Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Τι είναι ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και γιατί γίνανε όλα αυτά;

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ..

Βρίζετε ,αναθεματίζετε ,ξεσπάτε ..άλλοι προς την αστυνομία ,άλλοι προς τους μπαχαλάκηδες ,άλλοι προς το γαύρικο σύστημα ,άλλοι προς τους Βαρδινογιάννηδες. Η αλήθεια τα εμπεριέχει όλα απο λίγο..

Ο Παναθηναϊκός απο το καλοκαίρι του 1996 και με τον θάνατο του Θόδωρου Βαρδινογιάννη ,ξεκίνησε να αποκτά τον ρόλο του κομπάρσου στο ελληνικό ποδόσφαιρο ,να είναι μόνιμος κατακτητής της δεύτερης θέσης και κυρίως να αποτελεί θύμα των ορέξεων του Κόκκαλη και πλέον του Μαρινάκη. Ένας Παναθηναϊκός που σταδιακά μίκραινε απέναντι στον γαύρο που απολάμβανε όλες τις αβάντες της εκάστοτε κυβέρνησης. Για αυτό ποιος ευθύνεται; Αυτός που ήταν στην ιδιοκτησία δεν ευθύνεται αποκλειστικά ή κάνω λάθος;

Οι Βαρδινογιάννηδες (πες το Βαρδή ,Γιώργο ή Τζίγγερ) είτε αδιαφορούσαν ,είτε δεν ήθελαν να έρθουν σε κόντρα με τον Κόκκαλη ,είτε τα είχαν συμφωνημένα ,είτε δεν ήθελαν να μπλέξουν στο παρασκήνιο του Μητρόπουλου ..η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο έχασε τίτλους και δεχόταν σφαγές ανάλογα με τα θέλω του Κόκκαλη. Ύστερα προώθησαν ένα τεχνοκρατικό μοντέλο (ιδέα Τζίγγερ) που μας έφερε μόλις ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο και μπόλικες ξεφτίλες. Δεν τους ενδιέφερε ουσιαστικά να σταματήσουν τον πόλεμο απαξίωσης που δεχόταν η ομάδα σε όλους τους τομείς ,δεν τους ενδιέφερε που δεν παίρναμε κούπες και έτσι στο ποδόσφαιρο ήμασταν οι κομπάρσοι και οι αδικημένοι.

Μετά πολυμετοχικότητα ,1 double και σήμερα φτάσαμε πάλι στο ίδιο σημείο. Ίδια ιδιοκτησία ,αστεία διοίκηση και ομάδα απροστάτευτη στα βίτσια του Μαρινάκη. Μόνο που τώρα ,αυτά τα βίτσια δεν περιορίζονται στην ομάδα μόνο ,αλλά και στον κόσμο. Αποτέλεσμα; Ο γαύρος πήρε ακόμη ένα πρωτάθλημα που το έπαιξε με τους όρους του και ο Παναθηναϊκός απειλείται με βαρύτατες τιμωρίες ,μαζεύοντας τα κομμάτια του.

Αναρωτιέστε ακόμη γιατί ο κόσμος νιώθει αδικία και γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το τέλμα;

Το θέμα είναι τι γίνεται απο εδώ και στο εξής και όχι τι έγινε. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μεγαλώσει και να βρει τον δρόμο τους.. αλλά αυτό θυμάμαι να το λέω εδώ και πόσα χρόνια.

Θέλω να πιστεύω πως όλες αυτές οι μαύρες στιγμές που ζήσαμε στο ΟΑΚΑ ,είναι οι θυσίες για ένα καλύτερο αύριο.. δεν έχω κάτι άλλο να σκεφτώ για να μην μιζεριάζω ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...