Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ποιές εξελίξεις ακριβώς συζήτησε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με τον Παπαδήμο;

Τις τραπεζικές εξελίξεις που έρχονται σύντομα συζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση ο Λουκάς Παπαδήμος με τους Ράπανο και Ταμβακάκη.
Η πορεία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI), τα στοιχεία της BlackRock για το τραπεζικό σύστημα της χώρας που “καίνε” και ό,τι περιστρέφεται γύρω από αυτό, ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων.
Εμείς γιατί νομίζουμε ότι συζητήθηκαν και δυο ακόμα θέματα, χωρίς να είμαστε παρόντες στην κουβέντα;
Πρώτον, το “δώρο” Παπαδήμου στην Εθνική με την έκδοση προνομιούχων μετοχών ύψους 1 δις που θα καλύψει το Δημόσιο.
Δεύτερον, οι φήμες που επανέρχονται στο προσκήνιο για “ξεπάγωμα” του deal Εθνικής – Πειραιώς, γι’ αυτό και είδαμε την τιμή της δεύτερης την περασμένη Παρασκευή να εκτιμάσσεται στα ύψη.
Να θυμίσουμε ότι δικαίωμα για έκδοση προνομιούχων μετοχών έως 400 εκατ. έχει και η Πειραιώς, προκειμένου να ανεβάσει το Core Tier I (δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας) στο 8,5%, ενώ η Εθνική θα το οδηγήσει στο 11%.
Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα έως και καλοκαίρι, όλες οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν δείκτη 9%.
Σε περίπτωση δηλαδή, που όλα πάνε καλά, ακόμα και το PSI, η Πειραιώς θα χρειαστεί ένα ακόμα σωσίβιο πέραν των προνομιούχων μετοχών. Μήπως, έρχεται πιο κοντά το deal; Λέμε τώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...