Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Δηλώσεις Πάγκαλου



Μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής χαρακτηρίζει "μόδα των τεχνολογιών" το κίνημα των "Αγανακτισμένων" και κάνει λόγο για “ανώδυνη εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική”. Οπως λέει χαρακτητριστικά, “Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινηματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook”.
read more "Δηλώσεις Πάγκαλου" Διαβάστε περισσότερα...

Spiegel: Η έκθεση της τρόικα θα αναφέρει πως η Ελλάδα έχει χάσει όλους τους στόχους



Η τρόικα επιβεβαιώνει, στην έκθεσή της που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, ότι η Ελλάδα έχασε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους που είχαν συμφωνηθεί (στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της χώρας)», σύμφωνα με προδημοσίεμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Spiegel, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το κλιμάκιο της τρόικας βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να εκτιμήσει το πόσο διατηρήσιμα είναι τα χρέη της χώρας. Η αποστολή θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα συναντήσεις, προτού οριστικοποιήσει την έκθεσή της.
«Το έλλειμμα του δημόσιου προϋπολογισμού ήταν υψηλότερο του αναμενόμενου», γράφει το περιοδικό, αναφερόμενο στα ευρήματα της έκθεσης.
«Ο λόγος είναι διότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να δαπανά περισσότερα απ’ όσα είχαν συμφωνηθεί στο πακέτο διάσωσης. Επιπλέον, τα φορολογικά έσοδα εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα του απαιτούμενου».
Το ΔΝΤ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν μπορεί να χορηγήσει το δικό του μερίδιο από την 5η δόση του δανείου προς την Ελλάδα τον ερχόμενο μήνα εάν δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί όροι του προγράμματος, ενώ και ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Κομισιόν φέρεται να δήλωσε πως και η ΕΕ θέτει τους ίδιους όρους.
«Εμείς οι ευρωπαίοι έχουμε τους ίδιους όρους με το ΔΝΤ», φέρεται να δήλωσε ο κ. Olli Rehn, όπως αναφέρεται στο προδημοσίευμα του Spiegel, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.
«Θα αποφασίσουμε για την επόμενη δόση μετά την έκθεση της τρόικας. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», πρόσθεσε ο κ. Rehn.
Το έλλειμμα της Ελλάδας, το οποίο κινείται στα 330 δισ. ευρώ, ή 150% του ΑΕΠ, είναι τόσο υψηλό που πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ότι η χώρα αναπόφευκτα θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της.
Χρειάζεται επίσης να υπάρξει στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προς τις δημοσιονομικές προσαρμογές, προτού η ΕΕ και το ΔΝΤ χορηγήσουν τις επόμενες δόσεις του δανείου.
Ήδη οι αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν ζητήσει από την Αθήνα να εντείνει επειγόντως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και έχουν προτείνει τη δημιουργία μιας Αρχής που θα επιβλέπει την διαδικασία, παρόμοια με αυτή που είχε ιδιωτικοποιήσει τις εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας μετά την πτώση του κομμουνισμού.
Σύμφωνα με το Spiegel, το κλιμάκιο της τρόικα εκτιμά επίσης ότι η Ελλάδα διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας 300 δισ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσε να πουλήσει η χώρα προκειμένου να ανταποκριθεί στους στόχους που έχουν τεθεί.
Το δημοσίευμα διέψευσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο MEGA, σύμφωνα με το Reuters. “Δημοσιεύματα σαν και αυτό της Spiegel δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η έκθεση θα είναι θετική για τη χώρα”.
read more "Spiegel: Η έκθεση της τρόικα θα αναφέρει πως η Ελλάδα έχει χάσει όλους τους στόχους" Διαβάστε περισσότερα...

Ταραχές στην Αθήνα προβλέπει η "Frankfurter Allgemeine"



Στρατιωτικές δυνάμεις προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου προκειμένου να χρησιμοποιηθoύν σε "αποστολές εσωτερικού" (δηλαδή σε αστυνομικά-κατασταλτικά καθήκοντα), γράφει ο έγκυρος Γερμανός αναλυτής, συνεργάτης της πλέον σοβαρής εφημερίδας "Frankfurter Allgemeine Zeitung", Udo Ulfkotte. Ας δούμε τα κυριότερα σημεία του άρθρου, σε μετάφραση του "Defencenet":
"Στην Αθήνα, η πολιτική κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο. Μετά τις ολοένα και συχνότερες βίαιες συγκρούσεις, η κυβέρνηση προετοιμάζεται τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, να χρησιμοποιήσει το στρατό στην Αθήνα".
''Για πρώτη φορά από τη στρατιωτική δικτατορία στην ελληνική πρωτεύουσα θα μπορούσε να αναπτυχθεί και πάλι στρατός. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργό Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανέφερε στην ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα ''Πρώτο Θέμα'' ότι εξέταζε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στην πρωτεύουσα. Το φόντο είναι η αυξανόμενη βία στους δρόμους (κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), καθώς και η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα από τους μετανάστες.

Σήμερα, στο πλαίσιο της εθνικής χρεωκοπίας και στις κοινωνικές περικοπές στην Ελλάδα, για μια ακόμη φορά ομάδες λαμβάνουν όλο και πιο βίαιη στάση η μια ενάντια στην άλλη: Συνδικάτα, αναρχικοί, μετανάστες, απλοί πολίτες, αστυνομία και αρχές ασφαλείας. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι οι Έλληνες γίνονται ολοένα και περισσότερο ρατσιστές, με τυφλό μίσος και οργισμένα κυνηγητά στην Αθήνα. Η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική στην επαρχία.

Όλο το πολιτικό φάσμα (με εξαίρεση το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα), αναγνώρισε ότι η αστυνομία έλαβε από την κυβέρνηση εντολές, όπως η βίαιη δράση εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν κατά της λιτότητας, καθώς και η διάσπασή τους με τη βία. Οι ζωές δεν έχουν σημασία πια. Υπάρχουν πολλοί ανεξάρτητοι μάρτυρες από διάφορες πολιτικές κατευθύνσεις που επιβεβαιώνουν αυτά.

Επίσης ο κρατικός μηχανισμός έχει διεισδύσει στις τάξεις των διαδηλώσεων, και προκαλούνται επεισόδια, με σκοπό να δώσει εξουσία στην κρατική αστυνομία ως πρόσχημα, εναντίον των απεργιών. Πάνω από τις κομματικές γραμμές αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση. O πρωθυπουργός Παπανδρέου ακολουθεί πλέον σαφώς τον παλιό φίλο του από τις τάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρώην Αιγύπτιο δικτάτορα Μουμπάρακ, ο οποίος κατά τη λήξη της θητείας του και δεν ήξερε τι άλλο να κάνει".

Το άρθρο καταλήγει λέγοντας ότι "στην Αθήνα η σοσιαλιστική κυβέρνηση άφησε να μπουν 1 εκατ. μουσουλμάνοι" και περιγράφει τα επεισόδια της τελευταίας εβδομάδας μετά την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη και την υπερνθύμιση ότι ο Μπαρόζο έχει προβλέψει πριν από ένα χρόνο εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.

Επί της ουσίας, το ερώτημα είναι αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές δυνάμεις σε αποστολές εσωτερικής καταστολής. Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα συνταγματικό κώλυμα σε μικτές περιπολίες με την αστυνομία, όπως είχε γίνει στους Ολιμπιακούς Αγώνες. Ούτε η μεταφορά και χρήση οπλισμού απαγορεύεται, από την στιγμή που συνοδεύονται από αστυνομικούς οι οποίοι έχουν την ευθύνη της σύλληψης.

Στα πλαίσια της Νέας Στρατηγικής Αναθεώρησης, στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει συμπεριληφθεί και η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, αλλά μέσα σε όρια και κανόνες. Έτσι, με γνώμονα το νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του νέου σφαιρικού Δόγματος Ασφαλείας, αναφορικά με τη συμμετοχή και την συμβολή αυτών στην κάλυψη των αναγκών Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ομόφωνα είχαν αποφασιστεί τα εξής: Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης να διαθέσει ειδικές δυνάμεις, οι οποίες, ανέλαβαν τη φύλαξη σημαντικών υποδομών και εγκαταστάσεων και την Αστυνόμευση χώρων. Οι ειδικές αυτές δυνάμεις λειτούργησαν μεν συμπληρωματικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η συμμετοχή τους ήταν κρίσιμη.

Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε αποστολές εσωτερικής αστυνόμευσης προβλέπεται ήδη και νομικά κατά βάση από το άρθρο 5 του Ν.2833/2000 και το Π.Δ. 63/2001, με έγκαιρο προσδιορισμό του έργου τους, είτε ως αυτοτελώς ενεργουσών (ανάθεση διακριτών – αυτοτελών αποστολών), είτε με ανάθεση αποστολών, οι οποίες επιβάλλουν διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένων μέσω υπό πλήρη Διοίκηση των Αρχών των Σωμάτων Ασφαλείας (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση περαιτέρω).

Το θέμα είναι αν υπάρχει πολιτική βούληση. Το 2008 υπήρχε σε κάποιο τμήμα της κυβέρνησης, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε από τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ. Γράψα. Τώρα;

Πηγή, το βρήκαμε εδώ
read more "Ταραχές στην Αθήνα προβλέπει η "Frankfurter Allgemeine"" Διαβάστε περισσότερα...

Η χώρα έχει μπει σε μια προ-επαναστατική φάση


Η ελληνική κοινωνία, ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι, ήταν ένα βήμα πριν από μια προ-επαναστατική φάση. Το συνειδητοποίησα (και το έγραψα μάλιστα αυτό πέρισυ το καλοκαίρι) παρατηρώντας τις ζυμώσεις, τις συνειδητοποιήσεις και τα αιτήματα που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται και στο διαδίκτυο, αλλά κυρίως, στην πραγματική καθημερινή ζωή.
Σε στάσεις λεωφορείων, σε ουρές δημόσιων υπηρεσιών και ιατρείων, σε καφενεία και μπουγατσατζίδικα, σε γραφεία συνεργατών και φίλων, στον συνωστισμό ακόμη των περιπτέρων της γειτονιάς, άκουγες τα ίδια πράγματα και τις ίδιες συζητήσεις: 1) οι επαγγελματίες πολιτικοί και συνδικαλιστές, δηλαδή τα κόμματα και τα συνδικάτα, εξυπηρετούν στην ουσία μόνο τις ανάγκες των ηγεσιών τους και όχι της κοινωνίας. 2) ο διαχωρισμός και ο πολιτικός διχασμός λειτούργησε εις βάρος της κοινωνίας και 3) το πολιτικό μας σύστημα ΔΕΝ είναι δημοκρατία, και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.
Οι ζυμώσεις αυτές ήταν το στάδιο στο οποίο βρισκόμασταν, πριν από την πρώϊμη επαναστατική φάση. Την οποία φάση ζούμε τώρα. Είναι επαναστατική η φάση αυτή με την έννοια οτι η κοινωνία ψάχνει τρόπους για να μεταρρυθμίσει την λειτουργία της. Και είναι πρώϊμη διότι δεν έχει ακόμη καταλήξει στο πως θα το κάνει. Και σ’ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας, μετέχοντας στην διαδικασία των γενικών συνελεύσεων.
Αυτό είναι το ένα σημαντικό. Οτι δηλαδή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε μπει, ένα τμήμα της κοινωνίας έστω, σε μια δυναμική προσπάθεια αλλαγής του κοινωνικού συμβολαίου της κοινωνίας.
Ακόμη και από μια επιπόλαιη ανάγνωση της ιστορίας αντιλαμβάνεται κάποιος πως όποτε είχαμε ένοπλες επαναστάσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις, κυριάρχησε η βιαιότερη και η αιματηρότερη μερίδα ή ομάδα. Και η οποία ομάδα, μετά την επιβολή της κυριαρχίας της στην ίδια την επανάσταση, επέβαλλε ένα, από πολλές πλευρές, πολύ χειρότερο σύστημα από αυτό που αντικατέστησε. Πολύ περισσότερο ολοκληρωτικό και ολιγαρχικό. Παρά τους όποιους εξωτερικούς τύπους που χρησιμοποίησε ως προφάσεις.
Το δεύτερο σημαντικό λοιπόν, και το οποίο διαφαίνεται από τις συζητήσεις των συνελεύσεων, είναι πως το τμήμα της κοινωνίας που ήδη λαμβάνει μέρος στις συνελεύσεις, δεν έχει καν στο μυαλό του βίαιες λύσεις. Αυτό που φαίνεται να προκρίνεται ως μέθοδος για την έλευση της δημοκρατίας, δεν είναι η βία, αλλά πάλι η δημοκρατία. Προφανώς η κοινωνία αρχίζει και συνειδητοποιεί την δύναμή της, που πηγάζει από τον αριθμό της. Τα λαϊκά στρώματα υπερτερούν αριθμητικά απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη τάξη ή ομάδα.
Το προσωπικό μου συμπέρασμα είναι λοιπόν πως η κοινωνία ψάχνει τον δρόμο της προς την δημοκρατία και έχει αποφασίσει πως θα βαδισει αυτόν τον δρόμο ειρηνικά.
Τι θα γίνει στο μέλλον, κανείς δεν ξέρει. Θα εξαρτηθεί σε πολλά και από την αντεπίθεση του ίδιου του καθεστώτος.
Μέχρις στιγμής πάντως το καθεστώς εφαρμόζει κατά γράμμα το εγχειρίδιο. Το οποίο στην φάση αυτή γράφει
1) “αγνόηση”. Τα επόμενα στάδια είναι
2) προσπάθεια προσεταιρισμού
3) προβοκάτσια κλπ και
4) κατά μέτωπον επίθεση.
read more "Η χώρα έχει μπει σε μια προ-επαναστατική φάση" Διαβάστε περισσότερα...

Εδώ ΠΩΛΕΙΤΑΙχνείο!


  • Ο εκβιασμός σερβίρεται πάντα ωμός. Οι πατρίδες πιάνουν καλύτερη τιμή ζεστές. Όταν τις έχει πιάσει ο πυρετός της «ανάγκης»

Σκηνή πρώτη: Δικτατορία. Χωροφύλαξ μπαστουνόβλαχος με λιγδομουστάκα αγριοκοιτάει δύο υπόπτους, οι οποίοι είναι: νέος, νέα, με μουστάκι (και οι δύο), τρίχες στη μασχάλη (αμφότεροι), μούσια (ο ανήρ), ταγάρι, καρώ πουκάμισα, το «Κεφάλαιο» στην κωλότσεπη, το περιοδικό «Φαντάζιο» σε μία πλαστική σακούλα και μουσικές του Θεοδωράκη να δονούν εκκωφαντικά την συνείδησή τους. Το βλέμμα πύριν, η μπίρα Amstel, το σουβλάκι καλαμάκι.

Έχοντας παραδειγματιστεί από τον αδάμαστο δημοκράτη – βομβιστή Κώστα Σημίτη, έχουν εξουδετερώσει όλους τους χουντικούς σκουπιδοτενεκέδες με «κροτίδες» που ξέμειναν από ένα βροχερό πασχαλιάτικο απομεσήμερο στην Ικαρία. Προς στιγμήν ο «μπασκίνας» τους παρεξηγεί για λετσοτουρίστες, αλλά το «Φαντάζιο» στη διαφανή σακούλα τους καρφώνει! «Έλληνες είναι! Κουμμούνια! Αν τους τσιακώσ’ θα πάρου προυαγουγή» σκέφτεται το χειροδύναμο όργανο τα τάξεως. Αποφασίζει να τους κυνηγήσει, αλλά, προς μεγάλη του ατυχία, το σκαρπίνι της Χωροφυλακής δεν ενδείκνυται για σπριντ στα φθαρμένα μάρμαρα των πεζοδρομίων στην οδό Στουρνάρη.

Ο πολιτσμάνος τρώει σαβούρδα. Το νεαρό ζευγάρι ξεφεύγει από την καταδίωξη. Κλείνεται στο Πολυτεχνείο αποφασισμένο να φύγει από εκεί όταν ο Μαρκεζίνης γίνει πιο γοητευτικός από τον Κλαρκ Γκέιμπλ, δηλαδή ποτέ. Δεν τους νοιάζει η ζωή τους, η οικογένειά τους, το ξύλο που ανυπομονεί να τους ρίξει ο πρώην τσουμπάν’ς νυν χωρουφύλαξ. Πάνω απ’ όλα οι ιδέες τους

Αρτούρο Φουέντε
Σκηνή δεύτερη: Παιχνίδια που κάνει το μυαλό! Χικ! Οι πάλαι ποτέ αγωνιστής και η αείποτε αγωνίστρια, αμέσως μόλις καπνίσουν παρεούλα ένα πούρο Αρτούρο Φουέντε (κατά προτίμηση Κορόνα Ιμπεριάλ) και πιούν από ένα ποτηράκι σαμπάνια Ντομ Περινιόν (συνήθως ροζέ 1995), θυμούνται τα παλιά για να προετοιμάσουν τα νέα (κόλπα). Η τριβή τους με την πολιτικά και οι συστηματικές εντριβές τους με το σπίρτο του σοσιαλισμού τους έκαναν πιο καπάτσους και επινοητικούς από πεινασμένες νυφίτσες που σπούδασαν στην Ανωτάτη Λοβιτουρική.
Επί τρεις και βάλε δεκαετίες πουλούσαν με το κιλό κοινωνική δικαιοσύνη και λαϊκή απελευθέρωση, αμπαλαρισμένα σε περιτύλιγμα λάιφ-στάιλ και τυλιγμένα με κορδέλα βλαχοκυριλέ γκλαμουριάς. Οι δουλειές πήγαν καλά και τα ιδεολογικά τους μικρομάγαζα μεταβλήθηκαν σε σούπερ μάρκετ στη συμβολή των οδών Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσινγκτον.

Οι ενθουσιασμένοι πελάτες φόρτωναν τις πιστωτικές τους με χρέη και τα καλάθια τους με αρώματα Παρισίων, λαχανάκια Βρυξελλών και μετοχές τσιχλόφουσκες. Τώρα τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα για το επιτήδειο ζεύγος. Χτύπησαν φλέβα χρυσού πολύ πιο προσοδοφόρα από την ξεζουμισμένη Μεταπολίτευση. Ονομάζεται «κρίση». Η μπίζνα του αιώνα. Θα πουλήσουν το σούπερ μάρκετ, τα καλάθια, τις νοικοκυρές που τα κουβαλάνε, τα καροτσάκια, τους πελάτες και τη χώρα ολόκληρη! Τις παλιές τους ιδέες τις πούλησαν νωρίτερα, διότι έπρεπε να μαζέψουν την σιρμαγιά για να ανοίξουν οι δουλειές.

ΥΓ.: Το «Εδώ ΠΩΛΕΙΤΑΙχνείο» είναι σύνθημα που κυκλοφορεί ευρέως στο Ίντερνετ και η στήλη το δανείστηκε χωρίς να ζητήσει την άδεια κανενός. Τα χρήματα για την απόδοση των πνευματικών δικαιωμάτων δεν υπάρχουν, διότι θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Δημοκρατία"
read more "Εδώ ΠΩΛΕΙΤΑΙχνείο!" Διαβάστε περισσότερα...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΛΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΟΣ...


Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ;; 
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΚΥΡΙΟΥ" ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ....ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ...
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ "ΠΟΝΗΡΟΙ" ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΡΕΙΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΞΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΚΑΤ ΜΕ ΤΟ "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" ...ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΠΛΑΚΑΤ "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"!!!
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ...ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... 
ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ!!! 
πηγή http://www.greekalert.com
read more "ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΛΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΟΣ..." Διαβάστε περισσότερα...

ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΝΟΥΝ ...ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!


Γράφει κι ΥΠΟγράφει ο Δημήτρης Κεραηλίδης. 
Τα παιδία, το βράδυ της Τετάρτης, εκεί στην μεγαλειώδη συγκέντρωση αγανάκτησης στο Σύνταγμα; δεν δίστασαν να φύγουν από τους γονείς τους και να πάνε κοντά στον ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ για να περιεργαστούν ...ασπίδες, κράνη και κλομπ! Στα παιδικά ματάκια τους ήταν κάτι το ...περίεργο κι ..ονειρώδες συνάμα! 

Έτσι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ έσκυψε και άρχισε να μιλάει με τα παιδιά και να απαντά σ ότι κι αν τον ρωτούσαν. Και δως του γελάκια και.... δως του καλαμπούρια. 
ΕΚΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ PIERIA-GR KI ΑΠΟΘΑΝΑΤΙΣΑΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.... ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ;;; Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στον ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ που απέδειξε πως, ο κάθε αστυνομικός εν τέλει είναι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ! Να λοιπόν τι γίνεται ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΝΟΥΝ ...ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!!
Πηγή http://pieria-gr.blogspot.com
read more "ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΝΟΥΝ ...ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Spiegel: Συναγερμός στην Αθήνα για την 5η δόση!


"Σε θρίλερ" εξελίσσεται η καταβολή της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Πριν από λίγο η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel "ξαναχτύπησε" με άρθρο-κεραυνό! ΄Ενα ιδιαίτερα ανησυχητικό δημοσίευμα που υποστηρίζει πως η δόση είναι στον "αέρα" - κάτι το οποίο όμως δεν το επιβεβαιώνει προς το παρόν το ΔΝΤ.
Το άρθρο του Spiegel όμως "επιβεβαιώνεται" και από πληροφορίες του ανταποκριτή του Mega στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου που μετέδωσε πως το ΔΝΤ υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν πέτυχε τους στόχους της , αισιοδοξεί όμως πως τελικά θα βρεθεί λύση. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής, συζτητείται μια "μεικτή λύση" για την Ελλάδα που θα έχει στοιχεία της "διαδικασίας της Βιέννης" που δηλ. δίνει την δυνατότητα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων λήξης 2012 από τις τράπεζες. Φυσικά, αυτη η πρόταση πρέπει να λάβει την έγκριση των Γερμανών.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τηλεφωνική παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega διέψευσε τις πληροφορίες, λέγοντας πως πριν από λίγο έφυγε από το γραφείο του εκπρόσωπος της Τρόικα και δεν ετέθη κανένα τέτοιο θέμα συζήτησης. Από την άλλη, εκπρόσωποι του ΔΝΤ "μιλούν" περί επιτυχίας της Ελλάδας στη μείωση του ελλείματος.
Το περιοδικό Spiegel
Συναγερμός στην Αθήνα: Ο Επίτροπος Rehn απειλεί να σταματήσει τις ενισχύσεις - και προειδοποιεί για «πολύ σοβαρή κατάσταση" αναφέρει με δημοσίευμα του πριν από λίγο το περιοδικό Spiegel με τίτλο "EU droht Griechenland mit Zahlungsstopp"
Η ηλεκτρονική έκδοση αναφέρει πως σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό ο επίτροπος είπε ότι έδωσε σαφή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση πως λόγω έλλειψης του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξετάζει τη πληρωμή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα
"Εμείς, οι Ευρωπαίοι, έχουμε θέσει τους ίδιους όρους όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», είπε ο Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Επίτροπος Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο Spiegel.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξετάζει τις δηλώσεις του Jean-Claude Juncker , πως η επόμενη δόση, θα αποφασιστεί σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας", δήλωσε ο Ρεν, προσθέτοντας: "Η θέση είναι πολύ σοβαρή."
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξετάζουν την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα , σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPIEGEL.
"Η τρόικα παροτρύνει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου για την επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων"
Τo άρθρο αναφέρει πως οι Ελληνες αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους από τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ αναφέρεται και στις επίμαχες δηλώσεις της Επιτρόπου της ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη.
read more "Spiegel: Συναγερμός στην Αθήνα για την 5η δόση!" Διαβάστε περισσότερα...