Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αναλύοντας τα λεγόμενα Αλαφούζου



Ο Γιώργος Σπανουδάκης αναλύει κάποια πολύ ενδιαφέροντα λεγόμενα του Αλαφούζου χτες στη Γενική Συνέλευση της Συμμαχίας. Μπορεί να έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα (αφού κυριάρχησε η ειδησεογραφία του “ντέρμπι” και δεν συμφέρουν τον Βαρδινογιάννη), αλλά αυτό δεν είναι καθόλου σωστό.
Κάποια από αυτά που είπε ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι από αποκαλυπτικά έως… σοκαριστικά!

Αναλυτικά το άρθρο στο aioniapistos.gr:
Το ντέρμπι με την ΑΕΚ και η πίεση χρόνου είναι λογικό να «έθαψε» κάποια πολύ ενδιαφέροντα σημεία της γενικής συνέλευσης της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», που χρίζουν περαιτέρω ανάλυσης. Ας… κουβεντιάσουμε κάποια από τα σημεία των δηλώσεων – απαντήσεων του Γιάννη Αλαφούζου:

Γιάννης Αλαφούζος:
«Όταν κάποια στιγμή μαζεύτηκαν κάποιοι άνθρωποι με την πολυμετοχικότητα και μάζεψαν τεράστια ποσά, φτιάχτηκε μια πολύ ακριβή ομάδα. Όταν δημιουργήθηκαν οι διενέξεις και κατέρρευσε η πολυμετοχικότητα, φάνηκε ότι τα έξοδα ήταν πολύ περισσότερα από τα έσοδα και τον Απρίλιο χρώσταγε 28 εκατ. ευρώ».
Aioniaspistos.gr:
Η πολυμετοχικότητα δημιουργήθηκε ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να μπουν χρήματα και να φτιαχτεί μια ακριβή ομάδα. Εάν ήταν να φτιαχτεί μια… φθηνή ομάδα, θα έμενε μόνος του ο πρώην μεγαλομέτοχος. Αυτή ήταν η συμφωνία του 2008. Οι διενέξεις δημιουργήθηκαν όταν αποφασίστηκε να γίνει αύξηση Μ.Κ. τον Μάρτιο του 2010 και τότε ο πρώην μεγαλομέτοχος έπρεπε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Γιάννης Αλαφούζος:
«Η μεταφορά μας στη Λεωφόρο έχει δυσκολίες. Βγήκε ο νόμος Μπιρμπίλη που έπαψε να συσχετίζει τη Λεωφόρο με το Βοτανικό και αυτή τη στιγμή είναι χαρακτηρισμένη πράσινη κάτι που σημαίνει δεν μπορούμε να κάνουμε έργα στο σκελετό του γηπέδου. Θα κάνουμε ένα αίτημα για νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή η οποία θα επιτρέψει τη χρησιμοποίηση της Λεωφόρου έως να χτιστεί το γήπεδο. Είμαστε σε καλό δρόμο για το Βοτανικό. Ίσως σε ένα εξάμηνο να έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Ίσως και νωρίτερα…»
Aioniaspistos.gr:
Παραδόξως το νομοσχέδιο Μπιρμπίλη, το οποίο η νυν διοίκηση βρίσκει κακό, η ΓΗΠΕΛ υπό την προεδρία του Γιάννη Βαρδινογιάννη το είχε επικροτήσει, βγάζοντας μάλιστα non paper οκτώ σημείων επιτυχίας! Συγχρόνως, από τα λεγόμενα του κυρίου Αλαφούζου αντιλαμβανόμαστε ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να επιστρέψει φέτος στη Λεωφόρο, αφού θα πρέπει ν’ αλλάξει ο νόμος και στην Ελλάδα οι τροπολογίες κάνουν μήνες και χρόνια να εγκριθούν…
Εκτός και εάν περάσει το Προεδρικό Διάταγμα και τότε κλάψτα Χαράλαμπε!!!

Γιάννης Αλαφούζος:
«Δεν μπορώ να κρίνω εάν ο Βοτανικός είναι το κατάλληλο μέρος. Θα ήθελα στη Λεωφόρο αλλά αυτό έχει τελειώσει. Από τις μεγάλες πληγές μας είναι που δεν έχουμε γήπεδο. Και είναι ντροπή.»
Aioniaspistos.gr:
Ο κύριος Αλαφούζος μπορεί να απέφυγε λόγω ευγένειας να πει το όνομα του υπεύθυνου που ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμη γήπεδο, αλλά καλώς ή κακώς μόνο ένας μέτοχος χειρίστηκε το θέμα. Ο συγκεκριμένος δεν μπορεί να κατηγορήσει και γι’ αυτό τους υπόλοιπους…

Γιάννης Αλαφούζος:
«Την περίοδο που εμείς τσακωνόμασταν, έγινε ο νόμος Μπιρμπίλη που ευνοεί τον Βωβό. Εκεί αποσυνδέθηκε η Λεωφόρος από το έργο».
Aioniaspistos.gr:
Ο νόμος Μπιρμπίλη πέρασε όταν είχε τον πλήρη έλεγχο της ΠΑΕ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Μάλιστα εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν καν διενέξεις, αφού Πατέρας και Βγενόπουλος είχαν αποχωρήσει. Το παιχνίδι ήταν αποκλειστικά στα χέρια του πρώην μεγαλομετόχου και αυτός παραδόξως αντί ν’ αντιδράσει στο νομοσχέδιο Μπιρμπίλη, το επικρότησε με το γνωστό non paper των οκτώ σημείων!

Γιάννης Αλαφούζος:
«Έχω έρθει σε επαφή με τον πολιτικό κόσμο και όλοι δέχονται ότι το αίτημα να παίζουμε στη Λεωφόρο μέχρι να γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό είναι δίκαιο. Ο Δήμαρχος Αθηναίων θέλει πάση θυσία να ολοκληρωθεί το έργο. Ο Δήμος έχει εκλογές το 2014 και θα ήταν ένα πολύ καλό δώρο στους ψηφοφόρους του Δημάρχου να έχει προχωρήσει το γήπεδο».
Aioniaspistos.gr:
Πως γίνεται όλοι να θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό και από πίσω να του σκάβουν τον λάκκο ένας Θεός ξέρει. Θυμίζω ότι το νομοσχέδιο έκτρωμα το πέρασε η πολιτεία (Μπιρμπίλη), ενώ το Προεδρικό Διάταγμα για το γκρέμισμα της Λεωφόρου το δρομολόγησε η πολιτεία (Σηφουνάκης) και ο Δήμος Αθηναίων (Καμίνης)!
“Για το καλό μου…” που τραγουδάει και ο Μηλιώκας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...