Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Για ενθάρρυνση της αντιπολίτευσης κατηγορεί τις ΗΠΑ ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας του, υποστηρίζοντας ότι ενθάρρυναν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ξένα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

 Στα πρώτα του δημόσια σχόλια σχετικά με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την καταγγελθείσα νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, «έδωσε σήμα» στους αντιπάλους του Κρεμλίνου.

 «Έδωσε τον τόνο σε κάποιους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, τους έδωσε ένα σήμα, το άκουσαν και άρχισαν να δραστηριοποιούνται», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

 Πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές έχουν εγωιστικούς πολιτικούς στόχους και ότι οι περισσότεροι Ρώσοι δεν επιθυμούν πολιτικές αναταραχές.


 

«Είμαστε όλοι ενήλικοι εδώ και καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι… από τους διοργανωτές δρουν σύμφωνα με το γνωστό σενάριο και τα δικά τους μισθοφορικά πολιτικά συμφέροντα», είπε.

 

Οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει «σοβαρές ανησυχίες» για τη διεξαγωγή των ρωσικών εκλογών, με την Κλίντον να υπονοεί ότι δεν ήταν ελεύθερες και δίκαιες.

 

Διεθνείς παρατηρητές έκαναν λόγο για εκτενή νοθεία στις εκλογές της Κυριακής, που ανέδειξαν νικητή το κόμμα του Πούτιν, με μεγάλες ωστόσο απώλειες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...