Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ο Γιώργος Παπαχρήστος (ΝΕΑ) εξυμνεί τον Βενιζέλο και την "ισχυρή" ομάδα των Μήτσου Ρέππα, Κώστα Σκανδαλίδη, "Σεγκολέν" Διαμαντοπούλου. Πιάσαν τα φρύγανα φωτιά...


Απίστευτη δημοσιογραφική κωλτύμπα από τον Γιώργο Παπαχρήστο των "ΝΕΩΝ".
Ο δημοσιογράφος που πριν λίγους μήνες είχε πλακωθεί δημόσια με τον Βενιζέλο με αφορμή ρεπορτάζ του για κατσάδιασμα του υπ. Άμυνας από τον πρωθυπουργό, αίφνης ανακαλύπτει πως ο Παπανδρέου στηρίζει τον "δομικό ανασχηματισμό" του στην "ισχυρή" ομάδα του Βενιζέλου, του θεατράλε Λοβέρδου, της "Σεγκολέν" Διαμαντοπούλου, του "οδοντίατρου Μήτσου Ρέππα και του μερακλή λάτρη της νύχτας Κώστα Σκανδαλίδη-φωτιά στα πεντοχίλιαρα.

Κρίμα που ο φίλος μου ο Γιώργος δεν συμπεριέλαβε στην "ισχυρή" ομάδα τον ...
Πρωτόππαπα του "Αλτερ", τον Πολυζωγόπουλο, τον Τσουκάτο, τον Χριστοδουλάκη κι άλλους εν υπνώσει πράσινους τιτάνες της πολιτικής.

 Ρεπορτάζ : Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Κυβερνητικός παράγων από αυτούς που συνοµιλούν συχνά µε τον Πρωθυπουργό και θεωρείται ότι έως ένα βαθµό γνωρίζει τις απόψεις του, µίλησε προχθές στα «ΝΕΑ» για τη «σφαγή των υφυπουργών», εννοώντας ότι θα περιοριστεί κατά πολύ ο αριθµός τους. Αλλο στέλεχος που είναι ενταγµένο στο πρωθυπουργικό περιβάλλον διατείνεται ότι ο κ. Παπανδρέου «θα διορθώσει ατέλειες, θα επιβραβεύσει την επάρκεια και την αποτελεσµατικότητα, θα δώσει ευκαιρίες και θα δηµιουργήσει τις συνθήκες που απαιτούνται για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου». 

Τι µπορεί να σηµαίνουν όλα αυτά; Πολλά ή µπορεί και τίποτε. Είναι γνωστό ότι ένας αριθµός υπουργών επιµένει πως πρέπει να σχηµατιστεί µια «ισχυρή» οµάδα που θα πάρει στα χέρια της την υπόθεση της κρίσης. Κάνουν λόγο και για ονόµατα: Βενιζέλος, Λοβέρδος, ∆ιαµαντοπούλου, Χρυσοχοΐδης, Σκανδαλίδης και Ρέππας. Είναι όλοι όσοι δεν µετέχουν σήµερα στον κλειστό κύκλο των συνοµιλητών του κ. Παπανδρέου, που διαχειρίζονται την κρίση και τις τύχες της χώρας.

Το θέµα είναι ότι οι «παραινέσεις» αυτές προς τον Πρωθυπουργό, µε το ίδιο πάνω - κάτω περιεχόµενο, δεν είναι κάτι καινούργιο. ∆ιατυπώθηκαν και πέρυσι, λόγω του ανασχηµατισµού του Σεπτεµβρίου. Θα το κάνει αυτή τη φορά; Είναι και αυτό ένα από τα µυστήρια του ανασχηµατισµού. Πάντως, όλοι συµφωνούν ότι αυτός θα γίνει. Και ήταν ίσως ό,τι έµεινε περισσότερο στα στελέχη από όλη αυτή τη διαδικασία της συζήτησης επί του Μεσοπρόθεσµου, που έδωσε τροφή στα πρωτοσέλιδα των εφηµερίδων και στα δελτία ειδήσεων των καναλιών, πέρα από τις επιπέδου... Κούβας (επί Φιντέλ Κάστρο) πολύωρες συνεδριάσεις των οργάνων. Επίσης αυτό που έµεινε ήταν ασφαλώς η αποτύπωση, και στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, της βαθιάς κρίσης που διέρχεται το πολιτικό σύστηµα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: οι αποδοκιµασίες, οι προπηλακισµοί, το κίνηµα των «Αγανακτισµένων», οι αστοχίες στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής και πάνω από όλα η γιγαντιαία κρίση που δηλώνει παρούσα και απειλητική, είναι εµφανές ότι επηρεάζουν σηµαντικά τον πολιτικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ, δεν αφήνουν τα στελέχη να σκεφτούν καθαρά και, κυρίως, επιβαρύνουν τον Πρωθυπουργό, ο οποίος καλείται να λάβει άµεσα αποφάσεις. Θα τις λάβει;
Από το kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...