Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κλεφτοπόλεμος ΜΑΤ - κατοίκων τώρα στην Κερατέα - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από μολότωφ και δακρυγόνα

Φωτές από τις μολότωφ και μάχες με τα ΜΑΤ
Φωτές από τις μολότωφ και μάχες με τα ΜΑΤ

TO ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο συναγερμός σήμανε στην Κερατέα λίγο πριν τις 3 το απόγευμα, με τις καμπάνες και τα μεγάφωνα να καλούν τον κόσμο στα μπλόκα και ιδιαίτερα σ’ εκείνο, που στήθηκε χθες επί της λεωφόρου Λαυρίου, στο ύψος της πρώτης εισόδου της πόλης.
Μισή ώρα αργότερα στο σημείο εξελίσσονταν έντονα επεισόδια, μεταξύ των κατοίκων και τεσσάρων διμοιριών ΜΑΤ, που συνόδευαν εκσκαφέα για να ανοίξει το οδόφραγμα. Η ισχυρή παρουσία των κατοίκων εμπρός από το οδόφραγμα ανέκοψε την επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε σε εμπλοκή με χρήση χημικών και μολότοφ ένθεν κακείθεν, υπό την παρακολούθηση δύο ελικοπτέρων.

Σημειώνεται ότι στις 05.30 έγινε παρόμοια επιχείρηση, χωρίς όμως την παρουσία αστυνομίας, και ακυρώθηκε από τους κατοίκους, οι οποίοι έκαψαν την μπουλντόζα.

Οι κάτοικοι της περιοχής από χθες βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά τις πληροφορίες για την άφιξη των μηχανημάτων, που θα κατέφθαναν στον χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ, με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η αντίδρασή τους να κλείσουν τον κεντρικό δρόμο, όπως και τους παράδρομους προς Λαύριο, ώστε να ελέγχουν ό,τι περνά μέσα από την πόλη, όξυνε την κατάσταση.

Οι άνδρες της πρωινής βάρδιας (3 διμοιρίες) των ΜΑΤ, αναγκάστηκαν να προσεγγίσουν τον χώρο περιφρούρησης, μέσω Σουνίου-Λαυρίου. Στο μπλόκο του Λαυρίου σημειώθηκαν συμπλοκές, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκε νεαρός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας.

“Καμικάζι” εναντίον αστυνομικών στην Κερατέα
Σύμφωνα με πληροφορίες μια μηχανή XT πέρασε με μεγάλη ταχύτητα και οι επιβαίνοντες εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον ενός περιπολικού που άρπαξε φωτιά.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά αστυνομική βία μιλώντας για έναν τραυματία χτυπημένο από αστυνομικούς.
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής  

" γύρω στις 8.45 το πρωί 3 διμοιρίες των ΜΑΤ στην προσπάθεια τους να περάσουν το μπλόκο των κατοίκων για να πάνε να αλλάξουν βάρδια με τους συναδέλφους τους, προκλήθηκαν επεισόδια. Έριξαν δακρυγόνα, έσπασαν τζάμια και καθρέφτες αυτοκινήτων κατοίκων. Ήταν λιγος κόσμος και δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν αυτό οι άνδρες των ΜΑΤ. Η κατάσταση στο σημείο που υπάρχουν τα μπάζα παραμένει ως έχει. Είναι κλειστά και τα 2 ρεύματα της Λαυρίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...