Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο σεΐχης Μανσούρ της Σίτι μιλάει για τον ΠΑΟ!

Σε…τριπλό και όχι διπλό ταμπλό ετοιμάζεται να το «παίξει» ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός τα επόμενα 24ωρα, στην αναζήτηση του νέου ιδιοκτήτη του.
Έγκυρες πληροφορίες του PLAYSPORT αποκαλύπτουν ανεπίσημες επαφές ανθρώπων της ΠΑΕ με τον Άραβα ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σεΐχη Μανσούρ του Αμπου Ντάμπι, που με την σειρά του φαίνεται να έχει δεχθεί να μιλήσει για το ποδοσφαιρικό project «Panathinaikos» και να το συμπεριλάβει, υπό προϋποθέσεις στα πλάνα του. Με λίγη (ή πολύ) τύχη μπορεί, λοιπόν, να …σκάσει η μεγάλη «βόμβα»!
Το «τρέχον» ρεπορτάζ αναφέρει ότι το Δ.Σ. της «πράσινης» ΠΑΕ, με την έγκριση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, σκοπεύει να δώσει το Ο.Κ. στην Arboris Capitlal από το Αμπου Ντάμπι για την εύρεση άλλου επενδυτή, υποψηφίου να αγοράσει τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη και να γίνει ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, υπό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν σε «ναυάγιο» οι διαπραγματεύσεις με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και τον συνεργάτη του στην Ελλάδα, Βλάση τσάκα, για το πολυθρύλητο deal.
Αυτό αναμένεται να συμβεί την Παρασκευή η το αργότερο την Δευτέρα, εκτός αν προλάβει ο πρίγκιπας να εμφανίσει τα πρώτα 15.000.000 ευρώ για την συμμετοχή του στην μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και να παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις για τα υπόλοιπα χρήματα της επένδυσης.
Το Plan B προετοιμάζεται, αν και πλέον μπαίνει στο τραπέζι και Plan C, με δεδομένες τις καθυστερήσεις και την αμφίβολη έκβαση του Plan A!
«Πύλη» προς Αμπου Ντάμπι

Το PLAYSPORT αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο και τις παράπλευρες επαφές, στις…αθέατες, στον πολύ κόσμο, διεργασίες που είναι σε εξέλιξη για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.
Τα πράγματα ως ένα σημείο είναι απλά:
- ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος της ΠΑΕ έχει ολοκληρωθεί και αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος είναι πια ανοικτός για οποιονδήποτε επενδυτή, είτε για τον πρίγκιπα, είτε για την Arboris και τον δικό της υποψήφιο, είτε ακόμα για κάποιον «τρίτο», που στην προκειμένη περίπτωση δεν αποκλείεται να είναι ο σεΐχης Μανσούρ, αν συμβεί το «θαύμα».
- Οι εσωτερικές διαδικασίες στο οικονομικό «κομμάτι» είναι λίγο, πολύ τελειωμένες, αφού, ακόμα και αν ζητηθεί επανέλεγχος των οικονομικών, στον Παναθηναϊκό ξέρουν που «πατάνε».
- Ο Τζίγγερ και τα μέλη του Δ.Σ. επιθυμούν να «τρέξει» και το θέμα του δεύτερου (εναλλακτικού, ως αυτή την ώρα) επενδυτή παράλληλα με τις κινήσεις του πρίγκιπα και του Τσάκα, χωρίς να λέει κανείς ότι οι όποιες επαφές-αναζητήσεις εξαντλούνται μόνο στο «πεδίο δράσης» της Arboris Capital.
- Η φιλοξενία του εκπροσώπου της «μεσολαβήτριας» εταιρείας από το Αμπου Ντάμπι κ.Γεωργίου στα VIP του ΟΑΚΑ, αποδυκνείει ότι η πόρτα δεν έκλεισε για κανέναν και δεν ήταν τυχαίο ότι μετά την «γιούχα» στον Βλάση Τσάκα, εμφανίσθηκαν στον ελληνικό τύπο τα σενάρια για την ανάμιξη του ρωσικού «κολοσσού» στο φυσικό αέριο, της Gazprom, στο deal της αγοράς των μετοχών του Παναθηναϊκού.
-Ο Βλάσης Τσάκας μπορεί να επαναλαμβάνει την φράση «ποια Arboris και παραμύθια της Χαλιμάς» και σίγουρα ο πρίγκιπας μπορεί με μια μόνο κίνηση να θέσει «νοκ άουτ» τους υπολοίπους ενδιαφερόμενους για το «πακέτο» των μετοχών της ΠΑΕ, αλλά αν δεν το κάνει μέσα στα χρονοδιαγράμματα;
- Η Arboris Capitlal, όπως λέγεται ευρέως, έχει «έτοιμο» το νέο επενδυτή και δεν θα τον ψάξει, απλά περιμένει το «πράσινο φως» από την διοίκηση του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού για να κινήσει αμέσως τις διαδικασίες σε επίσημο επίπεδο αν «ναυαγήσει» το deal με τον Σαουδάραβα, αλλά…ουδέποτε απαγορεύθηκε σε κανέναν να κάνει «κρούσεις» σε ανεπίσημο επίπεδο προς άλλους υποψηφίους επενδυτές η να δεχθεί «κρούσεις» και να τις μεταφέρει στο Δ.Σ., όταν έρθει η ώρα, έχοντας πρώτα προετοιμάσει το έδαφος…
«Κλειδί» η Αμάντα
Και περνάμε στο…ψητό: άνθρωποι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι διαθέτουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον σεΐχη Μανσούρ του Αμπου Ντάμπι και ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι, για όλους αυτούς τους λόγους που προαναφέραμε, έκαναν μια επαφή μαζί του και το έδαφος φάνηκε πρόσφορο!
Κάπως έτσι εξηγείται και η αλλαγή στάσης απέναντι στον Βλάση Τσάκα από τον Παναθηναϊκό, ιδιαίτερα από την στιγμή που και η Arboris Capital δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη της Gazprom στον «ορίζοντα» η κάποιου άλλου επενδυτή, αλλά αρκείται στο γεγονός ότι «κάτι έχει έτοιμο».
Σε προηγούμενα «επεισόδια» του πολύκροτου…πολυμετοχικού σίριαλ που διαδραματίζεται στον Παναθηναϊκό επί 3 περίπου μήνες, κάποια στιγμή ενεπλάκη το όνομα του σεϊχη Μανσούρ με την επίσης εδρεύουσα στο Αμπου Ντάμπι Arboris Capital, αλλά οι σχετικές διαψεύσεις έβαλαν τέλος στις φήμες.
Τώρα, γίνεται λόγος λοιπόν για δυο ξεχωριστές περιπτώσεις από το Εμιράτο και η μια είναι ο φανατικός ποδοσφαιρόφιλος Μανσούρ!
Η επαφή αυτή πραγματοποιήθηκε με την εκπρόσωπο του σεϊχη, την πιο διάσημη γυναίκα-μάνατζερ του πλανήτη στο ποδόσφαιρο, την περίφημη Αμάντα Στέιβελι, η οποία θεωρείται άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Μανσούρ. Οι επικοινωνία με την βρετανίδα παράγοντα έφερε θετικά μηνύματα και πλέον ουδείς μπορεί να «ορκισθεί» αν η «εναλλακτική πρόταση» για τις μετοχές του Παναθηναϊκού θα προέλθει από την Arboris Capital η από την (όχι απαραίτητα ιεραρχικά, αλλά με χρονική εμφάνιση) «τρίτη λύση»!
«Αδελφός» με την Σίτι
Το πώς και με ποιες συνθήκες ή προϋποθέσεις θα μπορούσε ο Μανσούρ να εντάξει τον Παναθηναϊκό στα πλάνα του, όντας ταυτόχρονα ιδιοκτήτης μιας άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας από την Ευρώπη, της μεγάλης πλέον Μάντσεστερ Σίτι, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτή την ώρα, ειδικά αν δεν προχωρήσει η συγκεκριμένη ιδέα.
Να γίνει «αδελφάκι» με την Σίτι ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν ακούγεται καθόλου, μα καθόλου άσχημο. Ιδιαίτερα, όταν το αφεντικό του αγγλικού συλλόγου έχει δαπανήσει, συνολικά, από το 2008, σε 2,5 έτη, ένα ποσό-μαμούθ άνω του 1 δις. αγγλικών λιρών για να μετατρέψει την ομάδα του από μόνιμο «κομπάρσο» στην Premier League, σε μεγάλο πρωταγωνιστή της!
«Σατανική σύμπτωση»
Όλα αυτά δημιουργούν ένα πέπλο μυστηρίου και ταυτόχρονα «δεύτερες σκέψεις» σε σχέση και με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Μπορεί, φυσικά, να αποτελεί μια «σατανική σύμπτωση» και τίποτα παραπάνω, το ότι ο πρόεδρος της MIG το τελευταίο 10ημερο έκλεισε την μετοχική συνεργασία με ένα πανίσχυρο επενδυτή από το Αμπου Ντάμπι.
Ο δεύτερος σε μετοχικό ποσοστό, σήμερα, μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σύναψε στρατηγική συμφωνία με την Abu Dhabi Mar, που συνδέεται με άρρηκτους δεσμούς με την βασιλική οικογένεια του Αμπου Ντάμπι, με στόχο την από κοινού αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών σε Ελλάδα, Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή.
Η Abu Dhabi Mar αποκτά μετοχική θέση και εκπροσώπηση στο ΔΣ της MIG με τους δικούς της εκπροσώπους. Είναι το δεύτερο κρατικό fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που αποκτά θέση στη MIG, μετά την Dubai Group που ελέγχει το 17% της ελληνικής εταιρίας, ενώ, η Marfin Investment Group θα καταστεί μέτοχος στα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά (με αντίστοιχη εκπροσώπηση στο ΔΣ), τα οποία ανήκουν στον Ισκαντάρ Σαφά (ο Λιβανέζος μέτοχος της Abu Dhabi Mar, όπου διατηρεί ποσοστό και η βασιλική οικογένεια).
«Δάκτυλος»
Αν προχωρήσει το deal με τον Μανσούρ, αρκετοί θα σκεφθούν ή θα πουν ότι αποτελεί «δάκτυλο» του Ανδρέα Βγενόπουλου. Όμως, άλλες πληροφορίες οι οποίες έρχονται σε «σύγκρουση» με το παραπάνω σενάριο, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει και από την MIG, ο «Βγενό», έχοντας ήδη αποχωρήσει από την Marfin. Ισχύει;
Ο ίδιος παραχώρησε αποκαλυπτική συνέντευξη και σύμφωνα με τηλεοπτικό σποτ του κυπριακού τηλεοπτικού Sigma Channel, που την διαφημίζει (θα προβληθεί το βράδυ της Τρίτης) λέει: «Μπήκα στο ρινγκ της Κύπρου και θα φύγω είτε νικητής είτε νεκρός. Δεν έφυγα ποτέ από την πίσω πόρτα»!.
Playsport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...