Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Για την πρόταση του Βγενό και την απάντηση του Τζίγκερ

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή διακρίνω πως υπάρχει κάποια σύγχηση τις τελευταίες ώρες, θα επιχειρήσω να αναλύσω και να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις.
Να αρχίσουμε με την πρόταση του Βγενόπουλου. Οι περισσότεροι έχουν κολήσει στην απαίτησή του να γίνει ειδικός έλεγχος στην ΠΑΕ με δικούς του ορκοτούς. Ταυτόχρονα, προβάλλουν (όπως και ο Τζίγκερ) το επιχείρημα πως αποτίμηση υπάρχει.
Ο Βγενόπουλος δε ζητά αποτίμηση. ΖΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ! Υπάρχει τεράστια διαφορά. Η αποτίμηση βασίζεται σε παραδοχές και σενάρια. Ο έλεγχος θα αποτυπώσει την τωρινή κατάσταση. Επιπλέον, σε όλα αυτά τα deals, είναι απόλυτα φυσιολογικό ο υποψήφιος αγοραστής να ζητήσει έλεγχο και από δικές του συνεργαζόμενες εταιρίες. Τεχνικά θέματα όλα αυτά, αλλά απόλυτα ουσιαστικά σε αντίθεση με το τι προσπαθούν κάποιοι να περάσουν.
Πάμε τώρα στον Τζίγκερ. Λέει πως αποτίμηση υπάρχει. Δεν θα επεκταθώ, τα είπα πριν. Επίσης, δίνει 48 ώρες προθεσμία γιατί η ομάδα έχει μείνει πίσω. Όντως, είναι κρίμα να περιμένουμε κι άλλο και στο εν τω μεταξύ να μην πουλήσουμε Λέτο και να μην κλείσουμε Πέτσκο (ή Πέζκο ή Πέσκο ή όπως σκατά λέγεται, ούτε με τον Μπίσκαν Μπίστσαν τέτοιο μπέρδεμα). Τέλος, λέει δεν πουλάει την Παιανία.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΥΠΑ!
Η Παιανία είναι όπως θα έλεγε και ο Λαρεντιάδης “μια εξαιρετική real estate τοποθέτηση”. Ήταν τελικά όλα αυτά τα χρόνια ο μόνος λόγος για να ασχολείται με τον Παναθηναϊκό. Και αποδεικνύει πως ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ! Δεν είναι πως δεν θα την πούλαγε. Απλά, θέλει ξεχωριστή διαπραγμάτευση για να εξασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό τίμημα.
Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κυριολεκτικά ατελείωτες.
Δεν πιστεύω πως ο Βγενό δε θα κατεβάσει πρόταση. Και δεν πιστεύω πως είναι μόνος του σε αυτή την ιστορία. Είμαι σίγουρος πως πλην του Πατέρα (που ίσως για να προετοιμάσει το έδαφος πήγε χθες και τα έκανε άνω κάτω στη συνάντηση) έχει μαζί του και άλλους σημαντικούς Παναθηναϊκούς.
Εκεί που δεν πρέπει να παιχτεί κόμπλα είναι στην Παιανία. ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ!!!!
Δε θα ισχυριστώ πως δεν είναι ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο. Όμως αλήθεια, τι μας προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως ο ανατγωνιστής μας δεν έπαιρνε τις κούπες με ένα προπονητικό κέντρο σε μια από τις πιο μολυσμένες περιοχές της Αττικής; Μήπως τα παγκοσμίου φήμης ταλέντα που βγάλαμε όλα αυτά τα χρόνια θάμπωσαν τα παγκόσμια γήπεδα; Ή μήπως οι ομάδες των νέων μας σαρώνανε τα πρωταθλήματα τα τελευταία τριάντα χρόνια;
Η Παιανία είναι σημαντική, όχι όμως και αναντικατάστατη. Ας την κρατήσει σαν τελευταίο σύμβολο της εποχής που πέρασε και ας πάμε κάπου αλλού. Σιγά το δύσκολο.
Εγώ εδώ μέσα είχα χώσει απίστευτα μπινελίκια στον Βγενόπουλο που δεν κατέβασε πρόταση. Βγαινό-πουλο τον λέγαμε. Και έφαγα/φάγαμε πολλά μπινελίκια και εδώ μέσα. Όμως σήμερα έκανε μεγάλη ρελάνς. Που πρέπει να την ολοκληρώσει υποβάλλοντας μια πρόταση που ο μεγαλομέτοχος δε θα μπορεί να αρνηθεί. Γρήγορα. Μέσα σε 48 ώρες. Γιατί ήδη έχει περάσει πολύτιμος χρόνος.
ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!
Στο ερώτημα “Γιατί τώρα ο Αντρέας” (ετοιμαστείτε να το δείτε πρωτοσέλιδο και στη Ντέρμπυ και στην Πράσινη) η απάντησή μου είναι: ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!!!! ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ!!!!!
Και τέλος, για το αν είναι δημαγωγός: είναι! Σε αυτό δεν αμφιβάλλω. Σε αντίθεση με τον Τζίγκερ που είναι πολύ πιο συνετός, και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά!
Ξέρετε λοιπόν πια είναι η διαφορά ενός δημαγωγού και ενός συνετού;
Ο ένας φέρνει Γκοβού ο άλλος Πέσκο.
Ο ένας φέρνει Γκαλάς ο άλλος Πόλγκα.
Ο ένας την ψάχνει για Κουμόρτζι ή επιστροφή Μάτος ο άλλος φέρνει Κάλστρομ.
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!!!!
Και επιτέλους, δε θα δώσουμε την αδερφή μας σε κανέναν από τους δύο (που αν τη δίναμε, εγώ προσωπικά θα την έδινα στον Τζίγκερ, πάλι ειλικρινά μιλάω).
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΛΛΑ!!!!!
Και το παιχνίδι παίζεται αλλιώς….
ΥΓ. Επιμένω όπως και σε άλλα άρθρα μου: Παύλο πότε θα βγεις να μιλήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...