας εξηγεί ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιάννης Μακρής.

Αν οι μάσκες έχουν παλιά φίλτρα, επιτρέπουν την εισαγωγή αερίου. Και στο δέρμα δημιουργεί φαγούρα και αν τρίψεις το μάτι σου… Ακόμα και μέσα στα λεωφορεία μετακίνησης των Δυνάμεων, σχεδόν πάντα υπάρχει κάποια διαρροή από τα κουτιά στα οποία φυλάσσονται αυτά τα χημικά. Σε παλιότερη συνάντησή μας με τον υπουργό είχαμε αναφερθεί και σ’αυτό. Οτι δηλαδή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα μέσα στις κλούβες. Ο αέρας μυρίζει πολλές φορές από τις ουσίες“. 

Ρωτάμε το συνομιλητή μας αν τους έχει δοθεί επίσημη ανάλυση σχετικά με τους κινδύνους από την επαφή με τα “δακρυγόνα”. Μας διαβεβαιώνει πως όχι: “Δεν έχουμε δεί ποτέ γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους ή κάποιας άλλης αρμόδιας υπηρεσίας που να λέει καθαρά και ξάστερα πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Θέλουμε να γίνει μια τέτοια έρευνα, έτσι ώστε κι εμείς να έχουμε μια επίσημη απάντηση. Τώρα ακούγονται διάφορα από διάφορες πλευρές, ότι είναι καρκινογόνες ουσίες. 

Δεν μπορώ να το γνωρίζω. Φυσικά, τις όποιες βλάβες επιφέρουν δε θα τις επιφέρουν μονάχα στους διαδηλωτές αλλά και σ’ αυτούς που κάνουν τη χρήση. Κι ίσως αυτοί οι τελευταίοι να το δέχονται και σε μεγαλύτερη ένταση, γιατί η επαφή τους μ’ αυτή την ουσία είναι συνεχόμενη…”

Αυτά όσον αφορά τη μια πλευρά της “φυσούνας”. Γιατί στην άλλη, ακόμη κι αν κάποιος υποψιασμένος διαδηλωτής θελήσει να πάρει τα μέτρα του, τον περιμένουν άλλοι μπελάδες. Τυπικό παράδειγμα η περίπτωση του Ειρηνόφιλου Καρίμαλη, που συνελήφθη το πρωί της 14ης Ιουνίου 1998 έξω από το εξεταστικό κέντρο Πατησίων ως συμπαραστάτης των αγωνιζόμενων καθηγητών. 

Προνοητικός, ο νεαρός οικοδόμος είχε μαζί του μια αντιασφυξιογόνα μάσκα και ένα γάντι, έτσι ώστε να προστατευθεί στοιχειωδώς από τα χημικά δηλητήρια με τα οποία ψέκαζε την περιοχή η αστυνομία. Πού να το φανταζόταν ότι αυτά ακριβώς τα προστατευτικά μέσα -που σε ώρα εργασίας τον προφύλασσαν από τις αναθυμιάσεις των βερνικιών- θα του κόστιζαν τη σύλληψη και την απαγγελία δέσμης κατηγοριών, ακόμη και για γεγονότα που συνέβησαν πολλές ώρες μετά τη σύλληψή του! 

Καταθέτοντας στον ανακριτή, ο αστυφύλακας Σπυρίδων Μπατσίλας θα προσκομίσει με τη μεγαλύτερη δυνατή επισημότητα τα επίμαχα προστατευτικά υλικά σαν επιβαρυντικά στοιχεία της υποτιθέμενης ενεργητικής (και όχι απλά παθητικής) συμμετοχής του στα μπλόκα των εκπαιδευτικών. Αν είχε αναπνεύσει οικειοθελώς το νέφος του CS, μπορεί και να μην είχε καν συλληφθεί…

Το “φάρμακο” που σκοτώνει
Ακόμα κι εκείνοι που δυσπιστούν στο χαρακτηρισμό των δακρυγόνων ως χημικών όπλων δεν είναι δυνατόν να αρνηθούν το γεγονός ότι πρόκειται για “δηλητήρια” ή, τουλάχιστον, για “φάρμακα”. Δυστυχώς κανείς ΕΟΦ δεν ελέγχει την παραγωγή, τη διάθεση και τον τρόπο εισπνοής του δακρυγόνου παρασκευάσματος. Και όμως: οι διαδηλωτές που υφίστανται τον ψεκασμό μπαίνουν σε κίνδυνο αντίστοιχο με το οποιοδήποτε πειραματόζωο.
 

Μπορεί στην Ελλάδα να είναι σχετικά πρόσφατη η χρήση του “ψεκαστηριού”, αλλά στην Ευρώπη και την Αμερική κλείνει ήδη τρεις δεκαετίες. Στη διεθνή βιβλιογραφία υπάρχει σημαντικός όγκος δημοσιευμάτων με τις επιδημιολογικές και κλινικές παρατηρήσεις επιστημόνων που μελέτησαν τις ουσίες αυτές.

Τα συμπεράσματα των μελετών αυτών αναφέρονται σε τριών ειδών διαπιστωμένες βλάβες που προκαλούνται στους διαδηλωτές:

1) Βλάβες στους οφθαλμούς. Η επίδραση των δακρυγόνων ουσιών στα μάτια είναι πολύ σοβαρότερη από έναν ολιγόλεπτο ερεθισμό. Σύμφωνα με τη μελέτη του Γερμανού καθηγητή Χόφμαν “σε μικρές συγκεντρώσεις το δακρυγόνο προκαλεί οιδήματα του επιθηλίου. Σε υψηλές συγκεντρώσεις προκαλούνται μόνιμες βλάβες, ιδιαίτερα στον κερατοειδή. Αν τo δακρυγόνο έρθει σε άμεση επαφή με τους ιστούς, προκαλείται βαριά βλάβη και νέκρωση στον κερατοειδή χιτώνα”.

Οι διαπιστώσεις αυτές ταυτίζονται με τα αποτελέσματα των ερευνών των Λέοπολντ και Λίμπερμαν στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Οι δυο καθηγητές καταλήγουν ότι η υψηλή συγκέντρωση δακρυγόνου ουσίας είναι δυνατόν να οδηγήσει σε απώλεια των οφθαλμών του διαδηλωτή.!!! Παραθέτουν πλήθος κλινικών παρατηρήσεων από περιπτώσεις που οι γιατροί υποχρεώθηκαν να αφαιρέσουν με εγχείρηση τους οφθαλμούς ατόμων, τα οποία είχαν δεχθεί τις ουσίες αυτές. Το σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι η βλάβη των οφθαλμών έγινε αισθητή μόλις 8 μήνες μετά την προσβολή. !!!

2) Βλάβες στην επιδερμίδα, φλεγμονές και αλλεργίες. Ηδη από το 1933 έχουν διαπιστωθεί κλινικά οι αλλεργικές επιδράσεις του CN. Τις ίδιες συνέπειες έχει το CS: η επαφή της επιδερμίδας με τη χημική ουσία για διάστημα μεγαλύτερο του ενός λεπτού προκαλεί ερύθημα, οίδημα και φλεγμονή. Ενας από τους κρυφούς αλλά ιατρικά βεβαιωμένους παράγοντες της ραγδαίας αύξησης των αλλεργιών σ’ όλο τον κόσμο είναι και η αθρόα χρήση δακρυγόνων! Ιδιαίτερη επιβάρυνση σε αλλεργίες έχουν και οι αστυνομικοί υπάλληλοι που χειρίζονται τα μηχανήματα εκτόξευσης δακρυγόνων. Το φαινόμενο έχει περιγράψει ο Φρέιζερ, με αφορμή έναν αμερικανό δεσμοφύλακα, επιφορτισμένο με τη χρήση της φυσούνας στη φυλακή. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος παρουσίασε συμπτώματα βαριάς αλλεργικής φλεγμονής σε όλο του το σώμα.

3) Καρκινογένεση και άλλες μακροπρόθεσμες επιδράσεις. Στις 30 Οκτωβρίου 1975 η αμερικανική εφημερίδα “Ουάσιγκτον Σταρ” δημοσίευσε μια επιστημονική ανακοίνωση του Ρόμπερτ Ντάγιερ, διευθυντή του τοπικού αστυνομικού νοσοκομείου, στην οποία αναφερόταν μεγάλη συχνότητα καρκίνων του δέρματος στην ομάδα των αστυνομικών που έριχναν δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών για το Βιετνάμ την περίοδο 1968-1971. Μετά από λίγες μέρες ο γιατρός υποχρεώθηκε να “σχετικοποιήσει” κάπως τη διαπίστωσή του. Δεν πήρε όμως τίποτα πίσω από τα στοιχεία της ανακοίνωσης.

Παρόμοιες διαπιστώσεις εξέθεσαν και οι Κάλμαν και Κουτσινέλ στο επιστημονικό συμπόσιο που οργανώθηκε με θέμα τα δακρυγόνα το 1971. Τα συστατικά του CS και του CN μπορεί, κατά τη γνώμη τους, να προκαλέσουν καρκίνο, τερατογενέσεις, γενετικές μεταλλαγές και προβλήματα κληρονομικότητας. Νεότερες έρευνες για το CS επιβεβαιώνουν ότι προκαλεί καρκίνο (περιοδικά Nature τ. 240, 1972 και New Scientist τ. 57, 1973). 

Μια έρευνα σε βετεράνους του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, που είχαν δεχθεί την επίδραση παρόμοιων χημικών ουσιών, έδειξε διπλάσιο από τον αναμενόμενο αριθμό καρκίνου του πνεύμονα. Και μια ανάλογη έρευνα στους εργάτες της πολεμικής βιομηχανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατέληξε στα ίδια συμπεράσματα.

Δίπλα όμως στις μακροπρόθεσμες συνέπειες, στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται και άμεσοι θάνατοι που έχουν προκληθεί με τη χρήση δακρυγόνων. Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα: Στις 5 Σεπτεμβρίου 1965 100 κάτοικοι του βιετναμικού χωριού Φουόκ Σον υπέστησαν επίθεση με δακρυγόνα από τους αμερικανούς πεζοναύτες. Ανάμεσά τους 28 παιδιά κάτων των 10 χρόνων και 26 γυναίκες. 

Τελικά 35 πέθαναν και 7 τυφλώθηκαν. Το δεύτερο παράδειγμα δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο Ρόιτερ (12.1.1966). Ο αυστραλός δεκανέας Ρόμπερτ Μπόουτελ, παρότι φορούσε μάσκα, πέθανε από τη χρήση δακρυγόνου. Δυο στρατιώτες που επιχείρησαν να τον βοηθήσουν έμειναν αναίσθητοι, και έξι άλλοι οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο.
Δεν λείπουν και τα παραδείγματα νεκρών από αστυνομική χρήση δακρυγόνων

H διεθνής βιβλιογραφία αναφέρει το θάνατο ενός ατόμου στο Αμβούργο το 1960 και τριών άλλων στις φυλακές της Ν.Υόρκης το 1975, ενός νεαρού διαδηλωτή στο γερμανικό Μπρόκντορφ το 1986 και δυο κορεατών φοιτητών το 1987. Πολυάνθρωπη ήταν επίσης η αντίστοιχη σοδειά στις πόλεις και τα προσφυγικά στρατόπεδα της κατεχόμενης Παλαιστίνης, όπου 68 άτομα, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, βρήκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 1987 και Οκτωβρίου 1988 το θάνατο από εισπνοή υπερβολικής ποσότητας δακρυγόνων -από αυτά που έριχνε μαζικά ο ισραηλινός στρατός για να καταστείλει την Ιντιφάντα.

Αλλά και στη χώρα μας δυο από τα θύματα του Πολυτεχνείου το 1973, ο δικηγόρος Σπύρος Κοντομνάρης και ο ιδιωτικός υπάλληλος Δημήτριος Παπαϊωάννου, αναφέρονται στο περίφημο πόρισμα Τσεβά ως θανόντες από την ίδια αιτία. !!!

Εξίσου επικίνδυνη αποδεικνύεται, τέλος, και η χρήση των εκσυγχρονιστικών “ψεκαστηριών”. Η εκτεταμένη χρήση του pepper spray στις ΗΠΑ σχετίζεται με 60 τουλάχιστον θανάτους συλληφθέντων από το 1992 μέχρι σήμερα. !!! Οσο για το CS, που χρησιμοποιείται και στα καθ’ ημάς, ο πρώτος νεκρός από “φυσούνα” σημειώθηκε στη Βρετανία το Μάρτιο του 1996. Λεγόταν Ιμπραήμ Σέι και ήταν 29 χρονών. Οι αστυνομικοί που τον “ψέκασαν” δε γνώριζαν πως έπασχε από υπέρταση…

Οι υπέρμαχοι των δακρυγόνων

Υπάρχουν βεβαίως και τα επιστημονικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις όλων των κρατών για να δικαιολογήσουν την εφαρμογή αυτών των όπλων εναντίον του εσωτερικού εχθρού. Αναφέρονται δύο κυρίως πορίσματα, τα οποία πιστοποιούν την υποτιθέμενη ακίνδυνη χρήση των χημικών. Ενα πόρισμα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν και ένα του καθηγητή Κλίμερ της Βόννης. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε κατ’ εντολή της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης, ενώ το δεύτερο παραγγέλθηκε από τη γνωστή βιομηχανία όπλων Smith and Wesson. Πρόκειται για τη μητρική εταιρεία της General Ordnance Equipment Company που παρασκευάζει τα δακρυγόνα.


Δύσκολα μπορεί λοιπόν να υποστηρίξει κανείς σοβαρά ότι αυτές οι δυο έρευνες είναι επιστημονικά ουδέτερες. Αλλά ακόμα κι αυτές δεν αποφεύγουν να θέσουν τόσο αυστηρές προδιαγραφές στη χρήση των χημικών, που στην ουσία την καθιστούν αδύνατη. Ο καθηγητής Κλίμερ, για παράδειγμα, προειδοποιεί:
 

1. Να μην ψεκάζετε κοντύτερα από 3-4 μέτρα, αναλόγως τη συσκευή, διότι αλλιώς μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη των οφθαλμών και του δέρματος.
 

2. Ποτέ να μην ψεκάζετε απευθείας το πρόσωπο του διαδηλωτή, διότι αυτό θα οδηγήσει οπωσδήποτε σε βαριά βλάβη των ιστών του οφθαλμού.
 

3. Ο χρόνος ψεκασμού να είναι ελάχιστος. Ο ψεκασμός ατόμων που διαλύονται δεν είναι μόνο απάνθρωπος, αλλά οδηγεί και σε βλάβες της υγείας των διαδηλωτών. 
 

4. Επιτρέπεται ο ψεκασμός μόνο ατόμων που έχουν τις αισθήσεις τους και είναι υγιή. Δεν επιτρέπεται ψεκασμός σε κλειστούς χώρους.”
Και η μελέτη καταλήγει: “Μόνο κάτω απ’ αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί κανείς να κρατήσει σε χαμηλό σημείο τους κινδύνους βλάβης της υγείας από τη χρήση των αστυνομικών αυτών συσκευών και να συγκατατεθεί στην εφαρμογή αυτών των μεθόδων.” 

Το πόσο σοβαρά λαμβάνουν υπόψη οι αστυνομίες όλου του κόσμου τις υποδείξεις των “δικών τους” ερευνητών είναι γνωστό. Σε επίδειξη μεθόδων διάλυσης παρανόμων διαδηλώσεων που διοργάνωσε για τον Τύπο η αστυνομία του Δυτικού Βερολίνου τον Οκτώβριο του 1967, οι αστυνομικοί ψέκαζαν από απόσταση 80 εκ. τα πρόσωπα των υποτιθεμένων διαδηλωτών. Κάτι σχετικό γνωρίζουν και οι Ελληνες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί μετά τον περασμένο Ιούνιο.
Εγκλημα πολέμου σε ειρηνική περίοδο

Η φρίκη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου υποχρέωσε τη διεθνή κοινότητα να σκεφτεί τρόπους αντιμετώπισης αυτών των νέων όπλων που σκόρπισαν το θάνατο στα ευρωπαϊκά πεδία των μαχών.  

Με το πρωτόκολλο της Συνθήκης της Γενεύης του 1925 θεσμοθετήθηκε η πρώτη διεθνής απαγόρευση των χημικών όπλων (“Πρωτόκολλο για την απαγόρευση σε καιρό πολέμου ασφυξιογόνων, δηλητηριωδών και άλλων αερίων, καθώς και βακτηριολογικών πολεμικών μέσων”, 17/6/1925). Και ήρθε αυτή η Συνθήκη να επικυρώσει τις παλιότερες απαγορεύσεις (1899, Σύμβαση της Χάγης, 1907, Καθορισμός πολεμικού δικαίου). 

Κατά τη γνώμη πολλών μελετητών του διεθνούς δικαίου, η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τη χρήση των “δακρυγόνων” σε συγκρούσεις μεταξύ κρατών. Ομως η μαζική χρήση των δυο βασικότερων συστατικών των σύγχρονων “δακρυγόνων” (του CN και του CS) από τον αμερικανικό στρατό στο Βιετνάμ επανέφερε τους προβληματισμούς του μεσοπολέμου στην επικαιρότητα.

Μετά από εισήγηση του ίδιου του τότε γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Ου Θαντ, η γενική συνέλευση του οργανισμού συζήτησε το 1969 το θέμα και κατέληξε σε μια απόφαση που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις, διότι η αναφορά στα δακρυγόνα είναι ρητή: “Στην έκθεσή του ο γενικός γραμματέας προτείνει 

1) να ανανεώσουν τα Ηνωμένα Εθνη την έκκλησή τους προς όλα τα κράτη να προσχωρήσουν στο Πρωτόκολλο της Γενεύης του 1925 και 

2) να κάνουν σαφή δήλωση, ότι η απαγόρευση που περιλαμβάνεται στο Πρωτόκολλο της Γενεύης έχει εφαρμογή στην πολεμική χρήση όλων των χημικών, βακτηριολογικών και βιολογικών ουσιών (συμπεριλαμβανομένων των δακρυγόνων και άλλων βλαπτικών ουσιών), όσων υφίστανται σήμερα και όσων μπορεί να αναπτυχθούν στο μέλλον.”

Η πρόταση του Ου Θαντ εγκρίθηκε με 80 θετικές ψήφους έναντι 3 αρνητικών και 36 αποχών (Απόφαση 2603, 16/12/1969). Οι τρεις αρνητικές ψήφοι ανήκαν στις ΗΠΑ και την Αυστραλία -που εκείνη την εποχή βομβάρδιζαν με χημικά το Βιετνάμ- και την Πορτογαλία -που επιχειρούσε να καταστείλει τις εθνικοαπελευθερωτικές εξεγέρσεις στις δικές της αποικίες. 

Η Ελλάδα, μαζί με τις περισσότερες δυτικές χώρες δεν είχε διανοηθεί να υπερψηφίσει την απόφαση: απείχε. Μόνο η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Σουηδία και η Φιλανδία τόλμησαν να καταδικάσουν τα χημικά όπλα στο πλάι των “αδέσμευτων” και των “σοσιαλιστικών” κρατών. Μαζί τους και η Κύπρος του Μακάριου, που είχε νωπή τη δική της εμπειρία από τα δακρυγόνα των Βρετανών (όπως και η Ιρλανδία).

Δεν υπάρχει βεβαίως καμιά νομική βάση στον παράλογο ισχυρισμό ότι αυτό το όπλο που απαγορεύεται μεταξύ εμπολέμων κρατών είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε συγκρούσεις (διαδηλώσεις, εξεγέρσεις) στο εσωτερικό ενός κράτους. Η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής από αυτά τα απάνθρωπα όπλα δεν είναι δυνατόν να διαχωρίζεται σε διεθνές και εσωτερικό δίκαιο. !!!

Ο Γερμανός νομικός Ιπσεν υποστήριξε με συντριπτική πειστικότητα αυτή την άποψη κατά το Διεθνές Συνέδριο Επιστημόνων στο Βερολίνο στις 21 Νοεμβρίου 1971.
Η ίδια η ιστορική απόφαση 2603 του ΟΗΕ δίνει άλλωστε τη λύση. Ζητεί την καταστροφή όλων των σχετικών όπλων (φυσικά και των δακρυγόνων). Δύσκολα μπορεί κανείς σοβαρά να υποστηρίξει ότι εξαιρούνται τα όπλα της αστυνομίας.

ΣΤΟ ΟΡΙΟ

CN (Chloroacetophenone). Με την κωδική ονομασία CN, που της έχει δώσει ο αμερικανικός στρατός, είναι γνωστή η πιο συνηθισμένη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα “δακρυγόνα”. Παρασκευάστηκε πρώτη φορά το 1871 από τον γερμανό χημικό Γκρέμπε. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον αμερικανικό στρατό στα τέλη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. 


Οι χημικές ιδιότητες της ένωσης αυτής είναι κατάλληλες για πολεμική χρήση: είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου και εξατμίζεται μόνο με τη θερμότητα της έκρηξης. Λειτουργεί δηλαδή σαν αεροζόλ. Δεν αντιδρά με το νερό, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για την ανάμιξη με το νερό των πυροσβεστικών αντλιών που χρησιμοποιούνται στην καταστολή διαδηλώσεων. Είναι διαλυτό σε οργανικούς διαλύτες και γι’ αυτό αποτελεί την πρώτη ύλη στα “ψεκαστήρια”.

CS (Orthochlorobenzalmalononitrile). Η χημική αυτή ένωση δημιουργήθηκε από τους Βρετανούς Κόρσον και Στόκτον τον Μάιο του 1928. Η παραγωγή του ως χημικού όπλου ξεκίνησε τη δεκετία του ’50, στην εταιρεία Chemical Defence Experimental Establishment, στο Πόρτον της Αγγλίας. Και η πρώτη εφαρμογή έγινε από τα βρετανικά στρατεύματα στην Κύπρο το 1961. Αντικατέστησε σε μεγάλο βαθμό το CN, όταν παρατηρήθηκε ότι το CN προκαλεί κάποιο εθισμό στους διαδηλωτές και μειώνεται η επίδρασή του. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το CN έχει σχετικά χαμηλό σημείο τήξεως (58 C) και οι Βρετανοί ήθελαν κάτι που να αντέχει στο τροπικό κλίμα των εξεγερμένων αποικιών τους.

Αντιγράφουμε τις άμεσες συνέπειες της χρήσης του από το εγχειρίδιο χημείας του γερμανικού στρατού: “Προκαλεί έντονο ερεθισμό στα μάτια και τα ανώτερα αναπνευστικά όργανα. Μέσα σε δευτερόλεπτα δημιουργείται έντονο κάψιμο, πόνος και φλεγμονή. Συνήθως η επίδραση στις αναπνευστικές οδούς οδηγεί σε ανικανότητα αντίδρασης. Οταν η δηλητηρίαση είναι πιο έντονη, τότε προκαλείται πανικός, ο οποίος επιτείνει τα συμπτώματα και το άτομο δεν είναι ικανό ούτε να εισπνεύσει, ούτε να εκπνεύσει. Η έκθεση του ατόμου σε υψηλές συγκεντρώσεις CS προκαλεί ερύθημα και φουσκάλες.”

CR (Dibenz-1,4-oxazepin). Από την ίδια αγγλική εταιρεία αναπτύχθηκε αυτό το “δακρυγόνο”, για το οποίο πρωτακούσαμε το 1962. Κρατείται μεγάλη μυστικότητα για τις ακριβείς ιδιότητές του, λέγεται όμως ότι είναι πολύ αποτελεσματικότερο από το CN και το CS.

OC (Oleoresin Capsicum). Πρόκειται για μια φυσική ουσία που εξάγεται από τις πιπεριές καγιέν, εξού και η ονομασία του “pepper spray”. Η εργαστηριακή του παρασκευή επιτεύχθηκε το 1930.

Πρωτοχρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία των ΗΠΑ τη δεκαετία του ’70. Μετά το 1989 χρησιμοποιείται μαζικά από το FBI. Κατά την εκτόξευσή του δεν εξατμίζεται, όπως τα άλλα δηλητηριώδη χημικά, και γι’αυτό απαιτείται άμεση επαφή με τα ευαίσθητα σημεία και τις βλεννογόνους του διαδηλωτή για να είναι αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Mace Security International που το παρασκευάζει, η άμεση επίδρασή του είναι ανεξέλεγκτος βήχας και έντονο πνίξιμο. Τα βλέφαρα ανοιγοκλείνουν με σπασμούς. Προκαλείται σοβαρό κάψιμο στα μάτια και τα δάκρυα που πέφτουν εξαπλώνουν τον πόνο και το τσούξιμο σε όλο το εκτεθειμένο δέρμα. Η δράση του είναι ταχύτατη (3-15 δευτερόλεπτα) και οι άμεσες συνέπειές της διαρκούν τουλάχιστον 20-30 λεπτά. Σε διάλυση 5.5% χρησιμοποιείται για τις βομβίδες και σε διάλυση 10% για την παραγωγή ψεκαστικού αφρού.

CN/CS, CN/OC, CS/OC. Η ανάμιξη των παραπάνω “δημοφιλών” χημικών όπλων επιτείνει τη δηλητηριώδη δράση τους. Η προτιμότερη σύνθεση είναι το OC/CS, η οποία αποκαλείται “ενισχυμένη δόση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Jacob Petry, Alfred Schrempf  “Chemical Mace” (Direkt Verlag, Eschborn, 1977). Πλήρης τεκμηρίωση της εφαρμογής των νέων χημικών όπλων από την αστυνομία των δυτικών χωρών, και ειδικότερη αναφορά στη Γερμανία.

Λεπτομερή στοιχεία για τις βλαπτικές συνέπειες της χρήσης των νέων “ψεκαστικών” συστημάτων. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο πρώτος συγγραφέας υπήρξε πρόεδρος του συνδικάτου αστυνομικών υπαλλήλων στο Εσεν. Ο Γιάκομπ Πέτρι, πρωτοστάτησε στην κίνηση των γερμανών αστυνομικών για την απαγόρευση των “ψεκαστηριών”.

Hans Guenter Brauch, Alfred Schrempf  “Giftgas in der Bundesrepublik” (Fischer Verlag, Frankfurt 1982). Τα “δακρυγόνα” ως κανονικά χημικά όπλα στα χέρια της αστυνομίας. Περιγραφή του τεχνικού, ιατρικού και νομικού προβλήματος που θέτει η χρήση των όπλων αυτών κατά του “εσωτερικού εχθρού”.

Ben Alofs “Harassing agents and their use in the Israeli-occupied territories” (Αμστερνταμ 1988, Dutch Palestine Committee). Ενας ολλανδός νοσοκομειακός αναλύει την επικινδυνότητα των δακρυγόνων, με συγκεκριμένο παράδειγμα τις προσπάθειες καταστολής της Ιντιφάντα από τον ισραηλινό στρατό.

Francis Kahn “Utilisation par les forces americaines et leurs satellites des gaz de combat au Vietnam” (“Tribunal Russel. Le jugement final”, Παρίσι 1968, Gallimard, σ.141-155). Κατάθεση γάλλου καθηγητή ιατρικής στο Διεθνές Δικαστήριο Μπέρναρντ Ράσελ, σχετικά με τη χρήση αερίων CS ως πολεμικό όπλο από τον αμερικανικό στρατό στο Βιετνάμ. Επανειλημμένες αναφορές στα φονικά αποτελέσματα του συγκεκριμμένου όπλου.

Lynne Wilson “Pepper spray madness” (Covert Action Quarterly, τχ.56, 1996). Δημοσιογραφική περιγραφή της θανατηφόρας κατάχρησης του “ψεκαστηριού” από τα αμερικανικά σώματα ασφαλείας.
Hλίας Ψυχογιός “Δημόσιαι Συναθροίσεις” (Αθήνα 1979). Ο πατέρας των ελληνικών ΜΑΤ αναλύει, ως υπαρχηγός της Αστυνομίας Πόλεων πλέον, τις “σωστές” τακτικές για τη βίαιη διάλυση “οχλοκρατικών συναθροίσεων”. Ειδικό κεφάλαιο αφιερωμένο στα δακρυγόνα, που παρουσιάζονται σαν το ιδεώδες μέσο χάρη στο οποίο “η αριθμητική υπεροχή του πλήθους δεν αποτελεί πλέον θέμα δια την Αστυνομίαν”.
ΔΕΙΤΕ

Αναρχία. Νοέμβριος 1985 του Γιώργου Καρατζαφέρη (1985). Δίωρη βιντεοκασέτα της TV-Press για τα επεισόδια που ακολούθησαν το φόνο του Μιχάλη Καλτεζά. Αποκαλυπτικές σκηνές για το τι συμβαίνει ακόμα και σε τυχαίους περαστικούς όταν βρεθούν για ώρα δίπλα στο “δακρυγόνο” νέφος του CS.


http://www.iospress.gr/ios1998/ios19980913a.htm
read more "Τά μυστικά των νέων δακρυγόνων. Ιδιαίτερα σοβαρές οι διαπιστωμένες βλάβες (προσωρινές καί μόνιμες) πού προκαλούν στούς διαδηλωτές." Διαβάστε περισσότερα...