Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ...




I.D (1995)


Από τις κορυφαίες του είδους, το I.D. του Philip Davis, μας «μυεί» στο κόσμο του αγγλικού χουλιγκανισμού. Ο Τζον, ένας νεαρός και αρκετά φιλόδοξος αστυνομικός, αναλαμβάνει μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του, να εισχωρήσει ως μυστικός στο «σκληρό πυρήνα» των οπαδών αγγλικής ομάδας (πιθανώς της Millwall FC).

Παρότι δεν έχουν και μεγάλη σχέση με το ποδόσφαιρο η όλη φάση τους συνεπαίρνει. Σταδιακά, το ποτό και η βία, γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι, της ζωής τους. Και ενώ οι άλλοι τρεις επανέρχονται στην τάξη, ο Τζον βρίσκει αυτό τον τρόπο ζωής ακαταμάχητο, με συνέπεια να μεταμορφωθεί σε πρωτοπαλίκαρο των χούλιγκαν της ομάδας.

Έτος: 1995
Παραγωγή: UK
Κατηγορία: Κοινωνική
Γλώσσα: Αγγλικά
Διάρκεια: 107’
Παίζουν: Ρις Ντίνσντειλ, Τζον Γκρέιαμ, Πέρι Φένγουικ
 

The Football Factory (2004)

 


Περιγραφή του χουλιγκανισμού στην Αγγλία, μέσα από τις ιστορίες τεσσάρων αντρών και της «εταιρείας» που έχουν ιδρύσει. Στόχος τους είναι η συμπλοκή με «εταιρείες» άλλων ομάδων, σαν μέσο απόδρασης από τη μιζέρια της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Η ταινία μας μυεί στον σκοτεινό κόσμο των Χούλιγκανς. Σκιαγραφεί την ψυχοσύνθεση του Βρετανού οπαδού- πολεμιστή  οποίος συγκροτεί ομάδες κρούσης με στόχο, όχι μόνο τη βίαιη αντιπαράθεση, αλλά και την συσπείρωση σ' ένα σύνολο, μέσα από το οποίο βιώνει τη δύναμη και την σημασία του να ανήκεις κάπου. Είναι βασισμένο στο Best Seller του Τζον Κινγκ «Εργοστάσιο Ποδοσφαίρου».

Έτος: 2004
Παραγωγή: Αγγλία
Κατηγορία: Κοινωνικό
Γλώσσα: Αγγλικά
Διάρκεια: 88'
Παίζουν: Ντάνι Ντάιερ, Φρανκ Χάρπερ, Ρόναλντ Μανουκιάν, Ντάντλεϊ Σάτον
Αξιολόγηση IMDb: 6,8/10











 



The Firm (2009)

Αγγλία δεκαετία του 1980. Ο Ντόμ είναι ένας έφηβος που έχει μπει στον κόσμο των χούλιγκαν, επηρεασμένος από τον αρχηγό της ομάδας του τον Μπέξ. Θα προσπαθήσει και αυτός να γίνει ένας από τους αρχηγούς. Όταν όμως η βία και η αντιπαλότητα με άλλες ομάδες χούλιγκαν βγει εκτός έλεγχου, θα θελήσει να φύγει από αυτόν τον χώρο. Αυτό, δεν θα είναι ωστόσο και τόσο εύκολο…

Έτος: 2009
Παραγωγή: Αγγλία
Κατηγορία: Κοινωνική
Γλώσσα: Αγγλία
Διάρκεια: 90’
Παίζουν: Πόλ Άντερσον, Κάλουμ Μακνάμπ, Ντάνιελ Μέις
Αξιολόγηση IMDb: 5,5/10



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...