Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ακολουθεί ξένη δημοσίευση!!!!!

Είσαι νέος σε ηλικία……

….ή και σε πιο προχωρημένη ηλικία…..


…αλλά έχεις φιλοδοξία;
Θες να ξεκινήσεις μια νέα καριέρα σε ένα συναρπαστικό χώρο;
Γίνε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ!!!!΄
Έλα κι εσύ να φοιτήσεις στη ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Ο ΤΖΙΓΚΕΡ!!!!!!
 
Προσφέρουμε:
-Γραφείο προέδρου σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις!
-Έμπειρους καθηγητές!
-Χαμηλά δίδακτρα!
-On the job training!!!!!!!!
Απαραίτητες προϋποθέσεις εγγραφής:
-Να μην έχετε πάει στη ζωή σας γήπεδο πάνω από τρεις φορές (και αυτές στη θύρα των επισήμων σαν προσκεκλημένοι).
-Να μην έχετε ξανασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.
-Να γνωρίζετε τη “Λεοφώρο Αλεξάνδρας” μονάχα σαν προσδιοριστική φράση κεντρικής οδικής αρτηρίας της Αθήνας.
ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!!!!
Εγγυημένη επαγγελματική αποκατάσταση.
Οι απόφοιτοί μας ξέρουν.
read more "Ακολουθεί ξένη δημοσίευση!!!!!" Διαβάστε περισσότερα...

Περιμένοντας τη λαϊκή αντίδραση…

Το ΔΝΤ και το παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο δεν έχει την ανάγκη μιας στρατιωτικής χούντας για να επιβάλει τα σχέδιά του. Του αρκεί μια υπάκουη κυβέρνηση με πειστική επικοινωνιακή πολιτική, πρόθυμη να εφαρμόσει τα σχέδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Κώστας Μπετινάκης

Μας πέρασαν βίαια στη νέα εποχή, όπου έχουν πέσει τα σύνορα ανάμεσα στα εθνικά κράτη και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Και τα πιο δύσκολα έρχονται. Ως πειραματόζωα μας εφαρμόζουν πάλι «συνταγή σοκ» με τη μέθοδο της οικονομικής υποδούλωσης αυτή τη φορά. Ο Μίλτον Φρήντμαν αφιέρωσε τη ζωή του πολεμώντας τις ιδέες εκείνες που υποστήριζαν ότι οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη να επεμβαίνουν στις αγορές για να λειαίνουν τις αιχμές.

Το κραχ του 1929 είχε δημιουργήσει την αναγκαιότητα οι κυβερνήσεις να επεμβαίνουν στην οικονομία και να αναδιανέμουν  τον πλούτο και να ελέγχουν τις επιχειρήσεις. Ήταν η εποχή που το κοινωνικό κράτος είχε αγκαλιαστεί από τις χώρες της Δύσης σε  αντιστάθμισμα με την κομμουνιστική Ανατολή.


Η κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» από τη μια και η 11η Σεπτεμβρίου 2001 καπάκι, έδωσαν στις ΗΠΑ την ευκαιρία  να σταματήσει να ρωτάει τις άλλες χώρες κατά πόσο τους αρέσει ο αμερικανικός τρόπος της «δημοκρατίας με ελεύθερη  αγορά». Έτσι, έχουν αρχίσει να τον εφαρμόζουν, με τη «μέθοδο σοκ» ή με την πολεμική τους μηχανή.

Ο οικονομικός ρόλος των πολέμων που ξεκίνησαν με την πρόφαση της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», ήταν να ανοίξουν νέες αγορές την μεταπολεμική περίοδο. Και να δοθούν έτσι νέες ευκαιρίες για τις πολυεθνικές εταιρίες.

Το ΔΝΤ και το παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο δεν έχει την ανάγκη μιας στρατιωτικής χούντας για να επιβάλει τα σχέδιά του.

Του αρκεί μια υπάκουη κυβέρνηση με πειστική επικοινωνιακή πολιτική, πρόθυμη να εφαρμόσει τα σχέδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως για να εφαρμόσουν την πλέον ακραία οικονομική πολιτική για το ξεθεμελίωμα του κράτους πρόνοιας, επέλεξαν τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που λίγα χρόνια πριν, τον ενοχλούσε το «Σοσιαλιστικό» στο ΠαΣοΚ και ήθελε να το μετονομάσει σε «Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη»…

Παραζαλισμένος ο λαός μας παρακολουθεί την αποδόμηση κοινωνικών του επιτευγμάτων που πέτυχε με δεκαετίες αγώνων εν μια νυκτί, και με το βαρύγδουπο επιχείρημα ότι όλα αυτά γίνονται για την σωτηρία της χώρας…

Από ‘δώ και πέρα αρχίζει η καπηλεία για την λαϊκή αντίδραση και τι μορφή πρέπει να έχει.

Η πρόσκληση για αντίσταση, δεν έχει ταυτόχρονη εναλλακτική πρόταση επίλυσης του προβλήματος. Αμφίβολης ωφέλειας για το λαϊκό κίνημα,  οι καταλήψεις στους καταπέλτες των πλοίων, που δίνουν «επιχειρήματα» στους υπερασπιστές των «δικαιωμάτων των εφοπλιστών».

Τα συσσωρευμένα συνδικαλιστικά λάθη και η υποταγμένη κομματικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, έχει αφήσει αδιάφορο το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, που δείχνει απρόθυμος να συμμετάσχει στις συνεχείς κινητοποιήσεις. Έπαιξε το ρόλο της και η δολοφονία των τεσσάρων στην «Μαρφίν», όσο και οι αλόγιστες απανωτές απεργίες –μπλακ άουτ στην ενημέρωση- από την ΕΣΗΕΑ, που κάνουν αβάντα στους βαρόνους των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης.

Η διαφαινόμενη αδιαφορία και ανυπακοή στην απεργιακή γυμνασιακή σχολιάζεται αναλόγως, από διαφορετικά κέντρα, που αξίζει να επισημάνουμε.

Έτσι για παράδειγμα, η κατά καιρούς εξυπηρετούσα διαφορετικά συμφέροντα, ΑΥΡΙΑΝΗ σχολιάζει στο κύριο θέμα της: “Βατερλώ για τους εργατοπατέρες η γενική απεργία της Πέμπτης”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως «σε φιάσκο διεθνούς βεληνεκούς για τον κρατικοδίαιτο και κομματοκρατούμενο συνδικαλισμό εξελίχθηκε η γενική απεργία της Πέμπτης, την οποία ολόκληρη η Ευρώπη ανέμενε ως έναυσμα εκρηκτικών κινητοποιήσεων που θα διέγειραν τους λαούς και θα σηματοδοτούσαν τη σαρωτική αντίδραση των μικρομεσαίων, των μισθωτών και των συνταξιούχων στην λαίλαπα των μέτρων στο μέτωπο του Ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων».

Η εφημερίδα παραλείπει φυσικά, πως χρόνια τώρα έχει να παρακολουθήσει τις συλλογικές συμβάσεις για τους εργαζόμενους…

Επιβεβαίωση της αναμονής αντίδρασης από τα πειραματόζωα, που δέχονται την επίθεση του καταστροφικού καπιταλισμού», επιβεβαιώνουν και τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου:

Από την Deutsche Welle, το ρεπορτάζ της Βιβής Παπαναγιώτου:

Ελλάδα: «Σπάει το μέτωπο της διαμαρτυρίας».

Σημαντικός ο απόηχος της προχθεσινής απεργίας στον γερμανικό τύπο. Βασική διαπίστωση των Γερμανών αρθρογράφων είναι ότι μετριάζεται το κύμα των απεργιών και η διάθεση των Ελλήνων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

«Απεργία στην Ελλάδα – ακόμη και η Βουλή εργάστηκε με προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι υπάλληλοι απεργούσαν», «Περισσότερες ώρες δουλειάς με λιγότερη αμοιβή –μετριάζεται το κύμα απεργιών», «Η Ελλάδα κάνει περικοπές, αυξάνει τους φόρους, προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, αλλά η επιτυχία είναι αμφίβολη», «Σπάει το μέτωπο της διαμαρτυρίας και των διαδηλώσεων». Αυτοί είναι ορισμένοι από τους σημερινούς τίτλους του γερμανικού τύπου.

Παρά την απεργία το 70% υπέρ των περικοπών.

«Περισσότερες ώρες δουλειάς με λιγότερη αμοιβή – πέρασε το ασφαλιστικό στην ελληνική βουλή – μετριάζεται το κύμα των απεργιών». Έτσι τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της η Suddeutsche Zeitung του Μονάχου: «Επί ώρες σταμάτησαν οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο λιμάνι του Πειραιά, το μετρό, τα λεωφορεία, ακόμη και τα κρατικά νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας. Αλλά και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι απήργησαν υπό τις πιέσεις των συνδικάτων τους. Στις διαδηλώσεις στο κέντρο έλαβαν τελικά μέρος πολύ λιγότεροι από άλλες φορές. Φαίνεται ότι η πλειονότητα των Ελλήνων αντιλαμβάνεται πως οι δραστικές περικοπές που επιβάλλει η κυβέρνηση είναι αναπότρεπτες. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις το 70% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι απεργίες δεν έχουν κανένα νόημα και ότι οι περικοπές είναι αναγκαίες».

Στην Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύεται ανάλυση της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα: «Ακόμη και οι αισιόδοξοι οικονομικοί αναλυτές παραδέχονται ότι οι αναλυτές που ρέπουν στην καταστροφολογία έχουν αρκετά επιχειρήματα για την περίπτωση της Ελλάδας. Το σημαντικότερο: το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους θα στεφθεί με επιτυχία μόνον εάν συνοδευτεί από μια παράλληλη, αλλά σαφή οικονομική ανάπτυξη. Εάν δεν σημειωθεί κάποια ανάπτυξη, τότε δεν ωφελούν διόλου ούτε οι περικοπές, ούτε οι φορολογικές αυξήσεις.

Οι αισιόδοξοι αναλυτές ελπίζουν ότι οι αλλαγές που προβλέπονται από το κυβερνητικό πρόγραμμα θα απελευθερώσουν την οικονομία και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. Οι καταστροφολόγοι όμως επισημαίνουν ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται στον τουρισμό και τη ναυτιλία και μάλιστα μόνο σε ένα κλάδο της, στα πλοία-κοντέινερ. Επομένως οι όποιες αλλαγές δεν θα επηρεάσουν ουσιαστικά την οικονομική κατάσταση. Επιπλέον ο ελληνικός πληθυσμός πλήττεται σοβαρά από  δημογραφική γήρανση».

Τίποτε δεν εγγυάται ότι δεν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους.

«Ο Γερμανός οικονομολόγος Γιενς Μπάστιαν που ζει στην Ελλάδα υπογραμμίζει ότι ακόμη και εάν το πρόγραμμα υλοποιηθεί πλήρως μέχρι το τέλος του 2013, αυτό πάλι δεν εγγυάται πως η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της». Και καταλήγει: «Αυτό που προσπαθεί να πετύχει τώρα η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει με έναν μαραθώνιο, στον οποίο όμως πρέπει να νικήσει ένας δρομέας κοντινών αποστάσεων. Ταυτόχρονα ο μαραθώνιος αυτός εμπερικλείει απρόβλεπτες πολιτικές συνέπειες και δεν αποκλείει την πιθανότητα της αποτυχίας.»

Αποστασιοποιούνται από τις απεργίες οι Έλληνες.

«Σπάει το μέτωπο της διαμαρτυρίας – η απεργία βρίσκει μικρή ανταπόκριση», είναι τέλος ο τίτλος ρεπορτάζ της εφημερίδας Kolner Stadtanzeiger: «Το κάλεσμα των συνδικάτων σε απεργίες και κινητοποιήσεις φαίνεται ότι βρίσκει όλο και λιγότερη ανταπόκριση. Η 6η γενική απεργία δείχνει σαφώς πως πολλοί Έλληνες αποστασιοποιούνται και υποχωρούν στα κελεύσματα των περικοπών. Βεβαίως προχθες έμειναν πολλές υπηρεσίες κλειστές, δεν λειτούργησαν τα λεωφορεία, το μετρό, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, το διεθνές αεροδρόμιο, αλλά λειτούργησαν οι τράπεζες, τα εργοστάσια, οι οικοδομές και το λιανεμπόριο. Οι περισσότεροι Έλληνες διαισθάνονται ότι παρά τις διαμαρτυρίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει αταλάντευτη το πρόγραμμα των περικοπών, διότι δεν έχει άλλη επιλογή» .

ΥΓ. Είναι σα να μας λένε λοιπόν, πως αφού δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση μονόδρομος το περιβόητο Μνημόνιο. Δεν είναι έτσι όμως. Απλώς οι 300 της Βουλής μας, δεν βρήκαν τον χρόνο να μελετήσουν το μνημόνιο, ούτε σκέφτηκαν κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Οι μόνες που διαβάζουμε βρίσκονται σε κάποια μπλογκς, εκ του εξωτερικού ορμώμενα, χωρίς να γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω τους…

ΠΗΓΗ

read more "Περιμένοντας τη λαϊκή αντίδραση…" Διαβάστε περισσότερα...

Προτεκτοράτο του «club Berlin» η Ελλάδα!


  • Έτος 2013: Η Ελλάδα ολοκληρώνει με επιτυχία το σχέδιο σταθεροποίησης, το πρωτογενές έλλειμμα μηδενίζεται και το χρέος βρίσκεται, σύμφωνα με τις ίδιες τις προβλέψεις του σχεδίου σταθεροποίησης, κάπου μεταξύ 140-150% του ΑΕΠ

Η οικονομία έχει βγει από την ύφεση, αλλά δεν έχει «απογειωθεί» για να στηρίξει την εξυπηρέτηση τόσο υψηλού χρέους. Οι αγορές αρνούνται να αναχρηματοδοτήσουν το τεράστιο ελληνικό χρέος. Ποιο είναι το «Σχέδιο Β» της Ευρώπης;
Το σχέδιο που άφησε να διαρρεύσει η κυβέρνηση του Βερολίνου στο “Spiegel” και δημοσιεύθηκε στη χθεσινή έκδοση του έγκυρου γερμανικού περιοδικού δίνει τη λύση που θα ήθελε να επιβάλει η γερμανική κυβέρνηση: ελεγχόμενη χρεοκοπία! Ελεγχόμενη χρεοκοπία, συνδυαζόμενη με… ανεξέλεγκτη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε ένα νέο κλαμπ πιστωτών, μετά τα κλαμπ του Λονδίνου και του Παρισιού, το «Κλαμπ του Βερολίνου», που προς το παρόν οι Γερμανοί δεν έχουν αποφασίσει αν θέλουν να απαρτίζεται μόνο από χώρες της Ευρωζώνης, ή αν θα περιλάβει χώρες από το G20.
Το γερμανικό σχέδιο, που επιχειρείται να επιβληθεί στην Ευρώπη χωρίς να χρειασθούν τροποποιήσεις των Συνθηκών, άρα και ψηφοφορίες στα εθνικά κοινοβούλια, βασίζεται σε μια απλή αρχή: ναι, σε πρώτη φάση οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ έδειξαν «αλληλεγγύη» στις χώρες με αδυναμία, χορηγώντας 110 δις. ευρώ στην Ελλάδα και δημιουργώντας το νέο ταμείο για τη διάσωση ασθενών οικονομιών, με «προίκα» 750 δις. ευρώ. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι οι «σπάταλες» χώρες θα συνεχίσουν να στηρίζονται επ’ αόριστον σε χρηματοδοτήσεις από τους φορολογούμενους των «σταθερών» οικονομιών. Κάποτε, η διεθνής αλληλεγγύη εξαντλείται και τότε έρχεται η ελεγχόμενη χρεοκοπία α λα γερμανικά.
Το γερμανικό σχέδιο αρχίζει από την οικονομία, αλλά γρήγορα επεκτείνεται στη γεωπολιτική. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια σύγχρονη μορφή επέκτασης της κυριαρχίας των ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών, χωρίς να πέσει μια… σφαίρα, αλλά με πανίσχυρα οικονομικά όπλα:
  • Το γερμανικό σχέδιο, που η Ελλάδα είναι πρώτη υποψήφια να εφαρμοσθεί εις βάρος της, προβλέπει ότι, αν η χώρα στη λήξη του προγράμματος σταθεροποίησης δεν μπορεί πάλι να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της και να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της από την αγορά, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με κανόνες που θυμίζουν το πτωχευτικό δίκαιο των ιδιωτών.
  • Έτσι, οι πιστωτές της χώρας θα υποχρεωθούν να διαγράψουν ένα μεγάλο μέρος των χρεών, για παράδειγμα το 50%, ώστε το συνολικό χρέος να μειωθεί σε επίπεδα που η εξυπηρέτησή του θα είναι βιώσιμη. Αυτομάτως, έχοντας πλέον να αντιμετωπίσει ένα «λογικό» δημόσιο χρέος, η Ελλάδα θα επανέλθει και πάλι στις αγορές, οι οποίες θα δέχονται πλέον να την χρηματοδοτήσουν.
  • Αν το γερμανικό «Σχέδιο Β» σταματούσε εδώ, θα έλεγε κανείς ότι είναι το τέλειο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Όμως, οι Γερμανοί προτείνουν μια μικρή… μεταφορά της πολιτικής εξουσίας από τα πολιτικά όργανα της χώρας στους πιστωτές! Λένε, ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα λέσχη πιστωτών, που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης που θα χρεοκοπούν. Το νέο «Κλαμπ του Βερολίνου» δεν θα έχει τυχαία την έδρα του στη γερμανική πρωτεύουσα, αφού η γερμανική κυβέρνηση, ως κυρίαρχη στην οικονομία της Ευρώπης, θα έχει τα περισσότερα δικαιώματα ψήφου στη λέσχη πιστωτών.
  • Η ελληνική κυβέρνηση, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το σενάριο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας α λα γερμανικά, θα είναι στην πραγματικότητα ένα πειθήνιο όργανο του «Κλαμπ του Βερολίνου»: ο έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών θα περάσει και τυπικά στους πιστωτές, οι οποίοι θα αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα οικονομικής πολιτικής. Κάπως έτσι, οι Γερμανοί επιδιώκουν να μετατρέψουν όσες χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα δεν αντέξουν να αντιμετωπίσουν την κρίση υπερχρέωσης σε γερμανικά προτεκτοράτα, επιτυγχάνοντας, όπως λένε πολλοί σχολιαστές, τους στόχους τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή την φορά χωρίς αιματοχυσίες, αλλά με την εγκατάσταση απολύτως ελεγχόμενων κυβερνήσεων, με τη «σιδηρά χείρα» του «Κλαμπ του Βερολίνου».
Όπως σημειώνει και το “Spiegel”, οι κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού Νότου δεν έχουν λόγους να επιτρέψουν να υιοθετηθεί το γερμανικό σχέδιο, που απειλεί να τις μετατρέψει σε δορυφόρους της Γερμανίας και των άλλων ισχυρών χωρών, με ελάχιστη πολιτική αυτονομία. Από την άλλη, η Γερμανία πιθανότατα θα έχει την υποστήριξη της Γαλλίας, της Ολλανδίας και άλλων χωρών του ισχυρού οικονομικά Βορρά. Μένει να φανεί αν από αυτή την αντιπαράθεση θα βγουν νικήτριες οι οικονομικά ισχυρές χώρες, που φαίνεται ότι με αφορμή την κρίση υπερχρέωσης βρίσκουν μια χρυσή ευκαιρία επέκτασης της εθνικής τους κυριαρχίας με ειρηνικά μέσα…
read more "Προτεκτοράτο του «club Berlin» η Ελλάδα!" Διαβάστε περισσότερα...

Πού βαδίζει η χώρα σήμερα;


  • Η μόνη λύση για την χώρα είναι να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου
Αυτή τη στιγμή έχεις μηδέν πιστοληπτική ικανότητα και δεν έχεις τη δυνατότητα να δανειστείς εκτός μνημονίου. Και αν καταργήσεις “νομικά” το μνημόνιο, αύριο δεν θα σε δανείσουν ούτε οι αγορές, ούτε η τρόικα. Άρα, πας σε αυτό που λέμε “χρεωκοπία”, χωρίς βεβαιότητα για το πόσο θα σε καλύψουν τα φορολογικά σου έσοδα, αφού ούτε καν πρωτογενή πλεονάσματα έχεις αυτή τη στιγμή, για να πεις ότι έστω τα καταφέρνεις να καλύψεις τις εσωτερικές σου ανάγκες ως χώρα, κι ας πιστολιάσει το εξωτερικό χρέος. Δηλαδή, πας σε μια κατάσταση μη εξυπηρέτησης του χρέους.
Αυτό θα σημαίνει ΑΜΕΣΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ των ελληνικών τραπεζών, που έχουν 50 δις σε ομόλογα, και αυτό θα σημαίνει ότι ο κόσμος θα ψάχνει τις καταθέσεις του (όσες απέμειναν) και αυτό θα σημαίνει πλήρης κατάρρευση έστω και όσης οικονομίας λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Μπορεί να σημαίνει ναυτικό αποκλεισμό, σαν κι αυτό που μας έκαναν στον πόλεμο της Κριμαίας και ο κόσμος πείνασε, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Αν θέλετε να πολεμήσουμε για το άδικό μας, για να μην πληρώσετε δηλαδή τα χρέη σας, είναι κι αυτό μια σκέψη. Ίσως να είναι ισχυρότερο κίνητρο από το να πολεμήσεις για κάτι παλιόβραχα που έτσι κι αλλιώς δεν σου αποφέρουν τίποτε. Ενώ το να πιστολιάσεις όλα σου τα χρέη, είναι οπωσδήποτε πολύ καλύτερο κίνητρο. Γι’ αυτό άλλωστε πολέμησαν και οι πρόγονοί μας, για το δικαίωμα να πιστολιάζουμε τα χρέη μας, και όχι για τα παλιόβραχα.
Η παρουσία άλλου πρωθυπουργού δεν θα αλλάξει ΜΑΓΙΚΑ την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, αλλά θα ανατρέψει τις πολιτικές που οδηγούν σήμερα στην ΤΕΧΝΗΤΗ ανυπαρξία πιστοληπτικής ικανότητας. Τι εννοώ;
Σήμερα ζούμε το εκπληκτικό φαινόμενο, η Ελλάδα να έχει υψηλότερα σπρεντς από ότι μια εβδομάδα πριν να μπει στο μνημόνιο. Γιατί; Υποτίθεται ότι το “σχέδιο σωτηρίας της χώρας” θα έπρεπε να την στηρίξει, έτσι δεν είναι; Γιατί λοιπόν έχει μικρότερη πιστοληπτική ικανότητα από πριν;
Μα γιατί συντηρείται η φαύλη φιλολογία περί αναδιάρθρωσης του χρέους!
Κι εγώ σε ρωτώ: ΠΟΙΟΣ τη συντηρεί, αν όχι η ίδια η κυβέρνηση;
Γιατί είναι ΟΛΟΙ οι ξένοι πεπεισμένοι ότι θα πάμε σε αναδιάρθρωση, αν η ίδια η κυβέρνηση δεν αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό να πάμε σε αναδιάρθρωση;
Κι αυτό, τη στιγμή που με επιτόκια ευρώ η χρηματοδότηση του χρέους ακόμη και σε ύψος 150% δεν είναι απαγορευτική για μια χώρα. Απόδειξη, το Βέλγιο που μπήκε στην ΟΝΕ με χρέος 140%. Για την Ιαπωνία τα ξαναείπαμε. Το Βέλγιο έχει αρκετές ομοιότητες με την Ελλάδα, ειδικά όσον αφορά το νότιο κομμάτι του (γαλλόφωνο), που παράγει ακόμη λιγότερα κι από την Ελλάδα και δεν έχει ούτε τουρισμό ούτε ναυτιλία ούτε την ανθηρή βιομηχανία τροφίμων (ελαιόλαδο κλπ.) που έχουμε εμείς. Στην ουσία, επιδοτείται από το βόρειο Βέλγιο (Φλάνδρα). Όπως κι εμείς από την Ε.Ε., περίπου, κάτι τέτοιο.
Συνεπώς, όταν αλλάξει η κυβέρνηση, την άλλη στιγμή θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η φιλολογία περί αναδιάρθρωσης! Και, συνεπώς, σε λίγους μήνες θα πέσουν καταλυτικά τα σπρεντς και θα ανακτηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από τις αγορές. Όσο θα πέφτουν τα σπρεντς, τόσο θα δημιουργείται ενάρετος κύκλος εμπιστοσύνης.
Γιατί όμως ο Γιώργος Παπανδρέου συντηρεί τη φιλολογία περί αναδιάρθρωσης και, άρα, κρατάει “σκοτωμένη” την πιστοληπτική μας ικανότητα;
Μα, για τον απλούστατο λόγο ότι ΘΕΛΕΙ να είμαστε μέσα στο μνημόνιο, όπως άλλωστε του ξέφυγε του Σαχινίδη στη γνωστή συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Ήταν η ΜΟΝΗ επιλογή αυτής της κυβέρνησης, μας είπε ο Σαχινίδης, μετά τις 5 Οκτωβρίου. Για να είναι λοιπόν ΜΕΣΑ στο μνημόνιο, πρέπει να μην έχει πιστοληπτική ικανότητα. Γι’ αυτό και όλα αυτά τα εξωφρενικά μέτρα, που τρομοκρατούν το λαό. Για να μην χρεωθεί αυτός άμεσα το πολιτικό κόστος, αλλά να το περάσει έμμεσα στο Καραμανλή.
Στην ίδια λογική εντάσσεται και το σκάνδαλο “Τ+10″, το οποίο η κυβέρνηση κουκούλωσε, αποδεικνύοντας έτσι τη συνενοχή της: ΗΘΕΛΑΝ και ευνόησαν τους κερδοσκόπους!
Είναι λοιπόν προφανές ότι η κυβερνητική πολιτική στόχευση από την τρομακτική μείωση του ελλείμματος κατά 11% σε ένα χρόνο, είναι να μπορέσει να περάσει τα δύσκολα τώρα και, όταν θα πλησιάζει να εξαντλήσει την τετραετία, να ανοίξει το πουγκί των παροχών, για να μπορέσει να εξασφαλίσει επανεκλογή.
Ενδιαμέσως, όμως, θα έχει καταφέρει να χρεώσει πολιτικά τα μέτρα, τουλάχιστον εν μέρει, στον Καραμανλή και στο ΔΝΤ. Και έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου θα εμφανιστεί προς το τέλος της τετραετίας ως σωτήρας της χώρας και προστάτης του απλού λαού!
Πιστεύω ότι, αν ο Γιώργος Παπανδρέου τη σκαπουλάρει μέχρι τότε, θα δικαιωθεί μέχρι κεραίας. Η χώρα κάποια στιγμή θα ανακτήσει με “μαγικό” τρόπο την πιστοληπτική της ικανότητα λίγο πριν τις εκλογές (δηλαδή: θα λήξει η φημολογία περί αναδιάρθρωσης) και ο Γιώργος Παπανδρέου θα εμφανιστεί ως “πετυχημένος” και ως “σωτήρας”. Και όλα αυτά, έχοντας διαλύσει προηγουμένως το λαό στις θυσίες!
Ίσα που μπορεί και να το πετύχει! Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Πάντως, μόλις αλλάξει η κυβέρνηση, τα πράγματα θα στρώσουν την άλλη στιγμή, αφού θα εκλείψει η πολιτική συνειδητής υπονόμευσης της πιστοληπτικής μας ικανότητας.
read more "Πού βαδίζει η χώρα σήμερα;" Διαβάστε περισσότερα...

Σε επικίνδυνη προσχεδιασμένη τροχιά βρίσκεται η Ελλάδα


  • Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις και οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ «σβήνουν» την Ελλάδα την οποία θέλουν να βρίσκεται εκτός ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αμερικανικές "δεξαμενές σκέψης" αναφέρονται στο ορθόδοξο πρόβλημα της Ελλάδας απέναντι στον πολιτισμό της Δύσης…!

Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων, έγκριτος αναλυτής και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάουαρντ της Ουάσινγκτον, Νικόλαος Σταύρου, στις 12 Μαΐου του 2010, κατήγγειλε την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τα think tanks που απεργάζονται την καταστροφή και την ταυτόχρονη δαιμονοποίηση της Ελλάδας.
Ο κύριος Σταύρου αναφέρθηκε αρχικά σε δηλώσεις του κυρίου Χάουτ, στις οποίες αναφέρθηκε στην είσοδο της Ελλάδας σε μία επικίνδυνη και προσχεδιασμένη εποχή κοινωνικοπολιτικής αποδόμησής της. Εξηγώντας ο κύριος Σταύρου, αναφέρθηκε στα «διανοητικά κουταβάκια της εγχώριας ελίτ», δηλαδή των ΗΠΑ, αντικατέστησαν την ιδέα της εθνικής κυριαρχίας και τους νόμους της Ελλάδας με τους νόμους της παγκοσμιοποίησης και στη συνέχεια απαρίθμησε τι έγινε μέχρι τώρα και τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.
Όταν το 1991 άλλαξε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τα ακαδημαϊκά «αποδημητικά πουλιά» της συνομοταξίας των Δημοκρατικών μαζεύτηκαν στην Ουάσινγκτον προκειμένου να ξαναφτιάξουν το παγκόσμιο σύστημα και ολόκληρο τον κόσμο, αναπτύσσοντας μία νέα μεγάλη στρατηγική που θα διασφάλιζε την παγκόσμια φήμη τους. Μεταξύ των πρώτων αυτών «αποδημούντων» ήταν ο Τζόζεφ Νάιλς από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που εγκαταστάθηκε στο Πεντάγωνο, όπου γεννήθηκε και επωάσθηκε το «αυγό», το οποίο ονομάζεται «ήπια ισχύς». Αυτή την «ιδέα» την έχαψαν αμέσως οι πρωτοκουλτουριάρηδες και οι συντονισμένες με την Ουάσινγκτον ελληνικές ελίτ, στους οποίους η «ήπια δύναμη» εμφανίστηκε ως η μαγική εκείνη φόρμουλα που θα έδινε τη λύση σε όλα τα ελληνικά εθνικά θέματα. Η «ήπια ισχύς» και οι συναντήσεις τύπου Νταβός, με απειλητικούς γείτονες, ήταν η κατάλληλη προσέγγιση για κάθε περίπτωση.
Το διάστημα 1990 έως 1992, οι ειδικοί που συμμετείχαν σε ειδικές δεξαμενές σκέψης (think tanks), προέβλεψαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, μέσα στα πλαίσια μίας δοκιμής στην μεταβίβαση της εξουσίας σε περιοχές και υποπεριοεχές στην υπάρχουσα (τότε) Σοβιετική Ένωση. Στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας επελέγη η σκληρή δύναμη (προφανώς λόγω ιδιαιτεροτήτων αλλά και προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία του εγχειρήματος), η οποία λέγεται πόλεμος, αντί για την ήπια ισχύ. Και αυτό έγινε για έναν συγκεκριμένο λόγο. Ήταν εκεί που το ΝΑΤΟ δοκίμασε την αλλαγή του δόγματός του, από αμυντική σε επιθετική μορφή, με το πρόσχημα της επιβολής της ειρήνης…!!!
Στη συνέχεια ο κύριος Σταύρου αναφέρθηκε στο «σημάδι-στοιχείο» εκείνο κατά το οποίο το 1993 ο Σάμουελ Χάντινγκτον παρουσίασε την μεγάλη του στρατηγική στο δοκίμιό του «Η σύγκρουση των πολιτισμών», στο οποίο περιέγραψε την Ελλάδα ως μία ανωμαλία σε δυτικούς πολιτισμούς και συλλογικές οργανώσεις. Το 1995 πήγε ένα βήμα παραπέρα, συνιστώντας την αποβολή της Ελλάδας από τα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την άποψη του Χάντινγκτον η Ελλάδα είναι μία ανωμαλία και ο ορθόδοξος, παρείσακτος στους δυτικούς πολιτισμούς και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις αρχές και στα ήθη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Ρόμπερτ Κάπλαν, θεωρητικός θαυμαστής της ισοπεδωμένης υφηλίου (πιθανόν για εύκολη διέλευση-μετακίνηση του χρήματος) και συγγραφέας του έργου «Τα Βαλκανικά φαντάσματα», συμπλήρωσε την ιδεολογία του Χάντινγκτον ανακηρύσσοντας την Ελλάδα ως μέρος της Μέσης Ανατολής.
Στη συνέχεια είχαμε την γρήγορη προώθηση της προϊούσας κρίσεως.
Σε ένα κύριο άρθρο του στους New York Times, στις 25.4.2010, ο Κάπλαν επιστρέφει στο θέμα του Χάντινγκτον και αναφέρεται στην Ελλάδα ως μία ανωμαλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως υπάρχει ένα βαθύτερο αίτιο για την Ελληνική κρίση, το οποίο κανένας δεν τολμά να αναφέρει, επειδή αυτό συνεπάγεται μία μοιρολατρική αποδοχή της γεωγραφίας… Με άλλα λόγια, κατά τον Κάπλαν, η Ελλάδα δεν ανήκει στη ζώνη του Ευρώ, όμως σπρώχνοντας την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, αυτομάτως δημιουργείται ένας διαφορετικός ρόλος για την Τουρκία.
Ο Γκράχαμ Φούλερ, παρείχε ένα μοντέλο στον Πολ Κένεντι, που εξευγένισε το σύγγραμμά του «Χρήσιμα Κράτη». Και οι δύο αυτοί, συνέστησαν κατεδάφιση του Κεμαλισμού και της κοσμικότητας, συγχώνευση εθνικισμού και Ισλάμ σε ένα κράμα που βαφτίστηκε νέο-οθωμανισμός. Το «μίγμα» αυτό προτιμάται για την αναστύλωση της τουρκο-αραβικής φιλίας και το οποίο θα επέτρεπε στην Άγκυρα να παίξει έναν κρίσιμο ρόλο, εκτός συνόρων, εκτεινόμενη από τον Περσικό Κόλπο έως το Σεράγεβο. Ο ρόλος αυτός θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί μέσα στα πλαίσια ενός Κεμαλικού εθνικισμού.
Κι ενώ αυτά καταγγέλει ο κύριος Σταύρου, επίτιμος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Χάουαρντ της Ουάσινγκτον, πολύ εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε, πως η Ελλάδα έχει εισέλθει σε έναν γεωπολιτικό λαβύρινθο, από τον οποίο πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ξεφύγει, αφού οι πολιτικές και οικονομικές τοπικές ελίτ έχουν αποδεχθεί τον σύγχρονο ρόλο της Τουρκίας και του νέο-οθωμανισμού. Μέσα σε αυτό το πολυδαίδαλο «μωσαϊκό» ιδιαίτερα ρόλο εμφανίζονται να έχουν, οι πολιτικές φατρίες που καρπώνονται την εξουσία την τελευταία τριακονταετία, φέρουν ακέραια την ευθύνη της μετάλλαξης και του προσανατολισμού των «συμμάχων» χωρών και φυσικά την εγκατάλειψη της Ελλάδας, η οποία κρίθηκε ως ακατάλληλη να λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια του ισοπεδωτισμού, κυρίως λόγω της ηθικής κουλτούρας του ορθόδοξου προφίλ της.
Ο «πόλεμος» που ασκείται κατά της χώρας, έγκειται κύρια στο γεγονός της διαφοροποίησής της από τους επιθετικούς προσανατολισμούς της δύσης, που ευχαρίστως ασπάστηκαν οι πολιτικοί και τα οικονομικά τζάκια της χώρας. Η αδυναμία όμως της πολιτικής τάξης στο να επιβάλει τα «νέα ήθη» στον ελληνικό λαό, ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας και εναντιώθηκε στην επιθετική μορφή του ΝΑΤΟ, έβγαλαν εκτός της «συμμαχίας» την Ελλάδα, η οποία στις ημέρες μας χρησιμοποιείται ως αντικείμενο πειράματος επιβολής της ισχύος της Νέας Τάξης. Τα αποτελέσματα της ελληνικής συμπεριφοράς χρησιμοποιούνται ως κριτήρια πειθαναγκασμού των ευρωπαϊκών λαών, που βλέπουν πως τιμωρείται εκείνος ο οποίος τολμά να μην υπακούσει στα κελεύσματα της παγκοσμιοποίησης, επιμένοντας να προβάλει τα δικά του ιδιαίτερα εθνικά χαρακτηριστικά.
Πόσο τυχαία άραγε μπορεί να θεωρηθεί η προώθηση του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία και η εν συνεχεία ισοπεδωτική πολιτική του απέναντι στους έλληνες πολίτες, την ελληνική κουλτούρα, το ελληνικό εθνικό στοιχείο, ακόμη και στην ελληνική εθνική κυριαρχία;
Τα think tanks των ΗΠΑ δείχνουν, μέχρι στιγμής, πως κατορθώνουν να επιβάλουν τους νέους σχεδιασμούς τους, στους οποίους η Ελλάδα δεν υφίσταται ως αυτόνομο και αυτόβουλο κράτος, ενώ η Τουρκία έχει συμμετοχική δράση στην διάνοιξη οδών για την εισροή χρήματος μέσω της ενέργειας (των νέων ενεργειακών οδών), της φθηνής εργασίας (καραβάνια λαθρομεταναστών) και του παράνομου χρήματος (ναρκωτικά από το Αφγανιστάν).
Τι μέλλει γενέσθαι; Η απάντηση μάλλον κρύβεται στους ίδιους τους έλληνες πολίτες οι οποίοι δύνανται να ανατρέψουν τις λεπτές ισορροπίες που έχουν θέσει οι αμερικανικές δεξαμενές σκέψης. Μία λαϊκή αντίδραση είναι βέβαιο πως θα δώσει το έναυσμα κατάρρευσης των αμερικανικών μηχανισμών στην περιοχή των Βαλκανίων και αυτομάτως θα δικαιώσει στα μάτια της Ευρώπης την Ελλάδα και τα χτυπήματα που αυτή δέχθηκε (κυρίως ηθικού επιπέδου) από τους καλοσχεδιασμένους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς των υπηρεσιών των ΗΠΑ και ανθρώπων τους που έδρασαν και που συνεχίζουν να δρουν εντός της Ευρώπης και της Ελλάδας…
Κωνσταντίνος
 
read more "Σε επικίνδυνη προσχεδιασμένη τροχιά βρίσκεται η Ελλάδα" Διαβάστε περισσότερα...

Η Le Monde μας επιβραβεύει για τη δουλικότητά μας

  • «Η Ελλάδα είναι πλέον ο καλός μαθητής της ευρωπαϊκής τάξης»
  • Eπισημαίνεται πάντως πως παρά τις προσπάθειες που γίνονται θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί μια αναδιάρθρωση του χρέους
Yπό τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι πλέον ο καλός μαθητής της ευρωπαϊκής τάξης» η εφημερίδα LE MONDE σημειώνει ότι «καμία άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν επιχείρησε να προχωρήσει ταυτόχρονα σε μείωση των δημοσίων δαπανών, πάταξη της φοροδιαφυγής, μετασχηματισμό του κράτους και εκ βάθρων μεταρρύθμιση της οικονομίας, και παράλληλα, δραστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος αντίστοιχη με 5% του ΑΕΠ σε διάστημα ενός έτους. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα, λίκνο της κρίσης χρέους που έχει χτυπήσει την Ευρώπη πάνω από έξι μήνες».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, “αυτό αναφέρει σε έκθεσή της την περασμένη εβδομάδα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία «επιβεβαιώνει ότι στην Αθήνα υπάρχει πράγματι μία κυβέρνηση ισχυρή και αποφασισμένη, που λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τα προβλήματα της χώρας και η οποία άρχισε να δείχνει ότι τηρεί τις υποσχέσεις της. Η χώρα απέχει ακόμη από το να ξεπεράσει την κρίση, όπως φαίνεται όμως κυβερνάται από μία ομάδα που λέει αυτό που κάνει και κάνει αυτό που λέει».
«Όλα δεν ήταν εύκολα για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου,που είχε το θάρρος να πει κατ’αρχάς την αλήθεια για το βάθος των προβλημάτων της χώρας του και να δει στη συνέχεια ότι δεν θα υπήρχε εύκολη λύση για να τα ξεπεράσει» επισημαίνει το δημοσίευμα κάνοντας μνεία στην έκτη κατά σειρά γενική απεργία των συνδικάτων των εργαζομένων κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Όπως σημειώνει στην έκθεσή της η Κομισιόν τα προβλήματα παραμένουν σε ορισμένους τομείς, κυρίως ο πληθωρισμός, η είσπραξη των φόρων και η μεταρρύθμιση της στατιστικής υπηρεσίας. «Αυτό όμως δεν είναι κάτι που ξαφνιάζει, δεδομένου του μεγέθους του εγχειρήματος. Το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει είναι ότι άλλες χώρες, οι οποίες βρέθηκαν ενώπιον των δημοσιονομικών ευθυνών τους από τις αγορές, δεν αποδεικνύουν το ίδιο αποφασιστικό πνεύμα» -σχολιάζει η ανάλυση.
«Ακόμη κι αν η Ελλάδα θέσει σε εφαρμογή ως και την τελευταία λεπτομέρεια του σχεδίου της για δημοσιονομική εξυγίανση, θα της είναι πιθανόν και πάλι δύσκολο ν’αποφύγει μία αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους (…) Είναι κατανοητό ότι οι ιθύνοντες της ευρωζώνης αποφεύγουν να αναφέρουν δημοσίως μία τέτοια προοπτική (…) Όμως, εάν η αναδιάρθρωση γίνει αναπόφευκτη σε ορισμένα χρόνια, το κύρος που θα έχει κερδίσει ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων χρόνων θα ενισχύσει σοβαρά την αξιοπιστία της απέναντι στους πιστωτές της» -καταλήγει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
Η Le Monde δεν διστάζει να δει την σκληρή πραγματικότητα της Ελλάδας και την ύπαρξης για σοβαρότατη πιθανότητα αναδιάρθωσης του χρέους, σε αντίθεση με το κυβερνητικό επιτελείο, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον κύριο Παπακωνσταντίνου που θέλουν να μας πείσουν πως με τα σκληρότατα μέτρα αποφεύγουμε την περίπτωση να δούμε και να βιώσουμε χειρότερες καταστάσεις... Δυστυχώς, οι ευρωπαίοι είναι περισσότερο ειλικρινείς από τους δικούς μας, οι οποίοι για μία ακόμη φορά προσπαθούν να κρύψουν την ανικανότητά τους και όχι μόνο...
read more "Η Le Monde μας επιβραβεύει για τη δουλικότητά μας" Διαβάστε περισσότερα...

Αλλοδαποί συμμετείχαν στην ομαδική δολοφονία της Marfin

  • Αναγνωρίστηκε ο ένας από τους δολοφόνους ενώ υπάρχουν πολύτιμες μαρτυρίες για την συμμετοχή των υπολοίπων
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών που πυρπόλησαν το κτίριο της τράπεζας Marfin Egnatia στην οδό Σταδίου 23 όπου βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών), η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών) και η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών). Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ και με βάση την επεξεργασία του οπτικού υλικού και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων:
  • αναγνωρίστηκε ήδη ο ένας εκ των τεσσάρων δολοφόνων, ο οποίος είναι γνωστός για τη δράση του στον αυτοαποκαλούμενο "αναρχικό χώρο",
  • διαπιστώνεται ότι οι υπόλοιποι δύο άνδρες ήταν αλλοδαποί (μιλούσαν σπαστά ελληνικά),
  • στην ομάδα συμμετείχε και μία μικροκαμωμένη γυναίκα που μετέφερε τα εύφλεκτα υλικά. Νωρίτερα, οι τρεις είχαν σπάσει τη βιτρίνα του υποκαταστήματος και είχαν πετάξει μέσα βενζίνη.
Η παρουσία αλλοδαπών επιβεβαιώθηκε και από τη σημαντική μαρτυρία του Β. Χατζηιακώβου, διευθυντή του βιβλιοπωλείου Ιανός, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της τράπεζας. Επιχειρώντας να περιγράψει τους δράστες, ο Β. Χατζηιακώβου ανέφερε: "Ήταν κουκουλοφόροι, δεν μπορούσες να δεις ηλικίες, φορούσαν και κουκούλες και γάντια, ήταν επαγγελματίες. Οι κουκουλοφόροι κινούνταν στα πεζοδρόμια, στον Ιανό επιτέθηκαν 5-6 άτομα, απέναντι ίσως να ήταν 10". Πράγματι, οι ολιγομελείς ομάδες κουκολοφόρων που προξένησαν τα επεισόδια έφεραν αντισφυξιογόνες μάσκες και είχαν πλήρως καλυμμένα τα σώματά τους για να μην αφήσουν γενετικό υλικό ή αναγνωριστούν από κάμερες.
Αναπόφευκτοι είναι οι συνειρμοί με τις δύο μεγάλες υποθέσεις αποσταθεροποίησης της Χώρας, όπου πρωτοστάτησαν αλλοδαποί:
Τον Αύγουστο του 2007, εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη Πελοπόννησο με αποτέλεσμα των θάνατο δεκάδων πολιτών, εντοπίστηκε και τέθηκε υπό παρακολούθηση στην περιοχή της Ηλείας κορυφαίος Κοσοβάρος πρώην οπλαρχηγός του UCK και μέλος της αλβανικής μαφίας, ο οποίος κατάφερε ωστόσο να διαφύγει αφού ήρθε σε επαφή με "αναρχικούς" και υπόπτους για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Το Δεκέμβριο του 2008, ομάδα Κοσοβάρων που ήλθε μέσω Βιέννης στην Αθήνα πρωτοστάτησε στις καταστροφές και στις συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας. Τη νύχτα των επεισοδίων, οι αρχές ασφαλείας θορυβήθηκαν από τη ταυτόχρονη ενεργοποίηση 100 καρτοκινητών τηλεφώνων στο νόμό Ιωαννίνων που ανήκαν σε Αλβανούς. Σε κεντρικά σημεία της Αθήνας εμφανίστηκαν φειγ-βολάν στην αλβανική γλώσσα ("POLICA DERRA VRASES" και από την άλλη "HAKMARJE PER DREJTESI"), σε μια προσπάθεια όξυνσης των επεισοδίων με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των μεταναστών.
Τα παραπάνω ανατρέπουν τη μέχρι σήμερα διαπίστωση ότι οι αλλοδαποί αποτελούν απλώς πηγή στρατολόγησης και προμήθειας οπλισμού για τον "αναρχικό χώρο" (και κατ΄επέκταση των διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων) και επιβεβαιώνουν την υπόθεση εργασίας που θέλουν τα συγκεκριμένα άτομα να έχουν καταστεί υποχείρια συγκεκριμένων κέντρων που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της Χώρας.

Σχετικά δημοσιεύματα:
- Ζητήματα ασφαλείας από την απόδοση Ελληνικής Ιθαγένειας στους μετανάστες
- Κουνταρδάς: Ξένες μυστικές υπηρεσίες πίσω από τη τρομοκρατία
read more "Αλλοδαποί συμμετείχαν στην ομαδική δολοφονία της Marfin" Διαβάστε περισσότερα...

Οι λαθρομετανάστες εγκαταλείπουν την Ελλάδα λόγω... κρίσης!


  • Μέσα από την οικονομική κρίση βγήκε κι ένα καλό: Η κρίση πλήττει και τους μετανάστες που φεύγουν με κάθε μέσο

Η οικονομική κρίση δείχνει ιδιαίτερη «προτίμηση» στους μετανάστες. Αυτό προκύπτει από την εφετινή ειδική έκθεση του ΟΟΣΑ, «Μigration Οutlook 2010», η οποία διαπιστώνει...υψηλή αύξηση της ανεργίας και μείωση της σταθερής απασχόλησης στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τη χώρα μας ο διεθνής οργανισμός προβλέπει μείωση της μεταναστευτικής κίνησης προς την Ελλάδα, με παράλληλη «έξοδο» από την εργασία αρκετών χιλιάδων μεταναστών, η οποία ήδη αποτυπώνεται στην αύξηση των εισιτηρίων χωρίς επιστροφή αρκετών αλλοδαπών που ζούσαν και εργάζονταν στην Ελλάδα.
Μάλιστα, όπως διαπιστώνεται από τον συσχετισμό των στοιχείων του ΟΟΣΑ, αν αυτά τα σενάρια επαληθευθούν, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρώτη φορά το ενδεχόμενο μείωσης του πληθυσμού καθώς οι παράγοντες που συνέβαλαν στο θετικό πρόσημο του δημογραφικού είναι οι μετανάστες. Αυτή είναι η πραγματικότητα καθώς στη χώρα μας οι μετανάστες αύξησαν κατά 90% τον πληθυσμό μεταξύ των ετών 2002- 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού.
«Εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική δυναμική για την κινητοποίηση του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού αναφορικά με την ικανοποίηση των αναγκών σε, τουλάχιστον, κάποιους κλάδους της οικονομίας» σημειώνεται στην έρευνα. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, όσο θα αποσύρεται από την εργασία η μεταπολεμική γενιά τόσο θα καθίσταται δυσκολότερη η αναπλήρωση των μελών της στην αγορά εργασίας.
Η στασιμότητα ή η συρρίκνωση των οικονομικών των χωρών του ΟΟΣΑ αποτυπώνεται γλαφυρά στα στοιχεία της έρευνας. Ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι μεταξύ 2010 - 2020 η αύξηση του πληθυσμού που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία θα αγγίξει το 1,9%, όταν την προηγούμενη δεκαετία ξεπερνούσε το 8,6%. Ετσι, προβλέπεται ότι η χώρα μας θα παρουσιάσει μείωση στον μεταναστευτικό πληθυσμό, αλλά και συρρίκνωση της ανάπτυξης.
Οπως τονίζει η έρευνα στις περισσότερες χώρες οι γηγενείς και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι ακολουθούν διαφορετικές τάσεις και φαίνεται ότι ανταποκρίνονται διαφορετικά στην επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας. Ωστόσο σημειώνεται ότι παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις η ανεργία αυξάνεται και στις περισσότερες περιπτώσεις κατέχει ηγεμονικό ρόλο για την ερμηνεία της συρρίκνωσης της συνολικής εργασίας. Ειδικότερα από την έρευνα προκύπτει ότι οι μετανάστριες επλήγησαν από την κρίση λιγότερο από ό,τι οι μετανάστες, κυρίως διότι οι δεύτεροι υπερεκπροσωπούνται σε προβληματικούς πλέον κλάδους, όπως αυτός της οικοδομής.
Επίσης, στην έκθεση γίνεται μνεία για τις σοβαρές επιπτώσεις της κρίσης στη νεολαία καθώς, όπως εκτιμάται, ακόμη και προ της ύφεσης η είσοδος των νέων στην αγορά εργασίας δεν ήταν εύκολη. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν κα για τους νέους μετανάστες καθώς οι έρευνες του οργανισμού δείχνουν ότι έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να τεθούν εκτός αγοράς εργασίας. Ο ΟΟΣΑ προτείνει να καταστεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση του προβλήματος, μέσω κάποιας δέσμης μέτρων, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της μη ενσωμάτωσης της εν λόγω ομάδας στην αγορά εργασίας, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε στιγματισμό και κοινωνική αναταραχή.
Ενας από τους βασικότερους λόγους που εξηγούν το φαινόμενο είναι οι ελλείψεις σε επαγγελματικά εφόδια των νέων μεταναστών, σε σύγκριση πάντοτε με τους γηγενείς συνομηλίκους τους. Αλλωστε η κρίση κατέδειξε ότι οι μεσαίων ικανοτήτων εργαζόμενοι υπέστησαν πολλαπλάσιες απώλειες θέσεων εργασίας από ό,τι οι έχοντες υψηλότερη κατάρτιση. «Οι μεταναστευτικές ομάδες που αντιμετώπιζαν περισσότερες δυσκολίες στην ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας είναι γενικώς πιο εκτεθειμένες στην αποδυνάμωση της ζήτησης» σχολιάζεται.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην έρευνα, η χώρα μας κατέχει την πανευρωπαϊκή πρωτιά στην αύξηση της μερικής απασχόλησης των μεταναστών. «Οι μετανάστες συγκαταλέγονται σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επιδείνωσης της αγοράς εργασίας» καταγράφεται στην έκθεση, η οποία συνδέει το εν λόγω φαινόμενο με την περικοπή θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.
read more "Οι λαθρομετανάστες εγκαταλείπουν την Ελλάδα λόγω... κρίσης!" Διαβάστε περισσότερα...