Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τουλάχιστον ταΐστε τα παιδιά να μη λιποθυμούν.


της Μαρίας Γιαχνάκη
Αφού σε αυτήν την χώρα τίποτα πια δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε κανείς μπορεί να ονειρευτεί τουλάχιστον ας ΜΗΝ θρηνήσουμε παιδιά που ΘΑ πεθάνουν από την πείνα εν έτει 2012.
Και βέβαια θα έπρεπε να ντραπούν οι κύριοι υπουργοί και βουλευτές, όποια παράταξη κι αν υπηρετούν, διότι την ώρα που ανήκουν στη Βουλή των Ελλήνων και γνωρίζουν ότι παιδιά στην πιο τρυφερή τους ηλικία λιποθυμούν από την....πείνα στην αυλή του σχολείου που πήγαν να μάθουν γράμματα σφυρίζουν αδιάφορα.
Είναι τουλάχιστον ντροπή και εγκληματική αδιαφορία να έχει γνωστοποιηθεί το θέμα τόσο καιρό και όμως ακόμη τα αρμόδια υπουργεία να μην έχουν βρει λύση για τα παιδιά που δεν έχουν να φάνε.
Διαβάζω την είδηση αυτήν πριν από τα Χριστούγεννα. Παθαίνω σοκ όταν αντιλαμβάνομαι ότι συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα και όχι σε εμπόλεμη ή τριτοκοσμική χώρα. Μαθαίνω ότι τα αρμόδια υπουργεία , παιδείας και υγείας κάτι πάνε να κάνουν . Σήμερα τέλος Γενάρη μαθαίνω ότι τα κρούσματα υποσιτισμού στα παιδιά πλήθυναν και ότι τα σχολεία της Αττικής αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.
Διαβάζω την ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το θέμα αυτό και την απάντηση της υφυπουργού παιδείας κυρίας Χριστοφιλοπούλου που δικαιολογήθηκε ότι το θέμα θα λυθεί αφού ξεπεράσουν την γραφειοκρατία. Το αποτέλεσμα θα είναι να δώσουν συσσίτια στα παιδιά στην τιμή του ενός και δύο ευρώ.
Κι έρχομαι τώρα εγώ και ρωτώ ως ελληνίδα μάνα δυο παιδιών και δημοσιογράφος στο επάγγελμα: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ 1 ΣΠΥΡΙ ΣΟΥΣΑΜΙ , ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΣΕΙ…..;
Σε ποια χώρα ζείτε εκεί στα υπουργεία ;
Με ποιου τις ζωές παίζεται επιτέλους;
Παίρνω τηλέφωνο την κυρία Χριστοφιλοπούλου το πρωί στο κινητό της . Από τις 9.00 και μετά . Ως τις 10.00 ήταν κλειστό και στο υπουργείο δεν απαντούσαν ώσπου κάποια στιγμή προς το μεσημέρι βρίσκω την συνεργάτη της και ζητώ πληροφορίες και εξηγήσεις . Μου τηλεφωνεί από το γραφείο τύπου εκλεκτός συνάδελφος και μου απαντά. Δεν είναι συσσίτιο ακριβώς αλλά μικρογεύματα που θα δοθούν σε 18 σχολεία από τα πολλά που βρίσκονται σε ζώνη εκπαιδευτικής προτεραιότητας . Αυτό όμως θα γίνει από τον επόμενο μήνα τώρα είμαστε σε συζητήσεις με το υπουργείο υγείας……
Και ξαναλέω τώρα εγώ μέχρι τον επόμενο μήνα αφού το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό τι γίνεται ;;;;;;; Τα παιδιά θα τα μαζεύουν με το κουταλάκι από τις αυλές του σχολείου;;;;
Δεν με νοιάζει αν ακούγομαι γραφική αλλά είναι αμφιβόλου αξίας όλοι αυτοί που αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη ζωή σαν κάτι που μπορεί να περιμένει. Κόψτε λοιπόν από το δικό σας μενού που απολαμβάνετε στα υπουργεία και στην βουλή , κόψτε από τα δικά σας λειτουργικά έξοδα και τα καύσιμα που χρειάζεστε για να μετακινηθείτε με τα πολυτελή σας αυτοκίνητα κόψτε τα σύσσωμα ταξίδια στο εξωτερικό και μέχρι να ξεπαγώσει η γραφειοκρατία σας δώστε φαγητό στα παιδιά και σώστε τις παιδικές ψυχούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...