Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: Διπλή συνάντηση Τζίγγερ με τους Σαουδάραβες, το προσύμφωνο που υπέγραψαν και το νέο ραντεβού στο Ριάντ.

Συμφωνία και τελικό ραντεβού στο Ριάντ!
Του ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΗ
Συμφωνία και ταύτιση απόψεων σε όλα έβγαλαν οι δύο συναντήσεις που πραγματοποίησε το τελευταίο 48ωρο (Κυριακή και Δευτέρα) η πλευρά Βαρδινογιάννη με τις «κεφαλές» του νέου σαουδαραβικού fund, που έχει καταθέσει πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και το μόνο που απομένει πλέον για να ολοκληρωθεί η υπόθεση είναι ένα τελικό ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές στο Ριάντ και (πάνω απ’ όλα) η ψήφιση του νόμου Γερουλάνου.Ας τα πάρουμε ωστόσο με τη σειρά. Καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου συνεργάτες του Τζίγγερ είχαν σειρά επαφών στη Σαουδική Αραβία για να «τσεκάρουν» ότι τα 15 εκατ. ευρώ που είχε στα χέρια του σε εγγυητικές από τους υποψήφιους επενδυτές, είχαν αντίκρισμα.
Οι πρώτες ενδείξεις ήταν θετικές κι έτσι ο Βαρδινογιάννης αποφάσισε να κάνει ένα πρώτο ραντεβού γνωριμίας το απόγευμα της Κυριακής, με την πριγκίπισσα Νούρα και τον αδερφό της. Τα παιδιά δηλαδή του αποθανόντος διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Σουλτάν μπιν Αμπντουλαζίζ…
Χθες το πρωί, ο έλεγχος στην National Commercial Bank of Saudi Arabia ολοκληρώθηκε και πιστοποίησε τα χρήματα, με τον Τζίγγερ να δίνει οριστικά το «πράσινο φως». Επιπλέον, εκτός από τον τραπεζικό έλεγχο, η πλευρά Βαρδινογιάννη έκανε κι έναν ακόμη έλεγχο στην εταιρία που ανήκει στα μέλη της βασιλικής οικογένειας (μέσω της οποίας έγινε η πρόταση), εξετάζοντας κεφάλαια, επενδύσεις και ετήσιους προϋπολογισμούς. Όπως τουλάχιστον προέκυπτε από τους συνεργάτες του Τζίγγερ, δη έρευνα εν άφηνε κανένα ερωτηματικό για το οικονομικό μέγεθος των υποψηφίων επενδυτών, που είναι σε θέση να καλύψουν τις απαιτήσεις της ομάδας.
Στη δεύτερη συνάντηση των δύο πλευρών χθες το μεσημέρι, ήταν παρόντες και οι δικηγόροι, καθώς και μέλη της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα. Εκεί τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν κάποια μεσοβέζικη λύση (με άσκηση συνδιοίκησης στο μεσοδιάστημα), αλλά οριστική λύση και μεταβίβαση των μετοχών με το που ψηφιστεί η τροπολογία Γερουλάνου. Αυτός ήταν και ο μοναδικός όρος που έθεσαν, τονίζοντας ότι τα 15 εκατ. ευρώ δεν δεσμεύονται, αλλά θα είναι διαθέσιμα, χωρίς καμία καθυστέρηση με το που πάρουν τις μετοχές. Ορος που έγινε αποδεκτός από την πλευρά Βαρδινογιάννη.
Επίσης, οι Σαουδάραβες προσκάλεσαν τον Τζίγγερ στο Ριάντ, αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, προκειμένου να επικυρώσουν τη συμφωνία τους, έχοντας πλέον ως μοναδική εκκρεμότητα την ψήφιση του νόμου…
Το προσύμφωνο
Στο φινάλε του χθεσινού (Δευτέρα 20/12) δεύτερου ραντεβού, ο Τζίγγερ και οι υποψήφιοι επενδυτές υπέγραψαν και προσύμφωνο, στο οποίο ουσιαστικά «σφράγισαν» εγγράφως όλα όσα είχαν συμφωνήσει νωρίτερα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα προσχέδιο των τελικών συμβολαίων, που θα υπογραφούν πιθανότατα στο Ριάντ και θα τεθούν σε ισχύ αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου Γερουλάνου. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι συνεργάτες τους, αναχώρησαν από την Αθήνα χθες το απόγευμα στις 6.15 για το Ριάντ, με ενδιάμεσο σταθμό τη Ντόχα.
Τι έγινε με το κότερο
Το απόγευμα της Κυριακής υπήρχε πληροφορία ότι τα μέλη του νέου σαουδαραβικού fund και οι συνεργάτες τους έκαναν μία μικρή κρουαζιέρα στον Σαρωνικό, πηγαίνοντας μέχρι την Αίγινα, με το κότερο του εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη. Η ιστορία δεν είναι ακριβώς έτσι… Οι Σαουδάραβες βρήκαν όντως, μέσω μάνατζερ με τον οποίο γνωρίζεται ο Τσάκας, δίαυλο επικοινωνίας με τον Ρέστη, ο οποίος τους παραχώρησε ευχαρίστως το σκάφος του, όμως δεν κατέστη δυνατόν να αποπλεύσουν λόγω απαγορευτικού. Εμειναν ωστόσο για περίπου δύο ώρες εκεί, πίνοντας τον καφέ τους δίπλα στη θάλασσα και στη συνέχεια αναχώρησαν για την πρώτη τους συνάντηση με τον Τζίγγερ.
sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...