Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τα γηπεδικά πανό, η ίδια ζωή, οι πολλοί τσακωμοί και ο ένας κίνδυνος!

Μιας και οι δυο προηγούμενες αναρτήσεις του blog είχαν να κάνουν με τα αντικυβερνητικά πανό στα ελληνικά γήπεδα, ας πούμε και κάτι ακόμα. Τι να λέμε τώρα, δηλαδή; Για την εξάρα που έπεσε στο Μάντσεστερ και τον σερ Άλεξ που κατάπιε την τσίχλα του ή για το 1-1 στο Άρης – ΠΑΟΚ; Εντάξει, τα είδαμε τα ματς, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας και πάμε παρακάτω.  
Οι μηχανισμοί, λοιπόν, είναι παλιοί και δεν αλλάζουν ποτέ. Το 1984 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, το «Ροκ Ημερολόγια» του Γιώργου Τουρκοβασίλη, από τις εκδόσεις Οδυσσέας (αποσπάσματα αναδημοσίευσε πρόσφατα το Humba!). Να, ένα απόσπασμα από τις «Αναμνήσεις ενός Χούλιγκαν»:
«Συμφέρει το κράτος να αντιμάχονται μεταξύ τους punk και heavy metal, όπως και οι χούλιγκανς μεταξύ τους. Γιατί αν ήταν όλοι αυτοί ενωμένοι θα ήταν για το κράτος κίνδυνος!..
… Και βλέπεις τη στιγμή που τσακώνονται μεταξύ τους χούλιγκανς, η αστυνομία δεν
επεμβαίνει. Κάνει τα στραβά μάτια.
… Δηλαδή, εγώ τι φταίω με έναν ολυμπιακό που ακούμε την ίδια μουσική, που κάνουμε ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΩΗ, να τσακωνόμαστε αφού είμαστε ίδιοι; Αν ήμασταν, όμως, ενωμένοι, θα ήμασταν κίνδυνος για το κράτος.
… Τους συμφέρει, λοιπόν, να τσακωνόμαστε και να γίνεται φασαρία για να κουκουλώνονται άλλες καταστάσεις.
… Και τότε που γίνονταν οι μεγάλες φασαρίες με τον Μπουμπλή (σ.σ. «ελληνοποίηση» Χουάν Ραμόν Ρότσα), ήταν εκείνες οι μέρες ο προϋπολογισμός της Ελλάδας στην βουλή (σ.σ. γινόταν χαμός τότε). Οπότε αντί να κοιτάει ο κόσμος τον προϋπολογισμό, κοιτάζανε τι γινότανε με τον Μπουμπλή και λέγανε οι εφημερίδες «οι χούλιγκανς» και «οι χούλιγκανς» και πέρασε στο ντούκου το θέμα της βουλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...