Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Νίκη Παναθηναϊκού και καταστροφή…


Την ώρα που γραφόταν το σχετικό κείμενο δεν είχαμε καταφέρει να διασταυρώσουμε αν ο επίτιμος (η μη αναφορά του ονόματος γίνεται για ευνόητους λόγους) είναι οπαδός του Παναθηναϊκού και έχει μεταδώσει λίγη από τη θετική αύρα του. 
Όπως και να ‘χει οι Πράσινοι βαδίζουν στα χνάρια του Άαρον Ράμσεϊ. Όπως κάθε φορά που σκοράρει ο Ουαλός μέσος της Άρσεναλ πεθαίνει ένα διάσημο πρόσωπο έτσι και όταν νικάει το Τριφύλλι έρχεται η καταστροφή. Τη νύχτα του ναυαγίου του «Σάμινα» ο Παναθηναϊκός νικούσε στη Γερμανία, όταν έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι οι Πράσινοι έφευγαν με το «διπλό» από το Γκελσενκίρχεν, ενώ την Κυριακή το απόγευμα επικράτησε της Ξάνθης με 3-0 και το ίδιο βράδυ οι πολιτικοί μας ψήφιζαν το Μνημόνιο 2 και οι ανεγκέφαλοι έκαψαν την Αθήνα! Ευτυχώς που τον Ιούνιο που αναμένεται να έρθουν τα επόμενα μέτρα, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει υποχρεώσεις… Αν είχε πάντως ξέραμε από τώρα το σκορ: 4-0…
Γεγονός 1 (26/9/2000): Ναυάγιο Σάμινα στις Πόρτες της Πάρου.
Ταυτόχρονα: Αμβούργο - Παναθηναϊκός 0-1
Γεγονός 2 (11/9/2001): Επίθεση στους δίδυμους πύργους.
Το βράδυ της ίδιας μέρας: Σάλκε - Παναθηναϊκός 0-2
Γεγονός 3 (12/2/2012): Μνημόνιο 2
Το βράδυ της ίδια ημέρας: Παναθηναϊκός - Ξάνθη 3-0
read more "Νίκη Παναθηναϊκού και καταστροφή…" Διαβάστε περισσότερα...

«Ελλάς, Σιγκαπούρη, Παναθηναϊκός…»


Ακόμη μια απόδειξη της απήχησης που έχει το όνομα του Παναθηναϊκού εκτός συνόρων, ήρθε από την μακρινή Σιγκαπούρη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «todayonline.com» οι ιθύνοντες του Αθλητισμού της χώρας θέλουν να κινηθούν στα πρότυπα των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκού, με δεδομένο το γεγονός ότι εκτός από την απήχηση που έχουν στο ποδοσφαιρικό τομέα, πρωταγωνιστούν και σε άλλα αθλήματα, όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ και το χάντμπολ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Σιγκαπούρη έχει ως στόχο να μιμηθεί την επιτυχημένη αυτή συνταγή, συγκροτώντας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το «Super Sports Clubs», στο οποίο θα συμμετέχουν σύλλογοι οι οποίοι θα δραστηριοποιούνται σε πολλά διαφορετικά αθλήματα, έχοντας παράλληλα συνεργασία με σχολεία ώστε να υποστηρίζονται τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Το «Super Sports Clubs» θα αποτελέσει μάλιστα τη βάση για να οργανωθούν τα τοπικά πρωταθλήματα, διάφορα αθλητικά γεγονότα αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις σχετικές με τον αθλητισμό.
read more "«Ελλάς, Σιγκαπούρη, Παναθηναϊκός…»" Διαβάστε περισσότερα...

Μίλα μου για δάνεια ,ΓΗΠΕΛ και κελεμπίες ,να σου μιλήσω λίγω για πολυμετοχικότητα!



Ο καθένας σίγουρα έχει σχηματίσει μια άποψη ύστερα απο όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με την ΠΑΕ και τον ρόλο που παίζει (και έχει) ο κάθε μέτοχος. Σίγουρα ,άθελα ή μη, πολλοί εξ αυτών έχουν ταχθεί και σε ένα "στρατόπεδο" ..εκείνο το οποίο θα φέρει νέα-καλύτερη μέρα για τον Σύλλογο (και όχι μόνο για την ΠΑΕ ,αφού η τελευταία θα αποτελέσει ντόμινο εξελίξεων και για τα υπόλοιπα τμήματα του Συλλόγου). Το θέμα είναι τι
πρέπει να γίνει ,πως και τι στάση πρέπει να κρατήσει ο κόσμος.

Καταρχάς ,η ομάδα έχει φτάσει πλέον στο πιο σημαντικό σταυροδρόμι του πρωταθλήματος και αν βγει αλώβητη απο τα 3 ντέρμπι που έρχονται κατά 90% (και όχι 100% επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας) θα έχει πάρει και το πρωτάθλημα. Βέβαια αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς αυτή η "καταιγίδα" οικονομικών και εξωαγωνιστικών πληροφοριών για την ΠΑΕ ,τότε πολύ πιθανό είναι όλοι να ασχολούμαστε με αυτά και να παίρνουμε πρέφα πως παίζουμε ματς λίγες ώρες πριν την έναρξη.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν:

Το ιδανικό θα ήταν να ερχόταν ένας λεφτάς και να έσπρωχνε φράγκα για μεταγραφές και για γήπεδο. Χωρίς πολύ δυσκολία ,μπλα μπλα και τα σχετικά. Δηλαδή ,χωρίς τακτικές Τσάκα. Αυτό που μας έχει διδάξει η ιστορία είναι πως κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο. Γιατί; Γιατί άνθρωπος που έχει να σπρώξει φράγκα δεν θα το κάνει -πλέον- στον αθλητισμό. Θα βγει και χαμένος και μπορεί να δυσφημιστεί και το όνομα του στην πιάτσα. Εκτός κι αν θέλει άμεση δημοτικότητα για δικούς του λόγους.

Πάμε λοιπόν στο εφικτό ,το οποίο όσο κάποιοι κι αν δεν θέλουν να πιστέψουν ,είναι η πολυμετοχικότητα η οποία υπό προυποθέσεις απέδειξε πως δουλεύει. Προυποθέσεις δηλαδή να μην θέλει ο ένας μέτοχος να φάει τον άλλον ,να μην θέλει να φανεί πιο πολύ απο τον άλλον και οι στόχοι τους να μην είναι αμοιβαία αποκλειόμενοι. Στον Παναθηναϊκό δυστυχώς ποτέ δεν τηρήθηκαν αυτές οι προυποθέσεις (ακόμη κι όταν δεν φαινόταν να υπάρχει ρήξη ,αποδείχθηκε μέσω επιστολών που είδαν το φως της δημοσιότητας αργότερα ,πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε) ,οπότε λογικό και η πολυμετοχικότητα να καταλήξει στον φούντο. Όμως ακόμη και στην χείριστη μορφή της κατάφερε να κατακτήσει ένα double  και να κάνει κάποιες μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες.

Και στην τελική ρε παιδιά η πολυμετοχικότητα γιατί απέτυχε όπως λένε;
Λόγω οικονομικής κατάρρευσης; Ε πως να μην ξεμείνει απο φράγκα η ομάδα ,όταν οι μέτοχοι της δεν βάζουν και δεν συμμετέχουν στις ΑΜΚ; Ή μήπως περίμεναν κέρδη απο την ΠΑΕ και θεωρούσαν πως θα έτρεχε μόνο του το άλογο; Εδώ καλά-καλά δεν έχουμε δικό μας γήπεδο να εκμεταλλευτούμε εμπορικά. Που κι αν είχαμε δηλαδή ,πάλι δεν βγαίνει ..στην Ελλάδα ζούμε και έσοδα απο τον αθλητισμό είναι δυσκολο έως ακατόρθωτο να βγάλεις. Εκτός κι αν κάθε χρονιά βρίσκεσαι στους 16 του champions league και με συγκεκριμένη οικονομική πολιτική ,βγαίνεις +. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεσαι αρχικά ομάδα και παίκτες ,το οποίο σημαίνει θες φράγκα. Ε αυτά ο Παναθηναϊκός τα χε μόνο για 2 χρόνια .Και μην μου μιλήσετε για κακοδιαχείρηση καθώς αυτοί που το ενστερνιζόντουσαν κυρίως (αδερφοί Γιαννακόπουλοι) ,ξέρουν πολύ καλά πως το να ξοδέψεις πολλά λεφτά είναι αναγκαίο κακό για να φτιάξεις μια καλή ομάδα (πόσα ξόδεψαν τα αδέρφια στο μπάσκετ για να καταλήξουμε σήμερα να θαυμάζουμε την ομάδα του Ζοτς;).

Οπότε με βάση την συγκεκριμένη προσπάθεια ,θεωρώ πως αν βρεθεί μια ομάδα επιχειρηματιών που θα έχει σκοπό :
  • να τρέξει την ομάδα σπρώχνοντας φράγκα και όχι του στυλ 1 εκατομμύριο και μετά μην τον είδατε
  • να κάνει άμεσα τα απαραίτητα ώστε ο Σύλλογος να αποκτήσει το δικό του αθλητικό κέντρο ,απο το οποίο θα πηγάζουν έσοδα
  • να περιοριστεί στο ρόλο των επενδυτών και να μην "ενοχλεί" την διοίκηση και την ομάδα μέσω ανακοινώσεων ή μέσω τρίτων. Οι ρόλοι να είναι διακριτοί και να μην επηρεάζουν ο ένας τον άλλον με λίγα λόγια.
Για μένα αυτά τα 3 στοιχεία δεν είναι καθόλου δύσκολο να εφαρμοστούν και να αποτελέσουν τα θεμέλια μιας σταθερής ιδιοκτησίας με δεδομένη οικονομική ασφάλεια που θα επιφέρει και σταθερή διοίκηση. Αλλά όχι μια ιδιοκτησία που θα αρκείται στην οικονομική και διοικητική σταθερότητα ,αλλά θα επιδιώκει η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα το δείχνει με μεγάλες μεταγραφές που θα κάνει. Το δύσκολο είναι να βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι που θα ξέρουν ότι θα βάζουν ,χωρίς πιθανότατα να πάρουν κέρδος.
Επίσης για μένα ,η πολυμετοχικότητα (κι ας μην αρέσει σε πολλούς η λέξη αυτή ,αλλά για πολυμετοχικότητα μιλάμε) μπορεί να επιτευχθεί και με τα ίδια πρόσωπα (αν και στην προκειμένη πρακτικά είναι μάλλον αδύνατον να συμβεί) ή συνδυασμούς αυτών. Δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα ,αλλά οι προθέσεις. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε.
Τέλος ,γνωρίζω πολύ καλά πως η λύση που λέω είναι ουσιαστικά αυτο που προτείνει και ο Βγενόπουλος. Με την μόνη διαφορά πως εγώ (όπως και τους υπόλοιπους μετόχους) δεν τον θεωρώ απαραίτητο συστατικό μιας τέτοιας προοπτικής. Δεν το θεωρώ απαραίτητο ,όχι ντε και καλά δεν τον θέλω ..
ΥΣ: Γιατί απέτυχε η πολυμετοχικότητα που μας πέρασε; Όπως είπα ψάξτε στις προθέσεις του εκάστοτε μετόχου.
ΑΙΡΕΤΙΚΑ
read more "Μίλα μου για δάνεια ,ΓΗΠΕΛ και κελεμπίες ,να σου μιλήσω λίγω για πολυμετοχικότητα!" Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί το Reuters βλέπει πτώχευση στις 20 Μαρτίου αφού είμαστε τόσο καλά παιδιά;



Aν η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει το ομόλογο στις 20 Μαρτίου ή οι όροι δεν αλλάξουν, τότε θα πτωχεύσει, σχολιάζει σήμερα το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες του έγκριτου ειδησεογραφικού πρακτορείου, στις Βρυξέλλες εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο συντεταγμένης χρεοκοπίας εντός Ευρωζώνης.
Από που προκύπτει το συμπέρασμα αυτό;

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μελετούν τρόπους για να καθυστερήσουν μέρος ή ακόμη και όλο το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα μια άτακτη χρεοκοπία.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Reuters, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είναι ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ότι το χρέος της Ελλάδας ως προς το ΑΕΠ, που τώρα βρίσκεται στο 160%, θα μειωθεί στο ω120% μέχρι το 2020, μέσω της συμφωνίας.

Πρώτα εκλογές και μετά λεφτά…

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι καθυστερήσεις αυτές μπορεί να διαρκέσουν μέχρι τις αναμενόμενες εκλογές του Απριλίου.

«Υπάρχουν προτάσεις να καθυστερήσει το πακέτο ή να κοπεί σε κομμάτια, ώστε να αποφευχθεί μια άμεση χρεοκοπία, αλλά όχι όλα όσα έχουν να κάνουν με αυτή», τονίζει στο πρακτορείο αξιωματούχος, που συμμετέχει στις προετοιμασίες για την αποψινή τηλεδιάσκεψη. «(Οι υπουργοί οικονομικών) θα συζητήσουν τις εναλλακτικές. Υπάρχει πίεση από αρκετές χώρες να περιμένουν μέχρι να υπάρξει πλήρης δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία μπορεί να μην έρθει μέχρι να γίνουν οι εκλογές».

Το δημοσίευμα επικαλείται και δηλώσεις άλλων αξιωματούχων, που υποστηρίζουν ότι οι χώρες αυτές είναι η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία, με το Βερολίνο- που δεν αρκείται στις ενυπόγραφες δεσεύσεις- να είναι το πιο ανένδοτο και να προτείνει η τελική έγκριση να δοθεί μόνο μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, η ανταλλαγή ομολόγων μπορεί να προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες, με τη διαδικασία να ξεκινά σε περίπου μία.

Όπως και νά’ χει, σε αυτό το οριακό σημείο, πρέπει να υπάρξει συνέπεια στις ενέργειες της κάθε πλευράς, ώστε να μη βρεθούμε προ γεγονότων, τα οποία δεν μπορεί κανείς να προβλέψει που μπορεί να οδηγήσουν, όχι μόνο την Ελλάδα (αυτή είναι η πιο εύκολη πρόγνωση), αλλά ολόκληρο το Ευρωσύστημα.

Δείτε το δημοσίευμα του Reuters.



read more "Γιατί το Reuters βλέπει πτώχευση στις 20 Μαρτίου αφού είμαστε τόσο καλά παιδιά;" Διαβάστε περισσότερα...

Β. Σόϊμπλε: Που έμαθες για την Δημοκρατία;


Τελικά, θα με πείτε Ρατσιστή, αλλά νομίζω τελικά ότι μερικά πράγματα είναι στο DNA. Οι Γερμανοί δεν βάζουν μυαλό. Από την συνθήκη των Βερσαλλιών, μέχρι την Δρέσδη κι από τα Στρατόπεδα Συγκεντρώσεων μέχρι την Νυρεμβέργη, δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς “εχθρό”, δεν μπορούν!
Ενα Γκαίτε κι έναν Νίτσε έβγαλαν και νομίζουν ότι είναι η Αρεία φυλή. Σας μοιάζει η Μέρκελ για Αρεία;
Δηλαδή εμείς τι θα έπρεπε να είμαστε με τόσους Φιλοσόφους;
Ἠ μήπως είναι πολιτισμός οι φούρνοι του Αουσβιτς ή…η “παράπλευρες” απώλειες στο Δίστομο;
Από τους εβραίους, τους Σλαύους, τους Σέρβους, τώρα έπιασαν τους Ελληνες.
Panzer IV H of 26. 1942
Ηρθαν τώρα αυτοί που “προσέφεραν” στον Παγκόσμιο Πολιτισμό τον Ναζισμό να μας μάθουν Δημοκρατία;
Όπως έγινε γνωστό οι επιπλέον όροι επιβλήθηκαν ύστερα από παρέμβαση των Γερμανών, των Αυστριακών, των Ολλανδών και των Φιλανδών!
Τι ξέρουν οι Αυστριακοί του Anschluss από Δημοκρατία;
Τι ξέρουν οι Ολλανδοί από Εθνική Ανεξαρτησία;
Εκεί που έχεσε η Άπτερος Νίκη φύτρωσαν ο…Ολλανδοί.
Πολέμησαν 90 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ… ΩΡΕΣ !
Ενώ μόλις μπήκαν οι Γερμανοί, παρέδωσαν όλους του Εβραίους πακέτο και πήγαν για Μπύρες!
Tarja Halonen
Οσο για τους Φιλανδούς.Θα δείτε ότι η Πρωθυπουργός τους, Tarja Halonen συναγωνίζεται επάξια την Μερκελ!
Ισως και γι αυτό ήταν σύμμαχοι του Χίτλερ, με τέτοιες γκόμενες καλύτερα να σκοτωθείς στον Πόλεμο…
Το είχα γράψει και στις 13/11/2011, όταν αποφάσισαν ότι οι Εκλογές είναι Επικίνδυνες στην χώρα που… γέννησε τις Εκλογές!
Δεν κέρδισαν τον πόλεμο, απλώς ανέβαλαν την μάχη.
(και Δυστυχώς επαληθεύομαι…)
Εδώ και 30 χρόνια έχουν καταλάβει όλα τα υψώματα, ποιος είναι αυτός που θα έρθει να τους αμφισβητήσει; Ο Αντώνης; Ο Καμμένος; η Ολυμπία; Ο ΠΠ; Ο Θράξ; Μερικά πληκτρολόγια;
Εχουν: κανάλια, πλοία, τράπεζες, βουλευτές, ξενοδοχεία, κατασκευαστικές, ηλεκτρονικά, τυπογραφία, εμπορικά κέντρα, γήπεδα, ομάδες. Ο,τι αναπνέει στην Ελλάδα το έχουν πέντε (!) άνθρωποι.
Και μόλις είδαν 20 άτομα στα διόδια έσπαγαν τα τηλέφωνα του υπουργού να μας “μαζέψει”!
Και μόλις είδαν 200 άτομα στην Κερατέα, έκαναν Πολεμικές Επιχειρήσεις σε Άμαχο πληθυσμό!
Και μόλις είδαν 1 εκατομμύριο άτομα στο Σύνταγμα, κατέβασαν όλα τα ΜΑΤ της επικράτειας μαζί με τους Παρακρατικούς να μας μαζέψουν.
Αφού ελέγχουν ΟΛΑ τα κανάλια, γιατί τόση “σπουδή” για τον Αλτερ; Τόση που να το αναφέρει κι ο ίδιος (!) ο Πρωθυπουργός από την Βουλή;
Αφού ελέγχουν τις μεγαλύτερες Εφημερίδες, γιατί τόση “γραφειοκρατία” για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ;
Γιατί η αλήθεια είναι απλή. Την ακούς και πείθεσαι.
Το ψέμα θέλει πολλά λόγια για να πείσεις.
Οπως λέει κι ο Πλάτων στον Φαίδρο ”…ὕβρις δὲ δὴ πολυώνυμον –πολυμελὲς γὰρ καὶ πολυμερές…”
Οι προκάτοχοι του Σόιμπλε στην Δίκη της Νυρεμβέργης
Δεν νομίζω να χρειάζεται μετάφραση.
Μπορείς να μου μιλάς ώρες για το ότι είναι βράδυ και να με πείσεις.
Αρκεί όμως να έρθει ένας μαλάκας “Κουκολοφόρος του Διαδικτύου” και να σου πει “Κοίτα τον Ηλιο”!!!
Αλλά…
Αλλά κάτι ξέρουν, που εμείς δεν βλέπουμε, κάτι τους ενόχλησε την 28η Οκτωβρίου. Ούτε ξύλο έπεσε. Ούτε μύτη άνοιξε. Ούτε καν αναπτήρας (Δεκ.’08)
Θυμάστε που μόλις είδαν μερικές γριές και νέους αγανακτησμένους στο Σύνταγμα έκαναν αναδόμηση;
Μόλις είδαν μερικά παιδάκια με σημαίες την 28η Οκτωβρίου, που ζητούσαν ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, περιλούστηκαν με βενζίνη κι απείλησαν, να κάψουν την χώρα, το Ευρώ, τα Χρηματιστήρια του κόσμου. Αν δεν συναινέσει ο Σαμαράς!!!
Λες κι η Μέρκελ, φοβάται ότι ο Σαμαράς είναι ο Λένιν ή ο Αγιατολάχ, κι αν βγει, θα φύγουμε από το Ευρώ και θα τυπώνουμε γουαν, ρούβλια ή ρούπιες.
Κέρδισαν όμως;
Τελικά κέρδισαν χρόνο κι έναν δοτό Πρωθυπουργό.
Τι έχασαν;
Ολη την Ελλάδα. Ακόμη κι εμείς που κάναμε κριτική στον ΓΑΠ, τον ανεχόμασταν γιατί είμαστε Ελληνες και πιστεύουμε στην Δημοκρατία, και τον ΓΑΠ κάποιοι τον ψήφισαν. Το καταπίναμε.
Τον Παπαδήμο, ποιός τον ψήφισε;
Τι κερδίσαμε εμείς;
Την ύπαρξη μας!
Για πρώτη φορά πολλοί από εμάς, κατάλαβαν ότι υπάρχουν!
Σαν καταδρομέας έμαθα ότι εκτός από την μαχητικότητα, μεγάλον προσόν είναι η στωϊκότητα, η υπομονή.
Να ξέρεις, πότε και που θα χτυπήσεις.
Οι καταδρομείς πολεμούν πάντα ολιγάριθμοι 9-10 άτομα, δεν έχουν την πολυτέλεια της απώλειας.
Κάναμε το πρώτο βήμα. Ένιωσαν την ανάσα μας.
Η πορεία είναι μεγάλη, όπως είπα, έχουμε πολλά χιλιόμετρα κι αυτοί έχουν κάνει μεταστάσεις παντού.
Τώρα χρειάζεται ανασύνταξη, όπως κάναμε στάσεις στην μεγάλη πορεία των 60 χλμ., μια ανάσα ένα ζεστό τσαϊ, το μπέργκιν (σακίδιο), το όπλο και προχωράμε για την μάχη.
Εμείς αναζητούμε την μάχη (Εκλογές) κι αυτοί την αποφεύγουν.
Ποιός κέρδισε άραγε;
Το τέλος δεν το ξέρω, αλλά όσοι ζωντανοί…
Καλή λευτεριά στην Πατρίδα μας…
read more "Β. Σόϊμπλε: Που έμαθες για την Δημοκρατία;" Διαβάστε περισσότερα...

Νigel Farage: "H τρόικα εξωθεί την Ελλάδα σε επανάσταση"


Aγόρευση του Nigel Farage, ευρωβουλευτή και μέλους του U.K.I.P (United Kingdom Independence Party), στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 15 Φεβρουαρίου 2012.

Nigel Farage: Τι να σας πω, κύριε Επίτροπε. Διαλέξατε τον κατάλληλο άνθρωπο. Ο Παπαδήμος έχει εγκατασταθεί στη θέση του, και καθώς η Αθήνα τυλιγόταν στις φλόγες τη νύχτα της Κυριακής, αυτός ο κύριος με άφησε άφωνο, όταν δήλωσε: "Βανδαλισμοί και καταστροφές δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική χώρα".

Ποιά δημοκρατική χώρα; Δεν είναι καν δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός! Διορίστηκε από εσάς! Η Ελλάδα δεν κυβερνάται από δημοκρατική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. Κυβερνάται από μια τρόικα. Από τρεις ξένους αξιωματούχους, που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Αθήνας και λένε στους Έλληνες τι επιτρέπεται να κάνουν και τι όχι.

Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που παρακολουθήσατε την Κυριακή οφείλονται άμεσα στο γεγονός ότι αφαιρούνται από τον ελληνικό λαό όλα τα δημοκρατικά του δικαιώματα. Τι άλλο τους απομένει να κάνουν;

Θα είμαι ειλικρινής και θα σας ομολογήσω ότι, αν ήμουν Έλληνας πολίτης, θα ήμουν κι εγώ εκεί έξω, συμμετέχοντας σε εκείνες τις διαδηλώσεις της Κυριακής. Θα ήμουν κι εγώ στους δρόμους, προσπαθώντας να συμβάλω στην ανατροπή αυτού του εκτρώματος, το οποίο έχει επιβληθεί σε αυτό τον λαό.

Στην προσπάθειά της να αναγκάσει τους Έλληνες βουλευτές να ψηφίσουν αυτό το νέο μηχανισμό στήριξης, η μαριονέτα αυτή τους προειδοποίησε, ότι εάν δεν το έπρατταν, η χώρα θα βίωνε μια δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου της.

Και απορώ. Καθώς έβγαινε από την έξοδο της Βουλής, δεν είδε ότι το 50% των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα είναι ήδη άνεργοι; Δεν είδε ότι η οικονομία, όχι μόνο κινείται με βραδύτερους ρυθμούς, αλλά έχει συρρικνωθεί συστηματικά τα τελευταία πέντε χρόνια και τώρα βρίσκεται σε μια δραματικά κατηφορική πορεία, με μια μείωση της τάξεως του 7% ετησίως; Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο.

Θα σας το πω ευθέως. Για αυτό που έρχεται στην Ελλάδα, η λέξη "χάος" δεν επαρκεί. Οι πολιτικές αυτές εξωθούν την Ελλάδα σε επανάσταση.

Είναι ανάγκη οι Έλληνες να αποκτήσουν ξανά την ελευθερία τους. Αν δεν επιστρέψουν στη δραχμή, θα είστε υπεύθυνοι για κάτι πραγματικά τρομακτικό.

read more "Νigel Farage: "H τρόικα εξωθεί την Ελλάδα σε επανάσταση"" Διαβάστε περισσότερα...

Κάρολε πες αλεύρι, η Σεμίνα σε... γυρεύει

O Πρόεδρος -λέει- παραιτήθηκε της αποζημίωσής του. Μπορώ να το σχολιάσω ή δεν μου το επιτρέπει ο κ. Ξενοφώντας, ο αυτόκλητος(;) υπερασπιστής του Καρόλου του Μεγάλου;

Δεν καταλαβαίνετε τι λέω; Λοιπόν ας εξηγηθώ...

Πρίν λίγες μέρες, φίλος πολιτικός συντάκτης μ ενημέρωσε, πως κάποιοι προσβεβλημένοι από το άρθρο μου, ψάχνονται να βρουν τρόπο να με απαξιώσουν, ώστε να χάσει την αξία και την ουσία της η παρέμβασή μου.

Χθες λοιπόν, κάποιος κ. Ξενοφώντας με έναν κακογραμμένο λίβελλο, (κάτω από μια ξεγυρισμένη κρατική διαφήμιση του ΟΠΑΠ) προσπάθησε ν αποδείξει ότι μια ανεγκέφαλη ξανθιά, που σχεδόν κατέστρεψε την ελληνική τηλεόραση, δεν δικαιούται ν απευθύνεται με τέτοια θρασύτητα και κανιβαλισμό στον Πρόεδρο...

(Συμπτωματικά σε πάρα πολλές εκπομπές, απ' αυτές που κατέστρεψαν την ελληνική τηλεόραση, φιλοξενήθηκε πλειστάκις, η καλή λαική τραγουδίστρια... σύζυγός του).

Χαρακτηρίζει δε την επιστολή μου ''μνημείο αγένειας, κτηνώδους κανιβαλισμού και τεκμήριο απύθμενης θρασύτητας που δεν δικαιολογείται ακόμα και σε έναν έντονα lifestyle οξυζεναρισμένο εγκέφαλο…''.
Δεν θα απαντήσω στον ίδιο, έτσι κι αλλιώς, είναι σε vertigo, θ απευθυνθώ μόνο στους Χορηγούς, ξέρουν αυτοί.

Αγαπητοί Σπόνσορες της λασπολογίας, δεν μασάμε οι ξανθιές από νταβατζιλίκια, προβοκάτσιες και εκβιασμούς τύπου 80ς. Τα αλογάκια στα οποία ποντάρετε, για τα παιγχνίδια της λάσπης και τις πάσης φύσεως διατεταγμένες υπηρεσίες, είναι και κουτσά και γνωστά στη δημοσιογραφική πιάτσα, για τις αποστολές που εκτελούν. Άρα, τσάμπα η χορηγία.... (και κρίμα τόσο ξεκατίνιασμα ο σφουγγοκѠλάριός σας..)

ΥΓ. Μου έκανε εντύπωση όμως, πόσο έξυπνα και με χιούμορ, του απάντησαν οι ίδιοι οι αναγνώστες του. Δείτε ένα μικρό δείγμα των σχολίων τους... Τους ευχαριστώ
* Τι απροκάλυπτος λίβελλος είναι αυτός; Συγχαρητηρια.. Και τα επιχειρήματα πλουσιότατα, έχεις δίκιο, όντας ξανθιά η Σεμίνα δεν δικαιούται δια να ομιλεί.. Και το ακρογωνιαίο επιχείρημα του κειμένου (άκου κείμενο, θου κύριε, χάσαν και οι λέξεις το νόημα τους, στο χωριό μου θα το λέγαν ξεκατίνιασμα), είναι ότι η επιστολή της κ. Διγενή εμπεριέχει ιδιωτικές αναφορές και προσωπικές νύξεις!

O tempora o mores!

Θα ήθελα να καταγγείλω δημόσια ότι έχω πετύχει τη Σεμίνα να προμηθεύει με χορεύτριες επαρχιακά κέντρα, να λέει τον καφέ, να ρίχνει Ταρώ, να απλώνει στη ταράτσα και επίσης να κατεβάζει σκουπίδια σε μέρες απεργίας των οδοκαθαριστών (ντυμένη στα μαύρα για να μην την αναγνωρίσουν αλλά και για να 'κόβει').

Φιλαράκι, κάνα επιχείρημα που να αντικρούει την ουσία αυτών που έγραψε η Σεμίνα προς τον Παπούλια,έχουμε;;

"Αλλοιώνει τη λάσπη ρε φίλε!"
* πραγματικα για την ταμπακερα τιποτα....μου θυμιζεται δικηγορο που προσπαθει να αποδομησει μαρτυρα οχι για αυτα που λει αλλα γιατι καποτε εκλεψε ενα κουτακι τσιχλες...λυπαμαι....

*Όταν έχεις εξευτελιστεί δεν δικαιούσαι κανένα σεβασμό από κανέναν.
Κι εσείς που κατηγορείτε την κ. Διγενή ότι κανιβαλίζει, κάνετε ακριβώς το ίδιο, και μάλιστα ορμώμενος από ανόητα επιχειρήματα για την "οξυζεναρισμένη" κόμη της δημοσιογράφου.

Η κ. Διγενή είναι αξιόλογη δημοσιογράφος, δυνατή πένα και με τΗ ποιότητα αυτού του άρθρου είναι απλά απαράδεκτη. Και ο αρθρογράφος μιλάει για το ότι η Σεμίνα δεν σέβεται τον θεσμικό ρόλο του Παπούλια. Και εγώ ρωτάω, με αυτά που κάνει ο Παπούλιας μήπως σέβεται ο ίδιος τον ρόλο του; Εν πλήρη γνώση του ανέλαβε για το τι θα ακολουθήσει σε αυτή την χώρα Αντί να μας προστατέψει μας πούλησε.

Άι στα τσακίδια ο θεσμός και όλα. Tην ειλικρίνεια που τη διακρίνει μοιράστηκε με το κοινό της τη θλίψη της για την κατάντια ενός προσώπου, το οποίο τυγχάνει και βήμα να έχει και εξουσία να έχει και αυτή τη στιγμή ενεργεί σε βάρος των συμπολιτών του. Δεν κινδυνεύει από καμία κ. Διγενή. Κινδυνεύει μόνον από την πολιτική του ανευθυνότητα.



* Όρμα Ξενοφων. Αυτή είναι απο τους άλλους. Ξέρεις εσύ. Απο αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν Χουντοκυβερνήσεις του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου, προέδρους της σοσιαληστρικής διεθνούς, ΒενιζελοΣαμαράδες και λοιπούς υπερασπιστές της ντόπιας μεγαλοαστικής ελιτ. Όπως παρατηρείτε, αγαπητοί συνομιλητές, ο κος Ξενοφων ουδέποτε ενοχλήθηκε ή σχολίασε με εξίσου καυστικό τρόπο το πλιάτσικο των Ολυμπιακών αγώνων και τα υπερκοστολογημένα ολυμπιακά έργα, τα σκάνδαλα Siemens, τις αγορές του αιώνα της "ισχυρής" Ελλάδας του Σημίτη. Ποτέ δεν έθιξε την χρηματιστηριακή καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Πάντα απέναντί του έχει όσους αντιστρατεύνονται όσα προανέφερα. Αν, για παράδειγμα, η "απολίτιστη ξανθιά τηλεπερσόνα" κα Διγενή, έστελνε συγχαρητίριες επιστολές σε Παπούλια, Σαμαρά, Παπανδρέου και Παπαδήμο τότε δεν θα ήταν "εκπρόσωπος της υποκουλτούρας", αλλα ένας ζωντανός μύθος της δημοσιογραφίας.

Αγαπητέ Ξενοφών, τον τελευταίο καιρό διαβάζοντας τα κείμενά σου, μου' ρχονται στο μυαλό οι στίχοι απο ένα τραγούδι της Δημητριάδη:

"...κι οι ποιητές με χέρι υγρό, υμνούνε της πατρίδας το χαμό, κάνουν με θέρμη τα στοιχιά στιχάκια, με τους σοφούς του κράτους τα' χουνε πλακάκια..."

Σεμίνα Διγενή από mediasoup
read more "Κάρολε πες αλεύρι, η Σεμίνα σε... γυρεύει" Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παπουτσής ζει! Έκανε δηλώσεις πως δεν θα ξαναγίνουν επεισόδια


  • Διαβεβαιώσεις Παπουτσή, ότι δεν θα επαναληφθούν βανδαλισμοί στην Αθήνα
Με μεγάλη σιγουριά (από που να πηγάζει άραγε;) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (λαθρομεταναστών και των 300 της Βουλής), προέβη σε δηλώσεις στις οποίες δεν δήλωσε ότι παραιτείται, αλλά πως θα κλείσει τις πληγές της ανευθυνότητας (άρχισε την ψυχανάλυση ή ήταν σε κατάσταση αυτοκριτικής μέθης;) των επαναστατών!!! Δηλαδή, όταν βλέπει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να διεκδικούν τα κλεμμένα -από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου (τραπεζοϋπαλλήλου, για να μην ξεχνιόμαστε)- δικαιώματά τους, ο Χρήστος Παπουτσής βλέπει επαναστάτες!!!

"Να μην επιτρέψουμε σε κανένα να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους βανδαλισμούς" ανέφερε στην έκκληση που απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής με δηλώσεις του προς τα ξένα ΜΜΕ, μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στη δύσκολη αυτή συγκυρία εξετάζει τους τρόπους πώς θα κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν και μίλησε για "πληγές ανευθυνότητας" που άνοιξαν επειδή ορισμένοι ήθελαν να κάνουν την επανάστασή τους, που είναι στην πραγματικότητα μια επανάσταση βαριάς ανευθυνότητας.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι το κράτος, η Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κάνουν οτιδήποτε για να μη ξανασυμβούν ανάλογα φαινόμενα.

Ο Χρήστος Παπουτσής ρωτήθηκε και για τις εξελίξεις σχετικά με το νέο δάνειο της χώρας και το Μνημόνιο που το συνοδεύει. " Η σκέψη όλων μας, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, είναι στην προσπάθεια που δίνουμε στην Ε.Ε. για να ολοκληρώσουμε τις συμφωνίες, για να πάρει ανάσα η χώρα και ο λαός μας". "Ορισμένοι στην Ε.Ε.", συνέχισε ο κ. Παπουτσής, "δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα και δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Δεν επιτρέπονται περαιτέρω θυσίες", υπογράμμισε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι η Ε.Ε. δεν είναι υπόθεση μερικών αλλά όλων και σε τελική ανάλυση όχι μόνο των πολιτικών αλλά και των λαών και διαβεβαίωσε ότι "θα υλοποιήσουμε το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που η Βουλή υποστήριξε".
read more "Ο Παπουτσής ζει! Έκανε δηλώσεις πως δεν θα ξαναγίνουν επεισόδια" Διαβάστε περισσότερα...