Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Γιάννη, αυτά είνα για την…. ΙΒΜ»


«Γιάννη, αυτά είνα για την…. ΙΒΜ»
Οπως προαναφέραμε, το βασικό «αγκάθι» ήταν ο θεσμικός έλεγχος που απαίτησε ο Τζίγγερ για τα οικονομικά του συλλόγου.
«Πρέπει να έχουμε ένα μοντέλο που να ελέγχει θεσμικά τον πρόεδρο για να μη γίνονται οικονομικές υπερβάσεις» τόνισε ο Τζίγγερ, με τον Πατέρα να δυσφορεί και να του λέει ότι «αυτό σημαίνει πρόεδρος υπό κηδεμονία» και τον Γιάννη Ξυλά να σημειώνει ότι «έχεις εδώ πέντε ανθρώπους, επιχειρηματίες, που σου λέμε ότι το εγγυώμαστε ότι δεν θα ξεφύγει το μπάτζετ».
Ο Τζίγγερ ρώτησε «πώς το εγγυάστε;» και η απάντηση που πήρε «με το λόγο μας» δεν τον έπεισε. Κατόπιν, δημιουργήθηκαν εντάσεις με τον Δάβαρη να λέει ότι «αυτό το μοντέλο, Γιάννη, είναι ιδανικό για την IBM, όχι για τον Παναθηναϊκό» και κάπου εκεί αποχώρησε ο Πατέρας, εκνευρισμένος μάλιστα που πείστηκε να δώσει το «παρών» στο ραντεβού…
Νωρίτερα υπήρξε διαφωνία και στις επιλογές των προσώπων. Ο Πατέρας πρότεινε τον Θανάση Κανελλόπουλο για αντιπρόεδρο, για τον οποίο ο Τζίγγερ είπε ότι στο παρελθόν «πολέμησε» τον Παναθηναϊκό και ο Πατέρας του απάντησε: «Δεν χαίρεσαι που τώρα θέλει να βοηθήσει; Θέλω να έχω έναν άνθρωπο για τη Super League».
Για τη θέση του τεχνικού διευθυντή ο Πατέρας ήταν κάθετος με τον Φρέιτας («αυτός είναι του Βέλιτς, θέλεις να κάνει πάλι αυτός κουμάντο») και πρότεινε τον Κόντη, για τον οποίο αντέδρασε αρνητικά ο Τζίγγερ. Μύλος δηλαδή! Για τον Αντωνίου ο Πατέρας έκανε «πίσω» λέγοντας ότι «δεν με πειράζει να μην είναι τεχνικός διευθυντής, τον θέλω όμως ως γενικό αρχηγό». Ομως στον οικονομικό έλεγχο τα όποια περιθώρια υπήρχαν πήγαν περίπατο, παρότι ο Βαρδινογιάννης έλεγε στο τέλος (με τον Πατέρα απόντα) ότι «εγώ θέλω τον Νικόλα για πρόεδρο και θα προσπαθήσω να τον πείσω τηλεφωνικά».
Αδοξο τέλος…
Η προσδοκώμενη ανατροπή δεν έγινε ποτέ. Οι διαφωνίες του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Νικόλα Πατέρα δεν “γεφυρώθηκαν” στη χθεσινή συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην οικία του μετόχου Γιώργου Νίκα στο Ψυχικό και ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει “ορφανός”, δίχως πρόεδρο μέχρι νεωτέρας. Σίγουρα μέχρι την επόμενη Τετάρτη, οπότε και αποφασίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη των μετόχων προκειμένου να αποφασίσουν επί του συγκεκριμένου θέματος.
Το οξύμωρο βεβαίως είναι ότι η επιτυχημένη συνταγή με την οποία ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τα εγχώρια σκήπτρα καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς ο Πατέρας αποτελεί οριστικά παρελθόν και μαζί του όλοι οι άμεσοι συνεργάτες του, με εξαίρεση τον Νίκο Νιόπλια που και αυτός “σώθηκε” στο… παραπέντε.
Ταυτόχρονα, στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι πλέον απίθανο να συμμετάσχουν οι Πατέρας – Βγενόπουλος, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με άλλους μικρομετόχους (όπως η τριάδα Ξυλάς, Νίκας, Πολέμης). Ολοι αυτοί (πλην του “Βγενό” που το έχει ήδη πράξει) σκέφτονται μάλιστα να δημοσιοποιήσουν την πλήρη αντίθεση-αποστασιοποίησή τους. Κοινώς, η ενεργή επιστροφή του Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, έστω και αν ο ίδιος δεν πρόκειται να βγει “μπροστά”…
Και επισήμως… Φρέιτας!
Σήμερα, που είναι προγραμματισμένο το ΔΣ του συλλόγου, θα δοθούν αυξημένες αρμοδιότητες στον Δημήτρη Γόντικα και θα επισημοποιηθεί η απόφαση της πρόσληψης του Πορτογάλου Κάρλος Φρέιτας στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.
Επιστρέφοντας στα της χθεσινής συνάντησης, το «παρών» έδωσαν οι Τζίγγερ, Πατέρας, Νίκος Βαρδινογιάννης (του Γιώργου), Νίκας, Πολέμης και Δάβαρης, ενώ ο Παύλος Γιαννακόπουλος απέστειλε επιστολή ευχαριστώντας για την πρόσκληση και σημειώνοντας: «Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν δύναμαι να δώσω το «παρών», εύχομαι να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...