Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ρόλος του Κατσουράνη


Μεγάλη αναταραχή έχει προκληθεί στις τάξεις της Εθνικής, οι μαζικές αποχωρήσεις παικτών με τελευταία αυτή του Φάνη Γκέκα, μαζί με τις φημολογίες ότι και άλλοι διεθνείς αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια οδό. Μάλιστα τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι μερικοί παίκτες της «γαλανόλευκης» είναι δυσαρεστημένοι με κάποιον συγκεκριμένο παίκτη, τον οποίο θεωρούν ως «κολλητό» του Φερνάντο Σάντος.
Ο ρόλος του Κατσουράνη
Οι διεθνείς φωτογράφησαν τον Κώστα Κατσουράνη, η συμπεριφορά του οποίου πείραξε τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα, αφού φερόταν ότι ήξερε το ερχομό του Πορτογάλου τεχνικού, από το Μουντιάλ της Nοτίου Αφρικής και συγκεκριμένα στο ματς με τη Νιγηρία. Μάλιστα πριν το πρόσφατο παιχνίδι με την Κροατία ο παίκτης του Παναθηναϊκού τους είχε αποκαλύψει με ποιο σχήμα θα παραταχθεί το ομοσπονιδακό συγκρότημα στο «Μαξιμίρ» του Ζάγκρεμπ.
Επίσημη τοποθέτηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεθνείς αναμένεται να τοποθετηθούν την Παρασκευή με επίσημη ανακοίνωση για το εν λόγω θέμα. Οι πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας έχουν ταραχτεί από τα σενάρια των τελευταίων ημερών και θέλουν με αυτόν τον τρόπο να ρίξουν φως στην υπόθεση και φυσικά να αποκαταστήσουν την αλήθεια.
Όπως είναι φυσικό, οι Έλληνες φίλαθλοι αναμένουν με αγωνία την επίσημη τοποθέτηση, καθώς μετά τον δεύτερο αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2012, δεν φάνηκε ότι υπάρχει αρνητικό κλίμα στην Εθνική.
http://www.sportdog.gr
read more "Ο ρόλος του Κατσουράνη" Διαβάστε περισσότερα...

Φήμες για επιστροφή Έμπεν!


Οι μυϊκοί τραυματισμοί που έχουν παρουσιάσει αρκετοί παίκτες του Παναθηναϊκού φέτος (τελευταία θύματα Σεϊταρίδης και Πετρόπουλος) έχουν προβληματίσει τους ανθρώπους της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με τη «SportDay», φημολογείται πως ίσως υπάρξει θέμα με τον Αντώνη Κέζο και γίνει πρόταση επιστροφής στον Λόρενς Έμπεν στη θέση του γυμναστή!
read more "Φήμες για επιστροφή Έμπεν!" Διαβάστε περισσότερα...

Το σακάκι τού Τζίγγερ και τα αρχικά στη φόδρα


Η κίνηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη το απόγευμα της Τετάρτης, στην είσοδο του ξενοδοχείου που συναντήθηκε και μίλησε για το μέλλον τού Παναθηναϊκού με τους Βγενόπουλο και Πατέρα, προκάλεσε συζητήσεις.

Ο ισχυρός άνδρας τού συλλόγου με μία του κίνηση αποκάλυψε ότι στη φόδρα του σακακιού του έχει ράψει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μία… επίθεση φιλίας στην οποία δεν είναι συνηθισμένοι οι οπαδοί της ομάδας.
Πλέον, το συγκεκριμένο σακάκι βρίσκεται σε… κοινή θέα στην επίσημη ιστοσελίδα τής μπουτίκ τής ομάδας, με δύο φωτογραφίες . Μέσω των οποίων μπορούμε να διακρίνουμε ότι στη φόδρα είναι γραμμένα και τα αρχικά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ (Ι.Β.Β.-Ιωάννης Βαρδή Βαρδινογιάννη), με το τριφύλλι να βρίσκεται, ουσιαστικά, στη θέση της καρδιάς…
πηγή
read more "Το σακάκι τού Τζίγγερ και τα αρχικά στη φόδρα" Διαβάστε περισσότερα...

Ο αγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη επιτέλους «παίρνει μπροστά»


  • Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σε λίγες ημέρες
Στα μέσα Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται -επιτέλους- η έναρξη εργασιών κατασκευής που αφορούν τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Αυτό μεταφέρουν στο ιστολόγιό μας πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μας, τονίζοντάς μας πως έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας (φυσικά ακολουθούν Βουλγαρία και Ελλάδα) για τον πολυσήμαντο ενεργειακό αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.
Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί 14 Σεπτεμβρίου (όπως με χαρακτηριστική ακρίβεια αναφέρθηκε από την πηγή μας) και θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την περιοχή της Θράκης. Χαρακτηριστική θα είναι η μεταφορά μεγάλων βιομηχανιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και η αλματώδης αύξηση του πληθυσμού, ο οποίος αναμένεται να δεκαπλασιασθεί, αφού η προσφορά εργασίας και καλού βιοτικού επιπέδου θα είναι δεδομένη λόγω του μεγάλου αριθμού βιομηχανιών.
Δεδομένης της συγκεκριμένης εξέλιξης, μπορούμε να αντιληφθούμε πλέον, ξεκάθαρα, το έντονο ενδιαφέρον της Άγκυρας για την Ελληνική Θράκη, η οποία και θα κατέχει το «μερίδιο του λέοντος» στον αγωγό, αναβαθμίζοντας έτσι τον γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό της ρόλο.

read more "Ο αγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη επιτέλους «παίρνει μπροστά»" Διαβάστε περισσότερα...

Η Β. Ελλάδα θα γίνει ατμομηχανή της εκδίωξης του ΔΝΤ – ΠΑΣΟΚ

 Φασαρίες. Καπνοί απο Λάστιχα
Θυμόσαστε τη κατοχή; Ούτε και εγώ. Αλλά από αυτά που διάβασα και που άκουσα, κάπως έτσι πρέπει να ήταν: Κεφάλια κατεβασμένα, χαμηλό ηθικό, βουβαμάρα, και παντού στρατός, στη προκειμένη περίπτωση αστυνομία. Αυτή είναι  η εικόνα της σημερινής «εκθεσιακής» Θεσσαλονίκης. Πάνε για τα καλά οι παλιές καλές εποχές, όπου ο κόσμος μαζεύονταν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί με σημαιάκια και ζητωκραυγές τον εκάστοτε πρωθυπουργό και το υπουργικό του συμβούλιο. Έφυγαν ανεπιστρεπτί οι μέρες όπου οι πολιτικοί ταγοί μας έλαμπαν από περηφάνια, ερχόμενοι στη συμπρωτεύουσα για να μοιράσουν χάνδρες. Σήμερα, από το αεροδρόμιο ακόμη, το κλίμα ήταν υποτονικό, αν όχι φοβισμένο. Από το αεροπλάνο στις λιμουζίνες, και δρόμο για το ξενοδοχείο. Ούτε δηλώσεις, ούτε τίποτα. Αμφιβάλλω μάλιστα αν θα τιμήσουν τα ουζερί και τα σκυλάδικα με την υψηλή τους παρουσία. Δύσκολο.
Φταίνε μάλλον οι φήμες που κυκλοφορούν στη πόλη εδώ και καιρό. Φήμες για υποδοχή της κυβέρνησης από μαυροντυμένους σιωπηλούς διαδηλωτές, φήμες για εκτόξευση παπουτσιών, φήμες για γιαούρτια, και πάει λέγοντας. Το Ράδιο Θεσσαλονίκη μιλάει ακόμη και για το ενδεχόμενο χιλιάδων Θεσσαλονικέων με κατεβασμένα τα παντελόνια και τα βρακιά, να διαμαρτύρονται, κάνοντας το λεγόμενο mooning στον πρωθυπουργό της φορολογικής συμφόρησης. Δείχνοντάς του δηλαδή τον πισινό τους. Αμερικανιά είναι, άρα θα την καταλάβει.
Η σταγόνα που φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι και που ίσως να αποτελέσει τη βασική αιτία πολέμου με τη κυβέρνηση, είναι η προκλητική εξίσωση του φόρου στα καύσιμα. Μεγάλη εξυπνάδα. Όπου σταθείς και όπου βρεθείς, αποτελεί θέμα συζήτησης. Το κρύο είναι βαρύ στο βορρά, και τα έξοδα του πετρελαίου αποτελούν σοβαρό κομμάτι ενός οικογενειακού προϋπολογισμού. Έχουμε που έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη, πάμε και για το πιο ακριβό πετρέλαιο;
Το Σάββατο πάντως προγραμματίζονται πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ακόμη και αυτά τα σώματα ασφαλείας, λέγεται πως θα πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις. Οι περικοπές αποδοχών θίγουν και αυτούς. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, και πλήθος ανένταχτου κόσμου θα βροντοφωνάξει ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου. Τέλος στην ΔΕΘ των λούνα παρκ και των λουκάνικων. Φέτος μιλάμε για τη ΔΕΘ της σφαλιάρας.
Σήμερα βέβαια,  πραγματοποιήθηκε η κλασική συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της πόλης. Όσους έχουν μείνει. Ο όρος παραγωγικός φορέας, θυμίζει πια ανέκδοτο. «Υπάρχει μια λανθασμένη υποσυνείδητη λογική για τη γιορτή της ΔΕΘ», είπε ο κ. Παπανδρέου. «Μια μίζερη αντιμετώπιση  για το μοίρασμα της κρατικής πίτας. Το τί δίνει η Αθήνα τι παίρνει η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία εσωστρεφή διαλυτική συζήτηση», τόνισε, και ζήτησε συστράτευση σε μία εθνική προσπάθεια για να πετύχει η χώρα…
Και βέβαια δεν θα μπορούσε να μη κλείσει τις δηλώσεις του με τη κλασική κασέτα που ήμουνα νιός και γέρασα και ακόμη την ακούω: «Είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης, ένα αναπτυξιακός πόλος για όλη την επικράτεια».
Πολύ φοβάμαι πως η Βόρειος Ελλάδα θα καταστεί όντως ατμομηχανή. Ατμομηχανή της οριστικής εκδίωξης της παρούσας κυβέρνησης και του ΔΝΤ από τη χώρα. Διότι μπορεί η κατάσταση να θυμίζει κατοχή, αλλά μη ξεχνάμε πως τα πραγματικά αντάρτικα σε κατοχές ξεκινάνε. Άσχετα που καταλήγουν. Αυτό απομένει να το δούμε.
πηγή
read more "Η Β. Ελλάδα θα γίνει ατμομηχανή της εκδίωξης του ΔΝΤ – ΠΑΣΟΚ" Διαβάστε περισσότερα...

Μνημόνιο για την Ελλάδα έως το 2020!

  • Για ένα «Μνημόνιο Νο2», που θα «προστατεύσει» την Ελλάδα από τις αγορές ίσως και μέχρι το 2020 –με βαρύ κόστος, βέβαια, για τους Έλληνες που θα υποστούν τη μακρόχρονη διεθνή κηδεμονία…- πιέζουν πλέον ανοικτά οι ισχυροί του διεθνούς τραπεζικού συστήματος την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ
«Μνημόνιο Νο2, ή χρεοκοπία», ήταν ο τίτλος του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος και, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η ισχυρότερη τράπεζα του διεθνούς συστήματος, η αμερικανική JP Morgan, ήλθε να προτείνει δημόσια ακριβώς αυτό, ανοίγοντας επίσημα τη διεθνή συζήτηση για την παράταση ισχύος της διεθνούς συμφωνίας δανεισμού.
Ο κορυφαίος αναλυτής ευρωπαϊκής χρηματαγοράς της JP Morgan, ο Πάβαν Γουάντα, τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί να επεκτείνει κατά τρία έως έξι(!) χρόνια τη διεθνή συμφωνία δανεισμού, για να αποφύγει χρεοκοπία, που χωρίς το δεύτερο μνημόνιο θα είναι αναπόφευκτη.
«Δεν πιστεύω ότι έχουν άλλη επιλογή, δεδομένου ότι το έλλειμμα είναι τόσο μεγάλο», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Bloomberg. «Ή θα επιμηκύνουν οι άλλες χώρες τη διάρκεια των δανείων τους στην Ελλάδα, ουσιαστικά απαλείφοντας ένα μέρος του χρέους, ή η Ελλάδα θα αναδιαρθρώσει το χρέος της και η αγορά θα αρχίσει να παγώνει ξανά. Θα χρειασθούν περισσότερη βοήθεια όταν η χρονική διάρκεια του σημερινού “πακέτου” εκπνεύσει, αν πρόκειται να αποφύγουν μια καθαρή χρεοκοπία».
Το μήνυμα της JP Morgan, που ασφαλώς εκφράζει και τις περισσότερες μεγάλες τράπεζες του διεθνούς συστήματος, προς τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης είναι απλό και αποτελεί συνέχεια της πάγιας στρατηγικής των τραπεζιτών, να μεταφέρουν στους φορολογουμένους τους κινδύνους των χαρτοφυλακίων τους, ιδιωτικοποιώντας τα κέρδη και κοινωνικοποιώντας τις ζημιές: ή θα «φορτώσετε» τους κρατικούς προϋπολογισμούς της Ευρωζώνης με τα «τοξικά» χρέη (ελληνικά σήμερα, πορτογαλικά, ισπανικά, ή ιρλανδικά αύριο) ή θα κληθείτε να διαχειριστείτε μια νέα παγκόσμια τραπεζική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του τραπεζικού κλάδου, το διεθνές «ιερατείο» των αγορών ανοίγει από σήμερα τη συζήτηση για παράταση του καθεστώτος διεθνούς κηδεμονίας της Ελλάδας όχι τυχαία: από το 2012 το αργότερο, η Ελλάδα θα πρέπει βάσει του «Μνημονίου 1» να αρχίσει τις εκδόσεις μακροχρόνιων τίτλων, δηλαδή να θέσει στις αγορές το δίλημμα αν πρέπει να σταματήσουν το «εμπάργκο» δανεισμού, ή όχι. Δηλαδή, η χώρα θα βρεθεί και πάλι στο σημείο που βρισκόταν στις αρχές του χρόνου, πριν τη διεθνή διάσωση. Ή θα καταφέρει να καλύψει με ανεκτό κόστος τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από την αγορά, ή θα βρεθεί και πάλι να φλερτάρει με μια ακάλυπτη έκδοση ομολόγων, που θα ισοδυναμεί με χρεοκοπία.
Οι διεθνείς τραπεζίτες γνωρίζουν, ότι το «καθάρισμα» των ισολογισμών τους από «τοξικά» στοιχεία θα πάρει αρκετό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις ενός αυστηρότερου πλαισίου εποπτείας και κεφαλαιακής επάρκειας, σύμφωνα με τους όρους της «Βασιλείας 3» και των νέων περιορισμών στις αγορές που επιβάλλουν τα κράτη, αντλώντας διδάγματα από την κρίση.
Με αυτά τα δεδομένα, οι τραπεζίτες υπολογίζουν από σήμερα, ότι η στρατηγική τους για μείωση κινδύνων και ενίσχυση των ισολογισμών δεν θα συνάδει από το 2012 με την τοποθέτηση κεφαλαίων σε στοιχεία ενεργητικού υψηλού κινδύνου, όπως το ελληνικό χρέος. Ως εκ τούτου, αρχίζουν από σήμερα να πιέζουν τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να… σηκώσουν το ελληνικό βάρος για αρκετά χρόνια, μέχρι το σύστημα να είναι πάλι έτοιμο να αναλάβει νέους κινδύνους.
Το ερώτημα που έχει σε αυτό το πλαίσιο ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες πολίτες και την κυβέρνηση είναι αν μπορεί η Ελλάδα και η Ευρωζώνη να εφαρμόσουν το μνημόνιο με τους αρχικούς του όρους, πηγαίνοντας κόντρα στη βούληση του διεθνούς «ιερατείου» των ισχυρών τραπεζιτών. Η πρόσφατη ιστορία απέδειξε, ότι το πεπρωμένο που χαράζουν οι αγορές για τις αδύναμες χώρες του διεθνούς στερεώματος φυγείν αδύνατον: όσο και αν προσπάθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να κρατήσουν την Ελλάδα εντός αγοράς, τελικά αποκλείσθηκε και η ευθύνη της εξυπηρέτησης του εθνικού χρέους πέρασε στις κυβερνήσεις και το ΔΝΤ.
Αν, όμως, η υποταγή στις διαθέσεις των αγορών καταστεί αναπόφευκτη, το επόμενο ερώτημα που προβάλλει… απειλητικό για τους Έλληνες πολίτες είναι άλλο: πώς θα πείσουν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης τους φορολογούμενους πολίτες, ότι είναι αναγκαίο και σκόπιμο να συνεχίσουν να πληρώνουν… ελληνικές αμαρτίες ίσως και μέχρι το 2020; Δεν θα υποχρεωθούν, άραγε, για να το πετύχουν τελικά, να καταδείξουν στην κοινή γνώμη, ότι η Ελλάδα θα πάρει μεν νέο δάνειο, αλλά θα εφαρμόσει και ένα πρόγραμμα λιτότητας άνευ προηγουμένου, με ακόμη αυστηρότερη διεθνή επίβλεψη; Και, αν έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, ποια ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να «πουλήσει» στους Έλληνες πολίτες νέες… θυσίες, όταν θα είναι ήδη εξαντλημένοι από τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του Μνημονίου 1; Δεν θα κινδυνεύσει η Ελλάδα και η Ευρώπη να βρεθεί μπροστά σε ένα ανεξέλεγκτο ξέσπασμα κοινωνικής οργής;
Αυτά τα ερωτήματα δεν είναι τόσο… μελλοντολογικά και θεωρητικά, όσο φαίνονται. Η διεθνής πολιτική και τραπεζική ηγεσία ήδη έχει αρχίσει να προβληματίζεται για τις απαντήσεις τους, έστω και αν η ελληνική κοινή γνώμη θα πληροφορηθεί, ως συνήθως, τελευταία τα συμπεράσματα αυτού του προβληματισμού…
Κατά τα λοιπά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ, ανησυχώντας για πολύ πιο βραχυπρόθεσμες εξελίξεις, όπως η έκβαση της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων της επόμενης εβδομάδας, επιχείρησαν χθες να κάνουν φραστικό «μασάζ» στους δύσπιστους διεθνείς επενδυτές, δηλώνοντας σε διεθνή μέσα ότι οι ελληνικοί τίτλοι αποτελούν ευκαιρία και δεν πρέπει να φοβίζουν τους επενδυτές και διαψεύδοντας για πολλοστή φορά τα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας.
Όμως, όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη εμπειρία της χώρας με τις αγορές, τέτοιες διαβεβαιώσεις από ελληνικά χείλη (ή ακόμη και από τα χείλη αξιωματούχων διεθνούς εμβέλειας) αποτελούν έπεα πτερόεντα για τους παράγοντες του διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Γι’ αυτό και το spread της δεκαετίας εξακολουθεί να… τα χιλιάζει (βρίσκεται «κολλημένο» κοντά στις 1.000 μονάδες, ή 10%), όσο και αν κουράζονται οι Έλληνες αξιωματούχοι με συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Όσοι, μάλιστα, βιάζονται να πανηγυρίσουν, επειδή το νορβηγικό Sovereign Wealth Fund, με ενεργητικό 450 δις. δολ., δηλώνει ότι έχει τοποθετήσει λίγα δισεκατομμύρια σε ελληνικούς τίτλους και θα συνεχίσει να αγοράζει, ας μην ανοίξουν από σήμερα τις… σαμπάνιες. Ακόμη και τα SWF, που έχουν την πολυτέλεια να αγνοούν τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων και να ρισκάρουν μερικά κεφάλαια με μακροχρόνιο ορίζοντα επένδυσης, αγοράζουν ελληνικά ομόλογα επειδή οι τριτοκοσμικές τους αποδόσεις (και, αντίστοιχα, οι εξευτελιστικές τιμές τους) θεωρούν ότι καλύπτουν σχετικά επαρκώς τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας. Οι ίδιοι διαχειριστές, όμως, είναι πολύ αμφίβολο αν θα ρίσκαραν να αγοράσουν ελληνικούς τίτλους, έστω και το 2012, με τις «λογικές» αποδόσεις που θα είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να εκδώσει τίτλους, όταν θα επιχειρήσει τη μεγάλη επιστροφή της στην αγορά…

read more "Μνημόνιο για την Ελλάδα έως το 2020!" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σαμαράς στηρίζει τον Παπανδρέου!!!


  • Μπορεί ο τίτλος, με την πρώτη ματιά να ξενίζει. Μπορεί άλλους να τους προβληματίζει, ενώ θεωρώ βέβαιο πως κάποιους άλλους τους εξοργίζει. Στηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς τον Παπανδρέου; Φυσικά ναι!
Ο παραλογισμός της εξουσίας και η κυβερνητική ασυδοσία και βιαιότητα κατά των λαϊκών στρωμάτων είναι αποδεδειγμένη και δεν χρειάζεται να αναπτυχθεί οποιαδήποτε σκέψη πάνω σε αυτό. Εξάλλου, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που το έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει πως αισθάνεται άσχημα και κατανοεί τον αντίκτυπο των μέτρων της κυβέρνησής του κατά των Ελλήνων πολιτών.
Όμως, αυτός ο κυβερνητικός παραλογισμός και οι συνεχείς Συνταγματικές παραβιάσεις «φορτίζουν» την ατμόσφαιρα και οδηγούν σε συγκρουσιακές καταστάσεις μεταξύ της κυβέρνησης (δηλαδή της Αστυνομίας που έχει αναλάβει τον ρόλο προστασίας των κυβερνητών) και του λαού… Αυτές τις συγκρούσεις, που έπονται λίαν συντόμως, τρέμει το κυβερνητικό σχήμα (τραγική κυβέρνηση Παπανδρέου και τρόικα). Και όμως, κατά παράδοξο τρόπο, οι πιέσεις και τα άδικα οικονομικά μέτρα συνεχίζονται και ολοένα αυξάνονται… Γι αυτό το λογο, η σύγκρουση, υπό φυσιολογικές συνθήκες, έπρεπε να είχε συμβεί. Δεν υπάρχουν όμως φυσιολογικές συνθήκες…
Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά την τεράστια αδικία που γίνεται εις βάρος του. Γνωρίζει πολύ καλά πως δεν συμμετείχε στο τρελό πανηγύρι της κλοπής του δημόσιου πλούτου, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά και ποιοι συμμετείχαν στην συνεχόμενη κλοπή των χρημάτων… (μόνο η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν γνωρίζει τίποτε, γιατί όπως ξέρουμε είναι τυφλή, ενίοτε και παραδόξως κουφή…). Οι Έλληνες πολίτες, όμως, γνωρίζουν και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό για τους ίδιους και για το μέλλον της χώρας. Για να μπορέσουν να πετάξουν αυτή την κυβέρνηση των αθλίων ανθυποκυβερνητών, θα πρέπει να υπάρξει και μία πολιτική κάλυψη, μία ιδεολογική συσπείρωση ή έστω ομπρέλα (ακόμη και ευκαιριακά) που θα μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη διοργάνωσης εκλογών μετά την δίωξη των κλεπτοκρατών (εγχωρίων και εισαγομένων).
Σε αυτό ακριβώς το σημείο, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να αντιδράσουν επαρκώς κατά του μνημονίου του ΔΝΤ και των κυβερνητικών εκφραστών του. Οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις που είναι ικανές να δώσουν το σήμα της εκκίνησης για να πέσει το καθεστώς Παπανδρέου (περί καθεστώτος πρόκειται και οι Πασκίτες καλά θα κάνουν να συναισθανθούν την πολιτική ανοησία –έως κενότητα- που συνεχίζουν να στηρίζουν ή να εκπροσωπούν εις βάρος των συμπατριωτών τους), σύμφωνα με τα γεγονότα, δεν κινούνται προς την κατεύθυνση της αποκαθήλωσης του τραγικού Γιώργου Παπανδρέου. Περιορίζονται σε λογίδρια από έδρας και στη συνέχεια αποχωρούν για να απολαύσουν τον φρέντο ή την αστακομακαρονάδα τους πιστεύοντας πως έχουν επιτελέσει το χρέος τους απέναντι στην Δημοκρατία… Φευ!!! Ενισχύουν την παράταση των κλεπτοκρατών και την ολομέτωπη επίθεση που οι αντισυνταγματική κυβέρνηση πραγματοποιεί κατά του πραγματικού ιδιοκτήτη της χώρας, του λαού…
Ο Αντώνης Σαμαράς, στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατακρήμνιση αυτού του άθλιου κατασκευάσματος του ΔΝΤ και των ξένων τραπεζών, έχει περιοριστεί σε εσωκομματικές συγκρούσεις, καθαιρέσεις και άλλα θλιβερά, χωρίς να εστιάζει, να οργανώνει και να επιτίθεται κατά των γελοίων παραχαρακτών – δικτατορίσκων – αντιπροσώπων της τρόικας. Ο Αντώνης Σαμαράς, με μία παράξενη υποτονική αντιπολίτευση, αφήνει το πεδίο ελεύθερο στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος με τη σειρά του χλευάζει τους Έλληνες πολίτες μέσα από κάθε του δραστηριότητα (κανό, ταξίδια και άλλα θλιβερά…) και θα συνεχίσει να το κάνει αυτό, έως ότου νιώσει την ανάσα των πολιτών έξω από το Μαξίμου (ελπίζει ότι κάποιο ελικόπτερο θα προσγειωθεί στην ταράτσα για να τον πάρει, αλλά δεν γνωρίζει –όντας ανιστόρητος- πως την προδοσία πολλοί την αγάπησαν, τον προδότη όμως κανείς…). Ο Αντώνης Σαμαράς, θα έπρεπε ήδη να έχει ρίξει την κυβέρνηση του ανθύπατου Παπανδρέου που έφερε το ΔΝΤ στην χώρα, θα έπρεπε ήδη να έχει διατάξει την προφυλάκιση όλων των συμμετεχόντων σε αυτήν, θα έπρεπε ήδη να έχει ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες για την δημιουργία εκλογών που θα αναδείκνυαν κυβέρνηση με γνώμονα το ΔΝΤ και τις λύσεις που διαθέτει η χώρα απέναντι στους οικονομικούς τρομοκράτες – δυνάστες και βιαστές της.
Ο Αντώνης Σαμαράς, όμως, αργεί… και μάλιστα πολύ, στο να αντιμετωπίσει τον σαφώς κατώτερό του Γιώργο Παπανδρέου. Και αυτή του η καθυστέρηση αρχίζει να μεταφράζεται αναλόγως, κάνοντας τους πολίτες να σκέφτονται σοβαρά την πιθανότητα ο Αντώνης να είναι ίδιος με τον Γιώργο και απλά να είναι η «έτοιμη λύση» των τραπεζών και της τρόικας όταν πλέον ο Γιώργος θα έχει καταρρεύσει. Και αυτό ακριβώς το σκεπτικό, αποδυναμώνει τον Αντώνη Σαμαρά… Αυτό ακριβώς το σκεπτικό είναι που τον κρατά πίσω στις δημοσκοπήσεις… Αυτό ακριβώς το σκεπτικό είναι που αρχίζει να τον τοποθετεί αργά –αλλά σταθερά- ως συνένοχο των βιαστών της λογικής, ως συνένοχο αυτών που έχουν παραδώσει την χώρα στα χέρια τρίτων και την έχουν μετατρέψει σε χώρο πειραμάτων και εφαρμογής νέων μεθόδων της Κοινωνικής Μηχανικής…
Ο Γιώργος δεν έχει αντίπαλο. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Έλληνες πολίτες, μη βλέποντας να υπάρχει κανείς και τίποτε για την μετά Γιώργου Παπανδρέου πολιτική εποχή, σταματά και σκέφτεται… Το άσχημο είναι πως όλοι οι πολιτικοί ινστρούχτορες (ηγέτες, ηγετίσκοι και λοιποί παρατρεχάμενοι) γνωρίζουν πως οδηγούν τον Ελληνικό λαό στην λύση του «κανένα». Και αυτή η λύση σημαίνει χάος… Αυτή η λύση σημαίνει αίμα… Αυτή η λύση σημαίνει όμως πως για όλα τα εγκλήματα που έχουν γίνει εις βάρος του λαού αυτής της χώρας, θα κατηγορηθεί ο ίδιος ο λαός, αφού με το ξέσπασμά του θα γκρεμίσει την δική του αθωότητα, ενώ θα χτίσει τα θεμέλια ενός αδυσώπητου συστήματος (όχι απαραίτητα πολιτικού ή αντιπροσωπευτικού του Ελληνικού λαού), το οποίο θα διαχειρίζεται την τύχη και το μέλλον της χώρας ελέω Νέας Τάξης και στα πλαίσια μίας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης…
Ακριβώς απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις καλείται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς να πραγματοποιήσει σύγκλιση πολιτικών δυνάμεων και ανεξαρτήτως κομμάτων να οργανώσουν και να ξεκινήσουν το γκρέμισμα του ανθύπατου και των πραιτωριανών του… Τολμώντας να απευθυνθώ στους πολιτικούς ηγέτες της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης, θα ήθελα επίσης να τους υπενθυμίσω κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά: Η καλή αντιπολίτευση παράγει καλές κυβερνήσεις… Οπότε, σύμφωνα με τα γενόμενα και την εμφάνιση της κυβέρνησης Παπανδρέου, προφανώς η αντιπολίτευση ήταν (και συνεχίζει να είναι) τουλάχιστον ανεπαρκής… Επίσης, κλείνοντας τις σκέψεις μου, θα ήθελα –απευθυνόμενος προς όλους- να τονίσω πως, όταν καίγεται το σπίτι μας, φροντίζουμε να σβήσουμε τη φωτιά κι έπειτα να πιάσουμε κουβέντα για το ποιος έφταιγε και για την τιμωρία του… Κύριοι και κυρίες της αντιπολίτευσης, πρέπει να συναισθανθείτε επιτέλους πως η χώρα έχει πάρει φωτιά και θα παραδοθεί ως «καθαρό οικόπεδο» σε εκείνους που επιθυμούν τα πλούτη της… Αν δεν οργανώσετε και δεν συμμετέχετε στην απομάκρυνση του κινδύνου, τότε θα θεωρηθείτε συνένοχοι των εμπρηστών… Και, κύριε Σαμαρά, επειδή είστε ο «αρχηγός» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα χρεωθείτε το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών ευθυνών εάν δεν κάνετε και αρκετό «σαματά» για να σκάσει η φούσκα που λέγεται κυβέρνηση Παπανδρέου… Είτε θέλετε να το κατανοήσετε, κύριε Σαμαρά, είτε όχι, οφείλετε να ηγηθείτε μίας πολιτικής συσπείρωσης κατά των υπαλλήλων του μνημονίου και του ΔΝΤ. Η Αριστερά δεν πείθει ή διαλύεται, οπότε εσείς καλείστε να αναλάβετε το βάρος της ευθύνης...
Δώστε, επιτέλους, τον πολιτικό μανδύα στους πολίτες να δράσουν… Σταθείτε, επιτέλους, απέναντι στις ιστορικές σας ευθύνες στην πάταξη των ζώντα φασισμού… Δώστε ελπίδα στους Έλληνες και στην χώρα… Απομακρυνθείτε από την σοβαρή πιθανότητα να στιγματιστείτε στην ιστορία ως συμπρωταγωνιστές ενός πολιτικού θιάσου που εργάστηκε για την αποδόμηση μίας χώρας, της Ελλάδας…
Ξεκινήστε, επιτέλους, με μία απλή ανακοίνωση… Πείτε πως δεν αναγνωρίζετε καμία απόφαση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Καμία απολύτως…
Χρήστος

Υ.Γ.: Εάν ο κύριος Σαμαράς πιστεύει στην πολιτική του "ώριμου φρούτου" και περιμένει τον Γιώργο Παπανδρέου να "πέσει" μόνος του, ίσως θα πρέπει να σκεφτεί και πάλι μία σειρά από δεδομένα. Ίσως θα πρέπει να σκεφτεί πως η κρίση της πολιτικής συμπεριλαμβάνει και τον ίδιο, ίσως θα πρέπει να σκεφθεί πως οι εποχές έχουν αλλάξει και ίσως, τέλος, θα πρέπει να σκεφθεί πως ο ίδιος μπορεί να "ωριμάζει" γρηγορότερα από τον Γιώργο Παπανδρέου...
read more "Ο Σαμαράς στηρίζει τον Παπανδρέου!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα


Ένα χρόνο μετά την -θρυλική πλέον- ατάκα του πρωθυπουργού «υπάρχουν λεφτά αλλά δεν τα δίνουν (η ΝΔ) στον κόσμο» οι εξαγγελίες της κυβέρνησης από την ΔΕΘ δεν θα περιλαμβάνουν παροχές. Οι Βρυξέλλες το ξέκοψαν από τον Αύγουστο καθώς ο προϋπολογισμός βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Σε μια προσπάθεια αλλαγής του κλίματος, αναμένονται εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις επιχειρήσεων και κίνητρα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Για την πολύπαθη μεσαία τάξη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει δέσμευση του πρωθυπουργού να επιστρέψει μερικά... χρωστούμενα «όταν βγούμε από το τούνελ της κρίσης». Επιστροφή στα «θα» δηλαδή.
Πέραν τούτου, ο πανικός που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο είναι πλέον εμφανής και διαφαίνεται σε αποφάσεις τύπου « οι φοροφυγάδες θα διώκονται ποινικά ως υπαίτιοι ξεπλύματος χρήματος». Σχεδιασμός δεν υπάρχει γι αυτό και μεγαλώνει η ακατάσχετη σεναριολογία για τα μέτρα που μας περιμένουν. Οι διαψεύσεις ή διευκρινήσεις δεν έρχονται από το επιτελείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου γιατί πολύ απλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Περιμένουν, βλέπετε, την τρόικα την επόμενη εβδομάδα.
Την χαοτική αυτή κατάσταση μετέφεραν και οι κοινωνικοί φορείς στις συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό στην Θεσσαλονίκη.
Μαθαίνουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου θορυβήθηκε από τα νούμερα που άκουσε. Δηλαδή μέχρι τώρα η ενημέρωση που είχε ήταν διαφορετική; Εάν ναι, τότε πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και άμεσα μάλιστα. Γιατί η εικόνα διάλυσης αργά ή γρήγορα θα βγει και προς τα έξω και τότε ποιος είδε τα spread και δεν τα φοβήθηκε...
Πηγή

Υ.Γ.: Γιώργο, "υπάρχουν λεφτά αλλά δεν τα δίνουν"; Μάθε πως "υπάρχουν ψήφοι, αλλά δεν σου τους δίνουν"... Μάντεψε ποιοί...!
read more "Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" Διαβάστε περισσότερα...