Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Καμμένος: Δε δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν από τους πρωτεργάτες της Golman Sachs

 
 
 
 
 
 
Στη θέση του ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση εμμένει ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, όπως δήλωσε πριν από λίγο, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια επί των προγραμματικών δηλώσεων.

«Ποιά εμπιστοσύνη μπορούμε να δείξουμε σε έναν πρωθυπουργό για τον οποίο η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι είναι από τους πρωτεργάτες της μεγάλης τράπεζας Golman Sachs, η οποία ορίζει τη νέα τάξη πραγμάτων και...παρεμβαίνει και στην Ιταλία; Σε αυτή δούλευε...
κι ο κ. Παπακωνσταντίνου παλαιότερα», είπε ο κ. Καμμένος.

«Υπάρχει ή όχι εμπιστοσύνη σε έναν πρωθυπουργό που αν μεν κρατήσει την πατριωτική του στάση έχει καλώς, αν όμως πράξει αυτά που υπόσχεται στην "Τριμερή" -που είναι μέλος- μαζί με τα συμφέροντα εκείνων των ΜΜΕ που τον στήριξαν, οδηγούν σε απαξία των πολιτικών, σε καταρράκωση κάθε θρησκείας και σε παγκοσμιοποίηση με επικράτηση των αγορών και των τραπεζών», είπε ακόμη ο βουλευτής και κάλεσε όλους να αναλογιστούν ότι αυτή θα είναι η τελευταία Βουλή γιατί «η επόμενη είναι συμφωνημένο να γίνει με λίστα και κάποιοι από μας δεν θα είμαστε μέσα γιατί μιλάμε πολύ».

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι παραποιήθηκαν τα στατιστικά στοιχεία επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου για να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ και υποστήριξε ότι εδώ και δύο μέρες ξεκίνησε έρευνα από την ΕΕ για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια με το δημοψήφισμα.

«Ποιοι ήταν αυτοί που έπαιξαν με τα νομίσματα. Μήπως ήταν η τράπεζα Dexia, που την διαχείριση του χαρτοφυλακίου έχει η εταιρεία Γιουνιτζέστιον, που δουλεύει ο αδερφός του κ. Παπανδρέου;» ρώτησε, καθώς επίσης «που δόθηκαν τα μυστικά κονδύλια από το υπουργείο Εξωτερικών;».

Απαντώντας ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είπε «πως αυτά τα οποία ανέφερε ο κ. Καμμένος ανήκουν σε περιθωριακά blogs παρά στην αίθουσα» και τόνισε πως «αν έχει στοιχεία ο βουλευτής να τα δώσει στη Δικαιοσύνη ή να ζητήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο». «Όλα τα υπόλοιπα είναι τσάμπα μαγκιές», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Καμμένος είχε σύντομη συνάντηση, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρόεδρο του κόμματος, κατά την οποία φέρεται να του είπε πως «τον στηρίζει, παραμένει μαζί του, δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να ψηφίσει τη νέα κυβέρνηση».

Κατόπιν τούτων είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και διαγραφής του, αν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν παρέμβει μεσολαβητικά, προκειμένου να βρεθεί μία μέση λύση.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή, με τοποθετήσεις μελών της κυβέρνησης και βουλευτών.

Τη συζήτηση παρακολουθεί από την έναρξη της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Η ψήφος εμπιστοσύνης έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι ή τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...