Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Μαλακίες μετόχων, παιδεύουν ομάδα…..


Όταν ένα ολόκληρο καλοκαίρι υπάρχει γκρίνια στα διοικητικά ομάδας, είναι αναπόφευκτο να μετατραπεί σε κακοδαιμονία και γκαντεμιά και στα αγωνιστικά.
Ξεκινάμε με ένα γήπεδο χωράφι που σε στέλνει να παίξεις εκτός έδρας, με αναβολή του ματς της δεύτερης αγωνιστικής, με τραυματισμό Ζιλμπέρτο και Σισέ και αποκορύφωμα η χθεσινή γκέλα.
Το φοβόμουν όπως όλοι, όπως και φοβάμαι γενικότερα όλη τη χρονιά. Ευτυχώς ή δυστυχώς, αγωνιστικά και με το πρόγραμμα που έχουμε τα πράγματα θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι τις αρχές Νοέμβρη περίπου.
Κατά τα άλλα, και οι τέσσερις κύριοι της φωτογραφίας είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι της πρώτης γκέλας από το διάσημο παράρτημα του gay. Και μην αρχίσει κανείς σχόλια σε στυλ “πούλα” ή “αγ’ορασε” γιατί κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τα χθεσινά: ούτε ο “πουλάω-δεν πουλάω”, ούτε ο “αγοράζω-δεν αγοράζω”, ούτε ο “ρωτήστε τους υπεύθυνους για τους στόχους” ούτε ο “καπετάνιος”. Ποιος είναι ποιος βρείτε το μόνοι σας.
Ποτέ στην ιστορία δε χάθηκε ή δεν κερδίθηκε ένα πρωτάθλημα από την πρώτη αγωνιστική. Τα σημάδια όμως είναι ανησυχητικά.
Περαστικά μας.
read more "Μαλακίες μετόχων, παιδεύουν ομάδα….." Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΣΟΚ: Όποιος διαφωνεί με το μνημόνιο να φέρει 110 δις…


Αυτό είναι το νέο δίλημμα του ΠΑΣΟΚ!!!
Ναι όσο και αν ακούγεται αστείο πολιτικά, αυτή τη θέση εξέφρασε σήμερα το πρωϊ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούσης. Απευθύνθηκε λοιπόν στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και στον κ. Σαμαρά και ζήτησε, εφόσον διαφωνούν με το μνημόνιο να φέρουν 110 δις ευρώ, δηλαδή όσα είναι τα χρήματα του δανείου της υποτέλειας. Προφανώς εννοούσε να προτείνουν οι διαφωνούντες άλλο τρόπο για να πάρουμε δάνειο 110 δις, εκτός μνημονίου.
Επομένως από τούδε και στο εξής ούτε ο Σαμαράς, ούτε η Παπαρήγα, ούτε ο Τσίπρας, ούτε κανείς άλλος Έλληνας πολίτης, θα έχουν το δικαίωμα να διατυπώνουν την αντίθεσή τους με το κατοχικό μνημόνιο και να κρίνουν την πολιτική Παπανδρέου, αν πρώτα δεν προσκομίσουν 110 δις ευρώ ή δεν προτείνουν τρόπο να βρεθούν. Τόσο απλά.
Αλήθεια, πως δεν το είχαμε σκεφτεί;
Δηλαδή το πρόβλημα της χώρας είναι το που αλλού θα βρεθεί δάνειο 110 δις ευρώ και όχι… να προταθούν άλλες οικονομικές πολιτικές που να το καθιστούν μη αναγκαίο. Αυτό ήταν μόνιμα το σοσιαλιστικό μας όραμα. Τα δανεικά και τα έτοιμα και όχι η προσπάθεια και η αυτοδύναμη ανάπτυξη. Και αυτό δυστυχώς συνεχίζεται.
Με σφοδρότητα επιτέθηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και έριξε το φταίξιμο για όλη την οικονομική κρίση μόνο πάνω στην τελευταία διακυβέρνηση του κ. Καραμανλή, ενώ δεν έκανε καμία σχετική μνεία για τις εγκληματικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία κατά το παρελθόν, που έθεσαν τις βάσεις για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Ταυτόχρονα δεν έκανε καμία αξιολόγηση στην τωρινή οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο σε δύο χρόνια, αλλά επέμενε στην ορθότητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, ενώ υπεραμύνθηκε της δημοκρατίας και του (υπερσυγκεντρωτικού και ολιγαρχικού λέμε εμείς) σχεδίου «Καλλικράτης» και του (αρχηγικού λέμε εμείς) εκλογικού νόμου που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση, δεν ακούσαμε θετική απάντηση στην δημοκρατική πρόταση της αντιπολίτευσης για να έρθει το μνημόνιο 2 προς ψήφιση στη Βουλή.
Το τελευταίο προφανώς δεν είναι δημοκρατία, αλλά λαϊκισμός, όπως διέτεινε άλλο μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς, σαν ιστολόγιο έχουμε μία άλλη πρόταση στον "πολύ" κύριο Ραγκούση και σε κάθε ραμολιμέντο (γερασμένο μυαλό) της πολιτικής ζωής αυτής της χώρας. Η πρότασή μας είναι απλή: "Όποιο κόμμα στηρίζει το Μνημόνιο, να φέρει πίσω τα 300 δισ. ευρώ που χάθηκαν...". Απλή και δίκαιη πρόταση. Αφού τα χρήματα χάθηκαν ενώ κάποιοι είχαν την ευθύνη να τα διατηρήσουν (τουλάχιστον) και όχι να τα... εξαφανίσουν. Κύριε Ραγκούση, και κάθε άλλος που τολμά να παίζει με τη νοημοσύνη μας: Είστε υπεύθυνοι ως πολιτικοί; Είστε υπεύθυνοι ως άντρες; Αν ναι, σταματήστε να βυσοδομείτε στην κοινή λογική. Φέρτε τα λεφτά πίσω... Εσείς τα είχατε, από εσάς χάθηκαν κι εσείς είστε υποχρεωμένοι να τα επιστρέψετε, είτε από εκεί που τα "βάλατε", είτε από εκεί που τα "δώσατε", είτε από εκεί που τα "πετάξατε"... Έτσι έχουν τα πράγματα κύριε Ραγκούση μου. Όλα θα πάνε καλά όταν φέρετε -εσείς οι πολιτικοί- τα λεφτά πίσω. Ποιά λεφτά; Τα κλεμμένα βρε μπαγάσα... τα κλεμμένα...!
Χρήστος

read more "ΠΑΣΟΚ: Όποιος διαφωνεί με το μνημόνιο να φέρει 110 δις…" Διαβάστε περισσότερα...

Το ΔΝΤ είναι εδώ, οι εκλογές έρχονται κι εμείς πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε...


  • “Το Μνημόνιο, το ΔΝΤ, η Τρόικα, βλάπτουν σοβαρά την υγεία, βλάπτουν τον λαό, βλάπτουν την πατρίδα, φέρνουν καταστροφή, μας οδηγούν στον όλεθρο. Έξω από την Ελλάδα και να πάνε στον αγύριστο”
Τα εμπεδώσαμε όλα αυτά που εκφράζει το ΔΝΤ, τα αφεντικά και οι υπηρέτες του. Όμως, στην πράξη, τώρα, τι γίνεται;
Θα περιμένουμε να επαληθευτούν οι προβλέψεις της ΝΔ, και αυτών που τα έχουν προειπεί εδώ και καιρό, ή έχει και κάποιο σχέδιο για να μπει σε εφαρμογή η προσπάθεια απεγκλωβισμού από την αγχόνη εδώ και τώρα;
Το να περιγράφεις τον αργό θάνατο, απλά σε κάνει συμμέτοχο.
Ποιος, και πως, θα κόψει το σχοινί που σφίγγει γύρω από τον λαιμό μας;
Ούτε πολιτικός είμαι, ούτε διπλωμάτης, ούτε δημοσιογράφος, για να έχω ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες, και να γνωρίζω τα όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν για να σπρώξουν τις λύσεις που απαιτούνται.
Ευτυχώς όμως, διότι θα χρειαζόμουν πολύ χρόνο μέχρι να σταχυολογήσω την κατάσταση, να την ερμηνεύσω και να αποφασίσω τι χρειάζεται να γίνει, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατήσω τις ισσοροπίες που χρειάζονται αυτοί.
Απλά και ξεκάθαρα λοιπόν.
Γνήσιο και καθαρό πολιτικό κάλεσμα, σε όλους τους πολίτες για εκδήλωση πολιτικής διαμαρτυρίας πριν και παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές.
Πλήρης αποδοκιμασία όσων κατέρχονται με συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα επίπονη προσπάθεια εύρεσης και ανάδειξης τοπικών πολιτευτών που πράγματι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους.
Σε περίπτωση που κάποιοι άξιοι κατέρχονται με το ΠΑΣΟΚ, κάλεσμα και προειδοποίηση, να κατέβουν αυτόνομα, ανεξάρτητα ή/και σε συνδυασμό με άλλους υποψηφίους με την ίδια καθαρή στάση απέναντι στους δημότες που θέλουν να εκπροσωπήσουν.
Ει δυνατόν ενιαία ψηφοδέλτια σε όσο περισσότερους δήμους γίνεται, με προεκλογική ανοικτή ψηφοφορία για υποψήφιους από όλους τους χώρους.
Ξεκάθαρη αποτύπωση των συνεπειών τώρα, αλλά και αύριο, του σχεδίου Καλλικράτης για την περιφέρεια.
Μην ξεχνάτε ότι μόνο με μία καταγγελτική ψήφο δεν θα αλλάξει τίποτα, διότι ποτέ δεν άλλαξε μέχρι τώρα.
Διάχυση σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας των συνεπειών του μνημονίου και των πρακτικών του με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο.
Ανάδειξη σε καθημερινή βάση της τεράστιας αλλά και ουσιώδους διαφοράς μεταξύ αγγλικού και ελληνικού κειμένου του μνημονίου.
Το παραπάνω προϋποθέτει απαραίτητα, πιστή μετάφραση όλων των σελίδων από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την ορολογία τέτοιων συμφωνιών.
Υποσκέλιση των ΜΜΕ με διάσπαρτη οργάνωση πληροφόρησης από εθελοντές που θα γνωρίζουν καλά τι θα μεταδίδουν, ώστε να είναι πλήρως τεκμηριωμένα σε απλό λόγο και με όσο το δυνατόν λιγότερους συναισθηματισμούς.
Ανάδειξη όλων των σκοτεινών σημείων του μνημονίου, με τις βραχυπρόθεσμες, αλλά κυρίως τις μεσο-μακροπρόθεσμες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή, κοινωνικά, οικονομικά, γεωπολιτικά.
Στελέχωση με άξιους και ξεκάθαρους σε σκέψη και λόγο επιστήμονες, με σκοπό την πλήρη τεκμηρίωση σε περίπτωση αντιπαράθεσης με τους εγκάθετους.
Στήριξη όσων ομάδων έχουν δημιουργηθεί, ήδη, και δημιουργούνται για πληρέστερη ενημέρωσή τους.
Ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στοιχηθούν μαζικά και όχι αποσπασματικά, προειδοποιώντας τους για αποφυγή κομματικής εκμετάλλευσης της προσπάθειας.
Πρωτοπορία και στήριξη των ενεργειών από την πολιτική παράταξη, ΝΔ, που έχει, υποτίθεται, την πρωτοπορία στην ανάδειξη των μέχρι τώρα συνεπειών, αλλά μόνο, μέχρι τώρα, με καταγγελτικό λόγο.
Δέσμευση από τον αρχηγό της, ότι η προσπάθεια γίνεται για το καλό της Χώρας και όχι για το καλό του κόμματος.
Εκστρατεία στο εξωτερικό, ταυτόχρονα, με επαφές με την ομογένεια αλλά και όσους καταλαβαίνουν ότι η περίπτωσή μας αφορά και αυτούς, ιδιαίτερα δε με χώρες που έχουν ήδη υποστεί τις συνέπειες.
Δέσμευση, ότι εάν, με το καλό ευοδώσει η προσπάθεια, θα προκυρηχθούν εκλογές με
κυρίαρχα θέματα την αποδέσμευση από το μνημόνιο, την ομαλοποίηση των αδικιών απέναντι στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και κυρίως στους χαμηλοσυνταξιούχους, και κατάθεση ρεαλιστικού σχεδίου με σκοπό την έξοδο από την, κυρίως, ενδογενή, κρίση.
Το σχέδιο που ήδη υπάρχει, της ΝΔ, είναι μία πολύ καλή αρχή.
Εάν δεν επικοινωνηθούν αυτά, και ένα σωρό άλλα, μέχρι και στον τελευταίο πολίτη, με σκοπό να απαιτήσει πλέον η πλειοψηφία των πολιτών την απαλλαγή από την αγχόνη, και όχι να την καλεί το κάθε κόμμα, που σημειωτέον είναι και αναξιόπιστα, να κατέβει από το καρεκλάκι που ισσοροπεί τώρα, δεν θα αλλάξει τίποτα.
Δεν είναι σκέψεις δικές μου.
Είναι σκέψεις χιλιάδων και λόγος εκατοντάδων στο διαδίκτυο και στις παρέες, που απλά παραμένει σκέψη και λόγος.
Υπάρχουν και πολλά περισσότερα που έχουν ειπωθεί, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος για μία άλλη φορά να χαθούμε στην ογκώδη ανάλυση.
Μυαλά υπάρχουν, καρδιές δεν περισσεύουν.
Η μεγαλύτερη αδυναμία μας είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα, έστω και από απόσταση και ανώνυμα.
Συνειδητοποιήστε ότι τρέχοντας πίσω από τα κόμματα, μόνον, μισές δουλειές θα γίνουν.
Ας τρέξουν τα κόμματα και μία φορά από πίσω μας, ή έστω μαζί μας.
Ας μην γελιόμαστε, για την καρέκλα ενδιαφέρονται κατά κόρον.
Ας την κρατήσουμε λίγο ψηλά, έτσι ώστε να κοπιάσουν να την φθάσουν.
Δεν γουστάρω τα κόμματα, αλλά εάν αυτό που δείχνει ο κ. Σαμαράς και αυτό που προβάλλουν οι περί αυτού, είναι αληθινό, μένει και να φανερωθεί.
Με έργα. Με έργα και μάλιστα τώρα, άμεσα. Αν ήταν δυνατόν και από χθες... Οποιαδήποτε άλλη στάση, βυθίζει τη χώρα σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

read more "Το ΔΝΤ είναι εδώ, οι εκλογές έρχονται κι εμείς πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε..." Διαβάστε περισσότερα...

Και τώρα μας ετοιμάζουν για το επόμενο στάδιο υποδούλωσης


Η ανάγκη μετάβασης της Ελλάδας στο επόμενο στάδιο διακυβέρνησής της από ανθρώπους του ΔΝΤ, αλλά κυρίως, από ανθρώπους που έχουν μοναδικό σκοπό την προώθηση της παγκοσμιοποίησης, τονίζεται στο άρθρο της Die Welt, που προσπαθεί να εισάγει -δια της πλαγίας οδού- το επόμενο βήμα στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας. Ένα βήμα, που θεωρείται απαιτητό, αφού η χώρα έχει καταστεί χώρος και μάλιστα χώρος πειραματισμού τακτικών, πρακτικών και μεθόδων μαζικής διαχείρισης πληθυσμών. Το ψυχολογικό - κοινωνικό - οικονομικό και πολιτικό πείραμα, απαιτεί πλέον την αναβάθμισή του και την εισαγωγή -για να συνηθίζουμε στο "άκουσμα" των μελλούμενων, ανέλαβε ο συντάκτης του κατάπτυστου προπαγανδιστικού άρθρου.
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου» είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Die Welt, η οποία επισημαίνει πως:
«Η Ελλάδα κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου. Μια τόσο ταλαιπωρημένη χώρα όμως δεν είναι σε θέση να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα. Πώς διανοήθηκαν τόσοι και τόσοι πολιτικοί πως η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματα της με ένα πακέτο περικοπών συν ένα πακέτο σωτηρίας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;»
Συνεχίζοντας ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας μίας "επιτροπής σοφών", η οποία και στην ουσία θα κυβερνάει τη χώρα. Απλά, κάνει την εισαγωγή στο νέο επίπεδο υποδούλωσης της Ελλάδας, η οποία -σύμφωνα με τους όρους της παγκοσμιοποίησης που σαφέστατα ασπάζεται ο "καλοδιαβασμένος" αρθρογράφος- πρέπει πλέον να αφεθεί στις "φροντίδες των ειδικών". Άδειασμα του Παπανδρέου και της παρέας του που αυτή τη στιγμή κυβερνάνε; Σαφέστατα ναι, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, τονίζεται μέσα στο κείμενο η ανικανότητα και η έλλειψη γνώσης των σημερινών κυβερνώντων...
«Ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι πολιτικοί να δουν πως με την Ελλάδα έκαναν ένα λάθος, το οποίο δεν θα πρέπει να επαναλάβουν σε περίπτωση που μια άλλη χώρα έμπαινε σε παρόμοια οικονομική στενωπό. Ο σωστός δρόμος θα ήταν μια οικονομική πολιτική, η οποία θα σταθεροποιούσε τα δημόσια ελλείμματα χωρίς να παρεμποδίζει το κράτος να δίνει οικονομικά κίνητρα για την καταπολέμηση της ύφεσης.
Κυρίως δυο μέτρα θα ήταν απαραίτητα.
Το πρώτο θα ήταν ένας δημοσιονομικός κανόνας, τον οποίο θα υιοθετούσε η ίδια η κυβέρνηση της θιγόμενης χώρας. Το ποσοστό του χρέους δεν θα έπρεπε να ξεπερνάει το 60%, έτσι όπως προβλέπεται και από το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Επιπρόσθετα ο κανόνας αυτός θα καθόριζε πόσο γρήγορα θα έπρεπε να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, πόσο υψηλός θα έπρεπε να είναι ο νέος δανεισμός σε περιόδους ύφεσης και πόσο υψηλά θα πρέπει να είναι τα πλεονάσματα σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης για να επιτευχθεί η κάλυψη των χρεών.
Το δεύτερο μέτρο θα ήταν η σύσταση μιας ειδικής επιτροπής δανεισμού, η οποία θα επέβλεπε την εφαρμογή των κανόνων δημοσιονομικής εξυγίανσης. Θα έκανε εκτιμήσεις για τον κύκλο της ανάπτυξης, θα είχε εποπτεία για τα ελλείμματα και τα πλεονάσματα. Η επιτροπή θα έπρεπε να αποτελείται από 15 ειδικούς οικονομολόγους, να είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση και η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι νομικά υποχρεωμένη να την βοηθά στην εκπλήρωση της αποστολής της».
Ο Γιώργος Παπανδρέου, θεωρείται ήδη παρελθόν για εκείνους που τον χειρίστηκαν. "Καμένο χαρτί" που δεν μπορεί πλέον να αποδώσει. Γι αυτό εξάλλου και ο συντάκτης της Die Welt είναι τόσο καυστικός στην τροποποίηση των αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης, η οποία -σύμφωνα πάντα με τον αρθρογράφο- πλέον πρέπει να αποκτήσει χαρακτήρα δούλου που εκτελεί τις εντολές του αφεντικού του. Τα μέγιστα στην τροποποίηση των σχεδιασμών, φαίνεται να έπαιξε και η στάση του σημερινού πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος δεν αποδείχτηκε τόσο εργατικός όσο θα έπρεπε, ενώ ταυτόχρονα με την αδιαφορία του -συνεχείς διακοπές- αποδομούσε γρηγορότερα από όσο έπρεπε το "έργο" της διάλυσης της χώρας... Οι "μεγάλοι" αποφάσισαν πως ο Γιώργος ενώ είχε ξεκινήσει καλά, στο δρόμο "ξεχάστηκε" και δεν ακολούθησε την επιθυμητή -γι αυτούς- στάση, δημιουργώντας έτσι έντονη λαϊκή δυσφορία. Και μπροστά στην μεγάλη πιθανότητα η λαϊκή και κοινωνική έκρηξη να καταστρέψει τους σχεδιασμούς, η "τρόικα" αποφάσισε να επιταχύνει τις διαδικασίες μετάβασης των ανθρώπων της (και όχι των υποχειρίων της) στην εξουσία και στα κέντρα των αποφάσεων...
Κωνσταντίνος

read more "Και τώρα μας ετοιμάζουν για το επόμενο στάδιο υποδούλωσης" Διαβάστε περισσότερα...

Τα θύματα μίας "θερμής" ειρήνης...


  • Σε ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, μήπως τελικά κάποιος θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει ποιός είναι η γάτα και ποιός το ποντίκι;
Του Γεώργιου Π. Μαλούχου
Η προχθεσινή τραγωδία στο Αιγαίο έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα φόρου αίματος των θυμάτων πολέμου σε καιρούς ειρήνης. Της «θερμής ειρήνης» με την Τουρκία που μας αναγκάζει να διαθέτουμε τη μοναδική αεροπορία του δυτικού κόσμου, η οποία οφείλει να λειτουργεί διαρκώς σε συνθήκες οιονεί σύγκρουσης.
Κάθε μέρα, κάθε ώρα, όλον τον χρόνο, από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου. Ούτε οι ΗΠΑ που πολεμούν ανά την υφήλιο ούτε καν το Ισραήλ δεν υποχρεούται να υποβάλλει πληρώματα και αεροσκάφη σε τέτοια σκληρή και συνεχή καταπόνηση.
Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Συμβαίνουν γιατί μια καθαρά πολιτική διαδικασία, δηλαδή το ξεκαθάρισμα με την Αγκυρα ως προς τις απαιτήσεις της στο Αιγαίο, έχει παγίως αφεθεί να εκφυλιστεί σε ένα είδος «ημιστρατιωτικής» διαδικασίας.
Εκείνο που δεν μπορούν να κάνουν οι πολιτικές ηγεσίες το έχουν φορτώσει στην πλάτη των πιλότων. Και αυτό επιφέρει καταπόνηση που πληρώνεται με τεράστιο ανθρώπινο, αμυντικό, αλλά και οικονομικό κόστος- σε δευτερόλεπτα χάνονται ζωές και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ η χώρα καθίσταται ουσιωδώς πιο αδύναμη.
Αλλά, επιτέλους, η δουλειά των πιλότων δεν είναι να παίζουν τη γάτα με το ποντίκι! Και, μάλιστα, χωρίς να ξέρουμε ποιος είναι η γάτα και ποιο το ποντίκι...

read more "Τα θύματα μίας "θερμής" ειρήνης..." Διαβάστε περισσότερα...

Όταν δεν μπορούν να πιάσουν τους φοροφυγάδες την πληρώνουν οι συνεπείς...

  • «Ένα από τα μεγάλα θέματα της φορολογικής μεταρρύθμισης πρέπει να είναι η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και η μείωση της ταλαιπωρίας του Ελληνα πολίτη και του Ελληνα επιχειρηματία. Να μην τους μεταχειριζόμαστε σαν να φταίνε όλοι»
Είναι λόγια που είπε πριν από μερικά χρόνια ένας υπουργός Οικονομικών. Ο εν λόγω υπουργός έφυγε από το υπουργείο, τον ακολούθησαν αρκετοί άλλοι οι οποίοι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό είχαν περίπου την ίδια άποψη.
Και παρότι έκαναν την ορθή διαπίστωση δεν προχώρησαν ποτέ σε πράξεις που θα άλλαζαν πραγματικά και σε βάθος το φορολογικό τοπίο και τις σχέσεις πολίτη-Εφορίας.
Για σκεφτείτε το λίγο. Οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία να αλλάξουν τα πράγματα κάνουν τις σωστές διαπιστώσεις, αλλά παραμένοντας στην θεωρητική προσέγγιση του προβλήματος επιμένουν να μην κάνουν τίποτα για να υλοποιήσουν τις σκέψεις τους. Δεν έχουν το θάρρος, παρότι έχουν τη δύναμη, να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις που έχουν απόλυτη ανάγκη η οικονομία και η κοινωνία. Ή μήπως, δεν έχουν την "άδεια" να προχωρήσουν σε δίκαιη φορολογική κυβερνητική πολιτική;
Ετσι συνεχίζει να βασιλεύει η καχυποψία και οι φορολογούμενοι (πολίτες και επιχειρήσεις) να αντιμετωπίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ ως κλέφτες. Να θεωρούνται εκ των προτέρων φοροφυγάδες και αναλόγως να αντιμετωπίζονται, ενώ η πραγματική φοροδιαφυγή παραμένει στο απυρόβλητο.
Ετσι, η Εφορία προχωρεί αδιακρίτως σε αφαίμαξη των φορολογουμένων, ο πέλεκυς πέφτει επί των κεφαλών δικαίων και αδίκων ή μάλλον επί των δικαίων αφού οι άδικοι βρίσκουν τρόπο να φοροδιαφεύγουν.
Η κατάσταση οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Οι σχέσεις του πολίτη με την Εφορία κατέληξαν στο σημείο μηδέν. Ο πρώτος ξέρει ότι το Δημόσιο τον κλέβει, τα χρήματα που πληρώνει δεν πιάνουν τόπο και σπαταλούνται (έχει απόλυτο δίκιο), οι κυβερνήσεις επιβαρύνουν τα εύκολα θύματα χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο τις σχέσεις οργής και οι φοροφυγάδες συνεχίζουν να πλουτίζουν.
Αυτή είναι η φορολογική δημοκρατία του Γιώργου Παπανδρέου...
read more "Όταν δεν μπορούν να πιάσουν τους φοροφυγάδες την πληρώνουν οι συνεπείς..." Διαβάστε περισσότερα...

Ομολογία σοκ του Όλι Ρεν: Η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους είναι καταστροφή για την ευρωζώνη

  • Για να σωθούν οι πιστωτές, "θάβεται" μία ολόκληρη χώρα και ο λαός της
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal την Τρίτη 24 Αυγούστου, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν, ομολογεί κυνικά ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους θα είχε βαρύτατες συνέπειες για την Ευρωζώνη και την ίδια την ΕΕ. Ταυτόχρονα και για να αποπροσανατολίσει από την δήλωσή του αυτή, αναφέρεται στην μέχρι τώρα επιτυχία της Ελλάδας και στην προσωπική του βεβαιότητα πως η Ελλάδα δεν θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους... Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι «το κόστος μιας τέτοιας επιλογής θα ήταν «καταστροφικό» όχι μόνο για την ίδια τη χώρα (σ.σ. Ελλάδα) αλλά και για το σύνολο της ΕΕ., ξεκαθαρίζοντας (πλαγίως) πως ο ίδιος προτιμά να καταστραφεί η Ελλάδα, παρά να πάθει ζημιά η Ε.Ε. Και για να είμαστε απολύτως και κυνικά ειλικρινείς, από τις δηλώσεις αυτές του Όλι Δεν, διαφαίνεται πως η αλληλεγγύη στα όργανα και στα πλαίσια της Ε.Ε. αναπτύσσεται μόνο όταν συμφέρει στους πολλούς, δηλαδή στους εξής δύο, στην Γερμανία... (μην ξεχνάμε πως κατά την μέχρι στιγμής διάρκεια της Ελληνικής κρίσης, η Γερμανία παρουσίασε τεράστια άνοδο στην ανάπτυξή της και φυσικά, στα κέρδη της...). Έτσι, με βορειο-ευρωπαϊκή ψυχρότητα, αποφασίστηκε να συρθεί η Ελλάδα στην οικονομική της εξαφάνιση, στην ολοκληρωτική της υποτέλεια και στον ουσιαστικό αφανισμό της, προκειμένου να μην χάσουν οι "επενδυτές" (κυρίως της Ευρώπης)...

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Η ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Το συγκεκριμένο άρθρο, προσπαθεί να καταστήσει σαφές πως η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, προκειμένου η Ελλάδα να μην προβεί εντέλει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της. Φυσικά αυτό σημαίνει πιστή τήρηση των Μνημονίων και απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντεργατικών και γενικότερα αντιλαϊκών μέτρων τους.
Συγκεκριμένα, ο Όλι Ρεν, αναφερόμενος στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους, σημειώνει: «Γνωρίζω ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν εξάλειψαν τις ανησυχίες ότι η χώρα μπορεί και πάλι να αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Για αρκετούς σύνθετους λόγους βρίσκω αυτές τις ανησυχίες αβάσιμες».
Η αισιοδοξία του Όλι Ρεν, βασίζεται στην προθυμία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να κατεδαφίσει στα γρήγορα τόσο το ασφαλιστικό σύστημα, με τον πρόσφατο νόμο, όσο και στο να προωθήσει «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», όπως πχ η ουσιαστική κατάργηση του θεσμού της Διαιτησίας στις συνλλογικές διαπραγματεύσεις.
Μάλιστα, ο Όλι Ρεν, σπεύδει να αποδώσει τα εύσχημα στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την... εθελοδουλία της, καθώς σημειώνει το πρόγραμμα προσαρμογής (δηλαδή η εφαρμογή του Μνημονίου) είναι φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα τα πάει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !
Η κυνική αυτή ομολογία του Όλι Ρεν, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, φυσικά δεν έρχεται ως «κεραυνός εν αιθρία». Είχε προηγηθεί, δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times (F.T.) στις 12 Αυγούστου, όπου ο Γ. Παπανδρέου χαρακτηριζόταν ως «ο άνθρωπος μας στην Αθήνα».
Στο άρθρο αυτό των F.T., πλεκόταν το εγκώμιο του Πρωθυπουργού, εξαιτίας της επιλογής του να θέσει την Ελλάδα υπό την κηδεμονία της «τρόικα» αντί να οδηγήσει τη χώρα σε κατάσταση αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους, η οποία πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό θα ήταν πιο συμφέρουσα για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό !!!
Με αυτήν την έννοια, το σημερινό άρθρο του Όλι Ρεν αποτελεί μια ακόμα κυνική ομολογία εντέλει για το γεγονός, τι η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης της τρόικα, δεν είχε κατά κανένα τρόπο ως ως σκοπό της, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και του ελληνικού λαού.
Αντίθετα, κύριος στόχος της «τρόικα» και των Μνημονίων αποτέλεσε και αποτελεί:
  1. Η διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών (ιδιαίτερα των γαλλικών και των γερμανικών) που έχουν δεσμεύσει τεράστια κεφάλαια σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ή ακόμα και πτώχευση της Ελλάδας, θα σήμανε τεράστιες απώλειες για τις τράπεζες αυτές, καθιστώντας αναγκαία την εκ νέου διάσωση τους με κρατικά κεφάλαια ή με ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εις το διηνεκές.
  2. Η χρήση της Ελλάδας ως πειραματόζωου επιβολής ενός νέου κοινωνικού εργασιακού μοντέλου που θα θυμίζει Αγγλία του 19ου αιώνα, σε μεταμοντέρνα εκδοχή. Μύχιος πόθος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποτελεί η γενίκευση των μέτρων του ελληνικού Μνημονίου, σε όλες τις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης αλλά και γενικότερα της ΕΕ, χρησιμοποιώντας ως αφορμή και άλλοθι τα δημοσιονομικά τους προβλήματα (βλέπε Ουγγαρία, Ρουμανία κλπ)
Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ κυνική αυτή ομολογία του Όλι Ρεν, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, φυσικά δεν έρχεται ως «κεραυνός εν αιθρία». Είχε προηγηθεί, δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times (F.T.) στις 12 Αυγούστου, όπου ο Γ. Παπανδρέου χαρακτηριζόταν ως «ο άνθρωπος μας στην Αθήνα». Στο άρθρο αυτό των F.T., πλεκόταν το εγκώμιο του Πρωθυπουργού, εξαιτίας της επιλογής του να θέσει την Ελλάδα υπό την κηδεμονία της «τρόικα» αντί να οδηγήσει τη χώρα σε κατάσταση αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους, η οποία πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό θα ήταν πιο συμφέρουσα για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό !!! Με αυτήν την έννοια οι δηλώσεις του Όλι Ρεν αποτελούν μια ακόμα ομολογία για το γεγονός, οτι η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης δεν είχε κατά κανένα τρόπο ως σκοπό της, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και του ελληνικού λαού.
Στο βιαστή σου δεν του λες: “Σε παρακαλώ βγες με το μαλακό για να μη μου πληγώσεις το…»

read more "Ομολογία σοκ του Όλι Ρεν: Η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους είναι καταστροφή για την ευρωζώνη" Διαβάστε περισσότερα...