Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Απλά τότε δεν ανησυχούσες… Τώρα?



Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι συνώνυμο της επιτυχίας και των τροπαίων. Παλαιότερα αυτό σήμαινε η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας και τη τελευταία 20ετία σημαίνει ΚΑΙ η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης! Αυτό βέβαια από μόνο του, προφανώς και δεν εξασφαλίζει τη νίκη σε κάθε αγώνα. Η χτεσινή σφαλιάρα στη Γλυφάδα είναι μια πολύ καλή απόδειξη για του γραπτού το αληθές, που αν τη διαχειριστείς σωστά, μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι στο άμεσο μέλλον. Τι θέλω να πω…
Ανάλογες ήττες συνέβαιναν (και θα συμβούν, έτσι είναι ο αθλητισμός) με πιο πρόσφατη αυτή στη Καβάλα στη περσινή Α1. Πιο παλιά είχαμε αποκλειστεί από τον Απόλλωνα Πατρών και πήρε ο Άρης ένα κύπελλο από το πουθενά και ακόμα πιο παλιά είχαμε χάσει από το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ, με σοβαρό κίνδυνο να μείνουμε εκτός τελικών της Α1. Θυμάμαι και αρκετές άλλες αλλά αυτές μου ήρθανε πρόχειρα στο μυαλό. Όλες αυτές οι περιπώσεις λοιπόν, είχανε κοινό παρονομαστή τον Ζοτς στο πάγκο… Προπονητής και παίχτες όμως τις ξεπέρασαν και οι εκάστοτε ομάδες μας σάρωσαν τελικά τα πάντα με το πέρασμα των χρόνων και έκαναν τον Παναθηναϊκό την πιο επιτυχημένη ομάδα που έχει αναδείξει ποτέ ο Ελληνικός αθλητισμός και και μαζί με ελάχιστες άλλες από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ.
Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα. Παίζοντας ακόμα και με μικρότερης δυναμικής αντιπάλους ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ οι παίχτες να δείχνουν τον σεβασμό που αναλογεί και να αποδείξουν ότι το το πνεύμα του νικητή είναι στο DNA τους, όπως συμβαίνει στην ομάδα που αγωνίζονται. Ο προπονητής ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να ζει και να αναπνέει για την ομάδα (όπως ο προκάτοχος του) και να είναι προετοιμασμένος για την επόμενη μέρα είτε η εμφάνιση που προηγήθηκε είναι καλή είτε απογοητευτική όπως η χτεσινή. Η διοίκηση με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να πάει να φέρει το Ντομινίκ, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ (σε συνεργασία με τον προπονητή) να αντικαταστήσει ΑΜΕΣΑ όσους δεν μπορούν να “σηκώσουν” το βάρος αυτής της φανέλας, είτε αγωνιστικά είτε επειδή δείχνουν αδιαφορία.
Σίγουρα στη ΚΑΕ ξέρουν καλύτερα και απομένει να δούμε τις επόμενες κινήσεις. Αν αυτές είναι οι σωστές είναι σίγουρο ότι ο κόσμος του 6στερου που έχει καλιεργήσει τη μπασκετική του ευφυΐα με όλα αυτά που του έχει χαρίσει (και μάθει) η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης, θα αγκαλιάσει την ομάδα και θα την στηρίξει ΚΑΙ στα δύσκολα. Αν σφυρίξουν αδιάφορα, κάτι που δεν το πιστεύω, σημαίνει λευκή πετσέτα. Απλά τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...